Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ανάρτηση 39/2009 (αντιφασιστική κι αντι-χυδαία) – Για τους υβριστές ψευτο-πατριώτες και “ειδικούς” στην χορήγηση HACCP και ISO πατριωτισμού.

Αρχικά είχα επιλέξει ως θέμα γι’ αυτή μου τη (νέα) ανάρτηση κάτι άλλο – το mea culpa του Χρίστου Πουργουρίδη για την αντιμακαριακή του δράση (είχα μάλιστα κάνει και κάποια προεργασία) ... Έλα όμως που “άλλαι μεν αι βουλαί της Anef_Oriwn Αφεντομουτσουνάρας μου, κι άλλα τα θρασύτατα φασιστοειδή κελεύουν”! Δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε γαμώτο, με τα αίσχη και τις χυδαιότητες τους!

Τα προψεσινά (ανήμερα της μαύρης επετείου της 20ης Ιουλίου) θλιβερά και επαίσχυντα γεγονότα (τα υβριστικά συνθήματα τους για τον “προδότη και καταδότη Χριστόφια” και οι προπηλακισμοί τους εναντίον διαφόρων) στα οποία πρωτοστάτησαν κατα το αντι-ομοσπονδιακό (τέτοια μορφή πήρε τελικά – και διερωτούμαι για την παρουσία διαφόρων επωνύμων σ’ αυτό) συλλαλητήριο/εκδήλωση στο Λήδρα Ππάλας, δείχνουν ότι έχουν αποθρασυνθεί τελείως κι έχουν ξεφύγει για καλά – “έχουν βκάλει τζιαι το shοινίν τζιαι το παλλούτζιην”!!!

Καμιά ανοχή προς τις πράξεις και ενέργειες τους ΔΕΝ δικαιολογείται πλέον!
Η πλάκα η μεγάλη είναι πως κάποιοι (όπως τα “Κοπέλια” του ακατονόμαστου blog) προσπαθούν να τους δικαιολογήσουν με το γνωστό “ναι μεν ... [τα συνθήματα εναντίον του Προέδρου ήταν ανεπίτρεπτα] ... αλλά ...” [ήταν τρόπος πολιτικής έκφρασης]! Ρε δεν πατε να κουρευτείτε – για να μην πω τζιαι καμιά πιο βαρετή κουβέντα, τζιαι μας τσιμπήσει τζιαι η ... αγορανομία!
Ούλλοι οι shύλλοι μια γενιά!

Πάντως ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβας που παρευρέθηκε στην εκδήλωση [κι ΕΣΥ αντι-ομοσπονδιακός κε Βουλευτά;] έκανε λόγο (σήμερα το πρωί στον “ΑΣΤΡΑ”) για ακροδεξιά στοιχεία που παρείσφρυσαν [δήθεν] στην εκδήλωση [πως έτυχε και ύβριζαν ομαδικώς τον Πρόεδρο, κε Βαρνάβα;] ... Λίγο μετά ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης (που μιλούσε στο Τρίτο του ΡΙΚ) και που ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση, αλλά όταν ακούστηκαν τα υβριστικά συνθήματα σηκώθηκε για να φύγει με αποτέλεσμα να γιουχαϊστεί και να προπηλακιστεί [όχι από εξωγήινους πάντως], έκανε αναφορά (σε έντονο ύφος μάλιστα) για νεοφασισμό!


Κύριοι Βαρνάβα και Περδίκη,
Καλά τα λέτε αλλά τζι’ αρκήσετε τζιαι είσαστε τζιαι ανακόλουθοι! Όταν με τις δηλώσεις και ενέργειες Σας (για τις αλλαγές και τα βιβλία της Ιστορίας, για το Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου, για το Λιμνίτη) γινόσασταν παντιέρα και φλάμπουρο για τους κάθε λογής εθνικιστές και αντιομοσπονδιακούς, τι ψάχνετε τώρα, “ψύλλους στ’ άχυρα”! Όταν σπέρνεις ανέμους κάποια στιγμή θα θερίσεις θύελλες! Γι’ αυτό κύριοι, κοιτάξτε και πως λειτουργείτε και με ποιους συναγελάζεστε - δεν μπορείτε να κρατείτε δκυό shοινιά! Τουλάχιστον αφού θέλετε (και επιδιώκετε) να θεωρείστε και ονομάζεστε Αριστεροί, δείξετε το στην πράξη ... Σταθείτε με συνέπεια και συνέχεια ενάντια στους εθνικιστικούς παροξυσμούς, στους αναχρονισμούς και τα κατεστημένα ...

Ακριβώς επί του θέματος είναι και το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας “Πολίτης” (link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=885759&-V=archivecolumns), το οποίο θα παραθέσω πιο κάτω (χωρίς δικά μου συμπληρωματικά ή επεξηγηματικά σχόλια). Στο άρθρο αυτά τα πράματα [με τους σούπερ πατριώτες – υβριστές] λέγονται (λίγο πολύ) με τ’ όνομα τους – ότι στην ουσία και στην πράξη έχουμε να κάνουμε με χυδαίους κι αδίσταχτους ψευτοπατριώτες! [Πάντως ο Κώστας Κωνσταντίνου – της ίδιας εφημερίδας – ακόμα να ασχοληθεί μαζί τους ... Πως και του ξέφυγαν;]

**********
[Το άρθρο του “Πολίτη”]

Ο πατριωτισμός και η χυδαιότητα

“Οι πανηγυρτζήδες του πατριωτισμού, που δεν χάνουν ευκαιρία να περιφέρουν την εθνική τους υπερηφάνεια, από τα γήπεδα στις πλατείες και από τους δρόμους στα οδοφράγματα, φαίνεται πως παρεξήγησαν την ανεκτικότητα στην γραφικότητά τους. Προχθές, υπερέβησαν τα εσκαμμένα και άγγιξαν την χυδαιότητα, την οποία κάποιοι προσπαθούν να εξωραΐσουν, παρουσιάζοντας την ως δήθεν ελεύθερη έκφραση και δημοκρατικό δικαίωμα. Η δημοκρατία έχει κανόνες και αν κάποιοι δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν, καλό θα ήταν να συνεχίσουν να πολιτεύονται στο περιθώριο, το οποίο είναι ο φυσικός τους χώρος.
Η κριτική στα δημόσια πρόσωπα και τους θεσμούς όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται, ακόμα και αν είναι σκληρή. Αυτό που δεν μπορεί να επιτραπεί είναι η απαξίωση και ο διασυρμός των θεσμών με συνθήματα και άναρθρες κραυγές. Θα μπορούσε να επιδειχθεί κατανόηση, εάν τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο στο Λήδρα Πάλλας είχαν ως αποκλειστικούς πρωταγωνιστές τους νεαρούς που θεωρούν ακόμα και τον ναζιστικό χαιρετισμό σύμβολο πατριωτισμού. Δυστυχώς όμως, τα έκτροπα είχαν την σφραγίδα αυτών που αποφάσισαν να σώσουν την Κύπρο, διά της εις άτοπον απαγωγής. Θεωρώντας ως αξίωμα ότι όλοι είναι προδότες πιστεύουν πους πετυχαίνουν να αναδείξουν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς πατριώτες. Παραφράζοντας τον Βίκτωρα Ουγκώ θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο ψευδοπατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των αχρείων. Είναι το καταφύγιο στην ανεπάρκεια επιχειρημάτων. Είναι το καταφύγιο στην ανυπαρξία λαϊκής στήριξης. Είναι το καταφύγιο της ανοησίας. Αυτό το καταφύγιο αναζήτησαν στον όχλο που αντί να στρέψει την οργή του κατά της κατοχής επέλεξε να την κατευθύνει στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει σημασία εάν πρόκειται για τον Δημήτρη Χριστόφια ή οποιονδήποτε άλλον δημοκρατικά εκλελεγμένο ηγέτη. Είναι παρήγορο, το γεγονός ότι όλα τα κόμματα καταδίκασαν τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν. Αυτό όμως που δεν είναι παρήγορο είναι ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη κομμάτων τα οποία παρέμειναν στον χώρο χωρίς να αντιδρούν στις ύβρεις και την χυδαιότητα. Τα λάθη του παρελθόντος και η ανοχή του εξτρεμισμού πληρώθηκαν ακριβά από αυτό τον λαό και αν ακόμη δεν διδαχτήκαμε είναι μια αποτυχία της ίδιας της δημοκρατίας μας, η οποία παρά τα ελλείμματα και τις ατέλειες της μπορεί να δώσει ακόμα απαντήσεις σε όσους την υπονομεύουν, έχοντας το θράσος να την επικαλούνται”.

