Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανάρτηση 14/2012 (δεκάτη-τετάρτη τού 2012!) [έκτακτη, επίκαιρη, πολιτική, Χριστοφιανική, ξεσπαθωτική, κι αντι-διαστρεβλωτική] – Ο Πρόεδρος ΤΟΥΣ τα ‘πε (επιτέλους) έξω από τα δόντια!!! - Προσθήκη υστερογράφου ...


Το είδα [και το διάβασα] και δεν πίστευα στα μάτια μου!!! Ακόμα και ο νεο-“συναγερμικός” και (υπο)στηριχτής του «διορατικού» και «σύγχρονου» πολιτικού Νίκαρου Αναστασιάδη, ο “κουμπάρος” ο Strovoliotis πήρε πρέφα τες μαλακίες που λαλεί ο “θέλω την καρέκλα τώρα” Νίκαρος και του την λέει [του Νίκαρου] στο Blog του:
«...κύριε Αναστασιάδη, να ισχυριστεί κάποιος πως ο πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε (χωρίς να δικαιούται) από την πίσω πόρτα δικαίωμα ευρωπαίου στο σύνολο του πληθυσμού της Τουρκίας, πάει πολύ μακριά!
Ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της λογικής, και ξεπερνά και το χαμηλότερο επίπεδο όπου μπορούμε να αποδεχτούμε να τοποθετήσουμε τον δικό σου πήχη, δεδομένης της διύλισης των θέσεων σου εν όψει της προεκλογικής περιόδου.
Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος είναι αρκούντως ικανοποιητικές και λογικότατες».

[Να δω και τον Xwriko να κάμνει τέτοιες παραδοχές, τζι’ ας μεν φάω μαχαλλεπίν το καλοτζιαίριν! Θα πίννω μόνο αϊράνιν!!!]...

Ως γνωστό τις τελευταίες 2-3 μέρες σύσσωμη η “Ενωμένη” Δεξιά, με ΟΛΕΣ τις συνιστώσες της [δηλ. μ’ όλα τα κόμματα και κομματίδια συνεπικουρούμενα και με τον BaşΕπίσκοπο] και εν πλήρει εξαρτήσει [δηλ. μέσα από αποσπασματικές και επιλεκτικές αναφορές σε διαρρεύσαντα έγγραφα και με παραπλανητικές και διαστρεβλωτικές ερμηνείες], επιτέθηκαν [μαθημένα τα βουνά που τα χιόνια] ως “μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά” κατά του Προέδρου Χριστόφια. Αφορμή τούτη τη φορά το περιεχόμενο του έγγραφου με τις συγκλίσεις μεταξύ Χριστόφια–Ταλάτ της 29ης Ιανουαρίου του 2010. Ο διαβόητος Νίκαρος μάλιστα μιλώντας στο πρόγραμμα του ΡΙΚ1, “Επωνύμως” [της Αιμιλίας Κενεβέζου] το βράδυ της περασμένης Τρίτης [7 του μηνός] και μέσα στην μεταλλαχτική του πολιτική [αυτή τού “Απεταξάμην την Ομοσπονδία”] ισχυρίστηκε διαστρεβλώνοντας το έγγραφο σύγκλισης για τις τέσσερις ελευθερίες ότι οδηγούμεθα σε «τουρκοποίηση της Κύπρου»!

Από την άλλη ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και του 8% της Κύπρου Ττόμμης Ββου, κληθείς πριν μερικές μέρες να σχολιάσει, όσα περιέχονται στο γενικό περίγραμμα θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς και στο έγγραφο συγκλίσεων [μεταξύ Χριστόφια –Ταλάτ] της 29ης Ιανουαρίου του 2010 που δόθηκε την Τρίτη στα κόμματα, «τούτος» είπε ότι «πολύ μας ανησυχούν όσα περιέχονται στα έγγραφα αυτά. Εάν συνεχίσουμε αυτή τη γραμμή των εκπτώσεων, αυτός ο τόπος θα τουρκοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε πως «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές. Εμείς επιθυμούμε μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το εθνικό μας θέμα, είναι θέμα εισβολής και κατοχής ...» --- Αλήθεια ποιους εκπροσωπεί και εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Ττόμης ο Αθυρόστομος;

