Είπα να μην ασχοληθώ [για την ώρα] παρ’ όλο που ήταν/είναι στις σκέψεις μου,
- ούτε με τις απεργίες [δεν θα χρησιμοποιήσω επιθετικούς προσδιορισμούς για να τις χαρακτηρίσω] των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας [επιφυλάσσομαι όμως να το (δια)πράξω εντός των προσεχών ημερών, αν και τούτο προφανώς θα προκαλέσει νέες τριβές και εντάσεις εντός των τειχών του Αριστερού blogger-ικού “στρατοπέδου”]
- ούτε με τις σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κας Πραξούλας Αντωνιάδου που έγινε στη σχετική Επιτροπή της Βουλής προ δύο μηνών περίπου [το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες]. Και
- ούτε και με τις επικείμενες συνομιλίες Χριστόφια – Έρογλου στο Green Tree της Νέας Υόρκης και το αναμενόμενο ναυάγιο τους και προφανώς και το κλείσιμο της παρούσας διαδικασίας. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία του φίλου μου του Νέου, όπως και του Λινού , αλλά και της αγαπητής Μά(γ)ισσας. [Όμως κι επ’ αυτού μάλλον τις προσεχείς μέρες].
Τελικά λοιπόν θα αναδημοσιεύω εκτάκτως σήμερα από τη σημερινή “Χαραυγή” [για ανανέωση και της θεματολογίας του Blog] ένα άρθρο του συντάκτη της εφημερίδας Νεόφυτου Νεοφύτου από την καθημερινή του στήλη “Υπογραμμίσεις”. Θέμα του άρθρου η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη για τες Προεδρικές εκλογές του 2013 και πως αντιμετωπίζεται αυτή εντός του χώρου της Δεξιάς.
********************************
“Υποψηφιότητα Ν. Αναστασιάδη και οι τάσεις στο ΔΗΣΥ”
[του Νεόφυτου Νεοφύτου, “Χαραυγή” 19/1/2012, στήλη “Υπογραμμίσεις”, σελ. – link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-16762-gr.php].
{Οι υπογραμμίσεις μέσα στο κείμενο και επιχρωματώσεις είναι δικές μου όπως και οι αριθμήσεις μέσα στο κείμενο, οι οποίες παραπέμπουν στα σχόλια μου στο τέλος}
“Με την πρόωρη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδης στοχεύει στο να δημιουργήσει τετελεσμένα τόσο σε ό,τι αφορά επίδοξους Συναγερμικούς υποψήφιους, όσο και να στείλει μηνύματα προς τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ ότι ο ΔΗΣΥ θα έχει κομματικό υποψήφιο και δεν στηρίζει δικό τους. Παράλληλα, η υποψηφιότητα Ν. Αναστασιάδη έχει φέρει στην επιφάνεια και τις εσωκομματικές τάσεις και διαφωνίες αναφορικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κα Ελένη Θεοχάρους, η οποία δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της για την προεδρία του κράτους , όπως και άλλα ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, αρνήθηκαν να δώσουν στήριξη στην υποψηφιότητα κ. Ν. Αναστασιάδη, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές. Κάποια, όμως, άλλα ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως οι Ν. Τορναρίτης, Σ. Χάσικος, Χ. Γεωργιάδης έχουν ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της υποψηφιότητας Ν. Αναστασιάδη. Εξάλλου, οι εσωκομματικές τάσεις στο ΔΗΣΥ εκφράζονται και μέσα από τις υποψηφιότητες για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρου του κόμματος. Ενώ έγινε προσπάθεια να μην υπάρξουν ανθυποψήφιοι των τριών αντιπροέδρων Ι. Νικολάου, Ν. Τορναρίτη και Λ. Χριστοφόρου(1), δεν καρποφόρησαν και υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες Πρ. Προδρόμου και Χρ. Τριανταφυλλίδη(2), οι οποίοι εκφράζουν τη διαφορετική σχολή σκέψης για λύση του Κυπριακού, η