Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ανάρτηση 49η (τραγουδιστική, αλληγορική και … “βρώμικη” ) – “Έβγαλε βρώμα η ιστορία …”*

(* στίχος από τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου)
Σήμερα το πρωί (όντας και Σάββατο), αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό μου (για χαλάρωση και για να λουφάρω από διάφορες σαββατιάτικες δουλειές), παρακολούθησα για λίγο τηλεόραση. Οφείλω να πω ότι είχε ωραίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις (στην ΕΤ1 και στο “Μέγα” Ελλάδας), για τα πρόσφατα (συγκλονιστικά και εκρηκτικά) γεγονότα στην Ελλάδα που εξελίχτηκαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Στην εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη στο “Mega”, η συζήτηση μεταξύ των δημοσιογράφων από τη μια και του Θάνου Μικρούτσικου κι ενός νεαρού από τον αντι-εξουσιαστικό χώρο από την άλλη, έγινε ιδιαίτερα έντονη κάποιες στιγμές ... Απολαυστικός, καυστικός (ιδιαίτερα με τους δημοσιογράφους – τα λεγόμενα “golden boys” των καναλαρχών αλλά και το όλο σύστημα που περιθωριοποιεί τους νέους) και καθαρά υπέρ των κινητοποιήσεων των νέων, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης!

Η όλη συζήτηση, ίσως λόγω και της εκεί παρουσίας του Μικρούτσικου (αλλά και το περιεχόμενο των νεολαιίστικων κινητοποιήσεων) μου θύμισαν τους στίχους του τραγουδιού του Μικρούτσικου με τίτλο “Ανεμολόγιο”. Τους στίχους (τους οποίους παραθέτω πιο κάτω) τους έγραψε ο Κώστας Τριπολίτης και κατά τη γνώμη, εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία γεγονότα ...

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε (τραγουδημένο από τον Γιώργο Νταλάρα) σ’ αυτό το link: 
http://www.youtube.com/watch?v=8zzWZohP0yY

“Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο”.



Σημ.: Το τραγούδι μιλάει από μόνο του!


******
Και δυο υστερόγραφα για άλλα (επίκαιρα) θέματα:

Υ.Γ1.:

Συνηθίζεται, αμέσως μετά το θάνατο κάποιου, ΜΟΝΟ καλά λόγια να λέγονται για πάρτη του (ανθρώπινο είναι αυτό – κουσούρι ή προτέρημα, δεν ξέρω)!
Σίγουρα δεν είναι της ώρα να κρίνουμε τον πολιτικό Τάσσο Παπαδόπουλο, ούτε και τον έχω γνωρίσει από κοντά ως άνθρωπο (για να πω πόσο καλός σύζυγος, στοργικός πατέρας και σεβαστός παππούς ήταν) ... Όμως όπως κάθε πολιτικός έτσι κι ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπηρέτησε πρώτα και κύρια την παράταξη του (ή αν θέλετε να το πω πιο διπλωματικά) μέσω της παράταξης του υπηρέτησε την Κύπρο όπως ο ίδιος πίστευε καλύτερα (άσχετο αν κάποιοι πιστεύουν ότι η πολιτική του έβλαψε κιόλας) ...

Δυο λόγια όμως, θα ήθελα να πω για το ΘΑΝΑΤΟ, ειδικά αυτόν που επέρχεται σιγά – σιγά, (κάποτε όμως και πιο ραγδαία), από ανίατες αρρώστιες όπως ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ (που κατατρώει, σωματικά και ψυχικά, τόσο τον ίδιο τον πάσχοντα, όσο και τους γύρω του και πρώτ’ απ’ όλα την οικογένεια του).

