Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ανάρτηση 2/2014 [επικριτική, περί των διορισμων στους Ημικρατικούς, αντι-“δεσμευτική”, Μαππουριδική] – Οι προεκλογικές υποσχέσεις Αναστασιάδη για τους διορισμούς των Δ.Σ. των Ημικρατικών και οι επικριτικές δηλώσεις Μαππουρίδη]...


Στις 24 του Γενάρη του [απελθέντος] 2013, στο πλαίσιο συνάντησης και ανοικτού διαλόγου με νέους στη Λεμεσό, ο τότε υποψήφιος και τελικά εκλεγείς Πρόεδρος Νίκαρος Αναστασιάδης “δεσμεύτηκε”(!!!) πως: «Πρόθεσή μου είναι η δημιουργία Επιτροπής Διορισμού και Προαγωγών για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς όπως είναι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ή η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Τα άτομα που θα επιλέγονται για διορισμό θα είναι άτομα κύρους, τα οποία θα περνούν και θα αναλαμβάνουν καθήκοντα ύστερα από δημόσια ακρόαση στη Βουλή».
Και συμπλήρωσε πως: «Οι διαδικασίες θα είναι τέτοιες, που δεν θα υπάρχει προσπάθεια από κόμματα να ευνοούν συγκεκριμένα άτομα, για να έχουν την πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια». Και κατέληξε: «Θα επιλέξουμε πρόσωπα που έχουν τη γνώση του διοικείν, που έχουν τη γνώση του επιχειρείν, που έχουν την τεχνογνωσία και μπορούν να διοικήσουν Ημικρατικούς Οργανισμούς με αποτελεσματικό τρόπο, για να τους κάνουν και λειτουργικούς και αποδοτικούς. Επομένως, τέρμα το ρουσφέτι»...
[Όλα τα πιο πάνω θα τα βρείτε εδώ]...  

Αυτά, λοιπόν, έλεγε και “δεσμευόταν” το Νικούιν [μαζί με πολλά άλλα] πριν από ένα χρόνο εν καιρώ προεκλογικής περιόδου, οπόταν μπορούσε [ανέξοδα] να “τάσσει φούρνους ποξαμάθκια! Αλήθεια πότε, διορίστηκε η Επιτροπή Διορισμών και Προαγωγών και πότε πέρασαν οι υποψήφιοι [γαο τα Δ.Σ. των Ημικρατικών] από δημόσια ακρόαση και δεν το πήραμε χαπάριν; Πώς διαβουλεύθηκε ο Πρόεδρος με τη Βουλή και δεν ακούσαμε; Παρά τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις, επικράτησε η κομματική διαπλοκή, το κρυφό παζάρι και ΚΑΜΙΑ διαβούλευση. Και φυσικά το βόλεμα των Ημετέρων.
Την ίδια ώρα, η δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Βίκτορα του Πικράντερου [την οποία θα βρείτε εδώ], ότι «οι διορισμοί Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών οργανισμών - παρά τα όσα λέχθηκαν από μερικούς περί κομματοκρατίας ή κομματικής συναλλαγής, που δεν ευσταθούν - κινούνται αυστηρώς στα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσδιόρισε προεκλογικώς και έκανε πράξη μετεκλογικά. Δηλαδή, σύμφωνα με τα υψηλά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και κατάρτιση των διορισθέντων. Το σημαντικότερο, όμως, από όλα είναι το γεγονός ότι τερματίστηκε οριστικά και αμετάκλητα η δυνατότητα ρουσφετιού στους ημικρατικούς οργανισμούς», συνιστούν απροκάλυπτα δούλεμα του κόσμου. Το μεγαλύτερο ρουσφέτι διεξήχθη στο Προεδρικό μεταξύ του Νικουθκιού, του Νικολάκη [του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ και νέου Εταίρου του Πρόεδρου] και του Σιλλουρουθκιού, ο οποίος μάλιστα μίλησε και για «αναμάρτητους [που] ρίχνουν [...] πρώτοι τον λίθο»... [Σαν να ΜΑΣ λαλεί: «Μα ίνταμ που μουρμουράτε, σιόρ; Έτσι εγίνετουν πάντα τζι’ έτσι εν να γίνεται!

