Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ανάρτηση 52/2010* [επετειακή, τιμητική, αντιπραξικοπηματική και αντιφασιστική] - Έργα και ημέρες των πραξικοπηματιών φασιστών της ΕΟΚΑ Β΄ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ


“… Αυτή η κηλίδα το αίμα
ποτέ δε θα στεγνώσει.
Αυτές οι κηλίδες το αίμα
ποτέ δεν θα σβήσουν
Αυτό το αίμα θα μένει
πάντα κόκκινο στην άσφαλτο
Για να κρατάει μέσα
τον ήλιο
Για να συντροφεύει το φεγγάρι
Για να χαμογελούν τ’ αστέρα
Βλέποντας μέσα του μαργαριτάρια
– τα πρόσωπα τους.”

*********************************
[*Το κείμενο αυτό γράφτηκε την Κυριακή 11 του Ιούλη του 2010] ...

Κοντεύουν πλέον [και φέτος] η 15η και η 20η του Ιούλη τζι’ ο λογισμός ταξιδεύει ασυναίσθητα πίσω στον χρόνο σ’ εκείνο τον [μαύρο – τον είπαμε] Ιούλη του 1974. Θύμισες θλιμμένες και πικρές κατακλύζουν το μυαλό κι αναξέουν τη πληγιασμένη μνήμη.
Κι εκείνο το γνωστό το σφίξιμο στο στομάχι και με τα μάτια να πάνε να βουρκώσουν ξανάρχονται και κυριεύουν το σώμα, όπως τότες κείνες τες μέρες, κι από τότε καθεχρονικά. Και η ψυχή να εξοργίζεται ξανά και ν’ αγανακτεί για τ’ άδικο που έγινε και για το δίκιο που δεν δόθηκε!
Για το χουντοφασιστικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή [του Ιούλη του 1974] ο λόγος. 36 χρόνια έχουν περάσει από τότες και οι μνήμες παραμένουν ζωντανές.

Για το προδοτικό και τουρκοφόρο [με την έννοια του ότι έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει την Κύπρο] πραξικόπημα [της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄], έκαμα και πέρσι και πρόπερσι επετειακά αφιερώματα σε σχετικές αναρτήσεις μου. Πιο κάτω θα παραθέσω τα σχετικά links για πιο εύκολη πρόσβαση για όσους θα επιθυμούσαν να διαβάσουν τι έχω γράψει:

1. Ανάρτηση 12 του 2008 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/12-15-1974_10.html. [Η ανάρτηση αυτή είναι ως επί το πλείστον αυτοβιογραφική - καταγράφει τες θύμησες μου απ’ εκείνες τες μέρες].
2. Ανάρτηση 13 του 2008 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/13.html. [Ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στους νεκρούς του πραξικοπήματος – σ’ σους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία].
3. Ανάρτηση 37/2009 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/07/372009.html. [Ανάρτηση για τα γεγονότα του πραξικοπήματος στη Λάρνακα].

Το έγκλημα και η προδοσία του 1974 [μ’ όλες τες συνέπειες τους] και κυρίως για όσους τα ζήσαμε αποτελούν ένα βίωμα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα ξεχαστεί! Το συγκεκριμένο έγκλημα το συνθέτουν μικρές και μεγάλες τραγικές, δραματικές και καταθλιπτικές ιστορίες.
Πολλοί δημοκρατικοί άνθρωποι [κυρίως από το χώρο της Αριστεράς] όχι απλώς ταλαιπωρήθηκαν από τους φασίστες πραξικοπηματίες μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος], αλλά συνελήφθησαν, κακοποιήθηκα, λοιδορήθηκαν και βασανίστηκαν. Δυστυχώς πολλοί άλλοι πλήρωσαν και με την ίδια τους της ζωή το έγκλημα της προδοσίας των σούπερ ελλαναράδων. Τούτοι είτε δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους φασίστες της ΕΟΚΑ Β΄ ή ελλαδίτες χουντικούς αξιωματικούς ή έπεσαν σε μάχες υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία. Άνθρωποι, [μητέρες και πατεράδες] και σπίτια ολόκληρα μαυροφόρησαν, ενώ οι θύτες [που ως νέοι χίτες και ταγματασφαλίτες επαίρονταν για τα “έργα” τους], παραμένουν [μέχρι και σήμερα] ατιμώρητοι!

Σ’ αυτή ΜΑΣ την ανάρτηση λοιπόν και τιμής ένεκεν θα κάμω τιμητική αναφορά σε δύο ηρωικούς νεκρούς του πραξικοπήματος:
1. στον αστυνομικό μέλος του Εφεδρικού Σώματος, Νίκο Χρίστου Σολωμού, και
2. στον καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου.

1. Το φρικτό τέλος του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρίστου Σολωμού από τους πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β΄.
[Τα περισσότερα στοιχεία του πιο κάτω κειμένου είναι παρμένα από ρεπορτάζ της “Χαραυγής” τον Ιούλη του 2009 – link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-42385-gr.php].

Επιδεικνύοντας αυτοθυσία και γενναιότητα, ο Νίκος Σολωμού βρέθηκε στις επάλξεις για να βοηθήσει στη διάσωση του Προέδρου Μακαρίου. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, προσέτρεξε να συνενωθεί με τις δυνάμεις που πολεμούσαν ακόμη εναντίον των πραξικοπηματιών. Όμως, μαζί με τρεις άλλους συναγωνιστές του, τον Ανδρέα Κέστα, τον Χαράλαμπο Κυρίλλου, καθώς και τον εθνοφρουρό Φίλιππο Κρητιώτη, έπεσαν θύματα βάναυσης κακοποίησης και εκτέλεσης.

«Σε διάστημα δύο μηνών γύρισα την Κύπρο επτά φορές και διένυσα 6000 μίλια για να μάθω πώς σκοτώθηκε το παιδί μου από τους δολοφόνους πραξικοπηματίες, τους καταστροφείς της Κύπρου. Στον κεντρικό σταθμό Λεμεσού μού έδειξαν πολλές φωτογραφίες νεκρών. Σε μια από αυτές είδα τον γιο μου χωρίς δόντια, το πρόσωπό του γαζωμένο από σφαίρες. Εφαίνετο καθαρά ότι υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια προτού τον εκτελέσουν…».
Η τραγική αυτή αφήγηση ανήκει στον πατέρα του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρίστου Σολωμού που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β’. Ο πατέρας του ήρωα Χρίστος - ο οποίος έφυγε πικραμένος από τη ζωή- είχε τότε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να μεταβεί στη Λεμεσό για να ενημερωθεί από την Αστυνομία για το τραγικό τέλος του παιδιού του. Με δάκρυα στα μάτια δήλωνε τότε: «Γύριζα δύο μήνες για να μάθω πού ήταν το παιδί μου και τελικά ανακάλυψα το μνήμα του στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Λεμεσού».
Ο Νίκος Σολωμού ήταν το τέταρτο παιδί της οκταμελούς οικογένειας του Χρίστου και της Περσεφόνης Σολωμού από τον Παχύαμμο. Οι γονείς του ήταν φτωχοί βιοπαλαιστές με τον πατέρα Χρίστο να εργάζεται στα μεταλλεία της Λίμνης στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και αργότερα ως φθαρτοπώλης. Η μητέρα του φρόντιζε για το μεγάλωμα των έξι παιδιών της.
Ο Νίκος Σολωμού γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1953 και αποφοίτησε το 1972 από την Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς στον κλάδο των Ξενοδοχειακών. Σύμφωνα με τον αδελφό του Ηρακλή Χρίστου, ο Νίκος είχε πάρα πολλά χαρίσματα. Ήταν λάτρης της μουσικής γι’ αυτό από μικρός είχε μάθει διάφορα όργανα όπως μπουζούκι και ακορντεόν. Το ακαδημαϊκό έτος 1972-1973 μετέβη στην πρωτεύουσα όπου συνέχισε τις σπουδές του στην Ξενοδοχειακή Σχολή Λευκωσίας. Περάτωσε τις σπουδές του το 1973 και ακολούθως γράφτηκε στην Αστυνομική Δύναμη Κύπρου. Μετά από λίγους μήνες αρραβωνιάστηκε στο Παλιομέτοχο.
Ο Νίκος Σολωμού υπηρετούσε στο Εφεδρικό Σώμα όταν η ΕΟΚΑ Β΄ και η Χούντα των Αθηνών οργάνωσαν τον πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη το 1974. Βρισκόταν στο Τρόοδος όπου φρουρούσε την εξοχική κατοικία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μαζί με άλλα μέλη του Εφεδρικού. Το πρωί της 15η Ιουλίου συνέβαλε στη διαφυγή του Μακαρίου από το φλεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια συνόδευσε τον Μακάριο με υπηρεσιακό λαντρόβερ μέχρι τη Μητρόπολη Πάφου και από εκεί μέχρι το Δασούδι απ’ όπου ο Μακάριος μετέβη με ελικόπτερο στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου για να αναχωρήσει με αεροπλάνο για τη Μάλτα. Αφού διαπιστώθηκε πως ο Πρόεδρος Μακάριος ήταν πλέον ασφαλής, ο Νίκος Σολωμού μετέβη μαζί με άλλους συναδέλφους του στη Λεμεσό όπου πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των πραξικοπηματιών στο Δημόσιο Κήπο. Εκεί έφτασε το μήνυμα ότι άρχισαν να εξασθενούν οι άλλες εστίες αντίστασης όπως στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού και στη Μητρόπολη και αποφάσισαν να διαφύγουν. Ο Ν. Σολωμού μαζί με τον Χ. Κυρίλλου καθώς και τον Κέστα, τον οποίο συνάντησαν αργότερα, έφτασαν πεζοί στο Ακρωτήρι. Εκεί μέλη της ΕΟΚΑ Β’ από την περιοχή τούς συνέλαβαν και μετά από απάνθρωπα βασανιστήρια τούς εκτέλεσαν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας νοσοκόμας πρώην συμμαθήτριας του Ν. Σολωμού, η οποία είδε τις σορούς των νεκρών παλικαριών στο νοσοκομείο Λεμεσού οι δολοφόνοι αφαίρεσαν τα δόντια των τεσσάρων νεκρών.
Ο ήρωας Νίκος Σολωμού τάφηκε στο νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Το 2006 με πρωτοβουλία του πάτερ Νικόλαου Χρίστου, σημερινού εφημέριου της εκκλησίας Αγίου Ραφαήλ Παχυάμμου άρχισε η διαδικασία εκταφής των λειψάνων του από το νεκροταφείο Αγίου Νικολάου για να γίνει αναγνώριση με τη μέθοδο του DNA. Σήμερα αναπαύεται στο κοιμητήριο Παχυάμμου. Η κηδεία του τελέστηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2007 με τις πρέπουσες τιμές που αξίζουν σε ήρωες που αντιστάθηκαν στους ολετήρες της Κύπρου. Ο γέροντες γονείς του έφυγαν από τη ζωή πικραμένοι και χωρίς να εκπληρωθεί η τελευταία τους επιθυμία να κηδεύσουν το παιδί τους στη γενέτειρά του. Η μητέρα του πέθανε στις 21 Μαρτίου 2001 για να την ακολουθήσει στις 30 Απριλίου του 2002 και ο σύζυγός της Χρίστος. Η μητέρα του Νίκου Σολωμού, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο γιος της Ηρακλής πέθανε χωρίς να συγχωρέσει ποτέ τους δολοφόνους του γιου της. Έβλεπε συνεχώς μπροστά της ότι δολοφονούσαν τον γιο της και κοιμόταν αγκαλιά με τη φωτογραφία του.
Ο αδελφός του ήρωα, Ηρακλής, όταν ανακαλύφθηκαν τα οστά του και διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA η ταυτοποίηση των λειψάνων του με οδύνη δήλωνε: «Εύχομαι να μην είμαστε εμείς στο τέλος οι προδότες και αυτοί που δολοφονούσαν κατά συρροήν και έκαναν τα αίσχη, να είναι οι πατριώτες…».

Και αυτό γιατί το θράσος μερικών να παραχαράσσουν την ιστορική πραγματικότητα συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε μια προσπάθεια να απενοχοποιηθεί το έγκλημα του Ιουλιανού πραξικοπήματος και η εσχάτη προδοσία κατά της Κύπρου και να μετακυλιστούν οι βαρύτατες ευθύνες των ολετήρων αλλού.

********************************
2. Η πισώπλατη δολοφονία του Αριστερού καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου.

Ο καταδρομέας Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου, αν και προερχόμενος από Αριστερή οικογένεια, [ήταν αδερφός του γνωστού τερματοφύλακα της “ΟΜΟΝΟΙΑς” Χριστάκη Αδάμουτότε στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” έπαιζαν μόνο Αριστεροί και είχε και βούλγαρους προπονητές] υπηρετούσε [από τον 1973] τη στρατιωτική του θητεία στα ΛΟΚ [είχε καταταγεί στην Εθνική Φρουρά τον Γενάρη του 1973] ... Υπέστη μάλιστα τα πάνδεινα τόσο από τους ελλαδίτες χουντικούς αξιωματικούς όσο κι από τους ελληνοκύπριους πιο παλιούς [ακροδεξιούς[ στρατιώτες. [Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτών που εντάσσονταν τότε και υπηρετούσαν στα ΛΟΚ προέρχονταν από ακροδεξιές ή/και αντι-μακαριακές και φιλο-γριβικές οικογένειες] ... Του είχαν δώσει μάλιστα και το παρατσούκλι “Jason” που ήταν ο πρωταγωνιστής μιας τότενης τηλεοπτικής σειράς που είχε τον τίτλο “Ο Στιγματισμένος” [αν δεν κάνω λάθος] ...