Έχοντας ζήσει τα τελευταία μερικά χρόνια παρόμοια περιστατικά στη δικιά μου οικογένεια (με τη στενότερη έννοια της λέξης), με συγκλονιστικότερη την περίπτωση του πατέρα μου (ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που τον σκεπάζει), πριν δυόμισι περίπου χρόνια, (και που μοιάζει έντονα με την περίπτωση που Τάσσου Παπαδόπουλου), μπορώ να πω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο (όσο ρεαλιστής και να είσαι), να συμβιβαστείς με την ιδέα του επερχόμενου θανάτου και την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου (έστω κι αν στο τέλος λειτουργεί ως βάλσαμο για όλους). Όπως είπε, (εκείνες τις μέρες) και η ΜΑΝΑ, “… η πρώτη μέρα εν λαμπρόν (λαμπρατζιά – μεγάλη φωτιά), η δευτερη εν φωτιά, τζιαι η Τρίτη εν κάρβουνα ...”!!!


Υ.Γ2.:
Τις τελευταίες μέρες μια νέα ιατρο-ανατομική λέξη μπήκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο ... Επελλάναν μας που τα ράδια τζιαι που τες τηλεοράσεις για την βλάβη που έπαθεν το «ισχίο» του γηραιού πρώην Προέδρου Κληρίδη μετά από πτώση και για την εγχείρηση που τελικά εκαταφέραν να του κάμουν. (Κατάρα εβάλαν τους πρώην Προέδρους; Λέτε να ‘χει πάρει σειρά ο Βασιλείου, οξά έκοψεν το γυρίν του;

Προσωπικά και επειδή δεν έχω καμιά σχέση με την ιατρική (και ούτε έχω ιδέα από ανατομία, εκτός από τα βασικά), διερωτούμουν τι ήταν αυτό το περιλάλητο «ισχίο» ... Γι’ αυτό κι άνοιξα σήμερα το Λεξικό του Κριαρά όπου γράφει επί λέξει τα εξής: Ισχίο - περιοχή του σώματος που αντιστοιχεί στο σημείο όπου συνενώνονται τα κάτω άκρα και η λεκάνη (συνώνυμο σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη – εγύρισα ούλλα τα λεξικά σήμερα - είναι ο γοφός, δηλ. το κωλομέρι)!

Anef_Oriwn
Σάββατο – 13/12/2008

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν ξέρω τι έλεγε ο Ιορδάνης ο Χασαπόπουλος στην εκπομπή του...Ελπίζω όμως να θυμάται ακόμα τις μέρες στα μέσα του 80 που ζητούσε από τον Καθηγητή του στη σχολή Δημοσιογραφίας που φοιτούσε να τον "πάει" σπίτι του στα Εξάρχεια για να μην τον βουτήξουν οι αγριεμένοι μπάτσοι του Δροσογιάννη...Τότε, που ξεκίνησε η κατάληψη της περιοχής από τα ΜΑΤ...

Ξέρω καλά τι έλεγε ο τότε νεαρός οργισμένος Χασαπόπουλος.

Τώρα δεν ξέρω τι λέει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο Βασιλείου έχει λλιόττερες αμαρτίες να κόψει.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ,

τα περί επερχόμενου θανάτου ενός κοντινού προσώπου, ευτυχώς δεν τα έχω ζήσει. Πριν μερικά χρόνια όμως, είχα μία μικρή περιπέτεια υγείας και γι αρκετές μέρες, αναγκαζόμουν να "κοιμάμαι" (τρόπος του λέγειν...) ξαπλωμένη σε ορθή γωνία στον καναπέ, στηρίζοντας την πλάτη σε πολλά μαξιλαράκια για να μπορώ να παίρνω ανάσα και να μην πάθω ασφυξία.

Τις τελευταίες βδομάδες που έγινε γνωστή η ασθένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου όμως, σκεφτόμουν πόσο φρικτό πρέπει να είναι να αργοπεθαίνει κανείς αναπνέοντας όλο και λιγότερο αέρα από τους ήδη εξασθενημένους, από τον καρκίνο, πνεύμονες. Ελπίζω να τον ανακούφιζαν έστω λίγο τα αναισθητικά και τα παυσίπονα στις τελευταίες του ώρες. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να περάσει τέτοια δοκιμασία κι ακόμη χειρότερο να αποχαιρετήσει τη ζωή μ' έναν τόσο επώδυνο θάνατο...

stalamatia είπε...

