Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ανάρτηση 29/2010 [ποδοσφαιρική, Ομονοιάτικη, γιορταστική και πανηγυρική – “Άτε γειάαα, τζι’ αρκήσαμεν»!!! ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΑΟΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!

Αφιερωμένο [από καρδιάς] σ’ ΟΛΟΥΣ τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ [για την κατάκτηση του 20ου Πρωταθλήματος]:
“Ο Ύμνος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ” – link:

“Εμπρός OMONOIA για νέες νίκες πάμε
κ' ένα στεφάνι σ' όλα τα παιδιά
Την πράσινη φανέλα σαν φοράνε
σου δίνουν την ψυχή και την καρδιά

Στην άμυνα λιοντάρια επίθεση κανόνια
και του λαού ομάδα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA
Το πράσινο το χρώμα το τίμησες για χρόνια
και το τιμάς ακόμα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA

Μέσα στα γήπεδα, σε κάθε σου αγώνα
χιλιάδες οι πιστοί σου οπαδοί
Σε τρέμουν οι αντίπαλοι σου OMONOIA
της Κύπρου το καμάρι είσαι εσύ

Στην άμυνα λιοντάρια επίθεση κανόνια
και του λαού ομάδα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA
Το πράσινο το χρώμα το τίμησες για χρόνια
και το τιμάς ακόμα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA

Φοράς το πράσινο το χρώμα της ελπίδας
και το λευκό το χρώμα της χαράς
Στο στήθος με το ένδοξο τριφύλλι
OMONOIA στο γήπεδο πετάς

Στην άμυνα λιοντάρια επίθεση κανόνια
και του λαού ομάδα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA
Το πράσινο το χρώμα το τίμησες για χρόνια
και το τιμάς ακόμα OMONOIA, OMONOIA, OMONOIA”

Anef_Oriwn
Κυριακή 2/5/2010 - 10:00 μ.μ.
********************
Προσθήκη [2/5/2010 – 11:30 μ.μ.]:
[
http://www.youtube.com/watch?v=eBtmDFLB25A&feature=related].

Κόντρα στις όποιες αντιξοότητες [αγωνιστικές, προπονητικές, διαιτητικές] αλλά και πολεμικές [από αντιπάλους, οχτρούς κι “άσπονδους φίλους” – κάποιοι σ’ αυτόν τον τόπο, όνομα και μη χωριό, δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα, ούτε με χίλιες σόδες τζιαι σέβενες, να βλέπουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να κατακτά πρωταθλήματα], σίγουρα όμως μετά από μια σειρά επιτυχή αποτελέσματα [ίσως και με μερικά επιμέρους λάθη της διαιτησίας που μπορεί αν την ευνόησαν σε κάποιες καθοριστικές στιγμές], η ΟΜΟΝΟΙΆ-κκα στέφθηκε τελικά Πρωταθλήτρια (!!!) – μετά μάλιστα τη σημερινή πανηγυρική νίκης της επί του ΑΠΟΕΛ [την τρίτη στη σειρά για φέτος], τούτη τη φορά με 1-0 [για την ιστορία να αναφέρω ότι σκόρερ ήταν ο Αλωνεύτης στο 16΄]!

[Κατά καιρούς στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο είχα κάμει σκέψεις πολλές και διάφορες πάνω στα κυπριακά ποδοσφαιρικά δρώμενα και θα μπορούσα να γράψω κάποιο κείμενο για ανάρτηση – ας πούμε για τη διαιτησία, τον Λεμονή, τις επιλογές και έμμονες του, την απόδοση κάποιων ποδοσφιαροιστων μας, για τον Κωκού, τον Έλληνα, Χριστιανό κι Ορθόδοξο πολεμικό ανταποκριτή του ΑΠΟΕΛ ΧατζιηΛιασή, τους κίτρινους και ροζ φακέλους - αλλά ως συνήθως προείχαν άλλα πιο σοβαρά και επείγοντα ζητήματα] …
Εδώ ΔΕΝ θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω αν η ΟΜΟΝΟΙΑ άξιζε φέτος να πάρει το Πρωτάθλημα [ΔΕΝ έχω τέτοιους προβληματισμούς τζιαι έννοιες ΕΓΙΩ – ας αποδείξουν κάποιοι άλλοι ότι η δικιά τους ομάδα ήταν καλύτερη] ή αν ευνοήθηκε [σκόπιμα] και πόσο από τη διαιτησία.
Θα ήθελα όμως έστω και τώρα να σημειώσω [μόνο] δύο πράγματα :

