Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ανάρτηση 36/2009 (έκτακτη, κοπελλουρίσιμη κι πορνογραφικο-σατυρο-διαστροφική) – “Σάτυρος, πορνογράφος και διαστροφικός”, (κι) ο Βασίλης Μιχαηλίδης;*

* Έτσι υπονοούν ή/και (ΜΑΣ) υποβάλλουν τα “Κοπέλια” (του Christofias Watch)!!!

[ “Τα Κοπέλια” ήταν μια πετυχημένη κυπριακή τηλεοπτική κωμική σειρά – παιζόταν πριν κάποια χρόνια στο “Σίγμα”, αν δεν κάνω λάθος. Πρωταγωνιστές ήταν οι ωραιότατοι (Λεμεσιανοί) ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Σμάραγδος Κλεοβούλου, οι οποίοι υποδύονταν δυο γκαφατζήδες φίλους (διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες) που συγκατοικούσαν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά σας blogοσφαιρικά προσώπατα ΔΕΝ είναι καθόλου συμπτωματική!!!].

Η προηγούμενη ανάρτηση μου (την 35/2009) που ήταν αφιερωμένη στην “μυλλωμένη” (ερωτική) ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη, προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα και σχόλια μεταξύ των αναγνωστών και σχολιογράφων. Η αναρτηση έδωσε το έναυσμα (ΚΑΙ) για εκτός θέματος συζητήσεις, προκάλεσε όμως και τη μήνη (αφορμή βοήθα μου) αλλά και τις γελοίες και σπασμωδικές (με σπασμούς και αφρούς) αντιδράσεις των “άσπονδων (ή μπορεί και ασπόνδυλων;) φίλων” του ακατονόμαστου blog των (δήθεν) Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας, το οποίο φέρει το φασίζοντα τίτλο “Christofias Watch”. [Τι “watch”, οι Big Brothers είναι;].

Εδώ και καιρό έχω πάψει να ασχολούμαι μαζί ΤΟΥΣ ... Δεν είναι στις προθέσεις μου να γράφω για την πάρτη τους, (υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα για να ασχολείται κάποιος), αλλά φαίνεται πως αυτή η αδιαφορία μου τους έχει πικκάρει περισσότερο – αποζητούν συνεχώς την προσοχή μου (ως ερωτευμένα κοριτσάκια) και την κρίση και την επίκριση μου για τα γραπτά τους... Τους έχω γίνει κάτι σαν ναρκωτικό το οποίο πρέπει να παίρνουν ως δόση σε τακτά χρονικά διαστήματα ... Γι’ αυτό και μια την άλλη με τιμούν με σχόλια τους καθώς και λεζάντες κάτω από φωτογραφίες που αναρτούν. [Κάποια στιγμή, ίσως μέσα στις αυγουστιάτικες διακοπές, θα φτιάξω ένα post με τις αφιερώσεις που έχουν κάνει τόσο σε ΜΕΝΑ όσο και σ’ άλλους αντιφρονούντες).

