Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ανάρτηση 9/2012 (ενάτη τού 2012!) [επίκαιρη, πολιτική, κυπριακή, συνομιλιακή, Greentree-νική, συμπερασματική] – Μερικές σκέψεις κι απορίες εξ αφορμής της συνάντησης Χριστόφια - Έρογλου και Μπαν κι-Μουν στο Greentree…


Τούτη τη φορά θα μπω απευθείας στο ψητό χωρίς προκαταρκτικά, εισαγωγές, προλόγους και λοιπές λαφαζανιές. “Τα πολλά λόγια εν φτώshα”, που ελαλούσαν τζι’ οι πιο παλιοί [στην ηλικία]...

Πιο αναλυτικά λοιπόν, τα εξής:
1. Η συνάντηση στο Greentree μεταξύ Χριστόφια – Έρογλου και Μπαν κι-Μουν ΔΕΝ έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα – ούτε θετικό αλλά ούτε και αρνητικό. Οι πολιτικές σκοπιμότητες όμως [μπήκαμε πλέον στα προκαταρκτικά για τις προεδρικές εκλογές του 2013], αλλά και οι ελάχιστες πιθανότητες για σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης εκάμαν την συνοπαρτζιά της Δεξιάς αντιπολίτευσης να αφηνιάσει πάλαι. [Ο Νέος λαλεί ότι θα έχουμε “Μετά το Greentree2… το «Μαρί 2»”]. Είδαμε λοιπόν, τα γνωστά “Κοπέλια”, τους Ιωνάδες, τους Νικολάκηδες [μα εν έχουν άλλον ποτζιεί στο ΔΗΚΟ να στέλλουν στα κανάλια, οξά πάει μόνος του;], τους Παπαδάκηδες, τους Συλλουρηδες, τους Περτίτζιηες τζιαι τες Ιωάννες [όι της Λωραίνης], και λοιπούς τεθλιμμένους συγγενείς], να ξελαρυγγίζονται στις τηλεοράσεις για να μας πουν τις γνωστές “βαρέλλες” τους για την «ανικανότητα» και την «παταγώδη αποτυχία» του Προέδρου. Κάποιοι μάλιστα [όπως οι ΕΥΡΩΚΌ-κοι – το μέγα τούτο κομματίδιο] ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου [εν εβαρεθήκαν να το μυρηκάζουν;], ενώ οι άλλοι του super κομματιδίου των [δήθεν] Οικολόγων, αποδείχτηκαν πιο συγκαταβατικοί - εζητήσαν όπως ο Χριστόφιας παραιτηθεί μόνο(!) που διαπραγματευτής! Διερωτούμαι αν τέτοιες προσεγγίσεις δεν αποτελούν φασίζουσες συμπεριφορές...

Α, τζι’ η Ιωάννα εζήτησε όπως η [κυβερνώσα] Βουλή απαιτήσει την ανάκληση του Downer˙ εν τζιαι κόφτει την, να πει τού Περτίτζιη να βάλει θέμα τζιαι να φκάλει τζιαι για τούτο ψήφισμα η Βουλή!

2. Το τι έγινε τελικά στο Greentree ήταν να διατηρηθεί εν ζωή [και μάλιστα με ορρούς και συντηριτικά] η διαδικασία των συνομιλιών για περίοδο 3-4 μηνών ακόμα! Και τούτο γιατί παρέμεινε ζωντανή η προοπτική σύγκλισης [κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος] πολυμερούς [όπως ονομάστηκε] διάσκεψης, κάτι που ίσως πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος τ’ Απρίλη ή τις αρχές του Μάη... [Λαλείτε να εν για τούτο που ελυshάσαν τα “Κοπέλια”;]... Όμως οι μέχρι πρότινος υπέρμαχοι της σύγκλισης [χτες – που ελάλεν τζι’ Βασιλειου] διεθνούς διάσκεψης τι (απ)έγιναν; Εν είδα τους παρά τον ΔΗΣΥ λαλίστατους φιλελευθέρους [‘πόψε εμφανίσαν τζιαι τον Στυλιανίδη – που ήταν χασιμιός τόσο τζιαιρόν;], ya τους διάφορους αιωνίως μουρμούρηδες πρώην ΑΚΕΛικούς [αλλά εσαεί αριστερούς(!), όπως διατείνονται] που κινούνται συνήθως στις παρυφές του ΔΗΣΥ, να χαίρονται που η πόρτα της διεθνούς διάσκεψης έμεινε μισάνοικτη.

3. Ξέρετε όμως γιατί τούτοι ούλλοι [της δεξιάς συνοπαρτζιάς] εshυλλιασαν τζι’ ελυshάσαν; [Όι πως εν το εκάμναν τζιαι πιο πριν]; Εν γιατί ο Πρόεδρος έβαλεν μπροστά στον Μπαν κι-Μουν [και τον Έρογλου] ένα περίγραμμα λύσης με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, με τες οποίες όμως οι δικοί μας λυσο-φοβικοί αντιομοσπονδιακοί κι απορριπτικοί όι μόνο εν συμφωνούν, αλλά παθαίνουν και ντελίριο όταν τις ακούν! [Φυσικά ουδέποτε συμφώνησαν με οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο! Θέλουν, οι super πατριώτες – τρομάρα τους! – ελληνοκυπριακό κράτος έστω και στη μισή Κύπρο]...

4. Τούτες τες θέσεις τες αποκάλυψε το “Σίγμα” χτες Πέμπτη [26 του μηνός] και θα τες βρείτε στο link http://www.sigmalive.com/news/politics/459138. Για χάρη της ιστορίας θα παραθέσω πιο κάτω τα κυριότερα σημεία:

- Στο εδαφικό η ε/κ πλευρά ζητεί την επιστροφή της Μόρφου, της Αμμοχώστου καθώς και της γραμμής που συνδέει τις δυο πόλεις και περιλαμβάνει χωριά όπως η Άσσια, η Βατυλή, η Λύση και η Κοντέα. Επιπλέον ζητούμε και επιστροφή μέρους της Καρπασίας.

- Με τις εδαφικές αναπροσαρμογές η πλευρά μας ζητεί στην ουσία την επιστροφή 100 χιλιάδων προσφυγών υπό ε/κ διοίκηση. Αυτό βοηθά και στην πιο εύκολη επίλυση του περιουσιακού.
Αυτό σημαίνει, βάσει των θέσεων μας, ότι αυτόματα 100 χιλιάδες προσφυγές θα πάρουν πίσω τις περιουσίες τους. Άρα δίκαια επιμένουμε στη διασύνδεση των δυο κεφαλαίων.
Στην ουσία λοιπόν παραμένουν μονό 60 χιλιάδες πρόσφυγες για τους οποίους εκκρεμεί το θέμα αποκατάστασης της περιουσίας τους, αν θα επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση.

