Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανάρτηση 13/2011 [έκτακτη, αντιρατσιστική, αντι-ξενοφοβική και διεθνική] – Για τους ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων στο Λύκειο Βεργίνας - Προσθήκες


Αφήνω κατά μέρος [για την ώρα] άλλα [καυτά] θέματα από την τρέχουσα επικαιρότητα, για τα οποία σκεφτόμουν να συ(γ)ράψω κείμενα, όπως ας πούμεν,
- για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και δη αυτό του ΑΚΕΛ για τες επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ή
- για τες εξελίξεις στον αραβο-ισλαμικό κόσμο και δη στην Αίγυπτο, όπου ο Μανωλιός δεν άλλαξε καθόλου, απλώς “έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” [αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις και με νεκρούς μάλιστα λαμβάνουν χώρα πλέον και στο Μπαχρέιν και τη Λιβύη ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Υεμένη],
για ν’ ασχοληθώ [εκτάκτως] με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα την περασμένη Τετάρτη [16 του μηνός] μεταξύ ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων [κυρίως παλαιστινίων] μαθητών.
Ο υποδιευθυντής του Λυκείου Γιώργος Γεωργίου μιλώντας στα κανάλια για τα επεισόδια, εν τη ρύμη και τη ροή του λόγου του, αναφέρθηκε σε «ελληνόφωνους» [κι «αραβόφωνους»] μαθητές... Τούτο φαίνεται εξόργισε τον γνωστό ελληναρά ΛαζΜαβ, με αποτέλεσμα την επομένη να τον παραλάβει για τη “δέουσα περιποίηση” στην πρωινή του ζώνη στο “Ράδιο Πρώτο”. Φιλοξενώντας στην εκπομπή του τη Σεμελίδενα [την Προεδρίνα της Έωλης ΟΕΛΜΕΚ«θλιβερή καρικατούρα» θα την ελάλεν ο παρέας ο Λινός] εξυπνακίστικα την ρώτησε αν το Υπουργείο Παιδείας έδωσε «διαταγή» [αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε] να χρησιμοποιείται εφεξής ο όρος «ελληνόφωνοι» αντι «ελληνοκύπριοι»!

Έλεος πιον!

Την επαύριον των επεισοδίων η εφημερίδα “Πολίτης” είχε πρωτοσέλιδο τίτλο [πάνω από μια φωτογραφία της εσόδου του σχολείου με μαθητές απ’ έξω] το ρητό “Ότι σπείραμε, θερίζουμε”. Εγώ θα το διαφοροποιήσω ολίγο τι και θα το παραφράσω σε “Ότι σπείρανε [με την ανοχή μας], θερίζουμε”!!!

Τα συγκεκριμένα επεισόδια ΔΕΝ ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δυο – τρεις μέρες προηγουμένως υπήρξε [εξ όσων γνωρίζω] κι ένα άλλο ανάλογο περιστατικό, μικρής όμως έκτασης, σ’ άλλο σχολείο της Λάρνακας, όπου υπάρχουν αραβόφωνοι μαθητές, ενώ εδώ και καιρό είδα στην πόλη της Λάρνακας συνθήματα γραμμένα σε τοίχους όπως “ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ” και “ARABS GO HOME”!
Αφορμή για τες επιθέσεις των ελληνοκυπρίων κατά των αραβόφωνων έδωσε ο ξυλοδαρμός αστυνομικού την περασμένη βδομάδα στο Γραφείο Ευημερίας από παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες. Οι μάγκες οι “δικοί μας” πήγαν να πάρουν το αίμα “μας” πίσω! [Βλέπετε ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί και από τα τραύματα του έτρεξε αίμα ελληνικό!] … Όμως έχω την έντονη άποψη ότι τα συγκεκριμένα [απαράδεκτα] επεισόδια ήταν οργανωμένα από εθνικιστικές και ρατσιστικές καταστάσεις.

Ανεξαρτήτως όμως της [πιθανής] αφορμής που έδωσε το έναυσμα για τα επεισόδια, η επίθεση εναντίον των αραβόφωνων μαθητών ήταν ΒΑΡΒΑΡΗ! Και με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί αν δικαιολογηθεί! Πως μπορεί να δικαιολογήσει ένας λογικός άνθρωπος την ιταμή επίθεση 150 [ηρωικών] νοματαίων εναντίον άλλων 25-30! Κι ας μάshεται, μετά περισσού κόπου και ιδρώτος ο ελληναράς αρχισυντάκτης της “Σημερινής” και επιφανής θεωρητικός του ελληνοκυπριακού εθνικισμού Σάββας Ιακωβίδης, [ανταγωνίζεται τον ειδικό ελληναρά γονιδιολόγο Άριστο Μιχαηλίδη του "Φιλελευθερου"], να ΜΑΣ πείσει με σημερινό του άρθρο ότι “Ο ελληνικός πολιτισμός μας δεν είναι ρατσιστικός και ξενόφοβος” [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/356420]... Σίγουρα και δεν ήταν, αλλά όλοι ΕΣΕΙΣ οι [“σημερινοί” και της “Σημερινής”] ελληναράδες, είσαστε [και ρατσιστές και ξενόφοβοι]! Και μπορεί κάποιος να ΜΟΥ πει ποια είναι η διαφορά της φασιστικής επίθεσης των Παλαιστινίων [που ξυλοκόπησαν τον ελληνοκύπριο αστυνομικό] από τη επίθεση των “δικών μας” ελληνοκύπριων μαθητών που επιτέθηκαν στους παλαιστίνιους;
Κι να έχεις κι εκείνη την φαιδρή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Βεργίνας [σε κόντρα μάλιστα και της απόφασης του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου] να απαιτεί [ως άκαμπτη δικαστίνα], όπως οι παλαιστίνιοι μαθητές μείνουν για ένα δεκαπενθήμερο εκτός σχολείου! Ακόμα μια “θλιβερή καρικατούρα”;

Στην ίδια [σημερινή] έκδοση της εφημερίδας και οι έτεροι δύο παίκτες του κουαρτέτου των “Los Campaleros”, [ο Κωστάκης Αντώνιου και ο Μάριος Δημητρίου] καταπιάνονται στις στήλες τους με το θέμα των επεισοδίων. [Ο άλλος της “Σημερινής” τετραμελούς συγχορδίας ΛαζΜαβ, ασχολήθηκε ακροθιγώς με το θέμα – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/356401] ... Ο μεν Κωσ. Αντωνίου μας λέει ότι «H κυπριακή οικογένεια καλλιεργεί τη βία» [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/356243]. Παει χάθηκαν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη! Πάντως έχει δίκιο όταν λέει ότι «Τα πρώτα σπέρματα φανατισμού και μίσους καλλιεργούνται μέσα στο σπίτι», αλλά δεν αγγίζει καθόλου τα κοινωνικά αιτία που της προκαλούν και ούτε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η κοινωνία μας μετατρέπεται σε φασίζουσα. Ο δε Μαρ. Δημητρίου [αντικομουνιστής μεν, αλλά συνήθως ευαίσθητος σε θέματα μεταναστών, αλλά αδυνατεί κι αυτός να δει ότι ο ρατσισμός είναι εγγενές απότοκο της καπιταλιστικής κοινωνίας και των αντιθέσεων της], οφείλω όμως να πω ότι τα ψέλνει μια χαρά στον [γνωστό - όνομα και μη χωριό] «σοσιαλιστή βουλευτή» [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/356217]:
«Βγήκε ο σοσιαλιστής βουλευτής και είπε ότι ο κυπριακός λαός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ξενοφοβικός, ότι ήταν και είναι φιλόξενος, αλλά το πρόβλημα είναι οι λαθρομετανάστες και η λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης και τα χοντρά επιδόματα στους λαθρομετανάστες.
Βεβαίως, τα πράγματα, δεν είναι απαραίτητα, όπως τα είπε ότι είναι. Στους λαθρομετανάστες δεν δίνονται επιδόματα, χοντρά ή ψιλά, επιδόματα δίνονται στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες και στους αιτητές ασύλου, που δεν μπήκαν στην αγορά εργασίας, ενώ η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης είναι στο μεγαλύτερο μέρος της, κομμάτι της κοινής ευρωπαϊκής. Και ναι, οι λαθρομετανάστες είναι πρόβλημα, όσο πρόβλημα είναι η ρητορική μίσους και περιφρόνησης, στο όνομά τους.
Εντάξει, ο κυπριακός λαός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ξενοφοβικός και συνεπώς τις επιθέσεις των τελευταίων χρόνων σε βάρος αλλοδαπών με κίνητρο την καταγωγή τους, τις έκαναν εξωγήινοι».