Μ’ όλα αυτά και μ’ εκείνα, με τις φαιδρότητες τους, την αγραμματοσύνη και την αμπαλατοσύνη τους (“που σου νέφκω που πάεις” τα Επιτρόπουλα), τα μουχλιασμένα μυαλά τους αλλά και τα μανιοκαταθλιπτικά σύνδρομα τους, τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις διαστρεβλωτικές και προβοκατόρικες πρακτικές και συμπεριφορές τους, τα “Κοπέλια” του Christofias Watch, οι λεγόμενοι Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας, ΔΕΝ μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω! Κι είπα να τους τιμήσω κι ΕΓΩ αναλόγως και καταλλήλως ...
Είναι πλέον εξώφθαλμη (σ’ όσους συχνάζουν στα κυπριακά blogοσφαιρικά ερτζιανά) η κλινική τους εικόνα και τα σύμπτωμα που τη συνοδεύουν - έχουν πάθει ψύχωση μαζί ΜΟΥ και βγάζουν αφρούς από τα στόματα τους κράζοντας σαν “μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά! Όμως (και δυστυχώς για την πάρτη τους) δεν είμαι ούτε Ψυχίατρος ούτε και Ψυχολόγος για να τους κουράρω ή να τους βοηθήσω. Ένας φτωχός πλην τίμιος Μηχανικός είμαι και ΜΟΝΟ λάδια (άντε και φίλτρα) μπορώ να τους αλλάξω!
Το μυλλωμένο τραούδιν (ποίημα) του Βασίλη Μιχαηλίδη “Το πάλιωμα του Βίλλου με τον Πούττον” – έγραψε και τέτοια ο Β. Μιχαηλίδης, εκτός από το επικό “9η Ιουλίου 1821” κι αλλά εθνικο-πατριωτικού περιεχομένου ποιήματα (και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα να το δεχτούν), το αναρτησα στο blog μου πριν 2-3 μέρες [link:
http://aneforiwn.blogspot.com/2009/07/352009-9.html]. Απ’ εκείνη την ημέρα (που είδαν το μυλλωμένο ποίημα του Μιχαηλίδη αναρτημένο στο blog μου) έχουν πάθει παράκρουση. Έχουν επιστρατεύσει μάλιστα το εξέχον μέλος της Επιτροπείας τους (και ειδικό επί των προβοκάτσιων και της προσωπικής διαβολής), Επιτρόπουλο Πράξαντρον (που θα ήταν ορθότερο να τον ονόμαζαν Κραξαντρον, γιατί ως κραξίματα και κρωγμοί ακούγονται αυτά που ενίοτε μας ξεφουρνίζει) για να επιληφθεί του θέματος – και ο Κράξαντρος υιοθέτησε την κατα μέτωπο επίθεση (εναντίον ΜΟΥ) ακολουθώντας την προσφιλή “ad hominem” τακτική του ακατονόμαστου επιτροπάτου (blog) τους.

[“Ad hominem”, είναι όρος που εισήγαγε στις “συζητήσεις” στο ακατονόμαστο Blog (συζητήσεις να τις κάνει ο Θεός και Κύριος), το αντεπιστέλλον μέλος της Ομάδας των Επίλεκτων Επιτρόπουλων, ονόματι Ρήγας ... Ο όρος αυτός δηλώνει την τακτική κάποιων που αντί να απαντούν με αντι-επιχειρήματα σε κάποιο επιχείρημα θέση, προσπαθούν να πλήξουν και να διαβάλουν τον εκφραστή του επιχειρήματοςπροσφιλής τακτική των Αποκαταστατών!]

Το εν λόγω μειράκιον λοιπόν, ο Κράξαντρος ντε, προσπάθησε (μ’ ένα πρώτο του κρωγμό) να μας πει ότι “… προσπάθησα [ΕΓΩ] να μειώσω την αξία του εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, δημοσιεύοντας μιλλωμένα ποιήματά του ...”. Ακολούθως ο πικράντερος, αρχι-γκαφατζής και γελοίος Επιτροπάκος μας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πιο δυναμική και εντυπωσιακή κίνηση – μια κίνηση ματ (όπως κακώς υπολόγιζε) που θα με έθετε μια και καλή εκτός μάχης (άσχετο αν στο τέλος του πήραμε του έρμου [Εμείς] τα σώβρακα). Ο ειδικευθείς (από το “δάσκαλο” τον Αρχι-Επίτροπο Ρίμαχο) στις προσωπικές ad hominem επιθέσεις, Κράξαντρος μου αφιέρωσε ένα ολόκληρο post (έστω και σύντομο – link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blogs.html) για να με πει “Σάτυρο-Διαστροφικό” , [προφανώς επειδή δημοσίευσα το ποιημα του Βασίλη Μιχαηλίδη] - θα παραθέσω πιο κάτω ολόκληρο το post του Κράξαντρου όπως και σχετικό δικό μου σχόλιο που όπως αναμενόταν διαγράφηκε από την Επιτροπεία). Μεγάλη η τιμή πάντως που ΜΟΥ κάνανε οι Καραγκιοζο-ρεζίληδες του Christofias–Watch! Στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τον “Ευέλικτο” με βάλανε!

