Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ανάρτηση 51η (προϋπολογισμική, ιδεολογικοπολιτική και υψίστης εθνικής σημασίας) – “Για τις οδηγούς και τους προσκόπους, ρε, γαμώτο!”

Παραθέτω πιο κάτω απόσπασμα από μια ειδησούλα (που έχει σχέση με την έγκριση των προϋπολογισμών), όπως την αλίευσε ψες το αφτί μου από τις μεσονύχτιες ειδήσεις, από κάποιο κανάλι (δεν θυμάμαι ποιο, αλλά σίγουρα δεν ήταν το PLUS TV, καθώς το κανάλι αυτό εκείνη την ώρα μετάδιδε, απ’ ευθείας, το ματς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς με την ΧΕΡΤΑ Βερολίνου-ο “Ολυμπιακός” θριάμβευσε με το εκπληκτικό 4-0).
(Το λεκτικό της είδησης μπορεί να μην είναι ακριβώς το ίδιο – δεν έχω και μνήμη ελέφαντα για να τα θυμάμαι όλα – αλλά κινείται μέσα στα πλαίσια που ειπώθηκε).

“… Η Βουλή των Αντιπροσώπων με 33 ψήφους υπέρ και 20 εναντίον έγκρινε τους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης για το 2009. Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι, ενώ εναντίον τάχθηκαν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΕΥΡΟΚΟ, τα οποία όμως ψήφισαν κοντύλια που αφορούν δαπάνες για την Άμυνα, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών [δηλ. τις προσκοπίνες!], το Σώμα Κυπρίων Προσκόπων, τους Συνδέσμους Εφέδρων [γιατί όχι και η Πολιτική Άμυνα – εππέσαν που το εξώς (exhaust) της μοτόρας τζιείνοι;], και το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ ...”, [οι άλλοι – γιατροί τζιαι νοσοκόμοι, καθηγητάδες τζιαι δασκάλοι, φοιτητές, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι αλλά κι άλλοι λήπτες δημοσίων βοηθημάτων και χορηγιών - ας ψοφήσουν! Ζήτωσαν οι στρατιωτικοί, - έστω και οι έφεδροι – οι αγωνιστές οι πρόσκοποι τζιαι οι προσκοπίνες! Όλοι αυτοί επιτελούν θεάρεστο και εθνικό έργο!]!!!
(Σημ.: Τα σχόλια εντός των αγκύλων είναι δικά μου).

Μετά κάποιοι λαλούν ότι είμαι κατζιάρης και είρωνας!!! Και μάλιστα τέτοιες γιορτάρες μέρες (όπου να ‘ναι θα γεννιέται ο “αμνός του Θεού”) και πρέπει να κυριαρχεί το πνεύμα των Χριστουγέννων (μάλλον σε φάντασμα έχει μετεξελιχτεί), αλλά έλα που δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε!

Για πέστε και σε μένα (έναν φτωχό πλην τίμιο βοθροκαθαριστή), αυτή η στάση του ΔΗΣΥ και ΕΥΡΟΚΟ, δεν αποτελεί στρατιωτικο-πολιτικο-ιδεολογική προσέγγιση των προϋπολογισμών;

Μπορώ να κατανοήσω (χωρίς κατ’ ανάγκη να τη συμμερίζομαι κιόλας), τη θέση κάποιων κομμάτων να θέλουν να καταψηφίσουν τους προϋπολογισμούς, είτε στο σύνολο τους είτε μερικώς, εφ’ όσο δεν συμφωνούν με την αναπτυξιακή ή την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης (μπορεί να θέλουν πιο λαϊκό πρόγραμμα – τρομάρα τους!). Όμως δεν το χωρεί ο νους μου (ίσως να είμαι τελικά πολλά στενόκκελλος - στενοκέφαλος, για τους μη κύπριους), γιατί να ψηφίζουν κοντύλια για δαπάνες για τους προσκόπους τζιαι τους συνδέσμους των εφέδρων (μέσα σε τούτους είναι τζιαι οι καταδρομείς που εκάμαν το πραξικόπημα τότε το 1974!). Τζιαι μετά λαλούν σου ότι ο ΔΗΣΥ εν ευρωπαϊκό κόμμα ή γιατί κάποιοι φωνασκούν για δήθεν παραχάραξη της Ιστορίας. Να τι φοβούνται - ότι θα χάσουν την κουτάλα με τα ζουμιά (απ’ τους προϋπολογισμούς)!

Άτε κανεί γιατί έρχονται τζιαι γιορτές. Ίσως γράψω και κανένα κείμενο για το “πνεύμα (το καταναλωτικό) των Χριστουγέννων”!


Υ.Γ.:
Επί του ιδίου θέματος: Πολλίν (πολύ) το έshκιν (η πίκκα) του Νικόλα Παπαδόπουλου!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 19/12/2008

6 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Φαντάζουμαι ίντα ευρωπαϊκόν κράτος είχεν να κάμει ο Κασουλίδης αν τον εθκιάλεεν τζιείνον ο Κάρογιαν για πρόεδρον.

Για τα λόγια εν ούλλοι ευρωπαίοι. Πάντως δεν εφαντάζουμουν να ήταν μέχρι σε έτσι σημείον κυβερνούμενοι που την νοοτροπίαν της δεκαετίας του πεήντα.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Aceras,

Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστώ που είχες την καλοσύνη ν’ αφήσεις σχόλιο εδώ κ’ έτσι δεν έμεινε και το post ορφανό από σχόλια ...

Αναφορικά μ’ αυτά που γράφεις όντως η νοοτροπία τους είναι «της δεκαετίας του πεήντα» και δεν τους βλέπω ν’ αλλάσσουν.
All dogw, one generation, που ελάλεν τζι’ ο κουμπάρος ο Ικκίπιρης!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 22/12/2008 – 5:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

(Εννοείται ότι διαφωνώ σε πολλά σημεία της ανάρτησης και γενικά με το μονοδιάστατο μήνυμα που επιδιώκει να περάσει, αλλά δεν έχει σημασία τώρα...)

Αγαπητέ Άνευ,

Χρόνια σου Πολλά και Καλές Γιορτές!

Χαιρετισμούς

rose είπε...

anef καλες γιορτες

Ανώνυμος είπε...

Με τον Αλ καπόνε τι γίνεται ρε παιδιά;

Anef_Oriwn είπε...

Λεμέσια & Rose,

Σας ευχαριστώ για τις ευχές Σας και στις ανταποδίδω από καρδιάς!
Χρόνια Πολλά κι όμορφα να περνάτε!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 26/12/2008 – 11:13 π.μ.