οποία πλησιάζει τις θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ, ενώ ως γνωστό ο κ. Αναστασιάδης και οι υπόλοιποι έχουν πολύ προχωρημένες θέσεις στο Κυπριακό που αγγίζουν μέχρι και λύση «χαλαρής» ομοσπονδίας(3) . Ακόμη ένα γεγονός που επιβεβαιώνει τις ενδοκομματικές τάσεις στο ΔΗΣΥ για το Κυπριακό είναι ο αρνητικός σχολιασμός από Συναγερμικά στελέχη της παρουσίας της κυρίας Καίτης Κληρίδη και του κ. Κώστα Θεμιστοκλέους στο γεύμα που είχε παραθέσει πρόσφατα ο κ. Αναστασιάδης στον Ντ. Ερογλου. Η εικόνα λοιπόν που παρουσιάζει σήμερα ο ΔΗΣΥ, είτε υποψήφιος θα είναι ο κ. Ν. Αναστασιάδης είτε η Ελένη Θεοχάρους ή οποιοδήποτε άλλο τρίτο στέλεχος του ΔΗΣΥ, είναι εικόνα που δεν εκπέμπει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για μια εθνικά σωστή και υπεύθυνη πολιτική λύσης του Κυπριακού. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ στην προσπάθειά της να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες και να κρύψει κάτω από το χαλί τις εσωκομματικές διαφωνίες στο Κυπριακό, στέλνει το μήνυμα ότι πρώτιστο γι’ αυτούς είναι η εξουσία και όχι η εθνική μας υπόθεση(4). Επομένως, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, προφανώς καμία Συναγερμική υποψηφιότητα δεν είναι βοηθητική και εξυπηρετική για την πορεία του εθνικού μας προβλήματος.”(5)
**************************
Σχόλια ΕΜΟΥ του Ιστολογο-Παθολογο-Ανατόμου:
(1) Λ. Χριστοφόρου – Γνωστός και ως “Κασεττοφόρος” [έτσι τον λαλεί τζιαι μια καλή φίλη], “Εκατάπιεν ράδιο”, “Εκόλλησεν η κασέττα”, “Δώσ’ τα όλα”, “«Αυτή κ Κυβέρνηση...»”
(2) Πρ. Προδρόμου και Χρ. Τριανταφυλλίδη – Τζιαι ‘κόμα εν εμιλήσαν ο Ουράνιος, ο Αντρέας Θεμιστοκλέους, ο Σαμψός, ο Χρου Κληρίδης! Μόνο ο Ρότσας ψέλλισε κάτι!
(3) «αγγίζουν μέχρι και λύση “«χαλαρής» ομοσπονδίας” - Λαλείτε τις προάλλες που ο Αναστασιάδης παρέθεσε γεύμα στον Έρογλου [στο σπίτι του στη Λεμεσό] να του είπε: «Kardeş Έρογλου, κάμε λλιον υπομονη τζι’ όπου τζιαι να ‘σαι φκαίνω Πρόεδρος τζι’ εν να τα έβρουμε για χαλαρή ομοσπονδία. Φτάννει να τα ττουμπάρεις ούλλα τζιει κάτω στο Πράσινο Δεντρόν που εν να πατε»!!!
(4) «η εθνική μας υπόθεση» - Άραγε τι να εννοεί ο ποιητής όταν αναφέρεται σε «εθνική μας υπόθεση»; Ποιου έθνους, Ημών των [απανταχού[ ελλήνων; Είναι κάτι τέτοια που ακούν και διαβάζουν διάφοροι εξ αριστερών φίλοι, όπως ο Αντώνης του Blog “συντυχ@ννουμε” και ξεκινούν να τοποθετούν την Αριστερά μέσα στο «εθνικιστικό κάδρο» και να μιλούν για τις «εθνικιστικές παρεκκλίσεις» [του ΑΚΕΛ]... Κι επ’ αυτού όμως, μια άλλη φορά!
(5) «του εθνικού μας προβλήματος» - Πότε θα καταλάβουμε [ως Αριστερά] τες κοινωνικο-ταξικές διαστάσεις του κυπριακού και ότι χωρίς τη σύσταση [με πρωτοβουλία της Αριστεράς] ενός κοινού [για ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους] μετώπου επανένωσης πάνω σε κοινωνικο-ταξική βάση, ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει;
Για τα εισαγωγικά,
το copy paste και τα σχόλια,
Anef_Oriwn
Πέμπτη 19/1/2012
28 σχόλια:
ενω το ακελ δεν εχει ενδοκομματικες τασεις?
π.χ το 2008 δεν ειχεν καποιους που ελεγαν οτι το ακελ δεν πρεπει να δικδικησουν την προεδριαν με δικη του υποψηφιοτητα?
το 2004 το δεν ειχεν ενα μερος του ακελ που ηταν στο ναι?
το 2011 δεν υπηρχαν καποιοι που εθελαν να μην παρθουν μετρα χωρις τη συμφωνη γνωμη των συντεχνιων/πασυδη?