Ρε, άσχετοι, αγράμματοι, αστοιχείωτοι αλλά κι ανέραστοι, ο Βασίλης Μιχαηλίδης εν τον Έρωτα που τραγούδησε και εξύμνησε! Τζι’ αν δεν το καταλαβαίνετε εν τζιείνον, τον ίδιο (που εμπνεύστηκε και έγραψε και το ποίημα) που λαλείτε ότι εν πορνογράφος, σάτυρος τζιαι διαστροφικός(!!!), τζιαι ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ, που έκαμα scan και copy-paste το ποίημα του στο blog μου! Μα εν τόσο λλίος ο νους σας, οξά το μένος σας τζιαι η ψύχωση που επάθετε μαζί μου έκαμεν το πάττιχον σας να χάννει; Τελικά αν μπα τζιαι εν ττακκουρημένη τζιαι η οκκά σας![Παρεμπιπτόντως το τελευταίο θεατρικό του ΘΟΚ (την αρχαία κωμωδία “Νεφέλες”) είδετε τες; Ίνταμ που λαλείτε, εν τζιαι τζιείνο διαστροφικό, ρε αχάπαροι;]
Τζιαι τζιεινον το Κραξαντράκιον συνάξετε το τζιαι νάκκον, γιατί όλο γκάφες ολκής κάνει και ΣΑΣ ρεζιλεύει – ε, ρε Καραγκιοζο-ρεζίληδες!!! [http://aneforiwn.blogspot.com/2009/05/222009.html].


[Όσοι τυγχάνει να έχετε υπομονή και χρόνο να παρακολουθείτε τι γράφουν οι κύριοι Επίτροποι στο blog τους θα έχετε προσέξει ότι ο Κραξαντρος είναι ο τύπος που με αποκάλεσε “επιλεκτικό ηλικιακό ρατσιστή” (γιατί σέβομαι τον Howard Zinn κι όχι και τον Λυσσαρίδηάραγε ένας ηλικιακός ρατσιστής μπορεί αν είναι επιλεκτικός;) [link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html].
Επίσης ο τύπος (ο Κράξαντρος) έκανε προσωπική (απαξιωτική) επίθεση εναντίον του Aslan (δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφία του – την οποία αναγκάστηκε (μετά) να αφαιρέσει από το post του, αναδιπλωμένος ανωμάλως και με την ουρά στα σκέλια) – link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blog-post_8682.html


Παραθέτω πιο κάτω το (τελευταίο) post του Κράξαντρου, με το οποίο με έχουν τιμήσει στο Christofias–Watch) καθώς και το σχετικό απαντητικό σχόλιο που ανάρτησα εκεί μέχρι που το διέγραψαν (τόσο δημοκράτες είναι!).
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΑΤΥΡΟΙ ΣΤΑ BLOGS!(http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blogs.html)
Πέμπτη, 9 Ιούλιος 2009

“Σε Σάτυρο-Διαστροφικό_Anef_Oriwn, έχει μετατραπεί ο γνωστός Ηλιακός Ρατσιστής. Στην προφανή προσπάθειά του να πλήξει την ουσία του ποιήματος του Β. Μιχαηλίδη και ιδιαίτερα της φράσης "Η Ρωμιοσύνη έννα χαθεί όντας ο κόσμος λείψει" (δεν ξέρουμε αν έχει πάντως και άλλα απωθημένα ο "κύριος") έχει μετατρέψει το ιστολόγιό του σε ιστολόγιο πορνογραφικού περιεχομένου.

Επειδή όμως στο διαδίκτυο σερφάρουν και ανήλικοι, αλλά και άνθρωποι που δε θέλουν να βλέπουν ή να διαβάζουν πορνογραφία, τους προειδοποιούμε ότι το blog του Ηλικιακού Ρατσιστή, έχει μετατραπεί σε Ακατάλληλο Για Ανηλίκους.