- Επιπλέον η πλευρά μας ζητεί όπως μετά από μια μεταβατική περίοδο όλοι ανεξαιρέτως οι Κύπριοι να μπορούν να απολαμβάνουν και τις 4 ελευθερίες. Δηλαδή για να το κάνουμε αντιληπτό, ένας Ε/κ θα μπορεί να αγοράσει σπίτι ή να ανοίξει επιχείρηση στην Κερύνεια, με τη μονή διαφορά ότι δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στην Κερύνεια ώστε να μην επηρεαστεί η ισορροπία στο τ/κ συνιστούν κρατίδιο.

- Στο θέμα των εποίκων έχουμε θέσει ως οροφή τις 50.000 διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι το ανώτατο όριο των Τούρκων που θα πάρουν την ιθαγένεια της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει ότι αν ο Έρογλου δεν επαναβεβαιώσει τα συμφωνηθέντα με τον Ταλατ, δηλαδή εκ περιτροπής προεδρία με διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφο, τότε η πλευρά μας θα επιστρέψει στην αμέσως προηγουμένη θέση της για ε/κ πρόεδρο και τ/κ αντιπρόεδρο.

Αλήθεια, τούτα ούλλα τα Κοπέλια της Δεξιάς αντιπολίτευσης πιστέφκουν ότι μπορούμε [at the end of the day] να πετύχουμε κάτι καλύτερο ως λύση του κυπριακού. Γιατί εν μας λαλούν σε τι ακριβώς διαφωνούν, ή και τι προτείνουν;

5. Αλλά και κάποιοι άλλοι, που κατηγορούν τον Πρόεδρο για αναποφασιστικότητα ή για έλλειψη διάθεσης για διαπραγμάτευση [όπως ας πούμε ο αγαπητός Papalangi και η συμπαθέστατη Λεμέσια  - που ποτέ δεν είπε μια καλή κουβέντα για τον Πρόεδρο], τι συγκεκριμένα πράματα εισηγούνται ή κινήσεις και πρωτοβουλίες προτείνουν; Ξέρουν να μας πουν τί απάντησε στις προτάσεις Χριστόφια ο Έρογλου, ή πιο ήταν το δικό του περίγραμμα λύσης; Ή πιστεύουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε τις τούρκικες προτάσεις για συνομοσπονδία [για να λυθεί επιτέλους το κυπριακό;

6. Είναι προφανές πλέον ότι η λεγόμενη Διεθνής Κοινότητα [και πιο συγκεκριμένα τα Ηνωμένα Έθνη και η Αγία Οικογένεια μας η Ευρωπαϊκή Ένωση], ουδόλως ενδιαφέρονται αν Ημείς ως ελληνοκύπριοι έχουμε τα όποια δίκια μας [παρ’ όλο που κατ’ εμένα το δίκιο δεν μετρέται με “εθνικά” κριτήρια αλλά ταξικά]. Τι ευρωπαϊκές αρχές και πράσιν’ άλογα μας κουπανιούν μιαν την άλλη! Εκείνο που στην ουσία προσπαθούν να πράξουν είναι να συμβιβάσουν τα πράματα, δηλ. να «γεφυρώσουν» τες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, τραβώντας όμως τα κάστανα κοντά στον δυνατό [και τον νικητή – ας είχαμε τον νουν μας], που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τουρκία.

7. Special mission [not impossible όμως] και ειδικός ρόλος προς εξεύρεση μονόπλευρα “συμβιβαστικής” λύσης έχουν ανατεθεί στο Αλέξαντρο [έχει και ελληνικό όνομα gamoto] Downer! Εξ ου και οι συχνές του ματσαράγκες, τις οποίες κάποιοι [όπως ο “κουμπάρος” Strovoliotis] προσπαθούν να δικαιολογήσουν, [είτε ως γκάφες, είτε ως αψυχολόγητες, ατυχείς ή/και πικκαρισμένες ενέργειες] και να τις «υπερασπιστουν». Ο άνθρωπος όμως κάμνει τη δουλειά που τον εβάλαν! Να κλείσει το κυπριακό!!!

8. Δεν θα καταπιαστώ με τες λεπτομέρειες της Greentree-νικής σύναξης και ούτε με το αν ο Πρόεδρος υπαναχώρησε τελικά [όπως λαλούν οι λυσο-φοβικοί – αυτοί που φοβούνται τη λύση] από τις σχεδόν [πλην ΕΥΡΩΚΟ-των] ομόφωνες αποφάσεις της τελευταίας [προ του Greentree] σύναξης στο “Εθνικό”(;) Συμβούλιο(;) κι αν έκανε γενικώς του κεφαλιού του [υποχωρήσεις και πρωτοβουλίες εκτός προγράμματος]! Εβαρέθηκα ν’ ακούω “βαρέλλες” [που τους “διχοτομικούς”, κι όχι μόνο!]… Όμως οι απορίες μου εξακολουθούν να εν πολλές [αν και κάποιες τις έχω ήδη καταθέσει πιο πάνω] ...

Ας πούμεν, διερωτούμαι [μεταξύ άλλων] γιατί τούτοι ούλοι  [της αντιπολιτευτικής δεξιάς συνοπαρτζιάς] επιχαίρουν για το τυχόν ναυάγιο των συνομιλιών; Λαλείτε να προτιμούν τη διχοτόμηση; Φυσικά ούτε εγώ πίστεψα για μια στιγμή και ούτε και περίμενα ότι η σύναξη στο Greentree θα είχε το όποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, όμως με λυπεί που οδηγούμαστε [εκ νέου] σε αδιέξοδο.

9. Και για να προλάβω διάφορους της γνωστής [δεξιάς] συνοπαρτζιάς, εγώ ΔΕΝ επιρρίπτω [πλην ελάχιστες] ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια, για το επικείμενο αδιέξοδο [σε 2-3 μήνες]... Οι θέσεις της πλευράς μας είν’ εκεί [βλέπε σημείο 4 πιο πάνω]. Ας κάμει λοιπόν και η τουρκική πλευρά επιτέλους καμιά κίνηση ουσίας, που να δείχνει διάθεση και ετοιμότητα για λύση. Τζι’ όπως λαλεί τζι’ ο Λινός, ο Δάσκαλος, στού Νέου:
«…οπως ηρταν τα πραματα, η μαππα εν πανω στην τουρκια..

τζηνη πρεπει να καμει το ανοιγμα...στα 3 που τα 4 θεματα [εδαφικο-περιουσιακο, τζαι τες εγγυησεις στην διεθνη διασκεψη] εν η τουρκια που εν να δωκει..τζαι στην ιθαγενεια ακομα [με βαση την πραμγατικοτητα] θα πρεπει να διαπραγματευτει υποχωρησεις..»

10. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ερώτημα που ταλανίζει την Αριστερή(!;) μου συνείδηση εδώ και καιρό [και δεν μ’ αφήνει να κοιμηθώ - νωρίς - τα βράδια!]... Να αναφέρω ότι τούτο [το ερώτημα μου] έχει προκύψει και μέσα από τις συζητήσεις [κάποτε και έντονα αντιπαραθετικές] με διάφορους κι αγαπητούς αριστερούς bloggers: Λοιπόν, γιατί μέσα σ’ αυτή την οξεία παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που έχει επισωρεύσει των προβλήματα στους εργαζόμενους και με το σύστημα να βρίσκεται συνεχώς σε αδιέξοδα τα οποία δεν φαίνεται να ξεπερνά με τίποτε, επιμένουμε να μην δεχόμαστε καμιά έκπτωση στα εργατικά κεκτημένα [μισθούς και ωφελήματα] των εργατικών ελίτ [για να πάρει κι ο άλλος κόσμος μιαν ανάσα], ενώ για το κυπριακό είμαστε έτοιμοι να κάμουμε συμβιβασμούς με το σύστημα [για να μην πω με τους ιμπεριαλιστές!];

Κατακλείδα:
Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των κυπρίων [και στις δύο κοινότητες] ΔΕΝ θέλουν πλέον Λύση ή/και Επανένωση της Κύπρου. Έχουν συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα – το status quo! Και επειδή μια λύση θέλει και μπόλικη προσπάθεια και καλή θέληση και διάθεση για να λειτουργήσει, πολύ λίγοι φαίνεται είναι έτοιμοι να βάλουν τη ράshη τους που κάτω!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 27/1/2012

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κουιζ

"Όσο καιρό συζητούσαμε με την κυβέρνηση για το δημόσιο, εμφανίζονταν ως οι φανατικοί υπερασπιστές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και καλούσαν τους εργαζόμενους του δημοσίου να κάνουν θυσίες για χάρη των φτωχότερων συναδέλφων τους.

Τώρα όλα αυτά τα ξέχασαν, όπως το αναμέναμε. Ξέχασαν ακόμα και την δέσμευση που έκαναν δημόσια ότι δεν πρόκειται να θέσουν θέμα μη παραχώρησης της ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα."

ποιος το είπε; τζιαι σε ποιους αναφέρεται;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Εν ι-ξέρω!!!

gregoris είπε...

αμαν τούτοι οι προνομιούχοι εργαζόμενοι εν δέχουνται να παγώσουν οι μισθοί τους για να πάρει ανάσα ο κόσμος.
ευτυχώς που τους τα επέβαλε τα μέτρα λιτότητας κυβέρνηση-βουλή τζιαι εγλυτώσαν οι υπόλοποι

http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/01/blog-post_8398.html

μόνο τα γκόλντεν μπόις στες οικοδομές, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, μεταλλουργία, εισαγωγές μηχανοκίνητων οχημάτων, ξενοδοχεία, λιμάνια, πετρελαιοειδή, εταιρείες αναψυκτικών εμείναν να κατσιαρίζουν...

zep είπε...

Οτι ο κοσμος δεν θελει λυση διαφωνω. Ο κοσμος δεν πιστευκει οτι εννα εσιει αποτελεσμα η προσπαθεια. Ο Ερογλου εν αφηνει περιθωρια αισιοδοξιας, εν λογικο.

Οταν (με το καλο) ερτει το σχεδιο τζιαι εξηγησεις του κοσμου τα υπερ της λυσης να δεις ινταλος εννα το αποδεχτει.

Ο μονος τροπος να μεν θελει λυση εν αμαν δαιμονοποιηθει το σχεδιο τζιαι γενικα η λυση.

Ανώνυμος είπε...

στο κυπριακό το σύστημα εν η διχοτόμηση.τζιαι πολλοί εκφράσαν τον συμβιβασμό τους μαζί της το 2004 τζιαι αλλό λλίοι το 2009-2010.

John είπε...

Άνεφ, οι πρόσφυγες δεν υπάρχουν πια!
Και σε περίπτωση που επιστραφεί η Μόρφου, η Αμμόχωστος και τα γύρω χωριά ούτε, 50000 δεν επιστρέφουν. Πολλοί πρόσφυγες μας έχουν αφήσει χρόνους. Οι νεότεροι παντρεύτηκαν δεξιά κι αριστερά κι έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά στις ελεύθερες περιοχές. Των περισσοτέρων οι γονιοί θα μείνουν με τα παιδιά τους σε περίπτωση λύσης. Το μόνο που θα κερδίσουν είναι οι περιουσίες τους.
Γνωρίζω αρκετούς πρόσφυγες από τις πιο πάνω περιοχές. Η συντριπτική πλειοψηφία άνω των 55 ετών δεν επιθυμεί να επιστρέψει. Φαντάσου έναν πρόσφυγα από την Αμμόχωστο και με 3 παιδιά παντρεμένα, το ένα στην Πάφο, το άλλο στη Λεμεσό και το τρίτο στη Λευκωσία.
Όσοι είναι κάτω των 45 δε νοιώθουν πρόσφυγες.

Anef_Oriwn είπε...

Gregoris,

Στο σημείο 10 της ανάρτησης μου έχω θέση συγκεκριμένο διαζευκτικό ερώτημα, στο οποίο δεν απαντάς ή δεν το συζητάς – επικεντρώνεσαι στο επιμέρους.
Ποια όμως εννοείς ότι εν «... τα γκόλντεν μπόις στες οικοδομές, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, μεταλλουργία, εισαγωγές μηχανοκίνητων οχημάτων, ξενοδοχεία, λιμάνια, πετρελαιοειδή, εταιρείες αναψυκτικών...»; Οι διευθυντές τζιαι οι τμηματάρχες; Τζι’ τα πραγματικά golden boys οι ελεγκτές για τι πράμα απεργούσαν;
Πέραν τούτου στην προηγούμενη ανάρτηση μου [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/82012-2012.html] έθεσα [στο σημείο 3] κάποια σημαντικά ερωτήματα που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπήκε στον κόπο να συζητήσει:
«Συμφέρει αυτή τη στιγμή στο εργατικό κίνημα της Κύπρου και γενικότερα στους κύπριους εργαζόμενους η δημιουργία μιας χαώδους κατάστασης στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα ένεκα γενικών απεργιών από τους δημόσιους υπαλλήλους; Ή ποια είναι τα άμεσα ή μακροπρόθεσμα οφέλη που θα επιφέρει γενικά σ’ όλους τους εργαζόμενους η πιθανή καταβαράθρωση του αστικού κράτους λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων από μικρές συντεχνίες ουσιωδών επαγγελματικών κλάδων του δημόσιου, ημιδημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, πιλόττους, τραπεζιτικούς, πεζινάριες, φορτηγατζιήδες]. Ή μήπως έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι στάσεις εργασίας της ελίτ ή αριστοκρατίας των κυπρίων εργαζόμενων [σε ουσιώδης κρατικές υπηρεσίες, αλλά και στις τράπεζες] συνιστούν ταξικό αγώνα ή ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι έχουν ανεπτυγμένη ταξική συνείδηση; Ποιος είναι ο ταξικός τους αντίπαλος, το αστικό κράτος; Μα αφού ο ίδιοι αποτελούν τα golden boys του ίδιου του συστήματος και χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση και συντήρηση του.»

Anef_Oriwn είπε...

