Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ανάρτηση 4/2011* [έκτακτη, επίκαιρη, γερμανο-κυπριακή και ποικίλης ύλης] – Για “μια ξανθιά από το Βισμπάντεν” (τη Μέρκελ!) και τες διοξίνες...


* - Επεξηγηματική σημείωση 11/1/2011:
Το κείμενο της ανάρτησης αυτή και πιο συγκεκριμένα το μέρος του που αναφέρεται στο [γερμανικό] σκάνδαλο με τες διοξίνες [στα κοτόπουλα] το ‘γραψα την [περασμένη] Κυριακή 9 του Γενάρη. Το συγκεκριμένο διοξινο-σκάνδαλο θα αποτελούσε ένα από τα τρία θέματα με τα οποία θα καταπιανόμουν σ’ αυτήν την νέα μου ανάρτηση. Επειδή όμως το κείμενο [μ’ όλα όσα περιέλαβα σ’ αυτό] έβγαινε μακρινάρι, είπα να το σπάσω σε δυο-τρία μέρη.
[Ενημερωτικά να πω ότι τ’ άλλα δύο θέματα θα ήταν,
- πρώτον, ο αντι-“λαθρο”μεταναστευτικός φράκτης στον Έβρο, και
- δεύτερον, η ιστορία με το φυσικό αέριο, όπου ειδικοί κι ανειδίκευτοι μπλέξανε τα μπούτια τους] ...

************************
Στο μεταξύ σήμερα ΜΑΣ ήρθε στην Κύπρο για σύντομη αλλά πολύ σημαντική [όπως χαρακτηρίστηκε] επίσκεψη η Καγκελάριος της Γερμανίας κα Άνγκελα Μέρκελ! Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη επιτυχία του Προέδρου, αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψη ότι είναι η πρώτη γερμανού καγκελαρίου στην Κύπρο, αλλά και τις δηλώσεις της σε σχέση με το κυπριακό.
Η κα Μέρκελ τόνισε ότι η χώρα της θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί το [κυπριακό] πρόβλημα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί και η Γερμανία υπήρξε μια χωρισμένη χώρα αλλά και γιατί οι δύο χώρες έχουν στενή συνεργασία σε διάφορα πεδία, όπως της επιστήμης και της οικονομίας. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα το θάρρος σας και τις πρωτοβουλίες που παίρνετε» είπε, σημειώνοντας, ότι «η τουρκική πλευρά δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία είναι έτοιμη για έναν συμβιβασμό». [Άραγε σου, μέσ’ τούτες τες «πρωτοβουλίες», η κα Άνγκελα έβαλε τζιαι τες προτάσεις του Προέδρου για την Αμμόχωστο;] ...

Απ’ εκεί και πέρα, και επειδή εγώ είμαι της αρχής “όπου ακούεις ότι έχει πολλά σύκα, πιάννε μιτσίν καλάθιν”, θα καρτερώ να δω έργα [κι από την Γερμανία γενικότερα κι από την κυρία Άνγκελα ειδικότερα]! Να δω τι θα κάμει στην πράξη για το κυπριακό και κατά πόσο θα εξασκήσει [ως επικεφαλής του γερμανικού κράτους – της ηγέτιδας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης] πίεση στην Τουρκία για να ανταποκριθεί «... επαρκώς στις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς». Δεν θα πω όμως τα γνωστά μου [τα “δογματικά” και τα παλαιο-κομμουνιστικά] περί της υποκρισίας και της συμφεροντολογίας των «ιμπεριαλιστών», αλλά ρε συντρόφια εκεί στη “Χαραυγή”, κάμνετε τζιαι νάκκον κράτει! Τι ήταν πάλι τούτος ο ενθουσιασμός για την επίσκεψη της κυρίας Άνγκελας τζιαι τζιείνος ο πρωτοσέλιδος τίτλος και μάλιστα στα γερμανικά, «Will Komen”(!) ["Καλώς ήρθατε"]; Εξιάσετε αλόπως τη φασαρία που έγινε τότε με την αποκλειστική δημοσίευση στην εφημερίδα, άρθρου του τότε Πρωθυπουργού της Αγγλίας Gordon Brown...
{Σημείωση 12/1/2011 – 1:50 μ.μ.:
Σήμερα δύο εφημερίδες – η “Αλήθεια” και ο “Πολίτης” – γράφουν ότι η “Χαραυγή” έγραψεν λανθασμένα, από άποψη ορθογραφίας, το “Καλώς ήρθατε” στα γερμανικά. Έπρεπε να ήταν “Willκommen”δηλ. μια λέξη και με δύο m! Μα καλά, τούτον ήταν η ουσία, οξά τα παναϋρούθκια;}...

