Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ανάρτηση 53/2012 - [πρωτομαγιάτικη, εργατική, τιμητική τραγουδιστική, αφιερωματική, τιμητική] – Για την Εργατική Πρωτομαγιά, την εργατική τάξη και τον Παράδεισο!


1η του Μάη σήμερα, η Μέρα των Εργαζομένων.  Όμως ΔΕΝ είναι γιορτή, αλλ’ απεργία για τους Εργάτες και τους συν-οδοιπορούντες μ’ αυτούς [κι όχι (μόνο) γλυκανάλατη γιορτούλα για τα λουλούδια και την Άνοιξη λουλούδια και διαφορές ανάλαφρες εκδηλώσεις]! 

Επιλέγουμε λοιπόν σήμερα, κι αφιερώνουμε σ’ όλους όσους αντιλαμβάνονται και νοιώθουν το βαθύτερο εργατικό μήνυμα της 1ης του Μάη, το τραγούδι “Το Δέντρο” σε μουσική Μάνου Λοΐζου, στίχους Φώντα Λάδη και εκτέλεση Γιώργου Νταλάρα. Το τραγούδι προφανώς γράφτηκε [μουσικά και στιχουργικά] για το ΚΚΕ και δη την Κομματική Οργάνωση Αθήνας, σε μια εποχή που ο Νταλάρας έκαμνε [ακόμα] παρέα «κομμουνιστάς». [Ήταν μετά που τον πιάσανε τα “εθνικά” και τα εθνικιστικά του κι έγινε και σύμβολο των απορριπτικών κι αντι-ομοσπονδιακών στην Κύπρο. Θυμάμαι σε μια συναυλία του στο Νέο ΓΣΖ, αν δεν κάμνω λάθος αρχές της δεκαετίας του ‘90, ο κόσμος του φώναζε να πει το “Το Δέντρο”, αλλά αυτός τους αγνόησε!!! Πέρσι στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, κατά τις αρχές του Ιούλη, έβγαλε και λογύδριο, βασικά για να επικρίνει το ΚΚΕ, που ΔΕΝ τολμά να διεκδικήσει την εξουσία, όπως είχε πράξει το ΑΚΕΛ]… Μια ζωή με θέσεις αλαλιών ο Γιώργος, αλλά άστα να πάνε. Η εκτίμηση [ΜΟΥ] όμως για τη φωνάρα του δεν αλλάζει!   

Πάμε λοιπόν, στο τραγούδι…

***********************
“Το Δέντρο”


Στίχοι: Φώντας Λάδης
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας


Στην Αθήνα μες το κέντρο
φύτρωσε καινούργιο δέντρο
έχει κόκκινα τα φύλλα
και ολόγλυκα τα μήλα

Σε πέντε έξι δεν αρέσει
το χτυπάνε για να πέσει
μα εκείνο δε λυγάει
κι όλο φυλλωσιές πετάει

Γύρω του λαός κι εργάτες
το φυλάνε με τις βάρδιες
σ’ ένα χρόνο σ’ ένα μήνα
θα σκεπάσει την Αθήνα

