Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανάρτηση 52/2012 - [έκτακτη, πολιτική, Ανανική, “συναγερμική”, μεταλλαχτική, Xwrik-ή, Strovolioti-κη, Avevai-η, Othell-ική κι αφιερωματική *] – Το “μεα κουλπα”** του Αναστασιάδη (και του “Συναγερμού)” για το Σχέδιο Ανάν…


{Επεξηγηματικές εισαγωγικές σημειώσεις:  

1. -  Η ανάρτηση τουτη είναι αφιερωμένη στους συμπαθέστατους “Χωρικούς Στροβολιώτες” κι “Αβέβαιους Οθέλλους”, όπως και σε λοιπούς τεθλιμμένους συγγενείς, ένθερμους οπαδούς του Σχεδίου Ανάν… Τούτοι εξακολουθούν [και σήμερα – 8 χρόνια μετά το Δημοψήφισμα] να κλαυθμηρίζουν για την απόρριψη του Σχεδίου ή/και να εκθειάζουν τον «διορατικό και εκσυγχρονιστή» Νίκαρο για την τότε «τολμηρή στάση» του, αλλά παραβλέποντας εσκεμμένα τη σημερινή μεταλλαγμένη και χαμαιλεόντια συμπεριφορά του!!!  

Πιο συγκεκριμένα,
- ο συμπαθέστατος κατά τ’ άλλα o σχολιογράφος Xwrikos μιαν την άλλη αναφέρεται [με εμφανέστατη την πίκκαν τζιαι το κάγριν στον λόγο του] στην ομιλία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος που ειδικά συνεκλήθη κατά μέσα του Απρίλη του 2004 για να καθορίσει την θέση του Κόμματος έναντι του Σχεδίου Ανάν. Ο Xwrikos περιορίζεται [έμπλεος οργής και εμπάθειας] να τονίζει τα θετικά που ο Δημ. Χριστόφιαςσημείωσε στην ομιλία του για το Σχέδιο Ανάν, ενώ έκδηλα παραβλέπει να αρνητικά του Σχεδίου


- την ίδια ώρα ο blogger “κουμπάρος” Strovoliotis στην τελευταία ανάρτηση του στο blog του [όπως κι σε σχόλια του εκεί] προσπαθεί να ΜΑΣ πείσει ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ μεταλλάξει στον ΔΗΣΥ γενικότερα και στον Αναστασιάδη ειδικότερα ... 

- το ίδιο (δια)πράττει και ο επίσης blogger [και σχολιογράφος στου Strov.] ονόματι Avevaios σε ανάρτηση του στο δικό του Blog, [αλλά και σε σχόλια του στου Strovo.].  Κι αυτός  αναφέρεται [σίγουρα και με μια ευφορία στην καρδιά] στη «θετική έκπληξη από πλευράς ΔΗΣΥ» [για το Σχέδιο Ανάν], αλλά και [μετά κλαυθμών και οδυρμών] στην «από πλευράς ΑΚΕΛ και Δημήτρη Χριστόφια […] έκπληξη … [που] … ήταν αρνητικότατη, εώς και προδοτική» [άτε ρε, κάτσε τζιαι νάκκον τη μάππα χαμαί!], όμως “μηδένα [τον Νίκαρο] προ του τέλους μακάριζε”(!),  

-   και εταίρος όμως, σχολιογράφος [κι αυτός στου Strovo.], κάποιος με το σεξ-πυρ-ικό nickname Othellos, αναφέρεται [κι αυτός με έshκιν] στο «‘ΟΧΙ’ του ΑΚΕΛ [που] ήταν χλιαρό!»…[Πάλι ακλα που εν το λαλει τζιαι χογλαστόν!!!]... 

