Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανάρτηση 10/2014 [έκτακτη, επίκαιρη, αντι-υποκριτική, αντι-φαρισαϊκή, απηυδισμένη και εξ αναδημοσιεύσεως] – Ούστ* Ρεεε, υποκριτές και Φαρισαίοι! [Κι ένα άρθρο του Λεόντιου Φιλοθέου]...


{* - το «ουστ» μπορεί να διαβαστεί και ως «ασιχτίρ»˙ κατέχουμε, ως κύπριοι, και δυο τούρκικα}...


*******************************

Εισαγωγικά

 

Ο χρόνος [ΜΟΥ] πολύ περιορισμένος και συμπιεσμένος μεν, αλλά δεν μπορούσα να προσπεράσω το θέμα. Αναφέρομαι στον θάνατο της 40χρονης μητέρας από τη Ρουμανία που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της όπου ζούσε μόνη και σε πολύ άσχημες κι ανθυγιεινές συνθήκες με το πεντάχρονο αγοράκι της και της οποίας είχε αποκοπεί το επίδομα από το Γραφείο Ευημερίας. Κι όλοι, αρμόδιοι κι αναρμόδιοι, ψάχνουν [εκ των υστέρων και πάλι ευθύνες και αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι αυτοί κι εκείνοι που ως κύμβαλα αλλάζοντα ούρλιαζαν [που τα ράδια τζιαι τες τηλεοράσεις] για τα επιδόματα σε κάποιους ξένους/αλλοδαπούς, γιατί δήθεν ήταν αυτοί που επαττίσαν την κυπριακή [καπιταλιστική] οικονομία.

 Η υποκρισία και τα κροκοδείλια [εκ των υστέρων] δάκρυα για τη νεκρή μητέρα και το αγοράκι της. οι δηλώσεις «οργής και αγανάκτησης» [πάνε πλέον πακέτο με τα γνωστά «δεσμεύομαι» του Πρόεδρου], οι «συγκλονισμοί» [κι αυτοί του Νίκαρου] και το πόσο μας έχει «συνταράξει [...] το θλιβερο γεγονός» [της Υπουργίνας Ζέτας Αιμιλιανίδου], πλέον φακκούν ΜΟΥ και ΜΕ αηδιάζουν! Καθόλου ΔΕΝ τα σηκώνει ο οργανισμός πιον! Το άκρον άωτον της υποκρισίας ήταν ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος του “Πολίτη”: «Μπράβο μας! Ξεψύχησε μέσα στα σκουπίδια που έτρωγαν με το πεντάχρονο παιδί της. Κρατική απουσία και κοινωνική αδιαφορία σε μια πρωτοφανή τραγωδία». Ο “Πολίτης” είναι η εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της οποία πριν μερικές μέρες ο οικονομικός συντάκτης της Δημήτρης Γεωργιάδης, χωρίς τσίππα ντροπής και σε μια έξαρση νεοφιλελεύθερου κοινωνικού ρατσισμού και ταξικού ελιτισμού, έγραφε ότι οι μαθητές δεν έχουν δικαιώματα γιατί δεν έχουν δουλέψει ακόμα... Η συγκεκριμένη κοπέλα από τη Ρουμανία [ως αλλοδαπή] και το αγοράκι της [αφού δεν έχει εργαστεί ακόμα και η μητέρα του δεν μπορούσε να το συντηρήσει] έχουν/είχαν; Η ίδια εφημερίδα στο σημερινό κύριο άρθρο της, στη στήλη “Με άποψη” στη σελ. 12, κάτω από τον τίτλο “Η ισοπεδωση των επιδομάτων”, κροκοδειλίως διερωτάται «Ποιος αποφάσισε να κόψει το επίδομα [στην πεθαμένη σήμερα  κοπέλα]; Με ποια κριτήρια; Στη βάση ποιας αξιολόγησης;» Γιατί δεν ρωτά τον Δημ. Γεωργιάδη; «Τούτος» στη δική του  στήλη στη σελ. 8, προσπαθεί να απαντήσει στις πάμπολλες επικρίσεις που δέχτηκε για τις ρατσιστικές και ελιτίστικες τοποθετήσεις του για τα μαθητικά κόμιστρα και εναντίον των ιδίων των μαθητών και να τις δικαιολογήσει. Χρησιμοποιεί μάλιστα τον απαξιωτικό τίτλο [ατού ο Γαβρίλης!] “Παίζουμε κουμέρες”... Άτε ρεεε τζι επήαμεν να τον παρεξηγήσουμεν! Εν κρίμα!  

