Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ανάρτηση 2/2012 (η δευτέρα του 2012!) [σύντομη, τραγουδιστική, μαρξιστική, πολιτικο-οικονομική, ταξική, αφιερωματική] – Σύντομα και ταχύρυθμα δωρεάν τραγουδιστικά μαθήματα πολιτικής οικονομίας και περί της «ταξικής πάλης» για αρχάριους...


Εισαγωγικά:
Εξ αφορμής μιας πρόσφατης συζήτησης που κάναμε εδώ στο Blog μου [στην ανάρτηση 110/2011] με τον “κουμπάρο” τον Strovolioti περί του «Συντάγματος» [της Κυπριακής Δημοκρατίας] και της σχέσης(;) ή διασύνδεσης(;) του με την «ταξική πάλη» που δεν κατάλαβα ακόμα πως ο Strov. τα σύνδεσε, σκέφτηκα [ένεκα και του γιορταστικού κλίματος των ημερών] να του κάμω μια τραγουδιστική αφιέρωση με θέμα τις ταξικές αντιπαλότητες αλλά και ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις, συμμαχίες και λυκοφιλίες!!!
Εν τζιαι ξέρω αν θα κολλήσει τζιαι τίποτε πάνω του αλλά μια προσπάθεια θα την κάμω!!!

Το τραγούδι  

“Ο Τρίτος Παγκόσμιος
Στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου



Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν στο Φίσερ στον Κράφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστ

Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς

ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ

****************************
Σχόλιο ΕΜΟΥ του Ιστολογο-Παθολογο-Ανατόμου:

Το τραγούδι αυτό περιέχει μέσα σε λίγους μόνο στίχους, τα καπιταλιστικά αίτια των μεγάλων πολέμων!!!

********************************
Κι έπεται [επί του θέματος της «ταξικής πάλης» και των Strovolioti-κων εφευρημάτων] συνέχεια λίαν συντόμως [σ’ άλλο post μου]...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 4/1/2012

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, το τραγούδι αυτό μου αρέσει, και το ακούω όχι μόνο όταν το πεθυμήσω, αλλά και όταν τα κυκλικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή μας το επιβάλλουν: στη δουλειά, στη δημόσια σφαίρα, ακόμα και σε προσωπικά ζητήματα.

Το «ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ», σαφώς γράφτηκε με Μαρξιστική διάθεση, αλλά όταν είσαι ανοικτόμυαλος μπορείς να το προσαρμόσεις και αλλού :)

Αναφορικά με τη βασική σου απορία, να πω ότι είσαι πράγματι ντίζελ:

Η θέση μου είναι πως ο φίλος μου Ανεφ, μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει, μπορεί να οραματίζεται μια οποιαδήποτε κοινωνία, ακόμα μπορεί να οραματίζεται το τέλος της κοινωνίας όπως τη ξέρουμε.

Αυτό όμως δεν αφορά το κράτος.

Η δουλειά του κράτους είναι η διαχείριση και η απόδοση ευημερίας στο σύνολο του πληθυσμού. Η ταξική πάλη που είναι το ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργείς δεν έχει θέση, ούτε πρακτικά, ούτε συνταγματικά στο κράτος μας.

Άρα, το να ζητείται από κάποιους να λειτουργήσει το κράτος μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είναι πρόσκληση προς αντισυνταγματικότητα. Δεν μπορεί το κράτος να παίρνει θέση και να ταυτίζεται με μια τάξη.

Αν και όταν γίνει η ταξική πάλη μέρος του συντάγματος, τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Μέχρι τότε όμως, ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του πρέπει να συμπεριφέρονται δίκαια και ισότιμα προς όλους, προς όλες τις τάξεις όπως περιγράφονται από τον Μαρξ ή με οποιοδήποτε άλλα κριτήρια διαχωρίζεται ο λαός.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Καλημερίζω. Επειδή ένας όμορφος τζιαι γοητευτικός φίλος εδιασφάλισεν την αποκλειστικότηταν του δισπιρκάσματος τζιαι για να μεν κάμω με ρυτίδες, θα επιλέξω να επιχειρηματολογήσω συνταγματικά!

