Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ανάρτηση 43/2012 (τεσσαρακοστή τρίτη τού 2012) – [επίκαιρη, θρησκευτική, πασχαλινή, εθιμική, λαμπρατζιάτικη, αντι-εκφυλιστική] – Για τον εκφυλισμό του (πασχαλινού) εθίμου της λαμπρατζιάς. [Αναδημοσίευση]…



Εισαγωγικά:

 

Σερφάροντας στο internet σ’ αναζήτηση υλικού για να συ(γγ)ράψω κάποιο αιρετικό κείμενο για το Πάσχα [“άγιες” μέρες που είναι], αίφνης θυμήθηκα πως πριν μερικά χρόνια ο φίλτατος δάσκαλος [της κυπριακής blogόσφαιρας] Lexi_Penitas είχε γράψει ένα κείμενο για το [εκφυλισμένο πλέον] έθιμο της λαμπρατζιάς… Άφησα λοιπόν κατά μέρος τις όποιες αμαρτωλές σκέψεις μου για ένα βέβηλο κείμενο που θα αποδημούσε  το [λεγόμενο] “Θείο Δράμα” ή τα [λεγόμενα] “Αγία Πάθη” [κάποιοι μάλιστα τους κάμνουν και αναπαραστάσεις] ή “Σε τι χρησιμεύει η Μεγάλη Εβδομάδα;”  ή για το “Άγιο Φως”  και τους τσαρλατανισμούς περί αυτού [link: http://www.youtube.com/watch?v=S66f87b05oM], κι έψαξα και βρήκα το post του αγαπητού Λέξη… Ήταν του Απρίλη του 2008  και το αναδημοσίευσε την επόμενη χρονιά.

 

Επειδή λοιπόν, η προβληματική κατάσταση με τις λαμπρατζιές εξακολουθεί [4 χρόνια μετά] να παραμένει το ίδιο έντονο, οξύ και καυτό [φωτιές είν’ αυτές] θα προχωρήσω σε ανάρτηση του σχετικού κειμένου του Lexi_Penitas … [Πάντως «τούτος» έχει εδώ και πολύ καιρό χαθεί από την blogοσφαιρική πιάτσα. Ελπίζω να ‘ναι καλά εκεί που είναι και μ’ ότι ασχολείται κι ας αψιουρίζεται τώρα που τον συναφέρνω!]…      

 

Μια κουβέντα όμως να πω και γα τις «αναπαραστάσεις» για τις οποίες έκαμα μνεία πιο πάνω και που συγκαταλέγονται κι αυτές στις υπερβολές που συνήθως μας διακρίνουν.  Στον Κάθηκα, ας πούμεν, ο Κοινοτάρχης κουβαλάει στη ράχη συνοδευμένος από [δήθεν] ρωμαίους στρατιώτες και φορώντας ακάνθινο στεφάνι ένα μεγάλο σταυρό [γιατί δεν βλέπουμε ιεράρχες να λαμβάνουν μέρος σ’ αυτούς τους μαζοχισμούς;], ενώ φέτος στην αναπαράσταση των “Παθών” που έκαμε για πρώτη φόρα η λατινική κοινότητα στη Κύπρο περιελάμβανε και σταύρωση!!! Άγω θα αναφωνήσω: «Έλεος πιον!»

 

 

**************************

Γιατί οι Κυπραίοι γίνονται όλο και περισσότερο υπερβολικοί;

 

[του Lexi_Penitas – link:  http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2008/04/blog-post_19.html, 19 Απριλίου 2008 ]

 

[Οι όποιες επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου]…

 

 Το ζούμε κάθε Πάσχα. Οι σχετικά αθώες κροτίδες του παρελθόντος γύρω από τη λαμπρατζιά και συμβόλιζαν την κοσμοχαλασιά που επικράτησε την ώρα της ανάστασης, μεγάλωσαν στις μέρες μας και έφτασαν το μέγεθος βόμβας τύπου υδροσωλήνα. Η ίδια η λαμπρατζιά που σύμφωνα με τη παράδοση χρησιμεύει στο συμβολικό κάψιμο του Ιούδα κατάντησε σε πολλές περιπτώσεις τεραστίων διαστάσεων πυρά η οποία απειλεί σπίτια και ανθρώπους.

 

Το λαθρεμπόριο κροτίδων από τα κατεχόμενα ανθεί αυτό τον καιρό αφού οι επιτήδειοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Εκμεταλλευόμενοι την ηλιθιότητα και την επιπολαιότητα νεαρών και μεγαλυτέρων κάνουν χρυσές δουλειές. Όλο και περισσότεροι κάθε χρόνο χάνουν μέλη του σώματος τους από το βάρβαρο αυτό συνήθειο.

