Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ανάρτηση 99/2011 (εκατόν παρά μία) [επίκαιρη, ελλαδική, πολιτικοοικονομική] – Ολίγα τινά ακόμα για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην “Μητέρα Πατρίδα”...


Στην ανάρτηση μου με αρ. 96/2011, είχα ασχοληθεί εκτάκτως [και σε συντομία] με την οικονομικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελλαδίτες “αδελφοί”, κυρίως λόγω της παγκόσμιας οικονομικής [καπιταλιστικής] κρίσης.

Στην κατακλείδα του κειμένου μου είχα παραθέσει και τον στίχο «Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά» [από το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Μάνου Ελευθερίου για τον Νίκο Πλουμπίδη – link: http://www.youtube.com/watch?v=Q3_7JNU86m0] για να αναδείξω την ουσία και το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης [τότε και προ των πυλών σήμερα] συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και “Νέας Δημοκρατίας”. Όπως ανάφερα και πιο πάνω μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία [έστω και ως μεταβατική μέχρι τον Γενάρη οπόταν υπολογίζεται ότι θα διεξαχθούν στη χώρα νέες γενικές εκλογές] είναι ήδη επί θύραις, καθώς είναι και απαίτηση [εκβιαστική] των μεγάλο-τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωση που τρέχουν να σώσουν την Ελλάδα – τρομάρα τους! Φαίνεται όμως ότι σκάλωσαν στο ποιος εν να είναι ο πρωθυπουργός...

Ούτε σήμερα θα πω πολλά για την κατάσταση στη Μητέρα –Πατρίδα. Απλώς θα παραθέσω κάποιες σκέψεις μου και θα καταθέσω μερικούς προβληματισμούς μου:

1. Η οικονομική κρίση και η σωρεία προβλημάτων που έχει επισωρεύσει ανά το παγκόσμιο [οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά] είναι εγγενή γνωρίσματα του καπιταλιστικού συστήματος. Όσο τούτο το γεγονός δε γίνεται αντιληπτό και κατανοητό από τις ευρύτερες μάζες των εργαζομένων, ΕΜΕΙΣ θα παραμένουμε «στο ίδιο έργο θεατές» κι όλο και πιο πίσω θα πηαίννουμεν!

2. Αφού ο άτιμο [και όντως είναι ΑΤΙΜΟ] το σύστημα το καπιταλιστικό ΔΕΝ παει άλλο [και ούτε η λυκοφιλία ΠΑΣΟΚ – “Νέας Δημοκρατίας” θα το σώσει] γιατί οι “αδελφοί” Ελλαδίτες το παλεύουν ακόμα; Δεν μπορούν επιτέλους να δοκιμάσουν και κάτι άλλο; Ας πούμεν, σε ποιο βαθμό ο ελληνικός λαός [ως κοινωνία σε δοκιμασία] έχει μελετήσει και κατανοήσει, την “Πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία”; Κάποιοι άσπονδοι φίλοι θιασώτες ή/και απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος σίγουρα θα μειδιάσουν [και χλευαστικά ακόμα], αλλά “πάταξον μεν, άκουσον δε”.

3. Ή αφού θέλουν τέλος πάντων να το συνεχίσουν καπιταλιστικά [κι έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια την Αριστερά], γιατί δεν προσπαθούν τουλάχιστον να απεγκλωβιστούν από τους ασφυκτικούς εναγκαλισμούς και τις δαγκάνες των χωρών του πλούσιου Βορρά και να στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις όπως προς Ρωσία ή Κίνα μεριά [κάτι που πρέπει στα σοβαρά να μελετήσουν κι ΕΜΕΙΣ εδώ στην Κύπρο]; Κι άστε τον νεοφανή φωστήρα της “Σημερινής” Γιώργο Πλουτάρχου να ΜΑΣ λέει ότι «Κομμουνιστικό Κόμμα και Συνασπισμός είναι γνωστό πως, βάσει της κοινωνικοοικονομικής, αλλά και πολιτικής τους φιλοσοφίας, διέπονται από αντιευρωπαϊσμό, έχουν τον ευρωσκεπτικισμό στο DNA τους»...
Τόσα ξέρει, τόσα μας λαλεί!

4. Αφού λοιπόν, ΟΛΟΙ [και απευθύνομαι σ’ όσους απλούς ανθρώπους και εργαζόμενους που τυχόν με διαβάζουν – σ’ όλους αυτούς που παλεύουν καθημερινώς, αν έχουν δουλειά, για ένα μεροκάματο, ή και νυχτοκάματο], βλέπουμε ότι ο καπιταλισμός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, γιατί δεν τον πετάμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Εδώ και 300 τόσα χρόνια ΔΕΝ κατάφερε να επιλύσει έστω και υποτυπωδώς τα χρόνια προβλήματα της ανθρωπότητας όπως η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η μίζερα, η ανέχεια, οι αρρώστιες, η αγραμματοσύνη, η ανεργία, η ανελευθερία, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η βία, οι πόλεμοι, οι επαναλαμβανόμενες οικονομικές κρίσεις, γιατί να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρει τώρα;

Άντε να μην πω και καμιά βαριά κουβέντα!