2.  ** - Αναφορά στην απορία του Strov. για το “μεα κουλπα” του ΔΗΣΥ τζιαι του Νίκαρου] έκαμα πιο πάνω,αλλά θα σταθώ εκτενώς, σ’ αυτό, και πιο κάτω}…


***********************
Επί του κυρίου θέματος:
«Συμπληρώνονται 8 χρόνια από την ημέρα που οι ελληνοκύπριοι απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο Ανάν. Με την απόφαση τους αυτή, οι ελληνοκύπριοι δεν απέρριψαν τη λύση του Κυπριακού αλλά ένα σχέδιο που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και δεν απαντούσε στις ανησυχίες τους.» --- Οοοπππαααα!!! Το «…σχέδιο […] δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και δεν απαντούσε στις ανησυχίες…», λαλούν τωρά στον ΔΗΣΥ!!!


Παράλληλα ο Πρόεδρος του “Δημοκρατικού Συναγερμού”, με δηλώσεις του καυτηρίασε την επαναφορά όπως είπε προτάσεων που απερρίφθησαν από την συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού.


Αχχχ, ρε Xwrikε μου! Τζι’ ΕΣΟΥ εφαήθηκες τόσα χρόνια να [ΜΑΣ] παραθέτεις την ομιλία του Δημ. Χριστόφια και να προσπαθείς να ΜΑΣ πείσεις ότι εγκλιμάτισε [τότε] το ΑΚΕΛ [ο ομοϊδεάτης σου ο Avevaios σαφώς μιλά τζιαι για «προδοτική» στάση και συμπεριφορά]… Όμως κοίτα να δεις που τα [προεκλογικά] τερτίπια του καιρού αναγκάζουν τους διορατικούς συγχρόνους πολιτικούς του ΔΗΣΥ να ΜΑΣ πουν ότι είχαμε να κάμουμε μ’ «… ένα σχέδιο που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και δεν απαντούσε στις ανησυχίες…» [των ελληνοκυπρίων]. Εξ ιδίων, λοιπόν, τα βέλη συμπαθέστατοι οπαδοί του Σχεδίου - και του Αναστασιάδη! [Ο καημένος Xwrikos μάλιστα επέλλανεν μας με το να ΜΑΣ λαλεί ότι ο Πρόεδρος θα ‘πρεπε στις συνομιλίες με τον Ταλάτ να επαναδιαπραγματευτεί το Σχέδιο Ανάν]… Άστε που στην ανακοίνωση τους οι ΔΗΣΥ-ικοί μας λένε ότι «… οι ελληνοκύπριοι δεν απέρριψαν τη λύση του Κυπριακού»επιμελώς αποφεύγοντας [για ακόμη μια φορά] να αναφερθούν σε λύση ομοσπονδίας…   

Να σημειωσω ότι σήμερα είχαν και την πρώτη τους συνάντηση, ΟΙ της συντονιστικής επιτροπής που συνέστησαν τα κόμματα του λεγόμενου “ενδιάμεσου χώρου”! [Θθου Κύριε, φιλάκι στο στόμα μου(!) για να μη πω και τίποτε άλλο για τους (εν)διάμεσους!]...  



Όλα τα κόμματα [τα“ενδιάμεσα”] καταθέσαν το καθένα το δικό του  προσχέδιο διακήρυξης Αρχών. Σύμφωνα με αποψινό ρεπορτάζ του Στέλιου Κρέουζου στις ειδήσεις στο ΡΙΚ1, ΜΟΝΟ το ΔΗΚΟ κάμνει αναφορά σε λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι άλλοι εν δυνάμει εταίροι του σε μια προεκλογική συμμαχία [ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι] περί άλλων τυρβάζουν!  Εν τζιαι να ‘ν’ μόνος του ο Νίκαρος, στο ποιείν την πάπια για την ΔΔΟ!


