Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανάρτηση 25/2009 (εκπαιδευτική, υπουργική κι [αντ]εθνική) – “Οι Λυσσασμένοι”*! [UPDATE 23/5/2009]

{* - κατα το “Οι Δαιμονισμένοι” του Ντοστογιέφσκι.
Το “λυσσασμένοι” όμως βγαίνει από την καταπολεμημένη πλέον αρρώστια της “λύσσας” που κτυπούσε και σκυλιά και ανθρώπους. Ένα από τα κύρια κλινικά της χαρακτηριστικά όταν ότι οι παθόντες (και άνθρωποι και σκυλιά) έβγαζαν αφρούς από το στόμα!}

[Μια από τις στήλες που διαβάζω τακτικά στον “Πολίτη” είναι η “ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ”, του χρονογράφου Κώστα Κωνσταντίνου, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι πάντοτε συμφωνώ με όσα γράφει. Οφείλω να πω όμως η αυστηρή και καυστική κριτική του ΚωσΚων κάποτε σπάζει κοκκάλα. Ομολογώ μάλιστα ότι απολαμβάνω ιδιαίτερα το σατιρικό του στυλ όταν αποκαθηλώνει και απομυθοποιεί διαχρονικά εθνικο-θρησκευτικά στερεότυπα και κολλήματα. Επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και με το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια, όμως μετά την εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία έχει “μαλαθκιάνει” κάπως – ίσως λόγω και της ήπιας στάσης που ακολουθεί (πλέον) η εφημερίδα απέναντι στον (νέο) Πρόεδρο!
Προχτές Τετάρτη 20 του μηνός ο ΚωσΚων καταπιάστηκε, με αφορμή το τελευταίο “αντεθνικό” περιστατικό όπου πρωταγωνιστής ήταν και ΠΑΛΙ ο Υπουργός Παιδείας, με διάφορες εθνικοθρησκευτικές υστερίες και εμμονές των κύπριων ελληναράδων! Δεν έκατσε (λένε, ιμίshι μου) ο Υπουργός, να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο (σε κάποια εγκαίνια), όπως ΜΑΣ ενημέρωνει “Η ΜΑΧΗ” (η δημοκρατική αυτή φυλλάδα). Είχαμε θέμα με τον “Εθνικό Ύμνο” και δεν ελάλησεν ούτε τζιαι βρόντηξεν ο Κουλίας;]


Αφρίζουν; Από τη λύσσα θα ‘ναι...!

(του Κώστα Κωνσταντίνου – “Πολίτης” 20/5/2009 Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=872807&-V=columns)

- Ο Ανδρέας Δημητρίου είναι ένας από τους λιγότερο, εάν όχι και ο λιγότερο δημοφιλής υπουργός της Κυβέρνησης. Δεν περνάει δημοσκόπηση που να μην δείχνει τον Υπουργό Παιδείας σταθερά στον πάτο των εντυπώσεων της κοινής γνώμης. Και είναι λογικό και αναμενόμενο: Είναι ο πρώτος υπουργός ο οποίος τόλμησε να κάνει τομές στο θέμα της εκπαίδευσης και να την βγάλει, εκ των πραγμάτων, από τα νύχια των... πατριωτών καριέρας και εξ επαγγέλματος, όλων αυτών δηλαδή που τη λυμαίνονταν από γενέσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είτε μιλάμε για τους πολιτικούς εκείνους οι οποίοι πουλούν πατριωτισμό με τη σέσουλα και οι οποίοι εμφανίζουν πλέον συμπτώματα... λύσσας στη σκέψη ότι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό και να εξαφανιστούν (αμήν και πότε) από το πολιτικό παιγνίδι, είτε για το παπαδολόι το οποίο αγωνίζεται μάταια να επανακτήσει την πολιτική του επιρροή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε για τις ελεγχόμενες από περιθωριακά, εθνικιστικά και λοιπά συντηρητικά μυαλά οργανώσεις των δασκάλων και των καθηγητών. Με τους τελευταίους να αγωνίζονται πια ανερυθρίαστα (και) για το δικαίωμα συναδέλφων τους στην παρανομία!

- Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Ανδρέας Δημητρίου τόλμησε να πατήσει στην «αγία τράπεζα» όλων των πατριδοκάπηλων και των εκδοτών HACCP πατριωτισμού του τόπου (και δεν είναι λίγοι αυτοί οι τύποι), θα λέγαμε πως ο πόλεμος τον οποίο δέχεται είναι όχι μόνο αναμενόμενος, αλλά ίσως και... ηπιότερος (πλέον) από όσο θα ανέμενε κανείς. Γεγονός το οποίο έχει να κάνει κυρίως με τη δική του αντίδραση, αλλά και με το γεγονός πως, είτε απαντά επί της ουσίας και έντονα σε όλες τις προσπάθειες αυτών των κύκλων να συκοφαντήσουν το καθετί που κάνει το Υπουργείο Παιδείας επί των ημερών του, είτε τους αγνοεί με έναν τρόπο τόσο επιδεικτικό που, μερικές φορές, είμαστε σίγουροι πως θα προτιμούσαν να τους απαντούσε. Παρόλα αυτά, ο πόλεμος που του κάνουν είναι συνεχής. Και δυστυχώς σε μια χώρα όπως η δική μας, μια χώρα στην οποία η λάσπη είναι που μένει όσο κι αν αποκατασταθεί η αλήθεια, αυτό εξηγεί και τις χαμηλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις ενός υπουργού ο οποίος παράγει μεγαλύτερο έργο από τους πλείστους συναδέλφους του. Ποιο από τα τερατώδη ψέματά τους να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα Βιβλία της Ιστορίας και τις... πληροφορίες που είχαν για τις αλλαγές που έκαναν οι Επιτροπές ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ (!) αυτές συσταθούν και υπάρξουν; Την παράσταση στο Ριζοκάρπασο και τα «χέστηκα για την πατρίδα», τα οποία κατά τα ψέματα, τα άθλια και άνευ απολογίας ψέματα τού Κουλία και των υπολοίπων, υπήρχαν δήθεν στο έργο που θα ανέβαζαν οι εγκλωβισμένοι μαθητές μας; Τι έμεινε στον κόσμο; Η αλήθεια ή τα ψέματά τους;