**********
Ας σταματήσουμε λοιπόν τα φασιστοειδή πριν είναι αργά! Και πριν έχουμε [και πάλι, μετά από 35-40 χρόνια], ένα νέο Πουργουρίδη να ΜΑΣ λαλεί [εν είδει θρησκευτικής ελληνορθόδοξης εξομολόγησης] ότι “… νιώθω αηδία που άφησα τον εαυτό μου, από το φανατισμό, να λειτουργεί σαν ρομπότ ...”!

Απάντηση στα φασιστοειδή μπορεί [και πρέπει] να αποτελέσει και η όσο το δυνατό μαζικότερη και πιο δυναμική προσέλευση και συμμετοχή μας σε επανενωτικές και επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις ... Μια τέτοια εκδήλωση διοργανώνεται απόψε στο τέρμα της Λήδρας από τη δικοινοτική πλατφόρμα “Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο” για να τιμήσει μερικούς από τους αφανείς ήρωες κι από τις δύο κοινότητες οι οποίοι σε καιρό πολέμου, έσωσαν ή προστάτευσαν συνανθρώπους τους, προερχόμενους από την κοινότητα “του εχθρού”, από βέβαιο θάνατο, σφαγή ή βιασμό.

**********
Υ.Γ.: Ένα προψεσινό (από το συλλαλητήριο) δημοσιογραφικό μαργαριτάρι:

Προψές, κάνοντας zapping στα διάφορα κανάλια για να δω κάτι σχετικά με το αντιομοσπονδιακό συλλαλητήριο, έπεσα πάνω στο ΜΕΓΚΑ τη στιγμή που είχε απ’ ευθείας σύνδεση με το χώρο της εκδήλωση, με τη δημοσιογραφάρα τον Αζά στο μικρόφωνο! Κι ο συμπαθέστατος κατα τ’ άλλα Αζάς, με ύφος μαθητή του Δημοτικού που διαβάζει έκθεση για εθνική επέτειο ή/και με εθνικοπατριωτικό περιεχόμενο και προφανώς ενθουσιασμένος (αλλά και παραζαλισμένος) από τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων λαού στο συλλαλητήριο μας είπε και το εξής αμίμητο: “… Στο χώρο του συλλαλητηρίου υπάρχουν δύο χιλιάδες(;) διαδηλωτές ... και ανάμεσά τους είναι φοιτητές, πρόσφυγες, ... αγνοούμενοι ...”!!!

Έλεος πια!!!! Τι άλλο θα ακούσουν τα έρμα τ’ αυτιά μας!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 22/7/2009


44 σχόλια:

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική οι αντιομοσπονδιακοί τα βάζουν με τον Χριστόφια. Ο άνθρωπος αποδεδειγμένα λέγει όχι όταν πρέπει να πει ναι. Εγώ στη θέση τους αυτόν θα επέλεγα...

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας τον Περδίκη στο Τρίτο, διερωτήθηκα αν επείραξεν η πυρά κάποιον από τους δυο μας.
Πόψε, στην εκδήλωσην στην Λήδρας, ήταν όλη η ηγεσία των οικολόγων.
Χμμ, όχι πως άλλαξαν, αλλά καλά κάνουν όσοι καλά κάνουν - αν εννοείτε τι εννοώ - οι ευφυέστατοι διαχειριστές του πιο δημοφιλούς κυπριακού μπλόγκ εξαιρούνται!

Ανώνυμος είπε...

Ο Περδίκης είπε ότι μαζί του αποχώρησαν κι άλλοι, μεταξύ αυτών και η Κλαίρη Αγγελίδου.Μπράβο της, αν όντως είναι έτσι.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Όσοι έσπειραν άνεμους ας θερίσουν θύελλες…

Sartanak de lithovolism είπε...

"Επίτροποι"- αν ήταν της ΕΔΟΝ καλά τους έκαναν και τους έδειραν .

Το πιο πάνω απάντησαν οι "Επίτροποι" όταν κάποιος σχολίασε ότι φασιστοειδή ξυλοφώρτοσαν κάποια παιδιά στη Φανερωμένη.
Δεν πληρώ τα κριτήρια εγγραφής στην ΕΔΟΝ (ηλικίακα κλπ) αλλά παρακαλώ να γίνει μια εξαίρεση. και προκαλώ τους Επίτροπους μαζί με τα αδέλφια τους της ΕΦΕΝ και της Χρυσής Αυγής να έρδουν να με ξυλοφορτώσουν...Γίνεται?

Ανώνυμος είπε...

KKTC

Μάριος είπε...

Άνευ μα ξέρεις ότι τζίνοι που εξιτιμάσαν τον Πρόεδρο ήταν καμιά 10αρκά μόνο;

Ξέρεις ότι με την ίδια λογική, εσύ και η κοκκινόκωλη συνοπαρτζιά σου, έπρεπε να είσαστε βαρυποινίτες για την εξύβριση του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Ξέρεις ότι ο Χριστόφιας εν ένας πούττος;

Ξέρεις ότι εκάμαν σου πλύση εγκεφάλου και εν θωρείς ομπρός σου;

Ξέρεις ότι το κόμμα σου, εψήφισε 7 φορές τον Γλαύκο Κληρίδη για Πρόερο της Βουλής;

Ξέρεις ότι μετά που τον εψηφίσετε 7 φορές, εκάμαν σας εσάς τα αρνιά, να μεν θέλετε να τον θωρείτε μπροστά σας, επειδή τότε που τον εψηφίζετε εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα;

Ξέρεις ότι σήμερα το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ που εδιαφωνούσαν τόσο πολλά για τον χειρισμό του κυπριακού, επείσαν σας πάλε ότι συμφωνούν και στηρίζουν τους χειρισμούς στο κυπριακό;

Σκοπεύκεις να φκάλεις τα κόκκινα γυαλιά για να σώσεις ότι σώζεται που την αξιοπρέπεια σου;

Ανώνυμος είπε...