Φυσικα στο κομμαν ειπαν σας οτιδεν πρεπει να ασχολειστε με το κομμαν εκτος και αν εχετε κατι καλον να πειτε (αν δεν εχετε εν εχει προβλημαν, μπορειτε να εξευτελιστητε πισκαλοντας για την εκρηξη στο μαριν και χουμιζοντας τον προεδρον οτι εν εκαμεν την μεαλλυτερην τρυπαν σε τουτον τον τοπον ασε που σε λιον τζαιρον κοφκο σας να του πισκαλατε γιατι αντισταθεικε στα Η.Ε και εδιχοτομησεν την κυπρον) και να ασχολειστε με τον Δησυ εναν κομμαν το οποιον δεν ψηφηζετε ουτε και θα ψηφησετε ποττε. Ειπαν σας οτι πρεπει να λαλειτε συνεχειαν ποσον κακονς εν ο δησυ κατι σαν τον κακον τον λυκον που φοητσιαζει τα μωρα, ΄φυσικα καποτε τα μωρα μεγαλωνουν και ανακαλυπτουν οτι τουτα εν παραμυθκια τζαι μεινισκετε με τες κατσελες που οτι τους πεις πισκαλουν.
Ειπα σας το ξανα εισαστεν οπως κατι κατινες στα χωρκα που παρπατουν να παν στην εκκλησιαν τζαι το σπιτιν τους εν φτωμαν λεσιν τζαι ρεσσουν που το σπιτιν του γειτονα που αζουλεφκουν διοτι εν καλλυττερος τους τζαι επιδει ειδαν φυλλα μες την αυλην του γυριζουν τζαι λαλλουν της αλλης της γειτονισας μα ειδες τον κορη τον ξημαρισμενον?
xwrikos
Να κάμουν κοινωνικοταξική συμμαχία οι ελεχτές εναέριας κυκλοφορίας της Λάρνακας τζιαι του Λευκονοίκου πέρκι πάμεν ομπρός αφούς οι ηγέτες της αριστεράς επί δύο χρόνια στην εξουσία με όλες τες προυποθέσεις υπέρ τους δεν τα εκαταφέραν να τα εύρουν. Τούτοι τουλάχιστον καταφέρνουν να έχουν ότι θέλουν.
Ενε παντα ετσι παναυρκωτες που ηταν? Ο ενας ετσι ο αλλος αλλοσπως, ο ενας δωκε ο αλλος κοψε.
Τζινοι που τους ψηφιζουν να το δουν, εκτος φυσικα αν εν για να τους κανονιζουν που τους ψηφιζουν τζιαι αναθεμα ιντα που λαλει ο καθενας.
Ο νεος αν διαβαζει να πω οτι εσιει που τον τζιαιρο που αλλαξε το μπλογκ του ενιμπορω να γραψω τιποτε. Τζιαμε που δκιαλεει "απαντηση ως" εν παθκιεται το κουμπι. Υπαρχει καμια λυση? (Με τον chrome που μπαινω)
Χωρικέ,
το ΔΗΣΥ κόμμα εγινε τα τελευταια 10 χρόνια, τζαι παλε σουζεται!
πιο πριν ήταν μια συμμορία εθνικιστών με κομματική προβειά.
ετο μασιεσται παλε να κάμετε τα ίδια με την Θεοχάρενα.
Περκι να σοβαρομιλάς ότι εσιει άνθρωπο αριστερό που περνά έξω που την Πινδάρου τζαι ζηλεφκει!
εν καταλάβεις πως κατα βαθος περιπεζουμεν σας; πρεπει να σας το πουμεν ξικούτσουλλα; ξικαβαλλίστε τζαι κανεί.
@Aceras
Υπάρχουν εργατες που πιάνουν 800 ευρώ τον μήνα τζαι θεωρούν τον πλούτο φυσιολογικό. ψηφίζουν ακελ αλλά λαλούν πως οι πλούσιοι απλά ήταν "πιο τυχεροί" που τους ίδιους. λαλείς τους πως εννεν ετσι τζαι λαλούν σε ονειροπαρμένο.
η ταξική συνείδηση εν μεγάλη υπόθεση, τζαι εν θα απαιτούμεν που τζείνον που πιανει 5.000 το μήνα να εσιει ταξική συνειδηση όταν ο αρκάτης ακόμα να αποκτήσει.
αν κάποιοι εργαζόμενοι πιανουν αρκετα για να ζουν καλά, πιαννουν τα γιατί ανήκουν σε μιαν εργασιακή κατηγορία που αμοίβεται ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ. καθε ανθρωπος θα επρεπε να αμοιβεται ΤΟΣΟ όσο θα χρειαζετουν για να ζει καλά! το να υπερασπιστει τα κεκτημενα του τζείνος που το εκαταφερεν εν απολυτα φυσιολογική συμπεριφορά. αφύσικη συμπεριφορά είναι να έχουμεν απλούς εργατες που εν συνειδητοποιούν την ταξική τους θέση.
