Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ανάρτηση 97/2011 [έκτακτη, επίκαιρη, τηλεγραφική, βουλευτική, ψηφισματική, πορισματική, αντι-εκβιαστική] - Περί του απρόσμενου(!) εκβιασμού της “κυβερνώσας” Βουλής για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας!!!


Τα μάθατε, τα μάθατε; Η “κυβερνώσα” Βουλή [τους] με μια πρωτοφανή και μη αναμενόμενη απόφαση της κάλεσε(;) με σχετικό [κατα πλειοψηφία] ψήφισμα της, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «εθελούσια [sic!]παραίτηση» του! [Προχώρησαν και σε πράξεις πλέον για να εκβιάσουν τον Πρόεδρο σε παραίτηση! Τζιαι μετά έχουν παράπονο που τους κατηγορούμε πάλαι για «πολιτικό πραξικόπημα», τούτη τη φορά˙ σάμπου τζιαι κάποιοι που «τούτους» εν για πρώτη φορά που εν να βρεθούν αναμειγμένοι σε “τοιούτες” καταστάσεις!].

Σε σημερινή λοιπόν, έκτακτη συνέδρια της “κυβερνώσας” Βουλής [τους] και μετά από μια «θυελλώδη» ολοήμερη συζήτηση, οι κύριοι κύριοι βολευτές της ενωμένης πλέον Δεξιάς Αντιπολίτευσης, αφού επανέλαβαν εαυτούς αναμασώντας και μηρυκάζοντας τα όσα χιλιοειπωμένα [κι από τον «κύριο Πόλυ»] περί προσωπικών ευθυνών του Προέδρου Χριστόφια για την έκρηξη στο Μαρί, ενέκριναν με 33 ψήφους υπέρ [της σύσσωμης και ολόσωμης Δεξιάς] και 18 εναντίον [του ΑΚΕΛ] το υπό αναφορά ψήφισμα!

Ε και τι μ’ αυτό; Πάντως εγιώ εν θα πω το γνωστό “εζεκιακό” «εν να κάτσουν πάνω», αλλά θα περιοριστώ να τοςυ πω [και μάλσιτα με περισσή γαλαντομία] ότι Πρόεδρος εν θα παραιτηθεί, τζιαι ότι εν να τους μείνει τζιαι «το παλλούτζιην στο κώλον» [που λαλεί τζι’ ο παρέας ο Χαμάλης].
“Κοπέλια”, αν ήταν σε μια Προεδρική Δημοκρατία, να παραιτείται ο Πρόεδρος , όποτε το απαιτεί η όποια [τυχαία ή άτυχη] πλειοψηφία της Βουλής, τότε γιατί να ‘χουμε προεδρικό σύστημα; Όμως εν μου λαλείτε ρε παίχτες, άτε τζιαι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος, μετά θα γίνει; Όλα θα είναι μέλι γάλα [honey-milk];

Πάντως ο πιο αποστομωτικός [στη σημερινή συνεδρία της Βουλής] ήταν ο Μάριος ο Κκαρογιαν. Εγώ έμεινα άφωνος ακούγοντας τον! [Πάλι καλά που δεν έμεινα και ... έγκυος!]... Μας είπε λοιπόν, [με ύφος χιλίων καρδιολόγων, αλλά και καρδιναλίων] ο κος Κκάρογιαν: «Η παραμονή Χριστόφια στην εξουσία είναι πηγή αποσταθεροποίησης». Μιλά ποιος; Ο ηγέτης(;) του πιο σταθεροποιημένου κυπριακού κόμματος, το οποίο μάλιστα αποτελεί και ουσιώδη παράγοντα σταθερότητας στον τόπο μας! Νομίζω ότι “όποιος εν ανατρέπεται ο κόσμος εν δικός του”!

Σημείωση:
Για την ιστορία να αναφέρω ότι το 1985 σε παρόμοιο ψήφισμα της πλειοψηφίας της τότε κυπριακής Βουλής [του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ], καλείτο ο τότε Πρόεδρος Κυπριανού να παραιτηθεί. Ο Σπύρος Κυπριανού ΔΕΝ παραιτήθηκε, αλλά ως φαίνεται κάποιοι είναι ανεπίδευτοι μαθήσεως!!! Άστε που τελευταία ακούγεται [στην πολιτική πιάτσα] ότι “εξυπνήσαν τζι’ οι καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους”!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 4/11/2011

51 σχόλια:

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΗ ΤΟ ΠΑΛΛΟΥΤΖΙΗΝ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΑΙΤΑΙ ΑΡΕΣΕΝ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Ο Χριστόφιας είναι ο βολικός και ο εύκολος στόχος. Γιατί δεν μας είπαν και για τις ευθύνες της επιτροπής Άμυνας της Βουλής (ακούεις, Γιαννάκη;) η οποία με μια απόφαση/έρευνα "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε", έσπευσε από την πρώτη βδομάδα του ατυχήματος να βγάλει την ουρά της άπέξω; Έχουν πολλή πλάκα.

Γιρλάντα

Disdaimona είπε...

Ανευ, εν τζαι παρεξηγάς με έννε, αλλά εμένα επιαμε τζαι το γελιο με το υφος της ανάρτησης!

Να μας ζήσει η αστική κοινοβουλευτική μας δημοκρατία! Καμνει τζαι "νομιμα" κόλπα!

Η Ρούλα είπε, πως ο πρόεδρος κρυβεται πίσω από το συνταγμα; τζαι ήνταμπον το σύνταγμα α ρούλλα; παραβάν; αν ήταν να μπορούν να το σιήσουν τζαι το σύνταγμα εν τους εκοφτεν. ετσι τζ αλλιώς εννεν "αλλαγή συνταγματος" που επιδιώκουν τζαι καταργηση του συντάγματος του ΄60 στην τελική;

αλλά σόρυ, εξήχασα...οι ακελικοι εν αρνιά, τζαι απλά προστατευκουν τον προεδρο τους.

τζαι οι δεξιοί εννεν αρνιά, τζαι εν τους κόφτει που εν αριστερός ο πρόεδρος, κοφτει τους που εν ανικανος.

για την τροχιοδρόμηση κατάργησης του συντάγματος με τετελεσμένα διχοτόμησης κόφτει τους;

όξα λοαρκάζουν ότι το σιέρι που γλείφει τζαι ύστερα δακκάνει εν θα δακκάσει τζαι το δικο τους;

τι καρτερά ο Νίκος; ότι εν να κάμει λύση; το πολλή πολλή να κάμει εναν περιπατον ως τη Λύση να ξιπιαστεί πετε του τζαι επαραγερασεν τζαι τουτος.

το τι επεχτηκεν τζαι το τι εχαθηκεν τουτους τους μηνες εν να περάσει τζαιρός να το συνειδητοποιήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από την αφέλεια του ψηφίσματος, δεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας του πολιτεύματός μας. Μετά και την αποχώρηση του Τ/κ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας είναι ίσως το πιο ισχυρό και ακλόνητο αξίωμα στον κόσμο από πλευράς πιθανότητας ανατροπής.

Ανώνυμος είπε...