Marie,
ξέρεις ότι είσαι ένας φασίστας ανάγωγος!
Γυρεύτου αλλού,
δαμέσα ο κόσμος εν δημοκρατικός, μορφωμένος τζιαι πολιτισμένος.
Εν εν για σένα.

Unknown είπε...

Συλλήψεις για διανομή φυλλαδίων(όπως έγινε τον (Οκτώβριο)δεν γίνονται πουθενά στον ευρωπαϊκό χώρο!Όπως και συλλήψεις για συνθήματα(έστω και ακραία)δεν γίνονται! Μπορεί να γίνει σύλληψη μόνο αν γίνεται προτροπή σε βίαιες πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

"Ξέρεις ότι ο Χριστόφιας εν ένας πούττος;"
φοβερος πολιτικος λογος ρε "μαριε"..αλλα ο καθενας με οτι μπορει εν ενι;
..δηλαδη ο πουττος εν "κακο"; ετσι σου εμαθαν;
τιποτε με ηδονες εν εφτασεν στο εγκλωβισμενο σου ειναι;
καλα τζαι γκει να εισαι σεβαστου νακκον την μανα σου..
ποσο κομπλεξ ρε;

παντως ο χριστοφκιας εν straight σιουρα τζαι απο οτι λαλουν οι ψυχαναλυτες αμα σου φευκουν ασχετες κουβεντες [οπως ο πουττος δαμαι], μαλλον αλλου σε τρωει τζαι αλλου καμνεις οτι κνιθεσαι..
περαστικα..

π.

the Idiot Mouflon είπε...

Ρώτησα στο Χριστόφια Γουοτς για ένα επεισόδιο και η απάντηση του Ρήγα ήταν περίπου ..."αν εν ΕΔΟΝόπουλλα καλά να τους κάμουν", "αν έβρισαν καλά να τους κάμουν".

Προτροπή για πράξεις βίας, anyone;

Anef_Oriwn είπε...

Είχα σκοπό να πω δκυο λοούδκια στον εμπαθέστατο Μάριο (αλλιώς Στέφανο, Σωτηράκη, Ζηνωνή, Τζιυρκαλή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο - μπορεί να είναι και ο παρέας σου ο Ρήγας, Mouflona), αλλά του τα είπε μια χαρά ο Π..

Αννοίουν το (βρωμό)στομα τους κι άλλο από κρα – κρα τζιαι βρισιές εν λαλούν! Λες αγαπητέ Π., τούτο να έχει σχέση και με το (πολιτικό) περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγιώθηκαν (και διαχειμάζουν); Λαλείς να τους έχουν εμφυτεύσει στο λειψό τους τον εγκέφαλο ότι το εξυβρίζειν είναι ανθρώπινο δικαίωμα;

Όμως θα ‘θελα πολύ σε Μάριε, να μου απαριθμήσεις μια-μια ΠΟΙΕΣ ήταν οι 7 ΦΟΡΕΣ που “… το κόμμα σου, εψήφισε […] τον Γλαύκο Κληρίδη για Πρόερο της Βουλής” - αν ξέρεις φυσικά τζιαι μετράς ως το 7!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 23/7/2009 – 6:23 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

θαναση κανει ευρωλαγνεια..σιγα που εν εχουν απαγορευτικους νομους για τους θεσμους..οξα να σου αθθυμισω τζαι την καταστολη..που τον νεκρο στην συνελευση των πλουσιων χωρων που την μητροπολιτικη αστυνομια του λονδινου μεχρι την δολοφονια τον περασμενο δεκτζερβη που την μητροπολιτκη [για εσενα φανταζομαι] αστυνομια των αθηνων..
τα κρατη εχουν μηχανισμους καταστολης η τζαι προστασιας ατομων η θεσμων..το θεμα ενι αν μερικοι εν πανω που τον νομο..
εν υπαρχουν νομοι για φυλετικο μισος; γιατι εν εφαρμοζεται ο νομος; για τους φτωχους παντως ο νομος εφαρμοζεται..για τους εθνικους εν επιλεκτικος;

το ζητουμενο εν ακριβως το κλιμα που οδηγησε στους ξυλοδαρμους μετα στην παλια λευκωσια..το οτι τουτοι ηταν μανικωμενοι να δερουν εφανηκεν ακριβως που το οτι ενοιωθαν ανετα να βριζουν μεσα στο δρομο τους συμπολιτες τους..τζαι αμα βριζεις εναν πλασμα μπορει να ζητησει να εφαρμοστει ο νομος που υπαρχει..ειτε προεδρος ενι ειτε οϊ..το ιδιο γινεται τζαι στην γειτονια μου..καλως η κακως..

το πιο ενδιαφερον εν να πασιν δικαστηριο..να προσπαθησουν να αποδειξουν οτι εν προδοτης..μπορουν;
αν οϊ τοτε ελεαν ψεματα για εναν ατομο που τυγχαινει να εν σε ενα θεσμο που καλως η κακως αποφασισεν τουτην η κοινωνια πριν το 74 να τον περιβαλει με νομικη προστασια σαν θεσμο οϊ σαν ατομο..
μπορει να εν πιο πρακτικο ο πολιτης προεδρος να ζητησει απολογια απο τους υβριστες του οιοποιοι λαλουν ψεματα..αλλα παλε ξιχανεται το 74;..εν εξεκινησεν με το "μουσκος" τζαι υστερα εφτασαμεν στο πραξικοπημα;...
αθθυμουνται ομως..οξα κουρτιζουντους για να φκαλουν καποιοι πολιτικην υπεραξια τζαι τωρα το θρασος εφκηκεν περιπατο γιατι νομιζει οτι εν να τους καλυψουν παλε οι "δικοι τους"..
εγινεν τιποτε τοτε με τους ξυλοδαρμους στην αγλικη σχολη;
π.

Αμαδρυάς είπε...

Η συζήτηση ευτυχώς εμβαθύνεται με την παρέμβαση του Μάριου!
Πολύ σεξιστικός λόγος,δείγμα και αυτός των στερεοτύπων που φερουν κάποιοι,που δεν είναι άσχετα και με τις πολιτικές που πρεσβεύουν.

Αυτό, όπως όντως φαίνεται , είναι ένα δείγμα του πολιτικής σκέψης που καλλιεργείται στου χώρους του φασισμού και του εθνικισμού.

Το θέμα δεν είναι οι 4 συλλήψεις. Ούτε όμως και λύνεται με αυτές. Παρότι ναι, σε αυτή την αστική δημοκρατία που επαίρεται ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός ότι κατέκτησε, οι θεσμοί προστατεύονται, αλλιώς εκτρέφονται οι εκτροπές απ΄αυτούς.
Και αυτό οι οπαδοί της αστικής δημοκρατίας οφείλουν να το υπερασπίζονται.

Το θέμα είναι : Ποιος εκτρέφει το αυγό του φιδιού;

Όταν ΟΛΑ τα κόμματα πλην ενός, δεν έχουν χαράξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές απ τα φασιστικά φαινόμενα και τις μορφές έκφρασής τους και κάποια διατηρούν τα στοιχεία αυτά ως μέλη τους;

Γι αυτό και δεν πείθουν κάποιες από τις προχθεσινές καταδίκες που εξέδοσαν.