Τελικά ο Πρόεδρος δεν άντεξε [πόση διαστρέβλωση να ανεχτεί ο άνθρωπος – εδώ ο Strovoliotis ΔΕΝ άντεξε!] και μιλώντας σήμερα στο περιθώριο του Κυπρο-ρωσικου φόρουμ ξεσπάθωσε και ΤΟΥΣ τα ‘πε (επιτέλους) έξω από τα δόντια!!! Δεν δίστασε μάλιστα [και καλά έκαμε] να μιλήσει με σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για εθνοπατέρες, που στην πραγματικότητα, όπως είπε, έχουν βάλει πάνω από το εθνικό συμφέρον τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να ανέβουν στην καρέκλα, και για τις οποίες θυσιάζουν τα πάντα. Υπέδειξε μάλιστα ότι οι επικρίσεις είναι δεοντολογικά απαράδεκτες και δείχνουν ασέβεια μεταξύ μας, τονίζοντας ότι κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια. «Δε γίνεται», είπε «τα κόμματα να παίρνουν τα έγγραφο», εννοώντας αυτό της 29ης Ιανουαρίου του 2010 για τις τέσσερις ελευθερίες, «και την ιδία μέρα να το δίνουν στη δημοσιότητα και μάλιστα διαστρεβλωμένο».

****************************
Παραθέτω πιο κάτω σχετικό ρεπορτάζ από το Philenews  [http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/94788/dchristofias-kapoioi-vazoun-tin-karekla-pano-apo-to-ethniko-symferon]:
{Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου]…

“Απαράδεκτες θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών για τους Τούρκους υπηκόους, ενώ στις αναφορές ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ ότι έχει καταστήσει το Εθνικό Συμβούλιο ανενεργό, δηλώνει ότι «οι φιλοδοξίες για να ανέβουν στην καρέκλα ορισμένοι, έχουν τεθεί πάνω από το εθνικό συμφέρον».

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «οι επικρίσεις είναι και δεοντολογικά και επί της ουσίας, να μου επιτρέψετε να πω, απαράδεκτες, δείχνουν ασέβεια μεταξύ μας και έχουν υπερβεί όλα τα όρια», και πρόσθεσε ότι «δεν επιτρέπεται την ημέρα που παίρνουν έγγραφα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, να δίνονται στη δημοσιότητα».

Είπε επίσης ότι κάποιοι δεν περίμεναν να πάρουν το έγγραφο της ε/κ πλευράς και έδωσαν στη δημοσιότητα «έγγραφο στρεβλωμένο και το οποίο διαμορφώθηκε από πλευράς της τ/κ ηγεσίας» και υπέδειξε ότι «αυτά τα πράγματα μόνο ζημιά μπορούν να προκαλούν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το έγγραφο για τις τέσσερεις ελευθερίες αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της ε/κ πλευράς και εξήγησε πως «δεν αφορά τους Τούρκους υπηκόους, όπως το ερμηνεύουν ορισμένοι, αφορά τους Κύπριους υπηκόους».

«Οι Τούρκοι υπήκοοι θα μπορούν να γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο μέσα από τους ευρωπαϊκούς όρους. Οι ελευθερίες αφορούν τις ελευθερίες που αφορούν την ΕΕ για τους Τούρκους υπηκόους και δεν μπορεί να παραβιάζεται ποτέ, και κατά το έγγραφο αυτό, η αναλογία 4 προς 1. Αρα αν θα γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας τέσσερεις Ελληνες πολίτες, θα μπορεί να γίνει ένας Τούρκος πολίτης», συμπλήρωσε

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστόφια, «η ουσία είναι ότι όλοι οι Κύπριοι πολίτες θα μπορούν στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, μετά από μια μικρή μεταβατική περίοδο, να επιλέγουν πού να ζήσουν ελεύθερα, να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα ελεύθερα, να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, να ασκήσουν επάγγελμα, να αγοράσουν και να πωλήσουν, με τη διαφορά ότι, επειδή υπογράψαμε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, κάποιοι από αυτούς θα έχουν τον περιορισμό να μην μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα σε εκείνη την πολιτεία».

«Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ζητούν οι Ε/κ. Εκείνο που ζητούν οι Ε/κ είναι να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα, να εγκαθίστανται οπουδήποτε, σε όλες τις γωνιές της Δημοκρατίας ελεύθερα και να ασκούν όλες τις δραστηριότητες, όλες τις ελευθερίες και αυτό έχουμε πετύχει», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και έθεσε το ερώτημα αν ο Τ/κ ηγέτης, που «αρνείται πεισματικά να δεχθεί αυτήν τη σύγκλιση και την απορρίπτει, το κάνει τυχαία ή το κάνει από ελληνοκυπριακό πατριωτισμό».

Αναφερόμενος και στο θέμα της σταθμισμένης και διασταυρούμενης ψήφου, είπε ότι «είναι κάτι καινούργιο το οποίο εξαφανίζει, αν θέλετε, τη διχαστική πρόνοια του συντάγματος του 1960 για εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου ξεχωριστά, από τις δύο κοινότητες», και πως «εδώ θα έχει λόγο ο κάθε Κύπριος ποιος θα είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος».

«Είναι τυχαία που ο κ. Έρογλου τα απορρίπτει αυτά τα ζητήματα; Καθόλου τυχαία, όπως το ίδιο δεν είναι τυχαίο που απορρίπτει και τη σύγκλιση ή τη σχεδόν σύγκλιση για τον εναέριο χώρο και για διάφορα άλλα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως θα ήταν ευχής έργον αν οι συγκλίσεις με τον τέως Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να οδηγούσαν περαιτέρω σε συνομιλίες για πλήρη επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι «ο κ. Έρογλου τορπιλίζει την προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό».

Σε όσους μιλούν για τουρκοποίηση της Κύπρου από τις ενέργειες του Προέδρου στο Κυπριακό, απάντησε ότι «τουρκοποίηση γίνεται αυτήν τη στιγμή και όσο περνά ο καιρός χωρίς λύση στο Κυπριακό, η τουρκοποίηση στις περιοχές μας εδραιώνεται και, αν δεν θέλουμε τουρκοποίηση, πρέπει να την αναχαιτίσουμε και να αναστρέψουμε την κατάσταση με μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση η οποία να στηρίζεται σε αρχές»”.

*********************************
Παράλληλα σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου [αφού έκαμε αναφορά στις «μεταλλάξεις» του Αναστασιάδη] κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να μην κατηγορεί άλλους για τις διαρροές [link: http://www.sigmalive.com/news/politics/463632], επικρίνοντας τον ότι είναι «αυτός που χρησιμοποιεί στοχευμένες και επιλεκτικές διαρροές σε ΜΜΕ για να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επιδίδεται σε κινδυνολογίες μιλώντας ακόμα και για τουρκοποίηση της Κύπρου».

«Είναι ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος έχει κατηγορήσει τους Προέδρους Κληρίδη, Παπαδόπουλο και Χριστόφια για έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης. Αυτό που εννοεί βέβαια όταν μιλά για έλλειψη ενημέρωσης είναι ότι θα έπρεπε ο όποιος Πρόεδρος να αποδέχεται τις θέσεις και απόψεις που κάθε φορά εκφράζει και οι οποίες βέβαια είναι σταθερά αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες γιατί δεν διατυπώνονται με βάση αρχές αλλά με βάση τις κατά καιρούς πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες του» προσθέτει καταλήγοντας.

**********************************
Φυσικά της Δεξιάς Αντιπολίτευσης [από τον ΔΗΣΥ, διαμέσου του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ μέχρι και το κομματίδιο του ΕΥΡΩΚΟ – τους Οικολόγους εν τους άκουσα!] εν τζιαι ‘δρώνει το ‘φτιν της [“All Dogs One Generation”]. Όμως επιτέλους πρέπει να γίνει και η Αριστερά πιο επιθετική. Πόσο να ανεχτούμε τον κάθε shύλλον να λάσσει. Κι ευτυχώς ο Πρόεδρος τόλμησε και τα ‘πε κι απόψε και στον [“συναγερμικό] Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κον Κώστα Χριστοφίδη που σε μια «διάλεξη του από καθέδρας» έσυρε στον παρόντα και τιμώμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα «εξ αμάξης» για τα γεγονότα του καλοκαιριού [στο Μαρί] και για τα κατεστημένα της Κύπρου!!! Αλήθεια κε Πρύτανη πως συμβάλλετε ΕΣΕΙΣ προσωπικά αλλά και γενικότερα ως ακαδημαϊκή κοινότητα στην κατάργηση των κατεστημένων; Αναμένω και τις αντιδράσεις των Αριστερών ακαδημαϊκών και των Αριστερών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 10/2/2012