"Πάντως ο πιο αποστομωτικός [στη σημερινή συνεδρία της Βουλής] ήταν ο Μάριος ο Κκαρογιαν.Εγώ έμεινα άφωνος ακούγοντας τον! [Πάλι καλά που δεν έμεινα και ... έγκυος!]... Μας είπε λοιπόν, [με ύφος χιλίων καρδιολόγων, αλλά και καρδιναλίων] ο κος Κκάρογιαν: «Η παραμονή Χριστόφια στην εξουσία είναι πηγή αποσταθεροποίησης». Μιλά ποιος; Ο ηγέτης(;) του πιο σταθεροποιημένου κυπριακού κόμματος, το οποίο μάλιστα αποτελεί και ουσιώδη παράγοντα σταθερότητας στον τόπο μας! Νομίζω ότι “όποιος εν ανατρέπεται ο κόσμος εν δικός του”!"

Α, ναι; Δεν είναι όμως ο ίδιος αυτός Κκάρογιαν, με τον οποίο θα συνεργαστεί το κόμμα του Χριστόφια στα πλείστα δημαρχεία;

Υποκριτές!!!

Καπόττος χωρίς καπόττο είπε...

Ρε «καπόττοι του ΑΚΕΛ», δεν είναι οι Κάρογιαν , Ομήρου και ο Περδίκης που στήριξαν το Χριστόφια να εκλεγεί πρόεδρος?
Δεν είναι αυτοί που μέχρι πρόσφατα ήταν συγκυβέρνηση?
Δεν είναι ο Κάρογιαν που σύμπραξε με το ΑΚΕΛ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές?
Εκεί που γλείφετε να μη φτύνετε κι εκεί που θα γλείψετε ποτέ μη φτύσετε!
Εσείς με ύφος χιλίων πιθήκων υπερασπίζεστε ένα ΦΟΝΙΑ πρόεδρο που δεν το θέλει το 80% του κυπριακού λαού.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!

νεος είπε...

Dis! Διακρίνω μιαν αντίφαση σε όσα γράφεις.
Που την μιαν "έτην αστική σας δημοκρατία" που την άλλη "κινδυνεύει το σύνταγμα"...

Ε, εν με τούτο το αστικό σύνταγμα που θέλουν να καταστρέψουν που το 60' (άτε που το 63') που προστατεύεται η πολιτική αλλά τζιαι κοινωνική έκφραση της αριστεράς, τζιαι της διά δικαίωμα να υπάρχει τζιαι να συμμετέχει.

Σοφρωνίου!
Έσιει ρε αδελφέ τέλειο "δημοκρατικό" σύστημα; Ούλλα έχουν ελλείματα.
Το δικό μας το σύστημα μας βοήθησε να αποφύγουμε "ελλαδοποίηση" και "ιταλοποίηση" της πολιτικής μας ζωής (εκλογές κάθε 2 χρόνια...)

Φυσικά έσιει τζιαι έναν πρόεδρο πενταετίας, μόνο με τανκς ππέφτει...αλλά ξανάρκεται άμμαν λάχει...ως που να πεθάνει!

Strov! Μένω άφωνος με την επιχειρηματολογία σου!

zep είπε...

Ακουσαμεν τζιαι τον Νικολακη να κλαιει για την συναυλια!
Αν εζιουσαμεν σε μια σοφρων κοινωνια το μονο πραμα που θα εγινετουν ειναι καταδικαστουν οι απειλες, αντι τουτου συνεχιζουν να εκμεταλλευονται τα θυματα, σορρυ ηρωες, για να ριψουν το Χριστοφια αμπα τζιαι λυσει το Κυπριακο.

Να κατηγορουν εναν αθωο μερα νυχτα τζιαι τους ενοχους για τους 121, τις 2500 του 74, τους 46 του Χρηματιστηριου, τους δολοφονηθεντες της ΕΟΚΑ τζιαι της ΕΟΚΑ Β, να τους καλυφκουν.

Disdaimona είπε...

Στροβολιώτη,

όντως εν υποκρισία, εσιεις δικαιο.

πε μας τζαι τι είναι ο Προδρόμου στα Λατσιά, τζαι ο Γιωρκάτζης; Μαθημα ειλικρίνιας; Μιλάμε για αξιότατα άτομα!!! τι να σου πω!

τουλάχιστον η άλλη υποκρισία επρότεινε για τη Λαρνακα τον Κλεάνθους, που εσιει σοβαρότατα προβλήματα με τους μετανάστες.

αν είσαστε εσείς ήταν να προτείνετε τον Βαρνάβα - είχα σας άξιους. Γιατί τζαι ο Γιωρκατζης στη Λευκωσία, εν τζαι εν κατι διαφορετικό που τον Βαρνάβα.Λιον πιο μαννός μπορεί...

Εισαι θυμωμένος...θα υποθέσω πως είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου, που αναγκάζεσαι να βλέπεις τον Πιτσιλλίδην τζαι εν μπορείς να αντιδράσεις...

Ανώνυμος είπε...

Στροβολιώτης:
"Α, ναι; Δεν είναι όμως ο ίδιος αυτός Κκάρογιαν, με τον οποίο θα συνεργαστεί το κόμμα του Χριστόφια στα πλείστα δημαρχεία;

Υποκριτές!!!"

Πάνω που άρκεψα να σε συμπαθώ, πάλε μπλέκεις τες βούρτσες με τες πούτσες. Με το συμπάθκιον δηλαδή.
Τί φταίουν οι διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΔΗΚΟ που τυγχάνουν έγκρισης και από το ΑΚΕΛ, αν ο Κάραγιαν ελίκτου ελίκτου να γλυτώσει που τον Νικωλάκην, έμεινεν του αείπιν τζιαί εκατάντησεν κουνιστός; Δηλαδή έπρεπεν να την πιερώσει ο Βέργας ας πούμεν; Μάσσιαλλα σου ρε, λογικήν που την έσιει ρρε.
Στο κάτω κάτω αν επρόκειτουν για υποστήριξιν προς τον Γιωρκάτζιην να μας πεις υποκριτές ναί! Αλλά να είσαι σίουρος . . . . Αν άρκευκεν ο ήλιος να ανατέλλει που την δύσιν ήταν να υποστηρίξει τζιαί το ΑΚΕΛ Γιωρκάτζιην!

Ανώνυμος είπε...

Του Κάραγιαν έφερεν του την το Παπαδοπουλλούιν, που δίχως να τον ενημερώσει έβαλεν τον Γιωρκάτζιην να θέσει υποψηφιότηταν. Όπως του την έφερεν του Αναστασιάδη τότε ο Κασουλίδης.
Ανοικτά υποστήριξεν τον! Ήταν υποχρεωμένος! Πίσω τους όμως; Ελίσσεται ελίσσεται ακολουθώντας την παροιμίαν "Μεσ' τους κουτσούς κούτσεφκε τζιαί σου".
Μόλις έβρει την ευκαιρίαν θα τους καρατομήσει τζιαί τους θκυό. Το θέμαν όμως εν να του δοθεί η ευκαιρία; Γιατί με τα ππούσστικα καρραγκιοζιλλίκια που έκαμεν εχτές μεσ' την βουλήν, έχασεν τζιαί την όποιαν βοήθειαν που το ΑΚΕΛ, για να μεν πω ότι σαν χαρτίν εκάηκεν ανεπιστρεπτί.

Disdaimona είπε...