Ποιος ο ρόλος των "θυρών";

Ποιος χρηματοδοτεί τη "Χρυσή Αυγή " στην Κύπρο;

Και οι πολιτικοί που ήταν παρόντες-πλην των εξαιρέσεων που αποχώρησαν- τι μήνυμα έστειλαν με την παραμονή τους εκεί;Το βράδυ στην εξέδρα, το πρωί δημοκρατικό κοστούμι και καταγγελία;

Και μια λεπτομέρεια: Το ΡΙΚ επί 3 μέρες ανακοίνωνε στις ειδήσεις τη συγκέντρωση, χωρίς να λέει ποιοι οι διοργανωτές, ποιοι οι ομιλητές. Επιδίωξα, ως απλή πολίτης να μιλήσω με τον συντάκτη στις 20 Ιούλη μεσημέρι, επί ματαίω..Το ίδιο και την άλλη μέρα, μετά τα επεισόδια.

Τελικά ποιος έχει την πολιτική ευθύνη; Όλοι και κανείς!

Unknown είπε...

Εγω να δεχθώ την τυπολατρία ορισμένων
και ας δεχθούμε ότι καλώς συνελήφθησαν.
Γιατί δεν συνελήφθησαν όμως οι ομονιάτες όταν έκαψαν την ελληνική σημαία κ όταν σήκωσαν τη σημαία του Ντενκτάς; Ακόμα και αν δεν γουστάρετε την ελληνική σημαία, και πάλι έπρεπε να συλληφθούν τα άτομα γιατί καίγοντας ξένη σημαία διαταράσσεις τις σχέσεις της χώρας σου μ'ένα ξένο κράτος(αν θεωρείτε την Ελλάδα ξένο κράτος). Δικαιοσύνη σημαίνει ισονομία

Anef_Oriwn είπε...

Θανάση,

Παρ’ όλο που συγκρίνεις εντελώς ανόμοιες καταστάσεις (διαφορετική είναι η γηπεδική ψυχολογία - τα διάφορα απαράδεχτα φαινόμενα που παρατηρούνται εκεί όπως το κάψιμο σημαιών, δεν αντικατοπτρίζουν σχεδόν καθόλου το αυστηρά πολιτικό/κομματικό γίγνεσθαι ενός τόπου και ούτε αποτελούν ουσιαστικό κριτήριο για τη επιβίωση ή τη διατάραξη των τις σχέσεων μεταξύ δύο κρατών), εν Τούτιτς θα δεχτώ για χάριν συζήτησης τη συλλογιστική σου (που υποβάλλεις μέσα από το ερώτημα σου “... γιατί δεν συνελήφθησαν όμως οι ομονιάτες... [μου ‘μαθες και τους Ομονοιάτες τρομάρα σου] … όταν έκαψαν την ελληνική σημαία κ όταν σήκωσαν τη σημαία του Ντενκτάς ...”, για να διερωτηθώ:

1. Πρώτον, αν κακώς δεν συνελήφθηκαν οι Ομονοιάτες, δεν έπρεπε να συλληφθούν οι υβρίζοντες (δεν είδα τον Σέρτη του “Φιλελευθέρου” – ακόμα – να γράφει και να απευθύνεται “προς [τους] υβρίζοντες”), αφού (όπως λαλεί τζιαι ο Π.) “… τα κρατη εχουν [καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζω τώρα] μηχανισμους καταστολης η τζαι προστασιας ατομων η θεσμων …”;

2. Αν η Αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον κλέφτη που μου διέρρηξε το σπίτι μου, δεν πρέπει να συλλάβει ούτε αυτό που διέρρηξε το σπίτι του γείτονα ή να τον απολύσει αν το συνέλαβε; Ενδιαφέρουσα πάντως η όλη συλλογιστική τόσο η δική ΣΟΥ όσων και άλλων απολογητών των φασιστοειδών υβριστών!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 23/7/2009 – 8:34 μ.μ.

Unknown είπε...

@Άνευ ορίων

αυτό που είπα είναι απλό:αν οι διαδηλωτές εκτόξευσαν απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του Χριστόφια καλώς συνελήφθησαν, Αν οχι, η σύλληψη είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά! Ξέρεις τι μπινελίκια έχει ακούσει εδώ ο Καραμανλής ή ο Σαρκοζί ας πούμε στη Γαλλία;
Όσο για το κάψιμο σημαίας επιμένω:είναι απαράδεντο γεγονός και συνιστά προσβολή εθνικού συμβόλου και συνιστά αδίκημα! Τέλος πάντων, ο διχασμός ανάμεσα στους έλληνες είναι ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή!

Ανώνυμος είπε...

οπως θωρεις θαναση, εγκαταλειψες αμεσως το ευρωλαγνο επιχειρημα γιατι εκαταλαβες οτι ηταν ψευτικο τζαι παραπλανητικο..

τζαι τωρα μασιεσαι να μετατοπισεις το θεμα σε μια συγκριση του στυλ "αν δεν τιμωθηθηκε καποιος για το ταδε..αρα.."..ανομοια συγκριση λαλει ο ανευ..σωστον αλλα..ακομα τζαι δαμαι φαινεται πως θωρειτε τον κοσμο με την οπτικη καποιου που θελει προνομιακη μεταχειριση...τζαι μαλλον εν καταλαβεις ουτε το αστειον του λογου σου ουτε την αντιφατικοτητα του..

μα ρε κουμπαρε ετσι μερες τζαι εσου εθκιαλεξες που ουλλα τα παραδειγματα την ελληνικη σημαια στην κυπρο;
ποσο λλιον ξερεις, καταλαβεις τζαι σκεφτεσαι..
1. αν η ελληνικη κοινωνια τζαι το ελληνικο κρατος ενδιαφερεται για το ποιος κρατει [τζαι ιντα που καμνει] το ασπρομπλε ρουχο που το λαλουν σημαια, τοτε εχουν οντως καθε λογο να ανησυχουν αν οϊ να ντρεπονται..δακατω στην αντιπερα κερκιδα που την ομονοια [μιαν τζαι εκατεφυγες στο γηπεδο] κρατουν την ελληνικη σημαια τζαι την σημαια των κατοχικων στρατευματων στην ελλαδα το 41-44..μαζιν...οντως θα καταλαβαινα απολυτα, μια σαφη διαμαρτυρια της ελληνικης πρεσβειας για την εκχυδαιοποιηση του ελληνικου κρατικου συμβολου.
λαλει να το δουμεν;
υπογραφεις το "οχι η ελληνικη σημαια στους φασιστες"; ..:)

2. τα ελληνικα κρατικα/πολιτειακα συμβολα εν υποφεραν στην κυπρο οσον υποφεραν τα κυπριακα που λλοου τους..να σου αθθυμισω με ποιαν σημαια εγινε το πραξικοπημα; να σου πω οτι υπαρχουν ατομα [γνωστα] που εσιησαν την κυπριακη σημαια τζαι πριν τζαι κατα το πραξικοπημα; στο ονομα της ελληνικης..τζαι εν τιμωρηθηκαν..ιντα πραμαν α;

η διπλη λογικη που ελαλουν..
τζαι ξερεις σε μιαν αναξαρτητη δικοινοτικη πολιτεια εν υπαρχει πολιτειακος υμνος...εναν τραουδουιν σιορ..
αν το εβρεις ποια πρεσβεια εβαλεν βετο ως την δεκαετια του 90 για να μεν γινει κυπριακο πανεπιστημιο;..
για τουτο σου λαλω..το θεμα εν η διαφορα στην αντιμετωπιση..τζαι εσου σαν το ανεκδοτο πετασσεις πετρες [στο συγκριτικο σου παραδειγμα] που γυαλλενο σπιτι..εν αλλα συμβολα που υποφεραν δαμεσα..