Το να λαλεις του αρκάτη πως τον κλεφκει τζεινος που αμοιβεται καλά τζαι όι το σύστημα εν καθαρά πολιτική θέση ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
χωρίς καταργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας δικαιοσύνη δεν υπάρχει για κανένα.
αλλά να μεν στοχοποιούμεν τζείνους που εν πεινούν ότι ΕΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αυτό καθαυτό τζαι ότι εν ταξικά δίκαιο να εχουν αποκοπές. τζαι να καταλήγουμε τζαι στην παραχάραξη πως η εξυγίανση του συστήματος εν οι 56 που κάθουνται μες τη βουλή!
διότι εν μιαν σαλατα σαν την σαλάτα των 1000 ευρώ του Στροβολιώτη που κάμνουμεν!!
τζαι τζείνοι που κάμνουν πόλεμο στους ψηλά αμοιβόμενους εν οι επιχειρηματίες - τύπου Στροβ. διότι πρεπει να φάει το τραπεζικό σύστημα για να γλυτώσουν τες καταθέσεις τους. επιαεν τους ο καηλές για τη δικαιη κατανομή στη μισθολογική κλίμακα τζαι αν πεινά ο αρκάτης!
ε εν γίνεται εμείς να καμνουμεν την πολιτική δουλειά των επιχειρηματιών στη θέση τους!!
Ζεπ, εν έχω ιδέα τι συμβαίνει με τον μπλόγκερ. έκαμεν μας τα ούλλα τούντες ημέρες.
Δοκίμασε άλλον μπράουζερ. Εμένα κάμνει ο γούγλος.
Shαιρετώ απαξάπαντες τους επισκέπτες και σχολιογράφους του Blog!
Κατ’ αρχάς να απολογηθώ στους τακτικούς μας αναγνώστες για την ενεργοποίηση και διατήρηση [ίσως επί μακρόν] του μετριασμού [προ-ελέγχου] των σχολίων, αλλά αυτό το μέτρο ίσως να είναι το πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της αισχρότητας και χυδαιότητας των διαφόρων ανωνύμων και ψευδεπωνύμων accessories που προσπαθούν να κοσμήσουν το Blog [εις μάτην των δικών μας επιθυμιών]!
Είναι γεγονός ότι ο μετριασμός λειτουργεί σε βάρος της αμεσότητας και της συνέχειας της συζήτησης, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίο κακό!
*************************
Θα ξεκινήσω τα σχόλια μου απευθύνοντας δύο σχόλια στον συμπαθέστατο “συναγερμικό” φίλο ονόματι Xwrikos που συχνά - πυκνά μας τιμά με την παρουσία του... Και θα συνεχίσω με κάποια πιο μακροσκελή σχόλια πάνω στο καυτό θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων [και δη αυτών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας] μια και μπήκε κι αυτό στην κουβέντα...
Xwrikέ,
Ως γνήσιος δεξιόφρονας που έχει μια εσφαλμένη ή και καθόλου ολοκληρωμένη άποψη για το τι εστί συλλογικότητα, συγχύζει των ζήτημα των τάσεων [και σκέψεων και προβληματισμών] που δημιουργούνται [μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης] μέσα σ’ ένα αριστερό κόμμα όταν συζητείται ένα θέμα [ανεξαρτήτως αν τούτο είναι ήσσονος ή μείζονος σημασίας] με τα καπετανάτα που δρουν και λειτουργούν μέσα σ’ ένα δεξιό κόμμα όπως είναι ο ΔΗΣΥ! Επίσης σε σχέση με τα παραδείγματα που αναφέρεις για ύπαρξη διαφόρων τάσεων μέσα στο ΑΚΕΛ [ας πούμεν για το δημοψήφισμα του 2004, ή για τις εκλογές του 2008 και για την υποβολή υποψηφιότητας από πλευρά ΑΚΕΛ], να πω ότι τούτες δεν έθεταν εν αμφιβόλω τους στρατηγικούς στόχους το Κόμματος, όπως είναι λόγου χάριν η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία; Μπορείς να μας πεις αν το αυτό συμβαίνει αι στον ΔΗΣΥ; Τι υποστηρίζουν φέρ’ ειπείν να πούμεν(τε) ο Χρίστος Κληρίδης, ο Σαμψός, η Θεοχάρενα και μια σειρά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος;
Α, και παρεμπιπτόντως πως οι «... κατσελες [...] πισκαλουν»;
Α τζαι Ανευ, για το σχόλιο που εκαμες ποτζεί στης Ερικύνης, πως η κύπρος εν όμηρος 20-30 ατόμων,
ποιούς εννοούσες; επειδή ενόμισα ότι η κύπρος εν ομηρος του κεφαλαίου, όι τιποτε άλλο.