Πράγματι Ανευ το τραγούδι είναι όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα,δεν το έχω ξανακούσει.Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω τι κυκλοφορεί από τραγούδια γενικά.
Ευτυχώς μοναχά που όταν πεθαίνει κάποιος το δικό του λάκκο γεμίζει.
Και αυτό που λένε μερικοί, όλους θα τους κρίνει η ιστορία να σου πω ,δεν μου λέει τίποτα ,γιατί άμα γίνει η ζημιά βράστα.Γενικά μιλώ τώρα γιατί μερικές φορές το λένε αυτό.
Εδώ στην Ελλάδα από κάποια ηλικία και μετά ΟΛΟΙ ξέρουν το ισχίο ,(από τον ορθοπεδικό!)Είσαι μικρός ακόμα χα χα χα .
Υ.Γ.Ας τον αφήσουν τον Τάσο να αναπαυτεί ,το θέμα είναι οι επόμενη να μην κάνουν τα λάθη που τυχόν κάνανε οι προηγούμενοι και πάλι δεν θα κάνουν τα ίδια ,θα κάνουν άλλα.

Eva Neocleous είπε...

Πολύ εύστοχη η παραπομπή σας στο συγκεκριμένο τραγούδι.Οι στίχοιτου Τριπολίτη λένε όσα δεν καταφέρνουν πολλές φλύαρες και επιφανειακές αναλύσεις.Κι ο Μικρούτσικος ... απογειώνει με τη μουσική του."Έβγαλε βρώμα η Ιστορία" φωνάζουν ξανά οι εξεγερμένοι νέοι.Θα τους ακούσει κανείς αυτή τη φορά;

Anef_Oriwn είπε...

Χαιρετώ άπαντες!

*******
PolitisPittas,

Όταν άνοιξα (χτες το πρωί) την τηλεόραση στο “Mega”, ο Αναγνωστάκης σε έντονο ύφος (το γνωστό δημοσιογραφίστικο “οργίλο” στυλ) είχε στριμώξει το νεαρό φοιτητή (από τον αντι-εξουσιαστικό χώρο) για το ζήτημα της βίας ... (Ο Μικρούτσικος δεν είδε εμφανιστεί ακόμα). Δεν ξέρω τι είχε συζητηθεί προηγουμένως αλλά σχημάτισα την εντύπωση ότι γινόταν προσπάθεια να μεταφερθεί το βάρος της συζήτησης στις πράξεις βίας (στους εμπρησμούς και τις καταστροφές που πολλές απ’ αυτές δεν ήταν και έργο των πραγματικών αναρχικών και αντιεξουσιαστών).
Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου και οι τοποθετήσεις του άλλαξαν άρδην την πορεία και το περιεχόμενο της συζήτησης. Ο Μικρούτσικος κατηγόρησε ευθέως τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που λειτουργούν ως τα μακριά χέρια των καναλιών (αφού έτσι υπαγορεύουν και τα συμφέροντα τους καθώς ως golden boys – όπως τους αποκάλεσε, αφού οι μισθοί τους είναι θεόρατοι – εξυπηρετούν το σύστημα). Έκανε μάλιστα αναφορά στα λόγια του Al Patsino (από μια ταινία), όπου αναφερόμενος στις ενημερωτικές εκπομπές (στην Αμερική) είχε πει ότι τούτες οι εκπομπές θίγουν (μόνο) εκείνα τα συμφέροντα που δεν θίγουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των μέσων. (Περιττό να πω ότι όλ’ αυτά άναψαν τα αίματα, καθώς οι Χασαπόπουλος κι Αναγνωστάκης ένοιωσαν θιγμένοι).
Πέραν τούτου ο Μικρούτσικος είπε ότι η νέοι (μαθητές και φοιτητές) με το ξέσπασμα τους δεν είχαν τίποτα να χάσουν και ότι η βία αποτελεί μια διάσταση αυτού του κινήματος. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι δεν μπορούσαν (οι νεολαίοι) να πανε στο Μέγαρο Μαξίμου να κτυπήσουν το κουδούνι να βγει ο Καραμανλής και να τους προσφέρει crackerάκι και να συζήσουν τα διάφορα θέματα!
(Παρεμπιπτόντως την ώρα που η ΕΤ είχε φιλοξενούμενο τον Καφετζόπουλο – κάνεις σχετική αναφορά στο blog σου – το “Mega” είχε τον Μικρούτσικο).