Anef_Oriwn
Τρίτη 8/11/2011

29 σχόλια:

zep είπε...

Ειναι εγκλημα τζινο που γινεται στην Ελλαδα, οι πολιτικοι αντι να αντισταθουν στη τοκογλυφια τζιαι στην ψευτικη εντυπωση που διδεται οτι η Ελλαδα εν το προβλημα γιατι ηταν τεμπεληδες τζιαι ψευτες και και και.. εδοκαν πρασινο φως για μετρα που εξαθλιωνουν, φερνουν πεινα, καταστρεφουν την κοινωνια και την οικονομια, δεν διουν προοπτικη, δεν οδηγουν πουποτε.

Ο καπιταλισμος εκατερρευσε, επρεπε που μιας αρκης να συνεργαστουν με Κινα τζιαι Ρωσσια για να στησουν μια νεα οικονομια που την αρκη. Δεν υπαρχει κατι αλλο να γινει. Ο καπιταλισμος της ΕΕ τζιαι των ΗΠΑ εκατερρευσε. Μετα την Ελλαδα θα ακολουθησουν οι υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες, το προβλημα δεν ειναι της Ελλαδας, ουτε των λαων της Ευρωπης. Το προβλημα ειναι του συστηματος.

Κατσε τωρα τζιαι σου μαλακα Κυπραιε πιερωνε τις μαλακιες των μαλακοτραπεζιτων που τους επερισσευκαν 3 δις τζιαι ειπαν να τα φαν στην Ελλαδα.

Ενεμπορουσαν να τα δανεισουν στην εγχωρια αγορα να κινηθει νακκον η οικονομια?

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

Γειά σου Άνευ,

Πολλά σωστά τούτα που μας λαλείς για την Ελλάδαν. Το πρόβλημαν εν ο καπιταλισμός τζιαι όι κάτι άλλον. Τζιαι η μόνη λύση εν ο σοσιαλισμός που λαλεί το ΚΚΕ, η λαϊκή εξουσία - οικονομία που λαλεί το μετωπικό σχήμαν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ-ΠΑΣΕΒΕ.

Ούτε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, ούτε μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να λύσει το πρόβλημαν. Το θέμαν έννενει να αλλάξει ο διαχειριστής της εξουσίας, το θέμα ένει να αλλάξει η τάξη που έσιει την εξουσίαν.

Το ίδιον συμβαίνει όμως τζιαι στην Κύπρον. Τζιαι η κατάσταση εν εξίσου απαράδεχτη. Με το να έχουμεν αριστερήν κυβέρνησην που μας σφάζει με τα μέτρα που παίρνει τι εκαταλάβαμεν;

Εν αναφέρουμεν τι μέτρα-τέρατα λαμβάνει η κυβέρνηση, επειδή ο καθένας μας ζιει τα στο πετσίν του τζιαι εν ανάγκη να του τα πει κανένας.

Αλλά οι εργαζόμενοι, πρέπει να φκάλουν συμπεράσματα που το πως ούλλα τα αστικά κόμματα της Κύπρου, είτε αριστερά, είτε δεξιά, σιέριν σιέριν με τες ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων, συμφωνούν ούλλοι μαζί στο να μας σφάξουν για να φκάλλουν περίτου κέρδη οι κεφαλαιοκράτες.

Να δουν πως εννα απεγκλωβιστούν που τούντη φάρσα τζιαι να οργανωθούν οι ίδιοι.

Disdaimona είπε...

Συντροφε Μαρόζοφ

στη πραγματικότητα υπάρχουν πιο πολλά κοινά μεταξύ ακελ και κκε από αυτά που φαίνονται με γυμνό ματι.

ουτε το κκε δυναται να καμει καμια ανατροπή. επελεξε μια πιο σκληρή κυριως ρητορικά αλλά και πρακτικά γραμμή, αλλά η δυστοκία του κκε δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα απροθυμια δική του να "επιβαλει" την ανατροπή, εκφραζει τις ίδιες τις αντιφασεις του καπιταλιστικού συστήματος. η θεση της εργατικης ταξης είναι αντιφατική μεσα στο συστημα.

το κκε, ναι μιλά ανοιχτα για λαϊκη εξουσία, οταν όμως αυτό το αιτημα περνά μεσα από την αναγκαιότητα εξόδου από το ευρώ, αντιμετωπιζει το 81% των ελλήνων που είναι εντελώς παραδομένοι τζαι λλιον αχαπαροι κατακρίβεια.

ενι ξερουμεν, αν είμασταν σε παρόμοια θεση, τζαι το ακελ ελάλεν εξοδο για παραδειγμα απο το ευρώ, αν δεν θα ήσιεν παραπάνω ελπίδες για μιαν ανατροπή.

την πολιτική πρεπει να την εξετάζουμε που την αποψη της ίδιας της πολιτικής τζαι όι που την αποψη μόνο της προπαγανδας της.