Α, ξέχασα ότι τα “Κοπέλια” [της "Σημερινής"] εν 5 τελικά! Εν τζι’ ο Μιχάλης Παπαδόπουλος! Τζι' εν εγίνετουν να κόψει πίσω. Αλλά «τούτος» φακκά τζιαι τους μεν [τους ρατσιστές] και τους δε [“αντιρατσιστές” – τα εισαγωγικά εν δικά του]. Λαλεί λοιπόν ο baş αντιρατσιστής της “Σημερινής” [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/diadromes/356407]: «Από την άλλην υπάρχουν εκείνοι που πλειοδοτούν σε αντιρατσιστική ρητορεία, προκειμένου να αφήσουν ανερώτητες ουσιώδεις παραμέτρους της μεταναστευτικής πολιτικής ή και ανεπάρκειές της». Ποιοι είν’ αυτοί κε Παπαδόπουλε; Πάλι καλά που έστω και υστερογραφικώς καταφέρνεις να χαρακτήρισεις ως “Λυπηρή ... [την] ... εικόνα των τριών βουλευτών και άλλων τόσων υποψηφίων να ηγούνται της πορείας 500 διαμαρτυρόμενων πολιτών στη Λάρνακα «εναντίον της λαθρομετανάστευσης»…”

Προσθήκη 19/2/2011:
Απ’ όλα έχει λοιπόν, το πανέρι της “Σημερινής” και γενικότερα της Δεξιάς όχι μόνο για το ζήτημα των επεισοδίων αλλά και της μετανάστευσης. Έτσι είναι όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ του ελληναραδισμού τους και των “ευρωπαϊκών αρχών”...
Η εφημερίδα ασχολήθηκε με το θέμα και στο κύριο άρθρο της [την “Θέση” της – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/356388], αλλά ποδά το ‘φερε ποτζιεί το πήρεν ανακάτωσε τα επεισόδια με τη λύση του κυπριακού:
«Πώς μπορεί να αποβεί βιώσιμη μια λύση συνεταιρισμού με τους Τουρκοκυπρίους, κάτω από συνθήκες που διαμορφώνονται και στη μια και στην άλλη πλευρά; Και κυρίως, πώς μπορεί να έχει διάρκεια μια λύση διζωνικής ομοσπονδίας, με την Τουρκία να διαφεντεύει το ένα τμήμα και να εκμεταλλεύεται τα όποια επεισόδια και τις όποιες διαφορές μεταξύ των δύο κοινοτήτων; Εδώ δεν μπορούμε να συζήσουμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, πώς θα βρούμε τη χρυσή τομή με τους εγκαθέτους της Τουρκίας, που θα βρίσκονται στο άλλο κρατίδιο;» --- Έξω οι ξένοι και Ζήτω η διχοτόμηση, τότε!!!


Από την άλλη, ένας ΜΙΧ. στον χτεσινό “Φιλελεύθερο” [πολύ πιθανόν ο συντάκτης της εφημερίδας Μιχάλης Χατζηβασίλης που έγραψε μέρος των ρεπορτάζ για τα επεισόδια στο Λύκειο Βεργίνας] διερωτήθηκε σε σχόλιο του στη σελ. 7, “Τις πταίει;” Έγραψε λοιπόν:
«Και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι δεν θέλουμε τους αλλοδαπούς. Ότι παίρνουν παχυλά επιδόματα, ότι είναι επικίνδυνοι, μας κλέβουν, μας κτυπούν και πολλά άλλα. Όμως επιτρέπουμε στην Κουμάρι από τη Σρι Λάνκα να φροντίζει το παιδί μας, να βγάζει βόλτα τον σκύλο, να μας μαγειρεύει (αλήθεια δεν φοβόμαστε πως μπορεί να μας δηλητηριάσει;) και στον Μωχάμετ από τη Συρία να κοιμάται δίπλα από το σπίτι μας αφού του βγάλαμε το λάδι στο χωράφι. Είναι κατανοητό ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και σε πνίγει όταν δεν έχεις εργασία, ή όταν ακούς εξωφρενικά ποσά για επιδόματα. Ή όταν βλέπεις σκηνές όπως αυτές του ξυλοδαρμού αστυνομικού. Αυτά είναι απότοκα μη ορθής πολιτικής που επιτρέπει σε αλλοδαπούς να ζουν απλά σε μια κοινωνία που δεν είναι έτοιμη να τους δεχθεί εκμεταλλευόμενοι τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα όλοι να οπλίζονται ξαφνικά από μίσος. Γιατί, τι έχει να χωρίσει ένας 15χρονος από τη Λάρνακα με ένα 15χρονο από την Παλαιστίνη; Τίποτε. Κι όμως κτυπιούνται στις αυλές των σχολείων. Κρίμα.»

Γιατί όμως να διερωτάται «ποιος φταίει» ο κος ΜΙΧ.; Κάμνει πως εν καταλάβει, ότι πέραν απ’ αυτά που γράφει υπάρχουν και πολλά άλλα που αποκαλύπτουν τους ηθικούς αυτουργούς;

- Δεν βλέπει άραγε ποιοι [πολιτικοί και δημοσιογράφοι] με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους, τα παραπλανητικά ρεπορτάζ και τες υπερβολές τους, καλλιεργούν [είτε συνειδητά, είτε ασυναίσθητα(;)] τον ρατσισμό και την ξενοφοβία ή/και λένε άλλ’ αντ’ άλλων ...

- Δεν είδε τον πρωτοσέλιδο τίτλο και τον υπότιτλο για τα επεισόδια, της χτεσινής έκδοσης της εφημερίδας όπου εργάζεται [“Τα φορτώσαμε στους μαθητές” - “Τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης έφεραν πόλεμο στη Λάρνακα”] ή τι γράφει [στην ίδια έκδοση] στην καθημερινή του στήλη “Φαινόμενα” ο Διευθυντής του, κος Άριστος Μιχαηλίδης: «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν μπορεί να θεωρούνται φαινόμενα που αναπτύσσονται στα γονίδια των Ελληνοκυπρίων, προπάντων των μαθητών. Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων, λανθασμένων πολιτικών επιλογών, προκλητικών δηλώσεων και συμπεριφορών, που προέρχονται από το βίτσιο, ακόμα και υπουργών, να παριστάνουν τους καλούς έναντι όλων των υπολοίπων που είναι κακοί από γεννησιμιού τους». [Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου]. Βιτσιόζοι λοιπόν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ενώ κάποιοι άνθρωποι [προφανώς αλλόφυλοι] «είναι κακοί από γεννησιμιού τους»! Και γενετιστής ο Άριστος!

- Δεν είδε [ο κος ΜΙΧ.] τη φωτογραφία από την πρώτη σελίδα της χτεσινής “Σημερινής” από την εκδήλωση της λεγόμενης “Κίνησης Πολιτών” στη Λάρνακας, όπου κάποιοι από τους συμμετέχοντες κρατάνε πανό που γράφει “ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ... [Ο αριστερός δήμαρχος της πόλης σύντροφος Μωυσέως, που χαιρέτησε την εκδήλωση – γιατί; - δεν το είδεν; Και τι έχει να πει;] ...