************************
Σχόλια ΕΜΟΥ ΤΟΥ Ιστολόγου [κι όχι μόνο]:


Τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ [με προεξάρχοντα τον Νίκαρο] τις επισήμανα ουκ ολίγες φορές, όπως, ας πουμεν, στην προ-προηγούμενη ανάρτηση μου. Εκει υπήρξε και Strovolioti-κη παρέμβαση υπέρ του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ και με αιχμές κατά του ΑΚΕΛ, για τυχόν και «στηρίξει υποψήφιο του εθνικιστικού κέντρου»

Πάντως η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ προκάλεσε τις εύλογες απορίες [ΚΑΙ] του συντάκτη του “Πολίτη” Γιώργου Κασκάνη που γράφει σήμερα [27 του Απρίλη] σε κείμενο του υπό τον τίτλο “Η σαλάτα …” στην καθημερινή του στήλη “Δεύτερη Ανάγνωση” και διερωτάται:

“Θυμάμαι ότι όλα αυτά [σημ. Ιστολόγου: που περιλαμβάνονται στην Ανακοίνωση] τα έλεγε μακαρίτης ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Έτσι ακριβώς όπως καταγράφονται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ. Μόνο που αυτός είχε πει «όχι» και ο ΔΗΣΥ «ναι». Ποιος είναι σήμερα εκτιθέμενος; Διότι αν ο Τάσσος είχε τότε δίκιο, ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να παραδεχτεί το λάθος του και να το αναγνωρίσει.”

Θα προσπαθήσω αύριο [γιατί τώρα είναι ήδη αργά] να παραθέσω εδώ [υπό την μορφή υστερογράφου] ολόκληρο του κείμενο του Κασκάνη…


Anef_Oriwn
Σάββατο 28/4/2012 

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ


Ειδα εργα την ωραν τον αποφασεων απο τον δησυ τζαι ειδα λογια που κατι ποτουθκια κοτσινα οτι θελουν λυσην κλπ κλπ κλπ ενω στην πραξην κρατουν την κυπρο διχοτομιμενην.

τουτην την φοραν θα ψηφησω με τα εργα οχι με τα λογια.

Ο γνωστος εμπαθης κιστιμενος αντιακελικος Χωρικος.

ΥΓ Αμαν θελεις να μιλησουμεν για μεταλαξεις βαλε δαμε την αναλυσην του ακελ για το σχεδιον αναν βαλε τζαι τις εισηγησεις του ακελ για αλλαγες στο σχεδιο αναν το 2004 τζαι βαλε τζαι την νεαν του θεσην του 2012 οσον αφορα το πρεοδρικο συμβουλιον που εβαλεν το ακελ στο πλαισιο για συνεργασαιν με τα κομματα του κεντορυ τζαιθα εβρεις ποιος μεταλασετε.

Οσον αφορα την μεταλαξη του νικαρου απλα βαλε δαμε το αθρον του για την λυσην το οποιον εγραψεν μετα την ανακοινωσην της υποψηφιοιτητας του οπου λαλει τες θεσεις του καθαρα τζαι ομορφα τζαι χωρις να αγχοθει αν τον υποστηριξουν οι κεντρωοι οι οχι.


Οπως τζαι να εσιει ο καθενας εθκιαλεξεν τον δρομον του τζαι εβρεθηκαμεν καρτζι καρτζιν τουτην την φοραν αντι διπλα διπλα οπωςτο 2008 και καρτζι καρτζιν θα βρεθουμαστε στο μελλον διοτι εγιω για να ξαναψηφησω ακελ πρεπει να μεν μεινει ενας που τουτους που εν σημερα στα πανω δωματα του ακελ διοτι τους θεωρω ολους συνενοχους για τα που εφεραν τα πραματα τζαι που οδηγησαν την κοινωνια.

Anef_Oriwn είπε...

«Γνωστε εμπαθη κιστιμενε αντιακελικέ [Συ είπας] Χωρικε»,
Χαίρε, τζι’ ο Κύριος μιτά ΣΟΥ!!!

Κάμνω τζι’ εγιώ λάθη όταν γράφω [και δη στα βιαστικά], αλλά ΕΣΥ με ξεπερνάς κατά πολύ! Εν ‘ν’ πολλή η σύγχυση σου φαίνεται! Εξ ου και οι μπόλικοι αναγραμματισμοί στα γραπτά σου!

