Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάρτηση 66/2010 [έκτακτη, επίκαιρη, οικολογική, περιβαλλοντολογική και υγειονομική] – Για τα σκουπίδια και τα λύματα στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων.


Εισαγωγή:
Σήμερα θ’ ασχοληθούμε [μεγαλοπρεπής πληθυντικός] μ’ ένα θέμα από την τρέχουσα επικαιρότητα [όχι όμως από τα συνήθη πολιτικολογικά, κοινωνικά ή τα περί ανέμων, υδάτων και στερεών με τα οποία καταπιάνομαι]... Είναι ένα επίκαιρο οικολογικό και περιβαλλοντικό ζήτημα που έχει σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών [αλλά και ευρύτερα των απορριμμάτων και αποβλήτων – υγρών και στερεών] στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων και στην Ελεύθερη Περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου.
Το θέμα/ζήτημα/πρόβλημα αυτό [αρκετά παλιό και επίμαχο] βγαίνει από καιρού εις καιρό στην επιφάνεια [από την κατάψυξη και την ναφθαλίνη] και μετά από διάφορες κυβερνητικές ενέργειες, και προκαλεί τριβές, εντάσεις και αναταράξεις. Βλέπετε δεν είναι εύκολο [ή πρακτικά δυνατόν] όλοι οι κάτοικοι μια κοινότητας ή/και οι κατά τεκμήριο εκπρόσωποι της [δηλ. τα εκλεγμένα μέλη της Τοπική Αρχής] να συμφωνήσουν, να δεχτούν [ή και να ανεχτούν], τη δημιουργία, παρουσία και ύπαρξη στην επικράτεια της κοινότητας τους, έργων και μονάδων που θεωρητικά ή εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν οχληρία ή/και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων [αν και εδώ που τα λέμε πολλές φορές οι πρωτοστατούντες σε τέτοιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις είναι άνθρωποι των οποίων επηρεάζονται ή θα επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα οι περιουσίες ή άλλα προσωπικά συμφέροντα από τέτοια έργα.

Το επίμαχο, λοιπόν, θέμα της διαχείρισης των σκυβάλων στη συγκεκριμένη περιοχή επανήλθε στην επικαιρότητα τις προάλλες [την 1η του μηνός] λόγω των εντόνων αντιδράσεων κατοίκων της Ορμήδειας για την ανέγερση Διαμετακομιστικού Σταθμού Οικιακών Στερεών Απορριμμάτων στα χωρικά χώματα της Κοινότητας τους, παρά το διατηρητέο παλιό εξωκλήσι του Άη Γιώρκη της Αγκόνας [ασχέτως αν τα χωράφια στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκουν ή γειτνιάζουν με γη που ανήκει ως επί το πλείστον σε Ξυλοφαΐτες τζιαι Αυκορίτες – στον χώρο υπάρχουν φάρμες με αγελάδες, περβόλια και καλλιέργειες]. Με τις ενέργειες τους οι Ορμηδκιώτες τελικά ματαίωσαν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανέγερση του Σταθμού μεταφόρτωσης των σκυβάλων της περιοχής. Φυσικά αυτά τα “ανεπιθύμητα” έργα ΔΕΝ μπορούν να χωροθετηθούν στον αέρα ή στον ουρανό, αλλά κάτω στη γη. Έχω όμως την άποψη ότι πολλές φορές οι γραφειοκράτες τεχνοκράτες λειτουργοί των διάφορων εμπλεκομένων υπηρεσιών και υπουργείων δεν κάμνουν 
[για διάφορους λόγους] και τες πιο ενδεδειγμένες επιλογές και προτάσεις [χώρων],  ή/και παραλείπουν [ίσως και σκόπιμα για να αποτρέψουν τυχόν αντιδράσεις, ή ίσως και από ελιτισμό] να ενημερώσουν σωστά, ολοκληρωμένα κι έγκαιρα τον κόσμο γι’ αυτά τα έργα – για τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Δεν διεκδικώ δάφνες ειδικού για περιβαλλοντικά/οικολογικά ζητήματα, ούτε έχω ζηλέψει τη δόξα του Blogger Aceras πάνω σε τέτοια θέματα και ούτε προσπαθώ να τον μιμηθώ ... Επειδή όμως λίγο - πολύ γνωρίζω την περιοχή κι έχω μελετήσει και λίγο το θέμα, είπα να εκφράσω [και να καταθέσω] κι ΕΓΩ [σιγανά και ταπεινά] τες απόψεις ΜΟΥ.Εξακολουθώ όμως να θεωρώ ότι τα οικολογικά/περιβαλλοντικά συγγράμματα του φίλου Aceras ΔΕΝ παίζονται! Αυτό είναι ευρέως παραδεχτό, γι’ αυτό και ενίοτε όταν κάποιοι διαφωνούν με τες πολιτικές του τοποθετήσεις τον καλούν [ειρωνικά] να «...επιστρέψει στις τσούρες, τα οικολογικά και ενίοτε τα ομοφοβικά και ξενοφοβικά συγγραμματα [του] τα οποία αποπνέουν γραφικότητά μαζι με το “ασπρο-μαυρο” που γνωρίζει τόσο καλά...»

*****************************
Χωροθέτηση του σταθμού μεταφόρτωσης σκυβάλων στην Ορμήδεια.
A. Το ιστορικό της επιλογής του χώρου παρά το εξωκλήσι τ’ Άη Γιώρκη της Αγκόνας.
Η ιστορία ξεκινά [τουλάχιστον όπως ΕΓΩ τη γνωρίζω] κατά τες αρχές της νέας χιλιετίας και σχετίζεται [έμμεσα] και με τη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος για τα οικιακά λύματα [άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή!] για τες [υπόλοιπες] κοινότητες της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου [Δερύνεια, Φρέναρος, Βρυσούλλες, Αυγόρου, Δάσος Άχνας, Λιοπέτρι, Σωτήρα – για τους δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου είχε ήδη κατασκευαστεί και λειτουργούσε αποχετευτικό σύστημα] και τρεις κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας [Ξυλοφάγου, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου]. Στον σχεδιασμό αυτόν περιλαμβανόταν και η κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων παρά το Φράγμα της Άχνας.
[Να σημειώσω ότι οι κοινότητες της περιοχής είναι αρκετά μεγάλες με πέραν των 3000 κατοίκων εκάστη. Τα όρια ταχύτητας στους δρόμους που συνδέουν τες κοινότητες μεταξύ τους κυμαίνονται από 50 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά αυτοκίνητα να καθίστανται σχεδόν αχρείαστα. Όπως πάμε θα χρησιμοποιούμε πλέον για τες μετακινήσεις ΜΑΣ τη δημόσια συγκοινωνία ή θα πάρουμε ποδήλατα!]

Η πρόταση για χωροθέτηση του Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων κοντά σε μια οικολογικά ευαίσθητη και προστατευόμενη περιοχή [το Φράγμα της Άχνας χαρακτηρίζεται στη Δήλωση Πολιτικής ως Τοπίο Εξαιρετικής Φυσικής Ομορφιάς], προκάλεσε [ως ήταν φυσικό] τις δικαιολογημένες αντιδράσεις [ή αποτέλεσε το άλλοθι για αντιδράσεις] κάτοικων [επηρεαζόμενων και μη] των δύο κοινοτήτων που γειτνιάζουν με το Φράγμα. Πρώτα της Κοινότητας του Δάσους Άχνας [με την Τοπική Αρχή όμως να συμφωνεί με την εκεί χωροθέτηση του έργου] και ακολούθως και των κατοίκων της κοινότητας Αυγόρου [καθώς η μονάδα επεξεργασίας θα χωροθετείτο πολύ κοντά στην κοινότητα αυτή], με το Κοινοτικό της Συμβούλιο να λέει κατ’ αρχάς και κατ’ αρχήν ΟΧΙ. Παράλληλα όμως υποβάλλει και προτάσεις για αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος της Κοινότητας σε περίπτωση κατασκευής του Σταθμού Επεξεργασίας στον συγκεκριμένο χώρο [αντιφατική στάση] και να προτείνει από την άλλη και υπαλλακτικούς χώρους για την κατασκευή του έργου. “Ήξεις αφίξεις” η στάση της εν λόγω Τοπικής Αρχής!