- Δεν άκουσε [ο κος ΜΙΧ.] τες [ως συνήθως] εκτός ελέγχου λαφαζανιές του ειδικού επιταγολόγου κου Κουλία, τες νεο-σοσιαλιστικές φανφάρες περί της μετανάστευσης του σοσιαλιστή [τρομάρα του!] Βαρνάβα, ή τες σοφίες για νέα επιδοματική πολιτική του Κυπριανού του ΔΗΣΥ αυτόνας [ανάρτηση αρ. 93/2010 - link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/932010.html]; Δεν είδε, τι λενε και τι πράττουν οι ΚΕΑ-νίτες, τα (Ε)ΛΑΜόγια, οι διάφορες Κινήσεις Πολιτών; Όλοι αυτοί, [που προφανώς ακούν για μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες τζιαι φκάλλουν σπυρούδκια], με τις υπερβολές, τα κολλήματα και την παραπληροφόρηση που επιχειρούν, δεν είναι και οι “ηθικοί αυτουργοί” για την αύξηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην κυπριακή κοινωνία με συνεπακόλουθο και τες προχτεσινές συμπλοκές μεταξύ μαθητών;
[Καθόλου παράξενο σύντομα να δούμε και επιθέσεις εναντίον αραβόφωνων ή σε περιοχές που μένουν γενικά μετανάστες – κι όχι μόνο άραβες! Ο φασισμός σ’ όλο του το μεγαλείο!] ...

Και οι μαθητές κε ΜΙΧ., εικόνα είναι της κοινωνίας μας και της μοιάζουν! Οι μαθητές εκφράζουν αυτά που μαθαίνουν στο σπίτι τους [από τους γονιούς τους, τα αδέλφια , τους παππούδες και τες γιαγιάδες τους. Για τους των τελευταίους θα τα πω κάποια άλλη φορά!].
Μεταφέρουν μηχανικά κι άκριτα απόψεις ξενοφοβικές και κινδυνολογικές που ακούν από τα ΜουΜουΕ [κυρίως από τις τηλεοράσεις] και αναπαράγουν οτιδήποτε ρατσιστικό κι αντι-ουμανιστικό έχει κυριαρχεί πλέον στην κυπριακή κοινωνία.

Σίγουρα το Σχολείο [δηλ. η Παιδεία] έχει σημαντικότατο ρόλο να παίξει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κουλτούρας ανοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας [και αποδοχής της πολυπολιτισμικότητας].
Μπορεί όμως το Σχολείο να λειτουργήσει και να δράσει ανεξάρτητα, αυτόνομα και διαφορετικά από την υπόλοιπη κοινωνία; Μπορεί χωρίς την επεξεργασία, την υιοθέτηση και την εφαρμογή γενικότερων ριζοσπαστικών κοινωνικών αλλαγών να καλλιεργηθεί διαφορετική κουλτούρα;
Ό,τι και να πει ή πράξει ο δάσκαλος ή ο καθηγητής στην τάξη και το σχολείο προς αυτήν την κατεύθυνση [με ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, δραστηριότητες], τούτο δεν θα τορπιλιστεί το βράδυ στο σπίτι από τον Πάτερ-Φαμίλια ή από τηλεοράσεως με τες υπερβολές και φωνασκίες του κάθε Κουλία ή τους ψευτοσοσιαλισμούς του κάθε Βαρνάβα;
Τέλος κι όπως είπε και ο έλληνας συγγραφέας Νίκος Θέμελης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Το Βήμα” πριν μερικούς μήνες [link:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artid=362790&dt=24/10/2010] :
«Όσες αλλαγές και να κάνεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, αν υπάρχει το κοινωνικό και οικογενειακό αντιπαράδειγμα, τίποτε δεν θα αλλάζει».

Υστερόγραφα:
1. Κι άλλοι συν-bloggers που έχουν ασχοληθεί [στα blogκια τους] με το θέμα της ρατσιστική επιθέσεις ελληνοκυπρίων μαθητών εναντίον αραβόφωνων. Λόγου χάριν,
- ο Gregoris – link:
http://nekatomata.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html
- ο Νέος Ελληνοκύπριος – link:
http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html
- ο επανεμφανισθείς [δυναμικά] Lexi_Penitas – link: http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
- στο Blog “Παττίχα τζιαι χαλλουμιν” – link:
http://pattixa.wordpress.com/2011/02/16/%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%af%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b5/

2. Η Γενική Εισαγγελία αποφάσισε [τελικά] να δώσει την έγκριση της για την διεξαγωγή έρευνας για τες δηλώσεις του Έλληνα Χριστιανού κι Ορθόδοξου Εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ κου Πανίκκου Χατζιηλιασή [που έκαμε μετά το match της ομάδας του με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο και τον αποκλεισμό τους] και κατά [πόσο αυτές συνιστούν ποινικά αδικήματα. Ως γνωστό ο Χατζιηλιασής είχε δηλώσει τότε [19 του Γενάρη της τρέχουσας χρονιάς] πως: «... Ο διαιτητής ήταν εντολοδόχος που απέκλεισε την ομάδα μας. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η αποψινή διαιτησία ήταν προμήνυμα για το ντέρμπι να το ξεχάσουν γιατί θα βρουν μπροστά τους όλους τους ΑΠΟΕΛίστες». [Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου] ... Πάντως αν [ατυχώς] ήμουν εγώ στη θέση του άτυχου αστυνομικού [οπαδού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ] τον οποίο τραυμάτισαν [τον μαχαίρωσαν] οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενώ πήγαινε στο match [έφερε κασκόλ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ], θα είχα κινήσει αγωγή στον Χατζιηλιασή για «ηθική αυτουργία»!!! Ρε gkamoto, πρέπει να του αφιερώσω κι αυτουνού ένα post!!! Θα 'χει πλάκα!

3. Τζιείνοι του ΔΗΚΟ εshίσαν τον λαιμό τους [για να μεν πω τζιαι κάτι άλλο και μας πιάσει η ... αγορανομία!], γιατί ο Χρήστος Μέσης [πρώην ΔΗΚΟϊκό στέλεχος και Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς], θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΑΚΕΛ ... Τζιαι εφαηθήκαν ότι δήθεν το ΑΚΕΛ [με το οποίο συγκυβερνούν – λέμε τώρα!] δεν συμπεριφέρθηκε δεοντολογικά απέναντι τους... Τζιείνοι όμως ως σωστοί δεοντολογικά δεν εψηφίσαν για Επίτροπο Διοικήσεως τον Καπαρδή [που πρότεινε ο Πρόεδρος] τζιαι εβουρήσαν να βκάλουν τζιαι απόφαση [ως «κυβερνώσα Βουλή»] με την οποία απαιτούν όπως ο Πρόεδρος υποβάλει αίτηση για να γίνουμε [επιτέλους] μέλη του “Συνεταιρισμού για την Ειρήνη” [sicάτο όνομα!] ... Η πιο «θλιβερή καρικατούρα» εδώ είναι τζιείνος ο σοσιαλιστής ο Ομήρου!
Ο «τούτος», εν άλλος!!!

4. Τζιείνα ούλλα τα φύκια που υπάρχουν εδώ τζιαι κάποιους μήνες στο παραλιακό μέτωπο μέσα στην πόλη της Λάρνακας [από τις Φοινικούδες και την Piyale Paşa μέχρι το Μακένζι] πότε θα καθαριστούν;

Καλό Σαββατοκύριακο!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 18/2/2011

38 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Αρώτησα τζιαι τον δμ3κ που έφκαλεν ανάρτησην: Που ήταν οι συνδικαλισμένοι μαθητές να προστατέψουν τους συμμαθητές τους; Μιαν φοράν που θα ήταν χρήσιμοι εχαθήκασιν.

νεος είπε...

Πλήρης η ανάρτησή σου ΑΝΕΦ!
Ο Μωυσέως τελικά επήεν να "χαιρετήσει" της "εκδήλωση".
Ακούοντας τον την επόμενη το πρωϊ στον Άστρα εκατάλαβα πως έκαμε σωστές αναφορές τζιαι απάντησε όσον εμπόρεν σε τούντη επιχειρηματολογία των "Κουλίων"...φυσικά μπορεί τζιαι να κάνω λάθος γιατί εν ήμουν τζιαμέ τζιαι απλά εντυπώθηκε μου ότι ο άθρωπος επροσπάθησε να τους δώκει την άλλη άποψη παρά το ότι έξερε ότι θα φάει γιούχα...
Μπορεί σίουρα στη προσπάθειά του να τους κάμει να τον ακούσουν, να έκαμε ή τζιαι να κάμνει με τες διατυπώσεις που να μεννεν οι καλλύτερες.
Ούτε τον ξέρω, ούτε ψηφίζω Σκάλαν, να εξηγούμαστε, απλά εν κότσιηνο παννί για την φασισταρία τζιαι εν κρίμα να του φακκούμε τζιαι μεις.
......................
Ίντα που λαλείς μάστρε Ασέρα; Αν ελάλες στους "συνδικαλισμένους" να φέρουν τες σιάρπες της Ομόνοιας τζιαι να διαμαρτυρηθούν για την διαιτησία, θα είχαμε σίουρα αποτέλεσμα!