- Και ο κατάλογος αυτών των πρόστυχων ιστοριών είναι μακροσκελής. Μακροσκελής και γεμάτος με γελοία και απολύτως ανέντιμα ψεύδη και συκοφαντίες, τα οποία έκαναν και κάνουν τη ζημιά τους ακόμη. Διότι είπαμε, αυτά μένουν στην Κύπρο ειδικά. Ψεύδη και συκοφαντίες τα οποία αποκαλύφθηκαν στην πορεία, χωρίς όμως ποτέ να υπάρξει μία έστω ανασκευή. Και αντί αυτού, υπάρχει και συνέχεια! Νέα κρούσματα όπως αυτό το προχθεσινό και τον υπουργό ο οποίος τώρα, λέει, αγνόησε και τον Εθνικό Ύμνο. Ούρλιαζαν πάλι οι διάφοροι ότι ο... ανθέλληνας Δημητρίου πήγε, λέει, σε εκδήλωση εγκαινίων σε σχολείο στο Πισσούρι και την ώρα του Εθνικού Ύμνου σηκώθηκε και έφυγε επιδεικτικά.

- Βγήκε ο Σύνδεσμος Γονέων και η Σχολική Εφορεία, το διέψευσαν κατηγορηματικά και εξήγησαν πως η εκδήλωση ήταν «ελληνικότατη» (καλά, άλλο κι αυτό) και πως (α) η ελληνική σημαία κυμάτιζε με την κυπριακή και με αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (β) η εκδήλωση άρχισε με 20λεπτο αγιασμό, (γ) τα παιδιά χόρεψαν εννέα (!) ελληνικούς χορούς, (δ) ο Εθνικός Ύμνος δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα (όπως σε ΚΑΜΙΑ τελετή εγκαινίων) και (ε) μερικοί από τους παρευρισκόμενους (γκράντε πατριώτες προφανώς) αποφάσισαν να τον τραγουδήσουν αυτοβούλως όταν ο Υπουργός είχε ήδη αποχωρίσει και κατευθυνόταν στην πλάκα που θα αποκάλυπτε. Καταλάβατε; Και ποια ήταν η (αντί απολογίας) απάντηση των συκοφαντών; Γιατί δεν ήταν, λέει, στο πρόγραμμα ο Εθνικός Ύμνος; (!) Το «λάμνε σιυλλοΰρεφκε» είναι μια μνημειώδης απάντηση της διαλέκτου μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Πλην όμως, απρεπής.
- Μια εφημερίδα μάλιστα, η γκράντε πατριωτική «Μάχη» (την οποία ίδρυσε ο... σωτήρας της Κύπρου, ο Νίκος Σαμψών), έγραψε και το εξής ως απάντηση στο Σύνδεσμο Γονέων και την Εφορεία ΕΝΤΟΣ του ανυπόγραφου, σημειώστε, ρεπορτάζ της (σ.σ. πολύ δημοσιογραφικό αυτό να μην ξέρεις ποιος είναι ο συντάκτης, αλλά να απαντάει κιόλας σε ανακοινώσεις που βάζει στο ρεπορτάζ του!): «Και γιατί ο Υπ. Παιδείας, όπου και αν ευρίσκετο κατά την ώρα που άρχισε να ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος, προκλητικά τον αγνόησε και δεν επέδειξε τον προσήκοντα σεβασμό;» (σ.σ. ο ανώνυμος αλλά, μετά βεβαιότητας, σπουδαίος Έλλην συντάκτης του άρθρου το έγραψε «προσΥκοντα» αλλά, τέλος πάντων). Με άλλα λόγια, επιβεβαιώθηκε και από τους ίδιους πως ο υπουργός ΔΕΝ ήταν εκεί. Αλλά, λέει, όπου κι αν ήταν έπρεπε να αρχίσει να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Καλά (συγχωρέστε μας το άκομψο του σχολίου αλλά...), εάν είχε πάει στο «μέρος» ο Υπουργός εκείνη την ώρα, έπρεπε να αρχίσει να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο μέσα από την τουαλέτα γιατί έτσι θυμήθηκαν οι πέντε παρευρισκόμενοι του ΕΥΡΩΚΟ Πισσουρίου; Μα έχουμε τρελαθεί τελείως σ’ αυτή τη χώρα σιόρ; (!)

- Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε καλά λόγια σ’ αυτή τη στήλη. Για αυτό τη λένε άλλωστε «Κατά Βαρβάρων». Ασχολείται με τα στραβά και τα ανάποδα. Αλλά σήμερα κάνουμε μια εξαίρεση. Γιατί πιστεύουμε πως επιβάλλεται. Και θα πούμε ακόμη πως ναι, ευτυχώς για τον τόπο που επιτέλους η εκπαίδευσή μας βρίσκεται στα χέρια όχι του κάθε κομπλεξικού και ανέραστου μουλά της Αρχιεπισκοπής ή της κάθε κολλημένης στη δεκαετία του ‘50 εθνικοπαρθενώπης, αλλά στα χέρια ενός τεχνοκράτη ο οποίος δεν μασάει και προχωρά με αυτό που πρέπει να κάνει για να αλλάξει ένας τόσο νευραλγικός για το μέλλον του τόπου τομέας. Ένας τομέας ο οποίος σάπισε τόσα χρόνια στη φρίκη των χεριών των επαγγελματιών... πατριωτών της συμφοράς. Και ελπίζουμε πως έτσι ακριβώς θα συνεχίσει. Όσο για τα GCE, για τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα διερωτάστε, τόσο ευρύτερα όσο και σε σχέση με τους φαινομενικά ανεξήγητους χειρισμούς του Υπουργού, κάντε λίγο υπομονή. Κάποτε τα πράγματα, όπως κι αν φαίνονται, είναι αλλιώς...!


Σχόλια, ερωτήματα και παρατηρήσεις του Ιστολόγου:

1. Ωραίο αυτό με το “HACCP πατριωτισμού! Τα ISO όμως θεωρούνται ξεπερασμένα να τους δώσουμε και κανένα τέτοιο;


2. Πολλοί αντι «λάμνε σιυλλοΰρεφκε», λαλούμεν «λάμνε μαυροΰρεφκε»!

3. Η “… κολλημένη στη δεκαετία του ‘50 εθνικοπαρθενώπη …”, εν τζιαι ήταν η Κλαίρη;

4. Άραγε θα βρεθεί καμιά φορά τζιαι κανένας Διευθυντής Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου ή κάποιος τοπικός “Άρχοντας” που δεν θα πάρει παπά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ή σε εγκαίνια για να ραίνει τον κόσμο με “καθαγιασμένο” νερό;


Anef_Oriwn
Παρασκευή 22/5/2009

UPDATE (Υστερόγραφον – “για μια λεζάντα”) 23/5/2009

Και πριν πετεινός λαλήση τρις οι γνωστοί “Λυσσασμένοι” τύποι (οι εθνικώς καταρτισμένοι) που παραδίδουν τα “HACCP πατριωτισμού” και αντικατοχικού “αγωνιστισμού”, παρέλαβαν (και πάλι) τον Υπουργό (Παιδείας), [παρ’ όλο που τούτος βρίσκεται στο εξωτερικό] και ως σύγχρονες Σαλώμες απαιτούν την “κκελεν” του εν τω πιάτω (αν και το μικρό του όνομα είναι Αντρέας κι όχι Ιωάννης).
Τα “Κοπέλια” (μας) μάλιστα, απαιτούν (“κατσιαρίζοντας” ως “κύμβαλα αλλάζοντα”) “ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!” [Σιγά τα ωά!].

[Πως τα καταφέρνει αυτό το παιδί (ο Υπουργός Παιδείας) και απολαμβάνει ΜΑΖΕΜΕΝΑ κι από ΜΟΝΟΣ του (συχνάκις) τόσα πυρά από την εθνικιστική συνοπαρτζιάν, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ! Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι κάτι κινείται εκεί στα λιμνάζοντα ύδατα στο χώρο της Παιδείας!

Το αμάρτημα του (αυτή τη φορά) [να σημειώσω ότι έτυχε και επίκρισης από τον Υπουργό Άμυνας, τον Κώστα Παπακώστα – “θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου”), ήταν σε σχέση με τη συμμετοχή της Κύπρο σε Έκθεση Τέχνης στη φετινή Biennale Βενετίας και μια φωτογραφία (από μια σειρά φωτογραφιών του Σωκράτη Σωκράτους – δεν τον ξέρω το παιδίν) που απεικονίζει το λιμάνι της Κερύνειας, ένα τουρκικό πλοίο (φρεγάτα την λαλούν κάποιοι) με μια τούρκικη σημαία πάνω τζιαι μια φοινιτζιάν ... Κάποιοι καλλιτεχνιζόντες θέλουν να πουν ότι η φωτογραφία δείχνει τη συνέχιση της κατοχής, άλλοι, οι εθνικίζοντες λαλούν (τούτους εν τζιαι βρίσκεις τα ίshα τους) ότι έπρεπε να υπάρχει τζιαι μια λεζάντα με παραπάνω επεξηγήσεις (άραγε εν ννα μεν είχεν), τζιαι έμπλεξε τζι’ ο Υπουργός για μιαν λεζάντα, τούτη την φορά! Ε, ρε ίντα “Κοπέλια” είσαστεν...


Πιο πολλά μπορείτε να διαβάστε και στο blog της Drakounas (Link: http://drakouna.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html).
Να σημειώσω μόνο ως ρεζουμέ (δικό μου) κάτι απ’ αυτά που λαλεί (σε σχόλιο της):
“… Αυτό που προκαλεί γέλιο, είναι η desperate προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα για την απεικόνιση της τούρκικης φρεγάτας και δώστου να τραβούν τα βυζιά τους ότι η Κυπριακή Δημοκρατία imish διαφημίζει ότι η Κύπρος είναι τουρκική επικράτεια …”.

“Από ‘shει μούγια, μουγιάζεται”, ή άλλως πως “αλλού τους τρώει τζι’ αλλού κνίθουνται”!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009


29 σχόλια:

Λιμνίτης είπε...

Άνευ, άμαν θωρείς παπά σε μια εκδήλωση που γίνεται σε μια χώρα που το 91% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, εσένα ενοχλεί σε; Ακόμα κι αν δεν είσαι χριστιανός ορθόδοξος, δεν μπορείς να σεβαστείς το διαφορετικό από εσένα;

Lexi_penitas είπε...