Εξ άλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου”] ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίκκος Μαππουρίδης εμφανίστηκε
έντονα επικριτικός για τους διορισμούς των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, εμφανίστηκε, ο οποίος μιλώντας το πρωί της περασμένης Παρασκευής 3 του μηνός στο “Πρωινό Δρομολόγιο” στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, έκανε λόγο για λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης, η οποία αν και όπως είπε, είχε θέσει ψηλά τον πήχυ, ενήργησε στη βάση της ίδιας παλιάς νοοτροπίας.
Έγιναν, είπε, λανθασμένες επιλογές, όχι μόνο σε ότι αφορά ορισμένα άτομα, αλλά και ως προς τις θέσεις τις οποίες τοποθετήθηκαν.
Ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση σε δύο Ημικρατικούς Οργανισμούς οι οποίοι εισέρχονται σε φάση μετοχοποίησης να διορίζει ως προέδρους, Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, ενώ στον τρίτο εξίσου νευραλγικό, να διορίζει κουμπάρο οδοντίατρο για να ικανοποιηθεί η κομματική επιλογή του ΔΗΚΟ. Δεν μπορεί επίσης, πρόσθεσε, να εμπιστευόμαστε για παράδειγμα γεωπόνο για την προαγωγή του Τουρισμού.
Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου για μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του διορισμού και των προαγωγών από τους ημικρατικούς οργανισμούς στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Μαππουρίδης είπε ότι εάν η κυβέρνηση θέλει να εξαλείψει το ρουσφέτι, να στείλει νομοσχέδιο στη Βουλή.

Επίσης ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ μας μιλώντας στο διαδικτυακό χώρο 24H είπε συγκεκριμένα τα εξής για τους διορισμούς:
{Τα bold και οι υπογραμμίσεις είναι του ρεπορτάζ και οι επιχρωματώσεις δικές μου}...

Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών:
«Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του Προεδρικού κατά την κατάρτιση της Αρχής Προσφορών ενέχουν νομικούς κινδύνους που επηρεάζουν το κυβερνητικό πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας. Κατά παράβαση της πάγιας θέσης του ΔΗΣΥ για μη διορισμό συνταξιούχων, ορίστηκε ως Πρόεδρος η κατά τα άλλα έγκριτη νομικός κ. Έφη Παπαδοπούλου η οποία στα 68ης χρόνια συνταξιοδοτείται από το Ανώτατο και πλέον θα υπηρετήσει στην Αρχή μέχρι τα 73ης χρόνια. Παρά την ανάγκη για στελέχωση της Αρχής με νομικούς λόγο του έργου που επιτελεί, έχει στελεχωθεί με ένα Τραπεζικό, ένα Αρχιτέκτονα και ένα Πολιτικό Μηχανικό. Ο χειρότερος όμως διορισμός είναι αυτός του κυρίου Βασίλη Πάλμα του οποίου η σύζυγος Αγγελική Χριστοδούλου εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου και λόγω της εργασίας της εμφανίζεται πολύ συχνά στην Αναθεωρητική Αρχή για θέματα προσφορών».

Οργανισμός Ανάπτυξης Γης
«Η διαπλοκή δεν μπορεί να αποτραπεί εκ προοιμίου όταν για παράδειγμα ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης ιδιοκτήτης της εταιρίας «Land Tours» διορίζεται Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, ενός οργανισμού του οποίου προγραμματίζεται η διάλυση, καθώς τα πλείστα των ακινήτων που διαθέτει παραμένουν στα αζήτητα.

Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης
«Απαράδεκτη είναι η τοποθέτηση τριών συντεχνιακών στον Οργανισμό».