 

Διερωτούμαι κι ΕΓΩ με τη σειρά ΜΟΥ: Αντιλαμβανόμαστε, [είμαστε σε θέση να αντιληφτούμε] επιτέλους, σ’ αυτήν τη Μακα(β)ρία νήσο των Αγ(ρ)ίων [και των χειραγωγημένων συνειδήσεων και των πλυμμένων εγκέφαλων] ότι οι μετανάστες είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης; [Καταγράφονται αυτοκτονίες και βιασμοί στις Φύλακες, εξευτελιστικά μεροκάματα, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, θάνατοι. Δεν ΜΑΣ απασχολεί και τόσο γιατί είναι ξένοι]; Ποιοι θα ΤΟΥΣ ακολουθήσουν, όταν θα ξεμείνουμε από μετανάστες; Μήπως οι κύπριοι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ή οι χρόνια πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, όπως οι θαλασσαιμικοί, οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ή οι διαβητικοί; Πότε θα καταλάβουμε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Τρόικας και των σημερινών κυβερνώντων δημιουργούν χωματερές ανθρώπων;


Αυτά από μένα. Για τα περαιτέρω παραχωρώ το βήμα στον Σύντροφο Λεόντιο Φιλοθέου [είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας]... Αναδημοσιεύω σημερινό σχετικό άρθρο του από το CyprusNews, με τίτλο “Κοιτάξτε στα μάτια το παιδί…”, όπου με το γνωστό καυστικό του ύφος θίγει και ψέγει την υποκρισία [και τις σκοπιμότητες] και των σημερινών κυβερνώντων και του Τύπου, αλλά και γενικότερα αυτήν του αγγελικά πλασμένου καπιταλιστικού μας κόσμου... 


******************************

“Κοιτάξτε στα μάτια το παιδί…”

[του Λεόντιου Φιλοθέου, CyprusNews, Παρασκευή, 24/1/2014]

 

{Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου. Φωτογραφίες δεν θέλω να βάλω}...


«Γιατί κόπηκε το επίδομα του θύματος» γράφει ο τίτλος στις ειδήσεις του MEGA.
Να σας πω εγώ κύριε Φουρλά μου!
Διότι με το ίδιο οργίλο και γεμάτο αγανάκτηση ύφος που ρωτάτε σήμερα τον φιλοξενούμενο σας την πιο πάνω ερώτηση, με το ίδιο ακριβώς ύφος όταν κάποτε “Είχατε Μέσον” φωνάζατε για τα πλουσιοπάροχα επιδόματα των μεταναστών!
Για να μην παίρνεται και πάνω σας, δεν το προσωποποιώ καθόλου το θέμα! Απλά έτυχε την ώρα που άρχισαν οι ειδήσεις να εμφανιστείτε εσείς μπροστά μου. Υποθέτω παρόμοιο ερώτημα είχαν κι άλλοι συνάδελφοι σας. Από την άλλη δεν μπορώ να ξέρω διότι αηδίασα και έκλεισα την τηλεόραση. Ξέρετε, έχει και η γαμημένη η υποκρισία τα όρια της!
Απαντήσεις όμως υπάρχουν.
Όταν ο απαράδεκτος κύριος Κουλίας ανέμιζε τις επιταγές των (ενίοτε και αμφιβόλου αυθεντικότητας) επιδομάτων των μεταναστών, γίνονταν μάχες για το ποιος θα τον έβγαζε στο παράθυρο και στο ραδιόφωνο να κάνει το δικό του χωρίς αντίλογο show! Διότι ήταν πολύ πιο σημαντικό να πείσουμε ότι για την οικονομική κρίση φταίει η μεταναστευτική πολιτική και τα επιδόματα των μεταναστών παρά οι topbankers και το συνάφι τους!
Όταν στις Φοινικούδες γινόταν πορεία κατά των μεταναστών, όχι μόνο δεν ξεσηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων, αλλά προβαλλόταν ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό στο οποίο μάλιστα είχαν μούτρα να συμμετέχουν ακόμα και δημόσια πρόσωπα!
Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος δήλωνε σε ένα από τα αλήστου μνήμης κηρύγματα του ότι πρέπει να στείλουμε τους μετανάστες στο σπίτι τους οδηγώντας την κοινωνία χρόνια πίσω, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, όλοι, σφύριζαν αδιάφορα!
Διότι η ευαισθησία μας ήταν ιδιαίτερα επιλεκτική όταν στις φυλακές πριν λίγες ημέρες ξεψυχούσαν αλλοδαποί και ένα παιδί, ναι παιδί, 22 χρονών που η κακή του μοίρα δεν του έδωσε αίμα ελληνικό, έπεφτε θύμα ομαδικού βιασμού!
Διότι προφανώς η Λαμπεντούζα και το Φαρμακονήσι όπου ξεψύχησαν συνάνθρωποι μας και μικρά παιδιά πέφτουν μακριά. Δεν είναι όμως μακριά η μέρα που θα βρεθεί και στο δικό μας νησί ένας μαϊντανός τύπου Άδωνις για να ρωτά στη Βουλή «πόσο στοιχίζει σε κάθε Υπουργείο η διάσωση μεταναστών».
Διότι τα ΜΜΕ έχουν αποτελέσει και συνεχίζουν να αποτελούν βήμα στο οποίο ο κάθε ρατσιστής μπορεί να σπείρει το μίσος και να δηλητηριάσει μια ολόκληρη κοινωνία στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας του λόγου. Ας στείλουμε λοιπόν όλους αυτούς σε μια χώρα που η βόμβες πέφτουν βροχή. Εκεί που ο θάνατος παραμονεύει!
Κυρία Υπουργέ μου άστε την οργή στην άκρη. Μπουχτίσαμε από οργισμένους. Μαζέψτε όλους τους πιο πάνω, κοιτάξτε στα μάτια το 5χρονο παιδί και εξηγήστε του για πολεοδομικές αναπτύξεις βάσεων, υφέσεις, επανεκκινήσεις, τρόικες, ρατσισμό και μετανάστες…
Να θυμάστε μόνο ότι αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!