******
Eva Neocleous,

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό το αυθόρμητο νεολαιίστικο ξέσπασμα πρέπει να μετεξελιχτεί (για αν μην ξεφτίσει) σε οργανωμένη και μαζική πάλη με άλλες κοινωνικές ομάδες και οργανωμένα σύνολα και μέσα από θέσεις και πρόγραμμα να διεκδικήσει συγκεκριμένα πράματα.
Φυσικά η δυναμική των γεγονότων έχει δημιουργήσει πλέον ένα (θετικό) προηγούμενο που θα κάνει τις διάφορες μορφές εξουσίας να είναι συγκρατημένες στην εξάσκηση βίας ή στην απόρριψη (ασυζητητί) αιτημάτων όταν έχουν μπροστά τους μαζικές κινητοποιήσεις.

Επανέρχομαι για τα υπόλοιπα ...

Anef_Oriwn
Κυριακή 14/12/2008 – 3:11 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

(Καιρό να τα πούμε ...)
Ο Βασιλείου μπορεί να είχε θετική συνεισφορά (συμβολή) στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού (πιστεύω ότι αν επανεκλεγόταν το 1993 οι πιθανότητες ήταν πολλές – ειδικά για το άνοιγμα της Αμμόχωστου), αλλά ήταν και ο πρόδρομος των νεοφιλελεύθερων τάσεων που έχουν παρατηρηθεί και στην Κύπρο ...

******
Αγαπητή Λεμέσια,

(Κατ’ αρχάς εύχομαι το πρόβλημα υγείας που ‘χες αντιμετωπίσει κάποτε να το ‘χεις ξεπεράσει μια και καλή).

Όπως έγραψα και στο κείμενο της ανάρτησης μου, τα ανακοινωθέντα για την υγεία του Τάσσου Παπαδόπουλου (λίγες μέρες πριν το θάνατο του) και τα οποία έκαναν λόγο για αναπνευστική ανεπάρκεια, για μάσκες οξυγόνου, για φαρμακευτική αγωγή για καταπράυνση των πόνων, μου θύμισαν έντονα την περίπτωση του πατέρα μου ... (Είχα περάσει ξερές και νύχτες δίπλα του στο Ογκολογικό στο παλιό Νοσοκομείο της Λευκωσίας).
Σίγουρα “…κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να περάσει τέτοια δοκιμασία κι ακόμη χειρότερο να αποχαιρετήσει τη ζωή μ' έναν τόσο επώδυνο θάνατο...”.

******
Αγαπητή Stala(g)matia,

Πράγματι η ρήση “… θα τους κρίνει η ιστορία …”, είναι κουραφέξαλα!
Τι δηλαδή, δεν μπορώ ΕΓΩ κρίνω τώρα, όταν μάλιστα έχω ζήσει πρόσωπα και καταστάσεις κι έχω μελετήσει (και θα περιμένω αορίστως την ιστορία να μου πει), για να αποφανθώ ότι η δράση της ΕΟΚΑ Β΄ ήταν προδοτική και ότι το πραξικόπημα άνοιξε τις κερκόπορτες για την τουρκική εισβολή ή ότι ο Γρίβας δεν θέλει (άλλα) μνημεία αφού είναι υπεραρκετά τα συρματοπλέγματα της κατοχής και η φωταγωγημένη τούρκικη σημαία που υπάρχει σήμερα στον Πενταδάχτυλο;

Anef_Oriwn
Κυριακή 14/12/2008 – 6:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

FILE Anef
eirtha sto xorio simera to proi giati itan to mnimosino tou thkiou tis kirias mou kai epiga eklisian meta apo merika xronia.pou nain kaei h ora giati emetanosa to san to shillon.
Vgenontas apo tin eklishian eishen enan kyrion tzie edian enan filladion me to pio kato kimenon
ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ



Το 1959, απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ανέτειλε, όμως μόνο για λίγο, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας μας. Αυτοί οι οποίοι ανέλαβαν την πολιτική διαχείριση του αγώνα ουδόλως σεβάστηκαν το Άγιο Aίμα των Ηρώων της ΕΟΚΑ που πότισε το όραμα της ΕΝΩΣΗΣ με τη μάνα ΕΛΛΑΔΑ. Η τραυματική ανεπάρκεια και η φρικτά μειοδοτική πολιτική που ασκήθηκε από γραικύλους και ερασιτέχνες πολιτικούς, όχι μόνον το όραμα της ΕΝΩΣΗΣ δεν πραγμάτωσε, αλλά, μισό αιώνα μετά, η Κύπρος ολόκληρη κινδυνεύει με άμεση τουρκοποίηση και οριστικό αφανισμό. Το «όραμα» των πολιτικών μας εξαντλείται στην ψευδεπίγραφη επανένωση. Έννοια δηλωτική της παραφθοράς του εθνικού οράματος και προϊόν της διαφθοράς και αλλοτρίωσης της εθνικής συνείδησης. Οι Τούρκοι «αδελφοί» και σύντροφοι του κ. Χριστόφια, αφού βίασαν, κούρσεψαν και άρπαξαν, αφού χόρτασαν από ελληνικό αίμα και καλοκάθησαν στις κλεμμένες ελληνικές περιουσίες, προβάλλονται τώρα από τους σιωνιστές πάτρωνές τους ως οι αδικημένοι και απομονωμένοι (poor turks). Η τουρκία, η χώρα της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο και ταυτόσημο με τις λέξεις γενοκτονία, εθνοκάθαρση, έγκλημα, η πρώτη στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, εκλέγεται μεταξύ των 20 εκτάκτων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η δική μας ανεπαρκής ηγεσία, μονίμως καρπαζοεισπράκτορας, στο σκαμνί του κατηγορούμενου! Ω, καιροί! Ω, ήθη!



Ο ραδιούργος εγγλέζος κατακτητής, μέσω των εδώ ενεργουμένων του, βρήκε τον τρόπο και μεταλλάχθηκε από εξωτερικό δυνάστη σε ύπουλο και αφανή εσωτερικό κυρίαρχο. Με τα μίσθαρνα και λοβοτομημένα όργανά του, κατέλαβε θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και την κοινωνία (κόμματα, κυβέρνηση, υπουργεία, πανεπιστήμια, παιδεία, οικονομία, ΜΜΕ). Τα εν λόγω ανδρείκελα, ως επιβήτορες του κρατικού μηχανισμού, έχουν αναλάβει εργολαβικά την εκ των έσω εθνοκάθαρση. Βρίσκονται παντού. Σε όλα τα κόμματα, σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής, πολιτικής και πολιτειακής λειτουργίας. Προετοιμάζουν αργά, ύπουλα και μεθοδικά το έδαφος για τον τρίτο αττίλα. Μια καλά οργανωμένη και ενορχηστρωμένη πέμπτη φάλαγγα προσβάλει και εξουδετερώνει κάθε μορφή ελληνικότητας, υποσκάπτει και πολεμά κάθε ίχνος ελληνικής αντίστασης. Σπέρνει τη λήθη, την αμφιβολία, τη σύγχυση και την ηττοπάθεια, με σύμμαχο την απατηλή και εφήμερη ευμάρεια.