John-άκο,

Δεν διαφωνώ και πολύ μ’ αυτά που λες! Όμως τι θες να πεις, που θες να καταλήξεις; Δεν κατάλαβα...

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Άλλη φορά θα [ΣΟΥ] εξηγήσω γιατί ο κόσμος ΔΕΝ θέλει λύση – τους οικονομικούς και πολιτικούς λόγους!

gregoris είπε...

τζιαι ούτε πρόκειται να σου ξαναπαντήσω.
εκατάντησες κολλημένη κασέττα κουμπάρε...

Anef_Oriwn είπε...

Το ίδιο δεν μπορεί να ισχύει και για σενα κουμπαρε; Δεν λες κι ΕΣΥ αναλόγως τα ίδια πράματα;

Ανώνυμος είπε...

τωρά εκατάλαβα γιατί παγώνει μου ο μάστρος μου τον μισθό μου....καταραμένοι ελεγκτές.

stelios papalangi είπε...

ίντα άνευ ;
να που γίνεται ;

επειδή ανάφερες με τζαι προσωπικά, νομίζω ότι δεν εθκιέβασες την ανάρτηση, γιατί 2-3 προτάσεις έκαμα.

Επίσης, τούτα τα έξυπνα άφηστα στη πάντα

"Ή πιστεύουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε τις τούρκικες προτάσεις για συνομοσπονδία [για να λυθεί επιτέλους το κυπριακό;"

Για να μεν σου πω ότι είπεν η σωτηρούλλα του κουλία, γιατί πουθενά δεν ανάφερα το πιο πάνω (όπως βεβαίως ούτε η λεμέσια) αλλά ξεκάθαρα είπα

"Πήενε τζαι διεκδίκα. .... Αν προβλέπεις ότι οι τούρτζιοι θα φκουν εκτός πλαισίου, έφκα τζαι συ..."


Τούτες τες προτάσεις του στυλ.... ή μήπως εννουν ότι.... άφηστες, να τες κάμνουν οι πολιτικοί στα παράθυρα...

εξάλου πιον, λαλεί τα τζαι ο νέος....

Το άλλο σημείο που θα κάμω σχόλιο είναι για τους "αριστερούς" κατ εσέ, που θέλουν να κάμουν συμβιβασμό με τον ιμπεριαλισμό αλλά δεν δέχονται συμβιβασμό για τους μισθούς της "ελιτ" των εργαζομένων.

Λοιπόν
1. Ο λόγος που δεν έπρεπε να γίνει συμβιβασμός για την ΄"ελιτ" (λες τζαι ο μισθός του δημοσίου δεν είναι "αξιοπρεπείς" αλλά "ελιτιστικός"), είναι γιατί ήταν τόσο προβλέψιμο ότι αν κόψουν το μισθό των δημοσίων, η αφορμή για να καρατομίσουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθούσε ως φυσικό επακόλουθο. Όπως τζαι έγινε. Τζαι στο δημόσιο ο αγώνα θα ήταν πιο εύκολος τζαι τα περί "χάους" και "παράλυσης" μετά που κάθε απεργία - να μεν σου πω ποιοι τα λέουν.....


2. Γιατί δεν θεωρώ ότι η κρίση είναι μια ΄"κρίση χρέους" όπως είναι η κυριάρχη (καπιταλιστική) άποψη. Όποταν το κόψιμο των μισθών δεν προκείται να λύσει τζαι τίποτε.


3. Αλλά τζίηνο που ποττέ δεν μας είπες είναι ΕΝΑ (ρε γαμώτο μόνο ΕΝΑ όι θκυο), παράδειγμα "συμβιβασμού με το σύστημα" που τούτοι οι τάχα μου αριστεροί αποδέχουνται ενώ εσύ/ ο προεδρος/ το ακελ δεν το αποδέχουνται ; Ποιο πράμα ακριβώς ;

Όποταν φίλε μου πρακτικά, εγαμήσετε τους εργαζόμενους, τζαι φανταστικά ονειρέφκεστε ότι κάμνετε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

νεος είπε...

Ε σιγά ρε Στέλιο μου που εγάμησεν το ΑΚΕΛ τους εργαζόμενους. Παναγία μου ρε, πετάσσούμαστε που τη μιαν ακρότητα στην άλλη.
Άντεξε ρε η κυβέρνηση μες τούντο παγκόσμιο κλίμα έπρεπε να γινούν πολλά για να συναινέσει να κοπούν μισθοί που τους δημοσίους.
Τέσσερα χρόνια που άντεξε, αφού ξεκάθαρα εδεθήκαμεν πας τα ελληνικά ομόλογ τζιαι πάμε.
Οι οίκοι βομβαρδίζουν, η ατνιπολίτευση έκαμεν μας τα ούλλα, η κομισσιόν έφακλε φιρμάνι.
Έπρεπε να κρατηθούν τα ελλείματα του κράτους τα μαύρα.
Τζιαι λλίον ορθολογισμό, τζιαι λλίην αλλήθκειαν, λλίον ρεαλισμό.

Αφού θέλουν μας χωρίς ελλείματα φίλε μου, τζιαι ο πλούτος εν συνεισφέρει, έσιει κάλυψη που τη κυβερνωσα βουλή. Μπροστά στα τελεσίγραφα τι θα μπορούσε να κάμει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση;
Μα τωρά σοβαρομιλούμε;

Λλίον ρεαλισμό.

Τζιαι λαϊκή εξουσία να είχαμε, άμμαν εν φκαίννει το κράτος, εν που τους μιθούς που εννά κόψει.Είμαστε στα σύγκαλά μας;

Για το κυπριακό θα επαναλάβω το εξής: Που τη νατοϊκή διχοτόμηση, προτιμώ τον νατοϊκό συμβιβασμό τζιαι την κουτσουρεμμένη επανένωση.

Γιατί ακριβώς ότι νου κουβαλώ για το κυπριακό, κουβαλώ τζιαι στα υπόλοιπα.

Όι αλά καρτ τζιαι σύμφωνα με την "ειδικότητα".

Το εφικτό, το καλύτερο δυνατό για τες μάζες μες τες συνθήκες που είμαστε.

Anef_Oriwn είπε...

Steliε Papalangi,
Shαιρετώ ΣΕ!!!
Τζι’ είμαι σχετικά καλά [στο στάδιο ανάρρωσης από γρίππη – όμως με μπόλικο βήχα], ΕΣΥ;

Τζιαι πριν προχωρήσω να σχολιάσω τα όσα γράφεις [και ΜΟΥ προσάπτεις], θα ΣΕ παρακαλούσα [για να γίνει έτσι και πιο περιεκτική και παραγωγική η συζήτηση ΜΑΣ] να ΜΟΥ πεις, ή να ΜΟΥ επεξηγήσεις, αν γνωρίζεις φυσικά ή κατάλαβες [γατί εγώ κάπου δυσκολεύομαι],

- Πρώτον, για ποιους ακριβώς λόγους έγιναν και [θα] γίνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, και
- Δεύτερον, γιατί έγινε η δεύτερη ολοήμερη απεργία της ΠΑΣΥΔΥ ...