Ακόμα λλίον εννα κατηγορούν τον υπουργό επειδή εν φορεί γαλανόλευκο σώβρακο. Είπαμεν, η βλακεία εν αήττητη!

Anef_Oriwn είπε...

Λιμνίτη-κον

Πρώτον, μπορείς να μας αναλύσεις αυτό “... το 91% [που] είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ...”;
Και δεύτερον, προσωπικά δεν με ενοχλεί αν δω έναν παπά σε μιαν εκδήλωση (ως επισκέπτη). Γιατί να με ενοχλήσει, ας πούμεν αν ήρτεν να παρακολουθήσει την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο σύλλογο του χωρκού μου! Όμως μου προκαλεί θυμηδία όταν τους δίνονται ρόλοι (ή τους παίρνουν από μόνοι τους), που είναι εκτός τόπου και χρόνου δηλ. ανήκουν σ’ άλλες εποχές ή/και έχουν σχέση καθαρά με χριστιανορθόδοξες θρησκευτικές καταστάσεις και δοξασίες!
Όμως αυτό που αρωτάς τι σχέση έχει με το κείμενο της ανάρτησης;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 22/5/2009 – 3:02 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αμα αγορασω το ΠΟΛΙΤΗ καθε πρωι η πρωτη μου δουλεια ειναι να διαβασω τη στηλη του Κ.Κωνσταντινου ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ....
Ο ανθρωπος αυτος δεν πεζεται ρε παιδι μου.Πρωτα απ ολα εχει χιουμορ. Μετα,ο δημοσιογραφος αυτος δεν χαριζεται σε κανενα.Θυμαστε πως με ποσο παθος τα εψαλλε στο Χριστοφια που εβγαλε στη εξουσια τον ΓΙΟΡΚΑΤΖΙΣΜΟ;
Τα βαζει με το παπαδαριο, με τον καθε ξημαρισμενο στη εξουσια,τα τζακια,το κατεστημενο που γαμα το απλο πολιτη αυτου του τοπου εδω και εξηντα χρονια,και με τη αμπαλατοσυνη και αμαθεια του καθε αγαθου Κυπραιου που τον δουλευει ο καθε επαγγελματιας πατριωτης και Ελληναρας Ρικκος, Κουλλιας,Περδικης,Σιλλουρουι κλπ κλπ ....

Μακαρι να ειχαμε ακομα μερικους νεους δημοσιογραφους προοδευτικους οπως Κ.Κωνσταντινου....


ΑΦΑΝΕΙΩΤΗΣ ΒΑΡΩΣΙ

Μιχάλης είπε...

Πολλά αψός ο Κωστάκης ρε κουμπάρε...

Αλίμονο σε τζιείνον που εν πιάσει στην... πένναν του.

Αλλά τζείνον με το HACCP πατριωτισμού εν παίζεται με τίποτε!!!

ΠΑΤΕΡ είπε...

Άνευ, άκουσα ότι επήες ένα χρόνο στην ιερατική και μετά εδιώξαν σε επειδή ήσουν τάντζιης και εν ελούνεσουν.

Μιχάλης είπε...

@ ΠΑΤΕΡ

Αν έκανε κάτι τέτοιο σωστά έπραξε ο Άνευφ και κακώς τον εδιώξαν.

Διότι το "Πηδάλιον" της Εκκλησίας λέει ότι ο χριστιανός δεν πρέπει να λούζεται!!! :-)))

Anef_Oriwn είπε...

@ (ΠΑ)ΤΕΡΑΣ,

Επειδή τώρα έχω πιο σοβαρά και πιο ουσιαστικά θέματα για ν’ ασχοληθώ θ’ αφήσω (ίσως) για κάποια άλλη φορά (που εν θα βαρκούμαι τζιόλας να ενδιατρίψω σε βλακείες) τες “ταντζιές” ΣΟΥ!!!

Απλώς να σε ενημερώσω ότι τη Βίβλο ξέρω την “πόξω τζιαι νεκατωτά”!

Επί του θέματος όμως έχεις κάτι να ειπείς; Ή ως συνήθως όπως τζιαι οι άλλοι οι ομοϊδεάτες σου εξυπνοβλακείες ΜΟΝΟ;

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009 – 10:36 π.μ.

Αρτζιάν είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
θκιακος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Η ουσία του άρθρου του Κώστα Κωνσταντίνου (αλλά και του Υστερόγραφο του δικού Μου) είναι ότι τα κάθε λογής και διαλογής εθνικιστάκια [όλοι αυτοί οι “Λυσσασμένοι” τύποι που παρεμβαίνουν (κι εδώ κι αλλαχού), είτε Ανωνύμως, είτε με ποικίλα ονόματα που είναι τζιαι αχάπαροι είναι αλλά τζιαι αγράμματοι - ούτε κείμενο 100 λέξεων με δκυο επιχειρήματα που να στηρίζουν τις σκέψεις τους δεν μπορούν να γράψουν], αλλά και οι ομοϊδεάτες τους στα ΜουΜουΕ, είναι ότι “κάμνουν τον ψύλλον κάμηλον” προκειμένου αν εξυπηρετήσουν τους στόχους και σκοπούς τους.
Ένα σύνηθες χαρακτηριστικό τους που παρατηρείται εδώ στην blogόσφαιρα είναι οι ασυναρτησίες, οι εξυπνοβλακείες και οι υβρισίες που γράφουν δίκην σχολίων.
Γι’ αυτό Κύριοι Εξυπνάκηδες από τούδε και στο εξής, ΕΓΩ ως διαχειριστής αυτού του Ιστολογίου θα ΣΑΣ γράφω κανονικά και ΔΕΝ θα ασχολούμαι μες τις εξυπνοβλακείες που (ΜΑΣ) πετάτε μια την άλλη (είτε ως Ανώνυμοι είτε με κάποιο ψευδώνυμο όπως Αρχι-Μήδης, Αρχι-Επίσκοπο, Θκιάκος ή Αρχι-Διάκος)! Περιττό να πω ότι ΟΣΑ σχόλια κρίνονται ως υβριστικά, χλευαστικά και απαξιωτικά ή και παντελώς εκτός τόπου και χρόνου (άσχετα) με το θέμα της ανάρτησης ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ! (Ήδη αυτό έχει γίνει μόλις πιο πάνω). Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009 – 3:13 μ.μ.