Επιτροπή Σιτηρών
«Στην Επιτροπή Σιτηρών που είναι μονοπώλιο διορίστηκαν συντεχνιακοί των τριών αγροτικών οργανώσεων και ίσως υπάρξουν διαπλεκόμενα συμφέροντα».
Ο Βουλευτής, κ. Μαππουρίδης, δήλωσε στο 24H για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ εξοργισμένος με τις επιλογές του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και με τις μεθοδεύσεις των διορισμών των νέων Δ.Σ. λέγοντας μας χαρακτηριστικά «αντί να διοριστούν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες έχουν διοριστεί συνταξιούχοι όπως για παράδειγμα στη Σ.Ι.Μ.Α.Ε. όπου βλέπουμε σχεδόν πέντε, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι μέσα στους διορισμένους».
Ολοκληρώνοντας ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίκκος Μαππουρίδης ευχήθηκε οι ίδιοι οι διοριζόμενοι, συναισθανόμενοι την ευθύνη τους, να παραιτηθούν.

Άμα τα λαλούν τζι’ οι ίδιοι, ΕΜΕΙΣ τι να προσθέσουμε;
Τώρα αν θα ‘πρεπε το ΑΚΕΛ, ως Κόμμα να ήταν έτοιμο εκ των προτέρων να τα προβάλλει αυτά, όπως υποβάλλει ο φίλος Απόλλωνας σε σχόλιο του στην προηγούμενη ανάρτηση ΜΑΣ, θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ ανάδειξε αρκετά σημεία με κύριο τη σύγκρουση συμφερόντων που υπάρχει με τον διορισμό στην Προεδρία του Δ.Σ. του ΡΙΚ του Γιώργου Τσαλακού, Διευθυντή “Αλήθειας” [των Κουλέρμου και Χάσικου]... Και δεν είδα τον κον Μαππουριδη να αναφέρεται σ’ αυτόν τον διορισμό...

Anef_Oriwn
[αναδεικνύει πώς λειτουργεί ο “Δεσμεύομαι” Πρόεδρος Νίκαρος]
Κυριακή 5/1/2014
[μεθαύριο Τρίτη ξανανοίγουν και τα σχολεία] 

14 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Επέρασα προχτές που το μπλόγκ του φίλου μου του Φιρφίριου να δώ αν ηζιεί κόμα, τζιαι έππεσα πάνω στην πρότελευταίαν ανάρτησην του που εσχολίαζεν τους διορισμούς τους Χριστόφκια. http://xenihtikon.wordpress.com/2012/08/04/όταν-χρειαστεί-ακολουθεί-το-κόμμα/ Εθκιάβασα ακόμα τζιαι τα σχόλια αριστερών τζιαι δεξιών πουκάτω τζιαι εσκέφτουμουν "πούντους τούτους ούλλους τους μονοστέφανους τωρά;" Ερουφίσαν την.

νεος είπε...

...ένα χαρτί υγείας γαλανόλευκον να σφοτζιήσουν τη λύσσα τους τζι ότι άλλο χρειάζεται, Acera.
[http://newgreekcypriot.blogspot.com/2014/01/blog-post.html]

Εν έσιει τίποτε τωρά, εν μας κυβερνά ο γιος της πλύστρας. Καλλύττερα μπανανία φουλ παρά να μας λαλεί ο πρόεδρος πως εν κομμουνιστής, να θέλει λύση τζιαι να κυβερνά με τες συντεχνίες.

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,

Όντως «ερουφήαν την» [που θα ελάλεν τζι’ ο παρέας ΜΟΥ ο Γκάνταλφ] τζι’ οι Φιρφιρήες, [αλλά τζι’ οι Woofi-ες τζι’ οι Strovoliotες που αναφέρει και ο Νέος στην τελευταία του ανάρτηση – link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2014/01/blog.html]… Τι να πουν όμως, ότι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ο “Δεσμεύομαι” αποδείχτηκε ΜΙΑ ΣΚΕΤΤΗ ΠΑΤΑΤΑ;

Πάντως Νέε, ο Woofis στο Blog του φτιάχνει κυβερνήσεις με νεοφιλελεύθερους και Αριστερούς/Κομμουνιστές! [link: http://woofisarfkai.blogspot.com/2014/01/blog-post.html]… Μα ποιος του είπε ότι ΕΜΕΙΣ θα μπούμεν σε μιαν τέτοια κυβέρνηση;

νεος είπε...