Τέλος να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου [στο σημείο 5 του κειμένου μου] στο πρόσωπο σου [όπως και στο πρόσωπο της Λεμέσιας] βασικά ήταν για να σας προκαλέσει να πείτε τις απόψεις σας [αφού υποβάλλετε γενικώς και αορίστως ότι ο Πρόεδρος πρέπει να κάμει κάτι διαφορετικό] πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που υπόβαλε ο Πρόεδρος [που παράθεσα στο σημείο 4 του κειμένου μου]. Γιατί η στασιμότητα και τα αδιέξοδα που παρουσιάζονται είναι απότοκο συγκεκριμένων διαφωνιών αλλά και της έλλειψης διάθεσης και θέλησης από την Τουρκία για λύση του κυπριακού.

Α, και αναφορικά μια τάση [που όλως παραδόξως παρατηρώ και σε σενα] να στοχοποιείται και να δαιμονοποιείται το ΓΑΜΗΣΙ [και η ομορφιά του] μέσα από ακατανόητες εκφράσεις του τύπου «εγαμήσετε τους εργαζόμενους», ειλικρινά την θεωρώ απαράδεκτη!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο ενδιαφερον κοματι του κρην τρι εν η ανακοινωση της ετοιμασιας εκθεσης για τον διαλογον απο τον αλεξαντερ ντασουνερ τον κορυφεον για εμεναν εκπροσωπο η.ε που εδιοριστηκεν ποττε.( Αρεσκει μου πολλα ο κυνισμος του τζαι η τακτικη του να τα λαλει ξικουτσουλα.)

Εμενα του χςριατη παντωσ η απορια μου εν τι γινει αν η εκθεση του νταουνερ γραφει οτι και οι δυο πλευρες υποβαλλουν θεσεις εντος των παραμερτρων αλλα δεν ειναι οι ιδιες και οτι η μια πλευρα δειχνει εμπρακτα την θεληση της και αποδεχετε επιδιαιτισιαν/γεφρωτικες προτασεις των η.ε και η αλλη οχι τζαι απαιτει να γινοθν δεκτες ολες οι προτασεις της τζαι δεν παμεν σε διεθνην διασκεψην ενν θα εσιει φταιχτην?

Οσον για τους φιλελευθερους που τους γυρεφκετε μαλλον τα πλασαματα ειπαν να σας αφηκουν να υποστηρηξετε τες θεσεις σας μονοι σας διοτι τον τζαιρον που σας εστηριζαν ελαλουσετε τους εν τουρτζοι τζαι ενδοτικη τζαι θελουν λυσην οτι ναναι.

xwrikos

Ανώνυμος είπε...

ιστορία είναι η πάλη των τάξεων...μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

τζιαι εγώ που νόμιζα ότι τα γκόλντεν μπόις ήταν οι τραπεζίτες...τωρά εξηγούνται ούλλα....

Ανώνυμος είπε...

τέρμα πια οι αυταπάτες ή με την εργατική ελίτ ή με τους εργάτες

ζήτω ο αντι-ιμπεριαλιστικός αγώνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ ενάντια στον ΟΗΕ...

Anef_Oriwn είπε...

Λαλεί [ΜΑΣ] ο Xwrikos:
«... τον τζαιρον που σας εστηριζαν [σημ. οι φιλελεύθεροι – μα ποιοι εν τούτοι;] ελαλουσετε τους εν τουρτζοι τζαι ενδοτικη τζαι θελουν λυσην οτι ναναι» ... ---
Ρε Χωριατόπουλο, εν μας το κάμνεις σε eurocents για να το καταλάβουμε τζι’ ΕΜΕΙΣ τα dieselo-κίνητα; Ας πούμεν(τε) τι ακριβώς λύση εθέλετε ή τζιαι θέλετε τωρά; Τζιαι μεν ΜΑΣ πεις πάλαι για το Σχέδιο Ανάν, γιατί ούτε ο Μάστρος σου ο Νίκαρος θέλει το πιον!

*********************
Ανώνυμε [ημερ. 28/1/12 10:47 π.μ. και 28/1/12 10:55 π.μ.],

Μεν βασανιέσαι! Εν θα ασχοληθώ μαζί ΣΟΥ!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Η μεγάλη πίεση κάμνει τον άλλον δυνατό. Το ότι το ΑΚΕΛ τζιαι ο Χριστόφκιας στέκουν ορθολογιστικά τόσον για το κυπριακόν όσον τζιαι για τους εργαζόμενους, ξένους ή τόπακαες τζιαι διεκδικούν ότι είναι δυνατόν με βάσει αρχές τζιαι χωρίς να ξεφύουν που τες αθρωπιστικές αξίες στες οποίες πιστεύκουν θα επιφέρει κέρδη τόσον στην Κύπρο για το εθνικό θέμαν, όσον τζιαι για τους εργαζόμενους ότι ώρα τζιαι αν το φέρει. Τζιαι στην αριστεράν την ίδιαν.

Σταθήτε στον πούντο σας τζιαι δεν φοάστε τίποτε. Το νύν ανταν να τρώ την γήν...

Το ότι γράφεις δημόσια αυτά που γράφεις τζιαι όπως το γράφεις αγαπητέ άνεφ είναι ήδη έναν κέρδος της στάσης του θκειού σου του Πουμπουρή που εκράτεν την ίδιαν στάσην που κρατούν οι σημμερινοί όταν η ενωμένη δεξιά εγάμαν τζιαι έρεσσεν πας σε πτώματα.

Τους αριστερούς τζιαι τους φιλελεύθερους άης τους ήσηχους. Δεν ωφελεί τίποτε να φακκάς πας τους δικούς σου. Τι να σου κάμουν τζιαι τζιείνοι; Έρκουνται μιτά σου άμαν τους διάς κάποιαν ελπίδαν για τζιείνα που πιστεύκουν. Αυτήν την στιγμήν τι ελπίδαν να δώκεις που την στιγμήν που είσαι σε άμυναν.

Αυτές οι δέκα γραμμές που γράφεις για το περίγραμμαν λύσης με τα μίνιμουμ λογικά αιτήματα που ζητά η πλευρά μας για να γινεί η επανένωση πρέπει να γινεί σημαία μιας σταυροφορία που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση στην Ευρώπην για να αναλάβει πρωτοβουλίες να πιέσει τόσον την Τουρκίαν όσον τζιαι τα αστικά κόμματα στην Κύπρον να δεχτούν. Έφκην μας τζιαι μαλακία με το πάττισμαν την Ελλάδας τζιαι δεν έχει άδρωπον να έρτει να βάλει τους δεξιούς στην θέσην τους όπως έκαμεν τότες ο Σιμήτης. Μόνον ο Μπαρόζο, ο Σουλτς τζιαι η Μέρκελ-Σαρκοζύ μπορεί να κάτσουν τους χρησιμοποιημένους καπόττους του Λυσσαρίδη, του Κληρίδη τζιαι του Τάσσου τζιαι του Σπύρου πας σε μιαν καρέκλαν όπως τους έκατσεν τότες ο Σιμήτης τζιαι τους αρώτησεν "πέτε μου είνταν που θέλετε"

Ξυπνάτε τζιαι σεις που τον αντιευρωπαϊσμόν σας (το τραπεζιτικόν κεφάλαιον εν μαζίν με τους Ευρωπαίους που εν να μπορέσουμεν να το δαμάσουμεν τζιαι όι που την Λευκωσίαν τζιαι που την Πάφον) τζιαι εκμεταλλευτήτε τες συμμαχίες που έκαμεν ο Χριστόφκιας με τους Ευρωπαίους συμπατριώτες μας, είτε δεξιοί είναι, είτε αριστεροί, για να προωθήσετε το περίγραμμαν λύσης που έδωκεν η πλευρά μας. Μπορεί η Τουρκία να έσιει στην Πούγκαν τον ΓΓ τζιαι τον Ντάουνερ αλλά τους ευρωπαίους δεν τους έχει τζιαι τζιείνοι μπορεί να της το επιβάλουν (με το καλόν).