Τέλος πάντων ας μεν γινόμαστε τζιαι τέλεια κατζιάρηες! Τη [πολιτική] κατζιήαν μου θα την βκάλω μετά στα σχόλια που θα κάμω για τες διοξίνες. Για την ώρα ως φιλόξενος και γαλαντόμος κύπριος θα αφιερώσω στην γερμανίδα Καγκελάριο το άσμα του Μίκη Θεοδωράκη “Μια ξανθιά από το Βισμπάντεν” [link: http://www.youtube.com/watch?v=zW2__C1ePWY ], από το δίσκο “Γράμματα από τη Γερμανία” [έκαμα αναφορά γι’ αυτόν στην προηγούμενη ανάρτηση μου [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/01/32011.html], τραγουδημένο από τη Δήμητρα Χατούπη. [Δεν το βρήκα στο youtube τραγουδημένο από τη πρώτη ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου] ...

Και πάμε τώρα στες διοξίνες ...

**************************
Για τες διοξίνες και τους τέλειους γερμανούς:

1. Διοξίνη και σε γερμανικά κοτόπουλα
[από τις ειδήσεις στο διαδίκτυο- link:
http://www.capital.gr/News.asp?id=1113332]

“Διαστάσεις ντόμινο παίρνει το γερμανικό διατροφικό σκάνδαλο, καθώς μετά τα αυγά, εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης και σε γερμανικά κοτόπουλα, όπως μεταδίδουν Γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές δεν ενημέρωσαν τους πολίτες, αφού έκθεση του υπουργείου Προστασίας των Καταναλωτών εκτιμά, “ότι άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία δεν θα πρέπει να αναμένονται από την κατανάλωση.”

2. Εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο που ξεκίνησε από τη Γερμανία. Μολυσμένα αβγά και στη Βρετανία
[από τον κυπριακό τύπο - link:
http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/343305]

“Στη Γερμανία έχουν κλείσει προληπτικά περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, κυρίως χοιροστάσια στην Κάτω Σαξονία. Επιπλέον, έχουν θανατωθεί χιλιάδες πουλερικά.
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ζωοτροφές είχαν επίπεδα διοξίνης τουλάχιστον 77 φορές πάνω από το κανονικό
Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται ότι έχει το διατροφικό σκάνδαλο από τη Γερμανία, το οποίο έχει ήδη εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι οι ζωοτροφές είχαν επίπεδα διοξίνης τουλάχιστον 77 φορές πάνω από το κανονικό.
Εν τω μεταξύ, αβγά μολυσμένα με διοξίνη έχουν εισαχθεί και στη Βρετανία, που χρησιμοποιήθηκαν σε επεξεργασμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαγητών, όπως μαγιονέζα και ζυμαρικά. Ήδη, στη Γερμανία έχουν κλείσει προληπτικά περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, κυρίως χοιροστάσια στην Κάτω Σαξονία. Επιπλέον, έχουν θανατωθεί χιλιάδες πουλερικά.”

Σχόλιο ΕΜΟΥ του [πίκρη του] Ιστολόγου [για το θέμα των διοξινών]:

Ου Θε(γ)έ, Γριστέ τζι’ ούλλοι οι Ιεραπόστολοι!
Μα γίνονται ολάν έτσι ματσαράγκες στην απόλυτα πειθαρχημένη και δουλεύουσα ως ελβετικό ρολόι Μητρόπολη του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού, την Γερμανία; Αν νεν κακό τζιαι ξόρ(κ)ισ’ το!!!