επαναλαμβανω σου την ουσια ...ο εθνικιστικος λογος εν διεκδικα ενα δικαιωμα για ουλλους..αντιθετα διεκδικα οτι ο δικος του λογος πρεπει να ενι ο μονος σωστος - εν ενας λογος επιβολης/εξουσιας οϊ δημοκρατικης διεκδικησης/διαχυσης..εν λαλει "τουτον να μεν συμβαινει σε εμας αλλα τζαι σε κανενα" [οπως λαλει το δικαιωμα οτι καθε ατομο δικαιουται προστασια απο την βια, την εξυβριση, η την ψευδη κατηγορια]..
αντιθετα ο εθνικισμος θελει να επιβληθει στους αλλους...
τζαι επειδη στην παρακμιακη του μορφη [οπως ηταν ο εισαγωμενος ελληνικος εθνικισμος -τουλαχιστον-υστερα που το 60 στην κυπρο] γινεται τζαι ο λογος των τραμπουκων [χιτων,εοκα β, death squads στην λατινικη αμερικη] που λειτουργουν σαν ενα ειδος ιδιωτικου στρατου διαφορων μπλοκ εξουσιας [αρχουσων ταξεων, κρατικων η μη μηχανισμων, διεθνων επεμβασεων κλπ] θελει να υπαρχουν 2 μετρα τζαι 2 σταθμα..
θωρεις ιντα ωραια που επροσπερασες το παραδειγμα με την αγγλικη σχολη..τζηνον ηταν βια εναντια σε πλασματα..αλλα εσυ αμεσως στα εγρχωμα ρουχα....
αληθκεια υποστηριζεις επισης οτι θα πρεπει να υπαρχει αναλογος σεβασμος των εγχρωμων ρουχων/σημαιων που θα εχρησιμοποιουσαν εν δυναμει πολιτιστικες μειονοτητες στην ελλαδα; οι μουσουλμανοι, οι σλαβομακεδονες..
π.

Unknown είπε...

@ανώνυμε έχω να σου κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

α)η ελληνική σημαία δεν είναι ασπρομπλέ ρούχο-να πλένεις πρώτα το στόμα σου με ανθόνερο όταν θα μιλάς για την ελληνική σημαία!
β)αν οι αποελιστές έχουν δίπλα-δίπλα την ελληνική σημαία και τη σβάστικα δεν κάνουν καλά. Αυτό όμως δυστυχώς γίνεται και στην Ελλάδα από βλάκες ελλαδίτες νεοναζί!
γ)στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μειονότητα η μουσουλμανική. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί αυτό λένε!
δ)επιμένω πουθενά στην ευρώπη δεν θα είχαν συλληφθεί διαδηλωτές για παρόμοια συνθήματα. Όπως είπα πριν, το πράγμα αλλάζει αν τα συνθήματα στρέφονταν κατά της σωματικής ακεραιότητας του Χριστόφια!
Στην τελική, οι συλλήψεις δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης αυτοπεποίθησης.

Ανώνυμος είπε...

γιατι απαγορευνται τα ναζιστικα συμβολα στην γερμανια;
σκεφτου το..σκεφτου την αναφορα μου για την πορεια που τον "μουσκο" στο πραξικοπημα [οπως που το ληδρα παλας στους ξυλοδαρμους στην φανερωμενη] τζαι μπορει να καταλαβεις..

το ανθονερο χρησιμοποια το εσυ..εν θα μου πει κανενας λεβεντη μου ιντα που εν να λαλω τες σημαιες..
συγκρατα λλιον τον πατακο που κρυβεις μεσα σου..

ωστε επειδη εν τους αναγνωριζουν εν υπαρχουν οι σλαβομακεδονες α;
ιντα που να σου πω τωρα "δημοκρατη"; τζαι θελεις μου σεβασμο των συμβολων τζαι εν αναγνωριζεις πλασματα..
..εν μας ειπες..αν καποιος μουσουλαμνος κρατει τουρτσικη σημαια εν οκ;..αν ενας/μια [ετσι στην τυχη αφου εν ψευδος..:)] κρατει την [ η μιαν εκδοχη της] σλαβομακεδομικη σημαια;

νομιζω η αντιφαση σου εν εξωφθαλμη..ηρτες να πουλησεις δημοκρατια τζαι εκαταντησες να πουλας ανθονερο..
εις υγειαν..
π.

Unknown είπε...

@Ανώνυμε

είσαι αξιοθρήνητος. Ο τούρκος σε πέρασε λεπίδι το 1974 και μου μιλάς για τουρκικές σημαίες στην Ελλάδα; Δτν ντρέπεσαι βρε μασκαρά που μιλάς σαν τον χειρότερο τούρκο η σκοπιανό ανθέλληνα;
Τύπους σαν και εσένα τους έχουμε γραμμένους!Ευτυχώς είσαι μια θλιβερή μειοψηφία στην κύπρο! Οι κύπριοι ρε είναι μάγκες, οχι σαν και εσένα. Τράβα βρες τους τούρκους φίλους σου γιατί τους μοιάζεις σε νοοτροπία!

Ανώνυμος είπε...

το λαξιμο σου εν τελλια κλισε..κιτς..μα μονο τουτον μπορεις να αρθρωσεις;

ειδες γιατι υπερασπιζεσαι τους κυπριους νεοφασιστες με ψεματα τζαι κουτοπονηρα επιχειρηματα;..
μοιαζεις τους...
αλλα υπερασιστου τους για τουτον που ενι..φασιστες..εν να μας γελασεις;
ποσον λλιον καταλαβεις...
ταχα δεν υπαρχουν στην ευρωπη τετοιες πρακτικες, "δεν εισαστε ευρωπαιοι", τι κακο..
ενω εσυ εισαι;
:)
ως γεγονος..
αμα σου εγυρισα τον καθρεφτη να δεις τον εαυτο σου με βασητα κριτηρια/δικαιωματα που επικαλησουν, αρκεψες να τσιριλλας/ουρλιαζεις..
"σκοπιανε" "τουρκε"..βουρατε χωρκανοι που λαλουμεν τζαι στην κυπρο..
ετσι τυπους θαναση μου εμαθαμεν σας..ξερωμεν τες κινησεις..ποτε εν να ξεκινησετε να κλωνετε..υστερα να λασσετε..

ειμαι κυπραιος κουμπαρε..
με ελληνας, με τουρκος, με σκοπιανος, με φυρομιτης, με σλαβομακεδονας, με αλβανοφωνος φυρομιτης κλπ...
τζαι τα επιχειρηματα με υφος εκπολιτιστικου ιεραποστολου αλλου..
ετσι τζαι αλλοιως που μεσα σου ακουετουν η φωνη του πατακου πριν καν την τελικη καταρρευση/λαξιμο..
ξερωμεν το σεναριο..ετσι φωνες αποκωδικοποιησαμεν τες που το 74..
αναπαραγεις το σχολικο κειμενο..

καλην απελευθερωση που τα κολληματα...
π.