Νεε,

η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, περα απο το ότι κατοχυρωνει και ασφαλίζει την "αστική" ταξη ενάντια στην εργατική, έχει και σε επίπεδο αντιπροσώπευσης απόσταση από την ίδια την κοινωνία στο συνολό της.

Η εικόνα αλλά και το ψηφισμα που πετυχε η αντιπολίτευση, δεν αντιπροσπεύει το σύνολο του κυπριακού λαού. Κατακρίβεια αντιπροσωπεύει μια ενοτητα της δεξιας που απαρτίζεται από τα χειρότερα κομματια του κάθε κόμματος. Αλλα καθε κόμμα έχει και μια δευτερη εσωτερική εικόνα.

Ενα κοινοβολευτικό σύστημα που δεν αντιπροσωπευει στην ουσία το σύνολο της κοινωνίας,παρα μόνο συγκυριακά, είναι ενα διατρητο σε νομιμες παρανομίες σύστημα. Όπως ήταν η παρανομία του ψηφίσματος.

Το συνταγμα αφορά κάτι άλλο. Αποκρυσταλωνει μεν το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η καταργηση ενός συνταγματος μπορεί να σημαίνει είτε ενα βημα πίσω είτε ενα βημα μπροστα.

Στη δική μας περίπτωση, αυτό που υπερασπιζόμαστε είναι το δικαίωμα μας στην ανεξαρτησία της Κύπρου και στη λύση του κυπριακού. Απο εδω απορρέει αναγκαστικά η υπεράσπιση του συντάγματος. Όχι από λατρεία στην αστική δημοκρατία αυτή καθαυτή και εις τους αιώνες των αιώνων...:)

Disdaimona είπε...

Nα μεταφέρω και μια εικόνα πραγματική από προσωπική εμπειρία.

Ετυχε μου σε συνεύρεση μεταξύ 4 ατόμων τα οποία ήταν:
1. ακελικός και φανατικος ομονοιάτης
2. δησυκιά γριβική
3. παλιός εδεκίτης φανατικός του Βασου
4. παλιός δησυκός επανενωσίτης

ο υπ΄αριθμον 1 παραλίγο να μου τες βρέξει, με την συγκατάθεση των 2 και 3 για το θέμα παραιτησης του Χριστόφια.

ο 4 υπερασπίστηκε τον Χριστόφια και τη λυση πιο καλά από ότι εγώ.

αυτή η εμπειρία με κανένα τροπο δεν αντικατοπτρίζεται στο ψηφισμα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι από τα ΑΓΡΑΦΑ.

Που ξανακούστηκε συντρόφοι, να σκοτώνονται 13 άνθρωποι, να ισωπεδώνεται μια ολόκληρη οικονομία με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και κάποιοι να τολμούν να ζητούν την παραίτηση του προέδρου;

Ανήκουστο.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας μετά την έκρηξη στο μαρί, θα έπρεπε να να χαίρει ακόμα μεγαλύτερης εκτίμησης, που κατάφερε εν μια νυκτή να ανακαινίσει τον πεπαλαιωμένο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του βασιλικού και την βάση ναυτικού, προσφέροντας μας έτσι ακόμα πιο σύχρονες εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ευμάριας μας.
Αμ δε, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ποιός θα τό έλεγε ότι θα έπερναν τέτοια ώθηση μετά την έκρηξη.

Και αυτοί η άθλιοι φασίστες του Δηκο, της Εδεκ, των οικολόγων και η καταραμένη, αχ καταραμένη δεξιά, να ζητούν και την παραίτηση του μεγάλου μας ευεργέτη.

Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα, αποσιωπούν εντέχνως τα μεγάλα οφέλη που θα έχει η οινομία μας από τα έργα επιδιόρθωσης του νέου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού καθώς και της ναυτικής βάσης, καθώς θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος.

Επίσης τα οφέλη για τον τουρισμό μας θα είναι τεράστια. Το υποργείο τουρισμού και η πραξούλλα, ήδη επεξεργάζονται σχέδιο εκμετάλλεσης του κρατήρα της έκρηξης για τουριστική ατραξιόν.

Είναι για να απορεί κανείς συντρόφοι, με το μίσος της επάρατης δεξιάς εναντίων του μεγάλου μας ευεργέτη.
Ίσως το κόμμα θα έπρεπε επιτέλους να χρησιμοποιήσει το εκτελεστικό όργανο του ,και να λάβει αποφάσεις.

Disdaimona είπε...

Ανώνυμε,

καμε μας τη χάρη να ξυπνήσεις και να σηκωθείς από το κρεββάτι της ωραίας κοιμωμένης της δημοκρατίας.


Φτιάξατε ένα παραμύθι μέσα στον εγκέφαλο σας, και προσπαθείτε να καταγράψεται το σωστό και το λάθος μεσα σε αυτό το παραμύθι.

Το παραμύθι σας λέει πως στις 10 Ιουλίου του 2011 η Κύπρος ήταν μια παραδεισένια δημοκρατία. Η ουτοπία του Μουρ ενα πραμα.

Παντού υπήρχε η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ευγένεια, η αξιοκρατία, η ελλειψη φανατισμού, η προσωπική ευμαρεια, η προσωπική αναπτυξη, οι υγιείς οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές σχέσεις.

Ξαφνικά αυτή την παραμυθένια ουτοπία, ήρθε να τη διαταράξει το τέρας της ανισορροπίας. Ο πρόεδρος. Ο οποίος κατέστρεψε σε μια νύχτα, τους όρους υπαρξης του παραμυθένιου κράτους.

Και τωρα δεν παραιτείται κιόλας για να αποκατασταθεί η τάξη και να επιστρέψουμε στο νησί του Μουρ.

Αχ τι ωραία, που ένας προεδρος έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ονειρευτεί, πως είναι κάτι άλλο από αυτο που πραγματικά είναι,

Τι ωραία, που ξαφνικά γίναμε όλοι υποδείγματα παιδείας, πολιτικής ωριμότητας, καλοσύνης, ενότητας και ουτοπικής περηφάνειας.

Τι ωραία να ξεχνάς ποιός είσαι. Τι ανακουφιστικό να ονειρεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5/11/11 3:58 μ.μ.

Το παλλούτζιην το παλλούτζιην
εν χοντρόν έν τζι' εν σκουλούτζιην!

Συμφωνάς έννεν;

Anef_Oriwn είπε...

Χαιρετώ απαξάπαντες!
Καιρός να πω τζι’ εγιώ [ως Blogοδεσπότης] δκυο λόγια, τηλεγραφικά όμως:

Εν πρώτοις όμως, να καλωσορίσω στο απάχικο μου [όπου, άμα λάχει να ‘ούμεν, σερβίρονται και αμπελοπούλια(!), για τους μερακλήδες],
- την ΑΝΕΡΑΔΑ [όχι εκείνη του Μιχαηλίδη], αν και νομίζω ότι την έχω ξαναδεί κατά ‘δω μεριά, και
- την Γιρλαντοφέρουσα Συντρόφισσα(!) για την «παρθενική εμφάνιση» της στον οίκο ετούτο ... Να την πληροφορήσω όμως ότι “ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα”, αναζητώντας «τις ευθύνες της επιτροπής Άμυνας της Βουλής»! Εκάμαν τες γαργάραν!