Άνδρες [στρατιώτες και αξιωματικοί] της Μοίρας Καταδρομών όπου υπηρετούσε ο Σωτήρης Αδάμου είχαν εντολές όπως λάβουν μέρος [το πρωί της 15ης του Ιούλη του 1974] στο πραξικόπημα – πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου.
Κατά την επίθεση ενάντια στο Προεδρικό και στην μάχη που ακολούθησε με την Προεδρική Φρουρά, σκοτώθηκαν [από πλευράς των επιτιθεμένων] 22 [αν δεν κάμνω λάθος στον αριθμό] καταδρομείς. Κι ο Σωτήρης Αδάμου για χρόνια πολλά συμπεριλαμβανόταν [ΑΔΙΚΩΣ και ΚΑΚΩΣ] στον κατάλογο των επιτιθέμενων νεκρών καταδρομέων.
Όμως τα γεγονότα όπως αποκαλύφτηκε μέσα από τες εκ των υστέρων μαρτυρίες που εδόθησαν [πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια σιωπούσαν] φανέρωσαν ότι ο Σωτήρης Αδάμου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ [το πρωινό της 15ης του Ιούλη του 1974] από Ελλαδίτη χουντικό αξιωματικό, όταν αρνήθηκε να υπακούσει στες παράνομες διαταγές των αξιωματικών του. Η ηρωική κίνηση του καταδρομέα Σωτήρη Αδ. Κωνσταντίνου αποδεικνύει και στην πράξη, ότι υπήρχε κι άλλη επιλογή κι άλλος δρόμος [δύσκολος μεν, αλλά υπήρχε] από την τυφλή υπακοή στη «διατεταγμένη αποστολή». Έτσι ονομάζουν [“διπλωματικά” πλην εξυπνακίστικα και κουτοπόνηρα] κάποιοι [πολιτικοί κι όχι μόνο - και "έγκριτοι" δημοσιογράφοι] τη συμμετοχή στο πραξικόπημα των καταδρομέων που σκοτώθηκαν. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δική τους παρουσία ή/και συμμετοχή σε μνημόσυνα ή σε αποκαλυπτήρια προτομών, αγαλμάτων και μνημείων κάποιων από τους [συμμετέχοντες στο πραξικόπημα] νεκρούς καταδρομείς. Όπως έπραξε κι ο Αναστασιάδης κι ο Κληρίδης τις προάλλες στον Άγιο Θεράποντα. Στην κηδεία των λείψανων του Σωτήρη Αδάμου που έγινε αρχές του Δεκέμβρη του 2007, γιατί δεν παρέστησαν;

Η επίσημη έρευνα και τα ευρήματα εξειδικευμένων μελετών ξένων επιστημόνων, ιατροδικαστών και εγκληματολόγων, δεν άφησαν καμία αμφιβολία: Ο Σωτήρης Αδάμου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, και μάλιστα πισώπλατα! Τα έμπειρα χέρια και τα διερευνητικά μάτια των επιστημόνων είπαν ολόκληρη την ιστορία, επιβεβαιώνοντας τις τότε πληροφορίες ότι μαχαιρώθηκε [με ξιφολόγχη] και πυροβολήθηκε με όπλα [πιστόλι] που τότε κατείχαν μόνο αξιωματικοί των ΛΟΚ, αρνούμενος να λάβει μέρος στο προδοτικό πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Δημοκρατίας.
Όμως ήθελε τεράστιο ψυχικό κουράγιο και τόλμη για ν’ αρνηθεί κάποιος μέσα σ’ εκείνες τις μέρες και συνθήκες ν’ αρνηθεί να πολεμήσει κατα της Δημοκρατίας. Κι ο Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου είχε τ’ αρχίδια να το πράξει! Πλήρωσε όμως με την ίδια του τη ζωή!!!

Ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που τους σκεπάζει!

Anef_Oriwn
Κυριακή 11/7/2010

Προσθήκη [15/7/2010 - 7:00 μ.μ.]:

Τραγούδι τιμητικό και πένθιμο για όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία από τες επίβουλες και τες επιθέσεις των χουντοφασιστών - link: http://www.youtube.com/watch?v=LQMsT4lNG2g&feature=related

Anef_Oriwn

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήξερες και τα ονόματα των δολοφόνων, καλό θα ήταν να τα βάλεις. Ποιος ο λόγος να αναφέρεσαι απλώς σε ανώνυμους εοκαβητατζήδες?

Μια ζωή ακούω εκάμαν το ένα, εκάμαν το άλλο. Δώστε ονόματα επιτέλους. Εν τζιαι ήταν κουνούπια.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο παίκτης. Πρέπει να δωθούν ονόματα.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε & Katamutra,

ΕΓΩ ονόματα ΔΕΝ ξέρω!!! Αν ξέρετε ΕΣΕΙΣ δώστε τα!!!
[Πάντως κάποτε αφηνόταν να νοηθεί ότι το πραξικόπημα το ‘καμαν εξωγήινοι!] ...

Ανώνυμος είπε...

Πέρκειμον εβρεθεί κανένας τζιαί δώσει τα ποτζιεί στο . . .

Kokoui είπε...

Μέρες των θλιβερών επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής.Και η ΑΚΕΛΙΚΗ προπαγανδιστική μηχανή και πραξικοπηματοκαπηλεία,ξανά προς τη δόξα τραβά.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση του άνεφ ορίων.Ο οποίος φρόντισε να μας ενημερώσει, ότι ο Σωτήρης Αδάμου προερχόταν από «αριστερή» οικογένεια και ότι «ήταν αδερφός του γνωστού τερματοφύλακα της “ΟΜΟΝΟΙΑς” Χριστάκη Αδάμου – τότε στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” έπαιζαν μόνο Αριστεροί και είχε και βούλγαρους προπονητές]».Τυχαία άραγε;Δεν παρέλειψε δε, να κρίνει και τους Κληρίδη και Αναστασιάδη, για το ότι δεν παρέστησαν στο μνημόσυνο του ήρωα,θέλωντας προφανώς να παρουσιάσει τους εν λόγω κυρίους, ως απολογητές της ΕΟΚΑ Β.Βλέπετε, ο αχρείος και άθλιος άνεφ οριων, δεν διστάζει να βιάζει τη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού ,για να προωθήσει την κομματική του προπαγάνδα.Άνεφ ορίων και λοιπά κομματόσκυλλα όλων των «κομμάτων».Αφήστε αυτά τα παιδιά επιτέλους να κοιμηθούν ήσυχα, στο ελαφρύ χώμα που τους σκεπάζει,αφήστε αυτό τον τόπο επιτέλους να πνάσει!Φτάνει πια!Άθλιοι!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Προς-
Μιχαλομιχαλουδες, βαρβαρους, πρωην ευχαριστες,
ανεφ ουριων (και ανεφ συζυγου εννοειται)/αρχιμουφτηδες, μαγαριους, (ξε)μασκαρευτες), ελεφαντες, μεταξενιες, μιχες,Σκαταμουτρες, κυριους βοηθους, ανεκατομενες, δρακουνες και αλλους που επιθυμουσαν την φιμωση ενος blog και την κατηγορια και διαπομπευση ενος ανθρωπου επειδη εκεινος και ο πατερας του και το blog, τολμουν να λενε την αποψη τους.
Αντιλαμβανομαι το τσουξιμο που σας προκαλεσε η αποφαση αναστολης της αδικης κατηγοριας του κυριου Ξενη Ξενοφωντος. Σε αυτη τη δοκιμασια που περνατε, ευχομαι να ειναι περαστικο το τσουξιμο. Βαζελινη μπορει να βοηθησει, στα τουρκικα για οποιο το προτιμα parafin yagi.

Anef_Oriwn είπε...

Γρουστοφογουοchανόν [και φιλο-συναγερμικό] Kokouiν,
[απ’ όλα έχει το πανέρι!],
Εν θα Μ’ αφήσεις ν’ αγιάσω!

Ενοχλεί ΣΕ πολλά που ο Σωτήρης Αδάμου προερχόταν από Αριστερή οικογένεια; Τζιαι η 4 ηρωικοί νεκροί [του πραξικοπήματος] από το Άη Γιάννη στη Λάρνακα [για τους οποίους έγινε τιμητική εκδήλωση απόψε] ήταν Αριστεροί!!! Κι αυτό ΣΕ ενοχλεί; Τζιαι ενοχλεί ΣΕ ακόμα που επιπλήττουμε τον Αναστασιάδη τζιαι την Κληρίδη ΣΟΥ! Πολλά θέλετε να μεν μιλάμε για το πραξικόπημα, ε; Τζιαι τούτο γιατί θίγεται μη παράταξη ΣΑΣ, αλλά και γιατί ΔΕΝ επιβεβαιώνεται το παραμύθι ΣΑΣ, εκεί στο «αγαπητό» ΣΟΥ W.C. blog, περί «πραξικοπηματοκαπηλείας» [από το ΑΚΕΛ] ...
Εβκαλες μιαν τζιαι καλή τη μάσκαν πιον. Σε πλήρη σύμπλευση με τους ΒεΣε-τάδες είσαι πλέον - έστειλες τζιαι ποτζιεί το άηθες πιο πάνω σχόλιο ΣΟΥ! Αλλά τζιαι τζιείνοι είχαν πιο νωρίς σήμερα μια ανακοίνωση ότι θα κάμουν αποκαλύψεις αύριο για την «πραξικοπηματοκαπηλείας» του ΑΚΕΛ. Καρτερούμεν εναγωνιωδώς! Όμως τι έγινε η ανακοίνωση; [ΕΣΥ που είσαι τζιαι που τους πουμέσα μπορείς να ΜΑΣ πεις;]

****************************
ΚΗΡΥΚΑ,
Καλά ούζα!!!
Ακόμα ένα δείγμα της κονιορτοποίησης του εγκεφάλου ΣΟΥ το πιο πάνω σχόλιο ΣΟΥ!!!

Kokoui είπε...

Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα αγαπητέ άνεφ ορίων;Ότι δηλαδή «Ενοχλεί ΜΕ πολλά που ο Σωτήρης Αδάμου προερχόταν από Αριστερή οικογένεια;» Τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Είτε εθελοτυφλείς,είτε το μορφωτικό σου επίπεδο δεν είναι τελικά τόσο ψηλό, όσο διατείνεσαι πως είναι.Είναι βέβαια και επιστημονικά αποδεδειγμένο.Όποιος δεν έχει επιχειρείματα να αντιπροτάξει,καταφεύγει στην λασπολογία και στην παρελθοντολογία.«Πολλά θέλετε να μεν μιλάμε για το πραξικόπημα, ε;Τζιαι τούτο γιατί θίγεται μη παράταξη ΣΑΣ» λες.Μα βλέπεις πως ξεσκεπάζεσε από μόνος σου και επιβεβαιώνεις πανηγυρικά αυτά που λέω;Εξακολουθείς να διαχωρίζεις τον Κυπριακό λαό σε «πραξικοπηματίες» και «αντιστασιακούς» ρε κομματόσκυλλο.Τριαντά έξι χρόνια μετά.Και ακόμα θέλεις και «επαναπροσέγγιση» με τους Τουρκοκύπριους, ρε άθλιε.Και εσύ και το «κόμμα» σου.Είστε πραγματικά για φτύσιμο.Δεν έχεις με ιερό με όσιο.Μέχρι και την ιστορία την κομματικοποιείς.Σαμπώς να πούμε οι άλλοι που συνελήφθησαν,βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν άδικα τις μέρες εκείνες και δεν είναι «αριστεροί» ,εν κτηνά και όι ανθρώποι.Έκατσες να καταδικάσεις δήθεν το πραξικόπημα και τσουπ, μετά από τα ποιήματα και τα μοιρολόγια,πάρτε και λίγο Αναστασιάδη και Κληρίδη,που δεν πήγαν μίσιη μου, στην κηδεία του Σωτήρη Αδάμου του αρφού του Χριστάκη Αδάμου που έπαιξε μες την Ομόνοια και είχε Βούλγαρους προπονητές.Τι να σου πω ρε;Ο Θεός να σας ελεήσει τζικάτω.Τζιαι Ακελικούς και Συναγερμικούς και ότι άλλο σκατά έχετε.Αλλά τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοια ηγεσία μας αξίζει.Που τον αχάπαρο παπά,μέχρι και τον «κομμουνιστή» Χριστόφια.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Είδες άμα έχεις φίλους in high places ότι γίνεται η δουλειά σου?

Unknown είπε...

Πότε επιτέλους θα πάψει η Κύπρος να "ζει" από τους νεκρούς της;

Kokoui είπε...

Ποτέ αγαπητέ Πολίτη Πίττα.Γιατί αυτή η βιομηχανία μνημοσύνων και κηδειών που έχει στηθεί με τη συνοδεία του τηλεοπτικού φακού,επιφέρει ψήφους.Και λειτουργεί ως πιστοποιητικό «πατριωτισμού» και «σεβασμού προς τους νεκρούς.»Αλλά φταίμε και εμείς οι απλοί πολίτες.Πάρε για παράδειγμα των άνεφ ορίων,ο οποίος λέει «Τζιαι η 4 ηρωικοί νεκροί [του πραξικοπήματος] από το Άη Γιάννη στη Λάρνακα [για τους οποίους έγινε τιμητική εκδήλωση απόψε] ήταν Αριστεροί!!!» Ο άνεφ ορίων θα συνεχίζει να κάνει τιμητικές εκδηλώσεις για τους «αριστερούς ηρωες» και το 2030.Θα συνεχίζει να χειροκροτά τους πολιτικάντιδες που τιμούν με την παρουσία τους τις «εκδηλώσεις» και θα προσδίδει «κομματική ταυτότητα» ακόμα και στους νεκρούς, για να υπενθυμίζει στους πραξοκοπηματίες, ότι το «ΑΚΕΛ είναι εδώ,ενωμένο δυνατό.» Εν τω μεταξύ, τα Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα,στις 20 Ιουλίου του 2030,θα πετούν πάνω από τον Λευκωσιάτικο ουρανό,για να υπενθυμίζουν στον κάθε άνεφ ορίων,ότι είναι για τις μπάτσες.