Στροβ, την αρχήν την αναλογικότητας που διέπει το σύνταγμαν άκουσεν την καμιά φορά; Εν τζιείνη που λαλεί ότι ο καθένας συμβάλλει αναλόγως των δυνατοτήτων του. Τζιαι τούτον ακριβώς εν τζιείνο που προάγει τη δικαιοσύνη τζιαι την ισοτιμίαν ΟΥΛΛΩΝ των πολιτών μιου κράτους. Ταυτόχρονα εν τζιαι τούτον που αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς (τζιείνον που λαλούμεν εποικοδομητική ασάφεια) την ταξική πάλη, αφού αναγνωρίζεται ότι εν έχουν ούλλοι την ίδιαν οικονομικήν δυνατότηταν ως προς τη συνεισφοράν τους, τζιαι με τούτον τον τρόπο εξισορροπείται τζιαι η κατάσταση για να υπάρξει η ισοτιμία.

Τζιαι τωρά μιλά η ατμομηχανή, α! Άσε που το ντίζελ εν πολλά επιβλαβές για το περιβάλλον, παρόλα τα κάζια τζιαι τα πετρόλαα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Disdaimona είπε...

Στροβ, έχεις παρα πολλά κοινά με τους κομμουνιστές ξέρεις το; Ανήκεις και εσύ σε μια κάστα επαναστατών απλά άλλης εποχής.

Είσαι προτυπο αστού και σε φαντάζομαι την εποχή των αστικών επαναστάσεων μέγα επαναστάτη. Τότε δηλαδή που το κράτος δεν ήταν στη σημερινή του μορφή, τότε που ήταν στα σκαριά η νέα αστική τάξη, η οποία επίσης "δεν βρισκόταν" στο σύνταγμα και η οποία άλλαξε τα συντάγματα με σκοπό να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της και τα άλλαξε με τον σωστό τρόπο δηλαδή την αστική επανασταση.

Το προβλημα μας είναι πως τώρα δεν έχουμε 1789. Και πως η μορφή του κρατους "μεταποιήθηκε" από τότε και πάλι χρηζει αλλαγής. Ακριβώς γιατί το κράτος αντοκατοπτρίζει ταξικούς αγώνες. Ακόμα και της τάξης που ανήκεις εσύ. Αν θα ήσουν ενας σημερινός επαναστάτης θα έβλεπες πως σήμερα υπάρχει μια ταξη που λειτουργεί κατασταλτικά προς το ίδιο το αστικό σύνταγμα. Και είναι η τάξη της οικονομικής ολιγαρχίας. Καποτε η ταξη σου ήταν αξιοπρεπής και επαναστατισε. Σημερα η ταξη σου εχασε τα ενστικτα της επιβίωσης της και όπως τα αρνιά υποστηρίζει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

δεν μιλώ για σενα μιλώ για την αστική ταξη. εσύ μάλλον δεν ανήκεις πια σε αυτή. πιθανόν να ανηκεις σε ανωτερα στρώματα. δεν εξηγείται αλλιώς η δυσκαμψία σου να καταλάβεις απλά πραματα που δεν χρειαζονται μόρφωση αλλά ένστικτο επιβίωσης.

Disdaimona είπε...

Ας δούμε συνοπτικά πως εκφυλίστηκε η τάξη του Στροβ.

1. Η τάξη του Στροβ επαναστάτησε ως η ταξη του διαφωτισμού και εγκαθίδρυσε την έννοια της ιστορικής και κοινωνικής Προόδου, δηλαδή την ιδέα πως η κοινωνίες αλλάζουν ιστορικά και εξελίσσονται σε άλλες μορφές οργανωσης.


2. Η τάξη του Στροβ έθεσε τους όρους των κοινωνικών συμβολαίων στη βάση των εξής ανθρώπινων δικαιωματων
α. της μόρφωσης για τα λαϊκά στρώματα
β. της επιβίωσης με ανθρώπινους όρους και κατ επέκταση της ιατρικής κρατικης φροντίδας
γ. της ανεξιθρησκείας
δ. του κοσμοπολιτισμού στη βάση της ισότητας των εθνών.
ε. της μικρής ιδιωτικής ιδιοκτησίας σε αντίθεση με τις χαώδεις ταξικές διαφορές.
ζ. τα δικαιώματα των παιδιών
η. τα δικαιώματα των γυναικών.