 

[...] παρευρεθήκαμε στην ακολουθία της ανάστασης σε χωριό της επαρχίας Πάφουˑ γύρω από την εκκλησία επικρατούσε κλίμα τρομοκρατίας. Οι εκρήξεις διαδέχονταν η μια την άλλη με διαφορά δευτερολέπτων και κάθε φορά νόμιζες ότι θα πέσει η εκκλησιά. Το χειρότερο είναι ότι είδα πατεράδες να στρατεύουν τα παιδιά τους στο σπορ αλλά και τους εκπροσώπους της τάξης να χασκογελούν με την όλη εικόνα. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

 

Που θα πάει; Δεν θα έχουμε κανένα νεκρό; Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι εκεί πριν οι σοφοί του κράτους και οι βουλευτές μας πάρουν μέτρα. Προσωπικά ένα και μοναδικό μέτρο μπορεί να σταματήσει το κακό πριν μεγαλώσει κι' άλλο. Η πλήρης και με αυστηρές ποινές απαγόρευση των κροτίδων! Ο Κύπριος έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά του μεγέθους. Δεν ξέρει που σταματά η διασκέδαση και που φτάνει η υπερβολή.

 

Φτάσαμε στο σημείο πολυάριθμες ομάδες να ξενυχτούν φυλάγοντας τα ξύλα της λαμπρατζιάς από το προηγούμενο βράδυ για να μην τους τα κλέψουν ή να μην τους τα κάψουν αντίζηλοι από γειτονικά χωριά ή συνοικίες. Η ηλίθια "άμιλλα" για τη πιο μεγάλη και εντυπωσιακή λαμπρατζιά κατέληξε σε φαινόμενα χουλιγκανισμού. Οι δήθεν πιστοί έγιναν συμμορίτες και καταδρομείς προκειμένου να αποτρέψουν τους "εχθρούς" από το να ανάψουν μεγαλύτερη φωτιά από αυτούς. Άσε που ολόκληρα υγιή δέντρα κόβονται και γίνονται θυσία στο βωμό της ατέλειωτης βλακείας τους.

 

Κρίμα γιατί αντί να γινόμαστε καλύτεροι, εκφραζόμαστε όλο και περισσότερο μέσα από την υπερβολή. Στην υπερβολή καταφεύγει συνήθως κάποιος που ψάχνει την επιβεβαίωση, την προβολή ή την καταξίωση όταν δεν τα καταφέρει συμπεριφερόμενος φυσιολογικά. Όταν όμως το φαινόμενο αποκτά μαζικές διαστάσεις τότε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνία με χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και απουσία αξιών και οράματος.

 

 

*************************

Τέλος παραθέτω κι ένα σχόλιο μου που κατάθεσα στη τότε συζήτηση [στις 26/4/2008] και το οποίο πρόεκυψε από μια παρέμβαση του αγαπητού Aceras:  

 

« … καταθέτω κάποιες σκέψεις για το ζήτημα των “λαμπρατζιών” ή καλύτερα της διατήρησης και οργάνωσης του εθίμου των “λαμπρατζιών” που από το “… λαμπρόν [που αφταν οι παγανοί προγόνοι μας για] να καθαρίσουν οι ξιμαρισιές της χρονιάς με την φυγήν του σιειμώνα…” [σημ. Ιστολόγου 14/4/2012: λόγια από το σχολιο του Aceras], ο χριστιανισμός το μετέτρεψε στο κάψιμο ενός ανθρώπου, του Ιούδα (που τελικά έπαιξε κι αυτός το ρόλο που του προκαθορίστηκε σύμφωνα με τας Γραφάς!).

 

Στο [όποιο] χωριό […] θα μπορούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση (το Κοινοτικό Συμβούλιο) να θέσει υπό την αιγίδα του (όπως αρέσκονται κάποιοι να λαλούν) τη διοργάνωση της όλη διαδικασίας (ούτως ώστε να πάρει κι ένα παγκοινοτικό χαρακτήρα αλλά και για να γινόταν εξ αρχής και κάποιος έλεγχος, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι θα ‘μπαιναν και απαγορεύσεις ή ετσιθελικοί περιορισμοί. Ο έλεγχος θα αφορούσε κυρίως τη θέση της “λαμπρατζιάς” αλλά και το μέγεθος της). Το Κοινοτικό Συμβούλιο, αν σ’ αυτό υπάρχουν νέοι άνθρωποι (όχι αποκλειστικά με την έννοια της ηλικίας), με οράματα και διάθεση για πρόσφορα και παράλληλα διαθέτει κι ένα δραστήριο Γραμματέα, που δεν κολλά σε τεχνοκρατικές (διάβαζε γραφειοκρατικές) διαδικασίες, θα μπορούσε σε συνεργασία με τις νεολαιίστικες οργανώσεις (ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ, Κέντρο Νεότητας κ.α.), να οργανώσει το μάζεμα των ξύλων για το άναμμα της “λαμπρατζιάς” σε συγκεκριμένους και ελεγχόμενους χώρους (π.χ. πάνω σε μεταλλικές πλατφόρμες από παλιά φορτηγά αυτοκίνητα). Έτσι στο έθιμο παίρνει και μια μαζικότητα καθώς εμπλέκονται όλο και πιο πολλοί νέοι (και ας μην πεταχτεί κανένας να μας πει ότι χάνουν την αυτόνομη δραστηριότητα τους) και επίσης αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες, η αλόγιστη σπάταλη ξυλείας και τα ακραία περιστατικά.