Anef_Oriwn είπε...

Το Kokouiν είπε [στις 15/07/2010 1:59 π.μ.]: «... τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοια ηγεσία μας αξίζει...»
Μα γιατί εν φέρνουμεν τον Kokouiν να ΜΑΣ σώσει;

*****************************
Ανώνυμε και διαγραμμένε [15/07/2010 10:07 π.μ.], άλλως [φατσιημένε] ΚΗΡΥΚΑ,
Το άηθες σχόλιο που παράθεσες, ήδη το ‘χεις καταχωρήσει πιο πάνω με το nick ΣΟΥ [ως ΚΗΡΥΚΑΣ].
Τόσο κολλημένος τζιαι λειψιμιός είσαι που μάχεσαι να ΜΑΣ πικκάρεις ξαναβάλλοντας το. Γυρέφτου αλλού!
Α, και η ανοχή ΜΑΣ προς παρόμοιες συμπεριφορές και σχόλιο είναι πλέον ΜΗΔΕΝΙΚΉ!!!

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,

Όντως κάποιοι [ίσως και πολλοί], συνήθως πολιτικοί και δημοσιογράφοι [όλοι τους «έγκριτοι»], εμάθαν να «… “ζουν” από τους νεκρούς», καπηλευόμενοι τη θυσία και τον θάνατο τους [ηρωικό ή τυχαίο]. Και συνήθως ο λόγος αυτών των προσώπατων είναι έμπλεος ανέξοδων και μεγαλόστομων φανφαρών! Να ΜΗΝ φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο και να μην τολμούμε [για να μην παρεξηγηθούμε ή να κατηγορηθούμε ότι μιλάμε “ξύλινα”] να πούμε τα αυτονόητα – δκυο λόγια τιμής και εκτίμησης για τους ανθρώπους που συνειδητά ή γιατί έτσι έτυχε πολέμησαν ενάντια στον φασισμό και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας δίνοντας [ή χάνοντας] μάλιστα και τη Ζώη τους γι’ αυτό το σκοπό!!!

Ανώνυμος είπε...

λαλει εναν κοκουιν
"Γιατί αυτή η βιομηχανία μνημοσύνων και κηδειών που έχει στηθεί με τη συνοδεία του τηλεοπτικού φακού,επιφέρει ψήφους.Και λειτουργεί ως πιστοποιητικό «πατριωτισμού» και «σεβασμού προς τους νεκρούς.»"
οπως ας πουμε καθε 1 του απριλη τζαι καθε 20η ιουλιου κ. κοκουιν;
οξα τζηνα εν καλες αναφορες σε νεκρους ενω στες 15 του ιουλη εν κακες;
κατι μου αθθυμιζει τουτη η επιλεκτικη μνημη..
λαλεις σου τιποτε ο αριθμος 62;

κρινοντας που το τελος του σχολιου, μαλλον αλλου σε τρωει τζαι αλλου κνιθεσαι κοκουιν..
οξα εσου επιστεψες οτι η 15η ιουλιου εγινεν που εξωγηινους;..
προφανως ενοχλει σε η μνημη..
η 15 οδηγησε στες 20 τζαι οποιος καμωνεται οτι αθθυμαται τες 20 τζαι ξιχανει τες 15 περιπαιζει τον εαυτον του δημοσια...

Kokoui είπε...

«οπως ας πουμε καθε 1 του απριλη τζαι καθε 20η ιουλιου κ. κοκουιν;
οξα τζηνα εν καλες αναφορες σε νεκρους ενω στες 15 του ιουλη εν κακες;
κατι μου αθθυμιζει τουτη η επιλεκτικη μνημη..
λαλεις σου τιποτε ο αριθμος 62;» Ανωνημε,μιλάω γενικά.Δεν μιλάω μόνο για το πραξικόπημα.Και άλλο η «αναφορά σε νεκρούς» και άλλο τα «show» και τα «events» που στήνονται στις εκκλησίες και τις πλατείες.Και κάτι άλλο.Υπήρξαν και άλλοι λαοί στην ιστορία, που πέρασαν πολέμους και κακουχίες.Αλλά δεν εκπέμπουν αυτή τη μιζέρια, που εκπέμπουμε εμείς.Αλλά εμείς, θέλουμε να αλλάξουμε κάτι;Η θα επιτρέπουμε μια ζωή στα «κόμματα» να μας εξουσιάζουν και να μας χαληναγωγούν;Πάρε για παράδειγμα των άνεφ ορίων.«Ένα θύμα,ένα ψώνιο,ένα σύμβολο αιώνιο» που λέει και το άσθμα.Εκτός και εαν είναι κανένας «Χρίστος Χρίστου της cybarco».

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,

Το «άσθμα» αποτελεί αρρυθμία του αναπνευστικού συστήματος που συνήθως χαρακτηρίζεται από λαχάνιασμα ή/και δύσπνοια!!! Προφανώς θες να πεις «άσμα»!

Kokoui είπε...

Σώπα ρε;Πόθε το κατάλαβες, ότι είναι άσμα που ήθελα να πω;Τελικά,παραδέχομαι σε.Είσαι έξυπνο ον.Μόνο, που πάλι με απογοήτευσες λίγο.Γιάτι φρόντισες να κολλήσεις και την λέξη βλάκας στο τέλος, με κείνο το «Το «άσθμα» αποτελεί αρρυθμία του αναπνευστικού συστήματος που συνήθως χαρακτηρίζεται από λαχάνιασμα ή/και δύσπνοια!!!»

Kokoui είπε...

Λέτε, μέσα σε εκείνον τον όχλο,που φώναζε «Χριστόφια εμπρός το είπε ο λαός», να ήταν και εκείνη η «διχασμένη προσωπικότητα»,άνεφ ωαρίων ή Πρωμιθέας,μαζί με τον Χριστάκη Αδάμου, πρώην ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, που είχε Βούλγαρους προπονητές;

Kokoui είπε...

Όταν ο Ευέλικτος δήλωνε πως «δεν είναι πρόεδρος μειοψηφίας αλλά νιώθει την ανάσα του κόσμου»,ποιανού κόσμου την ανάσα εννοούσε άραγε;Μήπως του Πιττάτζιη(του γνωστου «μέιλ» της Ανθής),του άνεφ ουρίων και του Λούα Λούα;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

σκατομουτρα και ανεφ-μουφτι, μεταξενια,
πρωτον ευχομαι η βαζελινη να σας βοηθα στο τσουξιμο που σας προκαλει στα οπισθια η αποφαση του Γενικου εισαγγελεα (παρολες τις παρεμβασεις) να μην διωχτει, φυσικα, ο κυριος Ξενοφωντος.
δευτερον ποια ειναι η γνωμη σας για τις επαφες και φιλιες του ελεφαντα αντρου με τον λαζαρο ηλιαδη (γιο του ταμια της εοκα β και αρχιπραξικοπηματια) σωκρατη ηλιαδη? το εμαιλ της κας Ανθης τον εχει πρωτο στη λιστα. Ισως να σας συχισε η λεξη γνωμη σαν εντολοδοχα αβουλα φερεφωνα (και κοπροσκυλλα που ειστε). ανοιξετε λεξικο
τριτο, ρε ανεφ εχτες στο χωρκο σου στην αχνα, εφαα κατι καραολους μελι, (εν ερεξα που εσσο σου εχτες, εβiαζουμουν, με κνιθεσαι πα στη κκελλεν κερατουκλι).

Ανώνυμος είπε...

Στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας, χωρίς να έχουν πλέον καθήκοντα και υποχρεώσεις αφού τα ανέλαβε ιδιώτης, σφάζονται ποιός θα πάρει τις περισσότερες υπερωρίες. Ελέγξτε το! Οι υπερωρίες τους κάθε μήνα είναι διπλάσιες από τον μισθό τους!
Ακούει κανείς;

Unknown είπε...

Ρε "Κοκκούιν"....απορία έχω...είσαι σε θέση να μιλήσεις κανονικά; Ή πρέπει να διανθίζεις κάθε σου φράση με επιθετικότητα σαρκασμούς και απαξία για όσους έχουν άλλες απόψεις;

Unknown είπε...

Τα ίδια βεβαίως ως απορίες ισχύουν και για τον ¨"Κήρυκα"...

Ανώνυμος είπε...

κοκουιν,
αν το προβλημα σου ηταν πραγματικα το ζητημα της διαχειρισης των νεκρων, θα ηταν αλλη η εστιαση της ρητορικης σου..
στην κυπρο τα μηνμοσυνα εν τοπος πολιτικης που το 60..εν τζαι φανταζομαι να θελεις παραδειγματα εν ενι;
πολλοι που τζηνους που εφκαλαν τζαι φκαλουν πολιτικη υπεραξια που τα μνημοσυνα, ηταν τζαι πρωτοστατες στην υπονομευση της δημοκρατιας που οδηγησε στην 15η του ιουλη..
για τουτον εφαηθηκαν να ξηχανουν..τζαι να καμωνουνται αναλογα τζαι οι υποστηρικτες του..
εν εκραξαν τζαι οι συνδεσμοι αγωνιστων μπλα μπλα...;
..στους 62 επαναπροσληφθηκαν ακομα τζαι οσοι απολυθηκαν τυπικα, σχεδον συμβολικα για το εγκλημα της 15ης του ιουλη..
που οϊ μονο οδηγησε στην 20 [τζαι φυσικα θελουν να το αποσυνδεσουν για να πουλουν] αλλα εκφρασε τζαι τον φασισμο τοτε - ντοπιο τζαι εισαγωμενο..γιατι ειχαμεν τζαι ντοπιο..καποιοι [μιτσιοι μεγαλοι] εσκοτωναν κοσμο..
να συχωρησουμε; ναι..αλλα δαμαι εν τζηνο..τζηνο η δημοκρατια εκαμεν τοτε..σημερα ο στοχος εν αποενοχοποιηση..οϊ για τουςμιτισου του τοτε..αλλα για την πολιτικη υπεραξια σημερα..

διοτι μια ταση [ας πουμε] σε τουτη την κοινωνια θελει να πουλα νεκρους για πολιτικη υπεραξια τζαι να ξηχανουνται ακομα τζαι τα εγκληματα που πηγαζουν που ετσι νεκροφιλιες..η 15 ιουλιου..

οποτε το να φκαλεις απωθημενα με τον ανευ εσιει χαζιν για οσους σας θωρουμεν να φακκατε γυρον ποδα..χαρα στην φκαγκα του ανευ, τζαι τα απωθημενα/κολληματα σας..αλλα να το παιζεις οτι ταχα μου τωρα, στες 15 επιασεν σε το αμαν αμαν γιατι να γινονται πολιτικα μημοσυνα τζαι σχολια..
καλα..επιστεψαμεν σε..
ειπαμεν μεν περιπαιζεστε δημοσια..
το αναλαφρο χωμα κλπ αξιζει σε ουλλους τους νεκρους..
αλλα αμα καποιοι καμνουν τζαι μνημεια στον γριβα, εν αξιοσημειωτο μεν ποση δημοκρατια εδημιουργησαμεν εναντια στον φασισμο, αλλα εν προκληση...
θρασος..
γιατι ξερουμεν οτι εν κολπουθκια απενοχοποιησης..
απο οσους ιδιως θα ξηχανουν στις 20 του ιουλη το εγκλημα των κατασκευασμενων αγνουμενων..ετην πολιτικη υπεραξια..
εδιαμρτυρηθηκαν τουτοι [τζαι εσυ δηλαδη] για την αθλιοτητα της επιτροπης αγνουμενων υστερα που το 74;..τζαι τα οσα εμαθαμεν την δεκαετια του 90..
αραγε εν θα επρεπε να μας προβληματισει οτι μερικοι που εκοφκαν τζαι εραφκαν στην επιτροπη ηταν τζαι στο νοσοκομειο στες 15 του ιουλη, εντολοδοχοι της χουντας..τζαι υστερα απορουσαμε γιατι εν εξεραμεν οτι εισιεν αγνουμενους θαμενους ποδα..
ειδες που βοηθα η μνημη καποτε;
ιδιατερα της 15η ιουλιου..γιατι εν το κομβικο σημειο διασταυρωσης των εσωτερικων τζαι των εξωτερικων εξελιξεων...
π.

Ανώνυμος είπε...