Δεν γίνεται να ‘κάμαν έτσι στραοδουλειά οι ίδιοι οι Φρίτσηδες στην χώρα τους! Μόνο οι "αχαμάκκη(δ)ες" [όπως τους λαλούν οι γερμανοί], οι “καλαμαράες” που δεν σέβονται την χώρα τους, τζιαι επαττίσαν την [λαλούσιν και πάλιν οι γερμαναράδες], κάμνουν έτσι λαδκιές! Είχαν μάλιστα βάλει σε εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού “Focus” [πέρσι τέτοια εποχή] την Αφροδίτη της Μήλου να καβλιάζει τους έλληνες!
Σίγουρα κάποιος εναπομείνας και κυκλοφορών υπογείως κομμουνιστικός (κωλο)δάκτυλος θα έχει βάλει το χέρι του και θα φταίει για όλ’ αυτά [όπως τότε, το 1933, επί εποχής Χίτλερ με το κάψιμο του Ράιχσταγκ] ... Καλά κάμνουν λοιπόν οι ευρωπαίοι και βγάζουν συνεχώς αποφάσεις και ψήφισμα για καταδίκη του κομμουνισμού και ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών και της διάδοσης τους. Τι ευρωπαϊκές αρχές και τι ελευθερία της έκφρασης θέλουμε να έχουμε, αν δεν απαγορεύσουμε στους κομμουνιστές να μιλάνε; [links: http://www.topontiki.gr/article/12890 και
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5948953&publDate=14/11/2010]. Αφού τζι' ο ΕΥΡΩΚΟ-κος Ρίκκος απαιτεί από τον Πρόεδρο να μην μιλά [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/912010.html].

Για τες επεξηγηματικές σημειώσεις,
τα copy paste
και τα σχόλια,
Anef_Oriwn
Κυριακή 9/1/2011

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Εξαιρετική (και πάλι) η ανάρτηση.

Πολλά τα ζητήματα που θίγεις, θαυμάσια τα λες για τις διοξίνες αλλά προς ώρας τουλάχιστον θα σταθώ μόνο στα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Σημαντική επίσκεψη;

Σημαντικότατη.

Εξαιρετικές οι τοποθετήσεις της;

Εξαιρετικότατες.

Έστειλε μηνύματα;

Έστειλε.

Όμως.

Η κυρία Μέρκελ είναι αυτή τη στιγμή η λιγότερο δημοφιλής αρχηγός κράτους στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και εύλογα λόγω των ερωτημάτων που υπάρχουν για τον ρόλο της στα κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος των "αδύναμων κρίκων" της Ε.Ε. αλλά και λόγω της έντασης με την οποία η ίδια έχει εκφράσει έμμεσα αλλά με σαφήνεια την διάθεση της για μία γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη.

Επίσης.

Η κας Μέρκελ είναι σημαντικά αποδυναμωμένη στο εσωτερικό μέτωπο της πατρίδας της και διόλου βέβαιη η επανεκλογή της.

Αντίθετα, μία πιθανότατη συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, θα τους φέρει ισχυρούς ξανά στην εξουσία.

Σημείωση: ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχει εξαιρετικά καλές σχέσεις με την Τουρκία και ασφαλώς πολλές, πάρα πολλές "υποχρεώσεις" στα κάποια εκατομμύρια Γερμανών Τουρκικής καταγωγής που ψηφίζουν.

Συμφωνώ κατά συνέπεια με τον φίλο Άνευ που τονίζει την χαρακτηριστική υπερβολή των ΜΜΕ αλλά και κάποιων πολιτικών προσώπων αναφορικά με την επίσκεψης της ξανθιάς κυρίας από το Βισμπάντεν...

Εξωφρενικός και ο τίτλος του Πολίτη σήμερα, κατά τη γνώμη μου που βρήκε την 'Ανγκελα ...άγγελο και με άφησε πρωί πρωί, κάγκελο!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,

Όντως «εξωφρενικός» ο χτεσινός τίτλος του “Πολίτη” [“Άγγελος η Άνγκελα”], αλλά παράλληλα και ατυχής, υπερβολικός και παραπλανητικός. Εγώ όταν ακούω να προσφωνείται μια γυναίκα ως “Άγγελος”, ο νους μου πάει στην ομορφιά της. Από που κι ως που λοιπόν η Μέρκελ “Άγγελος”;

Για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει φίλτατε, παρ’ όλο που εγώ έχω πει την άποψη μου: “όπου ακούεις ότι έχει πολλά σύκα, πιάννε μιτσίν καλάθιν”!

Unknown είπε...

Εγώ όταν ακούω να προσφωνείται μια γυναίκα ως “Άγγελος”, ο νους μου πάει στην ομορφιά της. Από που κι ως που λοιπόν η Μέρκελ “Άγγελος”;

Αυτό πια...άστο. Στην καλύτερη περίπτωση, αν ήταν κατά τα λοιπά συμπαθής, θα μπορούσες να την πεις Miss Piggy...αν θυμάσαι τον σχετικό χαρακτήρα από τα Mappet.