Unknown είπε...

@'Ανώνυμε

είσαι σε σύγχυση προσωπική και ιδεολογική. Μιλάς για πατακούς αλλά κάποιος μπορεί να διακρίνει ότι η δική σου επιχειρηματολογία είναι σταλινικού τύπου αφού χωρίζεις τα πράγματα σε άσπρο-μαύρο!
ΔΕν κάνω τον ιεραπόστολο αλλά σου ξαναλέω οι συλλήψεις σςν στέκουν νομικά. Κοίτα μόνο μην προσφύγουν οι συλληφθέντες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γίνει το σώσε μετά!
έχεις βάλει την κασέτα να παίζε(πατακός, νεοφασίστες κ.τ.λ.)άλλαξε ρεπερτόριο, γίνεσαι κουραστικός.
Η Κύπρος είναι πολύ ευρωπαϊκή, Εσύ είσαι ένα και το αυτό με τους τουρκαλάδες!

Ανώνυμος είπε...

Ναι πανίβλακα π. είσαι Κυπραίος, άνθρωποι σαν εσένα φανατίζουν και τουσ κηφήνες της Ομόνοιας τα εδονόπουλα κτλπ, μας κάνεις και τον σόβαρο και σε υποστηρίζει και ο αφέντης του blog, είσαι αξιοθρήνητος λυπάμαι ειλικρινέστατα που είσαι συμπατριώτης μου!
Θανάση μη μασάς για έμας τους κανόνικους Ελληνοκύπριους έσεις είστε αδέρφια μας, ο π. ας πάρει το αερόπλανο από το αεροδρόμιο της Τύμπου και ας πάει στο καλό και από κι και πέρα...

Unknown είπε...

Το ξέρω φίλε ανώνυμε ότι οι απόψεις το είναι μειοψηφικές. Πρώτα από όλα προσβάλει τους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων. Αλλά είπαμε...έχει υποστεί τέτοιο πλύσιμο εγκεφάλου που του φταίνε όλοι εκτός από τους παλιότουρκους και τα εγγλεζάκια!

Anef_Oriwn είπε...

Τελικά συμπαθέστατε κατα τ’ άλλα Θανάση, έχασες την ψυχραιμία σου ... Αν “… οι συλλήψεις [των υβριστών] δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης …” (όπως λες), τότε το δασκαλίστικο πατερναλίστικο (σου) ύφος που χρησιμοποίησες απευθυνόμενος στο σχολιογράφο Π. [ “@ανώνυμε έχω να σου κάνω κάποιες παρατηρήσεις …”] ή οι χαρακτηρισμοί που ακολούθως χρησιμοποίησες εναντίον του [“αξιοθρήνητος”, “μασκαράς”, “θλιβερή μειοψηφία”], τι άλλο μπορεί να είναι από απώλεια ψυχραιμίας; Η αδυναμία σου να κάνεις ουσιαστική συζήτηση (γιατί μια ζωή θεωρούσες αξιωματικά σωστά αυτά που ΕΣΥ πιστεύεις και δεν δέχεσαι την αμφισβήτηση τους) σε οδήγησε σε εκρήξεις θυμού! Που να δεχτείς ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικές από ΣΕΝΑ απόψεις (μέχρι εκεί φτάνει η δημοκρατικότητα ΣΟΥ)!

[Παρεμπιπτόντως – και επειδή ίσως να μην το γνωρίζεις – η λέξη “λαξιμο”, που χρησιμοποίησε ο Π. είναι ελληνικότατη σημαίνει γαύγισμα και προέρχεται από το αλυχτώ!].

Εκείνο όμως που τελικά δεν εκατάλαβα είναι γιατί εξεμάνεις, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται σαν να ‘θελες να επιτεθείς στον Π.. Στην ουσία λειτουργείς ακριβώς όπως τα φασιστοειδή που έβριζαν (εν χορώ) τον Χριστόφια (και σε σεγκοντάρει κι Ανώνυμος που μας προέκυψε εσχάτως) ... Όχι απλώς τον αποκαλούσαν (τον Χριστόφια) “προδότη και καταδότη” (εσύ πως θα αντιδρούσες αν κάποιος ΣΟΥ έλεγε κάτι τέτοιο), αλλά τον ήθελα και στο τάφο!

Τελικά και εν κατακλείδι, γιατί έχετε τόσο μίσος μέσα σας; Τόσο πολύ μίζεροι είσαστε;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 23/7/2009 – 11:59 μ.μ.

Κυπραία Τούρτζισσα (όι καλή) είπε...

Εγώ εν είμαι σύουρη για τες συλλήψεις. Κάτι εν μου πάει καλά που τόσα χρόνια το "καλός τούρκος νεκρός τούρκος" εφωνάζαν ως σλόγκαν ρουτίνας οι μαθητές στις διαδηλώσεις τους, ακόμα τζε οι στατιώτες στις ασκήσεις τους στην γειτονιά μου (incitement to hatred and violent actions)τζε κανενού εν έδρωνεν το φτι του.

Όσον για τον Περδίκην, λαλείς να εκαταλάβεν ότι έπιασεν πάτο? Τωρά που γίνουνται τζε σκέψεις για δημιουργία ενός νέου μη εθνικιστικού οικολογικού κινήματος ίσως δούμε μιαν σταδιακήν μεταμόρφωση.

Unknown είπε...

@Άνευ ορίων

Η σημερινή σου τοποθέτηση είναι τελείως μονόπλευρη και εξηγούμαι:τον είπα μασκαρά και αξιοθρήνητο αφού πρώτα έβαλε τη κασέτα και με αποκάλεσε πατακό. Φαίνεται γι αυτόν τον κύριο όποιος διαφώνει μαζί του είναι φασίστας!(Η ειρωνεία της υπόθεσης)!
'Υστερα επιτέθηκε στη χώρα μου μιλώντας για τούρκικες σημαίες κ.τ.λ. Σαφώς αυτή του η τουρκολαγνία είναι ύβρης για τους νεκρούς και τις οικογένειες τους!
Καταλάβετε το:!το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής! Τέλος ούτε επί του "κακού" Τάσσου οι απαράδεκτοι Σουηδού δεν είχαν κάνει τόσο φιλοτουρκικές δηλώσεις!

Anef_Oriwn είπε...

@ Θαναση,

Νομίζω ότι όποιος (στην προκείμενη περίπτωση ΕΣΥ) έχει μύγα μυγιάζεται! Μπορείς να επεξηγήσεις και σε ΜΕΝΑ (γιατί τυγχάνει αν είμαι ολίγο τι μαζούτ) πως αυτό που είπε ο Π. για τις τούρκικες σημαίες δηλ. το ερωτημα του “… αν καποιος μουσουλαμνος κρατει τουρτσικη σημαια [αν] εν οκ”;, είναι επιλήψιμο ή πως τούτο αποτελεί επίθεση κατα της χώρας σου ή γιατί τούτο συνιστά “τουρκολαγνεία”;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 24/7/2009 – 00:39 π.μ.

Unknown είπε...