Η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία εξελέγη προβάλλοντας έναν, άνευ προηγουμένου, κακόγουστο λαϊκισμό, δήθεν ανθρωπιάς, δίνει τώρα ρεσιτάλ εκφυλισμού. Μειοδοτώντας και παραπαίοντας, κάνει σήμερα πράξη και λάβαρό της ό,τι μέχρι χθες εθεωρείτο πολιτικά και εθνικά απαράδεκτο. Σημειώνουμε επιγραμματικά:



Άνευ όρων διαπραγματεύσεις, παραχώρηση εκ περιτροπής προεδρίας και παραμονή 50.000 τούρκων εποίκων. Η Παιδεία αφελληνίζεται, η Ορθοδοξία εκτοπίζεται από τα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι ιεράρχες καθυβρίζονται. Η ανθελληνική επιτροπή (των τάχατες σοφών), για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση παραχαράσσει χυδαία την ιστορία μας, προετοιμάζοντας μια γενιά νεο-γραικύλων, στα μέτρα των πασάδων της Άγκυρας. Τα τηλεοπτικά κανάλια, προεξάρχοντος του καναλιού του κυβερνώντος κόμματος, προβάλλουν με ενθουσιώδη τρόπο την πορνολαγνεία και την ανηθικότητα. Το ΡΙΚ υποστέλλει την ελληνική σημαία.



Το εφιαλτικό αστυνομικό κράτος καταστολής, του ροζ ΑΚΕΛ, παρακολουθεί, εκφοβίζει και συλλαμβάνει προληπτικώς (και βέβαια παράνομα) πατριώτες διαδηλωτές. Το ενιαίο αμυντικό δόγμα καταργείται. Ολόκληρες μονάδες της Εθνοφρουράς διαλύονται, ενώ τα εξοπλιστικά της προγράμματα έχουν παγώσει. Ο αφοπλισμός της Κύπρου προτάσσεται σαν μέρος της λύσης του εθνικού μας προβλήματος. Η άοπλη Κύπρος θα καταστεί σταδιακά όμηρος της τουρκίας και των αγγλοαμερικανών. Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με τους εγγλέζους υπονομευτές μας ενώ υποβαθμίζονται τελείως οι σχέσεις της Κυπριακής με την Ελληνική κυβέρνηση.



Οι κυβερνήσεις μας άνοιξαν τα οδοφράγματα από όπου εισρέει η τουρκική ηρωίνη της ΜΙΤ. Δια μέσου των οδοφραγμάτων και των καζίνων των κατεχομένων, ελεεινοί και τρισάθλιοι συμπολίτες μας χρηματοδοτούν τον κατοχικό Αττίλα με μισό εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως! Παράλληλα και οργανωμένα, οι μυστικές τουρκικές υπηρεσίες διοχετεύουν προς τις ελεύθερες περιοχές ανεξέλεγκτα κύματα εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, με προφανή στόχο την βίαιη ανατροπή της δημογραφικής σύνθεσης.



Τα κοιμητήριά μας σκαμμένα από τις κατοχικές μπουλντόζες, σπασμένοι σταυροί, οι εκκλησίες μας λεηλατημένες. Παράνομες οικοδομές ανεγείρονται οσημέραι σε ελληνικές περιουσίες από τουρκοάγγλους και εξωνημένους έλληνες προς επίρρωση του μιαρού σχεδίου Ανάν. Εις πείσμαν του λαϊκού αισθήματος και του προσφυγικού πόνου, η κυρία Έρση Χριστόφια περιπατεί ανέμελα, υπό τα βλέμματα των μογγόλων εγκληματιών, στο λιμανάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, μαζί με την κυρία Όγια Ταλάτ και της προσφέρει δώρα φιλοξενίας. Σε αντάλλαγμα, ο Ταλάτ, προφανώς υπό τα χαχανητά των μεχμετζίκ, εξαπολύει βλήμα όλμου στην οροφή της πολυκατοικίας του ατυχούς συμπολίτη μας, και στη συνέχεια, μέσω του κ. Χριστόφια μας πετάει και τη συγνώμη του (η σημειολογία χαρακτηριστική)! Στα ανοικτά της Πάφου, τουρκικά πολεμικά εκδιώκουν το Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, στο οποίο ανατέθηκε από την κυβέρνηση η έρευνα των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου. Ταυτόχρονα ο κ. Αναστασιάδης με την κα. Καίτη Κληρίδου δεξιώνονται από τον Ταλάτ στην περιουσία των συμπατριωτών μας προσφύγων. Ένα ανελέητο τουρκομπαρόκ θρίλερ! Και σαν επιστέγασμα όλων, το εφιαλτικό σχέδιο Ανάν επιστρέφει σε συντροφικό περιτύλιγμα Χριστόφια, όπως άλλωστε μας το… έχει υποσχεθεί και ο πολύς λόρδος Δαυίδ Χάνεϊ. Φθάσαμε λοιπόν στα έσχατα όρια της εθνικής παρακμής και του αυτοεξευτελισμού;