Να σημειώσω ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων υποστήριζε ένθερμα [γιατί άραγε;] την κατασκευή του Σταθμού παρά το Φράγμα, τη στιγμή μάλιστα που έπρεπε να προβληματίσει η περιβαλλοντική μελέτη [που έγινε από μια γαλλική εταιρεία] για τα κενά και τα ερωτηματικά που άφηνε. [Ας πούμεν, προνοούσε όπως το επεξεργασμένο νερό, το οποίο η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θεωρούσε ως απόβλητο, θα αποθηκευόταν μέσα στο ίδιο το Φράγμα! Κάτι τέτοιο θα ήταν οικολογικά ενδεδειγμένο;]

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια λειτουργών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων να επεξηγήσουν στους κάτοικους του Αυγόρου και του Δασακιού [σε συγκέντρωση στο Αυγόρου], τα τυχόν οφέλη που θα είχαν από το έργο [βασικά μπόλικο νερό για άρδευση], το εν λόγω κυβερνητικό Τμήμα αναδιπλώθηκε ανωμάλως και χωρίς περαιτέρω διαβουλεύσεις, αλλά παρασκηνιακά και γραφειοκρατικά [σε κλειστά δώματα] έκαμε νέες σκέψεις και προχώρησε σε νέους σχεδιασμούς. Μετά από εισήγηση του ιδίου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας προτάθηκε ως χώρος για την κατασκευή του Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων, αλλά για 5 ΜΟΝΟ κοινότητες [το Ξυλοφάγου, την Ορμήδεια, την Ξυλότυμπου, το Αυγόρου και το Δάσος Άχνας] στην περιοχή του Άη Γιώρκη της Αγκόνας. Να πως μπήκε στο χορό τζι’ Άης Γιώρκης, μεγάλ' η χάρη ΤΟΥ]! [Να αναφέρω ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται στην επικράτεια των Βρετανικών Βάσεων. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα είναι το ότι, ενώ οι κοι λειτουργοί του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων έλεγαν πως οι Βάσεις δεν αποδέχονταν πρόταση για χωροθέτηση του Σταθμού σε έδαφος τους κοντά στες Βρυσούλλες αντι στο Φράγμα, δέχτηκαν με σχετική ευκολία τούτος να γίνει κάπου αλλού].

Οι Τοπικές Αρχές του Δάσους Άχνας και του Αυγόρου δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρόταση. Το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αυγόρου μάλιστα, κρίνοντας [ως φαίνεται] την εξέλιξη και την επιλογή αυτή ως δυσμενέστερη για την Κοινότητα, επανήλθε για να προτείνει, το ίδιο αυτή τη φορά, ως χώρο για τη κατασκευή του Σταθμού, την περιοχή του Φράγματος της Άχνας. Πρότεινε όμως όπως ο Σταθμός χωροθετηθεί όσο το δυνατό πιο μακριά από την λεκάνη του Φράγματος [το χώρο αποθήκευσης του νερού, ο οποίος παρεμπιπτόντως φέτος γέμισε – κάτι που έχει χρόνια να γίνει] και όπως τούτος εξυπηρετεί και τες 10 ενδιαφερόμενες κοινότητες. [Επ’ αυτού έχω μια διαφορετική άποψη την οποία θα καταθέσω πιο κάτω, στο σημείο Β2].
Τούτη η πρόταση έχει γίνει τελικά αποδεκτή κι από την πολιτεία και ως φαίνεται προχωρούν και οι διαδικασίες για έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. [Ήδη σε κάποιες κοινότητες όπως στο Ξυλοφάγου γίνονται και τα έργα στους δρόμους για το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο].

Στο μεταξύ όμως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό για κατάργηση των τοπικών σκυβαλότοπων [χωματερών] στες διάφορες κοινότητες και τη δημιουργία του ΧΥΤΥ στην Κόσσιη [το οποίο εξυπηρετεί τόσο τες κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας όσο και εκείνες της Επαρχίας Αμμόχωστου], κατέστη αναγκαία και η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης των οικιακών σκυβάλων. Ένας τέτοιος σταθμός έχει ήδη γίνει και λειτουργεί στην Σκαρίνου, αλλά επιβάλλεται η δημιουργία τουλάχιστον και ενός για την Επαρχία Αμμοχώστου. Ο αρχικός χώρος που προτάθηκε και συζητείτο ήταν σε κάποια “λαξιά” [ρεματιά] στην περιοχή νότια της κοινότητας Ξυλοφάγου [προς τη θάλασσα], αλλά αυτή η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την Κοινότητα. Ακολούθως ήρθε ο Δήμος του Παραλιμνίου και πρότεινε από μόνος του όπως ο εν λόγω σταθμός κατασκευαστεί στην Βιοτεχνική Ζώνη του Δήμου, κάτι το οποίο δέχτηκαν όλες οι κοινότητες της Ελεύθερης Περιοχής Αμμόχωστου. Όμως, προφανώς λόγω αντιδράσεων από τόπακες ο Δήμος ανέκρουσε πρύμναν και υπαναχώρησε. Και τότε σαν από μηχανής Θεός παρουσιάστηκε και πάλι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας για να σώσει την κατάσταση. Με μια κατά πλειοψηφία απόφαση του [κυρίως λόγω των ψήφων της πλειοψηφούσας Αριστεράς!] πρότεινε το χώρο του Άη Γιώρκη της Αγκόνας για την κατασκευή του Διαμετακομιστικού Σταθμού. Φαίνεται ότι οι Ορμηδκιώτες τοπικοί [αριστεροί] “άρχοντες” δεν συμβιβάστηκαν με το γεγονός ότι η Κοινότητα τους θα έχανε τα αντισταθμιστικά οφέλη που τους είχαν υποσχεθεί όταν δέχονταν αρχικά την κατασκευή του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων. Όμως αυτή η απόφαση της Τοπικής Αρχής [την οποία η Κυβέρνηση δέχτηκε μετά χαράς μεγάλης καθώς την έβγαζε από τα αδιέξοδα και τους προβληματισμούς για επιλογή του χώρου κατασκευής του Σταθμού μεταφόρτωσης], πυροδότησε έντονες αντιδράσεις κυρίως από Ορμηδκιώτες αλλά και μερικώς από Αυκορίτες. [Οι τελευταίοι λέσιν, ας πούμεν: «Δεχτήκαμε να γίνει ο σταθμός για τα λύματα στο Φράγμα για να μην γίνει στον Άη Γιώρκη, τζιαι εν να ΜΑΣ βάλετε άλλον μπελάν τζιαμέ;»]

*************************************
B. Σκέψεις, ερωτήματα, εισηγήσεις και προτάσεις του Ιστολόγου:Διαλογιζόμενος τζιαι δκιαολιζόμενος παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τη όλη υπόθεση, έχω καταλήξει στα ακόλουθα:
1. Για τον Διαμετακομιστικό σταθμό.
i. Το έδαφος στην περιοχή του Άη Γιώρκη της Αγγόνας είναι σχεδόν επίπεδο και ελαφρά ανυψωμένο σε σχέση με τα γύρω χωράφια. Στην περιοχή εύκολα κάποιος μπορεί να σημειώσει ότι παρατηρείται γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη. Υπάρχουν φάρμες και κτηνοτροφικά υποστατικά, περβόλια, θερμοκήπια, τριφύλλια, πατατοφυτείες κι άλλες καλλιέργειες, μεμονωμένες κατοικίες, καθώς και το παλιό και παραδοσιακό εκκλησάκι του Άη Γιώρκη [αναπαλαιωμένο και συντηρημένο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων] μ’ ένα μικρό αλσύλλιο στον περιφραγμένο του χώρο. Μια τέτοια κατασκευή με τα υποστατικά της να προεξέχουν όλων των άλλων κατασκευών θα αλλοιώσουν τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής. Άστε που δεν είναι εύκολο να βγάλεις από το μυαλό των ανθρώπων ότι δεν θα προκαλείται οχληρία [δυσοσμία και ρύπανση] και δεν θα εγκυμονούν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