1. Καμιά ομάδα [από τις άλλες τρεις του πρώτου group των play offs] ΔΕΝ έχει κερδίσει φέτος την ΟΜΟΝΟΙΑ [δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει να το πράξει η “Ανόρθωση” την ερχόμενη Κυριακή ... Η ΟΜΟΝΟΙΆ-κκα είτε τις κέρδισες [το ΑΠΟΕΛ μάλιστα 3 φορές], είτε ήρθε ισοπαλία μαζί τους.

2. Ενόσω οι [κύπριοι] διαιτητές αδικούσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ [δεν θυμάμαι πόσα ματς πέρασαν μέχρι να κερδίσει penalty], όλα ήταν καλά κι άγια ... Όταν όμως με κάποιες αποφάσεις [κύπριων] διαιτητών, έτυχε να ευνοηθεί ΚΑΙ η ΟΜΟΝΟΙΑ [και μάλιστα σε καθοριστικές στιγμές του Πρωταθλήματος, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο του ΑΠΟΕΛ – ήταν κεκτημένο και δεν μπορούσε κανένας να το αγγίξει], οι άλλες Μεγάλες ομάδες [και δη το ΑΠΟΕΛ] που μέχρι τότε ΔΕΝ παραποιούνταν [για τα φάλτσα διαιτητικά σφυρίγματα] και ούτε θεωρούσαν απαραίτητη την κάθοδο ξένων διαιτητών, κακοφανίστηκαν! Ανεξάρτητα αν μέχρι τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε κερδίσει στην πράξη μόλις 2-3 penalties, αλλά τηλεοπτικώς περίπου άλλα 15 και βάλε ... Να σημειώσω πως αν κάποια απ’ αυτά τα πέναλτι [τα τηλεοπτικά] τις δίνονταν τελικά πολύ πιθανόν η Ομάδα να ΜΗΝ έχανε κάποιους βαθμούς, όπως ας πούμε στα μάτσια με την ΑΠΕΠ [στον πρώτα γύρο στη Λεμεσό] ή με τον “Εθνικό” στην Άχνα ...

Όσο κι αν κάποιοι [κυρίως ΑΠΟΕΛ-ληστές] θέλουν να μειώσουν ή να υποβαθμίσουν το γεγονός της ανάδειξης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως Πρωταθλήτριας, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, το χαιρόμαστε και το πανηγυρίζουμε εντονότατα – 7 χρόνια φαγούρας είν’ αυτά!
****************
Πέραν τούτου όμως ΕΓΩ ομολογώ ότι απόλαυσα και τα ανέκδοτα που ΜΑΣ βγάλανε και την πλάκα που ΜΑΣ κάνανε [οι “άσπονδοι φίλοι” ΜΑΣ] μετά την ισοπαλία με τον “Απόλλωνα” [την περασμένη Κυριακή 25 του Απρίλη – ως γνωστό ο “Απόλλωνας” ΜΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τζι’ εμείναμεν χάσκοντας] και την αναβολή που πήρε η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ... Πιο κάτω θα παραθέσω [έτσι για την πλάκα ΜΑΣ] μερικά απ’ αυτά [τα ανέκδοτα και τις ατάκες] που ΜΑΣ βγάλανε, καθώς κάποια είναι όντως πολύ έξυπνα και με μπόλικο χιούμορ ... [Δεν ήξερα όμως ότι κάποιοι έχουν πάθει τόσο κόλλημα με τη τις “Σαμπάνιες” της Τζιούλιας! Πάντως θα ψάξω - στο internet – να βρω το DVD της για να δω [κι να έχω υπ’ όψη ΜΟΥ] κι ΕΓΩ επιτέλους, τι έκανε με τη σαμπάνια η εν λόγω ξανθομαλλούσα ή/και ξανθοβαμμένη ευειδής κοπελιά!!!