αυτό που θα ελεα για το κκε,χωρίς αμφιβολία είναι πως, εχει στις ταξεις του, το καλό κομματι των ελλήνων. Αυτο το καταλαβαινεις ακόμα και από τα μπλογκς των κκεδων. Εχουν ηθος, σοβαρότητα, συντροφικότητα και είναι διαβασμένοι γιατί πιστευουν πραγματικά στην επανασταση.

και στο ακελ, υπάρχουν όμως κομμουνιστές. όχι μονο στη βαση του κόμματος αλλά και στα ψηλά δωματα, και συμφωνω πως δεν υπαρχουν μονοι τους. συγκατηκούν με τους σοσιαλδημοκρατες του ακελ.

εξω από το ακελ, γυρέφκεις τους κομμουνιστες με το φαναρι. υπαρχουν διαφορα δείγματα "επαναστατικού" λόγου αλλά εν "επαναστατικά";...αλλη φορά να το αναλύσουμε...

και το ακελ και το κκε είναι εγκλωβισμένα στις συμμαχίες του κεφαλαίου...εμείς σε άλλη συμμαχία το κκε σε άλλη...

δεν χρειαζεται να καμνουμεν την ίδια κριτική στο ακελ που κάμνουν οι α/α στο κκε...ότι εν πουλημενο και καθεστωτικό κ.λ.π

πρεπει να είμαστε μετρημένοι για να εσιει τζαι αξία η κριτική μας.

το κκε μπορεί να το καταπιεί το συστημα. και το ακελ μπορεί να το καταπιει το σύστημα. για άλλους λόγους το καθένα.

εννεν απλό πραμα η πτωση του καπιταλισμού. να είμαστε συνεπείς στους στόχους και να προσφερουμε θεωρητική και πρακτική αλληλεγγύη και μεσω κριτικής βεβαια.

και οι εξω από το ακελ και οι μεσα.

Disdaimona είπε...

να προσθέσω ακόμα κατι.

υπάρχει μια διαφορά στις βασεις του ακελ και του κκε.

οτι ναι μεν, και οι ακελικοί και οι κκεδες είναι συνεπείς σε καθε καλεσμα του κόμματος τους, όμως νομίζω - και σορυ αν καμνω λαθος - πως η βαση του ακελ εν πιο βολεμενη από τους κκεδες. ισως λογω του ότι καλυπτονται από το πρόχειρο "ειμαστε μεγαλο κόμμα" τζαι εν νοιώθουν ανασφαλεια.

οι κκεδες όμως, που νοιώθουν ανασφαλεια γιατί εν μιτσήν κομμα, φροντίζουν και σε ατομική βαση να προσπαθούν. εν πασιν απλά καθε τοσο στην πορεία ή στη διαδήλωση.
ενδιαφέρονται τζαι μελετουν τζαι δημιουργουν μια γερή βαση κατω από το κόμμα τους, με αποτελεσμα, να γινονται χρησιμοι ευρύτερα στη διαδιακασία του αγωνα.

εμεις είμαστε λλιον πιο κοντα στα συνθηματα.
αν εχρησιμοποιουσαμεν τα οπλα της αριστερας - διότι η δεξιά εν εσιει όπλα - θα ήταν ευκολοτερο τζαι για το ίδιο το κόμμα να σπρωξει καταστασεις.

εξαλλου τα ποσοστα εν αστικό ευρημα τζαι εννε κάτι σταθερό για κανενα κόμμα για να επαναπαυεται σε μιαν τεθκοιου είδους ασφαλεια για τους στοχους του.

Ανώνυμος είπε...

Τε παιθκια γιατι δεν βαλετε τοτε ολοι μαζιν τις περιουσιες σας και να δημιουργησετε εναν μη κερδοσκοπικον οργανισμον και να δουλεφκετε ουλοι μαζιν τζαι να μοιραζεστε ολοι μαζιν τα εισοδηματα σας και τους πορους σας κλπ κλπ?

Η δημοκρατια τζαι ο καπιταλισμος σου το επιτρεπουν τζαι αφου σας το επιτρεπουν εσεις περαν απο τα λογια γιατι δεν περνατε στις πραξεις?

Θα δωσετε ετσι το παραδειγμαν για το τι ωραιον συστημαν εν κουμουνισμος και θα αποδειξετε οτι ειστε ολοι ισοι μεταξυ σας και απολαμβανετε τα ιδια πραγματα να αζουλεψουν οι κοινωνιες τζαι να σας ακολουθησουν?

εκτος παλε τζαι αν εισαστεν τυποι που πουκουν λουβανες για να πιαν την εξουσιαν καλη ωρα σαν το ακελ που το μονον που το ενδιεφερεν - τζαι δεν φακκα πενιαν- ηταν να πιασει την εξουσιαν στα σιερκα του ετσι ωστε η ηγεσια του και οι συνοπαρτζια τους να φαν να σπασουν τζαι να εξασφαλισουν τα δισσεγγονα τους καμνοντας η και δοκιμαζοντας να κανουν μεσα σε 4 χρονια οτι δεν εκαναν ουλλοι αλλοι μαζι. με εναν προεδρον κουμουνιστην που θελει λιμο και τζετ που εκπροσωπος του μιλα για ευτελη ποσα των 1000 εθρω που δινοντε σε VIP στην αγοραν γυαλλινα ταγιερ με την προσληψην στυλιστων κλπ τζαι που ο γγ γραματεας του θιγετε γιατι ειπαν του οτι το σπιτιν του εν 800 τετραγωνικα ενω εν μονον 400.


xwrikos

zep είπε...