Ο μουσουλμάνος της Δ.Θράκης μπορεί να κρατά τουρκική σημαία ατομικά και όχι συλλογικά γιατί σύμφωνα με τη συνθήκη της Λαζάνης στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.Στην τελική παίζει και η αρχή της αναλογικότητας!Ξεπάστρεψαν τους έλληνες της τουρκίας και πάλι καλά τους φερόμαστε!
Ο π. είναι τουρκολάγνος γιατί δεν θέλει να καταλάβει ότι αν μπορούσαν οι τούρκοι υπάνθρωποι θα τελείωναν με την κύπρο αύριο κιόλας!Αλλά έλα που αυτό δεν θέλουν οι άγγλοι και οι γιάνκηδες! Θέλουν ένα νησί μοιρασμένο για τα συμφέροντα τους!

Aslan είπε...

"Αλλά έλα που αυτό δεν θέλουν οι άγγλοι και οι γιάνκηδες! Θέλουν ένα νησί μοιρασμένο για τα συμφέροντα τους!"

ακριβως!!!

οταν θαναση το καταλαβουν οι λογης λογης "πατριωτες" και "κυπριοι" αυτο θα μπορεσουμε να παμε μπροστα. Εγω ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας αλλα αλλο τοσο ειμαι περηφανος που ειμαι Κυπραιος. Και αλλο τοσο ειμαι περηφανος που ειμαι ανθρωπος και απαιτω να σεβοντε την καταγωγη μου αλλα και την καταγωγη ολων των Κυπριων ειτε ειναι ε/κ ειτε τ/κ.

Ανώνυμος είπε...

26/2/1999, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Περισσότεροι από 2.000 Ηρακλειώτες διαδήλωσαν υπέρ του αγώνα των Κούρδων και καταδίκασαν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και καταδίκης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, αλλά και ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων και την υποτελή στάση της κυβέρνησης στις ΗΠΑ και την ΕΕ, πραγματοποίησαν χτες περισσότεροι από 2.000 Ηρακλειώτες χτες το βράδυ.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν και δίνουν το κλίμα του συλλαλητηρίου ήταν: Λευτεριά στον κουρδικό λαό, Σημίτη προδότη καταδότη, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές τώρα, Δε σκύβουμε τη μέση στους ιμπεριαλιστές κ.ά.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, ανάμεσα στους άλλους: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΑΚ), Δήμος Ηρακλείου, ΕΕΔΥΕ, ΠΕΑΕΑ, Επιτροπές Αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό, Επιτροπή Ειρήνης Ανωγείων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Δήμος Καζαντζάκη, Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς.

Αίσθηση προκάλεσε το μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έδιναν και τον τόνο στο συλλαλητήριο.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο ψήφισμα των συγκεντρωμένων, καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, στα πλαίσια της οποίας η κυβέρνηση παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Καταγγέλλεται η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών. Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Αμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν. Διαδηλώνεται, επίσης, η υποστήριξη στον αγώνα του κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση και αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

Οσον αφορά το κυβερνητικό έγκλημα, τονίζεται: Η κυβέρνηση Σημίτη, δουλοπρεπής και αμήχανη μπροστά στους Δυτικούς συμμάχους μετά τις "ευχαριστίες" στις ΗΠΑ και τους "S-300", προχώρησε στην τρίτη πράξη υποτέλειας με την εσκεμμένη παράδοση του Α. Οτσαλάν. Οι παραστάσεις μεταμέλειας, τώρα, της κυβέρνησης με εξαναγκασμό σε παραίτηση τριών υπουργών της, δεν πείθουν ούτε μεταστρέφουν την εδραιωμένηκοινωνική πεποίθηση για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζεται.

Anef_Oriwn είπε...

Παρακάτω Ανώνυμε (9:58 π.μ.) ... Έλα στο προκείμενο ... Πες ευκρινώς και χωρίς υπεκφυγές (και κρυβόμενος πίσω από το δάκτυλο σου) τι θες να πεις ...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 24/7/2009 – 1:13 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Φανταζομαι αυτοι που υποστηριζουν τη συλληψη των ατομων που (κακως για εμενα) υβριζαν τον Χριστοφια θα ηταν υπερ και της συλληψης των χιλιαδων αμερικανων που αποκαλουσαν τον Μπους προδοτη και δολοφονο.

Η μηπως σε αυτη τη περιπτωση ο σεβασμος του θεσμου του αρχηγου κρατους δεν ισχυει?

Αντρεας

Αμαδρυάς είπε...

Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός Χριστόφια-Μπους!

Μα στην προσπάθεια, Αντρέα, να δικαιολογήσεις τις πράξεις αυτών των στοιχείων,( που και τα ίδια τα κόμματά τους τα καταδίκασαν!)
φτάνεις σε αυτές τις δήθεν αναλογίες; Καθόλου αφελώς, βέβαια,εντελώς σκόπιμο το δήθεν αφελές ύφος.

Ο Μπους που σχεδίασε πολέμους, που σφαγίασε λαούς, που είναι ένας εγκληματίας, είναι το ανάλογο του Χριστόφια;

Πάρε θέση στο ίδιο το φασιστικό φαινόμενο που εκδήλωσή του είναι τα προχθεσινά. Εντάσσονται στους κανόνες του δημοκρατικού πολιτικού παιχνιδιού;

Όση κριτική διάθεση κι αν έχει κάποιος προς την πολιτική Χριστόφια-που δεν εστιάζεται σε κείνα για την οποία οι εθνικιστές τον επικρίνουν- αν έχει δημοκρατική αντίληψη, μέσα στην αποθεωμένη δυτική αστική δημοκρατία όπου διαβιούμε, δεν μπορεί να συναινεί σε τέτοια πρωτόγονα πολιτικά ήθη!

Συνάδουν μόνο σε Αραβικές δημοκρατίες!

Ανώνυμος είπε...

Σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογω τις πραξεις αυτων των στοιχειων. Προσωπικα οι ιδεες τους και τα συνθηματα τους μου προκαλουν αηδια.

Αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι να συλλαβανεται ο οποιοσδηποτε επειδη αποκαλεσε τον προεδρο προδοτη. Κι αυτο μια μορφη φασισμου ειναι.

Ειμαι της αποψης οτι σε μια δημοκρατια η ελευθερια να κατηγορησεις ενα μη-προδοτη προδοτη ειναι απαραιτητη προυποθεση για να κατηγορησεις και τον προδοτη η τον δολοφονο οταν ερθει η ωρα τους.

Οσον αφορα τον παραλληλισμο Μπους-Χριστοφια, ειμαι σιγουρος οτι οι φωνες κατα του Μπους δεν θα ακουγονταν αν στο παρελθον στις ΗΠΑ συλλαβανονταν ανθρωποι οι οποιο κατηγορουσαν "αθωους" προεδρους προδοτες.

Φιλικα
Αντρεας

Αμαδρυάς είπε...

Αντιλαμβάνομαι ότι εντάσσεις οποιαδήποτε πολιτική έκφραση-δραστηριότητα στη σφαίρα των δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών.

Ωραία.

Προσωπικά απεχθάνομαι την καταστολή και τις δυνάμεις που την επιβάλλουν.

Θα προτιμούσα οι συλλήψεις να αφορούσαν τα άτομα που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των Τουρκοκυπρίων ή των Τούρκων. Αυτό το θεωρώ πολύ πιο σοβαρό!

Ο ρατσισμός κι ο φασισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία που δικαιούται κάποιος να την προάγει.

Έλα όμως που αφορά τα ίδια αυτά άτομα!