κηρυκα,
επειδη αναφερεσαι σε αναλογη περιπτωση με τους 62, στην περιπτωση του γιου του σερτη τζαι του αγγελιδη [λαλουν στον ρολο του χεση-ρηγα που απειλα με λακκους τζαι φοαται να το παραδεχτει, εν ο αλλος δικηγορος που τα τρωει που προσφυγες τζαι δημοκρατια στο ονομα του εθνικου], να σου πω..
ειδα το στην εφημεριδα 15 του ιουλη..
εταιρκαζεν..αθθυμηθκα τους 62..
οπως τζαι τζιαμαι αφεθηκαν που τον νομο, γιατι ανηκαν στην δεξια [τζαι η δεξια σαζει τους δικους της], ετσι τζαι τωρα μια εξωφθλαμη απειλη θανατου επερασεν στο ντουκου..
το να σκοτωσεις εν εγκλημα..αλλα αμα το εκακμεν η εοκα β εν ηταν θωρεις..ετσι τζαι τωρα..απειλη εν αδικημα αλλα επειδη εν τα αππωμενα μωρα του κατεστημενου, εγλυτωσαν την..
αν ηταν ομως κανενας μη-προυχοντας χωρις παπα τον σερτη τζαι τον αγγελιδη, εν θα επειραζεν που επηαν εσσω τους 6 το πρωι τζαι επιασαν τους το κομπιουτερ..
τζαι η απειλη θα εμετραν..
αλλα θωρεις..
εγινεν τζαι ο σερτης του κολπου της εοκα β..
γενικα τζαι ειδικα..
παντως ηταν απολαυστικο θεαμα..
κλαψτε ακομα λλιον τζαι εν να φτασετε στη ρητορικη της "εθνικης" [της φυλλαδας της εοκα β] που ελαλεν οτι καταπιεζεται..
διοτι εν την αφηναν αλοπως να πανηγυριζει δημοσια αμα εδολοφονθηκε ο κοκος φωτιου [κλπ κλπ] ας πουμε..
ιντα πραμαν α;..

αληθκια κοκουιν, πισω σε εσενα αν θκιεβαζεις δαμαι, την επετειο του δωρου λοιζου εν καλα αραγες σου που την τιμα η εδεκ;
αναλαφρο χωμα κλπ..αλλα οι δολοφονοι;..
τζαι απο οτι θωρεις, απαλλαγηκαμε [σαν κοινωνια] που ενα μερος του φασισμου που εφκαινεν που το κλιμα πριν το 74, αλλα μερικοι συντηρουν το...ο λυσσαριδης εγινεν τζαι ηρωας στην μαχη..
κοιταξε τον κηρυκα δαμαι..θκιεβασε την ρητορικη..ουτε ο θεμιστοκλεους να ηταν..η πρωκτικη φαντασιωση εν απλα το ανεκδοτο..το οτι θεωρει την ερωτικη πρακτικη καποιων τροπο εκδικησης, εν εκφραστικο..τζαι των απωθημενων τζαι της αδυναμιας να καταλαβει..να δει δηλαδη παρατζει που την μουττη του...
π.

Kokoui είπε...

«αλλα αμα καποιοι καμνουν τζαι μνημεια στον γριβα, εν αξιοσημειωτο μεν ποση δημοκρατια εδημιουργησαμεν εναντια στον φασισμο, αλλα εν προκληση...
θρασος..».Να σε ρωτήσω κάτι ρε Ανώνημε.Άφού με προκαλείς.Όταν ο Μακάριος έφερνε τον Γρίβα ξανά στην Κύπρο το 64 για να του αναθέσει την δημιουργία και την αρχηγεία της Ε.Φ,ποια ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ;Όταν ο Γρίβας διέπραξε εκείνες τις αθλιότητες στην Κοφίνου εις γνώση του Μακαρίου ποια ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ;Ποιοι εψηφίζαν το 67 υπέρ της Ένωσης στη Βουλή;Ποιοι εν τζίνοι που δεν επέτρεψαν στους Τουρκοκυπρίους να επιστρέψουν πίσω στην κυβέρνηση και εσυμφωνούσαν με τον Μακάριο,ότι μίσιη μου το σύνταγμα ήταν μη εφαρμόσιμο;Ποιος εδηλητιρίαζε τα μυαλά του κόσμου με Ενώσεις 20 ολόκληρα χρόνια;Εν ήταν ο Μακάριος;Τι κάμνετε εσείς ρε;Παίρνετε την τριετία 71-74,και διαγράφετε έτσι απλά με μια μονοκονδυλιά τα όσα είχαν προηγηθεί.Που ήταν ο προπομπός αυτών που επακολούθησαν.Φορτώνετε τα ούλλα του Γρίβα.Γιατί;Γιατί αυτό βολεύει το κομματικό συμφέρον.Για τις ψήφους.Είδες γιατί εν σας χωνέφκω;Γιατί είστε λαοπλάνοι,ύπουλοι και απατεώνες τζιαι όι γιατί έχω απωθημένα έναντι του όποιουδήποτε.Ε ναι λοιπόν,εάν γίνονται μνημεία για τον Μακάριο να γίνονται και για τον Γρίβα.Όσο ένοχος είναι ο Γρίβας, άλλο τοσο είναι ο Μακάριος.

Ανώνυμος είπε...

κοκουιν,
εσιεις λανθασμενες αντιληψεις για τα γεγονοτα..
λαλεις..
"Όταν ο Μακάριος έφερνε τον Γρίβα ξανά στην Κύπρο το 64 για να του αναθέσει την δημιουργία και την αρχηγεία της Ε.Φ,ποια ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ;
Όταν ο Γρίβας διέπραξε εκείνες τις αθλιότητες στην Κοφίνου εις γνώση του Μακαρίου ποια ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ;
Ποιοι εψηφίζαν το 67 υπέρ της Ένωσης στη Βουλή;"

1. δεν εφερε ο μακαριος τον γριβα το 64..ο γριβας ηρτεν για να ελεξει τον μακαριο - οπως τζαι η μεραρχια που ηρτεν, οπως λαλει ο χ. οικονομιδης, για "να αντιμετωπιστει ο κομμουνιστικος κινδυνος"..
η ενταση αναμεσα στον μακαριο τζαι τον γριβα οπως τζαι αναμεσα στον γριβα τζαι το ακελ ηταν εξωφθλαμες..δαμαι ο αλλος εστειλεν τους πυραυλους στη αιγυπτο γιατι λαλει ειχαν σφυροδραπανα πανω...
στον δημοσιο λογο υπηρχε βεβαια το πεπλο της εμμεσης λογοκρισιας..που δεν επετρεψε ας πουμε να γραφτει κατι στις ε/κ εφημεριδες για την μαζικη εξαφανιση/πογκρομ εναντιον 30-35 τ/κ στο βαρωσι σε 2 μερες τον μαη του 64..οποτε οι ρητορικες ηταν εμμεσες...

2. αν το εξερε ο μακαριος για την κοφινου ενεν καθολου σιουρον..η βλακωδης επιχειρηση σιουρα εν ευνοουσεν τους ε/κ...τζαι οποιος την εκαμεν [χουντα, γριβας, τοπικοι παραγοντες] μπορει να εθελεν να προκαλεσει ευρυτερη κριση..
το ακελ ετηρησεν την γραμμη οτι εγιναν περιορισμενα επεισοδια - "εστηριξεν την κυβερνηση" σαν η νομιμοφρων αντιπλιτευση τοτε..τζαι οπως εκαμνε τζαι το 64, σε δευτερο πλανο επεμενε για την αναγκη συνενοησης με τους τ/κ..στα πλαισια της τοτε λογοκρισιας..
ειπαμε..εξαφανιζουνται 30 και πλασματα τζαι σιωπη..
καποιοι ειχαν οπλα..
για να δεις τες ριζες τουτου του κλιματος λογοκρισιας μπορεις να παεις πισω στο κλιμα του 58 ..με τις επιθεσεις εναντια στην αριστερα..η στην απαγωγη του φαρμακιδη [που ηταν τζαι δεξιος - το μηνυμα ηταν γενικο πυ τα καπετανατα] το 60..

3. αν μιλουμε για το ιδιο ψηφισμα...ουσιαστικα η συνεδρια ξεκινησε για καταδικη των επεμβασεων της χουντας στη κυπρο τζαι κατω που την πιεση της χουντας, η [δεξια] πλειοψηφια της βουλης εθεωρησεν οτι επρεπε πρωτα να αποδειξει οτι εν αμφησβητουσε την θεση της χουντας..οποτε τζαι η επαισχυντη δηλωση..οϊ μονο για τους τ/κ αλλα τζαι για τους ε/κ..
αλλα ηταν μια ρητορικη πκιον θεση..
το εφικτο υπηρχε ηδη στην λαικη συνειδηση οπως σωστα αναλυει ο ατταλιδης..τζαι σε λλιους μηνες εγινεν τζαι προεκλογικο συνθημα του μακαριου..
το ακελ επαιξεν το παλε εθνικη ενοτητα..
εσυ δηλαδη που σε επιασαν σε επιασαν οι ευαισθησιες για τον ταχα μου αθωο 19χρονο που εκαμνε επιθεση στο προεδρικο, τι καμνεις; εν πουλας εθνικη ενοτητα σε στυλ αναλαφρο χωμα;
π.

Ανώνυμος είπε...

για τα αλλα που λαλεις..
εν καταλαβω γιατι μου μιλας στο πληθυντικο..
η κατασταση την περιοδο 64-74 δεν εδιαν στο ακελ δυνατοτητα διαμροφωσης κρατικης πολιτικης..ηταν σαφως εκτος εξουσιας..τες αποφασεις επερνεν της ο χωρος της κεντροδεξιας...δε τους ηγετες τζαι την κληρονομια τους..
η ακροδεξια μαλιστα ονειρευκετουν να εξαφανισει ακομα τζαι πρακτικα/νομικα την αριστερα..

αν θεωρεις οτι ο μακαριος τζαι ο γριβας εχουν ισες ευθυνες, απλα εν τουτο που ελαλουν - εφαινετουν που την αρχη οτι εισιες κολλημα αποενοχοποιησης του εγκληματος..
ωστε εν οι ιδιοι α;
ρε φιλε..η μονη δικαιολογια για τον γριβα για να μεν εν συνειδητος προδοτης [γιατι εκαμε το τζαι στην ελλαδα -που το επαιζεν ελληνας- το 44-49 σαν χιτης, τζαι δακατω το 71-74] εν λογω βλακειας..
μπορει να εσιεις συναισηματικες αυταπατες...δικαιωμα σου..
αλλα μεν φκαλεις περιπατο την γελοιοτητα..
ο μακαριος εκαμεν λαθη..θεματα επιλογης..αλλα εκφρασε τζαι μιαν ιστορικη στιγμη..εστω σαν προβολη που την κοινωνια [των ε/κ] πανω του, του οραματος της ανεξαρτησιας που ο κυριαρχος λογος [στον οποιο ηταν τζαι ο ιδιος ο μακαριος αιχμαλωτος] ελογοκρινε...τζαι τα λαθη ηταν λαθη αθρωπινα..λαθη συνεπειων, οϊ προθεσεων...

με τον γριβα ομως;
εν εκαταλαινε ; ηταν μπροστα σε ουλλους τα σχεδια διχοτομησης..τζαι σε τζηνον..ηταν τζαι στρατιωτικος ας πουμε - εμπορεν να δει την αποσταση που την τουρκια...εισιεν ζησει πολεμους τζαι εξερεν..οι εφημεριδες του επροβαλαν τα σχεδια διχοτομησης/διπλης ενωσης..
τζαι ο ιδιος ηρτεν σε μια εστω υπο διαμορφωση δημοκρατια τζαι εκαμνε λιστες εκτελεσεων για να επιβληθει..το προτυπ του ηταν σαφως ενα αυταρχικο καθεστως..με την στηριξη της χουντας τζαι αμεσα η εμμεσα ξενων μυστικων υπηρεσιων..

τζαι θωρεις συγκρισεις..
ειτε τουτος ο τυπος εκαταλαβαινε οτι με τες πραξεις του ηταν να γινει εισβολη για να μοιραστει η κυπρος τζαι εν τον εκοφτε, ειτε εν το καταλαβαινε παρα το οτι ηταν μπορστα του τα εγγραφα..
εν τζαι η βλακεια μια καποια λυση..

διοτι ουλλοι οι αθρωποι δικαιουνται ενα σεβασμο μετα θανατο..
αλλα η ιστορια εν γραφεται μονο για το εχτες αλλα τζαι για το σημερα..
αν ενι να καταργηθουν τα εθνικα αγαλματα, ενδιαφερον..
αλλα ας πουμε..μπορεις να δεις ενα αγαλμα του βελουχιωτη στην ελλαδα..η εστω του γ. παπανδρεου..
αλλα του τσολακογλου;
η του πεταιν στην γαλλια;
εν θεμα ισοροπιων στον δημοσιο λογο..
π.

Kokoui είπε...

Ανώνημε,κάτσε μάθε ιστορία και μετά έλα ξαναμιλάμε.Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο στον κόσμο, αγαπητέ ανώνημε, που καταδικάζει τον ένοχο, αλλά αφήνει τον ηθικό αυτουργό στο απυρόβλητο.Και το ΑΚΕΛ έτσι έφτιαξε τη σύγχρονη Κυπριακή ιστορία.Όχι γιατί δεν γνωρίζει τι πραγματικά έχει γίνει σε αυτό το τόπο,αλλά γιατί έτσι το βολεύει.Την εθνική ενότητα που πουλώ, που την ανακάλυψες πάλι;Μα καταλαμβαίνεις τι γράφω;Εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο.Αν θέλουμε να ξαναφτιάξουμε το κράτος μας,δεν είναι εθνική ενότητα που χρειαζόμαστε,αλλά λαική.Αυτό λέω.Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους.Των οποίων τα πανηγύρια, κάθε 20 του Ιούλη, ακόμα δε τα χω καταλάβει.Όπως δεν καταλαμβαίνω και τα δικά μας μοιρολόγια, 36 χρόνια μετά.Αυτά δεν συμβάλουν στην ενότητα του Κυπριακού λαού.Αντίθετα,συνεχίζουν να συντηρούν ένα κλίμα διαχωρισμού,τόσο ενδοκοινοτικά όσο και δικοινοτικά.

Kokoui είπε...