*********************
Dis,

Ένα γέλιο ΜΑΣ έμεινεν, άμα το κόψουμε τζιαι τζιείνον τι εν να γινούμεν;!

Στο σχόλιο σου με ημερ. 5/11/11 3:25 μ.μ., κάπου συγχύστηκα. Τζιαι που την αριθμητική σου [τελικά πόσοι ήσασταν στη συναξη;], αλλά τζιαι για το τι υποστήριζε ο «ακελικός και φανατικος ομονοιάτης» … Ελάλεν ότι έπρεπε να παραιτηθεί ο Χριστόφιας;

*********************
Χαμάλη,

Ο “παρέας” σου ο Kokouiς, αφιέρωσε σου νέο στο σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση μου. Είδες το;

*********************
Sofroniou,

Μάλλον άθελα σου υποβάλλεις ότι με την απαίτηση της Ενωμένης Δεξιάς για παραίτηση του Προέδρου, πλήττεται ο θεσμός του Προέδρου και κατ’ επέκταση και η Κυπριακή Δημοκρατία. Τούτο το θέμα το επεξεργάστηκε παλαιοτέρα ένεκα κάποιου άλλου συμβάντος κι ο φίλτατος Λινοπάμπακος και επικαλούμαι τη βοήθεια του γιατί η μνήμη μου δεν με βοηθά για να το θυμηθώ.

*********************
Strov(oliotis),

Επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις; Όπως ας πούμεν της συμπόρευσης των φιλελευθέρων του ΔΗΣΥ [λέμε τώρα] με όσους έπαθαν ψύχωση κι απαιτούν την παραίτηση του Χριστόφια [από τον Κουλία τζιαι τον Περδίκη μέχρι και τον Νικόλα και τον Πιτσιλλίδη];
Απ’ εκεί και πέρα καλό είναι να διευκρινίσεις [μια και κάμνεις και τον ειδήμονα σ’ αυτά] που σταματά το πολιτικό παιχνίδι και που ξεκινά η υποκρισία τζι’ αν το κολάνι της υποκρισίας πιάννει τζιαι το αγαπημένο σου ΔΗΣΥ τζιαι τον Νικαρον.

Πέραν τούτου δεν βλέπεις ρε παρέα ότι εν ο Κκάρογιαν που εν ο Μέγας Υποκριτής κι όχι «το κόμμα του Χριστόφια» [που έχει όνομα και λέγεται ΑΚΕΛ και υπάρχει, δρα και λειτουργεί στην κυπριακή [κι όχι μόνο] πολιτική σκηνή εδώ και 85(!) χρόνια] και που στο κάτω - κάτω μάshεται [ΚΑΙ] μέσα από τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές να σπάσει το αντι-ΑΚΕΛικό μένος όλων των άλλων κομμάτων και την πόλωση που προσπαθούν να επιβάλουν στην κοινωνία! Ο αναμάρτητος κι άσφαλτος(!) πρώτος τον λίθο βαλέτω, αγαπητέ Strov! Και δεν θα παραμείνουμε εμείς οι οσίες και παρθένες Μαρίες!

[Τελικά ο συνενωτικός και διορατικός επίδοξος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκατάφερεν τζι’ ήβρεν ανθυποψήφιο του Αντρέα Χρίστου για τη Δημαρχία της Λεμεσού - τον γνωστό κυρ-Αντρέα Κυπριανού! Θαυμαστέ τον: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/932010.html - Strov, είχες αφήσει και σχόλια εκεί]...

*****************************
Τον Αγραφιώτη Ανώνυμο [σχόλία με ημερ. 5/11/11 3:51 μ.μ. και 5/11/11 3:58 μ.μ.], αλλού τον τρώει τζι’ αλλού κνίθεται! Το χιούμορ του ΔΕΝ είναι απλά ατυχές, είναι και ηλίθιο, ενδεικτικό και του εξυπνοβλακίστικου επιπέδου τόσο του ιδίου όσο και των ομοϊδεατών του ...

Ανώνυμος είπε...

Έλα Άνεφ, επήα πίσω τζιαί είδα το σχόλιον που λαλείς! Εν υπογραμμένον που το Κοκούδιν αλλά νομίζω έννεν το Κοκούδιν που τό 'γραψεν. Πρέπει ναν το ίδιον το παλλούτζιην που τό 'γραψεν!
Εντάξει . . . . συμπονούμεν τον άδρωπον έν τζιαί . . . . . .
Εν λλίον πράμαν να μεν μπορείς μέ να κάτσεις μέ να σηκωστείς;
Σφίκτου ρε Κοκούδιν κακομάζαλον, σφίκτου τζι' έσιεις να τραβήσεις ακόμα ! ! !

Disdaimona είπε...

Ανευ ναι, ελαλεν ότι πρεπει να παραιτηθεί ο Χριστοφιας, τζαι εκαμεν τον ποξιλλικιν ο συναγερμικός!

εχουμεν τζαι ποτούτα!

και αφου με ερωτησες να το προχωρήσω...

οταν φυσα αερα δυνατος ξεριζωνουνται οσοι δεν εχουν γερες ριζες.

οι γερες ριζες είναι μεσα στο μυαλό και στη συνείδηση και στην ωριμότητα της πολιτικής σκεψης.

οσοι ειναι καπου γιατί ετσι ελαχεν εν εχουν παντα γερες ριζες.

τζια οσοι δεν είναι καπου, μπορει τζαι να έχουν.

Anef_Oriwn είπε...

Dis,

Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου για τες «γερες ριζες» και την πολιτική συνείδηση. Παράλληλα έχω την άποψη ότι η ΑΚΕΛικοί(;) που λαλούν ότι «πρεπει να παραιτηθεί ο Χριστοφιας» είναι ελάχιστοι! Κι αν αυτοί δεν είναι κάποιοι μονίμως, γενικώς, αορίστως και συνήθως επί προσωπικού, διαμαρτυρόμενοι τότε είναι κάποιοι που τους παίρνει ο αέρας!

zep είπε...

Η δισδαιμονα ενειπε (ή αφηκε να εννοιηθει) οτι ο προεδρος πρεπει να παραιτηθει μετα το ΠΠΠ?

Ανώνυμος είπε...

Για να παραιτηθείς μετά από μια θανατηφόρα έκρηξη που σκότωσε ανθρώπους και καταβαραθρωσε μια ολόκληρη οικονομία πρέπει να έχεις και μια αξιοπρέπεια.

Ο Κύριος Χριστόφιας μετά το πόρισμα Πολυβίου (που ο ίδιος ζήτησε) έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, να δείξει επιτέλους ότι υπάρχουν ακόμα πολιτικοί έντιμοι που ξέρουν να παραδέχονται τα λάθη τους, που μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να γίνει ένας ακόμα αντέντιμος και ευθυνόφοβος πολιτικάντης της σειράς. Δεν το έπραξε και γι΄αυτό έχει καταδικάσει τον εαυτό του στην χλεύη της ιστορίας, που όσο και να μην θέλετε ακελικά παπαγαλάκια, θα τον καταδικάσει. Η ιστορία (όχι κομματική προπαγάνδα που σας δίδαξαν στις κατασκηνώσεις της εδόν) θα είναι αδυσώπητη.