Ανέκδοτα:
1. Ηλίας Χαραλάμπους και Volley
Πληροφορίες ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πετόσφαιρας εκτίμησε τις ικανότητες του Ηλία Χαραλάμπους να στρώνει την μπάλα με το χέρι και γι’ αυτό τον λόγο θα τον καλέσει στην ομάδα δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

2. Τζούλια Αλεξανδράτου
Όσοι φίλαθλοι της Ομόνοιας που πρόλαβαν και άνοιξαν μπουκάλια με σαμπάνια για τους πανηγυρισμούς της περασμένης Κυριακής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Τζούλια για να τους δώσει οδηγίες χρήσεως…

3. Το μεγαλύτερο μουσείο
Στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου μετατράπηκε την περασμένη Κυριακή το ΓΣΠ! 17.000 πράσινα αγάλματα κρατούσαν το κεφάλι τους…

4. Ψύχρα
Το πολικό ψύχος που υπήρχε το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΠ προερχόταν από τα 17.000 παγάκια (Party Ice) που υπήρχαν στις κερκίδες του σταδίου.

5. Έσπαζαν τα SALES!
Οι Ομονοιάτες μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα, έσπαζαν όλα τα μαγαζιά που έγραφαν στις βιτρίνες τους SALES επειδή νόμιζαν ότι ανήκουν στον Diego Sales που τους χάλασε το πάρτι στο 92΄.
**************
Τέλος [θα κλείσω με] μια αφιέρωση για τους αγαπητούς και συμπαθέστατους ΑΠΟΕΛ-ληστές και “Ανορθωσιάτες”: “Καρδιά μου καημένη” [link:
http://www.youtube.com/watch?v=WuW19l8D56M&feature=related], ελληνοποιημένο ινδικό τραγούδι ...
“Καρδιά μου καημένη, πως βαστάς και δεν ραγίζεις,
Στον ψεύτη ντουνιά τόση απονιά που αντικρίζεις”!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Και πάμε απ’ την αρχή:
1.
http://www.youtube.com/watch?v=Fy61g40dM8g
2. http://www.youtube.com/watch?v=5NYdeEBM7SI&feature=related

Anef_Oriwn
2/5/2010 - 11:55 μ.μ.

6 σχόλια:

Albedo_Zero είπε...

Φίλε Ανευ, έχεις δει το Night at The Museum? Ρε τα κωλοαγάλματα πως ζωντάνεψαν έτσι...Ρε τα μπαγάσικα...

Παρά τα καρδιοεγγεφαλικά ...το πήραμε...and i lived to tell....

Γλεντήστε με την ψυχή σας αδέλφια...

homo anisorropus είπε...

χεχε τέλειο!!!!
Ευχαριστούμε για την αφιέρωση.
Επήγα και στο γήπεδο χθες, επήγα κι έγινα σάντουιτς και στο σωματείο, επήγα και στους δρόμους της πόλης κι εχόρεψα και το γλέντησα με τη ψυχή μου.
Ελπίζω να κάνατε τα ίδια. Παλιοκινέζοι!!!!
xxx

the Idiot Mouflon είπε...

Χάτε ρε Άνευ, τζιαι του χρόνου στην Τζερύνεια ...

Anef_Oriwn είπε...

Mouflonα Idiotε,
Θέλεις να πεις πως εν ννα πιάσει πρωτάθλημα η ΠΑΕΕΚ;

Kokoui είπε...

Τι είδους κομμουνιστής είσαι αγαπητέ άνεφ ορίων,οσπρίων και ενιδρύων,όταν πανηγυρίζεις ακόμα μια νίκη του καπιταλισμού;Δεν είναι και το ποδόσφαιρο μια ακόμη απεικόνιση του καπιταλιστικού συστήματος, με τα εκατομμύρια που εισπράττουν οι μαππιστές της Ομόνοιας,την ίδια ώρα που άλλοι,εισπράττουν συντάξεις πείνας;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.