«ο μακαριος εκαμεν λαθη..θεματα επιλογης..αλλα εκφρασε τζαι μιαν ιστορικη στιγμη..εστω σαν προβολη που την κοινωνια [των ε/κ] πανω του, του οραματος της ανεξαρτησιας που ο κυριαρχος λογος [στον οποιο ηταν τζαι ο ιδιος ο μακαριος αιχμαλωτος] ελογοκρινε...τζαι τα λαθη ηταν λαθη αθρωπινα..λαθη συνεπειων, οϊ προθεσεων...».Καληνύκτα.Εν κάθομαι να συζητήσω άλλο μαζί σου.Πραγματικά,δεν έχεις ιδέα,για το ποιος ήταν ο Μακάριος.

Anef_Oriwn είπε...

PolitisPittas,

Εύλογες οι απορίες ΣΟΥ για το «ακανόνιστο της ομιλίας» τόσο του Kokouδκιού όσο τζιαι του ΚΗΡΥΚΑ [των δύο επίτιμων Επιτρόπουλων που τιμούν με την παρουσία και τα εμβριθή πλην φαιδρά σχόλια τους το Blog ΜΟΥ!]... Δεν μπορούν να μιλήσουν χωρίς χαρακτηρισμούς, αφορισμούς κι άναρθρες κραυγές [όπως κάμνουν οι πίθηκοι, ένα πράμα]! Βρίζουν όσους τυγχάνει αν διαφωνούν μαζί τους κι έχουν το ψώνιο να θεωρούν ότι κατέχουν το αλάθητο του Πάπα. Νομίζουν ότι κρατούν τον Θεό που τ’ αρχίδια αλλά φανταστήκατε τι θα γίνει [τι θα τους μείνει] άμα τους φύγει ο Θεός!
Η ηπίως απαράδεχτη συμπεριφορά των δύο “εριτίμων” σχολιογράφων αντικατοπτρίζει και το επίπεδο της παιδείας και της κουλτούρας τους. Το λεκτικό, το ύφος, το ήθος και γενικά η νοοτροπία και η συμπεριφορά τους είναι γνωρίσματα που μόνο ελληναράδες τα έχουν! Κι όλα αυτά χωρίς αμφιβολία αυτά τα χαρακτηριστικά αναπαράγονται και συντηρούνται μέσα από το W.C. Blog όπου μονίμως διαχειμάζουν!!!

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο λεγόμενος Kokouiς το παίζει κι αριστερός! Φυσικά εξακολουθεί να ΤΟΝ παίζει [ξέρετε ποιόν!] αλλά τον πήραμε πρέφα πλέον – ένας σκέττος μαλακομαλάκας είναι! Τα μασά όμως [τα κουκούτσια] άμα δυσκολευτεί, παίζει τζιαι νάκκον πελλόν και τούτο για να ΜΗΝ γίνει τελείως ρεζίλι!!!
Ορίστε, αγαπητέ Π., κι ένα δείγμα του [δήθεν] αριστερού του λόγου σε παλαιότερο σχόλιο ΤΟΥ στην ανάρτηση ΜΟΥ με αριθμό 33/2010 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/05/332010.html], όπου χαρακτηριστικά είπε:
“O/H Kokoui είπε...
«... Τόσο λίγο χρόνο έχει [αναφέρεται σε ‘ΜΕΝΑ], ώστε έτσι να ασχολείται μόνο με τους πούστηδες, τις λεσβίες και τα αμπελοπούλια;»
15/05/2010 11:37 μ.μ.”

Θαυμάστε, λοιπόν, δείγμα “αριστερού” λόγου από το Kokouiν! Γεια ΣΟΥ Ρεεε “αριστερόν” Kokouiν!!!

Αλλά όλοι χουν καταλάβει πλέον ότι εν χαμολιός, ψεύτης και προβοκάτορας. Λόγου χάριν, ο σχολιογραφος Katamutras λέει για λλόου στο W.C. Blog [link: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1086116881863285076&postID=5893766445515753649]:
“Ο/Η Katamutras είπε...
«Κοκούδιν το καραγκιοζούδιν.
Στην αρχήν εκαμώνεσουν πως είσαι κάποιος άλλος, κάποιος σοβαρός ιμίσσ, τζι' έκαμνες τζιαί τον αριστερόν ρε βλάκα.
Μα το σκατόν βρωμεί που μακριά, έν τζιαί χώνεται.
Έτα χαΐρκα σου. Εξαναγίνεις πάλε Μαγγανοπήγαδος όπως ήσουν.»
16 Ιουλίου 2010 4:55 μ.μ.”


Παρεμπιπτόντως, φίλε Π., η «φλάγκα» μου έχει και όρια! Και το πιο πιθανόν είναι να ξεκινήσω να του δείχνω κι αυτουνού κόκκινες [καρτες] αν συνεχίσει να βρίζει σε προσωπικό επίπεδο. Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του γι’ αυτό και τα σχόλια του είναι έμπλεα χαρακτηρισμών και βρισιών. Να φανταστείτε ότι προσπαθεί να το παίξει και διανοούμενος, αλλά και ιστορικός – ιστορία όμως χωρίς διαλεκτική είναι σαν το τταλαττούριν χωρίς σκόρτον. Τι διαφορά έχουν τα δικά του σχόλια [όπως αυτά με ημερομηνίες 16/07/2010 4:11 μ.μ. και 16/07/2010 4:44 μ.μ.], απ’ αυτά του αγράμματου φασιστοειδούς ΚΗΡΥΚΑ; Φόρτε και των δύο οι προσωπικές επιθέσεις, ενώ πάσχουν και οι δυο από οξεία αντι-ΑΚΕΛίτιδα! Ο εμπαθής αντι-ΑΚΕΛισμός τους εκδηλώνεται μέσα από την προσπάθεια τους να αποδομήσουν το Blog και τον διαχειριστή του και παράλληλα να εκφυλίσουν και το περιεχόμενο των αναρτήσεων και τες συζητήσεις. Το W.C. ήθος σ’ όλο του το μεγαλείο!!!

Με τες παρεμβάσεις τους οι φίλτατοι PolitisPittas και Π., έθεσαν στα εν λόγω Επιτρόπουλα και κάποια ερωτήματα και ζητήματα, πάνω στα οποία ο πολύς ΚΗΡΥΚΑΣ απέφυγε εντελώς [λόγω αγραμματοσύνης] να τοποθετηθεί, ενώ το Kokouiν [λόγω εμπάθειας] «που σου νέφκω που πάεις»! Τι να πει κι αυτός ο έρμος, εκτός από το ποίημα του; Έβαλλεν πόμπες η ΕΟΚΑ Β΄ φταίει το ΑΚΕΛ! Εκάμαν πραξικόπημα η χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄, φταίει το ΑΚΕΛ! Έχει ανομβρία φταίει το ΑΚΕΛ!

Άτε ρεεε, τζιαι ππρίου!!!

Anef_Oriwn είπε...

Τζιαι ... “Ο/Η Kokoui είπε...
«… Καληνύκτα.Εν κάθομαι να συζητήσω άλλο μαζί σου.Πραγματικά,δεν έχεις ιδέα,για το ποιος ήταν ο Μακάριος.»
17/07/2010 12:14 π.μ.”
--- Τι ΣΟΥ ‘λεγα αγαπητέ Π., για τον Θεό τζιαι τα αρχίδια; Του συμπαθέστατου Kokouδκιού εμείναν ΤΟΥ μόνο τ’ αρτζιήδκια!!!

Anef_Oriwn είπε...

Όμως το Kokouiν είναι συν τοις άλλοις] και μεγάλος Ψεύτης, Αρχι-Ψεύταρος. Ως καταξιωμένος γκεμπελίσκος έγραφεν τζιαι ελάλεν σε παλαιότερο σχόλιο του [στις 03/07/2010 2:38 μ.μ. – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/07/492010.html] ...

“… 300000 χιλιάδες ευρώ πλήρωσε ο κυπριακός λαός, γιατί δεν υπείρχε απευθείας πτήση για Κέρκυρα, να παέι ο «αβάντι πόπολο παντιέρα ρόσσα» να κάνει μια κολοομιλία και να συνάξει 5 παλαμάκια.300000 Ευρώ λοιπόν, για να μην ταλαιπωρηθεί ο απόφοιτος της μαρξιστικής σχολής της Λουμούμπας. Και αυτό το μεταφράσουν σε «Time is money» οι ασέρας και πίττας, την ίδια ώρα, που 300000 Ευρώ, είναι για ένα απλό εργαζόμενο 20+ χρόνια δουλειάς, κόπου και πάλης για κοινωνική επιβίωση. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιοι ηγέτες μας αξίζουν! Άκου, «Time is money» μίσιημου.”

Και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε συνέντευξη του στην “Πολίτη” της Κυριακής 11 του μηνός είπε επί του θέματος [link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=957255&-V=archivearticles:

- Τι έγινε, λοιπόν, με το αεροπλάνο;
Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια υπήρξε ένας προβληματισμός για την αγορά ενός αεροπλάνου, το οποίο θα χρησιμοποιείτο για τις ανάγκες τόσο της Προεδρίας, όσο και τις βασικές ανάγκες της Κυβέρνησης. Από προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και επί Τάσσου Παπαδόπουλου, έγιναν και μελέτες επί του θέματος. Οι διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας πολλαπλασιάστηκαν με την είσοδό μας στην Ευρώπη. Αφού μελετήσαμε και τις προηγούμενες εκθέσεις, καταλήξαμε ότι δεν συμφέρει και, μάλιστα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αγόραζε η Κύπρος ένα αεροπλάνο για τη συγκεκριμένη χρήση. Ένεκα των έκτακτων ευρωπαϊκών συμβουλίων λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, έπρεπε να δώσουμε διέξοδο. Και τη δώσαμε με την αγορά ωρών πτήσης. Εκτός κι αν αυτοί που ασκούν κριτική θα ήθελαν ο Πρόεδρος, ο όποιος Πρόεδρος για μισής ημέρας συμβούλιο, να χρειαστεί δύο μέρες πήγαινε-έλα. Ποιος μπορεί να υπολογίσει τις εργατοώρες; Τις ώρες του Προέδρου; Όλες οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της μικρής Μάλτας, το μετρούν αυτό κι έτσι ναυλώνουν αεροσκάφος για τον πρόεδρο. Εκεί, όμως, προφανώς δεν υπάρχουν μικροί και κακεντρεχείς.

- Πόσες φορές έγινε χρήση του αεροπλάνου;
Το αεροπλανάκι, που δεν είναι αυτό το πολυτελείας, φωτογραφία του οποίου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήθηκε μόνο σ' αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις που έχω περιγράψει. Κάναμε μια συμφωνία από τον Σεπτέμβριο του 2009. Το αεροπλανάκι χρησιμοποιήθηκε αυτό το διάστημα έξι φορές, τέσσερις σε έκτακτα συμβούλια στις Βρυξέλλες και ένα στη Μαδρίτη. Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε και μια φορά για την Ιταλία, όπου Δ. Χριστόφιας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο και επέστρεψε αυθημερόν γιατί την επομένη υπήρξαν συνομιλίες. Ο Πρόεδρος έκανε αυτό το διάστημα συνολικά 22 ταξίδια. Για 16 επισκέψεις στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε αεροπλάνα της γραμμής, επειδή η φύση των ταξιδιών δεν απαιτούσε γρήγορες λύσεις. Από τις πενήντα ώρες που έχουμε νοικιάσει, χρησιμοποιήσαμε τις σαράντα. Η συμφωνία που έγινε προνοεί πως οι ώρες που δεν χρησιμοποιήθηκαν είναι ανανεώσιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν εκπνεύσει η συμφωνία. Και επειδή είδα κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σας πληροφορώ ότι καμιά σχέση δεν έχει μ' αυτό που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος. Ελάχιστοι - αν όχι κανείς - θα ήθελαν να ταξιδέψουν με ένα τέτοιο αεροπλανάκι.”

Kokoui είπε...

Πολίττη Πίττα,εαν κρίνω από τη φωτογραφία που έχεις αναρτήσει, τη ρήση «δόντων αντί δόντων» και «οράτων αντι οράτων» τη γνωρίζεις,δεν είναι έτσι;Όσο για τον καραγκιόζη άνεφ ουρίων,αλλιώς ρήτορα ανεφοσθένη(με την «διαλεκτική» του) αλλιώς Προμηθέας.Εξακολουθείς ρε καραγκιόζη να κάνεις κόπυ πέιστ αποσμασματικά εκείνη τη φράση που χρησιμοποίησα,χωρίς να δώσεις ολοκληρωμένη εικόνα στον αναγνώστη.Για να με παρουσιάσεις ως εχθρό των ομοφυλοφίλων.Τη στιγμή που σου εξήγησα, ότι δεν έχω πρόβλημα με τέτοια άτομα και ότι μάλιστα έχω και φιλικές σχέσεις με ομοφυλοφίλους.Πόσο φτηνός είσαι ρε,πόσο ελεεινός;Και πόσο δειλός, για να βάζεις σχόλια άλλων;Δεν μπορεί από μόνος σου, να υπερασπίσεις τον εαυτό σου;Κόπρο- και κομματόσκυλλο,το κόλπο με τα αποσμασματικά copy paste, άφηστα στην πάντα.Η ψευτιά,η απατεωνιά και η υποκρισία του ΑΚΕΛ και των αυλικών του σαν εσένα,έχει άλλωστε προιστορία.Δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Kokoui είπε...