Ας καταθέσει το περίγμαμμαν λύσης σε έναν συμβούλιον της ΕΕ επιτροπής ο Χριστόφκιας πριν την πολυμερήν. Ή ας το δώκει του φίλου του του Μπαρόζου να το κάμει.

Τζιαι να φκεί να κάμνει διπλωματίαν σαν ηγέτης με πυγμήν ότι αν δεχτεί η Τουρκία τούτον το περίγραμμαν λύσης κάθεται σε πολυμερήν πριν προεδρίαν, τζιαι αν το υπογράψει ο Έρογλου ότι δέχεται να συνπροεδρεύσει μιτά του της Ευρώπης.

Τζιαι άφης τα χαλαμάντουρα του Λυσσαριδισμού, του Κυπριανισμού, του παπαδοπουλλισμού να σαυλαρίζουν.

Κρατάτε καλά ρε. Η αριστερά δεν έφαν τα ψουμιά της. Η άμυνα εν καλόν πράμαν, αλλά ίσως πρέπει να οργανώσετε μιαν τελευταίαν επίθεσην πριν παραδώσετε την εξουσίαν στην δεξιάν πίσω. Δεν έχει άλλους που σας να λύσουν το Κυπριακόν, ούτε να κρατήσουν τα ισοζύγια με το κεφάλαιον.

Ανώνυμος είπε...

@anef

Το τι θελουν οι φιλελευθεροι ανοιξε τα φκια σου τζαι κρολοηθου να τους ακουσεις τι λαλουν.

Εγιω το τι δεχομε τζαι τι οχι ειπα το σε διαφορους τοπους βαρκουμε να τα ξαναπω.

@Αδερφιν ασερας

Πε μου, τουτοι που λαλεις οτι εβαλεν τερπιεν ο Σιμητης εν τιποτε τουτοι που επιαν ο χριστοφιας τζαι εν εκροστην του Σιμητη τζαι εφκαλεν τους στην εξουσιαν τζαι επουκουππισαν την λυσην μαζι με το ακελ που εψηφησεν οχι ενα σχεδιον που κατα την αναλυσην του ιδιου
του ακελ επανενωνε την κυπρον?

Καλη διχοτομισην να εχετε το παρασημον την διχοτομισης θα το κερδισετε με την αξια σας με τα ψηφηζουμεν οχι στο σχεδιο που επανενωνει την κυπρον κατα την αναλυσην μας για να τσιμεντωσουμεν το ναι, τζαι τες αναλυσεις του στυλ ατε τζαι εφκην ο ερογλου, τζαι τες στρατηγικες αλα νεους μακροχρονιους να παμεν στους καλους ευρωπαιους διοτι τα η.ε εν κακοι τζαι τζυνιουν μας, μπορειτε να το φορειτε περιφανα στο πεττον σας.

Ο γνωστος κατζιαρης πισσα κασα τζαι γεματος εμπαθειαν και αντιακελισμον

Χwrikos

ΜιχάληςΤαπακούδης είπε...

100% συμφωνίαν με τον zep! Μάλιστα εγώ εν φοούμαι δαιμονοποίησην. Ήντα νομίζετε σιίζεται ο Παπαδόπουλλος ότι τάχατες "αλώθηκεν το ΡΙΚ"; Κοπέλια this is 2012, οϊ 2004. Μόνον το τι μπορείς να κάμεις με το blogging τζιαι τα social media εν πολλά σημαντικόν για να εν ο κόσμος καλά πληροφορημένος τζιαι να σκάζουν οι "κυνηγοί μαγισσών". Ο δε συναγερμός εννά σιύψει τζιαι θα στηρίξει τη λύση. Γιατί συφφέρει του, γιατί έτσι εννά δικαιωθεί περίτου. Ακόμα τζιαι οι δηλώσεις του δείχνουν τέλεια άλλον ύφος/ πρόσωπον που τους (κακ)Ομήροιδες τζιαι την υπόλοιπην συνοπαρτιάν. Πρέπει να κάμει τζιαι λλίην αντιπολίτευσην, νάμπου να κάμουμεν, ΄πρέπει τζιαι μεις να καταπίννουμεν λαϊκισμούς.
Το μόνον που φοούμαι εν ο πρόεδρος. Εν έχω καταλάβει νάμπου σκέφτεται. Τούτες οι κουβέντες να συνεχιστούν οι συνομιλίες κατά την προεδρίαν εν αντίθετες που τον στόχον που ο ίδιος εδιατύπωσεν πολλές φορές "προεδρία της Ε.Ε. που την επανενωμένην Κύπρον".
Πρέπει να συνεχίσει για διεθνήν διάσκεψην τζιαι να φέρειδημοψήφισμαν, τζιαι θα περάσει, 55%-45% τουλάχιστον.

Anef_Oriwn είπε...

Χwrikε,

ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατάφερες [φαίνεται ΔΕΝ σου περνά!] να κάμεις ουσιαστική και παραγωγική πολιτική συζήτηση για το κυπριακό καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις! Ο λόγος σου όντως χαρακτηρίζεται από κατζιήαν, «εμπαθειαν και αντιακελισμον» [ΣΥ είπας!], αλλά τζι’ εν έναν συνεχές κλαψούρισμα [ως μωρή παρθένα που εξεγελάστη τζι’ εψήφισεν Χριστόφια] για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν! Μόνιμη επωδός σου είναι: «τζεινον το σχεδιον που κατα την αναλυση του ακελ επανενωνεν την κυπρον». Σκόπιμα ξεχνάς όμως ότι η συγκεκραμένη ανάλυση περιείχε και τους προβληματισμούς του ΑΚΕΛ για τις εγγυήσεις εφαρμογής του Σχεδίου Ανάν.
Εδώ έχουμε συγκεκριμένο περίγραμμα με θέσεις για τη λύση αλλά ΕΣΥ σαφώς υπεκφεύγεις να τοποθετηθείς, αοριστολογώντας κολλημένος στο παρελθόν...
Χωριατόπουλο, έχεις καταντήσει γραφικός!!!