Υστερόγραφο [τού Ιδίου]
Ένας συνάνθρωπος μας ξεψύχησε από ασιτία μέσα σε μια τρώγλη. Στη διπλανή μας πόρτα. Μόνο που πολύ φοβάμαι ότι το χαστούκι δεν ήρθε από το θάνατο της «Ρουμάνας» όπως συνεχίζουν ακόμα κι αυτή την ώρα πολλοί να αποκαλούν προκλητικά. Υπό άλλες συνθήκες απαρατήρητο θα περνούσε κι αυτό…
Το χαστούκι ήρθε από ένα 5χρονο παιδί. Διότι προφανώς η σκέψη ενός 5χρονου παιδιού μπροστά στα μάτια του οποίου ξεψυχά από ασιτία η ίδια του η μάνα στον πάλαι ποτέ Κυπριακό Παράδεισο, είναι η μόνη σκηνή η οποία μπορεί να ταρακουνήσει και να συγκινήσει έστω και στιγμιαία τη δηλητηριασμένη μας ψυχή.

 

Anef_Oriwn

[κι απηυδισμένος κι αηδιασμένος με τους υποκριτές κολαούζους του ρατσισμού και του ελιτισμού]

Παρασκευή 24/1/2014]

3 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Πολλά έχουν γραφτεί κι ειπωθεί τις τελευταίες 2-3 μέρες με αφορμή τον τραγικό θάνατο της μετανάστριας κοπέλας από τη Ρουμανία. Έχω δει και διαβάσει κείμενα πολλά και στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο Τύπο, κι έχω ακούσει και ουκ ολίγες σχετικές δηλώσεις πολιτικών. [Τον Κουλία δεν τον άκουσα!]... Όλοι έχουν συγκλονιστεί, πλην μερικών εξαιρέσεων. Ακόμη κι αυτή Barbie, η Χριστιάνα του “Mega”, εξεμάνη [όπως άκουσα, γιατί εγώ δεν παρακολούθησα το συγκεκριμένο πρόγραμμα της] όταν μια Μαρία βγήκε και λίγο πολύ είπε οι ξένοι καλά παθαίνουν τζιαι να πάσει ποτζιεί που ήρταν... [Οι κάθε λογής και κοπής Κουλίες δρέπουν τους καρπούς του ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου τους]... Πού ήταν όμως όλοι αυτοί τόσο καιρό; Άστε που κάποιοι [δημοσιογράφοι] επικεντρώνονται με ρεπορτάζ τους σε δευτερευούσης σημασίας ζητήματα ή/και σε κουτσομπολιά ακόμα, όπως αν δεχόταν η όχι η συγκεκριμένη κοπέλα να κάνει εγχείρηση στόμαχου, ή κατά πόσο το παιδάκι της έχει πατέρα κύπριο...

ΣΑΣ παραπέμπω, λοιπόν, σε μερικά από τα πιο ωραία και ενδιαφέροντα κείμενα που διάβασα:
- Στού Νέου: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2014/01/blog-post_26.html
- Στην “Άλλη Όχθη”, του Νικόλα Κυριάκου: http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2014/01/blog-post_26.html
- Στης ΕΡΑΣ: http://erascy.blogspot.com/2014/01/blog-post_6606.html και
http://erascy.blogspot.com/2014/01/blog-post_25.html

Που την άλλη έχουμε και τον φίλο τον Woofis να διερωτάται γιατί με τόσα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά χάλια «Γιατί εν έshιει επικρατήσει ακόμα ο σοσιαλισμός» [link: http://woofisarfkai.blogspot.com/2014/01/sh.html]… Η συνήθης επαναστατική βιασύνη των μικροαστών, που ξύπνησαν μια μέρα και ανακάλυψαν ότι «λάιν [του καπιταλισμού] έννεν καλόν»;

Aceras Anthropophorum είπε...