***********************
Προσθήκη υστερογράφου [10/2/2012 – 11:00 μ.μ.]:

Παραθέτω το υστερόγραφο από καίριο και πετυχημένο σχόλιο Ανώνυμου σχολιογράφου του Blog μου [προφανώς του Π.] που κατάθεσε στην προηγούμενη ανάρτηση μου, όπου καταπιάνεται με τον καταστημένο Πρύτανη του «Πανεπιστημιου Αγλαντζιας [σορρυ Κυπρου]». Μέσα απ’ αυτό το σχόλιο αναδεικνύεται κυρίως το επίπεδο της προοδευτικότητας και ριζοσπαστικότητας των ακαδημαϊκών μας:
«Προσωπικα σκεφτομαι οτι οποιος ακαδημαικος η δηθεν ακαδημαικος μιλα για επιπεδο τζαι ηθικη, χωρις να αναφερει τον τομμυ
αναδεικνευει το επιπεδο της δουλοπρεπειας του.
Προφανως ζει ακομα πριν την αναγεννηση,
Η εν εκαταλαβεν ιντα που σημαινει κοσμικη κοινωνια τζαι απειλες εναντιον της..»

Anef_Oriwn
Παρασκευή 10/2/2012

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μας λες κυριε χριστου εσυ μηπως εκπροσωπεις την τουρκια και την εδω μειονοτητα της. η την unops?

κυριος χριστου είπε...

Ρε Ανώνυμε [10/2/12 9:36 μ.μ.],

Εν μας αναλύεις αν ηξέρεις ανάγνωση και γραφή [και καταφέρεις να γράψεις ένα κείμενο μέχρι 100 λέξεις] πως «εκπροσωπω την τουρκια και την εδω μειονοτητα της. η την unops»;

zep είπε...

Εν ενδεικτικο της αποβλακωσης που επικρατει στην Κυπρο μας. Ενα θετικο εγγραφο με συγκλισεις που διασφαλιζουν τις 4 ελευθεριες τζιαι την ΜΗ-Τουρκοποιηση λογω της αναλογιας 4:1, επιαν το τζιαι παρουσιαζουν το στους ηλιθιους ψηφοφορους τους ως υποχωρηση, ως απαραδεκτο και οτι θα οδηγησει στην Τουρκοποιηση.

Αλλα ειπαμεν εντζιαι φταιει τζινος που εσιει αξιωμα, φταιει τζινος που ψηφιζει ετσι ανθρωπους. Που εκαμαν την αποβλακωση, τον σκοταδισμο τζιαι την μισαλλοδοξια ρουτινα της Κυπριακης κοινωνιας.

Τζιαι τελος εν καλα μεσα μεσα να τους τα λαλει μεστα μουτρα τους ο Προεδρος, τζιαι μετα να τον χειροκροτουν. Αμα θελεις ξαναπετα την επομενη φορα που εννα καλεσεις τον Προεδρο να σου ξανακαμει το τσιαι σου.

Αλλα να μου πεις αμαν θωρουμε καθε μερα την χαζοοικολογα, που τα εσιει με τον Μπαν Κι Μουρ, να καμνει δηλωσεις για ουλλα τα θεματα τζιαι να απαιτει παραιτησεις ε επαθαμεν την ανοσια στην βλακεια.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ήμουν τζιαμέ τζιαι άκουσά το live. Μόλις εξεκίνησεν ο Χριστοφίδης τζιαι ελάλεν ενόμιζα ότι ελουλλουπίσαν τ' αφκιά μου. Εθώρουν γυρώ γυρώ να δω ήνταλως αντιδρούν οι άλλοι - πλην που τζιείνους με τους οποίους επήα. Τίποτε! Παντές τζιαι ήταν ότι πιο φυσιολογικόν! Εχαπαρήσαν οι παραπάνω άμαν αντέδρασεν ο Χριστόφκιας.