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,

Οι συγκρούσεις εν μέρος της ζωής και δεν πρέπει να τις φοβόμαστε! Φυσικά είναι προτιμότερο να τις αποφεύγουμε γιατί δημιουργούν εντάσεις, αντιπαραθέσεις και τριβές. Οπωσδήποτε πρέπει να προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα μέσω της συζήτησης και της συνδιαλλαγής γινόμενοι κι ΕΜΕΙΣ διαλλακτικοί, αλλά κάποτε οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες αλλά και επιβεβλημένες!

Για να ‘ρθει το νέο και να πάνε οι κοινωνίες μπροστά πρέπει το παλιό και το συντηρητικό να ηττηθεί κι αυτό δεν θα γίνει έτσι νέτα σκέτα κι απλά και εύκολα! Αντίθετα για να επιτευχθεί τούτο πρέπει να υπάρξουν ρήξεις με τα κατεστημένα και συνήθως αυτές οι ρήξεις φέρνουν και συγκρούσεις. Και η κυπριακή Αριστερά [και σίγουρα και το ΑΚΕΛ] έχουν μια φοβία για τις ρήξεις και τις συγκρούσεις [ίσως ένεκα παιδικών τραυμάτων]...

Σοφός ο σύντροφος Μιχάλης Πουμπουρής! Καίριες και καταλυτικές οι παρεμβάσεις του σε σημαντικές ιστορικές στιγμές του Κόμματος [ας πούμεν το 1957-58]. Όμως έχω την άποψη που σχημάτισα μέσα από τις δικές μου εμπειρίες] ότι ήταν υπέρ του δέοντος ορθολογιστής και επιφυλακτικός και για μικρές ρήξεις ακόμα, κάτι που συνέβαλε στη διαμόρφωση της σημερινής “υποχωρητικής” συμπεριφοράς του ΑΚΕΛ!

Κι έρχομαι τώρα στους δικούς μου [σημερινούς] προβληματισμούς για το κυπριακό αλλά και τα εργασιακά σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκοί καπιταλιστική κρίση.
Ναι όντως χαρακτηρίζομαι κι εγώ από έναν «αντιευρωπαϊσμόν» [ή ευρωσκεπτικισμό], αλλά τούτο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα εν τζιαι καμιά Λέσχη Αγίων ή καμιά Αγία Οικογένεια και τα περί ευρωπαϊκών αρχών εν παραμυθκιάς της Χαλιμάς! Οι μιτσιοί εν τζιαι λαμβάνονται υπ’ όψη! Ίσως τώρα με το φυσικό αέριο να ΜΑΣ δίνεται η ευκαιρία να ελιχθούμε και να απαιτήσουμε την επίλυση του κυπριακού. Και σίγουρα έχεις δίκιο ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για προωθήσει του περιγράμματος λύσης στην Ευρώπη αλλά εν θωρείς ίνταμ που γίνεται στο εσωτερικό μέτωπο; Πόσος πόλεμος ΤΟΥ γίνεται ακόμα κι από τους φιλελεύθερους της Δεξιάς που υποτίθεται είναι υπέρ της λύσης;

Μέσα στους προβληματισμούς μου όμως είναι και μια αντίφαση που παρατηρώ να διακρίνει τη συλλογιστική και τον λόγο κάποιων εξ Αριστερών φίλων. Ενώ από τη μια τείνουν να εμπιστευτούν ή έστω να ανεχτούν τις παρεμβάσεις ενός οργανισμού καπιταλιστικής ολοκλήρωσης όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, την ίδια ώρα [σ’ αυτήν τη φάση του κυπριακού], προτείνουν, υιοθετούν και στηρίζουν μια στρατηγική που έχει σαν κύριο στόχο την αποδυνάμωση του καπιταλισμού, ανεξάρτητα αν η παρούσα φάση δεν επιτρέπει την αποφασιστική επίθεση - σύγκρουση. Έτσι τουλάχιστον εκλαμβάνω εγώ την άκριτη στήριξη απεργιακών κινητοποιήσεων ουσιωδών επαγγελματικών κλάδων του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα!
Πιο πάνω ο Νέος έθεσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλησε να καταπιαστεί μ’ αυτό: «Αφού θέλουν μας χωρίς ελλείματα φίλε μου, τζιαι ο πλούτος εν συνεισφέρει, έσιει κάλυψη που τη κυβερνωσα βουλή. Μπροστά στα τελεσίγραφα τι θα μπορούσε να κάμει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση;»

νεος είπε...

Ναι ρε κουμπάρε!
Η ευρώπη να μας δώκει λύση του Κυπριακού, αλλά άμμαν ζητά μηδενικά ελλείμματα, φταίει η κυβέρνηση που γαμά τους εργαζόμενους!

Ο ΟΗΕ εν ο φερετζιές του ΝΑΤΟ αλλά άμμαν εν για το Κυπριακό εν καλός, για ούλλες τες άλλες χώρες εν κακός.

Συμβιβασμό με την ΕΕ τζιαι τον ΟΗΕ (άρα τζιαι το ΝΑΤΟ/ τουρκία) για το Κυπριακό...τζιαι ασυμβίβαστος αγώνας κατά της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης...

Disdaimona είπε...

αν δεν κάμνω λάθος η δήλωση που παραθέτει ο πρώτος ανώνυμος πρέπει να ενι δήλωση του Παμπη Κυρίτση...

νομίζω πως ο μεγαλύτερος φόβος της αριστεράς σημερα, τζαι πολλών ακελικών, είναι ότι εν θέλουν να παραδεχτούν πως τωρα δεν εν ΄57, ουτε ΄87 ουτε ΄97.

η ευρωπη εχει καταγαμ...σει τες ευρωπαικές χώρες, ο προεδρος καμνει ανοιγματα προς ρωσία - κίνα, ο σαρρής σιήζεται, τζαι εμείς φωνάζουμεν πως πρεπει να παμεν σιερκες με την ευρωπη...

αν προλάβει να το λύσει το κυπριακό εντός του χρόνου καλώς. αν δεν προλάβει κανένας αριστερός κυπραίος δεν πρεπει να συναινέσει σε μεταβίβαση της "ευρωπαϊκής λύσης" στο αρμα του συναγερμού.

σταματατε να ωραιοποιείται το πλαίσιο της ευρωπαϊκής λύσης. Εν το κεφάλαιο που μας αναγκασε να μπουμε στην ευρωπη για να λυσουμεν το κυπριακό. Το ίδιο το ακελ ΔΕΝ ήθελε τουτην την ενταξη.

σταματάτε να είσαστε πιο αντιδραστικοί που το ίδιο το κόμμα.

το κομμα θωρεί την κολοσυρμαθκιά με την ευρώπη. τζαι κρατά θκυο σιηνια.
ενα σιηνι κρατα ο χριστοφκιας αλλο σιηνί κρατά ο Κίκης.

δεν μπορουμε να συναινέσουμε στο ξεπουλημα της χωρας επειδή θα είναι επανενωμένη.