«Τι ΣΟΥ ‘λεγα αγαπητέ Π., για τον Θεό τζιαι τα αρχίδια; Του συμπαθέστατου Kokouδκιού εμείναν ΤΟΥ μόνο τ’ αρτζιήδκια!!!» Τουλάχιστο εμένα εμείνα μου τα αρχίδια.Εσένα που σου έμεινε μόνο η κολωτρυπίδα;

Kokoui είπε...

Α ναι.Και μιας και είμαστε στο θέμα copy paste.«Λες ότι χρησιμοποίησες τον πρωμιθέα στο γιατί ήθελες να εκφραστείς χωρίς να σε χλευάζουν να σε λοιδορούν και να σε διασύρουν στο christofias-watch.blogspot...κάνοντας όμως μια έρευνα στο google για το όνομα Πρωμιθέας είδα ότι ο χρήστης μαριονέτα εμφανίζεται και στο δικό σου bloq και μάλιστα κάνετε και συζήτηση!!! Αυτό πως το εξηγείς;»Βλέπεις που σου λέω, ότι έμεινε σου μόνο η κολωτρύπίδα αγαπητέ Πρωμιθέα,ε sorry άνεφ οριών;Διαλέγεις και παίρνεις.Άντε πα μπλο, που λέμε.Ούτε τα αρχίδια δεν έχεις να μπαίνεις με ένα nickname στα μπλόγκς.Μα πε μου, συζητάς με το εαυτό σου;Τωρά το έμαθα τούτο.Πήαινε στον αγαπητό Μικελλίδη,ο οποίος μάλιστα σας αφιέρωσε και ένα εξαιρετικό άρθρο στον Πολίτη της περασμένης Κυριακής.

Kokoui είπε...

Α ναι,μεν ξεχάσεις ρε Πρωμιθέα να μου δώκεις κόκκινη κάρτα.Εν να ππέσω με τα άρβυλα πόψε.Χε χε χε.

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,
Ηρέμησε μάνα μου τζιαι εν ννα πάθεις τζιαι τίποτε [κανένα εγκεφαλικόν ya κανένα καρδιακόν] τζι’ εν ννα ‘χω το κρίμα ΣΟΥ! Μα γιατί χάνεις την ψυχραιμία ΣΟΥ; Είναι γιατί ΔΕΝ έχεις επιχειρήματα; Εν το πιστέφκω! ΕΣΥ είσαι πολλά μελετημένος [στραβάρα ΣΟΥ]!!! Νάκκον εμπαθής, μισαλλόδοξος τζιαι κατζιάρης είσαι, αλλά δικαιολογώ ΣΕ. Πόσο τζιαιρόν να ΜΕΝ σε καταλαβαίνει ο αμπάλατος ο κόσμος και δη αυτός που κινείται εντός και πέριξ του ΑΚΕΛ; Τα έχεις πάρει στο κρανίο!!!
Πάντως πρόσεξε αυτό το αΐπιν ΣΟΥ να χάνεις την ψυχραιμία ΣΟΥ. Χάνεις που το αντιστασιακό image ΣΟΥ και αυτο-υποσκάπτεις και το σκοπό που εργολαβικά ανάλαβες να υλοποιήσεις – τον εκφυλισμό του Blog ΜΟΥ. Ξεκινάς και βρίζεις, αυτοαναιρείσαι και αποκαλύπτεις απόκρυφες πτυχές του εαυτού ΣΟΥ και καταπιεσμένα απωθημένα ΣΟΥ [όπως, ας πούμεν η αναφορά ΣΟΥ σε «κωλοτρυπίδες»!], με αποτέλεσμα να γελοιοποιείσαι [ενώ θέλεις να το παίζεις και σοβαρός]! Εγίνηκες τέλεια ΚΗΡΥΚΑΣ, γαμώτο] ... Έλιωσε ΣΕ η μίλλα μου!!! Μάνα μου ΣΕ!!! [Πάντως να χαίρεσαι τ’ αρχίδια που παραδέχεσαι ότι ΣΟΥ εμείναν!] ...

Στα πιο πάνω τελευταία [ψεσινά] σχόλια ΣΟΥ [που ακολούθησαν μετά τα τελευταία δικά ΜΟΥ] καταγράφονται ουκ ολίγες ύβρεις και χλευασμοί [για άτομο ΜΟΥ] απόδειξη κι αυτή της έλλειψης επιχειρημάτων από μέρους ΣΟΥ και της νευρικότητας ΣΟΥ. Σταχυολογώ: «καραγκιόζης», «άνεφ ουρίων», «ρήτορας ανεφοσθένης», «φτηνός», «ελεεινός», «δειλός», «αυλικός», «Κόπρο- και κομματόσκυλλο» !!! Απέκτησες καλή παιδεία εκεί στο W.C. Blog!

Α, τζιαι κάπου λες για ΜΕΝΑ “… Και πόσο δειλός, για να βάζεις σχόλια άλλων; Δεν μπορεί από μόνος σου, να υπερασπίσεις τον εαυτό σου;” Και πριν πετεινός λαλείσαι, αμέσως βάζεις σχόλιο άλλου [από το W.C. Blog] για πάρτη ΜΟΥ!!! Δάσκαλε που δίδασκες και γνώμη ΔΕΝ εκράτεις!!!

Υ.Γ.: Οι κότσιηνες εν ννα φκουν την ώρα που πρέπει τζιαι σικκιμε τζι’ αν θα ππέσεις με τ’ άρβυλα ya με τες κλάτσες!!!

Allahaismarladik!!!

Kokoui είπε...

Καλώς τον Προμηθέα.Τι γίνεται Προμηθέα μου;Έτσι που λέτε...(Ο) Προμηθέας,του Προμηθέα,τον Προμηθέα, ω Προμηθέα.Μεν φοάσαι Προμηθέα μου.Εν παθαίνω τίποτε.Σπάω και πλάκα μαζί σου.Αλλά γιατί παραπονιέσαι ότι σε λοιδορούν,σε βριζουν και σε διασύρουν όταν εσύ κάμνεις τα ίδια;Έτσι είναι η ζωή.Ότι δίνεις παίρνεις,δεν είναι έτσι;Για αυτό μην παραπονιέσαι και μεν το παίζεις «κούππα άπαννη».Για το γεγονός ότι έφτασες στο σημείο να συζητάς με τον εαυτό σου, φταίεις εσύ και κανένας άλλος.Οπότε α)πρόσεξε το στύλ και το ύφος της γραφίδας σου,τα οποία δεν συνάδουν με αυτά ενός «αριστερού»β)Μην κρίνεις γιαν να μην κριθείς.Και για ποια επιχειρήματα μιλάς;Τζίνα τα κόπυ πέιστ που έκανες,λογίζονται για σχόλια για να απαντηθούν με επιχειρήματα;Όσο για την κόκκινη κάρτα;Εσύ με απείλησες(τάχα έχεις την εξουσία).Και σου απάντησα και σου ξανααπαντώ.Στα αρχίδια μου εαν μου δείξεις κόκκιννη για πορτοκαλιά κάρτα.

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,
Καινούργιο παιχνιδάκι βρήκες [το παραμύθι για τον “Προμηθέα”] για να αποφεύγεις τη συζήτηση επί της ουσίας; Κι επειδή πάλιν αερολογείς [κοινώς κλάννεις] και ΔΕΝ αναφέρεις συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα [προσφιλής ΣΟΥ μέθοδος], αν έχεις την καλοσύνη [κάτι λλίη θα ίσως βρέχεται μέσα στην τόσην κατζιήαν ΣΟΥ] μπορείς να ΜΟΥ επεξηγήσεις τι είναι αυτή η νέα ΣΟΥ ανακάλυψη ότι «… να συζητώ με τον εαυτό μου ...»; Παραδείγματα όμως, τζι’ όι αερολογίες ή αυτά που υποβάλλει ο σχολιογραφος Emerson στο «αγαπητό» ΣΟΥ W.C. Blog … Κι αυτοί που «... με λοιδορούν ... [και] ... με βριζουν ...» είναι οι ομοϊδεάτες ΣΟΥ εκεί στο blogκιν ΣΑΣ και τους οποίους καταφανώς προσπαθείς να δικαιολογήσεις!!! Έχεις πλάκα ρεεε Kokouiν ... Οι διπλοπροσωπίες για τες οποίες μάshεσαι να κατηγορήσεις άλλους είναι το κύριο χαρακτηριστικό ΣΟΥ.
Και τον ψευτοαριστερό λόγο ΣΟΥ τον είδαμε και το πόσο μεγάλος ψεύτης είσαι - πιάστηκες ο ίδιος στη φάκα ... Ας μην ξαναβάλω τα παραδείγματα γιατί είσαι τζιαι κρίμαν!

[Πάντως από αρχίδια έχεις μπόλικα ... Τζιαι τα δικά ΣΟΥ τζιαι τζιείνα του Θεού που παραδέχτηκες ότι ΣΟΥ μείνανε!] ...

Ανώνυμος είπε...

κοκουιν
ελειπα τζαι τωρα ειδα τα σχολια σου..
εν απαντας..τζαι προφανως δικαιωνεις τον ανευ..
εγραψες οτι ο μακαριος εφερεν τον γριβα το 64..εν λαθος τζαι ειπα σου το..αλλαξες κουβεντα..
το ιδιο τζαι με τα αλλα..
εσιεις μιαν εμμονη με το ακελ..δικαιωμα σου οπως τζαι η [πιο υπογεια] εμμονη να δικαιωσεις τον γριβα [τζαι την γυρον του αρμοσφαιρα τοτε]..
ομως οπως σου εγραψα το ακελ εν εκαθοριζεν πολιτικη τοτε - οι ακελικοι ηταν στην κοψη της νομιμοτητας..ποιος σου επουλησεν το παραμυθι οτι το ακελ εκαθοριζεν τζαι πολιτικη; ..επεριπαιξαν σε ρε φιλε..
δε τες επιλογες της εποχης τζαι εν να καταλαβεις..

λαλω σου εν μπορεις να συγκρινεις τον ενα [μακαριο] με τον αλλο [γριβα] διοτι ο δευτερος με βαση τα στοιχεια που εχουμε εθελεν να ανατρεψει την δημοκρατια, ανοιξεν την πορτα στην εισβολη κλπ...τζαι θα μπορουσε [οπως τον αποκαλεσε ως τζαι ο κληριδης- που εκαλυψε τον τομεα των οπαδων του υστερα που το 76] να θεωρηθει οτι ανηκει στον τομεα του ποινικου δικαιου [λιστες εκτελεσεων κλπ]..

τζαι εσυ λαλεις μου εν ηξερω για τον μακαριο..:)..με το συμπαθκειο δηλαδη αλλα εν τζαι νακκον αστειο να θελεις να μου το παιξεις τζαι γνωστης με τις πιο πανω αντιφασεις τζαι περιοχες αγνοιας στον λογο σου..αστα να πανε..:)

εν καλα να ψαξεις λλιον την ιστορια αντι να αναπαραγεις κλισε..τζαι εμμονες..
φαινεσαι να εσιεις τεραστια αγνοια για τι εγινετουν την δεκαετια του 60 στην κυπρο με βαση τα οσα γραφεις..
οσο για την λαικη τζαι την εθνικη ενοτητα..μα ετσι ελαλεν τζαι το ακελ στην στρατηγικη του..ψαξε νηφαλια τζαι εν να δεις..
τζαι εν να δεις τζαι για την 20 ιουλιου ποτζει.. για το οτι καμια κοινοτητα εν κοιταζει μονοσημαντα τα γεγονοτα..
που τζιαμαι τζαι τζει..αν θελεις να κουβεντιαζεις εν ενα πραμα..αν θελεις να τσακωνεσαι με τον ανευ,ενα αλλο..
εμεις που θκιεβαζουμε το μπλοκ εχουμεν μιαν θετικη εικονα για τον ανευ προφανως..οποτε το να αρκεφκεις ενα φκιολι που εν οδηγα πουποτε, χανεις τον χρονο σου..
μιλα καλλιτερα νηφαλια..τζαι οτι μεινει που την κουβεντα εν καλο..
π.

Kokoui είπε...

Π(με την τελεία στο τέλος).Έχω θίξει κάποια θέματα για να υποστηρίξω την επιχειρηματολογία μου.Οι απαντήσεις σου, ήταν οι εξής: «Το ΑΚΕΛ δεν παρήγαγε τότε πολιτική»(σαμπώς και η ταύτιση του ΑΚΕΛ με τις τότε κεντροδεξιές δυνάμεις δεν ήταν «παραγωγή πολιτικής») Δοξολόγησες το Μακάριο και τον παρουσίασες κάτι σαν την «αθώα περιστερά» ,και αναθεμάτισες το Γρίβα.Και μετά μιλάς για κλισέ!Χαρακτηριστικό.Λες δεν είναι ο Μακάριος που έφερε το Γρίβα ξανά στην Κύπρο,αλλά δεν μας εξηγάς, πως στο διάολο ανέλαβε την οργάνωση της Ε.Φ και πως κατάφερε να είναι αρχηγός της για 3 ολόκληρα χρόνια, χωρίς τη συγκατάθεση και ανοχή του Μακαρίου!

Ανώνυμος είπε...

μα αγαπητε κοκουιν τζηνη ακριβως η περιοδος [που ο γριβας ηταν αρχηγος της εθνικης φρουρας] ηταν η περιοδος της δυαδικης εξουσιας..δηλαδη του καθεστωτος οπου ο προεδρος δεν ελεγχε τον στρατο - στην ηγεσια του οποιου ηταν ενα ατομο, ο γριβας, που εδιαφωναν με την πολιτικη [δημοκρατικα εκλελεγμενη] ηγεσια - αρνειτουν οτι υπαγεται στην κυπριακη δημοκρατια..