Ο ένας παίζει επιτραπέζια τζιαι ο άλλος κτίζει κυβερνήσεις με υπουργούς-μπλόγκερ που συμπαθεί...
Κύριε ελέησον πιον.
Που τούτη την πλευρά της πρώην επανένωσης, τη φιλοσυναγερμική, δεν επερίμενα τζιαι πολλά έτσι τζι αλλιώς.
Εν τζιαι οι άλλοι όμως, που εβάλλαν Αναστασιάδη-Μαλά στο ίδιο καλάθι Μεν σου πω εκρυφοελπίζαν τζιόλας στο Νικούιν σε ότι αφορά τη λύση.
Την οικονομία επόσπασεν την σε 15 μέρες, την ομοσπονδία σε πιο λλιον που χρόνον.
Κάποιοι εν καλό να περιοριστούν σε προσωπικές αναρτήσεις τζιαι να μεν μας κάμουν άλλην πολιτική ανάλυση γιατί εχρεωκοπήσαν μαζί με την Κύπρο έσιει κάτι μήνες.

Ανώνυμος είπε...

ε γαμιεστε ρε πουτανοπαιδα αριστεροι!

Ανώνυμος είπε...

ρε καραγκιοζακο ανεφ, γιατι σπαζεις τα νευρα μου?
κωλοπαιδο!

Anef_Oriwn είπε...

Βρε βρε, κοίτα να δεις που ΜΑΣ κατέβηκαν και τ’ Ανώνυμα τα accessories του Blog! Σιγά να ΜΕΝ ξιβιλλιστείτε που τον πολλύν το μούτσιον!
Και τελευταίε Ανώνυμε, αν έχεις πρόβλημα με τα νεύρα ΣΟΥ, πάρε τα χάπια ΣΟΥ!

Απόλλωνας είπε...

Άνευ

Επανέρχομαι με κάποια καθυστέρηση λόγω απουσίας και έτσι το σχόλιο μου όπως και η απάντηση σου στην προηγούμενη ανάρτηση σου, έχουν κάπως ξεπεραστεί. Θεωρώ όμως ότι επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Και αυτή, είναι η επιτακτική ανάγκη ριζικής αναβάθμισης του επικοινωνιακού μηχανισμού του Κόμματος. Ο τρόπος που το Κόμμα αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ, που σωστά επικαλείσαι, αποτελεί ακριβώς ακόμα ένα ισχυρό λόγο γιατί πρέπει να γίνει αυτό.

Σημαντικά στοιχεία της επικοινωνιακής τεχνικής είναι η πειστικότητα και η τεκμηρίωση. Αυτά επιτυγχάνονται μόνο από επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Και επιμένω, σε αυτό τον τομέα ο μηχανισμός του Κόμματος υστερεί εδώ και καιρό. Αυτό αποτέλεσε την αιτία του επικριτικού μου σχολίου στην προηγούμενη σου ανάρτηση (ανάφερα και κάποια παραδείγματα). Την αφορμή αποτέλεσε ο τρόπος χειρισμού του θέματος των διορισμών των ΔΣ των Η/Κ Οργανισμών. Αν δεν κάνω λάθος, τα γεγονότα έγιναν ως εξής. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των διορισμών, η πρώτη αντίδραση του Κόμματος ήταν περίπου ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία και ότι θα αναμένουν να τα δούνε στην πράξη. Την επόμενη μέρα ο Άντρος προέβη σε μια γενική κριτική, ότι η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στο θέμα αυτό, κάτι που στα αυτιά πολλών ακούστηκε τόσο πειστικό, όσο ακούονται στα δικά μας οι κασέτες του Λευτέρη Χριστοφόρου. Άσε και τη χοντρή αντίφαση με την αρχική αντίδραση, την οποία ο Βίκτωρας ασφαλώς δεν άφησε αναξιοποίητη. Ακολούθησαν οι δηλώσεις Μαππουρίδη, που φυσιολογικά προκάλεσαν αίσθηση – για να μην πω σεισμικές δονήσεις - ακριβώς γιατί διέθεταν την πειστικότητα και τεκμηρίωση που ανάφερα προηγουμένως. Αμέσως ο Άντρος άρχισε να επικαλείται τις δηλώσεις αυτές και να τις αναπαράγει. Αν έγινε κάτι διαφορετικό σε παρακαλώ διόρθωσε με.