ii. Η πρόσβαση των σκυβαλοφόρων από τες διάφορες κοινότητες της περιοχής στο συγκεκριμένο χώρο [του προτεινόμενου Σταθμού μεταφόρτωσης], όπως και η αναχώρηση από τον Άη Γιώρκη των μεταφορτωμένων σκυβαλοφόρων –trailer [με τες καρότσες] δεν θα είναι καθόλου εύκολες υποθέσεις. Έχω την άποψη ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας. Θα προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς και προβλήματα οχληρίας, [δυσωδίας και ηχορύπανσης] κυρίως στην κοινότητα Ορμήδειας και πολύ πιθανόν και στο Αυγόρου και το Ξυλοφάγου [κοινότητες από τις οποίες θα περνούν τα σκυβαλοφόρα άλλων κοινοτήτων]. Από την άλλη μπορούν να ΜΑΣ πουν οι φωστήρες λειτουργοί των διάφορων κρατικών υπηρεσιών πως κι από που θα φεύγουν τα trailer–σκυβαλοφόρα με τες καρότσες γεμάτες σκουπίδια για να βγουν στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς για να πανε για το ΧΥΤΥ της Κόσσιης; Θα κατασκευάσουν νέο δρόμο;

iii. Γιατί τα οικιακά απορρίμματα από τους δήμους της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου, συμπεριλαμβανομένης και της απομακρυσμένης τουριστικής περιοχής του Πρωταρά [με τα σκουπίδια κατακόρυφα αυξημένα κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο], αλλά κι από την Δερύνεια και τη Σωτήρα και ίσως κι από το Φρέναρος, να καταλήγουν σε Σταθμό μεταφόρτωσης στην Ορμήδεια; Γιατί να μην δημιουργηθεί άλλος διαμετακομιστικός σταθμός πιο κοντά σ’ αυτές τες κοινότητες. Μια τέτοια υπαλλακτική λύση θα μείωνε και τα κόστη μεταφοράς από τες κοινότητες και θα έκαμνε και τον προτεινόμενο στην Ορμήδεια σταθμό [αν τελικά κατασκευαστεί εκεί] και μικρότερο και κατ’ επέκταση με λιγότερες επεμβάσεις και επηρεασμούς του φυσικού περιβάλλοντος.

iv. Γιατί όμως να μη επανέλθει η πρόταση όπως ο Διαμετακομιστικός Σταθμός κατασκευαστεί στην περιοχή του Ξυλοφάγου, σε κάποια “λαξιά” νότια του χωριού, κάτι που θα παρείχε και φυσική κάλυψη στον Σταθμού [να μην είναι ορατός από το δρόμο], όπως έγινε και με τον Σταθμό στην Σκαρίνου;
[Όταν πήγαινα – ιδιωτικώς - να επισκεφτώ τον εν λόγω Σταθμό και παρ’ όλο που ΜΟΥ είχαν πει που βρίσκεται - δεξιά του Παλαιού Δρόμου Λευκωσίας -Λεμεσού, λίγο πριν το στρίψιμο για την Σκαρίνου - δυσκολεύτηκα να τον εντοπίσω. Περισσότερα για τον Διαμετακομιστικό Σταθμό Σκαρίνου θα βρείτε στο Blog του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κου Θεοπέμπτου στο link: http://picasaweb.google.com/theopemptou/20090317SkarinouDiakomistikos#slideshow/5314214175755304482 ].
Πέραν τούτου όμως, ένας Σταθμός στο Ξυλοφάγου θα μπορούσε να έχει τέτοια μεγέθη που να εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τες κοινότητες Ξυλοφάγου, Λιοπετριού, Αυγόρου, Δάσους Άχνας, Ξυλοτύμπου, Ορμήδειας και Βρυσούλλων. Και η θέση χωροθέτησης του θα παρείχε και τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στο highway!
2. Για τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων.

Δκυο - τρεις κουβέντες θα πω στα σύντομα και για το άλλο καυτό θέμα που απασχολεί τον κόσμο της Ελεύθερης Περιοχής Αμμόχωστου, το αποχετευτικό και την κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων [που όπως προείπα έχει προγραμματισθεί να γίνει στην Περιοχή του Φράγματος της Άχνας, και για τες 10 κοινότητες]:

i. Ο Δήμος Δερύνειας και η Κοινότητα της Σωτήρας θα μπορούσαν να συνδεθούν [νομίζω χωρίς προβλήματα και πολλές φασαρίες] με το υφιστάμενο Αποχετευτικό σύστημα της Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου.ii. Στην περιοχή του Φράγματος της Άχνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο round-about ή το ανατιναγμένο από τους ΕΟΚΑΒητατζιήδες ππολίτσιν [Αστυνομικό Σταθμό] της Άχνας, θα μπορούσε να κατασκευαστεί σχετικά μικρής εμβέλειας σταθμός επεξεργασίας οικιακών λυμάτων που θα εξυπηρετούσε τις κοντινές κοινότητες του Δάσους Άχνας, των Βρυσούλλων, του Αυγόρου και της Ξυλοτύμπου. Έτσι περιορίζεται και υπερφόρτωση με εγκαταστάσεις και υποστατικά της οικολογικά προστατευόμενης αυτής περιοχής και γίνεται χρήση μικρότερης έκτασης γης για τες ανάγκες του Σταθμού.iii. Για τες υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής [δηλ. το Ξυλοφάγου, την Ορμήδεια, το Λιοπέτρι και το Φρέναρος] θα μπορούσε να κατασκευαστεί έτερος σταθμός κι αυτός σε κάποια “λαξιά” μεταξύ Ξυλοφάγου και Ορμήδειας [γιατί όχι και στο ίδιο μέρος με τον Διαμετακομιστικό Σταθμό] ή σε κάποιο εγκαταλελειμμένο λατόμι στην Περιοχή του Ποταμού Λιοπετριού.

Ακούει κανείς;


Anef_Oriwn
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

53 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ξέρετε πώς θα αντιδράσουν τα διχο-Ττομικά υπερπατριωτάκια στο άνοιγμα του δρόμου Πύργου-Λευκωσίας μέσω Λιμνίτη;Θα κλαψουρίζουν λέγοντας:"Άτε ρε,ενν ...παγκέττα τούτα που εκάμαν;"

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,φαίνεται πως γνωρίζεις καλά την περιοχή και οι εισηγήσεις σου έχουν βάση.Εγώ,ως κάτοικος Λάρνακας,γνωρίζω ελάχιστα τα μέρη και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη.Και επειδή δε μου αρέσουν τα "ήξεις αφΗξεις",σιωπώ.(Πάντως βρήκα τρόπο να σου επισημάνω με πλάγιο τρόπο το ορθογραφικό σου λάθος).Έχεις,όμως,βάλει σε μπελάδες τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ και την ΕΔΕΚ Πάφου,που θα ψάχνουν να βρούν ποιο προδοτικό σχέδιο κρύβεται πίσω από τις εισηγήσεις σου!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Arxiepiskopε,
Όντως την περιοχή της Ελεύθερης Αμμόχωστου τυγχάνει [για διάφορους λόγους – μπορεί και συνωμοσιολογικούς] να την γνωρίζω αρκετά καλά. Δεν είναι δα και πολύ μεγάλη για κάποιο που θέλει να την περπατήσει και να την μελετήσει!

Σε σχέση με το συγκεκριμένο έργο έχω την άποψη ότι ο αρμόδιος [εμπλεκόμενος] Υπουργός [ο των Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης], ούτε πλήρη ενημέρωση έχει από τους συνεργάτες του για τα γεγονότα [λόγου χάριν για το μέγεθος των αντιδράσεων και για των αριθμό των διαφωνούντων], αλλά ούτε και οι τοπικοί ηγήτορες της Αριστεράς τον έχουν πληροφορήσει ότι αντιδράσεις υπάρχουν και από Αριστερούς. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράματα και με την τροπή που έχουν πάρει πιστεύω πλέον ότι η αναβολή των έργων είναι επιβεβλημένη και ότι πρέπει να τροχιοδρομηθεί άμεσα η εξεύρεση άλλου χώρου για την κατασκευή του Σταθμού. Ίσως να ήταν καλό να του έστελνα [με κάποιο τρόπο] και τις εισηγήσεις ΜΟΥ ...