οποτε οϊ μονο ειχαν εκδιωχθει [φυει?] οι τ/κ αλλα το ελληνικο κρατος επροσπαθαν να περασει σχεδια διχοτομησης..ο γριβας ηταν μεσα σε τζηνο το πλαισιο..
δεν εσυνυπηρξαν..η αντιπαραθεση ηταν εντονη..αφου λαλω σου..αμα ψαξεις την περιοδο εν να δεις οτι ο μακαριος επαραγγελε πυραυλους τζαι ο γριβας εθκιωχνε τους που την κυπρο..
ο μακαριος δεν ελεγχε τον στρατο..
το κρατος ηταν γεματο με τα δικτυα των καπετανατων στο πλαισιο του γιωρκατζισμου...

εν ηταν αγιος..αθρωπος- οϊ παπας-αγιος κλπ..
τζαι συμβολο..της ανεξαρτησιας της δημοκρατιας τοτε το 74..εν ηξερω αν τα εζησες..αλλα για το 90% του κοσμου τοτε ηταν το συμβολο τουτων των εννοιων..οϊ γιατι ηταν ο ιδιος κατι κατ' αναγκη- αλλα γιατι εκφρασε την ιστορικη στιγμη της ενηλικιωσης μιας κοινωνιας [που ετολμησεν στο δικο μας 68 να πει δημοσια οτι ηθελεν ανεξαρτησια εστω τζαι με την μορφη του εφικτου τζαι της αντιστασης..συμβολο..

τωρα για τες ικανοτητες του, αλλο θεμα..μεγαλο τζαι ενεν της ωρας..σαφως εισιεν..ηταν χαρισματικος χωρις τουτο να σημαινει κατι ηθικα..εκτος που εγκλωβισμενος σε ειδη λογου [το βασικο του προβλημα νομιζω-σαν ενα ειδος συμβολου μεταβασης μιας κοινωνιας], νομιζω οτι ηταν τζαι νακκον παραπανω που το κανονικο πεισματαρης...
αλλα..οτι τζαι να εξερεν για το σχεδιο ακριτας,αμα εξεκινησαν οι φασαριες επηεν στο γενικο νοσοκομειο για να σωσει τες τ/κ νοσοκομες..
ο γριβας εν θα το εκαμνε..
ελπιζω να βοηθα τουτο για την ηθικη διαφορα [περα που την πολιτικη τζαι την ιστορικη] αναμεσα στους 2 νεκρους...
π.

Kokoui είπε...

Φίλε.Για να μην μακρυγορούμε.Η περίοδος 71-74 και τα γεγονότα που τη συνόδευσαν δεν ήταν κάτι το στιγμιαίο,αλλά είχε προιστορία.Από τη δράση του Μακαρίου στην μεταπολεμική Ελλάδα,από την κάθοδο του Χίτη Γρίβα στη Κύπρο με τις ευλογίες τυ Μακαρίου,τους «ελεεινούς Τουρκοκυπρίους»,«τον αόρατο αρχηγό του Ακρίτα» μέχρι και τις «ατόφιες ενώσεις» και τα «μη εφαρμόσιμα συντάγματα».Θα σταθώ σε μια φράση σου μόνο «[που ετολμησεν στο δικο μας 68 να πει δημοσια οτι ηθελεν ανεξαρτησια εστω τζαι με την μορφη του εφικτου τζαι της αντιστασης..συμβολο..»Και το 1977 ετόλμησε...Αλλά όλα αυτά, κατόπιν εορτής.Καταλαμβαίνεις τι εννοώ...

Ανώνυμος είπε...

νομιζω ηβραμεν ενα πλαισιο συζητησης..ενταξι, να μεν μακρυγορουμε που λαλεις τζαι εσου, αλλην φορα πον να διασταυρωθουμε θωρουμεν την προιστορια του 71-74..αν παει πισω στην δεκαετια του 40 η του 50..η παρουσια παντως του μακαριου την δεκαετια του 40 στην αθηνα εν νομιζω να επαιξεν ρολο..
ο ιδιος επαιζεν σε διαφορα ταμπλω..νεαρος φιλοδοξος παπας..ξενη χωρα που ο εσωτερικευμενος ηγεμονικος λογος εθελεν την "μανα"..ο δρουσιωτης δειχνει οτι εισιεν γνωρισει τον γριβα που τα τοτε..αλλα υπαρχει τζαι η θεση του φιφη ιωαννου οτι η επιλογη του σαν μητροπολιτη στα τελη της δεκαετιας εγινεν με εισηγηση της αριστερας για να αποφευχθει μια ακομα εκκλησιαστικη αντιπαραθεση..οϊ πως ηταν αριστερος..αλλα στο τοτε κλιμα του 47-48, σαν "μορφωμενος" τζαι νεαρος, εφαινετουν στους αριστερους πιο ηπιος - ειχαν να καμουν με τον πολυκαρπο τζαι τον μακαριο τον β θωρεις..τζαι γενικα παρακατω εσυνεχισεν [εστω τζαι με τες δικες του ιδιομορφιες] την πορεια /μοντελο που εδιαμορφωσεν ο λεοντιος νομιζω..

οσο για το 68..αναφερουμουν στην κοινωνια παρα στον πρεοδρο..:)..σε τζηνη την φαση εκφραζε την κοινωνια σαν συμβολο νομιζω..
το 77 αρκησεν καπως..αλλα εφανταστηκες να επεθανισκεν τζαι να μεν υπογραφεν την συφφωνια του 77;..:)

για τις φρασεις σε εισαγωγικα..η ατοφια ενωση ηταν ιδεολογικη υπεκφυγη νομιζω για να αντιμετωπισει [τζαι τζηνος τζαι το ευρυτερο πολιτκο συστημα] την πιεση που την αθηνα που εκτος που τον γριβα τζαι την μεραρχια εκφραζετουν τζαι μεσα που τα καπετανατα τζαι που τον ηγεμονικο λογο - που εσυντηρουσεν σαν πλαισιο λογοκρισιας τζαι ο φοβος που εδημιουργησαν τα καπετανατα που το 58...

για τον ακριτα..εν νομιζω να ηταν ουτε ο πραγματικος αρχηγος ουτε ο δημιουργος του ακριτα..ο "γιωρκατζης" εισιεν την δικη του αυτονομια - σαν ατομο αλλα τζαι σαν φαινομενο ευρυτερα..τζαι φυσικα οι ελληνικες μυστικες υπηρεσιες..επαραδεχτηκεν οτι το ηξερεν..οπως τζαι ο κληριδης..
αλλα αλλο να ξερεις σε ενα τετοιο πολυδιασπασμενο κρατικο σχημα, τζαι αλλο να εισαι οντως ο οργανωτης..

οι ελεεινοι τ/κ εν το ξερω..ποτε το ειπεν, ποιος, γιατι, σε ποιον πλαισιο, συφφωνα με..
ενδιαφερει με ειλικρινα..
αν δεν σου ερκεται που εν να το αθθυμηθεις λαλεις μου..
π.

Kokoui είπε...

Φίλε Π.Το 58 σε μία συνέντευξη του στη Barbara Kassel,παραδέχθηκε ότι ο στόχος της Ένωσης, υπό τις τότε περιστάσεις,ήταν ανέφικτος.Πότε το θυμήθηκε αυτό;Όταν απέρρριψε το σχέδιο Χάρτινγκ και όταν το σχέδιο Mcmillan βρισκόταν ήδη στα σκαριά.Δηλαδή κατόπιν εορτής.Τη συνέχεια τη ξέρεις.Το 68 αποκύρηξε ξανά την Ένωση.Πότε;Όταν οι Τουρκοκύπριοι απεχώρησαν από το δικοινοτικό κράτος και όταν η Τουρκία είχε ήδη δύο φορές απειλήσει με εισβολή.Πάλι δηλαδή κατόπιν εορτής.Το 77 απόδέχθηκε την ομοσπονδία,όταν απέρριψε την πρόταση των Τουρκοκυπρίων για ξεχωριστά δημαρχεία κατά τις συνομιλίες Κληρίδη-Ντεκτάς και όταν είχε ήδη εκδηλωθεί η εισβολή.Φίλε,όταν ένας πολιτικός, δεν διαθέτει τη στοιχειώδη διορατικότητα,δεν διαπράττει απλά λάθη,αλλά είναι ακατάλληλος για να εξασκήσει το επάγγελμα.Το «ελεεινοί Τουρκοκύπριοι» το είπε ο ίδιος ο Μακάριος το 1959,εάν δεν κάνω λάθος.Μαρτυρία του Τάκη Χατζηδημητρίου.Όσο για το «εν νομιζω να ηταν ουτε ο πραγματικος αρχηγος» Φίλε η φράση «αόρατος αρχηγός» που χρησιμοποίησα, δεν είναι δική μου,αλλά του Χριστόδουλου Χριστοδούλου.Ήθελε να πει,ότι γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα.Όσο για τη δράση του στην Ελλάδα;Βεβαίως και έχει σημασία.Ήταν φιλικά προσκείμενος προς την οργάνωση «Χ» και ήταν αντικομμουνιστής.Αυτά γιατί δεν τα λέει το ΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι να τον κρινουμε σαν πολιτικο σαφως τον αδικεις..καθυστερησε σε φασεις..αλλα εν επαιζεν μονος του -ουτε εσωτερικα ουτε εξωτερικα..πολλα που εμμεσα του αποδιδεις [οπως το 74] ηταν αποτελεσματα αυτων που ηταν εναντιον του..δεν ηταν απλα ατομικο πεισμα ομως..ηταν υπερασπιση της κυπριακης δημοκρατιας σε μια εποχη που η ανεξαρτησια ηταν το βιωμα που εψαχνε μορφες στον λογοκρινομενο δημοσιο βιο..διοτι εκφραζεν την ιστορικη αναγκαιοτητα - τα συφφεροντα μας [σαν κυπραιων] οδηγουσαν στην ανεξαρτησια, αλλα η κυριαρχη ιδεολογια η οποια στηριζοταν ακριβως στην νεκροφιλια της εοκα, διασφαλιζε την εξουσια για ενα ειδος τοπικου βαθεως κρατους...
οταν λαλω οτι ειναι συμβολο εννοω τζαι ιστορικο τζαι κοινωνιολογικο..
τζαι σαν πολιτικος εκαταφερεν να κατοχυρωθει στους ιθαγενεις το κοτσιανι του οικοπεδου κυπρος - το δικοινοτικο κοτσιανι - οπως οντως αρκησεν..η στην δικη μου εκδοχη επρεπε να κινηθει εναντια στους αξιωματικους - να τους διαταξει να φυουν..αλλα αν εκαμνε ετσι θα επροκυπτε θεμα που τες εγγυητριες..οποτε θωρεις οι συγκυριες ηταν δυσκολες...
το οτι στο τελος του 74 επεστρεψε σε μια κατεστραμενη χωρα η οποια ομως ηταν χωρα τζαι οϊ μια τριχοτομημενη περιοχη 3 αλλων χωρων, ηταν η επιτυχια της αντιστασης..της οποιας ηταν συμβολο..την αντισταση [στους δρομους η τζαι με τα οπλα τον ιουλη] ομως εκαμε την ο "λαος"..

αρα στο οτι εμπορεν,εκαμεν..εισιεν βαρυ φορτιο ενας μιτσης που την παναγια που εμπορεν να μιλα ισοτιμα με τον μαο..

παραθετω σου πιο κατω την καταγραφη μνημης που εκαμεν ο φιφης [τοτε γ.γ. του ακελ πριν τον εζεκια] γιατι εθκιαλεξαν τον μακαριο τοτε οι αριστεροι σαν υποψηφιο στις μητροπολιτες εκλογες κιτιου..την ιδιαν εποχη που εδηλωνε τζαι αντικομμουνιστης- η ελαλουσαν οτι εδηλωνε..[η ακροδεξια σε μια φαση εδιαδιδεν οτι εν θα κατεβει σαν υποψηφιος του λεοντιακου μετωπου λ.χ] ..ηπιος ομως συγκριτικα..εμαθεν την δομη του δημοσιου λογου..
εκαμαν ερευνα λαλει [ερωτησαν τζαι στο χωρκο, κοσμο που τον εξερεν σαν ατομο]..
" ο μακαριος κυκκωτης πληροφορουμαστε δεν ηταν ανθρωπος του τυφλου φανατισμου. διακρινοταν για την ανεκτικοτητα και τη μειλιχιοτητα του, για κανενα λογο για τη μισαλλοδοξια του."
["ετσι αρχισε το κυπριακο"]

ο χριστοδουλου τζαι αν δεν εν reliable source..ενεν γιωρκατζικος - του ατομου η του φαινομενου;
οποτε ενεν λογικο να κουντουν την ευθυνη παρατζιει;
διοτι ο "γιωρκατζης" τζαι ο μακαριος ηταν τζαι διαφορετικα κεντρα εξουσιας - τζαι εφανηκεν υστερα που το 68...
π.

Kokoui είπε...

Φίλε μου,δεν απαντάς στα σημεία που έχω θίξει.Τέλοςπάντων,με καταλαμβαίνεις και σε καταλαμβαίνω.Όσο για το Χριστοδούλου.Κανένας δεν τον έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα.Και ο άνθρωπος ήταν επιτελάρχης της οργάνωσης «Ακρίτας».Σε διαβεβαιώνω,ότι εάν δεν ίσχυαν αυτά που είπε,θα ήταν πάρα πολλοί αυτοί που θα αντιδρούσαν στη Κύπρο.Πως θα συντηρείται αλλιώς, ο μύθος Μακάριος;

Ανώνυμος είπε...