Σ’ αυτήν μου την παρέμβαση θα σημειώσω ΜΟΝΟ, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην ουσία «εβρεθηκαμεν […] διπλα διπλα»! Απλώς το 2008 συντάχτηκες [αν τελικά το έπραξες] προσωρινά μαζί μας, προφανώς από παρορμητικότητα!

Woofis είπε...

Καλημέρα σας φίλτατοι.

Εν λάθος γεννικά να φκάλλεις συμπεράσματα πας στο καχ(ή γ)ριν σου. Όπως εν λάθος να κατηγορείς κάποιον για έναν κάγριν (π.χ. αντι-ακελικόν, χριστοφιανικόν κλπ.) όταν έσιεις τα δικά σου (αντι-συναγερμικά, αντι-αναστασιαδικά) να σου σκιάζουν την κρίσην.
Συμφωνώ επίσης με τον Χωρικόν ότι στο θέμαν του Ανάν, παρά τες γλυφο-απορριπτικές δηλώσεις Νίκαρου τζιαι συναγερμού, εν απλά δηλώσεις, ήτοι κουβέντες. Έννεν έργα. Ειδικά για το Ανάν τζιαι την μετά αυτού εποχήν έργα εκάμαν θκιό εκλελεγμένοι προέδροι, ο Τάσσος τζιαι ο Χριστόφιας. Τζιαι οι θκιό εκλελεγμένοι που ούλλους τους υπόλοιπους πλην συναγερμού. Τζιαι ο νοών νοείτω.
Κοντός ψαλμός αλληλούϊα Άνευ τζιαι βάλλοντας στην πάνταν το επικοινωνιακόν χάππιν των "μεταλλάξεων" που έβαλεν στη μόδαν προφανώς κάποιος εκ των επικοινωνιολόγων του ΑΚΕΛ: με ποιον εν πιο κοντά το ΑΚΕΛ στην αντίληψην του κυπριακού τζιαι της δυνητικής του λύσης; Με το συναγερμόν ή με τους υπόλοιπους; Προσπάθα να απαντήσεις με έναν εκ των θκιό για να μεν πελαγοδρομούμεν. Εμέναν την άποψην μου ξέρεις την ή αν οϊ δε την τελευταίαν μου ανάρτησην. Cheers!

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΕΒΑΛΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΛΗ ΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΚΟΨΑ ΠΙΣΩ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΒΚΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΚΑΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΡΠΑΣΙΤΙΚΟ..ΤΖΑΙ ΦΑΚΚΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΑΝΔΙΕ

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουμπάρε (χωρίς εισαγωγικά) Anef, ώρες ώρες νομίζω πως βρίσκεις τον Κάρογιαν πιο συμπαθητικό από έμενα. Αυτό είναι εξόχως προκλητικό αφού και πιο ωραίος είμαι, και πιο έξυπνος – παρά την φαλάκραν.

Όμως ξέρεις, τα πολλά λόγια εν φτώσια. Όταν δηλώσεις εσύ κάτι ανάλογο, τότε θα αποκτήσουν υπόσταση τα λόγια σου:
“Δεν νοιώθω άνετα με τη συμπεριφορά του Αναστασιάδη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αφαιρέσει από το πρόγραμμα του την ΔΔΟ. Αν το κάνει *δεν* θα με εκφράζει πλέον. Αν το κάνει *δεν* πρόκειται να τον ψηφίσω, σε ικανοποιεί αυτό;”

zep είπε...

Επιστεψες τζιαι σου του χωρικου οτι ενεψηφισε Κασουλιδη το 08.

Που τζιαμε τζιαι τζιει, εν ενδεικτικο το ποσο προχειρα, καιροσκοπικα τζιαι κοντοφθαλμα συμπεριφερεται ο Αναστασιαδης (τζιαι ακολουθουν οι οπαδοι του).