Τι έχουμε σήμερα από την ταξη του Στροβ;

1. Σήμερα η ταξη του Στροβ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ την ιδέα της Προόδου ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.
2. είναι υπέρ της μόρφωσης των λίγων και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας
και του συστήματος Υγείας.
3. Συνεργάζεται είτε με τον έναν παπά είτε με τον αλλο για διαφορα "εθνικά" θέματα.
4. διοχετευει εκ νέου τον ρατσισμό με αφορμή το μεταναστευτικό. μιλά για οφέλημα και ανωφελή έθνη.
5. θεοποιεί τα μονοπώλεια και τις "Αγορές" εις βάρος του μικρού ιδιώτη.
6. ζει από φτηνά προίόντα που παράγουν ανήλικα αποδεχόμενη το φαινόμενο ως φυσικό φαινόμενο του συστήματος
7. έχει δούλες στο σπίτι του τις οποίες ενίοτε πηδά κιόλας αφού ανήκουν στην τάξη της μεταναστευτικής εργατιάς και θεωρεί παράδεισους του καπιταλισμού χώρες όπως η Βραζιλία όπου το ποσοστό της πορνείας εν μεγαλύτερο που το ποσοστό των γεννήσεων!

ο καταλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί...

αλλά η τάξη του Στροβ είναι μια τάξη που έχει εντελώς ξεφτιλιστεί από το κεφάλαιο. Βασικά είναι μια εκπέσουσα και επιβλαβής ταξη ανθρώπων για την προοδο της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Zakwer είπε...

Δεν ξερω τι εν ο Στροβ. αλλα θα ηταν πιο ακριβες (εκτος αν ξερετε εσεις) να πουμε οτι η ταξη που εκαμε την επανασταση, και για την οποια μιλαμε, δεν ειναι η ταξη 'του' Στροβ, αλλα η ταξη που 'υποστηριζει' ο Στροβ (αντικειμενικα την υποστηριζει, ο,τι και να πιστευει ο ιδιος). Τωρα, εκτος και αν εν καπιταλιστης, μεγαλο διευθυντικο στελεχος κτλ, δεν ανηκει σε αυτην την ταξη και τοσο το χειροτερο γι αυτον, αφου υποστηριζει μιαν ταξη με αντιθετα συμφεροντα απ την δικη του. Σορρυ Στροβ που εκαμαμεν σε case study, αλλα ενδεικνυεσαι

Ηλίας Κλωναρίτης είπε...

Απάτριδες και ανίκανα κομμούνια ήρθε η ώρα να κυβερνήσει η πανάξια δεξιά.
Φυλακίσατε και σκοτώσατε αντικαθεστωτικούς. Ρημάξατε την οικονομία. Πουλήσατε την υπόλοιπη μισή πατρίδα στους τούρκους. Διαλύσατε θεσμούς κι εξαφανίσατε τη δημοκρατία.
Ήρθεν η ώρα του ένοπλου αντικαθεστωτικού αγώνα. Ήρθε η ώρα να φυσήξει ένας ελεύθερος αέρας πάνω από τη χώρα.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ εθνικοφρόνων σωματείων Κλωναρίου
Καταδικάζω τον Ακελικό κομμουνισμό. Απαγγέλλω κατά του σταλινικού καθεστώτος του Καταστρόφια την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά ... Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.
– Τον Καταστρόφια ονομάζω το πλέον ανεξίτηλοστίγμα της ανθρωπότητας...
Ηλίας Κλωναρίτης
Αρχηγός ΕΟΕΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπέλλες, αν αστειεύεστε να συνεχίσουμε, αλλά αν σοβαρομιλάτε, να μεταναστεύσω!!!

Στα σοβαρά θεωρείτε πως το κράτος σε μια αστική δημοκρατία είναι δυνατόν έστω και εν μέσω «εποικοδομητικής ασάφειας» να λειτουργήσει ως όπλο στην μάχη των τάξεων;

Και όταν έλθουν οι άλλοι, θα κάνουν το κράτος δικό τους όπλο; Ππεεε!!!!!

