Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανάρτηση 33/2012 (τριακοστή τρίτη του 2012) – [κυπριακή, πολιτική, μεταλλαγμένη, φαρισαϊκή Αναστασιαδική] – Για τις μεταλλάξεις κι αντιφάσεις του Νίκαρου...


Εισαγωγικά:

Αποδελτιώνω σήμερα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νεόφυτου Νεοφύτου της εφημερίδας “Χαραυγής” [που δημοσιεύτηκε χτες Τρίτη 27 του μηνός στη σελ. 3 – link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-19608-gr.php], με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαδη. Μεταφέρω [εδώ στο Blog μου] το περιεχόμενο των δηλώσεων υπό τη μορφή επισημάνσεων, ερωτημάτων και αποριών. Οι δηλώσεις [που θα τις βρείτε και ζωντανά σε video στου Νέου ] αφορούν τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αντιφάσεις του Νίκου Αναστασιάδη και τον καιροσκοπισμό και τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ. Ο Γιώργος Λουκαδης απαντούσε και  σχολίαζε [τη Δευτέρα 26 του Μάρτη] αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε συνέντευξή του στην “Αλήθεια” [την Κυριακή 25 του μηνός] ότι «έχει χρεοκοπήσει η πολιτικήτου Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό». Ο Γ. Λουκαδης τόνισε ότι «αυτό που έχει χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις των πολιτών δεν είναι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ο καιροσκοπισμός και οι μεταλλάξεις που διακρίνουν την πολιτική του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς στο Κυπριακό».

Πάμε λοιπόν στις επισημάνσεις μου άλλα και στα ερωτήματα και τις απορίες μου αναφορικά με τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ και ειδικότερα του Νίκαρου [ΤΟΥΣ

*************************
Νίκαρου σωρός αντιφάσεων και μεταλλάξεων:

1. Δεν έχουν περάσει δυο μήνες και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δίνει σήμερα διαφορετικές ερμηνείες για το διορισμό διαπραγματευτή στο Κυπριακό. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει τώρα «γελοιότητες» όσους τον επικρίνουν ότι η εισήγηση για διορισμό διαπραγματευτή ήταν για να καθησυχάσει όσους δεν τον εμπιστεύονται λόγω της θέσης του υπέρ του Σχεδίου Ανάν, ενώ στις 29 Ιανουαρίου 2012 στην εφημερίδα “Καθημερινή” δήλωνε ότι για να εκλείψουν οι ανησυχίες, σε περίπτωση που θα εκλεγεί δεν θα είναι ο διαπραγματευτής και ότι ο Πρόεδρος μαζί με το Συμβούλιο Αρχηγών θα αποφασίσουν ποια θα είναι κατάλληλη νομική προσωπικότητα για να αποτελέσει το συνομιλητή, πλαισιωμένος από εμπειρογνώμονες κύρους και ο οποίος συνομιλητής θα είναι υπόλογος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό  συνιστά ξεκάθαρη παραδοχή του κου Αναστασιάδη ότι δεν τον εμπιστεύεται ο κυπριακός λαός και ότι θα χρησιμοποιήσει ως τέχνασμα το διορισμό του διαπραγματευτή για να εκλείψουν οι ανησυχίες,


2. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιμένει να ζητά διευρυμένες συνομιλίες χωρίς να μπορεί να εξηγήσει και να πείσει με ποιο τρόπο θα βοηθήσει μια τέτοια διαδικασία, δεδομένου των συσχετισμών των δυνάμεων. Διερωτήθηκε ποια είναι η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην πενταμερή συνάντηση, όπως την προτείνει ο κος Αναστασιάδης, (ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα, Τουρκία, Ελλάδα και Ε.Ε.) από την πρόταση της Τουρκίας για πενταμερή επίσης συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας.


3.Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι έχει χρεοκοπήσει το δόγμα της κυπριακής ιδιοκτησίας συνομιλιών, όμως γιατί δεν απαντά δημόσια πού και γιατί διαφωνεί τη στιγμή που διασφαλίζεται ότι δεν θα έχουμε τεχνητά χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησίες και επιβολή εκ των έξωθεν των όποιων λύσεων, αφού η λύση θα συμφωνηθεί ανάμεσα στα δυο μέρη.


4. Αναφορικά με την επαναλαμβανόμενη θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ για χαλαρή και αποκεντρωμένη ομοσπονδία και σε αναφορά «για υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών που θα επιφέρει την παράλυση του κράτους», διερωτούμαστε γιατί αυτή η εμμονή να μειωθούν οι εξουσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, για τις οποίες ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει δώσει μάχη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γιατί ο κος Αναστασιάδης δεν ξεκαθαρίζει ποιες από αυτές τις κεντρικές εξουσίες θα πρέπει να αφαιρεθούν; Οι επιπλέον αρμοδιότητες που πέτυχε ο Πρόεδρος για το κεντρικό ομοσπονδιακό κράτος είναι για τα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ομοσπονδιακής αναπτυξιακής πολιτικής, κ.α. Ποιες από αυτές τις αρμοδιότητες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εισηγείται να δοθούν στις ομόσπονδες μονάδες, όταν μάλιστα η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συναινέσει.


5. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστήριξε στη συνέντευξή του στην “Αλήθεια” ότι οι ιδέες Γκάλι ήταν ένα τρίπτυχο, όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ιδέες Γκάλι κατατέθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στην πορεία είχε διαμορφωθεί το τρίπτυχο που κατέγραφε τις θέσεις της πλευράς μας, της τουρκοκυπριακής πλευράς και των Ηνωμένων Εθνών. Άρα είναι διαφορετικά πράγματα. Ο κος Αναστασιάδης δεν λέει την αλήθεια ακόμα και όταν ισχυρίζεται ότι ο ΔΗΣΥ δεν επιχείρησε να ενταφιάσει τις ιδέες Γκάλι, αποδίδοντας τον ενταφιασμό των ιδεών στον Ρ. Ντενκτάς. Σωστά ο κ. Αναστασιάδης αποδίδει την αρνητική τοποθέτηση του κ. Ντενκτάς απέναντι στις ιδέες Γκάλι, αλλά δεν τοποθετείται στο γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ είχε τότε μεταλλαχθεί για έξι μήνες για να πλησιάσει τις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων για χάριν της εξουσίας και δεσμεύτηκε να ενταφιάσει τις ιδέες Γκάλι, αφού για 41/2 χρόνια στήριξε τον Πρόεδρο Βασιλείου, ο οποίος διαπραγματευόταν τις ιδέες Γκάλι. Είναι αλήθεια ότι ο ΔΗΣΥ όταν ανήλθε στην εξουσία ακολούθησε μια τέτοια πολιτική στο Κυπριακό που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν οι ιδέες Γκάλι και να επιρριφθούν ευθύνες και στη δική μας πλευρά και να διευκολυνθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν.


Τέλος θα κάμω και μια αναφορά σε μια [μεταλλαγμένη] δήλωση του εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ κου Τορναρίτη. [Εν γενικό το μεταλαλγμενο κακό]. «Τούτος» νομίζοντας ότι ΟΛΟΙ τρώμε κουτόχορτο [μα πόση υποτίμηση επιτέλους] ΜΑΣ πέταξε και το εξής:  

«Απόλυτες είναι οι συγκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγων σε όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο».

Όταν λαλείτε κύριοι κύριοι Προέδροι, Αντιπροέδροι, Γραμματείς και Φαρισαίοι του “Συναγερμού”,  πως υπάρχει απόλυτη σύγκλιση και στο Κυπριακό [εννοείτε και στο κεφαλαιώδες ζήτημα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας], τότε γιατί ΣΑΣ κακοφαίνετε όταν ΣΑΣ κατηγορούν για πλήρη μετάλλαξη και μεταμόρφωση.
Top of Form

Για την αποδελτίωση,
Anef_Oriwn
Τετάρτη 28/3/2012 Bottom of Form 

12 σχόλια:

Χαμάλης είπε...

Νίκος Αναστασιάδης άλλως Χρυσάνθου!Ο μέγας Χαμαιλέων!

Ανώνυμος είπε...

οι μεταλλαξεις του νικαρου μα θυμιζουν τις συνεχεις μεταλλαξεις του ακελ σε ολα τα θεματα.

Χαμάλης είπε...

Άλλοι λαλούν μας δογματικούς.

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε, αφού δεν μπορείς αν επιχειρηματολογήσεις για τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ και του Νίκαρου, εν ΜΑΣ αναλύσεις ποιες είναι «συνεχεις μεταλλαξεις του ακελ σε ολα τα θεματα»;

Ανώνυμος είπε...

μπορεις να μας πεις μιαν μεταλαξην του αναστασιαδη σχετικα εμ το κυπριακο?

συγκεγκριμενα ομως α.

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Ένα σχόλιο μου για την προηγούμενη ανάρτηση μου που το παραθέτω κι εδώ:

Τελικά το θέμα με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαροshού ξεφούσκωσε! Πολύς σαματάς για το τίποτα, εκτός κι αν οι Τούρκοι το διέρρευσαν τώρα [σκόπιμα] για αν μετρήσουν αντιδράσεις με σκοπό να το επαναφέρουν τον Ιούλη …

Πάντως μια άποψη που κατάθεσε η DIS στο Blog της [link: http://disdaimona.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html?showComment=1332958861777#c3391254092722073360] μ’ έβαλε σε σκέψεις τζιαι δκιαολισμούς: «Εγω εν να κάμω προδοτική δήλωση. Αν το βαρώσι είναι υπο τ/κ διοικηση θα πάω!τουλαχιστον θα ξέρω, εχω να κάμω με τον στρατο του αττίλα!» --- Διερωτούμαι λοιπόν, εγώ ο άπατρις «βουτυροσπόνδυλος», κατά πόσο σε περίπτωση ανοίγματος τελικά του Βαροshού, γιατί να μην πάνε εκεί για εγκατάσταση πρώτου και καλύτεροι οι σούπερ-πατριώτες ελληναράδες μας; Έτσι για να πολεμήσουν και εκ των εσύ την κατοχή!