Με το να αποφευγεις να αναφερθεις στη ΔΔΟ, με το να λαλεις οτι ενα αποσυρεις τες προτασεις του Χριστοφκια, με το να λαλεις οτι εννα βαλεις διαπραγματευτη αλλον εκτος που τον προεδρο. Μα ποιο νομιζεις εν που περιπαιζεις? Ατε να τα πιστεψει ο χωρικος τζιαι ο στροβολιωτης που εν νακκον χαμηλης νοημοσυνης. Παρακατω...
Τι εκαμες? Εννα πεισεις τους απορριπτικους?

Τζιαι ατε τζιαι επεισες τους. Εν ετσι ποννα λυθει το Κυπριακο? Με το να αποφευγουμε να λαλουμε του κοσμου η ΔΔΟ εν η μονη λυση? Με το να τασουμε αποσυρση προτασεων, ενταφιασμους τζιαι με πυραυλους?

Εν ετσι που λοαρκαζετε να λυσετε το Κυπριακο κοπελια της δεξιας? Με καιροσκοπισμους τζιαι εξυπνοβλακειες? Εν οπου γελασει σε τουντο τοπο?

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΑΝ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨ.ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΚΑΤΟΥΣ.Ε ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΖΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΑΧΤΙ ΡΕ ΑΧΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τζαι για την ταμπακιεραν

ολοκληρη η ανακοινωση του ΔΗΣΥ.

25/04/2012
Οι προσδοκίες εξανεμίζονται

Χθεσινή ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφέρει:

Συμπληρώνονται σήμερα οκτώ χρόνια από την ημέρα που οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο Ανάν. Με την απόφαση τους αυτή, οι Ελληνοκύπριοι δεν απέρριψαν τη λύση του Κυπριακού αλλά ένα σχέδιο που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και δεν απαντούσε στις ανησυχίες τους. Παράλληλα απαίτησαν να αξιοποιήσουμε το καθεστώς μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διεκδικήσουμε μια πιο δίκαιη και πιο λειτουργική λύση.

Οκτώ χρόνια μετά παρακολουθούμε την τουρκική αδιαλλαξία να παραμένει άκαμπτη και τη διεθνή κοινότητα να παρουσιάζει κόπωση και αδιαφορία. Οι προσδοκίες του κυπριακού ελληνισμού αντί να ενισχύονται εξανεμίζονται.

Αυτή την κρίσιμη για τον κυπριακό ελληνισμό ώρα, επιβάλλεται η συλλογική διαχείριση της εθνικής μας υπόθεσης, ο επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής μας πολιτικής και η αλλαγή της διαπραγματευτικής μας τακτικής. Αυτό υπαγορεύει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε και τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα που δημιουργούνται στην περιοχή μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανακτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια λύση η οποία θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις επιδιώξεις και προσδοκίες των συμπατριωτών μας.

http://www.disy.org.cy/default.asp?id=549

xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

«Γνωστε εμπαθη κιστιμενε αντιακελικέ [Συ είπας] Χωρικε»,

Το ζουμίν [στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ] είν’ εδώ: «Συμπληρώνονται σήμερα οκτώ χρόνια από την ημέρα που οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο Ανάν. Με την απόφαση τους αυτή, οι Ελληνοκύπριοι δεν απέρριψαν τη λύση του Κυπριακού αλλά ένα σχέδιο που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και δεν απαντούσε στις ανησυχίες τους.»