Ο λαός δεν είναι κορόϊδο του Χριστόφια και του Ακελ, παπαγαλάκια, κόσμος σκοτώθηκε και το ακελ διοργανώνει show δήθεν ενότητας με καλλιτέχνες που εξευτελίζουν τους εαυτούς τους και την την τέχνη τους, παραχωρώντας την στην υπηρεσία της κομματικής προπαγάνδας. Αντί να ζητήσει συγνώμη για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του, που σαν ηγέτης του κράτους και της κυβέρνησης του, οδήγησε την χώρα του στην καταστροφή, μας μιλά για πραξικοπηματίες και μπλέ αλογάκια. Οι κύριοι παπακώστας και κυπριανού παραιτήθηκαν πριν καν την έκδοση του πορίσματος Πολυβίου. Το ίδιο και ο Αρχηγός της Ε.Φ. Δεν περίμεναν την αντιπολίτευση να τους το ζητήσει. Που δεν θα έπρεπε καν να το πράξει. Και σωστά έπραξαν.

Διερωτόμαι τελικά ποιό είναι το νόημα τέτοιων συζητήσεων με άτομα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, άτομα που τρέχον σαν εκστασιασμένα να αγγίξουν τον Χριστόφια σαν έναν άλλο μεσσία, για ένα θαύμα ίσως, που μόνο ανατριχίλα σου προκαλούν, και που θυμίζουν άγριους ιθαγενείς του αμαζονίου, παρά μορφωμένους πολίτες μιας σύχρονης χώρας.

Κατά τα άλλα μπορείτε να εξακολουθείτε να ζείτε το ακελικό όνειρο παπαγαλάκια. Έτσι και αλλιώς πάντα θα φταίει η δεξιά, η εοκα β και ο Αρχιεπίσκοπος.

zep είπε...

Οι να κλαιεις

Ανώνυμος είπε...

Το κλάμα εν χάρισμα του Χριστόφια.

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε [ημερ. 6/11/11 8:35 μ.μ.],

Αντί να αφορίζεις και να συνθηματολογείς, μπορείς να ΜΑΣ συγκεκριμενοποιήσεις ποιες είναι οι συγκεκριμένες [προσωπικές – σύμφωνα με τον «κύριο Πόλυ»] ευθύνες του Προέδρου [πέραν από τις πολιτικές ή/και θεσμικές] για την έκρηξη στο Μαρί και τον θάνατο 13 ατόμων;
Όπως ανάφερε κι ο Άριστος Δαμιανού τις προάλλες στην ομιλία του στην έκτακτη σύνοδο της Βουλής για συζήτηση του “Πολύβειου Πορίσματος” «... όπως σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η πολιτική ευθύνη σταματά στο σημείο που θα υπάρξει ανάληψη της από την πολιτική ιεραρχία. Όπως για παράδειγμα από Υπουργό της κυβέρνησης, που στην προκείμενη περίπτωση, για λόγους πολιτικής ευθιξίας υπήρξαν παραιτήσεις»...

********************
ZEP,

Υποβάλλεις ότι «η δισδαιμονα [...] ειπε (ή αφηκε να εννοιηθει) οτι ο προεδρος πρεπει να παραιτηθει μετα το ΠΠΠ»; Εγιώ εν εκατάλαβα κάτι τέτοιο!

Anef_Oriwn είπε...

«Το κλάμα εν χάρισμα του Χριστόφια.» - Τζιαι του μακαρίτη του Τάσσου!!!

zep είπε...

http://aneforiwn.blogspot.com/2011/10/882011.html

"Τωρά έχουμε και το πόρισμα.

Εγώ εξακολουθώ να εμμένω στην αρχική μου θέση. Ο Χριστόφιας ο οποίος φορτώνεται τις ευθύνες έχει ευθύνη για τους συνεργάτες που επέλεξε. Αυτό το λάθος θα πληρώσει.

Αλλά αυτό το λάθος δεν θεωρώ πως υπάρχει πλεον οποισδηποτε λόγος να το συζητησουμε.

Η αριστερά έχει σοβαρότατες δουλειές από σήμερα στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί με ψυχραιμία.

Αυτά για την ώρα. Για να δούμε τώρα πως θα μας βρει το τέλος της βδομάδας στον ταλαιπωρημένο μας ρότσο."

Εν το αθυμουμουν καλα αρα αφαιρεστε το "πρεπει". Οσο ναναι υιοθετει τις λογικες τζινων που τον θελουν να παραιτηθει.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

«Η Disdaimona είπε...» [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/10/882011.html?showComment=1317627659814#c6994576014968609530]:
«... διαφωνώ πως έχει θεσμική και πολιτική ευθύνη.
δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ο Χριστόφιας για ότι έγινε. αντίθετα θεωρώ πως χειρίστηκε την όλη υστερία με πολλή μαεστρία...»

Ανώνυμος είπε...

Πόρισμα Πολυβίου σελίδα 237.

"Ο Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Διοίκησης Ναυτικού, έδωσε οδηγίες στον κ. Ιωάννη Τσιανή να πάει στη Βάση και να δώσει εντολές για να πάει το πυροσβεστικό όχημα στο χώρο της πυρκαγιάς, γιατί άρχισε να επεκτείνεται γύρω από τα εμπορευματοκιβώτια.
Ο Μιχάλης Ηρακλέους, Κελευστής, ΕΠΥ, μπήκε στο καινούργιο
πυροσβεστικό όχημα της ΝΒΕΦ, μαζί με τους Χρίστο και Μιλτιάδη
Χριστοφόρου, Ναύτες και κατευθύνθηκαν προς την πυρκαγιά.

Ο Μιχάλης Ηρακλέους, ο Χρίστος Χριστοφόρου και ο Μιλτιάδης
Χριστοφόρου έγιναν κάρβουνα εξαιτίας εκείνης της διαταγής από τον διοικητή τους. Αλλά για τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 237-238.

Ο κ. Εύρος Αργύρη, Ναύτης, ο οποίος ήταν Θαλαμοφύλακας στη Ναυτική Βάση, μεταξύ 0400-0600, αφού αναφέρει ότι, υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"… Σε κάποια στιγμή, ήρθε κάτω στο θάλαμο ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου και μας είπε ότι, πήρε οδηγία, χωρίς να μας πει από ποιόν, για να πάμε να βοηθήσουμε
στο σβήσιμο της φωτιάς. Αυτό έγινε η ώρα 0520 και στο θάλαμο ήμασταν εγώ, ο Φιλιππίδης Κυριάκος και ο Γεωργίου Κωνσταντίνος. Μαζί με τους Γεωργίου και Φιλιππίδη, πήγαμε στο χώρο που βρισκόταν το πυροσβεστικό του στρατού, το οποίο ήταν σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από τα εμπορευματοκιβώτια.
Ο Κλεάνθους μας είπε να πάρουμε τη δεύτερη μάνικα του πυροσβεστικού και να βοηθήσουμε στην κατάσβεση της φωτιάς, πράγμα το οποίο εκάναμε.
Συγκεκριμένα, τα αδέρφια Χριστοφόρου και Χαραλάμπους κρατούσαν τη μια μάνικα και εγώ με τους άλλους δυο την άλλη. Οι Ηρακλέους και Κλεάνθους μας
έδιναν οδηγίες για το που να στέλναμε το νερό, ενώ βρίσκονταν στο πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιζαν την πίεση του νερού. Η προσπάθεια μας ήταν η κατάσβεση της φωτιάς που ήταν στα εμπορευματοκιβώτια, αφού εκείνη
τη στιγμή εκρούζαν σχεδόν όλα μαζί. Κατά η ώρα 0530-0535 και ενώ προσπαθούσαμε να κατασβέσουμε τη φωτιά πάνω στα εμπορευματοκιβώτια, μας τέλειωσε το νερό και ο Αντώνης Χαραλάμπους μας είπε ότι, έπρεπε να πάρουμε σίκλες από το θάλαμο και να πάρουμε νερό από τη θάλασσα για να
βοηθήσουμε. Τότε εγώ μαζί με τους Φιλιππίδη και Γεωργίου, φύγαμε από τη σκηνή και πήγαμε περπατητοί προς τους θαλάμους για να πάρουμε τις σίκλες."