Ανώνυμος είπε...

pantote metra mono to teliko apotelesma. Etsi simera exoume 2 telika apotelesmata:
MANTOUPOLIS vs XOMONOIA 2-1. AELaka shilla! avrio stin korifi oi LEONTES!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ αμαν δω το εγγραφο να σου πω αν κατα τον νουν μου εκαμεν ριφκιαν ο προεδρος για ο αναστασιαδης.

Δεν το ειδα δεν μπορω να αποφασισω. Αν εσεις καναν κκονε να μας το εβρεις να σου πω τι νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

kala re pedia o prytanis eipe tipote to psema?
gia 8ymi8ite posous synelave kai skotwse to ka8estos Christofia! skotwse 13 atoma, ena power ranger station, mia olokliri oikonomia kai tin ATA.
as prosexe loipon, i as anatinaze kai tin ama3a gia na men ta akouei ex ama3is!

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [11/2/12 9:59 μ.μ.],

Το έγγραφο με το περίγραμμα λύσης το δημοσιεύει η ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδα!!! Αν δεν φοβάσαι ότι θα πάθεις ΕΣΥ κιτρινισμό παρ’ την και διάβασ’ το!

********************
Ανώνυμε [με τα greeklish],

Συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι απαράδεχτα και αφοριστικά, αλλά τουλάχιστον δεν βρίζεις χυδαία τώρα!!! Απαξιώ να μπω σε συζήτηση μαζί ΣΟΥ!!! Αυτό που αποκαλείς «ka8estos Christofia» είναι το βαθύ κράτος που δημιούργησε η ΕΟΚΑΐτικη Δεξιά [ΣΑΣ] από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Τζι’ εν τούτη η Δεξιά [ΣΑΣ] που ελύshασεν να φαει τζιαι την ΑΤΑ! Τζιαι η οικονομία εν πάει καλά λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης του καπιταλισμού! Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ιρλανδία, την Αγγλία, την Αμερική, την Ιταλία έχουν «ka8estos Christofia», ρε κολλημένε;
Α, τζι’ εν νεν ανάγκη να εναλλάσσεις τα ελληνικά με τα greeklish!!! Βρωμάς τζιαι παίρνουμεν σε πρέφα!!!

Disdaimona είπε...

Μαγισσα να σου πω κατι που μπορεί να σου αρέσει σαν πληροφορία, τζαι μπορεί να μεν το γνωρίζεις.

Το ανθρωπινο αυτί εσιει τες ίδιες ιδιοτητες με ένα μουσικό οργανο. Δηλαδή για να ακούσει σωστά πρεπει να "κουδριστεί". Αν παίξεις π.χ 25 σωστές νότες σε ενα ακουρδιστο αυτί θα ακούσει 15 σωστές και 10 φάλτσες νοτες.

Το ζήτημα της σύνδεσης "ακοής" - αντίληψης και το ζητημα της "λεκτικής υπνωσης" μέσω της φωνής εν ενα ζήτημα που αφορά αμεσα την προπαγανδα καθώς και τα ΜΜΕ.

πόσες φορές να ακούσεις κάτι, ή να μην ακουσεις κατι...αν η νόηση μεσω την πληροφορίας δεν φροντίζει να κουδρίζεται - με αναλύσεις - τότε οι πληροφορίες που ακουμεν είναι φαλτσες και δεν αντιδρουσμε σε αυτές.

γι αυτό βλέπουμε τοσους πολλους ανθρωπους - φυτά που δεν αντιδρουν σε τίποτε...εν ακουσιν, εν καταλάβουν τι συμβαινει γυρών τους, ειναι σε νοητική ύπνωση...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνημε(εντελώς πάνω) μην λες μαλακίες και προπάντων μην προσβάλλεις τη τουρκική μειονότητα της Κύπρου.Ο Κλανευόριος, μαζί με τον Γιώργο Ιακώβου, εκπροσωπούν τους κοιλιόδουλους προλετάριους ανά το παγκόσμιο.

Κοκούι

Ανώνυμος είπε...

@Anef

Τωρα που εθκιαβασα το εγγραφον μπορω ανετα να σου πω οτι εκαμεν ριφκιαν ο χριστοφιας παλε.

Που εννα καμει ριφκιαν ο νικος θα σε ενημερωσω για να το γυρησεις στο αιρανιν.


xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Αν έχεις την καλοσύνη επεξηγείς μας [με δικά σου λόγια] ποια εν τούτη η «ριφκια»;