εν ήξερα ότι οι χωρες γινονται τζαι ομηροι ανθρώπων. πολλή επιστημονική φαντασία για να χτυπηθεί μια απεργία που εν μας βολεφκει γιατί αυριο μεθαυριο θα ανοιξουν "τρυπες" παντου στον ημικρατικό τομέα.
πολύς αριστερισμός ρε συντροφε.
λαλώ το αμπα τζαι νομίζετε ότι αριστερισμός εν το αναποδο..
απορω ανεφ σταλινοριων γιατι τι ακελ κανει πως πολεμα το δησυ.δεν γνωριζετε οτι ο λαος δεν ξερει κανενα δησυ ουτε ακελ αλλα ξερει το δησακελ.ειστε προδοτες γιατι ψηφισατε τον σχεδιο αναν το οποιο προεβλεπε την διχοτομηση .διασπαστηκε και το δησυ και το ακελ εχουμε ευρωκο,ελαμ,λασοκ και παει ακομα. δεν μας λετε για τα δυο στρατοπεδα εντος ακελ ομως και ανησυχουμε.οτι δεκαδες χιλιαδες ακελικοι εκδικηθηκαν με την αποχη τους δυο φορες δεν σας ενοχλησε φαινεται.εχετε τους τουρκους και τους λαθρομεταναστες να σας ψηφιζουν
Δισ,
αν κάποιος γίνει εκατομυριούχος με τον τζόκερ δεν είναι τυχερός;
άτε τζε εκαταφέρετε τα τζε φέρετε τον κομμουνισμό τζε γίνουμεν ούλλοι "εργαζόμενοι", θα πιάνουμεν όλοι τον "δίκαιο" μισθό των εναέριων ελεγκτών; πια μηχανή θα τα κόφκει; άμα μια χώρα/επιχείρηση/κυβέρνηση παράγει 100 μπορεί να δίνει 110 σε μισθούς;
ατε τζε εκαταργήσαμε την ιδιωτική περιουσία; δεν υπάρχουν πάλε κάποιοι που θα τρων παραπάνω που τους υπόλοιπους
Στα σύντομα το εξής ως απάντηση στην αγαπητή Disdaimona για το τελευταίο της σχόλιο [ημερ. 20/1/12 8:14 μ.μ.]…
Κατ’ αρχάς παραθέτω [για χάριν πληρέστερης ενημέρωσης] το σχόλιο που άφησα στης Ερυκίνης απευθυνόμενος στον σχολιογράφο Milaz [
http://erykini.blogspot.com/2012/01/blog-post_19.html?showComment=1327077716877#c8050335217272512742]:
“Anef_Oriwn είπε...
Milaz,
Να υποβάλω το ερώτημα σου [σημ.: του Milaz] ή την απορία σου ή τη δυσφορία σου [στο τέλος του σχολίου σου] από την αντίθετη πλευρά: «...εν μπορώ να ακούω μιαν ολόκληρη χώρα να κατηγορά 20-30 άτομα εντελώς μονόπλευρα...» --- Εν μπορώ να ακούω μιαν ολόκληρη χώρα να εκβιάζεται ή να καθίσταται όμηρος μιας ομάδας από 20-30 άτομα [ανεξαρτήτως αν έχουν δίκιο ή άδικο]...
20 Ιανουαρίου 2012 6:41 μ.μ.”