Σαν ενισχυτικό των απόψεων μου, αναφέρω και αυτό που εσύ εντοπίζεις στην παρούσα ανάρτηση σου, για τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αναστασιάδη για σύσταση Επιτροπής Διορισμού και Προαγωγών στους Η/Κ Οργανισμούς, που φυσικά δεν υλοποιήθηκαν. Εγώ δεν το ήξερα ή δεν το θυμάμαι, από σένα το μαθαίνω. Και ρωτώ. Είναι αυτό στοιχείο που επιτρέπεται να αφεθεί επικοινωνιακά αναξιοποίητο; Όταν ένας απλός ιστολόγος – δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για σένα, έτσι; - το θυμάται και το αναφέρει, η επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος που ήταν;

Και κάτι άσχετο. Τελικά τα σχόλια των σκατόπαιδων (γεια σου ρε Ασερά) είναι διασκεδαστικά, όπως είναι το να παρακολουθείς σε ζωολογικό κήπο πρωτεύοντα θηλαστικά. Σε παρακαλώ συνέχισε να τα βάζεις, μην τα κόψεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Τα σκατόπαιδα να πάσιν να κόψουν τον λαιμό τους με τον λαιμό της πότσας!

Ανώνυμος είπε...

emeis skatopeda kai seis poutanopeda. kwlopeda!!!!!
oute ena asteion e sikwnete pleon.
mouttes tou 8kiosmi.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λείπει ο κάττος χορέφκουν τα ποντίτζια!ΡΕ πασιή, ξενέρωτε τζιαι τταππουρόκωλε, εξανάκουσες την ρήση «Έσσο του κρεμασμένου εν μιλούν για σχοινί»; Δαμέ ρε βόδι, η κυβέρνηση του ακατανόμαστου αναδείχθηκε με διαφορά η πρωταθλήτρια στην διαπλοκή τζιαι στην διαφθορά τζιαι έχεις το θράσος να κατηγορείς τον ΠΡΟΕΔΡΟ για τους διορισμούς στους Η.Ο; Πε μου ΡΕ ζώο, δεν είναι επι προεδρίας σας παλέ (Βασιλείου) που εξεκίνησε η ιστορία με τες λίστες τζιαι τα κόμματα;Μα ποιος νομίζεις οτί είσαι ρε παχύδερμο, για να υποτιμάς τη νοημόσυνη μας με ένα τέτοιο βάναυσο τρόπο;Όξα επέρασες μας για επίδοξους κεντροεπιτρόπους που αρθρομαλακίζονται σε μια περιθωριακή εφημερίδα;Τζιαι κάτι άλλο.Τζιαι οι δκυο ξέρουμε ότι είσαι βουτηγμένος μες τα σκατά.Για αυτό βκάλε καλλύτερα φάουσα!Γκεκέ φτωχό, ελεεινό και μίζερο ανθρωπάκι;Αλλά τι να πει κανείς;Ζώο γεννήθηκες,ζώο εν να πεθάνεις!

Kokoui

Anef_Oriwn είπε...

Το πιο πάνω βοθρο-γράφημα παραμένει γιατί προτίθεμαι κάποια στιγμή σε ειδική ανάρτηση μου να το αναλύσω από ψυχολογικής, ψυχιατρικής, συναισθηματικής, αλλά και πολιτικής άποψης σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο του Ακατονόμαστου γραφέα του σχολίου...

Κοκούδιν,
Είθε, ο αέρας εκεί στο λόφο του Προεδρικού να ΣΕ βοηθήσει να γιάνεις! !

Ανώνυμος είπε...

εισαι ενας πογιατζιης ρε ανεφ