Ποιος μιτσής εννά βάλει τη ράσιη του για τους Παλαιστίνιους; Πάλε καλά (να λαλείς) που εβρέθηκεν ένας καθηγητής!
..............................

Το άκρο άωτο της υποκρισίας του φασισμού!

Να φκάλει ψόφον ο ομονοιάτης αστυνομικός...να πάρουμε το αίμα του δερμένου αστυνομικού πίσω....


Σκατόρατσα!

aiolos είπε...

Αν κατάλαβα καλά σας βαρούν οι τούρκοι από τον βορά, οι άραβες από τον νότο και ο ΑΝΕΥ όποιος αντιδρά τον αποκαλεί "Ελληναρά"..... θαύμα....... το αξιοπρεπές είναι στον προσωπικό σου βιασμό να μη φέρνεις και πολλές δυσκολίες στον επιβήτορα αλλιώς είσαι φασίστας και ελληναράς, εγώ πάλι αυτή την "παθητική" στάση γιατί την λέγω "γκαί στάση";
Πολύ καλά έκαναν οι μαθητές και αντέδρασαν στους άραβες τραμπούκους.

Αλλά και αυτός που μίλησε για αραβόφωνους μμμμμμ έχετε τους τουρκόφωνους, έχετε κάποιους Κύπριους που έτυχε να ομιλούν ελληνικά (μαζί με αγγλικά) τζαι τώρα αποκτήσατε και αραβόφωνους και εις ανώτερα.

aiolos είπε...

Aμ αυτό:

{Ανεξαρτήτως όμως της [πιθανής] αφορμής που έδωσε το έναυσμα για τα επεισόδια, η επίθεση εναντίον των αραβόφωνων μαθητών ήταν ΒΑΡΒΑΡΗ! Και με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί αν δικαιολογηθεί! Πως μπορεί να δικαιολογήσει ένας λογικός άνθρωπος την ιταμή επίθεση 150 [ηρωικών] νοματαίων εναντίον άλλων 25-30!}

Αναρωτήθηκες αν είναι ιταμή η επίθεση 25-30 ηρωικών φιλοξενούνων παλαιστηνίων να κτυπούν τον ατυνόμο...... ρε εσείς οι προοδευτικοί όπως θέτε τα ταιριάζεται.

Aceras Anthropophorum είπε...

Δε μας σιέζεις ρε Νταλάρα τζιαι σύ. Βαρούν μας οι Τούρτζιοι που την μιαν τζιαι οι αράπηες που την άλλην... Μα τί μας λαλείς καλέ; Έν τζιαι εν μόνον Αράπηες. Έσιει τζιαι Κινέζους, τζιαι Πακιστανούς τζιαι Μαύρους...

Όποιος δέρει αστυνομικόν, είτε Κυπραίος είναι, είτε ξένος, τιμωρείται όπως προνοεί ο νόμος τζιαι όπως θα αποφασίσει το δικαστήριον. Πράμαν που θα γινεί με τους ξένους ταραξίες, μερικούς που τους οποίους θα απελάσουν τζιόλας.

Εδώ μιλούμεν για οργανωμένην δράσην πεντέξι περιθωριακών φασιστόμουτρων τζιαι μερικών μίζερων πολιτικών που ήβραν τρόπον να τους δίχνει η τηλεόραση τζιαι να πιάννουν σταυρούς προτίμησης στες επικείμενες βουλευτικές εκλογές, πράμαν το οποίεν επεριέγραψεν με όλες τες λεπτομέρειες ο φίλος μου ο Άνεφ.

Το Δήκο τζιαι η Εδέκ άμαν κάμουν συλλαλητήριον στην Λάρνακα συνάνουν τριάντα άτομα ο καθένας. Προχτές ο Κουλίας τζιαι ο Βαρνάβας είχαν 500 να τους ακούουν (έσχετον αν οι μισοί ήρταν που την Κύπρον ούλλην για προσκύνημαν στες φοινικούες)

aiolos είπε...

Μήπως την απέλαση την κάνουν, γιατί διάβασα ότι κάποιοι θα απελαθούν και το έγραψα και στο μπλοκ μου, τζιαι να πιάννουν σταυρούς προτίμησης στες επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο υπουργός;

Μιχάλης είπε...

Βρε Αίολε μου,

Πόσες φορές πρέπει να σου πούμε ότι δεν πρέπει να συγκρίνεις την Κύπρο με την Ελλάδα.

Το σύστημα μας είναι προεδρικό και όχι κοινοβουλευτικό.

Ο Υπουργός δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης διότι δεν πρέπει να εκλεγεί βουλευτής για να γίνει υπουργος.

Ειναι εντελώς διαφορετικό το σύστημα.

Τουλάχιστον πριν γράψεις κάτι ψάχνε το λίγο.

Anef_Oriwn είπε...

Ρε άσχετε [περί Κύπρου τουλάχιστον] Aiolε,

Ποιους «σταυρούς προτίμησης στες επικείμενες βουλευτικές εκλογές ... [εν να πιάσει] ... ο υπουργός» [Εσωτερικών];
Ρε αχάπαρε, το εκλογικό μας σύστημα ΔΕΝ είναι το ίδιο με της Ελλάδας και οι υπουργοί ΔΕΝ είναι υποψήφιοι!

Που την άλλη είμαι πλέον πεπεισμένος [πέραν του ότι είσαι αχάπαρος] ότι νιώθεις μεγάλη ανασφάλεια για τον ΚΩΛΟ ΣΟΥ!!! Η ασφάλεια του ΚΩΛΟΥ ΣΟΥ σε αγχώνει και τούτο εκφράζεται και μέσα από το λόγο ΣΟΥ με ατάκες του τύπου «... το αξιοπρεπές στον προσωπικό σου βιασμό να μη φέρνεις και πολλές δυσκολίες στον επιβήτορα ...»,
«… εγώ πάλι αυτή την “παθητική” στάση γιατί την λέγω “γκαί στάση”;». «Βιασμός», «επιβήτορας», «“παθητική” στάση», «“γκαί στάση”» - ο νους ΣΟΥ εν κολλημένος σε τούτα! Γιατί έχω την εντύπωση πως μέσα απ’ αυτά εκφράζεις απωθημένα και ίσως καταπιεσμένες επιθυμίες; ΣΟΥ συστήνω να το ψάξεις! Έτσι ίσως ανακαλύψεις και τον άλλο εαυτό ΣΟΥ!
Εγώ πάντως ΔΕΝ μπορώ να ΣΕ βοηθήσω! Δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε και ψυχίατρος, αλλά ούτε και ουρολόγος για να ΣΟΥ ελέγξω τον προστάτη ΣΟΥ!!! Και λάτρης και θαυμαστής είμαι ΜΟΝΟ των θηλυκών ΚΩΛΩΝ!

Τέλος, βεβαίως και ήταν «ιταμή»[αλλά και φασιστική] «... η επίθεση 25-30 ηρωικών φιλοξενούνων παλαιστηνίων να κτυπούν τον αστυνόμο...»! Και το έχω θίξει και επικρίνει στο κείμενο της ανάρτησης μου. ΔΕΝ είμαι φασιστόμουτρο σαν κι ΕΣΕΝΑ για να επιχαίρω και να λεω «Πολύ καλά έκαναν οι μαθητές και αντέδρασαν στους άραβες τραμπούκους». Ένας – δυο παλαιστίνιοι μαθητές ήταν ανάμεσα στους «τραμπούκους». Εσείς οι φασίστες ως καλοί ρατσιστές, έχετε την τάση να γενικεύετε!!! Και με τα ξερά να καίτε και τα χλωρά!