Εγιω απορω γιατι επισκεπτεσαι συνεχεια μπλογκ που διαφωνεις τζιαι αφηνεις παντα τα ιδια ηλιθια σχολια.

Τζιαι προπαντων γιατι εσιεις την εντυπωση οτι θελουμε να δκιαβαζουμεν εναν ανθρωπο που δεν εσιει τιποτε να πει

zep είπε...

Ρε Σαββα(?) η οικονομια εν παγκοσμια τζιαι ειναι καπιταλιστικη. Ενα κομμα μονο του δεν μπορει να φερει την επανασταση στον κοσμο. Ειδικα ενα κομμα μια ασημαντης τζιαι μιτσιας χωρας. Μπορει μονο να μετριασει τις συνεπειες τζιαι να κρατησει τον κοσμο κοντα του μεχρι να ερτει η ωρα της αλλαγης (που ηρτε).

Δε τι μετρα ελαβαν οι κυβερνησεις της Ευρωπης τζιαι τι μετρα εληφθηκαν στην Κυπρο. Αλλο νακκον εννα ακουσουμεν οτι οι ΔΥ πεινουν.

Για την ανεργια, για τες τραπεζες, για το πως συμπεριφερουντε οι επιχειρηματιες, δεν φταιει η κυβερνηση φταιει το συστημα. Τζιαι οσον εχουμε τουντο συστημα θα υπαρχουν τουντα προβληματα. Γιατι η οικονομια ειναι παγκοσμια, καπιταλιστικη τζιαι ανοικτη.

Το οτι η κυβερνηση του ΑΚΕΛ διαχειριζεται το φυσικο αεριο τζιαι θα μεριμνησει να μεν καταληξουν τα ριαλλια στις πουντζιες των λλιων ειναι μεγαλη κατακτηση.

Εκτος αν θα ακολουθουμε την λογικη κομμουνισμος ή τιποτε τζιαι στο τελος να παρουμε το τιποτε.

Disdaimona είπε...

ανώνυμε, είμαστε κομμουνιστές ειπαμεν εν τζαι ειμαστε χιππυς!

ήντα εξυπνες λουβανες λαλείς εσύ όμως α!

νεος είπε...

Εγώ θα περιμένω την απάντηση του Ανευ στον συν. Μαραζόφ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τον σκοπό της της ανάρτησής ΣΟΥ μια και η επιχειρηματολογία ΣΟΥ [και όχι μόνον] δεν μου φαίνεται πειστική και [προπαντός] το πνεύμα της.
Π.χ. πως γίνεται πρακτικά να στρέψει κάποιος τις πλάτες του στις δαγκάνες των χωρών του πλούσιο Βορρά (sic) και να στραφεί στη Ρωσία ή την Κίνα όπως προτείνεις και με ποιο όφελος γα τους εργαζόμενους;

Anef_Oriwn είπε...

Shαιρετούμεν(τε)!

Παρ’ όλο που η φίλτατη Disdaimona [κυρίως], αλλά και ο αγαπητός ZEP [σχόλιο με ημερ. 9/11/11 10:42 π.μ.], μ’ έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό με τις απαντήσεις τους προς τον σύντροφο “τα θέλω όλα ή τίποτε” ή Савва Тимофеевич Морозов [είναι Μοροζόφ ή Μαραζόφ;], εν τούτοις φίλε Νέε, θα πω τζι’ εγιώ δκυο κουβέντες, μια τζιαι περιμένεις και τι δική μου απάντηση...

Θα ‘θελα όμως πρώτα να ψιθυρίσω δκυο φωνήεντα στον επίτιμο σχολιογράφο μας ονόματι Xwrikoς με αφορμή τες «λουβάνες» που μας σερβίρει, τζιαι που νομίζει ότι ο κομμουνισμός εν είδος κοινοβιακής [για να μην πω και μοναστικής] ζωής! Τρέμετε Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν! Ο Xwrikoς που [όπως ελάλεν] «το 2008 έφαεν την Κύπρο παθκιάν παθκιάν τζιαι έπεισεν στρατιές κυπρίων να ψηφίσουν για Πρόεδρο τον Χριστόφκιαν», μάshεται [ο σούπερ κομμουνιστικολόγος - έshει τζιαι τέθκοια φρούτα ακόμα] να πείσει τζι’ ΕΜΑΣ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μικρές κομμουνιστικές κοινωνίες/κοινότητες μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οι οποίες μάλιστα θα ανατρέψουν το σύστημα!!! Ρε κοπελλούιν, τούτα που λαλείς μόνο εν οι αφελείς χριστιανοί που τα πιστέφκουν τζιαι δωρίζουν μάλιστα τζιαι τες περιούσιες τους στες εκκλησιές, αλλά τζιαι οι απολογητές του καπιταλισμού σαν τζι’ ΕΣΕΝΑ για να ξεγελάσουν τον κόσμο! Ο κομμουνισμός ΔΕΝ μπορεί να συνυπάρξει με τον καπιταλισμό, γι’ αυτό άσε τις εξυπνοβλακείες κατά μέρος, γιατί τούτες τες «λουβάνες» μας στις είπαν κι άλλοι!!!