εγω νομιζω απαντησα σου σε ουλλα..:)
πιαστα εναν εναν να δεις..
το μονο που εν εσχολιασα ηταν η αναφορα στον χατζηδημητριου - για το ελεεινοι..ηταν ασαφης οποτε μεινισκει ετσι..θελω να πω εν μπορει να μετρησει..εν σοβαρη κουβεντα τζαι θελει πλαισιο..τζαι πιο σαφη τεκμηριωση..το νομιζω ειπεν το κλπ, με ουλλον το σεβασμο εν παρπατα..

για την εικονα των ακελικων για τον μακαριο εβαλα σου την εκτιμηση ενος ατομου που εζησεν τοτε, το 40 - τζαι που εν ηταν κομματικος υστερα- για να δεις οτι ο μακαριος εν ηταν χιτης στα τοτε δεδομενα - καμνεις λαθος σε τουτον..μαλλον προς την πτερυγα του λεοντιου εδειχνε..οπως τζαι εγινε στηνεξελικτικη πορεια..
το οτι οι ακελικοι εξαναηβραν τα μαζι του υστερα, τηνδεκαετια του 60..παλε συγκριτικα..λογω ηπιοτητας [αθθυμηθου το 58] αλλα τζαι αποδοχης της ανεξαρτησιας..κλπ, εν κατανοητο μεσα στα πλαισια των οσων εγραψα πριν για το κλιμα τζαι τα δεδομενα την δεκαετια του 60..

κατα τα αλλα ειπα σου..για τον ιστορικο του ρολο σαν πολιτικου με διεθνη ρολο..την συνεισφορα του..αλλα τζαι το επιπεδο που επαιξεν σαν πολιτικος..
κρινουμε διαφορετικα..ισως τζαι διαφορετικα επιπεδα αναλυσης..

για τον χριστοδουλου..δηλαδη θεωρεις εγκυρο τον χριστοδουλου;..να μου επιτρεψεις να εχω τες αμφιβολιες μου - ο βιος τζαι τα γραφτα του ατομου αλλα λαλουν..τουτος προσαρμοζει οτι λαλει αναλογως καρεκλας τζαι θελεις να πιστεψω οτι εισιεν στιγμη ειλικρινειας για καποιον που εν ηταν του δικτυου στο οποιον εκινειτουν;..μαλλον αντιπαλο του;
το οτι εθεωρουσαν οτι ο μακαριος θα ηταν η καλυψη τους εν ενα..τζαι ο γιωρκατζης τα δικτυα του εν σαν υπουργος που τα εκτισεν..αλλα επαιζεν δικον του παιχνιδι επισης..
ειπα σου τζαι ο κληριδης εξερεν το..ηταν υπαρχηγος..δηλαδη εγκρινεν/οργανωσεν μια νυχτα αγιου βαρθολομαιου οξα ειπαν του τζαι τζηνου [οπως του μακαριου] τζαι ευχετουν να μεν φτασουν τα πραματα τζιαμαι;
ποιος να τον διαψευσει; αφου η ε/κ πλευρα μονο με μια εμμεση αναφορα του μακαριου στην συνεντευξη στην οριανα φαλατσι τζαι στην καταθεση του κληριδη αρκεψεν να το παραδεχεται οτι υπηρχεν σχεδιο..δαμαι ο μιχαηλιδης του φιλελευθερου εστησεν εκστρατεια εναντιον του κατσιαουνη γιατι απλα αναεφερεν την εξαφανσιη των 30 και τ/κ το μαιο του 64 στο βαρωσι..
αμα αρκεψεν να γινεται πιο αποδεκτο οτι υπηρχεν το σχεδιο, προφανως ο χριστοδουλου προσπαθει να κουντησει την ευθυνη στον μακαριο..
ελεγχε ο μακαριος τζηνα τα δικτυα [ομαδες, στρατιωτικες υπηρεσιες κλπ];
νομιζω τουτον εν το κριτηριο για να αποφασιστει ποιος εκαμεν το σχεδιο τζαι ποιος το εισιεν προς υλοποιηση..
ο "αορατος αρχηγος" εν ορος τζαι κουβεντα του αερα που αθθυμιζει στην λογικη του περιρρεουσας..εν υπαρχουν αποδειξεις αφου εν αορατος, αλλα ετσι λαλει ο χριστοδουλος..

σε χαιρετω..
π.

Ανώνυμος είπε...

συμπληρωματικο υστερογραφο
[ σε περιπτωση που ενεν κατανοητο το σχολιο που το πλαισιο]

1. για την δηλωση του 58 στην μ. κασλ..μα εν τζαι αθθυμηθηκεν το..μαλλον ανακαλυφκεν το..τζαι ανακαλυφκεν τζαι την αδυναμια της ελλαδας, τζαι την ταση του ελληνικου κρατους να θελει να τον χειραγωγησει, να μεταχειρσιτει την κυπρο σαν πολυκατοικια στην οποια εμοιραζουνταν ρετιρε..τζαι την δυναμικη των καπτενατων στην κυπρο.. κλπ..ανακαλυφκεν την πολυπλοκη μορφη των παραγοντων γυρον του..τζαι εισιεν ηδη προηγηθει το λουτρο αιματος -αρχικα εναντια στην αριστερα τζαι υστερα το δικοινοτικο..
2. για το 68 τζαι το 77 ειπα σου ηδη αρκετα πριν..το 68 εκφρασε την ωριμανση της κοινωνιας [στα τοτε πλαισια] τζαι το 77 τα νεα δεδομενα - τζαι εν ηταν δικη του ευθυνη το 74...

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,

Επέτρεψε ΜΟΥ μιαν παρέμβαση στην κουβέντα ΣΟΥ με τον Π [με τελεία] ...

Κατ’ αρχάς να σημειώσω ότι διακρίνω στον λόγο ΣΟΥ μια γενικότερη τάση να αποζητάς το τέλειο, το ιδανικό και το ιδεατό για γεγονότα του παρελθόντος με αποτέλεσμα να κατηγορείς τους πάντες για λάθη ... Δεν προσπαθείς καθόλου να κάμεις ιεράρχηση των λαθών και των ευθυνών [ας πούμεν σ’ ότι αφορά την κυπριακή Αρισερα και τον Μακάριο], μηδενίζοντας έτσι και την όποια θετική πρόσφορα είχαν [αν είχαν - κατά τη γνώμη ΣΟΥ], το ΑΚΕΛ κι ο Μακάριος ... Την ίδια στιγμή, έχω την αίσθηση ότι τα λάθη των άλλων [που κάποια είναι και εγκλήματα] υποβαθμίζονται! Υπάρχει μια τάση [από μέρους ΣΟΥ] για να αποχαρακτηρισμό των πραγματικών ένοχων [φυσικών και ηθικών αυτουργών], ενώ παρατηρώ και μια ευρύτερη αόριστη διάχυση ευθυνών. Ατυχέστατη η σύγκριση που κάμνεις μεταξύ Μακαρίου και Γρίβα [κάτι που έχει επισημάνει και ο Π.] ... Ξέρουμε ότι στη ζωή [και σίγουρα και στην πολιτική] αναγκαζόμαστε για διάφορους και ποικίλους λόγους [κι ανεξαρτήτως της θελήσεως ΜΑΣ], να κάμουμε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις ή να προσπαθήσουμε να ελιχθούμε, για να αποφύγουμε [κατα την υποκειμενική ΜΑΣ κρίση] μεγαλύτερα κακά.
Και τι πάει αν πει τέλος πάντων «διορατικότητα»; Αν ΕΓΩ βγω σήμερα και λεω ότι πρέπει να επιδιώξουμε ως λύση μια “συμφωνημένη διχοτόμηση”, προτείνοντας να δεχτούμε και να αναγνωρίσουμε ως ανεξάρτητο κράτος την λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία της Βορίου Κύπρου” με αντάλλαγμα την επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων κατεχόμενων εδαφών, κι αν τούτο δεν γίνει αποδεκτό και σε 5 ή 10 χρόνια η διεθνής κοινότητα ξεκινά να αναγνωρίζει τη λεγόμενη “ΤΔΒΚ” [όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη], τότε ΕΓΩ είμαι ήμουν «διορατικός»; Τρίχες κατσαρές!!!

Θα επανέλθω για ακόμα μερικά σχόλια [επί της ουσίας] ...

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,
[Σχεδόν πάντοτε όταν μιλάω σε κάποιον – blogοσφαιρικά - απευθύνομαι σ’ αυτόν ονομαστικά – θεωρώ ότι είναι σαν να τον κοιτάω στα μάτια],

Σίγουρα τα ιστορικά γεγονότα και οι πολιτικές αποφάσεις και τακτικές της εποχής [του 1960-74] που ανασκοπείτε [μαζί με τον Π.], έχουν τες ρίζες τους σε προγενέστερα γεγονότα και εδράζονται σε παλαιότερες πολιτικές αποφάσεις αλλά και νοοτροπίες διαχρονικές ... Συσχετίζονται όμως άμεσα και με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες εκείνης της εποχής ... Και το σταχυολόγημα/συνονθύλευμα από γεγονότα και δηλώσεις που παρέθεσες, [“Από τη δράση του Μακαρίου στην μεταπολεμική Ελλάδα, από την κάθοδο του Χίτη Γρίβα στη Κύπρο με τις ευλογίες του Μακαρίου, τους «ελεεινούς Τουρκοκυπρίους», «τον αόρατο αρχηγό του Ακρίτα» μέχρι και τις «ατόφιες ενώσεις» και τα «μη εφαρμόσιμα συντάγματα»”] χωρίς αν τα αναλύσεις, ΤΙΠΟΤΑ δεν αποδεικνύει! Αλλά ούτε και η επίκληση του Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος στες αρχές της Ανεξαρτησίας πρωτοστατούσε σε ενέργειες υπέρ του Μακαρίου, όπως ας πούμεν, να ΜΗΝ αφήνουν τους Αριστερούς να βγουν από την εκκλησιά αν δεν φώναζαν «Εις και Μόνος» [για τον Μακάριο]!!!
Παράλληλα όμως ΔΕΝ πρεπεει να παραγνωρίζουμε την αντιπαλότητα κι αντιπαράθεση που κυριαρχούσε στον χώρο της ΕΟΚΑΐτικής δεξιάς παράταξης από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την εξουσία. Αυτή η αντιπαράθεση σε συνδυασμό μάλιστα με τον εθνικισμό της Δεξιάς, τον αντικομουνισμό της και τον αντιτουρκισμό της [γνωρίσματα και της σημερινής εθνικιστικής Δεξιάς αλλά και των εθνικοσοσιαλιστών] οδήγησαν σε ακραίες καταστάσεις και φαινόμενα [Οργάνωση “Ακρίτας”. “Εθνικό Μέτωπο”, ΕΟΚΑ Β΄, πραξικόπημα, με τον Γρίβα σε ρόλο καταστροφέα για να μην π[ω και προδότη] ...
Ο Μακάριος φυσικά έχει ευθύνες … Όπως ας πούμεν η απουσία [από το επίσημο κράτος] οργάνωσης και ετοιμότητας από για την αντιμετώπιση του πραξικοπήματος και προετοιμασίας και εμπλοκής και του [δημοκρατικού] κόσμου σε κάτι τέτοιο. Ενώ είχε συμφωνήσει στην δημιουργία πολιτοφυλακής [το ΑΚΕΛ μάλιστα είχε δώσει και κατάλογο από 1000 μέλη του που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν γι’ αυτό τον σκοπό] δεν προχώρησε. Περιορίστηκε στον εξοπλισμό των ομάδων Λυσσαρίδη [γιατί άραγε;] ... Όσοι Αριστεροί κατείχαν τότε όπλα [και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως κάποιοι είχαν όπλα] τα είχαν αποκτήσει μέσω του Μίκη Τεμπριώτη. Όμως αυτός ο γενικός κι αόριστος καταμερισμός ευθυνών στον Μακάριο και τον Γρίβα [στ’ όνομα μιας δήθεν ανεξάρτητης κι αντικειμενικής τοποθέτησης ή λόγω δογματικών έμμονων και κολλημάτων] αποτελεί ισοπέδωση! Για να μην μιλήσω για τες γελοιότητες περί γλυκών καρυδακίων!

Αντιπαλότητες μέσα στην παράταξη της Δεξιάς παρατηρούνται και σήμερα και γενικότερα αλλά και ειδικότερα στον ίδιο τον “Συναγερμό”. Παρ’ όλο που ενίοτε εκφράζω την άποψη ότι “All Dogs One Generation”, εντούτοις ΔΕΝ μπορώ να βάλω ας πούμεν τον Μητσόπουλο ή τον Στυλιανίδη στο ίδιο καλάθι με τον Σαμψών ή τον Θεμιστοκλέους. Οι δύο πρώτοι μπορούν να παίξουν ένα πιο προοδευτικό και φιλελεύθερο ρόλο στα πλαίσια της αστικής [ΜΑΣ] δημοκρατίας. Κάτι που προσπαθούσε να κάμει και ο Μακάριος από κάποια στιγμή και μέσα και στες συνθήκες της τότε εποχής [αλλά έβρισκε και τον Γρίβα πάντα εμπόδιο] ...

Σωστότατη η τοποθέτηση του Π [με τελεία στο τέλος»]: “… τα συφφεροντα μας [σαν κυπραιων] οδηγουσαν στην ανεξαρτησια, αλλα η κυριαρχη ιδεολογια η οποια στηριζοταν ακριβως στην νεκροφιλια της εοκα, διασφαλιζε την εξουσια για ενα ειδος τοπικου βαθεως κρατους...” --- Το ξερίζωμα του βαθέος [δεξιού] κράτους είτε με επανάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε σε συνεργασία με ην φιλελεύθερη Δεξιά