Perastikos είπε...

Kai autos o ipourgos opos kai oloi osoi asxolountai me tin sigkrafi neon vivlion ine ipalliloi. Auto den mporite na katalavete. Den ine eretoi a3iomatouxoi enos kratous ine diorismenoi apo kapion se auti tin thesi gia na e3ipiretoun ta dika tou simferonta.

To gegonos oti o kipriakos laos exei katata3i stin teleftea thesi ton dimoskopiseon ton kirio dimitriou ine ta kena demonia pou prospathi na isagagoi stin pedia mas pou den tautizontai me tin tautotita tou ellinokipriou. Opos den tha tautizontan kai me tin tautotita tou Alvanou i tou Kinezou i opoioudipote allou.

Giati i pedia pou theli na dimiourgisi o kirios Dimitriou apefthinetai se ena kosmo pou zi kai anapnei mono mesa sto mialo tou kiriou dimitriou, ena kosmo pou exei plasti sta miala ton mastoron tou kai autos xoris na mpori na pra3i diaforetika prospathi mataia na ensarkosi!

αιολος είπε...

Μπράβο ΑΝΕΥ τώρα βρήκες τον εαυτό σου, που ξέρεις αν δείξεις και κάποιο ιδιαίτερο ζήλο το ΑΚΕΛ μπορεί να σε βάλει στο μέλλον σε κάποιο ομάδα γενικότερης λογοκρισίας.
Οι ανελεύθεροι εγκέφαλοι ήξεραν από την αρχαιότητα, ότι :

ΛΟΓΟΣ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ ΣΙΔΗΡΟΣ, ΤΟΣΟΥΤΟΝ ΕΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΓΟΣ,ΕΧΩΝ ΕΥ , ΙΣΧΥΕΙ.

Ρώτα ΑΝΕΥ κάποιον που ξέρει να σου πει τι φοβούνται οι ανελεύθεροι και γιατί λογοκρίνουν.

Ζιαρτίδης είπε...

Με λίγα λογια Αnef
εχεις πραγματικά σταλινική νοοτροπία το αποδεικνύεις συνεχώς με τα γραφόμενα σου, άνοιξε κανένα γκουλάνκ και γίνε τοποτηρητής του σου αξίζει τέτοια θέση.

αιολος είπε...

Το μυαλό ενός "προοδευτικού" ....... πάντα κρύβει έναν ιεροεξεταστή.

Anef_Oriwn είπε...

Perastikέ,
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για την “… pedia pou theli na dimiourgisi o kirios Dimitriou …” και για “… ta kena demonia pou prospathi na isagagoi stin pedia mas pou den tautizontai me tin tautotita tou ellinokipriou …”, για να ξέρουμε κι εμείς για το μιλάμε;

**********
Αίολε,
Αν επιτρέπεται μπορείς να μας πεις γιατί δεν κάνεις συζητήσεις στο blog σου όπου παραθέτεις τα πονήματα σου περί ιστορικών θεμάτων και γεγονότων;
Επίσης μπορείς να με πεις αν σου έχω σβήσει κανένα δικό σου σχόλιο;
Και επιτέλους το βρίσιμο και η απαξίωση τρίτων αποτελεί γνώρισμα ελευθερίας;

************
Τελευταίε ψευδώνυμε (που τούτη τη φορά προσβάλεις και τ’ όνομα του Ζιαρτίδη)
Όπως γουστάρεις πες με ... Κάθε φορά που συμπεριφέρεσαι υβριστικά και φασιστικά θα εισπράττεις και τη διαγραφή σου!
Κι άντε στο blogκιν σας, εκεί που σε παίρνει και έχεις και την τιμητική σου!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009 – 10:56 μ.μ.

αιολος είπε...

Έχω ανοίξει δύο μπλοκ συζήτησης, σε περιμένω.

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

http://ignatios100.blogspot.com/


Μου αρέσει η αλήθεια ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΒΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ.



Ο σεβασμός είναι προυπόθεση, αλλά και η αγένεια με διάλογο αντιμετωπίζεται ΑΝΕΥ προς τι χάνεις τον αυτοέλεγχό σου;

αιολος είπε...

Ο Ζιαρτίδη δεν είναι αυτός που είχε επικυρηχθεί στην Κύπρο από τους αποικιοκράτες και ζούσε προστατευόμενος από τους Άγγλους στην Μ Βρετανία;

Πλουτής Σέρβας είπε...

Anef
τον Ζιαρτίδη εσύ πότε το σεβαστηκες? Δεν ηταν και αυτός προδότης οπως τόσοι άλλοι που διαγραφήκαν απο το ακελ?