τουτο θα το επιδειωξει ο Νικος τζαι ο Συλλουρης καποια στιγμή.

καταλαβετε πως δεν μπορεί πλεον η ευρωπη να γινει εγγυητής ειρήνης στην περιοχή. τζαι θα εμπλακούμε σε πολεμο εξαιτίας της.

δεν υπαρχει πλεον το πλαίσιο της ονειρικής επανένωσης που υπηρχε καποτε. μονον αν λυθεί φετος μπορει να προλάβουμεν.

όχι το ΄13 ουτε το ΄15.

ουτε οι τ/κ εν αγιοι. εχουν τζαι τζείνοι ντοπιο κεφάλαιο. τζαι θα τα εβρουν με τον Νικο.

εμας η συνδεση μας εν με τους αριστερούς τ/κ, ετσι επανενωση θελουμεν. αλλά όι το ξεπουλημα της αριστεράς για τη λύση.

αλλο λυση της δεξιάς σε καιρό κρίσης, αλλο επανένωση. θα μας αφήσουν νηστικούς τουτοι. τζαι ε/κ τζαι τ/κ.

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Μιλάς [και πάλι] σε πρώτο πληθυντικό τζι’ επειδή εν καταλάβω σε ποιους απευθύνεσαι [ας πούμεν, αν είναι και σ’ εμένα], θα αποφύγω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω αυτά που γράφεις. γιατί βασικά δεν με αγγίζουν. Εξ άλλου δεν έχω ΚΑΜΊΑ διάθεση να λειτουργήσω σε στυλ “όποιος έχει μούγιαν, μουγιάζεται”...

Μόνο στην τοποθέτηση σου ότι «...ο μεγαλύτερος φόβος της αριστεράς σημερα, τζαι πολλών ακελικών, είναι ότι εν θέλουν να παραδεχτούν πως τωρα δεν εν ΄57, ουτε ΄87 ουτε ΄97», να συμπληρώσω ούτε και 1917!

Disdaimona είπε...

ανευ,

εδημιουργήθηκε ενα κλίμα μεγάλης ασυνεννοησίας. απευθυνομαι σε όσους μετέχουν στο κλίμα της ασυνεννοησίας, χωρίς να λέω πως τουτο γινεται σκόπιμα.

μπορεί να υπαρχουν καλές προθέσεις τζαι να γίνουνται λαθη στη μετάφραση, εκτός αν θέλεις να υποθέσω, πως όντως μερος της αριστεράς, εν θωρεί την κατασταση στην ευρωπη τζαι τη δολοφονία της εργατικής ταξης παντού.

η λυση του κυπριακου εφοσον εν ευρωπαική συνδεεται αμεσα με την κριση αλλά τζαι με τα γεωπολιτικά συμφεροντα της κύπρου.

εν μου φαινεται πως το ακελ εγινε τοοοσο φιλοευρωπαικό, ουτε η προσωπική μου εξαιρετη επαφή με ακελικούς μου λεει πως πρεπει να απελπιστώ από αυτό το κόμμα.

για καποιο μυστηριο λογο, εσύ δεν ενδιαφερεσαι.
αυτο δεν αλλαζει το γεγονός πως τουτα που λεω εν τζαι ακελικές "θεσεις". ακόμα τζαι αν δεν εν δημόσιες ή μπλοκκερικές ακελικές θέσεις.

εν τζαι ζουμε σε άλλη χωρα εμείς.

τεσπα. να μην ενοχλώ. :)

Disdaimona είπε...

τζαι όι μεν φοάσαι ουτε 1917 ενι.

άλλο ενα καθαρό αντι-κομμουνιστικό συνθημα της αστικής προπαγάνδας.

Disdaimona είπε...

άτε για να παει πασα κακόν, ενα δωράκι που ενα εκκολαπτόμενο "αριστερό", αλλοσπως εν εξηγείται:)

Παράλληλα η οικονομία καταρρέει και οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν απεργίες γιατί θα τους κοπεί η ΑΤΑ. Δεν θα πάρουν δηλαδή αύξηση. Δεν φτάνει που έχουν δουλειά έχουν το θράσος και την αναίδεια να απαιτούν και αύξηση. Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με μισθούς άνω των 100,000 ευρώ επίσης απεργούν γιατί θα τους μπει μια έξτρα φορολογία την οποία παρεπιμπτόντως έφαγε όλος ο λαός, κυβερνητικοί και μη. Και εμείς καθόμαστε και ακούμε όλα αυτά τα βολεμένα ρεμάλια, αυτούς τους άχρηστους να απαιτούν αυτά που άλλοι ούτε στον ύπνο τους δεν φαντάζονται.
Ιδιωτικοποίηση είπαμε ρεεεεε . Ξυπνάτεεεεεεε.

http://cyprus-critics.blogspot.com/2012/01/blog-post_29.html

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Έχεις μια τάση να “εκτροχιάσεις” τη συζήτηση εισάγοντας σ’ αυτή στοιχεία, ή κάνοντας σκέψεις και συνειρμούς και καταλήγοντας συμπεράσματα που δεν έχουν ΚΑΜΊΑ σχέση με τα όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Έτσι πλαθκιάζει τζιαι η κουβέντα, χάνεται η ουσία της συζήτησης τζι’ εμείς πελαγοδρομούμε! Εγώ έχω καταθέσει ολοκληρωμένα τις σκέψεις και θέσεις πάνω στα καυτά θέματα που έχουν να κάνουν με την [καπιταλιστική] οικονομική κρίση, τα εργασιακά και το ζήτημα της λύσης του κυπριακού [και της Επανένωσης] ... Τις δικές σου ΔΕΝ τις είδα, εκτός από τη τάση, την πρόθεση ή και ετοιμότητα σου να στηρίζεις a priori, αξιωματικά και άκριτα την όπια εργατική [απεργιακή και μη] κινητοποίηση! Τουλάχιστον, διόρθωσε με, αν κάνω λάθος!

Αναφορικά με το κείμενο - «δωράκι που ενα εκκολαπτόμενο “αριστερό”», [αν και δεν κατάλαβα γιατί ονομάζεις τον Blogger Critic, «εκκολαπτόμενο “αριστερό”»], η άποψη η δικιά μου είναι ότι εισηγείται την «ιδιωτικοποίηση» [της υπηρεσίας όπου εργάζονται ο ελεγκτές]!!! Sorry Critic, αλλά διόρθωσε με [κι ΕΣΥ] αν κάμνω λάθος! Πάντως έχουν πλάκα αυτά που γράφει για τον Μάριο Κκάρογιαν και την Ροντίκα του!!!

Α, κι αν δεν γουστάρουμε πλέον την Ευρώπη [την Ευρωπαϊκή Ένωση], ας τους πούμε σιχτίρ! Και σοβαρομιλώ!!! Είναι μια σκέψη που γυροφέρνει τελευταία όλο και πιο πολύ στο μυαλό μου!

CRITIC είπε...

Καλημέρα σας....
Ναι εννοούσα ιδιωτικοποίηση.....και όχι μόνο στους ελεγκτές.