Και να ρωτήσω [πριν προχωρήσω σε μια πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση επί του θέματος] κατά πόσο οι [απεργιακές] ενέργειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αποτελούν συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ταξικής πάλης στην Κύπρο και στην ενότητα του εργατικού κινήματος, ή κατά όσο στοχεύουν κύρια στην διατήρηση των ελιτίστικών μιστών και ωφελημάτων μιας βολεμένης ομάδας 20-30 [δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι, ας πούμεν 40 ή 50] εργαζομένων... Ποια είναι τα πολιτικά μηνύματα που στέλνουν με τις κινητοποιήσεις στους πολικούς εκπρόσωπους του κεφαλαίου [ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ] οι του συγκεκριμένου κλάδου υψηλόμισθων εργαζομένων. Γιατί δεν ακούσαμε ή είδαμε ακόμα έστω και [για] μια ανακοίνωση στήριξης τους από την ΠΕΟ [πρώτα και κύρια] ή/και από τη ΣΕΚ; Προβληματιστήκαμε αν το ίδιο το σύστημα δημιουργεί golden boys στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για να συντηρεί τα κατεστημένα που έχει δημιουργήσει και να προκαλεί αντιπαραθέσεις μέσα στο ίδιο το εργατικό κίνημα; Και τέλος πάντων σκεφτήκαμε τι προλεταριακή συνείδηση έχουν εργαζόμενοι(;) που απολαμβάνουν αποδοχές πέραν το 5000 ευρώ τον μήνα;
μα η Α8-10 (που εν οι πλείστοι ελεγκτές) εν 5000 το μήνα;
δηλαδή η Α16 που εν ο πρόεδρος-υπουργοί-γενικοί διευθυντές τζιαι τεχνοκράτες πόσα ένι; 12 000 το μήνα;
εν πειράζει τζείνοι σίουρα αξίζουν τα, εξυγιάνουν τζιαι το κράτος τζιαι προπάντως δεν κρατούν όμηρο την χώρα.
πάντως ο αρμόδιος υπουργός με μισθό Α16 + τα έξτρα (τούτος σίουρα πρέπει να έσιει προλεταριακή συνείδηση), κάτι είπε σε ειρωνικό στυλ "αν είναι περί χρημάτων ο αγών" τους...
Αφιερωμένο στον John-άκο:
“God bless America”
http://www.youtube.com/watch?v=z9SW9JjD9-Q
Ανευ, τα πολλά λόγια εν φτώσια!
θέλετε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; ορίστε ποιός προσπαθεί να φάει τζαι την ΠΕΟ τζαι το Κόμμα τζαι την εργατική ταξη της Κύπρου.
δαμε τζαι θα εσιει τζαι συνέχεια!
http://disdaimona.blogspot.com/2012/01/1.html
θέλετε να τους καμετε "εκσυχρονιστικές, φρέσκες και πραγματικές πλάτες;" ταχα για καποιον ΚΑΛΟ του κόμματος και της Κύπρου; κάμετε τους!
αλλά η ιστορία καταγράφεται. τζαι εν καταγραφεται υπέρ μας!!!
Disdaimona,
Εγώ υπέβαλα συγκεκριμένα ερωτήματα και προβληματισμούς αλλά δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑΝ να μπαίνει στον κόπο ή στη διαδικασία να τα/τους απαντήσει! Καλές οι παραπομπές σε άρθρα στελεχών της ΠΣΟ, άλλα γιατί δεν κάμνεις κι ένα συσχετισμό με τα δεδομένα της Κύπρου;
Πέραν τούτου διερωτούμαι αν δεν αποτελεί «ρεφορμισμό» [αφού η λέξη αυτή είναι πολύ της μόδας και έχει μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο τελευταίως] η εκδήλωση ή η έκφραση τόσης εμπιστοσύνης [να λειτουργήσουν ταξικά] σε ομάδες υψηλά αμειβομένων εργαζομένων που το ίδιο το [καπιταλιστικό] σύστημα τους έχει βολέψει και που στην ουσία ουδέποτε το αμφισβήτησαν...
************************
Gregoris,
Η ταξική συνείδηση του οποιουδήποτε δεν έχει να κάμει ή και δεν είναι και σε άμεση συνάρτηση [ΚΑΙ] με την κοινωνικοοικονομική του θέση;
άρα με την λογική σου η ταξικη συνείδηση των υπουργών είναι [ΚΑΙ]...
Gregoris,
Κάποιων ΝΑΙ [αν είν’ αυτό που θες ν’ ακούσεις] κι άλλων όμως ΟΧΙ!!!
ακριβώς. άρα εν μπορούμεν να κάμνουμε αυθαίρετες αναγωγές τζιαι να υποθέτουμεν μηχανικές συνδέσεις μεταξύ κοινωνικο-οικονομικού στάτους τζιαι πολιτικής συνείδησης...
τζιαι ούτε να διαστρεβλώνουμεν τα πράματα περί υπονόμευσης της συνδικαλιστικής ενότητας. ΠΕΟ-ΣΕΚ δεν εφκάλαν ανακοίνωση στήριξης αλλά ούτε τζιαι ανακοίνωση κριτικής στους απεργούς.
αντιπαραθέσεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα μήπως τελικά δημιουργούν τζείνοι που συμπαρατάσσουνται με την ΟΕΒ, τους νεοφιλελεύθερους τζιαι τον αστικό τύπο που δαιμονοποιεί την συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων;
επειδή για να πάμε τζιαι σε θεωρητικό επίπεδο -
το πρόβλημα εν ότι η εργατική αριστοκρατία λόγω των ψηλών μισθών ενσωματώνεται τζιαι εν αβέβαιο αν θα συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες, απεργίες κλπ που κάμνουν οι άλλοι.
αλλά δαμέ εν το αντίθετο.
όι τζιαι να θεωρούμεν ότι εν πρόβλημα επειδή εν έσσιηψεν τζιαι τζείνη κκελλέ όπως οι υπόλοιποι...
τζιαι λλίην τσίππα άμαν μιλούμεν για εργαζόμενους που εν έχουν κυριακές τζιαι αργίες, μέρες τζιαι νύχτες, τζιαι που δουλεύκουν διπλά ωράρια επειδή το κράτος εν προσλαμβάνει αρκετό προσωπικό.
την στιγμή μάλιστα που μετά που 4 χρόνια της αριστεράς στην εξουσία οι επιχειρηματίες όι μόνον εν επιερώσαν αλλά πιάννουν τζιαι επιδοτήσεις...να μεν αρκέψουμεν το άλλο τροπάρι τωρά.
Gregoris,
Φένκιου ρε σύντροφε, που [πάλαι] είπες τα μόνος σου:
«το πρόβλημα εν ότι η εργατική αριστοκρατία λόγω των ψηλών μισθών ενσωματώνεται τζιαι εν αβέβαιο αν θα συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες, απεργίες κλπ που κάμνουν οι άλλοι ...» --- Συμφωνώ και επαυξάνω! Τζι’ εν τούτο που μάχουμαι τόσο τζιαιρόν να υποδείξω!!! Τζιαι οι κύριοι ελεγκτές εσυγκινηθήκαν όταν είδαν να επηρεάζονται και τα δικά τους μιστά! Επροβάλαν μάλιστα [για να την γλιππάρουν] και τη γελοία δικαιολογία ότι οι μισθοί τους προέρχονται από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες και γι’ αυτό δεν πρέπει να τύχουν περικοπών, σάμπου τζιαι τα έσοδα αυτά δεν πανε στον κρατικό κορβανά και προϋπολογισμό απ’ όπου βγαίνουν και οι μισθοί τους...
Είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την ΠΕΟ και ΣΕΚ;
Εν τζιαι ξέρεις πόσες ώρες εν ο καθημερινός τους κανονικός εργάσιμος χρόνος;
Όσο για τις εκφράσεις του στυλ «τζιαι λλίην τσίππα» τις αντιπαρέρχομαι ...
ότι θέλεις ακούεις. εν θα το συνεχίσω.
το ότι το κράτος προσπαθεί να κάμει εξυπηρέτηση στες ξένες αεροπορικές εταιρείες με μειωμένα κόστα αεροδρομίου εν σου πέρασεν καν που το μυαλό ααα; εν πειράζει.υγείαν.
πως το είπε η δυσδαιμόνα;
"Σοσιαλισμός Νέου Τύπου: η κοινωνική ισότητα επιτυγχάνεται μέσω περικοπών στους μισθούς μέχρι του κατωτάτου δυνατού ορίου για κάθε εργασιακη ομάδα."
Σορυ που επεμβαίνω σε ενδοοικογενειακή συζήτηση άλλα εχω μιαν απορία προς τον Γρηγόρη (και την Δισ αν ακούει): αν αύριο οι ελεγκτες κάμουν απεργεία για διπλασιασμό του μισθού τους πάλε θα έχουν δίκαιο; αν ζητήσουν τριπλασιασμό; που τραβούμεν τη γραμμή;
Δηλαδίς, αγαπητέ Gregoris,για να συνεχίσουμε πρέπει να αποδεχτώ αυτά που μου λαλείς; Εγώ πάντως πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε [επί του θέματος] λίαν συντόμως [είτε γιατί εγώ κάτι θα (ξανα)γράψω είτε κάτι εσύ θα αναρτήσεις. Και το προτελευταίο σχόλιο σου στο Blog σου [link: http://nekatomata.blogspot.com/2012/01/10-1912012.html?showComment=1327182256593#c7690200209844023097] είναι αρκετά ενδιαφέρον [και μακράν από πατερναλισμούς], γι’ αυτό και θα μπορούσε να αποτελέσει και τη βάση για μια εποικοδομητική και παραγωγική [κι όχι κατ’ ανάγκη αντιπαραθετική] συζήτηση.