Ξέρεις τι είπε η μάνα του τραυματισθέντα αστυνομικού για τα επεισόδια; Να ΣΕ πληροφορήσω εγώ: Απηύθυνε δημόσια έκκληση να σταματήσει η αντιπαλότητα και η έχθρα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Αραβόφωνων, διότι, όπως είπε, θα θρηνήσουμε θύματα... Μάλιστα σημείωσε ότι την ίδια άποψη έχει και ο γιος της.

aiolos είπε...

Έκανα λάθος στο ... τζιαι να πιάννουν σταυρούς προτίμησης στες επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο υπουργός;........ αυτός ο προβοκάτορας Aceras Anthropophorum με παρέσυρε... ( ο όφις με ήπάτησε).

Να σου πω ΑΝΕΥ μια ανασφάλεια για τον κώλο μου την έχω, γενικά είμαι υπέρ της άποψης "μακριά από τον κώλο και ας είναι τόσηηηηη"..... όλα αυτά όμως μέχρι την πρώτη κωλονοσκόπηση.

Αν κατάλαβα ο αστυνόμος το ήθελε το σουλτάν μερεμέτι του από τους άραβες, τελικά οι μόνοι που αξίζουν τον κόπο είναι οι μαθητές και πάτε και αυτούς να τους κάνετε φλώρους.

aiolos είπε...

Σε άλλο ποστ μου έκανα μνεία για τους αρχειομαρξιστές και ανέβασα την θέση τους για την Μακεδονία στην συζήτηση που είχαν με τον Τρότσκυ,

http://igaiolos.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html


η στάση των αρχειομαρξιστών δικαιώθηκε και ο πολλά ανθέλληνας Τρότσκυ υπεραμύνθηκε των σλαβικών διεκδικήσεων, το ΚΚΕ άστα τι έκανε επί τούτου, δεν ανοίγεις ένα θέμα τέτοιο που τα βάλατε με τους άξιους πιβραβεύσεως μαθητές του Λυκείου Βεργίνας.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Ως είναι ηλίου φαεινότερο, η όποια προσπάθεια για παραγωγική συζήτηση με τον Aiolo είναι μάταιη! Είναι σαν να “σύρνεις αφκά πα’(νω) στους τοίχους”!
Γενικά λειτουργεί αυτιστικά [λέει και ακούει μόνο τα δικά του – είναι και εγωπαθής!] και κάνει γαργάρα [δεν σχολιάζει και ούτε απαντά σε] ότι δεν του συμφέρει!
Λέει, ας πούμεν, «... τα βάλατε με τους άξιους πιβραβεύσεως μαθητές του Λυκείου Βεργίνας». όμως διάβασε την ανακοίνωση του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Βεργίνας; Θα τη βρείτε στο link http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,59859-.aspx, όμως θα παραθέσω τα κύρια σημεία της πιο κάτω:

“Τo Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, μαζί με εκπροσώπους από τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους του Λυκείου Βεργίνας, συνεδρίασε και συνέταξε ψήφισμα το οποίο διαβάστηκε στα ΜΜΕ επειδή, όπως ανέφεραν, «ήθελαν να εξηγήσουν πώς έγιναν τα γεγονότα γιατί θεώρησαν ότι υπήρξε κάποια παραποίηση των γεγονότων».
Στο ψήφισμα που ανέγνωσε η λαβαροφόρος του σχολείου Μαρία - Μαρκέλλα Παύλου αναφέρεται ότι «σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Λυκείου Βεργίνας καταδικάζει τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σχολικό χώρο. Καταδικάζουμε τις όσες βιαιότητες έχουν γίνει εκ μέρους τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των αραβόφωνων μαθητών. Καταδικάζουμε ακόμα το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ πως στα αποτρόπαια γεγονότα της 16ης Φεβρουαρίου συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών του Λυκείου Βεργίνας, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί που ενεπλάκησαν ήταν λίγοι και μεμονωμένοι».
Στο ψήφισμα καταδικάζεται ακόμα και το γεγονός ότι «τα χθεσινά επεισόδια ενίσχυσε η συστηματικά προκλητική συμπεριφορά κάποιων αραβόφωνων μαθητών, χωρίς να αποποιούμαστε και τις δικές μας ευθύνες. Τελειώνοντας θα θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνας δεν είμαστε ανώριμοι, δεν είμαστε ξενοφοβικοί, δεν είμαστε ρατσιστές - όπως μας παρουσίασαν κάποιοι - και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν δίπλα στα σχολεία, ώστε αυτά να λειτουργήσουν αρμονικά και να επιτελέσουν απερίσπαστα το εκπαιδευτικό τους έργο»”.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Πως ΜΑΣ προέκυψαν σ’ αυτό το post οι Αρχειομαρξιστές; Αναφέρθηκα και σ’ αυτούς και δεν το πήρα πρέφα;

Anef_Oriwn είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε,

Στο τέλος του σχολίου ΣΟΥ βάλλεις ακόμα μια παράμετρο στο ζήτημα του εγχώριου ρατσισμού [ή του ρατσισμού μεταξύ ημών] που δεν είχα σκεφτεί... Ίσως γιατί η αντιπαλότητα και οι συμπλοκές είναι μεταξύ ελληνοκυπρίων [και δεν βλέπουμε ρατσισμό εκεί]. Το γαίμαν που έτρεξε από το μαχαίρωμα του Ομονοιάτη αστυνομικού δεν έπρεπε να το πάρουν κάποιοι πίσω, αν υιοθετήσουμε τη λογική όσων επιτέθηκαν στους παλαιστίνιους στο Λύκειο Βεργίνας; Ή μήπως το γαίμα του εν λόγω αστυνομικού δεν ήταν ελληνικό επειδή είναι Ομονοιάτης; Αντίθετα αίμα ελληνικό έχουν ΜΟΝΟ εκείνοι που τον μαχαίρωσαν μια και είναι ελληναράδες ΑΠΟΕΛίστες!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

Κατά την άποψη μου η κατάσταση στον μαθητικό συνδικαλισμό είναι τραγική! Το μαθητικό κίνημα είναι αναποτελεσματικό. Δυστυχώς δεν μπορεί [αδυνατεί] να κάμει ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις. Και για να προλάβω τους όποιους έωλους, με τον όρο «πολιτικές» ΔΕΝ εννοώ κομματικές!
Οι μαθητές [συνδικαλιστές] εγκλωβίζονται στην αντιπαλότητα ΑΚΕΛικών και Συναγερμικών μαθητών για έλεγχο των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων. Προσκρούει όμως και στην γενικότερη απολιτικοποίηση και την πολιτική απάθεια των ιδίων των μαθητών. Τα συμβούλια ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με parties και εκδρομές!
Πέραν τούτου όπως έγραψα και στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης μου, το Σχολείο αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο [και θεσμό] της κοινωνίας, μια μικρογραφία της είναι. Γι’ αυτό και στους μαθητές αντικατοπτρίζεται και η ξενοφοβία και ο ρατσισμός που υπάρχουν ή υποβόσκουν στην κυπριακή κοινωνία. Όταν θα περιοριστεί ο ρατσισμός στο γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον, τότε θα αλλάξουν και τα μυαλά των μαθητών, που λόγω και της νεαρής τους ηλικίας σκέφτονται και λειτουργούν παρορμητικά και έντονα συναισθηματικά. Δεν μπορείς φανταστείς τι [άνιση] πάλη γίνεται μέσα στην τάξη από προοδευτικούς καθηγητές για την εμπέδωση μιας διαφορετικής συλλογιστικής.
Αν θυμάσαι, ο αγαπητός δμ3κ έγραψε στο Blog του για το τι έγινε στο Λύκειο όπου φοιτά, όταν κάποιοι καθηγητές προσπάθησαν να διοργανώσουν εκδήλωση για του Αγνοουμένους [ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους] με την παρουσία και τουρκοκυπρίων συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιογράφου Sevgul Uludag. Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε. Όμως παρόμοιας φύσεως εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Γυμνάσιο [φαίνεται εκεί επέμενε ο Διευθυντής και κάποιοι καθηγητές], αλλά για κάποιες μέρες [μετά την εκδήλωση], υπήρχε “εμπόλεμη” κατάσταση μεταξύ των ιδίων των καθηγητών!!!

aiolos είπε...