Τι άλλο έμεινε άραγε να δούμε από τον Ηλικιακό Ρατσιστή; Φωτογραφίες της Jenna Jameson εν δράσει ή πλήρη αναδημοσίευση του "Μεγάλου Ανατολικού" (πορνογραφήματος του Εμπειρίκου);

Κάποτε, αγαπητοί φίλοι, είναι καλό να υπάρχουν και όρια.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH”


Το σχόλιο μου που διαγράφηκε (μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών των Κοπελιών για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας):

“Παίδες,
Ευχαριστώ για την διαφήμιση!
Ήρεμα μην παρεκτρέπεστε όμως! Χάσατε τελείως το μέτρο!
Παλιά σας τέχνη κόσκινο – ελλείψει επιχειρημάτων προχωράτε σε διαβολές!!!
Παρεμπιπτόντως η φωτογραφία που βάλατε δεν είναι πορνογραφική; Για ψάξτε το λίγο – δεν θα σκανδαλίσει ανήλικους; ...
Κι αν εγώ είμαι σάτυρος και πορνογράφος ο Βασίλης ο Μιχαηλίδης που έγραψε το ποίημα του το μυλλωμένο (πριν 100 τόσα χρόνια) τι ήταν; Εκτός κι αν δεν το αναγνωρίζετε σαν δικό του... Ε, ρε υποκριτές, Γραμματείς και Φαρισαίοι!!!
[Και μέσα στα πλαίσια της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας προχωράτε ελεύθερα να μου σβήσετε και το σχόλιο μου!]

9 Ιούλιος 2009 10:02 μμ”

“Κοπέλια” (του Christofias–Watch),
“Όσοι μας μισήσατε, ανέραστοι να μείνετε!” – τάδε άδει κι ο κομμουνιστής Διονύσης Τσακνής.

Υγιαίνετε!!!
Anef_Oriwn
Κυριακή 12/7/2009

9 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Σε παρακαλώ Άνευ, το "ad hominem" έμαθα τους το εγώ από τον καιρό που κάποιοι εξ αυτών έγραφαν στο φόρουμ apopsi.com (έκλεισε τώρα) όπως και το "ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής πολιτκών επιστημών" που χρησιμοποιά ο Πλαστήρας.

Θα έπρεπε όμως να είσαι ευτυχής για την ύπαρξη τους... ώσπου λάσσουν τούτοι ...πείθουν τους ευκολόπιστους ότι ο Χριστόφιας θα το λύσει.

Anonymous είπε...

Φυσικά και το ad hominem έχει τη χάρη του άμα γίνεται με έξυπνο χιούμορ! Πάντως στη συγκεκριμένη ανταλλαγή εμένα φαίνεται μου έχεις απόλυτο δίκαιο. Είμαι εναντίον των πολλών ορίων στο μπλόγκιγκ (τίποτε δεν είναι υπεράνω κριτικής), και επίσης είμαι υπερ των μυλλωμένων. Και παρεμπιπτόντως, ο Μέγας Ανατολικός είναι τεράστιο λογοτεχικό επίτευγμα της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Εμπειρίκο! Αυτά!

Anef_Oriwn είπε...

Mouflona Idiote,

Τώρα που το λες κι ανακαλώ κι ΕΓΩ πρόσωπα και καταστάσεις στη μνήμη μου, αυτό (η εισαγωγή του όρου “ad hominem” στο blogοσφαιρικό λεξιλόγιο) μάλλον έτσι έγινε – από ΣΕΝΑ σε κάποια συζήτηση σου εκεί με τον Ρήγα.
[Γενικά τους έχω μελετήσει εκεί τους τύπους – και τους επιτρόπους και τους κολαούζους τους (έχει εκεί έναν Ιοσίλιο που μόνο σύμφωνα καταφέρνει και αρθρώνει) και σκέπτομαι σοβαρά μέσα στες άδειες να γράψω ένα σατιρο-ψυχογράφημα για λλόου τους].

Anef_Oriwn
Κυριακή 12/7/2009 – 5:41 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Βελισσάριε,
Μην λες τέτοια λόγια (επαινετικά) για τον Εμπειρίκο για ο Μέγας Πουριτανός, Κράξαντρος θα σε παραλάβει και θα σε περάσει γενεές δέκα και τέσσερις!