Και δεν θα με χαλούσε αν παράθετες βιβλιογραφία μέσα από την οποία να τεκμηριωνόταν(;) ο «πρωταγωνιστικός ρόλο που έχουν συνήθως οι πιο προνομιούχοι εργαζόμενοι (ακριβώς λόγω της δομικής τους θέσης που τους διά παραπάνω δύναμη)». Ελπίζω όμως αυτή η βιβλιογραφία να μην περιοριστεί στο έργο του Ένγκελς “Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία”, που αναφερόταν σ’ άλλες εποχές και σ’ άλλες καταστάσεις [και είχε να κάμει κύρια με τους μετανάστες εργάτες]...
************************
Αγαπητέ Ανώνυμε [ημερ. 22/1/12 1:40 π.μ.],
Κατ’ αρχάς οι εξυπνακισμοί και οι εκτός τόπου και χρόνου ατάκες δεν βοηθούν σε μια συζήτηση. Αν κατάλαβα καλά θες να πεις ότι στην Κύπρο η Κυβέρνηση προχωρά σε σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνάς αλλά το κάνει λανθασμένα γατί προσπαθεί να πετύχει την «κοινωνική ισότητα επιτυγχάνεται μέσω περικοπών στους μισθούς»;
Σίγουρα ο Σοσιαλισμός [και η κοινωνική ισότητα που επαγγέλλεται] ΔΕΝ μπορεί να είναι ισότητα στην φτώχεια αλλά στον πλούτο!!! Ισότητα στην κατανομή του παραγόμενου από τους εργαζόμενους πλούτου κι όχι αυτοί που τον παράγουν να ζουν στη φτώχεια, στη μιζέρια ή [για να μην είμαι και τόσο ακραίος] μετά δυσκολίας να τα φέρνουν βόλτα ενώ άλλοι να ζουν βασιλικά. Η προσπάθεια που έγινε στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στο τέλος απέτυχε κύρια για οικονομικούς λόγους. Ο παραγόμενους πλούτος δεν ικανοποιούσε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου ή αν προτιμάς την ανάγκη για συνεχές ανέβασμα του βιοτικού επιπέδου του κόσμου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που ίσως το συζητήσουμε κάποια άλλη φορά... Όμως η δική σου πιο πάνω τοποθέτηση σου [μέσω της παράθεσης των λόγων της Disdaimonaς], όσων και κάποιων άλλων φίλων και συντρόφων με προβληματίζει κατά πόσο αντιλαμβάνεσαι/αντιλαμβάνονται ποια είναι η γενικότερη κατάσταση στην Κύπρο για τυχόν πιο ριζοσπαστικές κινήσεις [συσχετισμοί δυνάμεων τοπικά και ευρύτερα στην περιοχή, ημικατεχόμενη πατρίδα, μέλος με Ευρωπαϊκής Ένωσης – να αποχωρήσουμε – συντηρητική κυπριακή κοινωνία] ...
Δύο αδέλφια μαθητές της τρίτης γυμνασίου σε σχολείο της Πάφου, λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια μαθήματος λόγω ασιτίας.
Οι γονείς των δύο μαθητών έχασαν τις δουλειές τους φέτος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την πενταμελή τους οικογένεια.
Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Πάφου, ο Σύνδεσμος Τρίτεκνων Πάφου και η Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Πάφου έχουν κινητοποιηθεί εδώ και καιρό, κάνοντας έκκλησεις προς τους Κύπριους πολίτες για ευαισθητοποίηση και παροχή βοήθειας προς τις άπορες οικογένειες.
δισδαιμοα
Δεν ειπα ζηλεφκετε ειπα οτι αντι να θωρειτε το σπιτιν σας που εν φτομαν λεσιην ασχολιστε με τον γειτοναν.
Ανεφ & δισδομονα
δεν ειμαι συναγερμικος, μεν στεναχωρκιεστε ομως, μπορειτε να συνεχεισετε να λαλειτε οτι ειμαι αν ετσι σας βολευκει που εμεναν εν εσιει προβλημα.
Το τελευταίο σχόλιο πρέπει να είναι του Xwrikoύ…
«Τούτος», όπως διατείνεται, στις Προεδρικές του 2008 έφαεν τους τόπους για να πείσει μυριάδες κόσμου να ψηφίσουν Χριστόφια!!! Λαλείτε τούτον να ‘ν’ το έshκιν τζι’ έshει τόσα κολλήματα με τον Χριστόφια τζιαι το ΑΚΕΛ;
Δημοσίευση σχολίου