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε [9/11/11 10:40 μ.μ.],

1. Αμφισβητείς την ύπαρξη του «πλούσιου Βορρά»;

2. Αν προσέξεις καλύτερα η αναφορά μου στη Ρωσσία και την Κίνα έγινε υπό την προϋπόθεση ότι οι “αδελφοί” Ελλαδίτες επιλέξουν η «... θέλουν τέλος πάντων να το συνεχίσουν καπιταλιστικά [κι έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια την Αριστερά]...». Αφού ο δυτικο-ευρωπαϊκός καπιταλισμός δεν τραβά αυτοί γιατί αν επιμένουν;

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Савва Тимофеевич Морозов alias “τα θέλω όλα ή τίποτα”,
Άσχετο: Εν τζιαι επαγγέλλεσαι τον κασάπην, εν νεν; Γιατί πολλές αναφοράς για σφάξιμο υπάρχουν στο κείμενο σου. Αλλά ούτε τζιαι τον μπακάλη [υποθέτω] αν και στο ίδιο κείμενο σου αναφέρεσαι σε ξεπουλήματα!

Επί της ουσίας: Εν τζιαι καρτεράς που το ΑΚΕΛ της λιλιπούττειας Κύπρου να αποτελεί την χαμένη συνείδηση της παγκόσμιας Αριστεράς ή έστω αυτής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου τζιαι ν’ ανάψει τη φλόγα [που θα γίνει πυρκαγιά] για την παγκόσμια επανάσταση, έστω για μια περιφερειακή;
Θεωρείς ότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο υπάρχουν οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα προωθήσουν και θα στηρίξουν ή έστω θα ανεχτούν μια επαναστατική αλλαγή; Τα ερωτήματα που υποβάλλω στο κείμενο μου, υποβάλλουν με τη σειρά τους ότι στην Ελλάδα ισχύει κάτι τέτοιο, δηλ. ότι οι “αδελφοί” έλληνες είναι έτοιμοι για ανατροπή του συστήματος, ή έστω να την ανεχτούν;
Η κοινωνική βάση του ΑΚΕΛ [που δεν είναι και τόσο προλεταριακή όπως είναι η κοινωνική βάση του ΚΚΕ] ευνοεί στο παρόν στάδιο τέτοιες επαναστατικές κοινωνικές αλλαγές ή ανατροπές;
Θα επανέλθω αν υπάρχει απάντηση... Η συζήτηση πρέπει να διεξάγεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και με παραδείγματα κι όχι με γενικές κι αφοριστικές τοποθετήσεις ...

Axaππαρος είπε...

Disdaimona είσαι Αχάππαρη!!!

Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος .......
ΛΕΝΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Άνευ, δεν αμφισβητώ [τίποτα]. Απλώς είπα να περάσω [από δω] να διαβάσω καμιά κοτσάνα [που ως συνήθως] γράφεις ΕΣΥ (sic).

Αυτό [φυσικά] δεν σημαίνει πως δεν έχω άποψη επί των θεμάτων που θίγεις [την οποία μπορώ να τεκμηριώσω] αλλά θα ήταν [πάρα πολύ] άδικος κόπος να συζητώ μαζί ΣΟΥ (sic) [ελλείψει υποβάθρου].

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ, εν τιμά την ιστορίαν του σαν κομμουνιστικόν κόμμαν που ήταν κάποτε. Τούτην τη στιγμήν διαχειρίζεται την αστικήν εξουσίαν, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Εφαρμόζει το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που υπήρχαν τζιαι περνά μια σειρά νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εν αμφισβητέι το σύστημαν τζιαι εν πολεμά για την ανατροπήν του. Η εργατική τάξη εν έσιει τίποτε να καρτερά που έναν τέθκοιον κόμμαν.

Τούτην τη στιγμήν η εργατική τάξη της Κύπρου, αν θέλει να πάρει ανάσαν, πρέπει να ξεκινήσει να διαμορφώνει τις βάσεις για έναν νέον, ταξικά προσανατολισμένον συνδικαλιστικόν κίνημα. Που εννα δυναμιτήσει την εργασιακήν ειρήνην. Έναν συνδικαλιστικό κίνημα που εννα μπορεί να βάλλει οικονομικά αιτήματα με βάσην τες ανάγκες της εργατικής τάξης τζιαι που εν θα παλέφκει για απλά για να αποσπάσει κάποιες πρόσκαιρες κατακτήσεις.

Ταυτόχρονα πρέπει να συγκροτήσει τζιαι έναν πολιτικό φορέαν, που εννα παλέψει σταδιακά τζιαι το θέμαν της εξουσίας. Έναν κόμμαν που εννα αποτελείται που τίμιους εργάτες, το οποίον εννα δώκει την προοπτικήν του σοσιαλισμού τζιαι του κομμουνισμού.