Πάντως, οι αρρωστημένοι Pentaro τζιαι Η.Β., ας φακκούν!!! Τζιαι οι δκυο έχουν πάθει ψύχωση και εξελίσσονται σε μέγα προβοκάτορες! Όχι μόνο γιατί νομίζουν ότι ΕΓΩ είμ’ ΕΣΥ και αντιστρόφως, αλλά έχουν ανοίξει και λογαριασμό στον Blogger με το nickname ΜΟΥ [το “Anef_Oriwn”] και αφήνουν σχόλια [μ’ αυτό το nick] στα ακατονόμαστα blogκια τους. Τα σχόλια που υπάρχουν στο ψυχωτικό φασιστικό blogκιν του Pentaro [link: http://pentaroyorkos.blogspot.com/2010/09/blog-post.html], καθώς και στο W.C. Blog [link: http://christofias-watch.blogspot.com/2010/09/blog-post.html], κάτω από το nick “Anef_Oriwn”, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!! Προβοκάτορες και γνήσιοι απόγονοι του Γκέμπελς αποδεικνύονται τελικά ΟΛΟΙ τους εκεί στο W.C. Blog! Ήδη έχω ενημερώσει [με e-mail] και την Google για όλ’ αυτά!

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ(πραγματικέ),οι επί-ντροποι του μπλογκ πήγαν διακοπές και ξέχασαν να αφήσουν κλειδί του W.C στον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ για να σβήνει τις αναρτήσεις μου.Έτσι από το χώρο των διακοπών τους δημιούργησαν τον ΑΝΕΦ-μαιμού,για να σαμποτάρουν τον arxiepiskopo.Δεν ξέρουν,όμως με ποιον τα έβαλαν.Εγώ είμαι πιο γιναξιής,βλαγκάς τζιαι αθκιασερός που τζιείνους.Εγιώ αναρτώ,τζιείνοι σβήνουν,μα στο μεσοδιάστημα κάποιοι θκιαβάζουν τα.Έτσι τζιαι η βλακεία τους αποκαλύπτεται τζιαι τα περί δημοκρατίας μπλα μπλα τους πάσιν περίπατον!Που να ξέρασιν με ποιον τα βάλασιν οι άμοιροι!

arxiepiskopos είπε...

Μα πού πήγαν και χάθηκαν;Οι ΠΕΛΑΣΓΟΣ και ΕΜΕΡΣΟΝ,ως νούσιμοι,κατάλαβαν σε ποια φωλιά του κούκου μπήκαν και την έκαναν για πιο αξιοπρεπείς προορισμούς. Ο ΡΗΓΑΣ μάλλον κατουρά ακόμα σισαμόλαδον.Αλλά πού πήγαν ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ,ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ,η ΕΔΕΚ Πάφου και κάποιος-θυμάστε;-ΑΙΑΝΤΑΣ;Μιλούμε για τα τέρατα της διανόησης,της ευφυίας και της πλάκας!Ας κάνουμε υποθέσεις.Ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ μάλλον θα προσπαθεί να γαμήσει,για να δει πώς είναι στην πράξη αυτό που φαντασιώνεται διαρκώς.Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ μάλλον θα έχει πάθει στερητικό σύνδρομο και έπαυσε να παραμιλά πως έχει εκατομμύρια και πούτσα εννιά ίντζες. Η ΕΔΕΚ Πάφου μάλλον θα προσπαθεί να βρει στοιχεία πως εγώ είμαι ο ΑΝΕΦ και πως η ΕΔΕΚ είναι κόμμα.Ο ΑΙΑΝΤΑΣ μάλλον έχει πεθάνει,γιατί να έβαλε νουν και να τα παράτησε είναι αδύνατο.Τέλος ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ από τον καιρό της φοβερής σε ευφυία ανάρτησής του περί βραστής ΚΕΑΝ,πίστεψε πως είναι πλασμένος για μεγάλα πράγματα και εγκαταλείποντας το W.C άνοιξε δικό του βόθρο.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,αφήνω και μερικά άσχετα στο μπλογκ σου,ώστε μόλις μου τα διαγράψουν οι "δημοκράτες" να τα έχω πρόχειρα για copy paste.

Ανώνυμος είπε...

Στον βιολογικο Αγιας Νάπας καθε Αυγουστο εχου μεγαλα προβλήματα λόγο χοριτικότητας.δεν μπορουν να μπουν αλλες κοινοτιτες

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,
Και δεν μπορεί να γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων του Σταθμού αυτού;

arxiepiskopos είπε...

Χα χα !!! Η Google έκλεισε το WC μετά που έκανα το παράπονο μου.

arxiepiskopos είπε...

Ο βλαγκάς ο Ανεφίσκοπος η αλλιώς ο ΓΑΒΑΛΑΣ της Σκάλας (Μιλάνου).

Anef_Oriwn είπε...

Τα δυο πιο πάνω σχόλια συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που βρίσκεται κάτω από το nickname “anef_Oriwn” [αν προσέξατε το “anef” γράφεται με μικρό a] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ! Έχουν παραμείνει εκεί [κάποια άλλα υβριστικά έχουν διαγράφει «δια παντός»] για να δείχνουν το ποιόν των διαδικτυακών φασιστών. «Τούτοι» μετέρχονται κάθε μέσου και τρόπου [της προβοκάτσιας μη εξαιρουμένης] για να πλήξουν κάθε φωνή που τους είναι ενοχλητική. Μετά που ο διαβόητος σχολιογράφος του W.C. Blog “Pentaroyorkos” άνοιξε “δικό” ΤΟΥ blog και ασχολείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα μαζί ΜΟΥ [και με όσους άλλους Bloggers και σχολιογράφους νομίζει, με αρρωστημένη εμπάθεια, ότι είναι κλώνοι] προχώρησαν σαν γνήσιοι προβοκάτορες απόγονοι του Γκέμπελς και στο άνοιγμα λογαριασμών χρησιμοποιώντας το nick ΜΟΥ! [Ομολογώ πως ήμουν με την εντύπωση πως αυτό ΔΕΝ ήταν δυνατό να γίνει. Ήδη έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες στην Google]. Καταθέτουν σχόλια [στο Pentaroblog, στο W.C. Blog – όπου όμως ΟΛΑ τα σχόλια εξαφανίστηκαν – και τώρα εδώ στο δικό ΜΟΥ Blog] ως “Anef_Oriwn” ή “anef_Oriwn”, προφανώς για να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις σε βάρος ΜΟΥ.
“Όποιος εν ι-μπόρει να δέρει τον γάαρον, δέρνει το σάμα”! Κι αυτοί μην μπορώντας [αφού είναι αχάπαροι τζιαι αχαΐρευτοι] να μπουν σε ουσιαστική συζήτηση μαζί ΜΑΣ με επιχειρήματα και στοιχεία, αποφάσισαν με προβοκατόρικες και φασιστικές μεθόδους να ΜΑΣ πλήξουν!!!
Μαθημένα τα βουνά που τα χιόνια, “Κοπέλια”

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,το W.C το κλείσανε για αναρτήσεις(αν και λειτουργεί τμήμα διακοπών για διαγραφές) και στον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ δεν μπαίνω,γιατί λυπούμαι τα καινούρια μου παπούτσια να τα σκατέψω.Ξέρεις κανένα άλλο διασκεδαστικό τόπο,με τόσους που να δουλεύκουνται συναμένους;

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,

Τα δύο πιο πάνω σχόλια που έχω διαγράψει ανήκαν σε κάποιον “αrxieqiskopos”. Σίγουρα είναι κάποιος ηλίθιος που προσπαθούσε να ΣΕ μιμηθεί υποκλέπτοντας το nickname ΣΟΥ, όπως προσπάθησαν να κάμουν και μαζί ΜΟΥ. Π.χ. έγραψε το εν λόγω καθίκι κι Arxiepiskopos – μαϊμού:
“Ο/Η α rxieqiskopos είπε...]
Ο Γιάγκος να σας ελεήσει πκιον, γιατί ο Θεός επαράδωσεν τα όπλα μαζί σας!
6/9/10 12:30 π.μ.

Φυσικά εν τζι’ έχει άδικο, αλλά δεν παύει να είναι προβοκάτορας και γκεμπελίσκος!

Σε σχέση με το ζήτημα της διασκέδασης ΣΟΥ σε διαδικτυακούς χώρους όπου να έχει πολλούς «...που να δουλεύκουνται συναμένους», εν ι-μπόρω να ΣΕ βοηθήσω! Γιατί εν δοκιμάζεις στο blog των “Πορτοκαλί” για στα άλλα blogs που προβάλλουν τα “Κοπέλια” στο W.C.;

arxiepiskopos είπε...