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Ευχαρίστως και θα σου πω. Μάλιστα σε επομένη ανάρτηση μου θα σου αφιερώσω κι ένα σχετικό κείμενο μου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Γνώμη” πριν κανένα μήνα.

Για την ώρα απλώς θα σημειώσω την εξαφάνιση της λέξης «ομοσπονδία» [γενικώς] από το λεξιλόγιο του, όπως και την εκ των υστέρων αρνητική τοποθέτηση του “Συναγερμού” γενικότερα για την εκ περιτροπής προεδρία. Όμως γιατί δεν τοποθετείσαι πάνω στα σημεία που έχω παραθέσει στην ανάρτηση μου;

Δημόσιος Εργάτης είπε...

Ρε χαϊβάνια, να χαίρεστε τη φιλολαϊκή κυβέρνηση του Χριστόφια που στραγγαλίζει τους μισθωτούς.
Που ξανακούστηκε να πληρώνει ο φτωχός εργαζόμενος πάνω από 6000 ευρώ το χρόνο στο φόρο εισοδήματος? Γιατί η φιλολαϊκή κυβέρνηση του Χριστόφια δεν κυνηγά τους πλούσιους?
Γιατί προσπαθεί να αφανίσει τη μεσαία τάξη?

Anef_Oriwn είπε...

Ρε αχάπαρε [πιο πάνω] Ανώνυμε,

Αν είσαι «φτωχός εργαζόμενος» και ο Φόρος σου βγάζει αν πληρώνεις 6000 ευρώ τον χρόνο, ya ο λογιστής σου εν νεν κάλος [άλλαξε τον!], περιπαίζεις μας ότι είσαι φτωχός!!!
Τζι’ εν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με τους συνοδοιπόρους τους που εν αφήνουν να περάσουν στη Βουλή νομοσχέδια με τα οποία θα να φορολογηθεί ο πλούτος!

Δημόσιος Εργάτης είπε...

Αχάππαρος είσαι και φαίνεσαι!
Από πού κι ως που να πληρώνω τόσο φόρο? Ακίνητη περιουσία εκτός από το σπίτι δεν έχω. Κι αυτό είναι υποθηκευμένο για 180000 ευρώ.
Εργάζομαι σκληρά κάθε μέρα για ένα μεροκάματο και αυτή η φιλολαϊκή κυβέρνηση σας με κατακλέβει.
Απλά για να ξέρεις, επί προεδρίας Γλαύκου οι μισθοί μας υπερδιπλασιάστηκαν. Επί Χριστόφια μειώθηκαν.
Νίκαρο και μόνο Νίκαρο! Μπας και δούμε μια άσπρη μέρα κι εμείς οι φτωχοί εργάτες του δημοσίου.
ΥΓ. ο Φούλλης άμα εκλεγεί ο Νίκαρος θα πάει σπίτι του που μας πολέμησε με τον Πούλλον.

Anef_Oriwn είπε...

Αχαπαρίδη Δημόσιε,

Εξακολουθείς να κάμνεις πως εν καταλάβεις! Πόσα πιάννεις σιορ καθαρά τον μήνα; Γιατί εν μας λαλείς; Τζιαι γιατί εν ζητάς που τον Νίκαρο να βάλει νομοσχέδιο στη Βουλή να λαμβάνονται υπ’ όψη οι υποθήκες όταν θα υπολογίζεται ο φόρος;

Ανώνυμος είπε...

@anef

Εγραψεν αρθρον ο ανθρωπος και δημοσιευτικε σε ολον τον τυπον για την λυση του κυπριακου δεν τον ειδα να φευφκει που την ΔΔΟ.

η διαφορα της διασκεψης που τες διευριμενες συνομιλιες με την συμμετοχη της τουρκιας ελλαδας και εε εν οτι η μια εν διασκεψη με αρχη και τελος ενω η συνομιλιες εν χωρις χρονοδιαγραμματα.

Εκ περιτροπης προεδριαν ο δησυ δεν ειναι εναντιον το εξακαθαρισε πολλες φορες. ειναι εναντιων της εκ περιτροπης με εκτελεστικο πρπεδρον και με μεγαλο αριθμο θεματον στην ευθυνη του προεδρου και δεν ητνα εκ των υστερων ηταν μετα που ειπεν ο χριστοφιας τη εσυμφωνισεν διοτι αλλη ηταν η προταση ποθ επιρεν με την συμφωνη γνωμη του Εθνικου συμβοθλιου τζαι λλο το τι κατεληξεν.