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Ακόμα μια φορά αποδεικνύεις (αναφερόμενος στον Ζιαρτίδη) ότι πολύ λίγα ξέρεις για την Κύπρο ... Διερωτούμαι κάποτε γιατί με τόση ευκολία έρχεσαι να υιοθετήσεις οτιδήποτε λαλεί κάθε άσχετος και εμπαθής τρίτος και άγνωστος (σου) σε βάρος της (κυπριακής) Αριστεράς. Δεν νομίζεις ότι για να αποκτήσεις μια (σφαιρική) εικόνα για κάτι είναι πιο σωστό να ανατρέχεις και σε πηγές που προβάλλουν και τςι θέσεις των κατηγορούμενων (κι όχι μόνο των κατηγόρων);

**********
Για τα υπόλοιπα (τα σχετικά με την ανελευθερία, τη διαγραφή σχολίων και τον αυτοέλεγχο) απαντάς μόνος σου (σ’ αυτά) όταν σημειώνεις πως ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ (όσο προκλητικός κι αν γίνεσαι κάποτε). Φαντάσου τι λέγεται στα σχόλια που έχω διαγράψει!
Πέραν τούτου εν τζιαι είμαι τζιαι κανένας άγιος ... Τζιαι όπως λαλεί τζι’ ο κουμπάρος ο Ττοφής ο Ικκίπιρης “κατα που σου κάμνουν, κάμνε [τζι’ έσου] τζια κατζίηαν μεν κρατείς”!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009 – 11:34 μ.μ.

αιολος είπε...

Εγώ αγαπώ ΑΝΕΥ την αλήθεια .-

Για τον Ζιαρτίδη αυτά είναι γραμένα από τον ίδιο τον Γρίβα.

Είπαμε μαθαίνω.

Anef_Oriwn είπε...

Για τον τελευταίο επισκέπτη/περιηγητή,
Επειδή σποραδικά με παρακολουθείς το blog μου, γι’ αυτό τζιαι εν έχεις χαπάρι τι γράφω (είσαι και έντονα προκατειλημμένος) θα σε παραπέμψω κάποια άλλη ανάρτηση (post) μου για να δκιαβάσεις τζιαι δκυο λόγια που έγραψα για τους Σέρβα και Ζιαρτίδη ... (Links: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/172009.html και http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/132009.html)

Άντε, τζιαι καλά ούζα!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/5/2009 – 11:53 μ.μ.

Αρτζιάν είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αιολος είπε...

@Αντρέα Φάντη

16ης Ιουνίου 1943, με την οποία το ΑΚΕΛ κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του να ενταχθούν εθελοντικά στις βρετανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στον χιτλεροφασιστικό ναζισμό.

Επ ευκαιρία το βάζω γιατί χτες συζητούσα με ένα ναύαρχο την συμμετοχή των Κυπρίων κατά τον Β ΠΠ, επιβεβαιώνει ότι αντί το ΑΚΕΛ να στείλει τους Έλληνες (ε/κ) να καταταχτούν στον Ελληνικό στρατό της Μ Ανατολής τους κατέτασε στο στρατό των αποικιοκρατών, πολύ πατριωτικό αληθεια!!!!!!!!!

Αυτή η σελίδα δεν υπάρχει:

http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/132009.html)

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
[Σε ποιον Αντρέα Φάντη, απευθύνεις το σχόλιο σου; Είπαμε, τις εξυπνοβλακείες ΣΟΥ/ΣΑΣ, αλλού].

Στην κυπριακή λαλούμεν “δώσ’ του πελλού (του τρελού) αγγούρι να σου πει πως εν τζιαι ζαβόν”!!! Ακόμα μια φορά οι χρόνιες προκαταλήψεις, αντιπάθειες και εμμονές σου για την Αριστερά (για να χρησιμοποιήσω ήπιο λεξιλόγιο) ΔΕΝ σ’ αφήνουν να δεις το δάσος και επικεντρώνεσαι στο δέντρο!
Τι σημασία έχει σε ποιους στρατούς ή αντάρτικα κινήματα είχαν καταταγεί οι κύπριοι εθελοντές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να πολεμήσουν το φασισμό; Δεν μας λαλείς ΕΣΥ ρε πολύξερε και παντογνώστη, τα ελληνικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή που υπάγονταν αλλά και οι εξόριστες “ελληνικές” κυβερνήσεις του (Καΐρου και του Λονδίνου) σε ποιους λογοδοτούσαν;
Με τη εθελοντική στράτευση των κυπρίων (που φυσικά είχε και τα οικονομικά της αίτια) που πήρε και μια μαζικότητα μετά τη σχετική απόφαση του ΑΚΕΛ, δημιουργήθηκε το Κυπριακό Σύνταγμα. Η τότε απόφαση του ΑΚΕΛ έχει τεράστια πολιτική σημασία γιατί τοποθετούσε την Κύπρο (έστω και υπό αποικιακή κατοχή) στο αντιφασιστικό στρατόπεδο (και μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορούν να το αντιληφτούν αυτό). Ή μήπως σε ενοχλεί που κατατάχτηκαν οργανωμένα με προτροπή του ΑΚΕΛ για να πολεμήσουν το φασισμό;

Πέρσι τον Ιούνη είχα γράψει και λίγα λόγια σε post (στο νεοσύστατο τότε blog μου) για το θέμα αυτό – ακολούθησε μάλιστα και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μπορείς να βρεις τα κείμενα (αν σε ενδιαφέρει) στο link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/06/9.html
Η άλλη σελίδα που παρέθεσα πιο πάνω και που λες ότι δεν ανοίγει, σε μένα ανοίγει. Υποθέτω ότι όταν γράφεις το link αφήνεις και το σήμα της παρένθεσης στο τέλος και γι’ αυτό ΔΕΝ ξανοίγει! Η διεύθυνση έχει ως εξής: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/132009.html

Anef_Oriwn
Κυριακή 24/5/2009 – 10:22 π.μ.

aiolos είπε...