Ρε,φίλε,σε άκουσα και μπήκα στο Ερετικό Ιστολόγιο και στον Ξενή Ξενοφώντος.Ενόμιζα κι εγώ πως θα βρω άνθρωπο να μιλήσω.Νέκρα!Μηδέν αναρτήσεις συνέχεια!Μόνοι τους τα γράφουν,μόνοι τους τα διαβάζουν!Η λαική απήχηση που οπτασιάζεται η ΕΔΕΚ!Αναγκάστηκε και το W.C να κλείσει για να μην τους τα χώνουμε,τι να κάνουμε εμείς οι αθκιασεροί;Νομίζω με την πείρα που αποκτήσαμε θα αποταθούμε για βοηθοί του Μικελλίδη!

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,
Μα εν δυνατό το blog του αγωνιστή Ξενή να μην έχει κίνηση;
Γιατί δεν περνάς κι από το “ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΕΚΙΤΙΚΑ” του Η.Β.;

Παρεμπιπτόντως στο προτελευταίο post του W.C. Blog παρουσιάστηκε και κάποιος Arxiepiskopos-μαϊμού!

arxiepiskopos είπε...

Άνεφ Ορίων μαϊμού είσαι και φαίνεσαι.
Εγώ είμαι από τώρα ο πραγματικός και νομικά κατοχυρωμένος arxiepiskopos.
Απόφαση της ιεράς συνόδου !!!!

Άμα ξαναγράψεις με το nick μου θα βρείς το μπελά σου.

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε-μαϊμού [link: http://www.blogger.com/profile/15567425084724573551],
Πόρτη Μέγα!!!
Τα παιδία παίζει!
Όσα nicks και ν’ αλλάξεις ένας κουφιοκεφαλάκης επαγγελματίας μουτσιοπαίχτης θα παραμείνεις που δεν ξέρει να μοιράσει σε δκυο γαάρους τ’ άshερον! Το τρως όλο μόνος ΣΟΥ! Αφού δεν ξέρεις τίποτ’ άλλο να κάμνεις στη ζωή ΣΟΥ [έχεις πάθει γενικώς μαλάκυνση], βγήκες να δείξεις τον νουν ΣΟΥ [όσον έχεις διλαδίς] στο διαδίκτυο! Είσαι πραγματικά για λύπηση! Έχεις τη συμπάθεια ΜΟΥ πάντως. [Πάντοτε είχα μια ευαισθησία και συμπάθεια για τους ψυχικά πάσχοντες!]
Υγιαίνετε!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

Είμαι αθκιασερός και βλαγκάς.
Σβήνεις εσύ, γράφω εγώ !!!!
Να δούμε ποιος θα βαρεθεί.

arxiepiskopos είπε...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:Φέρεται εις γνώσιν πάντων των συχναζόντων στο W.C ότι από τούδε και εις το εξής όλες οι αναρτήσεις μου-σχόλια επί των αναρτήσεων των επι-ντρόπων- θα αναρτώνται ταυτόχρονα και εις το μπλογκ του Anef Oriwn.Τούτο καθίσταται αναγκαίο λόγω της υπερβολικής "δημοκρατικότητος" των επι-ντρόπων,που απεφάσισαν να διαγράφουν τις αναρτήσεις μου,οι οποίες δεν είναι υψηλού επιπέδου,όπως εκείνες του ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ,του ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ και του ΜΑΤΣΟΥΚΑ.Καλείται,όθεν,το πλήρωμα του W.C όπως από τούδε και εις το εξής επισκέπτεται το μπλογκ του ΑΝΕΦ για το καθιερωμένο ξεστράβωμα.

arxiepiskopos είπε...

Προς arxiepiskopo-μαιμού:είσαι τόσο βλάκας που δεν ξέρεις ότι με ένα κλικ στο ψευδοnickname σου,αποκαλύπτεται η απάτη και η ηλιθιότητά σου,Α,και κάτι άλλο:όλα μπορείς να τα μιμηθείς,το ελλείπον πνεύμα όμως;Δεν πουλιέται στα παραμάγαζα του ΕΥΡΩΚΟ και της ΕΔΕΚ!

Anef_Oriwn είπε...

Προς Arxiepiskopo-μαϊμού:

Μαϊμουδένιε Pentaro,
Τζι’ ΕΓΙΩ είμαι βλαγκάς, τζι’ επειδή μιαν την άλλη είμαι μπροστά που το computer ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα να διαγράφω [σχεδόν] άμεσα τες μαλακίες που γράφεις. Τες διαγράφω πιο πολύ για να ΣΕ προστατεύσω από τη γελοιοποίηση – όπως ΣΟΥ έχω ήδη πει, έχω μια συμπάθεια προς τους ψυχικά πάσχοντες ...

Υ.Γ.:
Τον link που παραπέμπει σε profile του Arxiepiskopoυ-μαϊμού όταν πατήσετε πάνω στ’ ψευδο-όνομα ΤΟΥ, είναι http://www.blogger.com/profile/15567425084724573551
[αλλά ΔΕΝ τολμά να φτιάξει profile], ενώ το link του αληθινού Arxiepiskopoυ είναι http://www.blogger.com/profile/11242397456352746571

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,συγγνώμη που πήρα με το χέρι μου στέγη στο μπλογκ σου,χωρίς να ζητήσω πολιτικό άσυλο.Ελπίζω να μου το παραχωρείς.

ο ύποπτος είπε...

Άνευ,
νομίζω να ανοίξεις ένα ηλεκτρονικό καφενείο για να γίνεται συζήτηση περί ... ανέμων κλπ. Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα (σου).

Γνωρίζεις φυσικά ότι η Ορμήδεια είναι πολύπαθη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κατάσταση του 1974. Πως μια μικρή αγροτική κοινότητα περιτριγυρισμένη από τα αγγλοσαξονικά εκτρώματα και σε απόσταση βολής από τον αττίλα (Πέργαμος) έγινε σπίτι και στήριγμα για τη μισή Κύπρο. Ας μην ξεχνούμε λοιπόν αυτά τα γεγονότα όταν η Ορμηδειώτες άνοιξαν την αγκαλιά τους.

Είμαι σίγουρος επίσης ότι δεν σου διαφεύγει ότι η Ορμήδεια σήμερα είναι περιβαλλοντικά/κοινωνικά βεβαρημένη στον έπακρο βαθμό. Έχουμε και λέμε: 1) Ηλεκτρικός σταθμός Δεκέλειας, 2) Εργοστάσιο αφαλάτωσης Δεκέλειας, 3) αυτοκινητόδρομος που βασικά απέκλεισε την κοινότητα από τη θάλασσα, 4) περίκλειστη από τις βάσεις με τα γνωστά προβλήματα ανάπτυξης, 5) ένα από τους πρώτους συνοικισμούς προσφύγων, 6)η κοινότητα βρίσκεται βασικά σε μια λαξιά με μόνες διεξόδους στα βόρεια/ανατολικά αν το επιτρέπει η ΑΥΤΟΥ μεγαλειότης.

Λογικά σκεπτόμενος θα έλεγα ότι η αριστερή κυβέρνηση θα έκανε διπλές σκέψεις όταν ήθελε να υποβαθμίσει κοινότητες με αριστερά συμβούλια (πλειοψηφία). Αντιθέτως. Χρησιμοποιεί τα αριστερά συμβούλια σαν δούρειους ίππους για εύκολες λύσεις. Και αυτή ΔΕΝ είναι η μόνη περίπτωση που γνωρίζω. Την πρώτη δυσκολεύτηκα στην αρχή να την πιστέψω. Αλλά ήταν αληθινή. Όπως βλέπεις ο παραγοντισμός, τα συμφέροντα, οι άτσαλες ενέργειες, η προχειρότητα έχουν τη τιμητική τους. Όλα τούτα με δκιαολίζουν σε τέτοιο βαθμό που άρχισα να προβληματίζομαι σφόδρα για τις βουλευτικές. Διότι δεν είναι δυνατό συνέχεια να γίνονται τερατώδη "λάθη" δίχως να υπάρχει σαπίλα, εξυπηρέτηση συμφερόντων κλπ κλπ στο υπόβαθρο. Άλλωστε τα λεγόμενα σου το επιβεβαιώνουν. Και ασ μη τα ρίχνουμε στους υπηρεσιακούς κάθε φορά.