Anef_Oriwn
Κυριακή 12/7/2009 – 5:44 μ.μ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε Άνεφ, εν αλήθκεια ότι έτσι είδους αντιδράσεις που πλευράς αυτών που σε watch δείχνει το επίπεδον της μόρφωσης τους που δεν πάει τζιει που το κατηχητικόν, το επίπεδον της αισθητικής τους που δεν πάει πέρα που τα αγάλματα που εν γεμάτη η Κύπρος, το επίπεδον του χιούμορ τους που δεν πάει πέρα που τα ανέκδοτα του Πόμπου.

Εσέναν όμως τι σε τραβά να πάεις να θκιαβάσεις τι γράφουν;

Εμέναν ήρταν μιαν φορά στο μπλογκ μου, εσιέσαν τζιαι εφύαν, εδιάγραψα τους το σχόλιο, δηλώνοντας στους αναγνώστες μου τι έκαμα τζιαι γιατί, τζιαι ετελειώσαν οι σχέσεις μας.

Μπορεί μέσα στον βόθρον τους να συναφέρνουν το όνομα μου, αλλά εν απουσία μου ας με μαστυγώσουν τζιόλας, όπως έλεγεν τζιαι ο Αριστοτέλης.

Παρετάτε τους μάναμου τζιαι κάμνετε τους να νοιώθουν important. Όλα τα φασιστοειδή κινήματα στην Ευρώπην εδραιωθήκαν χρησημοποιώντας την ατίθαση πρόκληση. Πουλά. Πουλά πολλά. Πουλά ακόμα τζιαι σε σας που είστε θύματα της. Ξυπνάτε.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,
Shερετώ ΣΕ!

Καλοδεχούμενα και σεβαστά τα σχόλια ΣΟΥ! Και σε κάποιο βαθμό έχεις και δίκιο – ότι ας πούμεν με το να ασχολούμεθα με τα διάφορα και ποικίλα φασιστοειδή και καθίκια του κερατά, τους δίνουμε υπόσταση (εκεί που μόνα τους βράζουν στο ζουμί τους)! Και ομολογώ πως για καιρό ΔΕΜ είχα ασχοληθεί μαζί τόση. Έλα όμως που δεν ΜΑΣ αφήνουν ν’ αγιάσουμε! Συνεχώς ασχολούνται οι ίδιοι μαζί ΜΑΣ (σήμερα πάλι ΜΕ τίμησαν δεόντως), έχουμε γίνει (ως φαίνεται) καρφί στον αμφιβληστροειδή των ομματιών τους!

Όμως ΔΕΝ είναι μόνο αυτός ο λόγος (οι ιταμές επιθέσεις τους εναντίον μου) που (τουλάχιστον) ΕΓΩ προσωπικά ενίοτε τους διαβάζω και ίσως ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τα λεγόμενα τους (πάντοτε έμπλεα εμπάθειας, μισαλλοδοξίας, αντιφατικότητας και μούχλας), σχολιάζοντας τους εδώ στο Blog μου, καθώς στο δικό τους, όντας μαυροπινακισμένος ΔΕΝ μπορώ να κάνω παρεμβάσεις – τόση είναι η δημοκρατία τους!

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους ανώνυμους που εισβάλλουν στο Blog μας και βρίζουν ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση (και ξεμπερδεύουμε μαζί τους, διαγράφοντας τους – το ‘χω κάνει κι εγώ μερικές φορές), ούτε με κάποιους μοναχικούς τύπους που έχουν φτιάξει το δικό τους blog και γράφουν τα δικά τους, τα εθνικιστο-φασιστικά τους ή/και άλλα τινά!