Αχ βρε ΑΝΕΥ για σένα παραγωγική συζήτηση είναι: η συζήτηση της συμφωνίας με την άποψή της καθοδήγησης σας και όχι η σύνθεση, μια αριστερά δηλαδή της εποχής του Μπεζεντάκου.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Κύπρο στο μεταναστευτικό, μπορεί εσείς να έχετε την δυνατότητα να αποροφήσετε 4 - 5 εκατομύρια λαθρομετανάστες και να το παίζεται άνετοι, απ ότι φαίνεται όμως η νεολαία σας έχει άλλη άποψη, αυτά σε μας συνέβησαν πριν 5-6 χρόνια, η αριστερά έκλασε τις απόψεις των νέων σε αυτό το θέμα και η νεολαία γύρισε την πλάτη στην αριστερά.

Δες πχ τι λέει ο Αγγελόπουλος (και μη μου τον βγάλετε και αυτόν φασίστα μετά την φασιστοποίηση του Μίκη):

«Για μένα η Αριστερά δεν σημαίνει τίποτε από τη στιγμή που δείχνει μόνο αρνητική διάθεση. Το τεράστιο πρόβλημα της Αριστεράς σήμερα είναι ότι δεν έχει πρόταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και εγώ δεν ξέρω πόσες συνιστώσες στη μία πλευρά. Στην άλλη πλευρά υπάρχει μόνο ένα “όχι” σε όλα τα πράγματα. Δεν σημαίνουν τίποτε αυτά χωρίς πρόταση. Και η πρόταση δεν είναι να ευνοούμε μόνο ένα μέρος της κοινωνίας αλλά ΤΗΝ κοινωνία. Είμαστε ένα σύνολο και δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι τα κόμματα έχουν καταντήσει μαγαζιά με τους δικούς του πελάτες το καθένα».

Δες τι λέει και για τους λαθρομετανάστες.

«Οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι. Από την άλλη μεριά,μιλάμε για μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες,που δύσκολα μπορεί να ισορροπήσει με αυτά που συμβαίνουν στον Εβρο,στην Πάτρα και στο Αιγαίο.Χρειάζεται κατ΄ αρχάς να αντιμετωπιστεί το θέμα με μια άλλου είδους πολιτική και την ίδια ώρα,επί πάρα πολλά χρόνια,στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε καμία πολιτική. Ο τρόπος με τον οποίο η εξουσία αντιμετωπίζει το θέμα είναι σαν να περιμένει κατευθυντήρια γραμμή από την πλευρά των κρατών που υποτίθεται ότι είναι κυρίαρχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Θα έλεγα ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη πρωτοβουλία και να ξέρει πόσο χωράει και πόσο δεν χωράει ο τόπος.Γιατί πολύ φοβάμαι ότι,έτσι όπως αντιμετωπίζεται όλη η ιστορία,οδηγεί σε αντιδράσεις ρατσιστικές και βεβαίως σε άνοιγμα προς την άκρα Δεξιά.Θέλει αποφασιστικότητα και σχέδιο που να σέβεται τους ανθρώπους και ταυτόχρονα να σέβεται τη χώρα.Θέλει το δύσκολο».


Δες τι λέει για την κρίση


«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κατ΄ αρχάς πολιτική. Με τον τρόπο που έχει συμπεριφερθεί η πολιτική εξουσία σε αυτή τη χώρα, είναι πολύ φυσικό να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Θα ευχόμουν η σημερινή εξουσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

aiolos είπε...

Για τους αρχειομαρξιστές μίλησα εγώ σαν παράδειγμα σε κάποια τοποθέτηση σου (δεν με διαβάζεις ), μετά θυμήθηκα ότι αυτοί είχαν κάνει μια συζήτηση με τον Εβραίο Τρότσκυ για τα εθνικά μας θέματα, είχαν υποστηρίξει την σωστή θέση, το ΚΚΕ τότε περίμενε να δει προς τα που θα κλάσει ο Στάλιν για να προσανατολιστεί, φαντάσου ότι επί πληθυσμού 300.000 15.000 τσάμηδες κατα την γνώμη του Τρότσκυ έπρεπε να αυτοδιατεθούν, Αρχειομαρξιστής αν θυμάμαι ήταν και ο πατέρας του Γιωτόπουλου (17 Νοέμβρη), τέλος πάντων οι άνθρωποι αυτοί εξολοθρεύτηκαν από το ΚΚΕ στις δε φυλακές το τι τους έκαναν οι πολυπληθέστεροι του ΚΚΕ δεν λέγεται, η ΟΠΛΑ ανέλαβε τα υπόλοιπα.

Γείτονας ανακατεμένος σε αυτά μου διηγόταν ότι στην προπολεμική Ελλάδα οι Σταλινικοί του ΚΚΕ ήταν η μειοψηφία στα σωματεία την κοινωνία κλπ.

Το κείμενο το έβαλα ασχολίαστο αλλά κάποιοι ανώνυμοι κατάλαβαν πολύ καλά το αντεθνικό των λόγων του Τροτσκυ. Εκεί κάπου μιλά και για την Κύπρο .....

aiolos είπε...

Α που είσαι ο Σταθης τους τα ξανάχωσε :


"Το όνομα των Παπανδρέου έχει γίνει κάτι σαν θανατερή καρικατούρα του Ελ Σιντ"

ΣΤΑΘΗΣ

http://ignatios100.blogspot.com/2011/02 ... 0670881241

Υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις σε αυτό τον λαό, τώρα πότε θα βγούμε στους δρόμους είναι το ζήτημα, από το μυαλό μου περνάει η άποψη του σύντροφου Λιακόπουλου.... ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Τελικά δεν μπορείς να κάμεις δίχως το Blog ΜΑΣ [εδώ χρησιμοποιώ τον μεγαλόπρεπη πληθυντικό!] ... Φαίνεται πως ΣΟΥ έχουμε δώσει σημασία που ίσως να ΣΟΥ λείπει! Όμως συστηματικά εξακολουθείς να μην απαντάς σε ζητήματα που θέτω, αφού ΔΕΝ ΣΕ συμφέρει. Αντίθετα ανοίγεις νέα θέματα! ΔΕΝ θα ΣΕ ακολουθήσω σ’ αυτήν την τακτική. Βαρέθηκα να ΣΕ ακολουθώ στο παιχνίδι ΣΟΥ ...
Θα σημειώσω μόνο, αγαπητέ επισκέπτη-σχολιογράφε, ότι «παραγωγική συζήτηση», είναι αυτή όπου οι Θέσεις που κατατίθενται δημιουργούν κι αντι-Θέσεις. Αλλά μέσα από τις αντιπαρα-Θέσεις που μπορεί να προκαλούν οι αντι-Θέσεις πρέπει να επιζητούμε τες συν-Θέσεις. Όμως ΔΕΝ πρέπει να ΜΑΣ φοβίζει και η σύγκρουση!!!

Υγιαίνετε!!!

aiolos είπε...

Αμ τώρα το είδα ο "κωλομπασκίνας" που έδειραν οι παλαιστήνιοι ήταν ήταν της Ομόνοιας, παρ όλα αυτά απ ότι βλέπεις ΑΝΕΥ οι Ελληναράδες μαθητές φέρθηκαν συντροφικά εθνικά στον διεθνιστή, η μάνα του όμως για να λέει ότι καλά του έκαναν και τον έδειραν κάτι θα ξέρει εκτός και αν πήρε γραμμή.

Μη το λες είμαι λίγο "απρόβλεπτος" συζητητής αλλά παρουσιάζω κάποιο ενδιαφέρον, γενικά με "δέχονται"...

Anef_Oriwn είπε...

Βλάκας είσαι [εκτός αν είσαι γκεμπελίσκος] ρε Έωλε! Που είδες ότι η μάνα του αστυνομικού είπε ότι «… καλά του έκαναν και τον έδειραν …»;

aiolos είπε...