Ελάχιστοι μιλούν για την πολιτικήν διάστασην των κοινωνικών τραγωδιών που έρκουνται σαν κύμμαν τζιαι μετατρέπουνται σε τσουνάμιν.

Η κοινωνική κατάσταση δεν οφείλεται στο ότι ο τόπος αναγκάστην να κάμει οικονομίες για να πληρώσει τα δισεκατομύρρια χρέους που του εφορτώσαν θκυό τράπεζες.

Η κοινωνική κατάσταση τζιαι οι αθρώπινες τραγωδίες οφείλονται στο ΠΩΣ η κυβέρνηση τζιαι το κράτος εφαρμόζουν τους όρους των δανειστών.

Οι δενειστές εζητήσαν τόσα δισεκατομμύρια για την αποπληρωμήν του χρέους. Αφήκαν στο τοπικόν κράτος κάποιαν ευελιξίαν στο πως θα τα έβρουν. Η τοπική κυβέρνηση εχρησιμοποίησεν ΟΛΑ τα περιθώρια που του άφηκεν η τρόϊκα για να προστετέψει τα σσυφφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος της κοινωνικής πρόνοιας.

- Θέλουν να έβρουν τόσα λεφτά χωρίς να φορολογίσουν τες περιουσίες τους.
- Θέλουν να έβρουν τόσα λεφτά χωρίς να φορολογίσουν τους μεγάλους μισθούς αλλά κόφκοντας που ούλους ίσια μέσα, τζιαι που τους μισθούς των 900 € τζιαι που τζιείνους των 5΄900
- Θεωρείται οικονομία το να κόψεις 300€ βοήθημαν που μιαν μονογονικήν οικογένειαν χωρίς κανέναν πόρον.
- Θεωρείται οικονομία το να κόψεις το φάρμακον ενός θαλασσαιμικού διότι κουστίζει 3500€ τον μήναν (άρα η ζωή του για το κράτος έχει λλιόττερην αξίαν).
- Η τοπική κυβέρνηση κάμνει πράξην την ρατσιστικήν ρητορίαν περί αναγιωτών της κυρίας Σωτηρούλλας τζιαι έβαλεν την Κυρίαν Ζέταν να κόψει την μέριμναν.
- Η τοπική κυβέρνηση μόνον κόφκει θέσεις που το δημόσιον χωρίς να κάμει τίποτε για να χειριστεί την ανεπάρκειαν, τόσον αριθμιτικήν, όσον τζιαι επαγγελματικήν τζιείνων που κρατεί.

Αθρώποι πεθανίσκουν ή υποφέρουν από ανεπαρκήν ανθρωπιστικήν διαχείρισην του κράτους που έσιει την βάσην της στην νεοφιλελεύθερην μυθολογίαν ότι πρέπει να κερδοφορίσει το κεφάλαιον πρώτα για να μπορέσει να φάει ο λαός.

Σταματάτε την άμυναν τζιαι περάστε στην επίθεσην.

Το κεφάλαιον μόνον άμαν φοάται μπορεί να συνετίσει την απληστίαν του.

Απληστία τον τζιαιρόν της φούσκας, απληστία τζιαι τον τζιαιρόν του χρέους.
"Όλα για το κεφάλαιον" είναι δολοφονική πολιτική για τους κοινωνικά αδύνατους.

Να λογοδοτήσουν οι Ζέτες, οι Χάρηδες τζιαι οι Ιωνάδες που κάμνουν νεοφιλελεύθερα πειράματα πας την κοινωνίαν, τζιαι να πληρώσουν πολιτικά για όσους νεκρούς εφέραν οι πράξεις τους.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

Γράφεις:
«Σταματάτε την άμυναν τζιαι περάστε στην επίθεσην.
Το κεφάλαιον μόνον άμαν φοάται μπορεί να συνετίσει την απληστίαν του.»

Κι η «επίθεση» μόνο με μαζικές κοινωνικές κινητοποιήσεις μπορεί να πραγματωθεί και να ‘χει ουσιαστικά αποτελέσματα... Για την ώρα τα δεξιά συνδικάτα [ΣΕΚ, ΟΗΟ-ΣΕΚ] και δεξιοκρατουμνες συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις [ΠΑΣΥΔΥ, ΕΤΥΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ] παρακολουθούν απαθώς, ή με υποτυπώδεις αντιδράσεις τα τεκταινόμενα σε βάρος των εργαζομένων, των χαμηλά αμειβόμενων και των ευπαθών/ευάλωτων ομάδων...