*************************
Παρεμπιπτόντως, το Σεξ-πυρ-ικού τύπου ερώτημα «Η εργατική τάξη πάει ή δεν πάει στον παράδεισο;», έχει επανέλθει εσχάτως [τα τελευταία χρόνια ένεκα της οικονομικής κρίσης] στην επικαιρότητα. Μέχρι πρόσφατα ήμουν με την άποψη ότι «τούτη» [η εργατική τάξη] έχασε τον Παράδεισο προ καιρού. Από τότε που ιερόσυλες αναρχοκομμουνιστικές και βέβηλες κι άθεες σκέψεις κατέκλυσαν τα μυαλά των εργατών. Που τότε δηλαδή, που «τούτοι» οι αθεόφοβοι, «διάβασαν Μαρξ»! Έμπην ο δκιάολος μέσα τους τζι’ αρκέψασιν να σκέφτονται ανατροπές και εργατικές εξουσίες. Ανατροπή της αστικής τάξης και των καπιταλιστικών θεσμίων - «ηθών και εθίμων». Το «έτσι τα ήβραμεν έτσι καμνουμεν», δεν ισχύει πια. «Της γης οι κολασμένοι» θέλουν να πράξουν διαφορετικά!!!  
Ευτυχώς όμως που [για τη σωτηρία της ψυχής ΗΜΏΝ] εβρέθηκαν την κατάλληλη ώρα κάποιοι καλοσυνάτοι χριστιανοί ιεραπόστολοι [της καπιταλιστικής τάξης και ηθικής] κι ανέλαβαν να σώσουν την εργατική τάξη από την αμαρτία,  εξαποστέλλοντας την μια ώρα αρχύτερα  στον Παράδεισο! Με ηθικο-χριστιανικές προτροπές για θυσίες [με στόχο, όπως λαλούν, το γενικότερο και το “εθνικό” καλό] καλούν [διάβαζε απαιτούν] από τους εργαζομένους να κάμουν θυσίες. Να κάμουν θυσίες για να σωθεί το καημένο πλην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν καπιταλιστικό σύστημα [Το ατιμούλικο  περνά δύσκολα τελευταία].
Ας πούμεν, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Μαυρίδης ελάλεν μας με πάσαν σοβαρότητα πριν κάνα μήνα: «Θέλετε κύριοι η κυπριακή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική; Μειώστετους μισθούς, ξεπουλάτε τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου και αποδυναμώστε τιςσυντεχνίες». --- Κι αν τα τινάξει η εργατική τάξη, ε τότε θα πάει στον Παράδεισο. Φυσικά θα χάσει τον γήινο παράδεισο μια και δεν θα ‘χει πλέον τα μέσα [τα χρήματα] για μπύρες, ούζα και την “παρέα” καμιάς αιθέριας ξανθομάλλουσα ύπαρξη εκ του ανατολικού μπλοκ!

Σύντροφοι Προλετάριοι, 
Θα ΜΑΣ ξεζουμίσουν [για να σωθούν οι Τράπεζες]!!! 
Φωνάζουν [ξέρετε  ποιοι] για τα 200 εκατομμύρια που χρειάζονται για να καλυφτεί το έλλειμμα του 2,5% στο ισοζύγιο πληρωμών, ξελαρυγγίζονται για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους πολύτεκνους, αλλά δεν λένε τίποτα για το ενάμισι δις(!!!) που χρειάζονται οι τράπεζες [κι άμεσα η “Λαϊκή”] για να σωθούν!!! Από που θα τα βρουν και θα τα πάρουν;    

Θα κερδίσουμε τουλάχιστον τον Παράδεισο;

Anef_Oriwn
30/4/2012 Δευτέρα 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκα κοτόπουλα «Παραδεισιώτης». Κατευθείαν από την παράδεισο στον καταναλωτή!

zep είπε...

Οφειλε η κυβερνηση (μετα το 08 βεβαια) να φκαλει καθε χρονο μισο με ενα δις πλεονασμα για να συναξει να εσιει να δοκει των τραπεζων. :D

Τζιαι λαλουν το τουντο πραμα τζιαι σοβαρομιλουν. Εχαθηκε η λογικη τζιαι η αντροπη σε τουντο κοσμο

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Σορρύ αλλά εμέν εν με ενδιαφέρει ο Παράδεισος - εν θέλω να είμαι μόνη μου!

Όσον για τη Λαϊκή, μεν έσιεις έννοιαν - κακό σκυλλί κακό ψόφον εν έσιει.

Α ρε Φούλλληηη, ασχολείσαι τζιαι συ με ..... "τρίσιες", τζιαι μάλιστα έτσι μέραν!

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα

Μα ίντα λαλείς; «Α ρε Φούλλληηη, ασχολείσαι τζιαι συ με ..... “τρίσιες”...» --- Ίντα εφαντάστεις να μεν ήμουν τζιαι κκέλης(!!!);

Μάος της Συλίκου είπε...

Κακιά Μάγισσα πάνε πολλοί στον παράδεισο, όμως δε συμφέρει να πας εκεί σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές.
Και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Δηλαδή η κόλαση είναι κατά 80°C ψυχρότερη από τον παράδεισο!
ο Παράδεισος έχει θερμοκρασία γύρω στους 525 °C
η κόλαση έχει θερμοκρασία γύρω στους 444.6 °C
http://www.esoterica.gr/articles/mystery/helltemp/helltemp.htm

κατω χουντα του ακελ. ειμαστε 3000 ατομα είπε...

ειμαι βεβαιος πως εδω γραφουν ασχημες γυναικες. εγω φευγω...

Anef_Oriwn είπε...

ΕΣΥ, είσαι γυναίκα όμορφη;