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

ΣΕ shερετώ εγκαρδίως και χαίρομαι που βρέθηκε και κάποιος [ΕΣΥ] ν’ ασχοληθεί με το θέμα της ανάρτησης. [Για να πούμε και την αλήθεια, ακροθιγώς ασχολήθηκε και ο αληθινός Arxiepiskopos]…
ΔΕΝ διαφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ μ’ όσα θίγεις στο σχόλιο ΣΟΥ – εξ ου και η δική μου ενασχόληση με το θέμα. Οφείλω μάλιστα να πω ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Νεοκλής ο Συλικιώτης, μ’ έχει απογοητεύσει [όσο δίκιο και να ‘χει όταν διαμαρτύρεται για τους προπηλακισμούς που δέχτηκε] ... Και σίγουρα φέρει την πολιτική ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη της κατάστασης, όπως ευθύνη φέρουν και οι σύμβουλοι του [υπηρεσιακοί και μη] ... Γιατί ΔΕΝ κατάφερε να πείσει τους Ξυλοφαΐτες [τότε που ήταν και πάλι Υπουργός Εσωτερικών επί Παπαδόπουλου] να δεχτούν τον Σταθμό σε χώρο στην Κοινότητα τους, όποιος είχε κριθεί ότι αποτελούσε την πιο ορθολογιστική πρόταση; Ή γιατί δεν θεωρήθηκε από μέρους του] ως εκ των ων ουκ anef_ η κατασκευή [κι] ενός τέτοιου σταθμού στην περιοχή Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας όπου βρίσκεται και ο όγκος των σκουπιδιών με τους μεγαλοξενοδόχους κι άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες;
Ίσως επανέλθω με νέο κείμενο και με πιο πολλές λεπτομέρειες για κάποιες πτυχές του θέματος ...

ο ύποπτος είπε...

"Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη Δημάρχων και Κοινοταρχών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια των περιοχών, πλην των εκπροσώπων του κοινοτικού συμβουλίου Αυγόρου, με συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησαν ότι πρέπει αυτό το έργο να προχωρήσει." (http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,45138-.aspx)

Αυτό είναι που με ενοχλεί αφάνταστα με την ρητορική που αναπτύσσει και την αντίληψη που έχει ο υπουργός (και πολλοί άλλοι στα κυβερνητικά σχήματα). Ή μας θεωρεί άσχετους ή μας κοροϊδεύει (μπορεί και τα δύο). Αλήθεια, τι περίμενε να του πουν οι μουχτάριες; Ότι διαφωνούν; Και πια θα ήταν η επόμενη φράση; Ασφαλώς: "Θέλετε να φιλοξενήσετε εσείς το σταθμό στη κοινότητας σας;". Οι μόνοι που επηρεάζονται τώρα διαφώνησαν (Αυγόρου).

Άρα, εκβιάζει άμεσα και απροκάλυπτα.

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Έχω την άποψη ότι ο Υπουργός θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά [πιο διαλλακτικά κι “αριστερά”], μακράν από την έπαρση και τη δύναμη που του δίνει η εξουσία να επιβάλλει αποφάσεις ή/και να λειτουργεί εκβιαστικά σαν ένας απλός και ψυχρός διεκπεραιωτής των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Λόγου χάριν, θα μπορούσε,
1. Εν πρώτοις, να καλέσει τα Κοινοτικά Συμβούλια της Ορμήδειας και του Αυγόρου καθώς και μια τριμελή αντιπροσωπεία της αντιδρούσας Ομάδας Πρωτοβουλίας και να τους ακούσει. Αφού αυτές οι κοινότητες είναι οι άμεσα επηρεαζόμενες να βάλουν τα επιχειρήματα τους χωρίς τις εξυπνακίστικες παρεμβάσεις των άλλων που δεν επηρεάζονται και δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
2. Ακολούθως να συναντηθεί με τους Δήμαρχους και Δημοτικά Συμβούλια της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου και να τους θέσει προ των ευθυνών τους ως τους καθώς οι Δήμοι τους “παράγουν” τις μεγαλύτερες ποσότητες σκυβάλων στην περιοχή. Δεν γίνεται να μην έχουν διάθεση να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους ένα διαμετακομιστικό σταθμό για μεταφόρτωση των σκυβάλων. Μια τέτοια λύση πολύ πιθανόν να ήταν και πιο οικονομική για τους δήμους αυτούς τους.
3. Να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου για να τεθεί εκ νέου το θέμα κατασκευής του Σταθμού σε περιοχή της κοινότητας αυτής ως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά πολύ πιο μικρού καθώς το Παραλίμνι, η Αγία Νάπα και γιατί όχι και η Σωτήρα και η Δερύνεια θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από ένα δεύτερο διαμετακομιστικό σταθμό.
4. Και τέλος θα μπορούσε να γίνει και ξεχωριστή συνάντηση με τα Κοινοτικά Συμβούλια Φρέναρος, Βρυσούλλων και Αυγόρου για να μελετηθεί η πιθανότητα να κατασκευαστεί ο [μικρότερος πλέον] Σταθμός στο χώρο που υπήρχε μέχρι πρόσφατα σκυβαλότοπος [χωματερή], στην περίπτωση που υπήρχαν δυσκολίες και προβλήματα να γίνει στο Ξυλοφάγου!
Δυστυχώς όμως ο κος Υπουργός λειτούργησε τελείως διαφορετικά ...

arxiepiskopos είπε...

Βρε αρχιεπίσκοπε-μαιμού,νομίζεις ότι υπάρχει τρόπος να φιμωθεί ο arxiepiskopos;Περιορίσου στο αποτυχεμένο σου μπλογκ,ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,και πάψε να λακτίζεις προς κέντρα.Διερωτάσαι πώς και ξέρω ότι ο arxiepiskopos-μαιμού είσαι εσύ;Όπως ξαναείπα δεν έχω καθόλου πρόβλημα να ανακαλύπτω το i.p σας.Εκείνο που με δυσκολεύει αφάνταστα είναι να ανακαλύψω το ...I.Q σας!

Anef_Oriwn είπε...

“ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ”, όπως λέμε σε άπταιστα ελληνικά “John Charalambous”! Ξεπεσμοοοοόςςςς!!!

arxiepiskopos είπε...

ohn Charalambous,μη συγχίζεσαι.Αποκάλυψα μόνο ποιος είσαι.Βέβαια αν είχες κοινό νου θα καταλάβαινες πώς,όμως πού τέτοιες πολυτέλειες!Προς το παρόν βράζε στο ζουμί σου αρχιεπίσκοπε..John!

arxiepiskopos είπε...

John Charalambous,αφού σου αρέσει τόσο πολύ το nickname arxiepiskopos,θα κάνω ένα συμβιβασμό.Αφού κι ο αρχιεπίσκοπος είναι ιερωμένος(παπάς) και αφού είσαι και John, από σήμερα εγώ θα σε αποκαλώ Papajohn.Εντάξει Papajohn;

arxiepiskopos είπε...

Papajohn,κάνεις λάθος.Αναρτώ στο μπλογκ του ΑΝΕΦ ό,τι αναρτώ και στο W.C διά τον φόβο των διαγραφών.Μόλις επιστρέψουν οι επί-ντροποι,επειδή τρέμουν τον arxiepiskopo,θα διαγράφουν ό,τι γράφω,βαφτίζοντάς με ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ.Έτσι τα αναρτώ κι εκεί για να τα επαναφέρω ξανά και ξανά στο W.C.Γινάτιν οι επί-ντροποι,παραπάνω εγιώ!

arxiepiskopos είπε...

Papajohn,η βλακεία σου συγκρίνεται με εκείνη του ΜΑΤΣΟΥΚΑ.Αν δεν ήξερα ποιος είσαι, θα έλεγα πως είσαι εκείνος, με διορθωτή στον υπολογιστή!Ξηγηθήκαμε,Papajohn;

arxiepiskopos είπε...

Κάποτε ο κοράζινος αποφάσισε να βαφτεί άσπρος τζιαι να κάμει πως εν πεζούνιν.Μόλις άνοιξεν το στόμα του,όμως,εκαταλάβαν τον ούλλοι.Το ίδιο εδοτζοίμασεν να κάμει τζι ο John Charalambous.Επήεν να το παίξει arxiepiskopos.Άνοιξεν,όμως,το στόμα του τζι επροδόθηκεν.Δυστυχώς,Papajohn,ψευδώνυμα βρίσκεις.Νουν,όμως;

arxiepiskopos είπε...