Εν αμφιβάλλει κανένας ότι στη βάση του ΑΚΕΛ υπάρχουν τζιαι τίμιοι εργάτες που εγκλωβίζουντζαι που την πολιτικήν του πρότασην(όπως τζιαι στα υπόλοιπα κόμματα της αστικής τάξης), ενδεχομένως να υπάρχουν τζιαι κάποιοι κομμουνιστές. Αλλά κάτι τέθκοιον εν εκφράζεται σε κανέναν επίπεδον. Ανέχουνται να ανήκουν σε έναν κόμμαν που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Κύπρου.

Αν υπήρχεν διαπάλη μέσα στο ΑΚΕΛ τζιαι υπήρχε το ενδεχόμενον να αλλάξει γραμμήν, τα πράματα εννα ήταν πολλά διαφορετικά. Μπορεί να κάμνουμεν τζιαι λάθος, αλλά ξέρει κανένας να διεξάγεται κάποια διαπάλη μέσα στο ΑΚΕΛ;

Για το ΚΚΕ, θεωρούμεν ότι πρόκειται για επαναστατικόν κόμμαν. Η καθημερινή του δράση αποδυκνείει το τούτον. Οργανώνει την πάλην της εργατικής τάξης της Ελλάδας τζιαι διά την προοπτικήν του σοσιαλισμού. Εκατάφερεν να αποκαλύψει το ρόλο των θκυό κομμάτων τζιαι τους τελευταίους μήνες απείλησεν τους τόσον πολλά που αναγκαστήκαν να κάμουν συγκυβέρνηση (τζιαι μάλιστα η ΝΔ συγκυβερνά τζιαι εν τζιαι αξιωματική αντιπολίτευση ταυτόχρονα, άμπα τζιαι γίνει το ΚΚΕ αντιπολίτευση).

Για ποιά κοινά μιλούμεν λοιπόν;

Τελειώνοντας να σχολιάσουμεν τζιαι το αχάπαροι, καλόν κομμάτιν της ελληνικής κοινωνίας κτλ. Εμείς χωρίζουμεν τον κόσμον μόνον ταξικά. Ούτε σε αχάπαρους τζιαι γνώστες, ούτε σε καλούς τζιαι κακούς.

Άνεφ Ορίων,

που το ΑΚΕΛ εν καρτερούμεν τίποτε. Θεωρούμεν ότι μέσα στο εγγύς μέλλον, μπορεί να αλλάξουν τα πράματα στη γύρω περιοχήν. Η εργατική τάξη της Κύπρου, πρέπει να συμβάλει προς τούτην την κατεύθυνσην.

Πιο άμεσα, τούτην τη στιγμήν η αστική τάξη εκήρυξεν της πόλεμον. Το να περάσουν τούτα τα μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνιν, εννα ανοίξει το δρόμον για νέα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Anef_Oriwn είπε...

Савва Тимофеевич Морозов,

Αν και μηδενιστικά και ισοπεδωτικά [για το ΑΚΕΛ] αυτά που λες [τζιαι τα οποία θα μπορούσαν να εκληφθούν και εριστικά και προκλητικά – για καφκάν], εν τούτοις θα μπορούσαν να δώσουν και το έναυσμα για παραγωγική συζήτηση. Σίγουρα καίριο και επίκαιρο είναι «το θέμαν της εξουσίας», αλήθεια όμως πως βλέπεις ΕΣΥ να υλοποιείται ο στόχος της «λαϊκής εξουσίας» και χωρίς να έχουμε ένα ΚΚΕ να «διαχειρίζεται την αστικήν εξουσίαν» [όπως κάμνει το ΑΚΕΛ]; Πόσο εφικτό είν’ αυτό και πόσο υλοποιήσιμη είναι η «προοπτική του σοσιαλισμού τζιαι του κομμουνισμού» για την Ελλάδα [σήμερα]; Πέραν τούτου όταν μιλάς για «τίμιους εργάτες», σε ποιους αναφέρεσαι ή ποιους έχει υπ’ όψη σου, ή ποιοι τέλος πάντων νομίζεις ότι αποτελούν σήμερα την εργατική τάξη της Κύπρου; Ή ακόμα τι είν’ εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι «μέσα στο εγγύς μέλλον, μπορεί να αλλάξουν τα πράματα στη γύρω περιοχήν»;

Θάνος είπε...

Μα το Κουτσό αγρινό και τα 13 οικόπεδα!
δεν εκατάλαβες ρε Άνεφ ότι οι μόνοι τίμιοι εργάτες είναι οι αστυνομικοί που εκτός από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ασχολούνται και με το μάζεμα των ελιών και τα ψώνια των πολιτικών προσώπων που υπηρετούν? Και μάλιστα τα κάνουν όλα αυτά αμισθί!

Vpower είπε...