Τι γίνεται εκεί στην Κύπρο; Είστε όλοι φακελωμένοι ξέρετε και ο τελευταίος σε ποιό κόμμα είναι; Μπράβο μάγκα μου αυτό είναι δουλειά πόρτα πόρτα που λένε, δεν περάσατε Εμφύλιο να φυλάτε τα ρούχα σας.

Βρεθηκα αυτό τον καιρό στο εξοχικό μου σε μια περιοχή της Πελοποννήσου, με την γυναίκα μου πίναμε καφέ και τα έχωνα δημόσια για την πολιτική πραγματικότητα, η περιοχή έχει βγάλει όλα αυτά τα υπουργικά υποκείμενα του πασοκ, πολλοι βολεμένοι, μου λέει η γυναίκα μου πρόσεχε δεν βλέπεις το κλίμα που υπάρχει, ναι παρ όλη την κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία, στα καφενεία τους δεν μιλούν ποτέ πολιτικά, μιλάνε για τον Ολυμπιακό, την τοπική ομάδα τους, έχουν πάθει πολλά οι άνθρωποι, αυτά δεν ξεχνιούνται παιρνούν στο ντιεν έι των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Τους "μεγάλους" μπορείτε να τους περιορίζετε με φόβο και τρομοκρατία για τις οικογένειες τους, τις δουλειές τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους κλπ.

Έτσι πολλοί σιωπούν.

Ευτυχώς τους μικρούς, δεν μπορείτε να τους περιορίσετε.

Αφού με επιχειρήματα δεν καταλαβαίνετε ότι η Κύπρος δεν αντέχει τις εκατοντάδες χιλιάδες των λαθραίων μουλλάδων μουσουλμάνων που μας κουβαλήσατε για να παίρνουν κάποιοι μίζες κλπ., τότε θα το καταλάβετε με το ξύλο.

Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Την γενιά των πατέρων μας την δηλητηριάσατε με παραμύθια του στυλ Οι άραβες είναι αδελφοί μας, Οι Παλαιστίνιοι είναι αδελφοί μας, οι Τούρκοι είναι αδελφοί μας και πολλά άλλα.

Δεν ξέρω αν είναι δικοί σας αδελφοί όλοι αυτοί (κάποιο μυστικό θα σας κρύβει η μάνα σας), αλλά δικοί μας δεν είναι.

Ξύλο, μέχρι να κατουράτε αίμα.

tsok είπε...

τζαι συ καλά τα λεες, ούλοι αδέλφια σηια, ΕΟΚΑ ούλα τα παιδια.

Anef_Oriwn είπε...

Πήραμε μια τρομάρα ρε Ανώνυμε [ημερ. 20/2/11 3:36 π.μ.], πόρτη τζιαι μάγκα της φατζιής τζιαι του πληκτρολογίου!!!

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

προφανώς τζιαι εν φασιστική τζιαι καταδικαστέα η επίθεση στους Παλαιστίνιους.

Που την άλλην, να σκεφτούμεν λλίον τι έκαμεν 150 κυπραιούθκια να σηκωστούν τζιαι να παν να δέρουν τους συμμαθητές τους τζιαι πως εδημιουργήθηκεν τούτη η έχθρα που πάει αρκετόν τζιαιρόν πίσω τωρά.

1) Οι Παλαιστίνιοι ήρταν στην Κύπρον τζιαι η κυβέρνηση έδωκεν τους πολιτικόν άσυλον. Καλά έκαμεν.

2) Επειδή οι αθρώποι ήρταν που τη ξενιθκιάν, η κυβέρνηση έδωκεν τους έναν πενιχρόν επίδομαν, ώσπου να έβρουν δουλειάν. Έπρεπε να τους δώκει περίτου

3) Που τη μιαν οι αθρώποι τούτοι εν εμάθαν να ζιουν σαν τους γέριμους τους Πακιστανούς οπότε εν δέχουνται να παν να δουλέψουν με τέθκοιους μισθούς, που την άλλην εν ξένοι οπότε εν βρίσκουν εύκολα καλή δουλειά, η ανεργία αυξάνεται τζιαι το επίδομα εννα κοπεί αν έβρουν δουλειάν, ακόμα τζιαι με λλιόττερα ριάλλια. Οπότε εν βρίσκουν δουλειάν, δικαιολογημένα.

4) Έσιει μια φάουσαν Κυπραίους που ούτε τζιείνοι βρίσκουν δουλειάν. Κακώς.

5) Σκέφτεται ο Κυπραίος, εγώ είμαι πολίτης τούντης χώρας, οι γονιοί μου πκιερώνουν φόρους τόσα χρόνια τζιαι εν βρίσκω δουλειάν τζιαι εν μου διά κανένας μπακκίραν. Γιατί διά στους άλλους που ήρταν που την Παλαιστίνη; Δικαιολογημένα.

6) Τζιαι δαμέ ξεκινά η παράνοια(τζιαι το ξύλον). Λαλεί ποιος μου φταίει; Ο Παλαιστίνιος. Τι να ζητώ; Να του κόψουν το επίδομαν.

Αν εβρέθετουν ένας λογικός φορέας(με τιμιότηταν τζιαι μούτρα), ήταν να πει τα εξής. Κάθε άθρωπος δικαιούται να έσιει μια δουλειάν. Υπάρχει τούτη η δυνατότητα σήμερα. Επειδή εν μπορούμεν να το λύσουμεν αύριον το πρωίν τούντο θέμαν, να δώκουμεν επίδομα σε ούλλους τους άνεργους.

Κομμουνιστής

aiolos είπε...

Κομμουνιστή εγώ θα έλεγα να δώσετε επίδομα και σε όσους δεν έχουν έρθει στην Κύπρο, δηλαδή σε όλη την Αφρική και σε όλη την Ασία. Κανονίστε το διότι έχουμε και εδώ κάτι εκατομμύρια που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.

Και μιας και είναι σήμερα η Κυριακή του Ασώτου (εσύ ξέρεις ΑΝΕΥ το Ευαγγέλιο που άκουσες το πρωί στην ενορία σου)



Χρόνια πολλά στην Κυβέρνηση (της Ελλάδος κατ αρχάς) και τους πολιτικούς (γενικότερα).

http://aiolos-mavro.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Μια πολιτική ερμηνεία του Ευαγγελίου.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Μόλις και πρόλαβα το λόγο [κήρυγμα] του παπά [για τον «άσωτο υιό»] το πρωί στην εκκλησιά όπου πήγα για το ετήσιο μνημοσύνου αγαπημένου προσώπου του πολύ στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος που έφυγε από τη ζωή [λόγω καρκίνου] σε πολύ μικρή ηλικία [ήταν μόλις 9 χρονών].
Πάντως ο λόγος του παπά μου υπενθύμισε πόσο υποκριτές είσαστε εσείς οι θρησκευόμενοι Έλληνες Χριστιανοί κι Ορθόδοξοι!

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Για να ‘μαι ειλικρινής ΔΕΝ πολυκατάλαβα που το πας, ή τι θες εν τέλει να πεις! Το ανεργιακό [επίδομα] μπορεί να δώσει λύσεις; Και πρέπει να δίνεται επ’ αόριστο κι σ’ όλους; Κι από που θα εξευρεθούν οι πόροι για να δινεται;

Πέραν τούτου αφού «... προφανώς τζιαι εν φασιστική τζιαι καταδικαστέα η επίθεση στους Παλαιστίνιους», ότι τζιαι να πούμεν για το «... τι έκαμεν 150 κυπραιούθκια να σηκωστούν τζιαι να παν να δέρουν τους συμμαθητές τους τζιαι πως εδημιουργήθηκεν τούτη η έχθρα ...», είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!

aiolos είπε...

Καλό Παράδεισο στο παιδί και υπομονή στους γονείς του που απ ότι φαίνεται οι άνθρωποι είναι και χριστιανοί, ξέρεις έχω συναντήσει πολύ καλούς κύπριους μοναχούς στο Άγιο Όρος, ένας από αυτούς είναι και πνευματικός μου. Έχετε τόσο καλό δυναμικό καλογήρων και είστε στο ΑΚΕΛ(!)