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Σίγουρα και δεν κρίνω τις θέσεις του οποιουδήποτε, είτε «τούτος» εν ο Κκαρογιαν, ya «τούτος» εν που τον Στρόβολο [Strovoliotis] ή που Χωριό Xwrikos]! Το κάθε τι το κρίνω πολιτικά! Κι εμμέσως πλην σαφώς κι ΕΣΥ παραδέχεσαι ότι ο Νικαρος λίγο πολύ περιπαίζει ΣΑΣ, στην προσπάθεια του να κερδίσει ψήφους από το ενδιάμεσο χώρο. Τι άλλο μπορεί αν σημαίνει η συγκεκριμένη τοποθέτηση σου;: «Δεν νοιώθω άνετα με τη συμπεριφορά του Αναστασιάδη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αφαιρέσει από το πρόγραμμα του την ΔΔΟ.»
Τώρα ΕΣΥ αν το ανέχεσαι και αντέχεις ΤΟΝ, πρόβλημα σου!
Όμως γίνεται να εμπιστευτείς κάποιον [κι αυτό το λέω και για τον Xwriko και για τον Woofis] που στον λόγο του ΔΕΝ τολμά πλέον να αναφέρει τη λέξη Ομοσπονδία; Τι πάει να πει Woofis, ότι «… οι γλυφο-απορριπτικές δηλώσεις Νίκαρου τζιαι συναγερμού, εν απλά δηλώσεις, ήτοι κουβέντες»; Δηλαδή περιπαίζει μας; Εμείς τι να πιστέψουμε;
Α, και παρεμπιπτόντως, Woofis, εγιώ εν τζιαι δέχτηκα ποττέ ότι «…εν πιο κοντά το ΑΚΕΛ στην αντίληψην του κυπριακού τζιαι της δυνητικής του λύσης […] με το συναγερμόν …[αλλά ούτε και] … με τους υπόλοιπους»! Αλλά αυτό θα το αναλύσω κάποια άλλη φορά!

νεος είπε...

Ε, να περιμένουμε το "εμβολιασμένο" (εκ της Θεοχάρενας) πρόγραμμα του Αναστασιάδη στο Κυπριακό για να κρίνουμε καλό.

Αν περιέχει αναφορά σε ομοσπονδία τζιαι δη σε διζωνική, "κερδίζουν" σε τούντο debate οι φίλοι, αν όχι;

Έκαμε συνέδριο για να πιάσει το χρίσμα ο κ.Νίκος τζιαι απέφυγε να αναφερθεί στη μορφή λύσης. Τρεις μήνες προεκλογική τζιαι εν τα εκατάφερε κόμα να ψελλίσει ο μ ο σ π ο ν δ ι α...

Η κολοσυρμαθκιά της κουφής φαίνεται.

Προβλέπω πως δεν θα τα καταφέρει ούτε τους επόμενους μήνες, δεν θα τολμήσει. Εν δεμμένος χειροπόδαρα που την Θεοχάρους και τους συν αυτής.

Τουλάχιστον το ΔΗΚΟ (το "επίσημο") τολμά τζιαι βάλλει τη λέξη-φράση ΔΔΟ στο τραπέζι, εν παρήγορο σε τούντη πολιτική πραγματικότητα που βιώννουμε.

Που τον ΔΗΣΥ εν περιμένω να ακούσω τούντη λέξη μες το 2012.

Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Το προσχέδιο του κοινού πλαισίου προτάσεων για τις προεδρικές εκλογές παρέδωσε σήμερα το πρωί στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο Αντιπρόεδρός του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνεται αναφορά σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σημείο το οποίο είχε θεωρηθεί ως «αγκάθι» για την επίτευξη παραπέρα συγκλίσεων.

Μια επίσης κοινή θέση που περιλαμβάνεται στο έγγραφο, είναι το αίτημα για απόσυρση ορισμένων προτάσεων του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής που καταρτίστηκε από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Κίνημα Οικολόγων, με στόχο την επεξεργασία του πολιτικού πλαισίου και την ολοκλήρωση της Κοινής Διακήρυξης.

Τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη σε επίπεδο αρχηγών με στόχο τον καθορισμό κριτηρίων για την επιλογή κοινού υποψηφίου. Στη συνάντηση αναμένεται να κατατεθούν και ονόματα υποψηφίων Προέδρων.