Spiegel: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
----> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/spiegel.html

Η δαιμονοποίηση της Ευρώπης – Του Νικου Xρυσολωρα
—–> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/x.html

Κομισιόν: Στο 8,9% φέτος το έλλειμμα, η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα όχι νωρίτερα από το 2013 - του Vpower
---> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/89-2013-vpower.html

Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…
-----> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

Τα σενάρια συνομοσιολογίας, και η ανεξήγητη επιτυχία τους σε σχέση με την πολιτική μας πραγματικότητα ....του Vpower
----> http://greekreview.blogspot.com/2011/10/vpower_28.html

Το 1843 η πρώτη σύμπραξη πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα , Του Νικου Xρυσολωρα
—> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/1843-x.html

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

Πε μας έστω τζιαι μιαν ανακρίβειαν σε τούτα που είπαμε τζιαι να τα πάρουμεν πίσω. Αν η αλήθκεια εν εριστική, προκλητική τζιαι αιτία για "καφκάν", λυπούμαστεν.

Το ζήτημαν της εξουσίας, εν λύνεται μέσα που το κοινοβούλιον. Τούτον αποδείχτηκεν περίτρανα σε πολλές χώρες που εκλεγήκαν προοδευτικές κυβερνήσεις με τες καλλύττερες προθέσεις τζιαι είτε εκαταντήσαν να διαχειρίζουνται τον καπιταλισμόν, είτε εππέσαν βίαια ή μη σε πολλά μιτσίν χρονικό διάστημαν.

Το ζήτημαν της εξουσίας εννα λυθεί στην πράξην. Όταν η εργατική τάξη εννα οργανωθεί σε ταξικά συνδικάτα, όταν εννα ισχυροποιήσει έναν κομμουνιστικόν κόμμαν τζιαι εννα αρπάξει την εξουσία βίαια.

Εμείς εν μπορούμεν να μιλούμεν για την Ελλάδαν, τούτη εν δουλειά του ΚΚΕ τζιαι κάμνει την πολλά καλά. Παραπέμπουμεν σε στα κείμενα του.

Για την Κύπρον, τούτον εν εφικτόν με δεδομένον ότι το στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Κάτι τέθκοιον εν συμβαίνει σήμερα, αλλά ο στόχος ενός κομμουνιστικού κόμματος ένει να διαμορφώσει τέθκοια συνείδηση. Τούτον γίνεται στην πράξη, μέσα που διάφορες μορφές πάλης τζιαι όι στη θεωρίαν. Μέσα που τούτες τες μορφές πάλης, μπορεί να έσιει η εργατική τάξη κατακτήσεις τζιαι στο έδαφος του καπιταλισμού.

Ευτυχώς στην Κύπρον, υπάρχουν πολλοί τίμιοι εργάτες, αθρώποι μεροκαμαθκιάρηδες, που δουλεύκουν μέραν νύχταν για να ζήσουν τα κοπελλούθκια τους τζιαι εν τα φκάλλουν πέρα. Μπορείς να έβρεις στατιστικές για τι ποσοστό των Κυπραίων αποτελεί η εργατική τάξη.

Η κατάσταση στο εγγύς μέλλον μπορεί να αλλάξει, αν τζιαι κάτι τέθκοιον έννεν εγγυημένον, γιατί σε ούλλες τες χώρες του κόσμου τούντη στιγμήν το βιοτικόν επίπεδον του κόσμου ππέφτει απότομα. Τούτο δημιουργεί συνθήκες για αφύπνιση (χωρίς να εν δεδομένον). Αν ξεσπάσει κάτι σε κάποια χώραν, την Ελλάδαν ας πούμε που έσιει τζιαι κίνημαν, τούτον εννα έσιει επιπτώσεις απρόβλεπτες σε ούλλην την περιοχήν.

Anef_Oriwn είπε...

Савва Тимофеевич Морозов,
Χαίρε!

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι το πιο πάνω σχόλιο/απάντηση σου δεν περιέχει τίποτα το συγκεκριμένο πέραν από αοριστολογίες και γενικότητες ... Εκτός κι αν θεωρείς ως θέσεις ή απαντήσεις ή συμβολή στη συζήτηση, τοποθετήσεις [ΣΟΥ] του τύπου «Η κατάσταση στο εγγύς μέλλον μπορεί να αλλάξει, αν τζιαι κάτι τέθκοιον έννεν εγγυημένον ή «Τούτο δημιουργεί συνθήκες για αφύπνιση (χωρίς να εν δεδομένον)», ή «Εμείς εν μπορούμεν να μιλούμεν για την Ελλάδαν, τούτη εν δουλειά του ΚΚΕ τζιαι κάμνει την πολλά καλά», ή «Μπορείς να έβρεις στατιστικές για τι ποσοστό των Κυπραίων αποτελεί η εργατική τάξη»… Υποκλίνομαι στη διαλεκτική σου σκέψη και στην επιχειρηματολογία σου!!! Συγκρίσεις του ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ γίνεται να κάμνετε ΕΣΕΙΣ [γιατί το να συγκαταλέγεις το ΑΚΕΛ στα «αστικά κόμματα» είναι μια σύγκριση – κι αυτή η προσέγγιση και το όλο λεκτικό κάποιον άλλο σχολιογράφο μου θυμίζει], ενώ σ’ ΕΜΑΣ απαγορεύονται οι οποίες αναφορές στο ΚΚΕ!!!
Έχω την άποψη ότι η «αλήθκεια» εν νεν απόλυτη! Ή μάλλον για να αναδεικνύεται πρέπει να τεκμηριώνεται με στοιχεία και παραδείγματα. Διαφορετικά τα όσα λέμε παραμένουν αφορισμοί, συνθήματα, θεωριτοκολογίες και λόγια κενού περιεχομένου που συνήθως κουράζουν ή και αναγκάζουν τους “αντιπάλους” ή τους εν δυνάμει συνοδοιπόρους [όπως τα μέλη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ] αναγκάζονται να απαντήσουν στην “επίθεση” [ΣΑΣ] επιτιθέμενοι και οι ίδιοι!