Εμείς γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός καλομελετημένου και καλομεθοδευμένου σχεδίου της νεο-βαρβαρικής παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, το οποίο αμετάθετο στόχο έχει την πλήρη και ολοκληρωτική βιολογική εξόντωση των Ελλήνων της Κύπρου και την προσάρτηση της Μεγαλονήσου στην υπό απόλυτο αμερικανο-σιωνιστικό έλεγχο, τουρκία.



Μπροστά σ’ αυτή τη βρωμερή συνωμοσία και τους κακούς οιωνούς, μία και μοναδική επιλογή προβάλλει: η επιλογή του ΑΓΩΝΑ! «Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Σαλπίζουμε προσκλητήριο σε όσους (εθνικά) ζωντανούς. Με κάθε νόμιμο μέσο να μην επιτρέψουμε να μας κλέψουν την πατρίδα. Η φωνή της πατρίδας μας καλεί στον ύψιστο αγώνα του χρέους. Με όπλα μας την Ελληνική Αρετή και την Ορθοδοξία, να αποτρέψουμε τον όλεθρο. Μαζί, με θάρρος και αυταπάρνηση, με μαχητικότητα, στρατηγική και πάθος, αλλά χωρίς εμπάθεια και μισαλλοδοξία! Να υπερασπιστούμε και να σώσουμε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Πρώτα μέσα μας και ύστερα έναντι των επιβούλων. Ζούμε Ελληνικά και πολεμούμε Ελληνικά! Η Ελληνική ιστορία μας φωτίζει την ψυχή. Οι ήρωες μας δείχνουν τον δρόμο. Το δρόμο της Τιμής και του Χρέους! Της Θυσίας και της Λευτεριάς!



ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Χειμώνας 2008

Pou en na me ksanadoun na mou ftisis.

dokisisofi είπε...

Ατε ρε ανώνυμε που εν σου άρεσε!!! Ποιός άλλος θα άντεχε να αντιγράψει ένα τόσο μακροσκελές κείμενο για να μας πεί ότι διαφωνεί!! Εκτός κι αν είσαι μαζόχας, (όπως κι εγώ απόψε που αποφάσισα να μπω εδώ μέσα).

Ανευ τελικά ο καρκίνος και γενικά οι αρρωστιες ενέχουν μια αδιαπράγμάτευτη ισότητα έτσι δεν είναι; Αλλά θα μου πείς στον ένα έχει αποτέλεσμα κηδεία δημοσία δαπάνη στον άλλο μπακίρα. Τελικά καλά λέει ο ποιητής ότι "θαβονται δημοσία δαπάνη όσοι έχουν ζήσει δημοσία δαπάνη" (Κώστας Μόντης). Δε βαριέσαι, όλοι βορά σκωλήκων θα καταλήξουμε.....

Anef_Oriwn είπε...

@ Ανώνυμο,

(Το φυλλάδιο που παραθέτεις μου το έδωσε σήμερα κάποιος φίλος στο ... Νεκροταφείο του χωριού όπου πήγα κι εγώ για κάποιου μνημόσυνο (θείας της δικιάς μου «kirias» – ε, ρε συμπτώσεις!), όμως εκκλησία δεν πήγα!

*******
@ Dokisisofi,

Είπαμε όταν δεν σε πιάνουν τα εθνικιστικο-θρησκευτικά σου λες ωραίες κουβέντες: “… "θαβονται δημοσία δαπάνη όσοι έχουν ζήσει δημοσία δαπάνη" (Κώστας Μόντης) …”.
Όμως αγαπητή μου κυρία, το κείμενο (του ΚΕΑ – Κινήματος Εθνικής Αποδόμησης) που παράθεσε ο πιο πάνω Ανώνυμος δεν είναι ανάγκη να το έχει αντιγράψει – μπορεί απλά να το έχει κάνει scan!!! (Η ηλεκτρονική τεχνολογία παρέχει κι αυτή τη δυνατότητα).