Οι τύποι αυτοί, οι λεγόμενοι Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας, στην ουσία Παρακολουθητές σε στυλ Big Brother είναι – (κάτι σαν χαφιέδες, ένα πράμα)! Φυσικά δεν έχουν αποκτήσει και τόση δημοτικότητα, όση επαίρονται ότι έχουν (οι συνήθεις επισκέπτες τους, εκτός από 3-4 αντιφρονούντες, είναι και κάποια Ανωνυμάρια, τα accessories του blog, και 3-4 άλλοι με nicknames – ένας Ρήγας, ένας Κροκόδειλος, ένας πιθηκίζων Ιοσίλιος, κι ένας Φάληρος) δεν αποκλείεται να είναι και οι ίδιοι οι Επίτροποι (σε διπλό ρόλο)! Τούτοι όμως (όλη αυτή η συνοπαρτζιά – που μου θυμίζουν “τασσικούς” αρθρογράφους του “Φιλελεύθερου”) αποτελούν στην ουσία την εμπροσθοφυλακή (στην κυπριακή blogόσφαιρα) των θιασωτών και κολαούζων της “μη λύσης” (και τη διατήρηση του σημερινού status quo)!
Γι’ αυτό και πιστεύω ότι απαντήσεις στα γραφόμενα τους πρέπει να δίνονται και σχόλια πρέπει να γίνονται, τόσο πάνω σε ζητήματα πολιτικά όσο και για να καυτηριάζονται οι φασίζουσες συμπεριφορές τους! Κι επειδή προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να το κάνω εκεί, θα κάνω από καιρού εις καιρόν, αναρτήσεις στο Blog μου! Για να ‘μαι ειλικρινής το κείμενο της παρούσας ανάρτησης το ‘γραψα για να το στείλω στο νεο Blog “Το Παρατηρητήριο της Αλήθειας” (link: http://cytruth.blogspot.com/ ), αλλά δυστυχώς δεν καταφέρω να βρω έγκαιρα τα παιδιά εκεί, γι’ αυτό και το ανάρτησα στο δικό μου Blog!

[Τις απόψεις μου για το ίδιο θέμα τις ανάπτυξα και στο Blog του Strovolioti – link: http://strovoliotis.wordpress.com/2009/07/01/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-christofias-watch/.

Anef_Oriwn
Δευτέρα 13//7/2009 – 11:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άνεφ,όσο ασχολούνται μαζί σου να μην ανησυχείς.Είναι γιατί υπολογίζουν σε τζιαι ξέρουν ότι εν είσαι εύκολος αντίπαλος.Πράγματι, εκφράζουν κατά που φαίνεται,μια συγκεκριμένη φιλοσοφία για το κυπριακό τζιαι θέλουν διά πυρός και σιδήρου να την περάσουν.Εφοηθήκαν τη λύση, εν να την πολεμήσουν με κάθε μέσον,εννοείται.
Μεν ανησυχείς όμως, ο κόσμος επροχώρησε, οι τζιαιροί της περιρρέουσας ανήκουν εις το παρελθόν.Ότι τζιαι να κάμουν, εν παρπατούν οι εθνοσωτήριες ιαχές τους.Συνέχισε να κάμνεις τες αναρτήσεις σου, που εν αξιόλογες, έσιεις τον κόσμο που σε δκιεβάζει τζιαι μεν διάς σημασία.
Ένας κυπραίος

the Idiot Mouflon είπε...

Μπρε Άνευ...

Πριν από λίγο καιρό άκουσα για μια οκτωβριανή βιβλιοφάγο που είπε "εσείς οι διεθνιστές φταίτε, είστε προκλητικοί αλλά αυτή τη φορά θα είμαστε οργανωμένοι".

Όταν κάποιοι από εμάς φωνάζαμε γιατί ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ γενικότερα συμβάδιζαν με τους ακραίους απορριπτικούς και διέσωσαν τις -τάχατες μετριοπαθείς -ηγεσίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, μας είπατε πελλούς και εμπαθείς. Τωρά που τους βρίσκετε μπροστά σας, τι θα μας πείτε;

Όμως, δεν είναι οι ακραίοι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτοί απλώς "τραβούν τα άκρα" για να μεταφερθεί ο μέσος όρος πιο κοντά στο απορριπτισμό. Πάντα τούτο το ρόλο είχαν, ακόμη και επί τΑΣΣΟΥ, ακόμη και επί Κυπριανού.