PAPAJOHN,πονηρούλη,προσπαθείς να μου ρίξεις στάχτη στα μάτια ότι φεν είσαι ο JOHN CHARALAMBOUS αλλά ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ,γι'αυτό χρησιμοποίησες τον τσιελέπειο χαρακτηρισμό "κερατούκλη".Ούτε και τώρα τα κατάφερες,γιατί εκείνος είναι πιο αγράμματος και ηλίθιος από εσένα.

arxiepiskopos είπε...

Και κάτι τελευταίο,Papajohn!Πριν από μήνες και κάποιος άλλος ηλίθιος προσπάθησε να πλαστογραφήσει το arxiepiskopos.Πού βρίσκεται τώρα;Κι εσύ έκαμες το λαθος να ανοίξεις το στόμα σου και φάνηκε και το I.P σου και το I.Q σου.Για τον arxiepiskopo δεν υπάρχουν δύσκολα.Η μόνη ερώτηση που θα με δυσκολέψει είναι:"Πόσο πιο έξυπνος είσαι από τον Papajohn;"Θα δυσκολευτώ ,γιατί πώς θα διαιρέσω το I.Q μου με το ...μηδέν;

arxiepiskopos είπε...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ.2:Ευσεβάστως ποιούμεθα έκκλησιν προς το πλήρωμα του βόθρου τούτου όπως εισέλθει πάραυτα εις τα μπλογκς του John Charalambous(Αρχιεπισκόπου-μαιμούς) και Πενταρόγιωρκου,ίνα λάβει γνώσιν των δυνατοτήτων,του ήθους και της διανοητικής καταστάσεως των ως άνω πεπλανημένων αδελφών ημών.Τοιουτοτρόπως ευκολύνεται και το ιδικόν μας έργο,αποδεινυομένου εμπράκτως αυτού που σας έλεγα από την αρχή της εισόδου μου εις τον βόθρον τούτον,ότι δηλαδή οι συναποτελούσα τον βόθρον διχο-Ττομική κομπανία ουδεν άλλον είναι παρά μόνον ...μια μάτσα πελλοί!

arxiepiskopos είπε...

...η συναποτελούσα..

arxiepiskopos είπε...

"Πενταρόγιωρκος

Καυστικός σχολιασμός και έρευνα από ένα αιρετικό του διαδικτύου. Ένας ρομαντικός "επαναστάτης" κατά της βλακείας, της ασυδοσίας και την ηλιθιότητας..."
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ,ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ!!!

arxiepiskopos είπε...

Papajohn,όπως είπε κι ο Βασίλης Μιχαηλίδης,"Ο arxiepiskopos ενν να χαθεί,όντας ο κόπρος κλείσει"!

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε Μαϊμούνα,
Όπως πρόσεξες οι κοπριές ΣΟΥ εξαποστέλλονται κατ’ ευθείαν στη “Βαθιά Γωνιά”!

Τα σχόλια που αναρτώνται είναι του καθαιρεθέντος από την παρασυναγωγή Arxiepiskopoυ ... Θα του εισηγούμουν όμως ν’ ανοίξει ένα file στο Word και να τα αποθηκεύει εκεί ... Έτσι θα έχει και πιο εύκολα πρόσβαση σ’ αυτά, αν τύχει και οι Επί-ντροποι τού τα διαγράψουν ...

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,θα το κάμω για να μην καταχρώμαι και την φιλοξενία σου.Απλώς είμαι ολίγον σκράπας στα του διαδικτύου και των Η.Υ και περιμένω να ευκαιρήσει ο γιος μου που είναι ειδικός,ώστε να ανοίξει το φάιλ.Εγώ,φαντάσου,είμαι τόσο άσχετος,που μόλις τώρα άρχισα να χρησιμοποιώ και δεύτερο δάκτυλο στο πληκτρολόγιο,σ'αντίθεση με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ και τον PAPAJOHN που χρησιμοποιούν με ευχέρεια και τα πέντ δάκτυλα της παλάμης τους!

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,σου είμαι ευγνώμων για την υπόδειξη.Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το γιο μου και μπόρεσα να ανοίξω φάιλ,στο οποίο μετέφερα τα πάντα.Έτσι ας σβήνουν εκείνοι και να αναρτώ εγώ,να δούμε ποιος θα βαρεθεί πρώτος.Τώρα μπορείς να διαγράψεις τις αναρτήσεις μου,αφού τις έχω πια φυλαγμένες σε ασφαλές μέρος.Α,και πέρνα κάποτε κάποτε από το βόθρο,γιατί,αν και έχουμε αποκαλύψει πια τη βλακεία και το ποιόν τους,εντούτοις χρειάζεται μια επανάληψη για να το εμπεδώσουν όλοι.Μα-μεταξύ μας-εσκέφτηκες τι επιπέδου μπλογκ είναι το W.C,που οι έξυπνοί τους να είναι ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ,ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ,ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ και ο PAPAJOHN; Άραγε,τελικά,ενν τζιείνοι οι πελλοί,οξά εμείς που βάλλουμεν το νου μας μιτά τους!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Arxiepiskopε,

Δεν ξέρω αν είσαι και πόσο «... σκράπας στα του διαδικτύου και των Η.Υ» [ένας που μπορεί και ανακαλύπτει τα IPs των “πελλών” του διαδικτύου, εν ΜΟΥ φαίνεται να είναι και τόσο αχάπαρος], αλλά πολλή υπομονή και χρόνο για χάσιμο έχεις με τα “Κοπέλια” [Επί-ντροπους και Επυ-ντρόπουλα] του W.C. Blog ... Εγώ έχω πάψει ν’ ασχολούμαι μαζί τους! Η κατάσταση τους ΔΕΝ είναι απλώς ιάσιμη, ούτε καν αναστρέψιμη! Εν τζιαι ξέρεις που πουλάς μυαλά να τους πάρουμε λίγα.

Σ’ ευχαριστώ για την κατανόηση ΣΟΥ!

Anef_Oriwn είπε...

Διευκρίνηση:
Όταν ο [πραγματικός] Arxiepiskopos έλεγε στην ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ.2 [ημερ. 10/9/10 9:30 π.μ.]: «Ευσεβάστως ποιούμεθα έκκλησιν προς το πλήρωμα του βόθρου τούτου ...» εννοούσε το W.C. BLOG!

Ανώνυμος είπε...

Η λειτουργός του Τμήματος Υδάτων που υποστήριζε τόσο ένθερμα το έργο στην κοινότητα Άχνας είχε συμφέροντα στην εταιρεία που θα το εκπονούσε.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το έργο στην κοινότητα υποστηρίζει ο κοινοτάρχης και 5 αγελαδοτρόφοι. Η υπόλοιπη κοινότητα -πλην των αριστερών που ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΕΝ ΤΟ ΠΑΛΕΥΚΕΤΕ- δεν το θέλει και παραπλανείται από τες κενές υποσχέσεις του κοινοτάρχη π.χ. για δημοψήφισμα.

Αλλά γιατί ο κοινοτάρχης να θέλει τόσο έντονα το έργο; Εδώ αρχίζει το fun part: ο κοινοτάρχης έχει εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών. Αυτή τη στιγμή, για να παράξει τες ζωοτροφές του εισάγει τριφύλλι (όχι της Ομόνοιας) από την Ισπανία. Εζήτησε το έργο και μαζί εζήτησε να διαχειρίζεται ο ίδιος τα νερά που θα προκύπτουν, για να φυτεύει τριφύλλι με μηδέν κόστος ποτίσματος και έτσι να ρίξει το κόστος παραγωγής του.

It's all about the money. Το ότι τούτα ούλλα γίνονται πίσω που κλειστές πόρτες για να έρτουν μιαν καλή ημέρα να την κάτσουν στην κοινότητα εν τζαι χρειάζεται να το αναφέρουμε, έννε;

Χ.Τ.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε Χ.Τ. [ΧυΤυ;], :)
Shερετώ ΣΕ!