Λοιπόν εγώ άκουσα το Ευαγγέλιο και το γαμ@μένο το μυαλό μου (όσο υπάρχει, εσείς είστε ευστροφότεροι) πήγε στην πολιτική διάσταση (του διόλου πράγματα).... Βλέπω ότι εκεί στην Κύπρο δεν συμφωνείτε όλοι για το μεταναστευτικό..... αλλά οι προοδευτικοί πρόστεσαν και μια ακόμα μειονότητα (τρομάρα σας) τους αραβόφωνους, σαν να μη σας έφταναν οι αδελφοί τ/κ, αν κάνει καμιά εισβολή ο Καντάφι να δω που θα μείνετε. πιό πολύ μυαλό έχουν οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνα.

Κομμουνιστής είπε...

Εν τζιαι θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, αλλά ψάχνω την αιτίαν που τους οδήγησεν να κάμουν τούντο πράμαν. Όποια τζιαι αν ένει.

Τούτον που έθελα να πω εν ότι υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ούλλοι δουλιά τζιαι ότι αν εσυνέβαινε κάτι τέθκοιον, εν θα τα είσιε κανένας Κυπραίος με τους Παλαιαστίνιους.

Ώσπου να γίνει τούτον, εν πιο λογικόν να εζητούσαν έναν επίδομα ανεργίας όσοι εν βρίσκουν δουλιές παρά να έχουν την απαίτηση να το κόψουν που τους άλλους(πράμα που εν εντελώς ηλίθιον, αύριο μπορεί χρησιμοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι εναντίων των Κυπραίων τζιαι με τι μούτρα εννα πάει ο Κυπραίος να ζητά αλληλεγγύην;).

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Εξ όσων επροσπαθούσαν να μου μάθουν και απ’ όσα ακούω το βασικότερο και ουσιαστικότερο μήνυμα που προσπαθεί να εκπέμψει ο Χριστιανισμός είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, όποιος κι αν είναι αυτός. ΕΣΥ θεωρείς ότι ο λόγος ΣΟΥ είναι χριστιανικός;

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Η αιτία για τις ρατσιστικές επιθέσεις είναι η ξενοφοβία που καλλιεργείται και αναπαράγεται συστηματικά στην κοινωνία μας από πολιτικούς και τα ΜουΜουΕ ...

Αναφορικά με το ανεργιακό, απ’ ότι γνωρίζω σύμφωνα με την Νομοθεσία τούτο παραχωρείται σε όσους έχουν ήδη εργαστεί για κάποιο minimum χρονικό διάστημα κι έχουν καταστεί άνεργοι. Βασική προϋπόθεση για την καταβολή είναι να πληρώνονταν κοινωνικές ασφαλίσεις στο όνομα του αιτητή. Κι αν δεν κάμνω λάθος το ανεργιακό επίδομα παραχωρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα [maximum 6 μήνες] και το ύψος του έχει άμεση σχέση με το ποσό πάνω στο οποίο καταβάλλονταν κοινωνικές ασφαλίσεις... Άρα δεν βλέπω [από νομικής άποψης] πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί η σκέψη ΣΟΥ. Αντίθετα έχω την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε περισσότερες αντιδράσεις από την πλευρά όσων φωνασκούν και σήμερα. Πέραν τούτου στη βάση ποιων δεδομένων θα παρεχωρείτο σε κάποιον που δεν έχει δουλέψει ακόμα [στην Κύπρο] ανεργιακό επίδομα;

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

προφανώς κάτι τέθκοιον έννεν σύμφωνο με το παρών νομοθετικό πλαίσιον.

Αλλά νομίζω ότι όποιος άθρωπος γυρεύκει δουλειάν τζιαι εν βρίσκει, πρέπει να πιάνει ανεργιακόν επίδομαν, ανεξάρτητα που το αν εδούλεψεν ποττέ του ή όι τζιαι για όσον τζιαιρόν εν άνεργος. Εν φταίει ο ίδιος.

Αν οι Κυπράιοι έχουν έναν τέθκοιον επίδομαν, εν θα έχουν λόγο να μουρμουρούν για τους Παλαιστίνιους που ενώ εν επιερώσαν ποττέ τους φόρους δαμέσα, πιάνουν επίδομαν.

Νομίζω ότι η καλλιέργεια της ξενοφοβίας τζιαι του ρατσισμού, όσον αισρχή τζιαι αν ένει, αν δεν πατά τζιαι σε κάποια δεδομένα, εν θα παρπατήσει. Ως τζιαι ο Γκέμπελς, εφρόντιζε να βρίσκει τζιαι κάποια πραγματικά στοιχεία (πέραν που τζζείνα που εκατασκεύαζεν) για να αποδείξει την αλήθκειαν τζιείνου που ελάλεν

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

«... η καλλιέργεια της ξενοφοβίας τζιαι του ρατσισμού ...» βασικά «... πατά ... [στα] ... δεδομένα ...», που δημιουργούνται λόγω των καπιταλιστικών κρίσεων. Κάποια επιμέρους ζητήματα, προβλήματα και γεγονότα [όπως ο ξυλοδαρμός του ελληνοκύπριου αστυνομικού από παλαιστίνιους] δίνουν την αφορμή για έκφραση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ...
Και η επόμενη ανάρτηση μου θα είναι σχετική ...

aiolos είπε...

Όχι δεν νομίζω να είναι και πολύ χριστιανικά τα ξενοφοβικά μου (τις περισσότερες φορές είμαι ειλικρινής και όσες δεν είμαι τάχιστα μετανιώνω), πιο χριστιανικό μου φάνηκε αυτό που έγραψε ο κομμουνιστής.

Ωστόσο δεν το βλέπω από την θρησκευτική του διάσταση, αλλά από την εθνική, στην Ελλάδα κάναμε εισαγωγή από την Αλβανία (πολύ επικίνδυνο πράγμα δες τι γίνεται στο Κόσσοβο) εσείς από τους Άραβες, μωαμεθανοί που δεν δέχτηκαν οι τούρκοι μωαμεθανοί αλλά εσείς (δεν με ενδιαφέρει πια παράταξη, όλοι σας), εν δυνάμει αυτοί κάποια στιγμή θα γίνουν μειονότητα (μη απορροφήσιμη) γιατί αλήθεια να μη θελήσουν κάποια στιγμή να τους προστατέψουν οι πανίσχυροι άραβες γείτονές σας (με κάποια αφορμή). Πιστεύω ότι οι μαθητές στην αδολότητα τους βλέπουν στην ψυχή τους κινδύνους για την πατρίδα τους και εσείς στις εθνικές τους ανησυχίες βλέπετε φασισμό, και με φασισμό πάτε να τους βγάλετε φασιστικό αυτό που βλέπουν ..... και είμαι πεπεισμένος ότι βλέπουν ορθότερα από εσάς.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Την τοποθέτηση του εκλεγμένου Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Βεργίνας που έβαλα σε σχόλιο μου πιο πάνω [ημερ. 19/2/11 4:36 μ.μ.] τη διάβασες;

aiolos είπε...

Αυτά τα κείμενα δεν ξέρω πόσο "μη καθοδηγούμενα " είναι (από πολλούς και από τους καθηγητές, αυτός ο καθηγητής που μιλούσε για "αραβόφωνους" πχ το σόι πράγμα είναι και πόσο επηρεάζει τους μαθητές), αλλά και το κείμενο απ΄ ότι είχα δει μιλούσε για προκλήσεις των "αραβόφωνων" που εγώ το μεταφράζω (αποκωδικοποιώ) ότι υπάρχει οργανωμένος αραβικός μισελληνισμός. Τώρα τις ευθύνες που αποδίδουν στον εαυτό τους τα παιδιά, είναι το έμφυτο του Έλληνα να δω το δίκιο του άλλου πρώτα και μετά το δικό μου.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Ότι εν ΣΑΣ συμφέρει εν «καθοδηγούμενο», ενώ αυτά που εξυπηρετούν τες ιδεοληψίες ΣΑΣ εν εθνικοπατριωτικά!