Οι "μετριοπαθείς" σε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ αλλά και ΔΗΣΥ μπορεί να κρατούν αποστάσεις αλλά βασικά τους χρησιμοποιούν για να μεταθέτουν το κέντρο βάρους.

Όμως... και να μην τα καταφέρουν οι ακραίοι να σπρώξουν κι' άλλο το κόσμο στα άκρα, λύση δεν έχει.

Ξέρεις γιατί;

Γιατί ήδη ο μέσος όρος εν τοποθετημένος σε σημείο άβολο για τη λύση. Οι φόβοι και τα συμφέροντα ... η αδυναμία να αντιληφθούν ότι μια λύση εμπεριέχει κινδύνους αλλά και η μη λύση μπορεί μετά από κάποια χρόνια να σημαίνει πάλι αιματοκύλισμα... η ΑΠΟΥΣΙΑ ζωντανών παραδειγμάτων για το πως μπορούμε να "είμαστε μαζί" με τους ΤΚ... όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώριο για ελπίδα.

Πιστεύω πως ο Χριστόφιάς ΗΔΗ το γνωρίζει αυτό. Απλώς θα διαχειριστεί την κατάσταση για να "ισοφαρίσει" το Όχι στο εξωτερικό και να αποφύγει την κριτική και την επίρριψη ευθυνών εντός.

Μακάρι να έχω λάθος αλλά... ακούγοντας τα όσα λεν ανθρώποι (της όποιας παράταξης) που δεν είναι έντονα πολιτικοποιημένοι ή "κομματικοί"... μου φαίνεται πως λύση πάππαλλα.

Το γεγονός ότι οι πιο έντονα πολιτικοποιημένοι -ένθεν και ένθεν -είναι που απόμειναν να φωνασκούν υπέρ ή κατα (από συνήθειο, από ενδιαφέρον, από κομματικό πατριωτισμό)... εμένα μου μοιάζει σαν τίτλοι τέλους.

Anef_Oriwn είπε...

Mouflona Idiote,

Παρ’ όλο που έχω πέραση ήδη σε νέα ανάρτηση (για το χουντοφασιστικό και τουρκοφόρο πραξικόπημα), μια απάντηση σου οφείλω πάνω στα όσα λες στην τελευταία (πιο πάνω) παρέμβαση σου:

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου και ιδιαίτερα με την τοποθέτηση σου ότι “λύση πάππαλλα! Τις απόψεις μου για το “ανέφικτο” της λύσης (και τους λόγους γι’ αυτό) τις έχω εκφράσει σε σχόλια που έκανα ως Ιστολόγος όταν ανάρτησα (στο blog μου) τη συνέντευξη του Τουμάζου Τσελεπή [Ανάρτηση 32/2009 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/06/322009.html]. Να συμπληρώσω (εδώ) ότι η απουσία ευρύτερων κοινωνικών κινητοποιήσεων υπέρ των διαδικασιών/συνομιλιών για εξεύρεση λύσης δημιουργεί/οδηγεί (σε) νωχελικότητα, χαλάρωση και αδιαφορία με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται (ως κυριαρχούσες) οι ακραίες απορριπτικές φωνές (που συνεχώς υποβάλλουν και προσπαθούν να επιβάλουν όπως τα πράματα να μείνουν ως είναι!)

Φυσικά τούτες οι φωνές ΟΥΤΕ θα λείψουν, ούτε και θα εκλείψουν! Για να λειτουργήσει και να πετύχει μια λύση, μια βασική προϋπόθεση είναι η αποδοχή της από όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του κυπριακού πληθυσμού, με ποσοστά που να πλησιάζουν ή και να ξεπερνούν το 76% του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004! Τούτο σημαίνει τα ποσοστά των απορριπτικών πρέπει να περιοριστούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος εξακολουθεί αν κρατεί από κοντά το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψη του γεγονότος ότι η στήριξη του “Συναγερμού” (στους χειρισμούς του) ΔΕΝ είναι καθολική (ενίοτε μάλιστα είναι και αλλοπρόσαλλη κι αντιφατική!)

Anef_Oriwn
Τρίτη 14/7/2009 – 7:21 μ.μ.