Δε θεωρώ προσωπικά ότι η σύλληψη ατόμων λύνει το ζήτημα. Για μένα ζήτημα είναι ,επαναλαμβάνω, οι αντιλήψεις που εκτρέφουν κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικά, κεντρώα, σοσιαλιστικά.
Ο προσανατολισμός που δίνουν στους νεαρούς οπαδούς τους, μέσα απ΄το επικίνδυνο κράμα εθνικισμού-αντικομμουνισμού και...τα μυαλά στα κάγκελα.

Νομίζω μια τέτοια συζήτηση θα άγγίζε την ουσία του πράγματος. Επί αυτού ΟΦΕΙΛΟΥΝ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση, κατά τη γνώμη μου, πέρα από τις φραστικές καταδίκες, που δεν κοστίζουν και πολύ και αποφεύγεται μέσω τους η επί της ουσίας τοποθέτηση.

'Οπως και ο κάθε πολίτης , πιστεύω.Η συζήτηση-που γίνεται και στα μπλογκς αυτές τις μέρες- γύρω από το αν είναι ή όχι ορθή ενέργεια οι συλλήψεις, μας βγάζει και απ΄την ουσία. Άσε που βολεύει κι αυτούς που επωάζουν το αυγό του φιδιού, γι αυτό και εστιάζουν μόνο σε αυτό το γεγονός, προσπερνώντας τις αιτίες, τις πολιτικές ευθύνες για τις υστερικές εθνικιστικές-ρατσιστικές εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Απεχθάνεσαι τις δυνάμεις καταστολής εκτός και αν έχουν να κάνουν με ιδεολογικούς αντιπάλους του καθεστώτος Χριστόφια!

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε,

είσαι ολίγον σε άλλο μήκος κύματος. Ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι περί τίνος πράγματος μιλούμε ακριβώς:{Ή μάλλον σκόπιμα δείχνεις να μην αντιλαμβάνεσαι}

Είπα ότι απεχθάνομαι τις δυνάμεις καταστολής γιατί γνωρίζουμε το ρόλο τους, ρόλος επιτήρησης του λαού. Όμως σε μια δημοκρατική πολιτεία, το κράτος οφείλει να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και να αποτρέπει τη διάδοση ρατσιστικών-φασιστικών ιδεών, που υποσκάπτουν τη δημοκρατία.Αυτό υποστήριξα, λέγοντας πως θάπρεπε να λογοδοτήσουν όσοι φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα.

Αυτό π.χ στη Γερμανία αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως και άλλοι ανέφεραν πιο πάνω.

Περί αυτού έχεις κάτι να πεις;Εσύ τι θέση έχεις για το ρόλο των δυνάμεων καταστολής;Και αντιστρέφω:
Σου είναι συμπαθείς στο βαθμό που παρακολουθούν, συλλαμβάνουν, διώκουν ιδεολογικούς αντιπάλους της δεξιάς;

Ας μη μιλήσουμε σε αυτό τον τόπο για το ποιοι υπέφεραν απ΄τις δυνάμεις καταστολής, και απ΄το παρακράτος ακόμα, που εκτρεφόταν για χρόνια με δυσδιάκριτα τα όριά τους. Εγκρίνεις την ιστορία αυτή των δυνάμεων καταστολής στον τόπο;

Ας μιλήσουμε επιτέλους με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς !

Μιχάλης είπε...

@ Αμαδρυάς

Δεν πιστεύω να περιμένεις απάντηση από τον ανώνυμο!

Δυστυχώς μερικοί νομίζουν ότι Δημοκρατία σημαίνει ασυδοσία, αναρχία και ότι θέλω κάνω.

Αγνοούν ότι η Δημοκρατία εφαρμόζει και σκληρές μεθόδους προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν κινδυνεύει.

Αυτό συνέβαινε από την αυγή του πολιτεύματας στην Αρχαία Αθήνα.

Είσαι χαφιές είπε...

Άνευ χαφιέ, η φρασεολογία σου είναι η ίδια με αυτή του άλλου προδότη, καταδότη, συναδέλφου σου, του Μιχάλη. Είσαστε και οι δύο πιόνια του καθεστώτος, που σας εξώθησε στη ρουφιανιά.

Αύριο μπορεί να σας εξωθήσει και στην πορνεία, αλλά και πάλι μια καλή κουβέντα για την πορνεία θα μας πείτε.

Είσαστε αξιολύπητοι χαφιέδες του κερατά.

Ξεκίνα κι εσύ να μας εξηγήσεις τι είναι η ΔΔΟ. Να μας την κάμετε κουτσιά καθαρισμένα, να καταλάβουμε. Επειδή το καθεστώς σας έμαθε να δαιμονοποιείτε την αντίθετη άποψη, αλλά κανένας να μην γνωρίζει την ουσία της δικής σας προδοτικής, εμετικής ΔΔΟ.

Μιχάλης είπε...

Εμείς (όσοι διαφωνούμε με την άποψη σας) καλέ μου χαφιέ δεν αποκαλέσαμε κανένα προδότη ή καταδότη επειδή διαφωνεί μαζί μας, ούτε ζητήσαμε στον τάφο να τον δούμε.

Όποιος και αν είναι αυτός.

Καταλαβαίνεις αντιλαμβάνομαι την τεράστια διαφορά που έχουμε εμείς από εσάς, έτσι;

Άντε, πήγαινε τώρα να ρωτήσεις να σου πουν τι θα μου απαντήσεις και έλα γράψε το.
Κράτα όμως σημειώσεις μήπως και σου φύγει τίποτε...

Γιώρκος Κυπραίος είπε...

"Είσαι χαφιές",
γυρεύτου αλλού που αρμόζει στο επίπεδό σου ρε χαφιέ.
Δα μέσα εν σε παίρνει, είσαι λλίος τζιαι άραξε!
Εν τωρινή υπόθεση η ΔΔΟ; Έτσι σου εμάθαν οι μεντόροι σου;
Το ποιοι εν τα πιόνια ξέρουμεν το πολύ καλά, τζιαι να ξέρετε ότι τούτος ο τόπος εν γελιέται ξανά!

Anef_Oriwn είπε...

Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το λέω, να το ξαναλέω και να το τονίζω: Το επίπεδο (τόσο το μορφωτικό και πολιτικό όσο και το διανοητικό) των Ανώνυμων υβριστών (όπως του “Είσαι χαφιές” δεν ξεπερνά αυτό των φασιστοειδών της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ! Μόνο σύμφωνα μπορούν να προφέρουν, εξ ου και οι άναρθρες κραυγές τους ... Την ίδια ώρα η αδυναμία τους να γράψω ένα κειμενάκι έστω και 60-80 λέξεων με το οποίο να προβάλλουν τεκμηριωμένα κάποιες θέσεις και απόψεις, τους καθιστά πνευματικά ανάπηρους! Γι’ αυτό και τούτοι διεκδικώντας κάποια θέση στην κοινωνία προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων με βρισιές και τραμπουκισμούς! Και δυστυχώς είναι ακριβώς αυτούς τους τύπους (και τις πρακτικές και μεθοδεύσεις τους σε τελευταία ανάλυση) που προσπαθούν να υπερασπιστούν (κρατώντας ίσες αποστάσεις) οι όποιοι “ευαισθηματίες” σε θέματα δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 27/7/2009 – 3:20 μ.μ.