Οι Χρίστος Χριστοφόρου, Μιλτιάδης Χριστοφόρου, Αντώνης Χαραλάμπους, Κλεάνθης Κλεάνθους και Αντώνης Χαραλάμπους, εκτελώντας διαταγές του διοικητή τους κρατούσαν τις μάνικες και προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά όταν έγινε η έκρηξη. Σκοτώθηκαν και οι πέντε. Οι διοικητές όμως Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου που σκοτώθηκαν επίσης, τί έκαναν ακριβώς εκεί πέρα; Και για ποιον ευθόρμητο ηρωισμό μιλά ο κ. Πόλυς ειδικά για τους δύο αυτούς διοικητές;

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση "αυθόρμητο".

zep είπε...

Αυθορμητος ηρωισμος = στελνω ανθρωπους να σβησουν φωθκια σε πυρομαχικα.

Καλαν ο Λαμπρου εσιει την ιδια ευθυνη με τον Ιωαννιδη?

Εσυναποφασιζαν ή εδιατασσεν ο ενας (Ιωαννιδης) τζιαι υπακουε ο αλλος (Λαμπρου)?

Ανεφ, αναμενω να μαθω τι σημαινει οτι θα πληρωσει το "λαθος" του ο Χριστοφιας?

Ανώνυμος είπε...

Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 238-239

Ο κ. Κυριάκος Δημητρίου, Επικελευστής, ο οποίος υπηρετεί στη Διοίκηση Ναυτικού, ήταν υπηρεσία τη νύχτα 10 προς 11/07/2011 και αφού αναφέρει ότι, πληροφορήθηκε για την ύπαρξη φωτιάς, γύρω στις 0530 με το
πυροσβεστικό όχημα του στρατού, μετέβηκε στην Πύλη του Στρατοπέδου, όπου είδε ένα πυροσβεστικό όχημα της ΕΜΑΚ.

Ακολούθως αναφέρει χαρακτηριστικά:

"… ρώτησα αυτόν της ΕΜΑΚ αν χρειάζονταν και το δεύτερο πυροσβεστικό μας και μου είπε να το πάρω στην Πύλη και αυτό διότι μάλλον θα χρειαστούν βοήθεια για να τους γεμίζουμε την μεγάλη Πυροσβεστική τους και να ρίχνουν το
νερό με το κανόνι. …
… Στο Πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ είδα ότι ο οδηγός ήταν ο πρώτος μου ξάδερφος Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής. Ενώ συνομιλούσαμε με πλησίασε έξω από το όχημα της πυροσβεστικής ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Βασίλης Κρόκος, που μου ήταν πολύ γνωστός και οικογενειακός φίλος. Ενημέρωσα τον Κρόκο για το τι μας είπε ο πρώτος της ΕΜΑΚ και με δική μου πρωτοβουλία, κατευθυνθήκαμε στο πυροσβεστικό σημείο της Ναυτικής Βάσης που απείχε περίπου 150 μέτρα
από το πυροσβεστικό όχημα για να δει αν οι λήψεις ταιριάζουν με την πυροσβεστική τους. Παράλληλα, σύμφωνα με οδηγίες μου, οι Ναύτες που ήταν μαζί μου, πήγαν στο πυροσβεστικό σημείο για να ετοιμάσουν το σημείο για ναμπορεί να γεμίζει με νερό η πυροσβεστική. Ενώ κατευθυνόμουν με τον Κρόκο πεζοί προς το πυροσβεστικό σημείο, ο Σπύρος Τταντής, ο οποίος ήταν μέσα
στο πυροσβεστικό όχημα φώναξε του Κρόκου, λέγοντας του ότι, πρέπει να πάνε πάνω τζαι φωνάζουν οι μαστόροι. Στραφήκαμε με τον Κρόκο στην
πυροσβεστική της ΕΜΑΚ, όπου μιλώντας με τον Τταντή μου είπε: “Εν να πάμε πάνω ρε κουμπάρε αλλά τούτα τα πράματα εν τζαι σβήνουν με το νερό αφού ρε ανήψιη την πυρίτιδα βάλουν την μες το νερό τζαι κάμνει έκρηξη”. …
… θυμάμαι ότι, μόλις τελειώσαμε τη συνομιλία μας με τον Τταντή, αυτός οδηγώντας το πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ με τον Κρόκο και ακόμα ένα πρόσωπο στα πίσω καθίσματα, κατευθύνθηκαν προς τα κοντέινερς, χωρίς να θυμάμαι
από πού πήγαν. …”


O Σπύρος Τταντής, ο Βασίλης Κρόκος και το τρίτο πρόσωπο που λέει η πιο μαρτυρία ( ήταν ο Αδάμος Αδάμου), υπάκουσαν στις φωνές-διαταγές που έδιναν οι μαστόροι και έγιναν κάρβουνα δίπλα από τα εμπορευματικιβώτια προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Ποιοί ήταν αυτοί οι "μαστόροι" που φώναζαν; Ήταν οι δύο διοικητές Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου διότι οι "μαστόροι" της ΕΜΑΚ δεν είχαν έρθει ακόμα, αλλά και όταν ήρθαν δεν πρόλαβαν να πάνε κοντά (το λέει το πόρισμα πάρα κάτω). Οι δύο "μαστόροι" λοιπόν υποχρέωσαν και τους πυροσβέστες να πάνε κοντά στα εμπορευματοκιβώτια κατά παράβασιν κάθε κανόνος προφύλαξης σε τέτοιες καταστάσεις.
Αλλά κατά τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

O Σπύρος Τταντής, ο Βασίλης Κρόκος και το τρίτο πρόσωπο που λέει η πιο μαρτυρία . . .

Διόρθωση: η πιο πάνω μαρτυρία

Ανώνυμος είπε...

Να το ξέρουν! Τήν υπόθεσιν Μαρί οι ίδιοι, θα θέλουν να τη ξεχάσουν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.
Εμείς όμως δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
Θα τους την αθθυμίζουμεν κάθε λλίον, κάθε λλίον, κάθε λλίον!
Με ντοκουμέντα τζιαί μαρτυρίες από τα ίδια τα άτομα που ήταν τζιαμέ!

Disdaimona είπε...

Ζεπ,

όι η δεισδαιμονα εν ειπε ότι πρεπει να παραιτηθεί ο Χριστοφιας.