Εγώ είμαι λέω εξυπνο-βλακείες δηλαδή είμαι ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ.

Εσύ πάλι λες εξυπνο-εξυπνάδες δηλαδή είσαι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ

Δεν φταίω εγώ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ συνομιλητή που όταν ο Θεός έβρεχε μυαλό εγώ κρατούσα ομπρέλα.

Ας δούμε όμως τις βλακείες μου και τις εξυπνάδες σου.

Κατ αρχάς αυτό :

@Αντρέα Φάντη

16ης Ιουνίου 1943, με την οποία το ΑΚΕΛ κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του να ενταχθούν εθελοντικά στις βρετανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στον χιτλεροφασιστικό ναζισμό.

Γράφεται από εσένα εδώ:

http://aneforiwn.blogspot.com/2009/04/172009.html


@ aneforiwn

Τι σημασία έχει σε ποιους στρατούς ή αντάρτικα κινήματα είχαν καταταγεί οι κύπριοι εθελοντές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να πολεμήσουν το φασισμό; Δεν μας λαλείς ΕΣΥ ρε πολύξερε και παντογνώστη, τα ελληνικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή που υπάγονταν αλλά και οι εξόριστες “ελληνικές” κυβερνήσεις του (Καΐρου και του Λονδίνου) σε ποιους λογοδοτούσαν;

Με όλη την σεμνότητα που μπορεί να έχει ένας βλάκας σαν εμένα, όταν αντιμετωπίζει ένα το υψηλό αικιου έχω να πω τα έξεις:

Η Ελληνική κυβέρνηση του Καιρού που καθ όλη την διάρκεια του Β ΠΠ της επιτρεπόταν να βρίσκεται όπου ήθελε στην Μ Ανατολή αλλά της απαγορεύτηκε ρητά να σταθμεύσει στην Κύπρο, είχε δικό της στρατό, ναυτικό, αεροπορία, οι ομογενείς λοιπόν από όλα τα μέρη του κόσμου που ήθελαν να βοηθήσουν στο γόητρο και στο κύρος της εξόριστης αυτής κυβέρνησης καταταρασσόντουσαν σε αυτά τα στρατεύματα πχ οι Αιγυπτιώτες Έλληνες σε αυτά τα στρατεύματα υπηρετούσαν (φυσικά στην Αίγυπτο δεν υπήρχε ΑΚΕΛ!!!!!!!!!!).

Τώρα αυτά τα στρατεύματα όπως και τα στρατεύματα των ΗΠΑ, των ΝεοΖηλανδών, κλπ συμμαχικών ενόπλων σωμάτων υπαγόντουσαν σε ένα αρχηγό , ακόμα και οι αντάρτες που δρούσαν στην Ελλάδα υπαγόντουσαν σε αυτόν τον αρχηγό, στο τέλος αν θυμάμαι ήταν ο Μοντογκόμερυ.

Το ΕΑΜ προσπάθησε με το κίνημα στο ναυτικό και τον στρατό να διαλύσει αυτό τον στρατό και την ισχύ που είχε αυτή η κυβέρνηση, και εν μέρει το κατάφερε, υπήρξαν συγκρούσεις και συλλήψεις και λειτούργησε το στρατόπεδο του Ελ Ντάμπα κ α στρατόπεδα για τους υποκινηθέντες από το ΚΚΕ σε ανταρσία ΕΑΜίτες της Μέσης Ανατολής.
Εκτός του ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ παρότρυνε την αποδυνάμωση της εξόριστης κυβερνήσεως της Ελλάδος με στρατολόγηση Κυπρίων στις Βρετανικές κατοχικές δυνάμεις παρά στην στρατολόγησή τους στις Ελληνικές.
Αυτό πανέξυπνε φίλε μου λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Έτσι για να ευλογήσω και τα γένια μου στις δυνάμεις της Μ Ανατολής υπηρέτησε στο Αβέρωφ και ο πεθερός μου (κουφός από τους κρότους των πυροβόλων), η γυναίκα του με το ένα παιδί της (την κόρη τους την έκαναν μεταπολεμικά) κατέφυγε από τον Πειραιά στην πατρίδα της, όπου τα αδέλφια της πολεμούσαν αντάρτες στον ΕΛΑΣ, φόρεσε μαύρα και είπε ότι σκοτώθηκε ο άντρας της (τι να πει στους Γερμανούς ότι ο άντρας της πολεμά στην Μ Ανατολή). Το πώς το ΚΚΕ διάλυσε τον στρατό στην Μ Ανατολή μου τα διηγήθηκε λεπτομερώς, και πως οι Αιγυπτιώτες κατατάχτηκαν στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Κύπριους δεν είδαν.

Και μια χαζή ερώτηση οι δικοί μας πολέμησαν και μάτωσαν στον αντιφασιστικό αγώνα, στις οικογένειές μας όλοι οι Έλληνες έχουμε θύματα «ΠΛΗΘΟΣ ΜΕΓΑ», στο χωριό σου έχετε κανένα που να χάθηκε πολεμώντας τον φασισμό; Γιατί το λέω εγώ ο Βλαξ αυτό; Διότι πολύ κόπτεστε για τον αντιφασιστικό αγώνα εσείς οι «προοδευτικάριοι» αλλά ρουθούνι σας δεν άνοιξε………..