Αλλος Νέος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
νεος είπε...

Καλά, εν τζιαι περίμενα που τον Νικολάκη τίποτε διαφορετικό, είπαμεν, το "επίσημο" ΔΗΚΟ...

Τζιαι πάλε όμως, μόνο τζιαι μόνο που έμπηκε -έστω τζιαι σαν εμπόδιο- η διζωνική στο τραπέζι του "ενδιάμεσου", αποκαλύπτει τα κόμματα της απόρριψης τζιαι ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Αν τούτο εγινόταν τζιαι με τους Θεοχάρους-Αναστασιάδη, ακόμα καλύτερα για τη Κύπρο. Δυστυχώς όμως ο κ. Νίκος επροτίμησε να εμβολιαστεί...

Νεότερος Νέος είπε...

Οι αναλύσεις και τοποθετήσεις σας πάσχουν. Το δε επίπεδο σας είναι οριζόντιο.
Άγια Ολάν. Πιο μεγάλο γκαντέμη από τον πρόεδρο μας δεν έχει πουθενά αλλού στο σύμπαν!
Όποιον υποστηρίζει ο Χριστόφιας, πάει του κώ___. Όσοι δεν πέθαναν έχασαν τη μάχη των εκλογών. Χουσέιν, Καντάφι, Μάριον Κάρρογιαν, Μπρέζνιεφ, Μιττεράν, Φλωράκης, Ιερώνυμος, Καποδίστριας, Μακάριος,Άσσαντ, Τσιάβεζ, Γκόρτον Μπράουν, Νικολάκης Σαρκουζής κτλ. Σειρά παίρνει η Άντζιελα τζιαι πάει λέγοντας η γκαντεμιά.
Άτε, ζωή σε λόγου μας!!!

Anef_Oriwn είπε...

Το ότι μπορεί να μην «… περιλαμβάνεται αναφορά σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας […] στο προσχέδιο…», που θα συζητήσουν και πολύ πιθανόν να εγκρίνουν τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου ως [προεκλογική] Κοινή Διακήρυξη [θέσεων], “απελευθερώνει” και το ΑΚΕΛ από τα στεγανά της επιδίωξης πολιτικών συμμαχιών με το λεγόμενο Κέντρο. Κι έτσι θα μπορεί να προχωρήσει με δικό του υποψήφιο [κομματικό ή της ευρύτερης Αριστεράς] και μάλιστα στη βάση ενός κοινωνικού προσράμματος!
Προσωπικά όμως αναμένω ότι εν να shίσουν τες τζιεφαλάες του για το όνομα του κοινού [τους] υποψηφίου!

zep είπε...

Που τζιαιρος που συσσωμη η αντιπολιτευση εζηταν παραιτηση του Χριστοφκια τζιαι τωρα εγινηκαν 1000 κομμαθκια. Να παραιτηθει για να κυβερνησει ποιος? Πλασματα με αποδοχη του 10 τζιαι 15%?

Ανώνυμος είπε...

Anef, αν υπάρχει κάποιος που παίζει πελλόν και περιπαίζει είσαι εσύ. Εγώ ξεκαθαρίζω πλήρως τη θέση μου, βάζοντας κόκκινη γραμμή για τις θέσεις του Αναστασιάδη.
Εσύ προφανώς *δεν* είσαι σε θέση να κάνεις κάτι ανάλογο.

Strovoliotis.

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Ιντα μούγια σε δάκκασεν! Εν για τον Αναστασιάδη που είπα ότι περιπαίζει [ΣΑΣ]!!! Τζιαι δαμαί θωρούμεν την κουφή τζι’ εν να γυρέφκουμεν την κωλοσυρμαθκιά της;

νεος είπε...