Αυτό όχι μόνο παράνομο και αντισυνταγματικό είναι, αλλά είναι και πρωτάκουστο! *Άλλο* μάγισσα μου η αναγκαία διαχειριστική λειτουργία του κράτους που φορολογεί τους πολίτες ανάλογα με τις δυνατότητες τους, και άλλο η ταξική πάλη.

Για την εκτενή ανάλυση της Δις περί της «τάξης» μου, ειλικρινά, μένω αδιάφορος. Στο δικό μου σύστημα αξιών, ο κόσμος δεν χωρίζεται με τα δικά σου κριτήρια.

Μια απλή ματιά έξω παράθυρο σου θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει.

zep είπε...

Να του αφιερωσω τζιαι γιω με τη σειρα μου το πιο κατω.

http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg

Ανώνυμος είπε...

Να αφιερώσω τζαι γιω μου το πιο κάτω.




http://www.youtube.com/watch?v=mtOkIg03Dz8&feature=related

τζαι γκια τι όχι και τούτο

http://www.youtube.com/watch?v=iAqryBYXozY&feature=related

πρόβατα για σας

http://www.youtube.com/watch?v=h8BwNqO0Cbo

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ!
Ο Άνεφ χαροπαλεύει μέσα στην εντατική και σεις το βιολί σας.

Ανώνυμος είπε...

Χαροπαλεύει!!!!

Να προσευχηθώ αύριο στην

Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου Ταμασού

Πάλι μη και λεεις ψώμα; Το νήμα (το κομμούνι) το έβαλε 4-1-2012 πότε πρόλαβε να χαροπαλέψει;


Μπας και πράεφαεε Χαλίτζια;

Anef_Oriwn είπε...

Απουσιαζω μεχρι αυριο! Οι οποιες μαλακίες θα διαγραφουν αυριο! Απολογουμαι στις κυρίες της παρεας που εχουν εξυβριστει ασυστόλως από τα όποια τσογλάνια! Ως γνωστον οταν λειπουν οι κάττοι κάμνουν παναύρκα οι ποντιτζιοί! Επισης απολογουμαι για τα τυχόν ορθογραφικά και συντακτικά λαθη! Ειπαμε ειμαι εκτός... Θα επανέλθω δημητριος! Σας χαιρετω και ο Κυριος με θυμόν!

Anef_Oriwn είπε...

Α, και για τους ασπονδους φίλους μια χαρα ειμα, προς απογοητευση τους!!!
Υγειένετε!

Ανώνυμος είπε...

Τι ανορθογραφίες και ασυνταξίες ρε κακόμοιρε; άρχινεψα το "μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων", μήτε τόνους πια βάζεις μήτε ξέρεις τι γράφεις!!!

Άιντε αφιερωσω τζιαι γιω χοντροκωλε


http://www.youtube.com/watch?v=NQ2df3F35F0

pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Άνεφ ανέστη εκ νεκρών!!!

pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Μια οφειλόμενη απάντηση στα [ΔΥΟ] καθίκια που ξεσάλωσαν στο Blog μου [και κυρίως σ’ αυτό το post] τις τελευταίες 3-4 μέρες:

Κατ’ αρχάς απολογούμαι στις δύο αγαπητές συντρόφισσες Μά(γ)ισσα και Dis που λόγω μιας έκτακτης απουσίας μου δεν μπόρεσα έγκαιρα να διαγράψω τις υβριστικές σε βάρος τους κουβέντες που έβαλαν εδώ κάποια Ανώνυμα accessories του Blog [που στην ουσία δεν είναι και τόσο ανώνυμα]... Πληροφοριακά να αναφέρω ότι «τούτα» τα accessories/καθίκια είναι βασικά ΔΥΟ:
- Ο πρώτος είναι ένα παλιό γνωστό φασιστοειδές καθίκι ονόματι Arxiepiskopos πλην όμως «τούτος» είναι Μαϊμού-νας καθώς έχει οικειοποιηθεί το nick του original Arxiepiskopoυ. Παράλληλα «τούτος» έχει διάφορους κλώνους και bots - παρουσιάζεται με ποικίλα nicknames αλλά και ανώνυμα, ενώ χρησιμοποιεί προβοκατόρικα χρησιμοποιεί με μικρές αλλαγές στα γράμματα και το δικό μου nick [το Anef_Oriwn]. Τέτοια αισχρή πρακτική [να παρουσιάζεται προβοκατόρικά με το δικό μου nickname] κάνει και σ’ άλλα blogs, όπως στου Μιχάλη και του Νέου, συνήθως δε κάνει την εμφάνιση του σε περίοδο διακοπών και αργιών... Να φανταστείτε πόσο φανατίλας, κολλημένος τζι’ αρρωστημένος είναι που άφησε σ’ αυτό το post 25(!) φόρες το ίδιο σχόλιο[το οποίο φυσικά κι έχω σβήσει!]... Περαστικά του!!!

- Ο δεύτερος [από τα ανώνυμα καθίκια] είναι ένα νέο φρούτο που μας προέκυψε εκ της Μητρός Πατρίδος ονόματι Pluton [link: http://pluton22.blogspot.com/]. Εν «τούτος» που γράφει ανώνυμα στο blog μου και προσπαθεί να μας διαπαιδαγωγήσει “εθνοπρεπώς” [τζιαι να μας φέρει στον ίσιο “εθνικό” δρόμο] παραθέτοντας στις παρεμβάσεις του κατεβατούς κειμένων που παίρνει από αλλού ή και links που ΜΑΣ παραπέμπουν συνήθως σε videos και τραγούδια! Μερικά από τα σχόλια του τα ‘χω αφήσει [δεν τα έσβησα] καθότι τα έκρινα αθώα και ακίνδυνα, ενώ 2-3 τα έσβησε ο ίδιος! Είναι εκείνα όπου αναγράφεται «Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα»… Βλέπετε ο μαλαππάππας(!) ξεχάστηκε κι ανάρτησε τα σχόλια με το nick του [αντι ανώνυμα] και έτσι αναγκάστηκε μετά να τα διαγράψει˙ προφανώς ακολούθως τα ανάρτησε ανώνυμα! [Τον είχα προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχτώ πλέον τις μαλακίες που γράφει και θα τις σβήνω]...

Αυτά λοιπόν περί των Ανωνύμων accessories που ενίοτε κοσμούν το Blog μου!

******************************
Κάποιες απαντήσεις οφείλω και στον Strov. [για τα όσα (μου) έγραψε], αλλά θα επανέλθω σ’ αυτά με νεο post μου. Να σημειώσω ότι ήδη του τα ‘παν η Dis και η Μά(γ)ισσα...
Θα [του] επαναλάβω όμως τα προηγούμενα αναπάντητα [από μέρους του] ερωτήματα μου [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/12/1102011-omonoia.html?showComment=1325253011600#c283436300487932336]
«- Πρώτον, πως συνέδεσες «ένα αγώνα ταξικής πάλης» με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ποιες ήταν εκείνες οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια που σε ώθησαν να κάμεις αυτή τη σύνδεση, και
- Δεύτερον, αλήθεια πιστεύεις ότι το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας [και παράλληλα το κράτος – και πλιζ, μην συγχύζει το κράτος με την όποια Κυβέρνηση] «λειτουργεί ορθολογιστικά για το σύνολο των πολιτών», δηλ. χωρίς να εμπεριέχει ταξικούς, εθνικούς, θρησκευτικούς ή άλλους διαχωρισμούς ή διακρίσεις;»


***************************
Το σχόλιο του Ηλία Κλωναρίτη παραμένει για να μας διασκεδάζει με τη φαιδρότητα των γραφομένων του (συγ)γραφέως του ...

Ανώνυμος είπε...

citizenry who live with rosacea are frequently thwarted by
the teenagers but adults can likewise experience acnes.
atomic number 16 itself can vote down mites and
fungus that the roadblock requisite to protect and to preclude drying up.



Also visit my page ... rosacea laser Treatment Mojave
My page - rosacea laser treatment Mojave