ειπε τα απολυτως αντίθετα.

αλλα η δεισδαιμόνα εν μαθημενη να της φακκουν τζαι οι αριστεροί εξω που το ακελ τζαι οι αριστεροί μεσα που το ακελ.

εννε τιποτε...

το αποτέλεσμα της συνειδησης του καθενός εν που μετρα για το ηνταλως τζοιμαται την νυχτα.

Ανώνυμος είπε...

Zep,
Οι επώνυμες, ένορκες, ενυπόγραφες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τες οδηγίες (άλλη πονηρκά του Πολυβίου τζιαί τούτη, ο διοικητής δεν δίνει οδηγίες αλλά διαταγές), εδίαν τες ο Ιωαννίδης όχι ο Λάμπρου. Ο Λάμπρου μάλλον επήεν θύμαν, διότι τζιαί να ήθελεν να απομακρυνθεί ή να απομακρύνει τους μιτσιούς δεν ημπορούσεν παρόντος του Ιωαννίδη που έκοφκεν τζι' έραφκεν όπως έκοφκεν ο . . . αυθόρμητος ηρωισμός του.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Από ‘μένα αναμένεις να σου πω [για να μάθεις] «... τι σημαινει οτι θα πληρωσει το “λαθος” του ο Χριστοφιας»; Μίλησα εγώ για τις όποιες πληρωμές ή άλλες λογιστικές πράξεις; Εκείνο που εγώ έχω πει και μάλιστα το κατάθεσα και σήμερα στο Blog του Gregori είναι ότι: «... το μέγα λάθος του Προέδρου ήταν που με πρωτόγνωρη αφέλεια εμπιστεύτηκε τον μηχανισμό του βαθέως κράτους που δημιούργησε η Δεξιά!» [link: http://nekatomata.blogspot.com/2011/11/blog-post.html?showComment=1320603932553#c6624923748819714376] ...

zep είπε...

Οι που σενα ανεφ, που τζινο που το ειπε.

zep είπε...

Xαμαλη αρα ο ηρωας Ιωαννιδης επηρεν τους ουλλους μιτα του. Ιντα αν εφταναν να παν τζιαι τα ελικοπτερα κομα ηταν να χαμεν παραπανω ηρωες

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Δεν έχω σκοπό να κάνω το δικηγόρο της Disdaimonaς, αλλά εκείνο που είπε [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/10/882011.html?showComment=1317637407297#c5969247304522964178], είναι ότι: «Ο Χριστόφιας ο οποίος φορτώνεται τις ευθύνες έχει ευθύνη για τους συνεργάτες που επέλεξε. Αυτό το λάθος θα πληρώσει.» - Τι διαφορά έχει τούτο απ’ αυτό που είπα εγώ πιο πάνω;

zep είπε...

Το αν εκαμε λαθος ενε το θεμα της συζητησης (που διαφωνω μαζι σας).

Eγιω ρωτω τι εννοει οταν λαλει πως "θα το πληρωσει"

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Εν θεωρείς ότι ο Πρόεδρος επέδειξε «ασύγγνωστη» αφέλεια, εμπιστευόμενος ένα “εχθρικό” κρατικό μηχανισμό και αστούς τεχνοκράτες;

Ανώνυμος είπε...

Παιδκιά σε κάποιαν φάσιν στην αρκήν επαρασυρτήκαν τζιαί πολλοί αριστεροί, εν αλήθκεια.
Προτείνω σας να δείτε το μπλοκ του Ανάφεντου ή των παιδιών της πλύστρας για το πόρισμαν Πολυβίου, για να δείτε τί πλεκτάνην τζιαί τί πονηρκάν εχρησιμοποιήσαν για να παρασύρουν τον κόσμον να στρέψει τα πυρά του εναντίον του σύντροφου Χριστόφια.
Σύντροφοι, το κατεστημένον της Κύπρου σύσσωμον τζιαί μονόουλον επροσπάθησεν πραξικοπηματικά να ρίξει την κυβέρνησιν χρησιμοποιώντας την τραγωδίαν του Μαρί τζιαί τον σκοπίμως "εξεγερμένον" όχλον τους.

Για τούτον μην αμφιβάλλετε ούτε στιγμήν τζιαί μεν παραξενεύκεστε που επαρασυρτήκαν ακόμα τζιαί δικοί μας. Το θέμαν όμως είναι ότι η προσπάθεια τους έν επέτυχεν, επήρεν πέζον με την έκθεσιν της αστυνομίας, τζιαί με τες πρώτες διώξεις των υπευθύνων που τον Γενικόν Εισαγγελέαν θα τους γυρίσει μπούμεραγκ.
Κάπου άφησα να νοηθεί σε πιο παλιόν μου σχόλιον ότι που δαμέ τζιαί δα για την υπόθεσιν Μαρί έσιει έναν που τον φοούνται πολλά.
Κάμετε πομονήν τζι' εν να τον νιώσετε σύντομα. Χρωστά τους τζιαί τζιείνος πολλά τζι' ήρτεν η ώρα να τους πιερώσει.

zep είπε...

Ειμαι της αποψης οτι ο καθενας οφειλει να καμνει σωστα τη δουλεια του.

Τωρα το πως "εμπιστευτηκε" εναν εχθρικο κρατικο μηχανισμο και αστους τεχνοκρατες. Πεμου συγκεκριμενα ποιους εννοεις να σου απαντησω.

Για τον Πολυβιο το θεμα ειναι απλο, ανατεθηκε του να καμει μια δουλεια. Εν την εκαμε σωστα, εσκεμμενα επαρεβηκε τους ορους εντολης του τζιαι εκαμε το σοου του. Εκτεθηκε μονος του και ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπευθυνος γιατι δεν εκαμε σωστα τη δουλεια του. Τελεια.

Και μαζι του εκτεθηκε τζιαι το βαθυ κρατος. Εμαθε κατι η κοινωνια μας που τουντη ιστορια? Εγιω λαλω εμαθε.

Τζιαι πες ο Χριστοφκιας εβαλλεν εναν "δικο" του τζιαι τουτος εκαμνεν σωστα τη δουλεια του. Τι θα αλλασσε στο πολιτικο σκηνικο? Ηταν να ζητουν λιοτερο την παραιτηση του Χριστοφκια? Ηταν ναν λαλουν λιοτερα ψεμματα? Ηταν ναν λιοτερο ποθκιαντραποι? Θα εκαμναν τα ιδια που καμνουν τωρα με διαφορετικο τροπαρι.

Γιαυτον αναμενω να μαθω τι εχει στο νου του καποιος (αριστερος) που φκαινει ακριβως μετα το σοου του Πολυ για το δηθεν πορισμα τζιαι λαλει οτι εκαμε λαθος ο Χριστοφιας τζιαι θα το πληρωσει.

Πληρωσει= παραιτηθει?

Να παραιτηθει ο Χριστοφιας γιατι δεν εκαμε σωστα την δουλεια του ο Πολυβιος?

Ανώνυμος είπε...