Άνευ, εννοείται πως αν καταφέρει ο Νικολάκης να σύρει το ΔΗΚΟ, επίσημο-ανεπίσημο, στους αρχιεπισκοπικούς, εν χαράς ευαγγέλια για το ΑΚΕΛ τζιαι τον κόσμο του.
Ο Στροβολιώτης θεωρεί -αν εκατάλαβα καλά- πως υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει το ΑΚΕΛ που τες θέσεις του στο κυπριακό τζιαι δη στην ΔΔΟ;

Δαμέ ανακοινώνει ο Ντάουνερ υποψία αλλαγής της διαδικασίας τζιαι άρωμα πολυμερούς, τζιαι ο Αναστασιάδης λαλεί πως ανησυχεί...

Τι κόκκινες γραμμές Στροβολιώτη μου βάλλεις; Εν θωρείς; Εν ακούεις;

Ανώνυμος είπε...

είσαι μπογιατζής στην πραγματική ζωή; δεν μπορώ να διαβάζω τα κείμενα...

Anef_Oriwn είπε...

[Πιο πάνω] Ανώνυμε,

Η Φύση και η Ζωή εν γεμάτη χρώματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Νέε, δεν πιστεύω πως ο Αναστασιάδης ή το ΑΚΕΛ να αποστούν της ΔΔΟ, αλλά δυστυχώς μέσα στη μανία τους να μείνουν ή να γίνουν εξουσία εξευτελίζονται.

Όμως:

Ανεφ, ακόμα δεν το πιάνεις α; Σου λέω ευθέως: αν ο Αναστασιάδης βγάλει πρόγραμμα που δεν περιέχει ΔΔΟ, έστω και περιφραστικά, γιατί θέλει δυστυχώς τους κκιλίντζητρους του "κέντρου", τότε *δεν* θα τον ψηφίσω.

Σε ανάλογη κατάσταση, όπου το ΑΚΕΛ θα συμπεριφερόταν με παρόμοιο τρόπο, εσύ τι θα έκανες;
Strovoliotis.

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Μια χαρά το ‘χω πιάσει! Ο Αναστασιάδης έχει ήδη «αποστεί» τη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία [εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες δεν αναφέρει ούτε καν τη λέξη «Ομοσπονδία» για τους «κκιλίντζητρους του “κέντρου”»]… Το ΑΚΕΛ ΔΕΝ πρόκειται να το κάμει!!!!!! Αν σκόπευαν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα έβαζαν τη ΔΔΟ στο Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης!
Παρεμπιπτόντως «περιφραστικά» τι πάει να πει;

νεος είπε...

έστω τζιαι ...ποϋριν...θέλει να πει ο Στροβ...

Αλλά ούτε ποϋριν εν θα του κάμει τη χάρη ο Νίκαρος. Το πολλύ-πολλύ να υιοθετήσει ρητορικά την 8η Ιουλίου τζιαι να το παίξει ευρωκό: πολιτική για τους χαζούς δηλαδή. Άλλα εννοώ, άλλα λαλώ, τζιαι άλλα κάμνω...

Με τη δέσμη ιδεών για συγκλίσεις που έδωσε το ΑΚΕΛ, μόνο μια πτέρυγα του ΔΗΚΟ (η μεγαλύτερη) θα μπορούσε να συμφωνίσει, αλλά με δικό της υποψήφιο.

Οπότε, ας μας λείπει το βύσσινο. Στο β' γύρο περνούμε τζιαι χωρίς βοήθειες. Ιδίως αν το ΔΗΚΟ προσκολληθεί στους απορριπτικούς, με σωστή (επανενωτική-αντιεθνικιστική-αντιαρχιεπισκοπική-αντιευρωκοκική-αντικουλιακή) προπαγάνδα, η αριστερά μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τον Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο με κόσμο της κεντροαριστεράς.

Στροβολιώτη, τούτοι οι "ενδιάμεσοι", εν τον κ. Νίκο που εννά ψηφίσουν στον Β' γύρο, τούτο να το θεωρείς δεδομένο.

Οπότε, αν θα φεις που το καράβι, φύε που τα τωρά να μεν εκτεθείς τζιολάς...