Λες: «Το ζήτημαν της εξουσίας εννα λυθεί στην πράξην. Όταν η εργατική τάξη εννα οργανωθεί σε ταξικά συνδικάτα, όταν εννα ισχυροποιήσει έναν κομμουνιστικόν κόμμαν τζιαι εννα αρπάξει την εξουσία βίαια.» - Τόσο απλά και εύκολα!!! Άραγε γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο σήμερα στην Ελλάδα;

Χαμάλης είπε...

"Το ζήτημαν της εξουσίας εννα λυθεί στην πράξην. Όταν η εργατική τάξη εννα οργανωθεί σε ταξικά συνδικάτα, όταν εννα ισχυροποιήσει έναν κομμουνιστικόν κόμμαν τζιαι εννα αρπάξει την εξουσία βίαια."

Βίαια; Μιλάς για την Κύπρον έννεν;

Συγγνώμην που ανακατευκομαι αλλά, έσιεις υπ' όψιν σου ποιές διεθνείς δυνάμεις ισορροπήσαν στην Κύπρον για να έχουμεν το στάτους που έχουμεν; Τζι' εν να σ' αφήσουν εσέναν τζι' εμέναν να αρπάξουμεν την εξουσίαν βίαια;

Άκου φίλε. Ότι υπάρχει στο σύμπαν, είναι αποτέλεσμαν ισορροπίας! Γι' αυτόν υπάρχει ακόμα τζιαί η μικρή Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι αποτέλεσμαν ισορροπίας συμφερόντων ένεν η παλληκαρκά μας.Αν χαθεί η ισορροπία συμφερόντων θα πάψει να υπάρχει τζιαί η Κυπριακή Δημοκρατία. Καταλαβαινούμαστεν; Λοιπόν κάτσε την μάππαν χαμέ!

Εκτός που τούτον, χρησιμοποιάς τζιαί την λέξιν βίαια, λες τζιαί εν κιττούθκια που παίζομεν! Όχι φίλε! Μια τέτοια διακήρυξη από το όποιοδήποτε κόμμαν το καθιστά αυτομάτως παράνομον και εν δυνάμει πραξικοπηματικόν! Δηλαδή τζιαμέ που κατηγορούμεν άλλους θα κάμουμεν τζιαί μεις τα ίδια; Δεν μου φαίνεσαι να τα έσιεις 400! Καθαρές κουβέντες.

Ανώνυμος είπε...

τούτος ο Σάββας Τιμοφέεβνυ Μοπότσιοβ που γράφει δα μέσα ποιός ένει?
φαίνεται μου ύποπτος ο ρόλος του!!!
μεν τον κάμνετε παρέαν!

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Προφανώς ο σχολιογραφος Савва Тимофеевич Морозов, όταν λέει «βίαια» εννοεί επαναστατικά! Το ζητούμενο όμως είναι, ποιοι εν να κάμουν τούτην την επανάσταση τζιαι πότε;

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

Άνευ,

Οι επαναστάσεις της εποχής μας εννα έχουν σοσιαλιστικό χαραχτήραν τζιαι εννα γίνουν που την εργατικήν τάξην τζιαι την πρωτοπορίαν της, το κομμουνιστικόν κόμμαν.

Αν η ερώτηση σου εν πόσοι εν οι εργαζόμενοι στην Κύπρον, υπολογίζουνταν το 2010 στους 407,700 με βάση το CIA World Factbook.

Τούτα που λείπουν εν η αυτοσυνείδηση της εργατικής τάξης τζιαι η οργάνωση της.

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

Επίσης δαμέ μπορείς να έβρεις επιπλέον στοιχεία:

http://www.cystat.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/labour_31main_gr/labour_31main_gr?OpenForm&sub=1&sel=2

Ανώνυμος είπε...

ότι τζιε αν πίνει τούτος ο Σαββής, σίουρα ε ληγμένα που τζιερόν.

Ανώνυμος είπε...

OYST KALAMARORAGIADES EDW KYPROS
I KYPROS ANIKEI STO LAO TIS
KATW I ellada KATW TO nato KATW O IMPERIALISMOS
KOMMOYNISMOS TWRA!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

όχι μην πεις βαρια κουβέντα
να σκιστει και κανα κλατσον!!!!!