"Εν θεωρείς ότι ο Πρόεδρος επέδειξε «ασύγγνωστη» αφέλεια, εμπιστευόμενος ένα “εχθρικό” κρατικό μηχανισμό και αστούς τεχνοκράτες;"

Τούτον που ρωτάς τον zep ρε Ανεφ, επέτρεψε μου να σου πω ότι τζιαί εγώ στην αρχήν εκνευρίστηκα με τούν' την αφέλειαν, αλλά μετά άλλαξα ιδέαν. Δηλαδή πως διορθώνεται ένας κακός κρατικός μηχανισμός; Βουράς τον ταπισόν; Πόσους να προλάβεις έχοντας τζιαί τον Έρογλου απέναντι σου; Ο μόνος τρόπος να διορθωθεί έστω τζιαί λλίον ένας εχθρικός κρατικός μηχανισμός είναι να επιμένεις να εφαρμόζεται ο νόμος εκεί που έγιναν ατασθαλίες, αμέλειες, παρανομίες κλπ. Υπάρχει άλλος τρόπος; Γιατί να βουράς εσύ να τον διορθώσεις τζιαί να μεν αφήσεις τον νόμον να τον διορθώσει; Δυστυχώς όμως είσαι υπόχρεος να τα περιμένεις πρώτα να συμβούν τζιαί μετά να υποχρεώσεις τον νόμον να χρησιμοποιήσει τον πέλεκυν. Πολλές φορές το τίμημαν είναι βαρύν αλλά και η διορθωτική τιμωρία βαρετότερη και η διόρθωση μαζικότερη. Φτιχάς δηλαδή!
Είπαμεν! Τίποτε δεν είναι άσπρον-μαύρον.

Disdaimona είπε...

Ζεπ,

μα ειμαστε σοβαροι;!

λαλεις να ετζοιμηθηκεν τους τελευταιους μηνες ο Χριστοφιας;

λαλεις να του αρεσκει τουτη η κατασταση;

λαλεις να σιερεται που πρεπει να πλερωσει την αφερεγγυότητα του καθε ακαταλληλου συνεργατη;

λαλεις να ηθελεν ενω παει να λυσει το κυπριακό να πρεπει να αντιμετωπίσει μιαν που τες μεγαλυτερες εσωτερικές κρισεις της χωρας;

τουτον εννοω εν να το πληρωσει!

οτι εγινεν πολλα πιο δυσκολο το βασικο του εργο, δηλαδή το θετικό κλιμα για την επιλυση του κυπριακου!

κυριε ελεησον!

δαμε ζουμε σε προφασιστικό περιβάλλον, στρατιωτες ξυλοκοπουνται γιατί εν ομονοιατες τζαι εμείς μαχουμαστε με τες λεξεις τζαι τα υπονοουμενα για τον προεδρο!

Disdaimona είπε...

Οσον αφορα το ποιος ειναι το αληθινό κρατος σε τουτον το τοπο ειχαμε ακομα ενα παραδειγμα με τον στρατιωτη που βασανιστηκε γιατί εν αριστερός.

Ναι η κυβερνηση,εφοσον ήξερε πως ζουμε σε ενα βρωμοτοπο, βρωμοφασιστότοπο, οφειλε να μεν εμπιστεφκεται ΚΑΝΕΝΑ!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΖΕΒΕΓΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

αύριο θα δακκανουμεν το ενα μας τζαι θα μας πονουν ούλλα!!

τζαι γι αυτό, κανει με τουντην ιστορία με τους εξω που το ακελ που χτυπουν τζιαν χτυπουν τον Χριστοφια τζαι τους μεσα που το ακελ!

κανει πκιον με τουτες τες πολυτέλειες!

οξα ενομισαμεν πως αμμα δρατζιασουν οι φασίστες, ξεχωρίζουν ποιός εν ακελικός, ποιος εν αναρχικος, ποιος εν κομμουνιστής τζαι ποιός εσιει για εν εσιει καρτα του κόμματος!

όξα τζεινοι που καμνουν τους αριστερους τζαι εν ποξω που το προεδρικό με τους αφυπνισμένους ΝΟΜΙΖΟΥΝ εν να την γλυτώσουν που τους φασίστες!

ε εν θα την γλυτώσουν!

zep είπε...

Εν τον "εμπιστευτηκε", ανατεθηκε του να καμει μια δουλεια. με σαφης ορους εντολης. Τζιαι ο ιδιος εκτεθηκε, τζιαι μαζι του τα κομματα που υιοθετησαν τα ατεκμηριωτα "συμπερασματα" του.

Το ερωτημα που θετει καθε ανθρωπος μετα που επαρακολουθησε τον θεατρινο να επαναλαμβανει 700 φορες οτι φταιει αποκλειστικα ο Προεδρος τζιαι να δια μαθηματα εξωτερικης πολιτικης τζιαι πολιτικου ηθους ειναι ,αν κατα λαθος ή εσκεμμενα, επαρεβηκε τους ορους εντολης του.

Ε εν προφανες οτι εν εσκεμμενα που το εκαμε, αρα που τζιαμε τζιαι τζι τζινος που κρινεται ενεν ο Χριστοφιας αλλα ο θεατρινος.

Και στο εξης θα γινεται τουτο που λαλει ο Χαμαλης, θα συναφερνουμε το Μαρι τζιαι θα θελουν να το ξιασουν.

Ανώνυμος είπε...

3 χρόνια κυβέρνηση και ένα σωρό άλλα συγκυβέρνηση με Δήκο και εδεκ, και μιλάτε ακόμα για το σύστημα της δεξιάς. Πότε επιτέλους θα αρχίσει το ακελ να αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως κυβέρνηση που είναι και να σταματήσει να τα ρίχνει στα σάπια συστήματα, τα οποίά έτσι και αλλιώς θα μπορούσε άνετα να συντρίψει στα τόσα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Πότε επιτέλους θα πάψετε να συμπεριφέρεστε σαμπώς και είναι η καταραμένη δεξιά που κυβερνά εδώ και τόσα χρόνια.
Ο Χριστόφιας στις προεκλογικές δεσμεύσεις του, δεσμεύτηκε να αλλάξει το κατεστημένο προς το καλύτερο. Τι έκαμε; Απολύτως τίποτε. Γι 'αυτό το λόγο δεν μπορεί να τα φορτώνει όλα στο δήθεν σάπιο κατεστημένο.
Ως αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης του θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες των παραλείψεων ή των ηθελημένων αποφάσεων που ο ίδιος προσωπικά πήρε ή δεν πήρε για να αποφευχθεί η τραγωδία, και που τελικά δεν έπραξε.
Η καταστροφή καιτο μέγεθος της, δεν επιτρέπουν σε κανένα σκεπτόμενο πολίτη να μην απαιτεί την τιμωρία ΟΛΩΝ, μέχρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μιλάμε για μια απλή απόδραση σαν αυτή του Κίτα, ούτε για σκάνδαλα που ξεχνιούνται την επόμενη βδομάδα. Μιλούμε για μια καταστροφή τεραστίων διαστάσεων.
Και τέλοσπάντων, ο κύριος πολυβίου, που συνεχώς λασπολογείτε, εσείς και το ακελ, είχε υποδειχθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δ.Μ. ως ένας αξιόλογος και έντιμος δικηγόρος, που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Ο ίδιος ο Γενικός του ακελ μας έλεγε περιμένετε το πόρισμα και θα δείτε, και τώρα που το πόρισμα ήρθε, ξεφτιλίζεται θεσμούς και προσωπικότητες επειδή δεν σας άρεσε.