Anef_Oriwn
Κυριακή 14/12/2008 – 10:45 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

μουσικες μνημες σαν background

αρεσκει μου τουτον το τραουδιν..αλλα αθθυμιζει μου τα 90'ς..η θλιψη στην ερημο της ιστοριας "χωρις μελλον"..
τωρα [υστερα που το 99] νοιωθω εναν αερα πιο γλυτζιην..
σαν να "ξαναπαρελαυνουμε στις λεωφορους" που λαλει τζαι το τραουδιν..
αλλα που τωρα που θωρω τους στιχους..ε καλα ιντα που μας εφταιξαν οι καημενες οι πουτανες;
τελος παντων..

εν να μου πεις ο καθενας με τον πονο του..ναι αλλα...

ξερεις το τζηνον της χαρουλας .."σχεδον 50 χρονια";
αθθυμουμαι το επισης σε ετσι φασεις..
τζαι ηχητικα φκαινει μου τζαι εναν mixing ηχων ασιμου-παυλου [σιδηροπουλου]...

τζαι το τραουδιν του πανουση "εχωμεν πολεμο μην το γελας μωρο μου"..

το χιουμορ σαν πολιτικη..

για το φυλλαδια τους αλλους στες εκκλησιες..
εχουν χαζιν..σαν να σιονονεται που τα ποϋναρκα εναν ειδος πανικοβλητης υστεριας..παρανοια; οξα κατασκευασμενη; σαν να εν too much;..
οπως λαλουμεν τζαι χωρκα μου "ε τζαι σιγα ρε φονια"..
δαμαι χρειαζεται τζαι χιουμορ νομιζω..υπονομευτικον..για την αντιμετωπιση του συνδρομου..
λ.χ. τον τζαιρον του μακαρθισμου στην αμερικη [50'σ] εγυριστικεν ενα φιλμ που εδειχνεν υποτιθεται ουλλα τα κακα που εμπρουσαν να καμουν οι "κοτσινοι" [που εν ηταν μονο οι κομμουνιστες - ηταν μια γενικη συνομωσια εναντια στις ηπα - οπως τουτην που θωρουν τουτοι του φυλλαδιου] στην "χωρα των ελευθερων"/land of the free..
αμα αρκεψεν να εμφανιζεται το κινημα της αμφισβητησης μεσα στην νεολαια [που εγινεν η νεα αριστερα τζαι οι χιππυς] εφανηκεν τζαι που το εξης..
τουτον το εργον εδειχναν το για να σπασουν πλακα με το ποσον κολλημενοι ηταν οι αλλοι του κατεστημενου..

Ανώνυμος είπε...

..κοιτα να δεις σε ιντα λουκι με εβαλες ρε ανευ με τους στιχους..
τωρα που το ξανασκεφτομαι..αφου τοτες εκυρηξαν [ η εξουσια των παροδικα νικητων] την ιστορια ολοκληρωμενη ["τελος της ιστοριας" ελαλεν το συγγραμα], αρα εμετατρεπαν την παλε σε εναν ειδος παρθενας..αγνης..αμολυντης..χωρις τα παθη των θνητων..αρσενικων τζαι θηλυκων..
οποτε η επικληση στην ιστορια σαν πουτανα/πορνη [εστω τζαι με την αγκρισμενη αρσενικη φρασεολογια] μπορει να εν τζαι μια επαναφορα στην ιστορια σαν προιον της ανθρωπινης πραξης..
που τα "βρωμικα χερια" των θνητων..
χμ..
αρεσκει μου παραπανω τουτη η ερμηνεια..

ο περαστικος

Ανώνυμος είπε...

Oxi file mou den to ekana scan,akatsa oulli nixta na to antigrapso.En to ekopsen o nous mou,tzie egio kathisterimenos eime opos tin koroun.