Απ’ ότι βλέπω ξέρεις αρκετές λεπτομέρειες για το ζήτημα με το χώρο κατασκευής του Σταθμό Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων για 7 κοινότητες της Ελεύθερης Περιοχής Αμμόχωστου και τρεις της Επαρχίας Λάρνακας και για τα [εμπλεκόμενα] συμφέροντα που κρύβονται πίσω από κάποιες κινήσεις και πρωτοβουλίες ή πλανώνται τα πέριξ! [Δεν άκουσα όμως να έχει υποσχεθεί ο Κοινοτάρχης Άχνας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. Απ’ κει και πέρα, φαίνεται ότι η Αριστερά σε κάποιες επηρεαζόμενες κοινότητας, αλλά και γενικότερα, κάμνει τα στραβά μάθκια ή έχει “τσουλώσει” [εκούσα-άκουσα] για να μην “πλήξει” τες προσπάθειες της Κυβέρνησης να παράξει και να παρουσιάσει έργο. Και δυστυχώς οι λύσεις που προτείνονται και προωθούνται για υλοποίηση ΔΕΝ είναι πάντοτες και οι πιο ορθολογιστικές. Για το θέμα του διαμετακομιστικού σταθμού πολύ πιθανό να επανέλθω για να αναδείξω τα αυξημένα οικονομικά κόστη και την αυξημένη περιβαλλοντική ρύπανση που θα προκύψουν μακροπρόθεσμα από την κατασκευή του διαμετακομιστικού Σταθμού στην Ορμήδεια [και όχι δυο – ένα στην περιοχή Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας κι ένα στην περιοχή Ξυλοφάγου Ορμήδειας].
Αναφορικά με το επεξεργασμένο νερό που θα επιστρέφεται στις κοινότητας από τον Σταθμό Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων, εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, τούτο να παένει μόνο στες κοινότητες Άχνας και Αυγόρου σε αναλογία δύο πέμπτα προς τρία πέμπτα. [Οι κοινότητες αυτές είναι και οι πιο κοντινές στον σταθμό. Η επιστροφή του επεξεργασμένου νερού θα γίνει μόνο σ’ αυτές και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές, για να μειωθούν τα κόστη κατασκευής συστήματος επιστροφής του νερού].

Ανώνυμος είπε...

Πού να ακούσεις μάνα μου για δημοψήφισμα στην κοινότητα. Αφού θάφκει τα ο κοινοτάρχης. Άλλα υπόσχεται στην κοινότητα και άλλα πάει και λέει έξω και στις συνεδρίες. Μη σου πω ότι ΤΥΧΑΙΑ έμαθε η κοινότητα ότι ελοαρκάζαν να πάρουν τα λύματα εκεί. Όταν θα κάμεις την έρευνα σου, ψάξε και για το φράγμα της Άχνας και την καταλληλότητα του (ως φράγμα). Υπάρχουν ευρωπαϊκές εκθέσεις που το κάμνουν φοινιτζιά, υπάρχουν αναφορές του Υπουργείου Γεωργίας που το κάμνουν φοινιτζιά, αλλά κάθε φοινιτζιά το σκατόν της θέλει το.

Επιπρόσθετα, η περιοχή της Άχνας είναι πολύπαθη. Το χωριό της Άχνας είναι κατεχόμενο, μάλιστα είναι στρατιωτική βάση, οπότε ακόμα και με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων οι Αχνιώτες θωρούν τα σπίτια τους που το δρόμο τζαι εν μπορούν να παν να τα δουν που κοντά. Ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής του χωριού εμπίπτει στις βρεττανικές βάσεις και άρα χέσε κάθε πιθανότητα για τοπική ανάπτυξη εκεί. Κάμποσες που τες περιουσίες των Αχνιωτών απαλλοτριωθήκαν για να γίνει το φράγμα της Άχνας. Με αυτά και μ'ετούτα, μένει ένα μικρό κομμάτι γης για ανάπτυξη. Αν έβρετε όμως τι θέλουν να κάμουν μες σε εκείνο το κομμάτι. Ε παμόν ολάν, όπως λέμε και στην κυπριακή. Αφήστε τον κόσμο να πνάσει. Φάτε αλλού περιουσίες.

Χ.Τ. (Χάρος Τίτσιρος)

Anef_Oriwn είπε...

[Ανώνυμε] Χάρε Τίτσιρε,

Δύο σημεία μόνο:
1. Έχω την εντύπωση [απ’ ό,τι άκουω] πως τούτη τη φορά [για την κατασκευή του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων] εν περιουσίες των Αυκοριτών που εν να φάσιν.
2. Δεν ξέρω τι εννοείς ή υπονοείς όταν αφήνεις ερωτηματικά για «την καταλληλότητα» [του Φράγματος της Άχνας], ΕΓΩ πάντως θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί σ’ ένα εξαιρετικό βιότοπο. Να φανταστείς ότι έχει έχουν διαμορφωθεί και ειδικοί χώροι για γαϊδούρια [τετράποδα], για πουλιά [σε κλουβιά] ακόμα και για φίδια. Εν τζιαι έχεις ιδέα ποιος έχει διαμορφώσει εκείνο τον χώρο παρά τον εκκλησάκι του Άη Γιώρκη του Τερατσιώτη, σε ιδιωτικό animal park;

Ανώνυμος είπε...

1. Από ότι ξέρω, εν των Αχνιωτών οι περιουσίες που εν να φαν, απλά αφήκαν έξω κάποια κομμάτια γης των οποίων οι ιδιοκτήτες φωνάζουν πολλά.

2. Για το θέμα του βιότοπου, πώς το συσχετίζεις με το θέμα των λυμάτων; Για το animal park θα ψάξω και θα σου πω αν θέλεις.

X.T.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Χ.Τ.,

Όπως πολύ πιθανόν να γνωρίζεις η πρώτη περιβαλλοντική μελέτη [για τες τυχόν επιπτώσεις από την κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων στην περιοχή του Φράγματος], έγινε από μια γαλλική [κατασκευαστική] εταιρεία. Η μελέτη εκείνη προνοούσε την απόρριψη και αποθήκευση του επεξεργασμένου [πλέον] νερού στο Φράγμα της Άχνας. Γι’ αυτήν την πρόταση όμως υπήρχε έντονος προβληματισμός καθώς σύμφωνα με ειδικούς και μη το νερό που θα παραγόταν [και θα ήταν τριτοβάθμιας επεξεργασίας και που κατα την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και πάλι θεωρείται απόβλητο] ΔΕΝ μπορούσε να αποθηκευτεί στο Φράγμα. Όλως “παραδόξως” η τότε Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ήταν ένθερμος υποστηριχτής εκείνη της μελέτης [και φυσικά του όλου έργου].
Πέραν τούτου η αρχική χωροθέτηση του Σταθμού Επεξεργασίας ήταν πολύ πιο κοντά στο Φράγμα [ίσως για να διευκολύνεται και η μεταφορά του επεξεργασμένου νερού εκεί]... Νομίζω πως τώρα έχει χωροθετηθεί πολύ πιο μακριά [πλησίον του round about της Άχνας], αλλά για την αποθήκευση του νερού θα κατασκευαστούν [νέες] υδατοδεξαμενές. Όμως αν οι κοινότητες που θα εξυπηρετούνται από τον Σταθμό θα ήταν λιγότερες [ας πούμεν, 5 αντί 10, όπως εισηγούμαι κι ΕΓΩ στο κυρίως κείμενο ΜΟΥ], τότε θα χρειαζόταν και λιγότερη γη για τες ανάγκες του Σταθμού. Και δεν γίνεται μια Περιοχή Εξαιρετικής Φυσικής Ομορφιάς όπως ορίζεται [το Φράγμα της Άχνας] από τη Δήλωση Πολιτικής [για την ανάπτυξη στην ύπαιθρο] καθώς έχει μετεξελιχτεί σε βιότοπο αν φορτώνεται τόσο πού με οικοδομικές κι άλλες εγκαταστάσεις [σταθμούς, δεξαμενές νερού και λάσπης, animal park] …

Γι’ αυτό και θα ΜΕ ενδιέφερε τα μέγιστα να μάθω σε ποιον/ποιους οφείλεται όλη αυτή η ακαλαισθησία [το κιτσαριό] που δημιουργήθηκε στην περιοχή με την κατασκευή εκείνων των υποστατικών για το “animal park”, παρά το εκκλησάκι του Άη Γιώρκη [ακόμα ένας “Άης Γιώρκης”] του Τερατσιώτη. Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Άχνας, η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου ή απλώς κάποιος ιδιώτης τον οποίο ανέχτηκαν εν πιο πάνω αρχές;

Υ.Γ.: Το post αυτό [έστω κι αν υπάρξουν νέες αναρτήσεις] θα το διατηρήσω στην τελευταία θέση στη σελίδα για να έχεις πιο εύκολα πρόσβαση στα σχόλια του ...