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Παρατηρώ ότι συνεχίζεις την προσφιλή σου τακτική να εκτρέπεις τη συζήτηση από το θέμα της ανάρτησης σε άλλα άσχετα ζητήματα, κάτι που επαναλαμβανόμενο καταντά βαρετό και κουραστικό. Φυσικά γι’ αυτό εν μέρει φταιω κι ΕΓΩ που δίνω σημασία σ’ αυτά που γράφεις και τα σχολιάζω – ομολογώ όμως ότι στο τέλος βαριέμαι!
Κουραστική επίσης αλλά και ενοχλητική είναι και η άλλη η συνήθεια σου να κομπάζεις (με αυταρέσκεια και απαξιωτικά για τους άλλους) για τα ηρωικά(;) κατορθώματα της οικογένειας σου (ας πούμε του πεθερού σου) υποτιμώντας όλους τους άλλους ή αφήνοντας να νοηθεί ότι ΕΣΕΙΣ και οι πέριξ ΥΜΩΝ είσαστε οι σωτήρες του κόσμου (ενώ οι υπόλοιποι τίποτα δεν έχουν κάνει, λέγοντας ας πούμε ότι “ρουθούνι σας δεν άνοιξε”).
Όλ’ αυτά είναι μικροπρέπειες! Τι σημασία έχει ρε Αίολε (εκτός από του να ικανοποιήσει τον άκρατο εγωισμό σου και την ανάγκη σου να κάνεις τέτοιες ανούσιες συζητήσεις) αν σου πω ότι 30 ή 50 συγχωριανοί μου έλαβαν μέρος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κι αν μερικοί απ’ αυτούς σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν από τους γερμανούς και κλείστηκαν και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Επειδή περγαμηνών άλλων θα κάνουμε; Και τι νομίζεις τελικά, ότι είσαι ο ομφαλός του κόσμου;

Πέραν τούτου και για τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής (την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) κι ΕΓΩ μπορώ να πω γενικά κι αόριστα (όπως κάνεις ΕΣΥ) ότι οι εξόριστες “ελληνικές” κυβερνήσεις ήταν υποχείρια κι ανδρείκελα των άγγλων και κλείνω το θέμα. Κάνουμε συζήτηση έτσι; Καταντάς κουραστικός συμπαθέστατε κατα τ’ άλλα Αίολε!

Anef_Oriwn
Κυριακή 24/5/2009 – 4:42 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Τζιαι μια τζιαι έγινε κουβέντα, δκυο λόγια και για τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής:

Tα ελληνικά στρατεύματα (όπως και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό) που βρίσκονταν στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν υπό τη Διοίκηση των Εγγλέζων. Αντιδράσεις και εξεγέρσεις υπήρξαν στο Ναυτικό, όμως γιατί δεν κάνεις τον κόπο να ψάξεις τα αίτια;

Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή (ταραχές στην Αλεξάνδρεια στις αρχές του 1943), που είχαν και σαν συνέπεια την παραίτηση του Κανελλόπουλου που ήταν και Υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση του Καΐρου, οφείλονταν βασικά στις παραδοσιακές ίντριγκες των αστικών κομμάτων που σκοτώνονταν για τη νομή της εξουσίας.

Η περίεργη και παράξενη ανταρσία στο (υπό αγγλική διοίκηση) Ναυτικό έγινε το Μάρτη του 1944, είχε ένα γενικότερο αντι-αγγλικό χαρακτήρα. Ο ρόλος των Αριστερών σ’ αυτήν ήταν πολύ περιορισμένος, άσχετο τι μας τσαμπουνάς ΕΣΥ [βλέπεις παντού “κομμουνιστικούς (κωλο)δάχτυλους”], και ανεξάρτητα αν έδωσε στους εγγλέζους την ευκαιρία να πλήξουν τους εκεί αριστερούς και να τους κλείσουν σε στρατόπεδα.

Anef_Oriwn
Κυριακή 24/5/2009 – 5:16 μ.μ.

aiolos είπε...

Κατ αρχάς όταν μιλώ για θυσίες, μιλώ για θυσίες του Ελληνικού λαού και μέσα στον Ελληνικό λαό είναι βέβαια και της οικογένειάς μου, ο πεθερός μου μπήκε για να στηρίξω τα γεγονότα της Μ Ανατολής.

Θα πρέπει να έχεις διαπιστώσει ότι δεν γίνονται ποτέ βαρετές οι παρεμβάσεις μου, αν σου προκαλούν κάποιο τέτοιο συναίσθημα πρέπει να το ψάξεις στην αδυναμία αντιμετώπισης του "βαρετού λόγου " μου.

Το κίνημα της Μ Ανατολής έγινε από το ΕΑΜ, οι ναύτες στον στόλο έβαζαν ολόσωμες φωτογραφίες του Στάλιν όταν πήγαιναν άγγλοι αξιωματικοί μέσα στα πλοία, υπάρχουν φωτογραφίες με πλακάτ του ΕΑΜ στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Κυβέρνηση μαριονέτα των άγγλων και αγγλικές παρεμβάσεις στα Ελληνικά πολιτικό πράγματα δεν είχαμε μόνο στις εξόριστες κυβερνήσεις αλλά καθ όλη την διάρκεια του πολιτικού μας βίου, τώρα έχουμε επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτό συμβαίνει σε όλους τους μικρούς λαούς, αλλά και στους μεγάλους από τις αόρατες υπερ κυβερνήσεις όπως η λέσχη Μπίλτεμπεργκ

Όσο αφορά "την νομή της εξουσίας " ρε ΑΝΕΥ αυτό είναι ανέκδοτο που το βρήκες, τι νομή εξουσίας να κάνει μια εξόριστη κυβέρνηση;