 

Αν όμως η Τοπική Αρχή (η οποιαδήποτε Τοπική Αρχή) έχει στις τάξεις της, “γηραλέους”, γραφειοκράτες και “δεν βαριέσαι αδελφέ” κοινοτάρχες, μέλη και γραμματείς (που λειτουργούν σαν Φαρισαίοι), τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει και τα πράματα οδηγούνται εκτός έλεγχου!»

 

***************************

Τέλος δεν θα παραλείψω [αν και άθρησκος] να ΣΑΣ ευχηθώ όπως,

Καλά να περάσετε τις Πασχαλινές Γιορτές! Και το φαΐ και το ποτό με μετρό!!!

 

Anef_Oriwn

Σάββατο 14/4/2012


*****************************

Υστερο-γραφική σημείωση Ιστολόγου 14/4/2012 – 12.30 μ.μ.:

 

Για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και να μην δημιουργούνται παρερμηνείες όπως αυτές που κατατρύχουν τον συμπαθέστατο πλην εμπαθέστατο τακτικό επισκέπτη - παρακολουθητή μας και ρυπαρογράφο akel watch να συμπληρώσω την κατακλείδεια τοπέτηση μου και πλάι από το «άθρησκος» να βάλω και το «άθεος»!!!

 

Anef_Oriwn

30 σχόλια:

akel watch είπε...

αφου εισαι αθρησκος σημαινει οτι πιστευεις σε θεο.τωρα ποιος ειναι εσυ θα μας πεις.ο διαβολος ας πουμε.ο βουδας.ο αλλαχ?

Ανώνυμος είπε...

Μα επροάχτηκεν τζι' ο θκιάολος σε θεόν; Πότε;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμαν τζι' έν το ήξερα για τον Κάθηκαν. Ήταν να πάω τζι' εγιώ να λάβω μέρος στην αναπαράστασιν. Να φάει βιτσιές ο μουχτάρης που βάσταν το σταυρό να χορτάσουν τα πλαΐτζια του. Ε ίνταλις! Για εννάν πάθη για να μεν ένει! Επί τέλους να κάμομεν τζιαί κάτι σωστόν!

zep είπε...

"Στην υπερβολή καταφεύγει συνήθως κάποιος που ψάχνει την επιβεβαίωση, την προβολή ή την καταξίωση όταν δεν τα καταφέρει συμπεριφερόμενος φυσιολογικά"

Επικαιρο :D

Εγιω τουτο με τον Ιουδα εν το εκαταλαβα ακομα. Για ο Χριστος ειπεν μας να συγχωρουμε, εμεις κρουζουμε?

Στο τελος, τουτοι οι ανθρωποι (κεντρα εξουσιας-εκκλησια) εκμεταλλευτηκαν την παρουσια του Χριστου, εδιαστρεβλωσαν τες διδασκαλιες του, εκαμαν τον θεο για να μεν μπορει αλλος ανθρωπος να του μοιασει, τζιαι εχρησιμοποιησαν τον για να διαιωνιστει ο σκοταδισμος τζιαι η εξουσια τους πανω στες μαζες.

Οι οποιες μαζες με επιλογη δικη τους επιλεγουν να αποβλακωνονται, να ακολουθουν σαν τα ριφκια τζιαι να διαιωνιζουν την αμπαλατοσυνη στα κοπελλουθκια τους.

Woofis είπε...

Μα ποιάν παρουσίαν του Χριστού ρε zep εκμεταλλευτήκαν; Του ανύπαρκτου;

http://www.pare-dose.net/?p=536

Δείτε ειδικά το σχόλιο στο κάτω μέρος που κάποιον "ΜΥΓΔΩΝ".

Έτο ο κόσμος γουστάρει παραδείσους τζιαι άλλες ουτοπίες. Για τούτον τζιαι σεις οι φίλτατοι αριστεροί έσιετε έννοιαν γιατί μιαν τάσην για τέθκοιες έσιετε την...

Κατά τα άλλα, εγώ είμαι άθεος and proud of it αλλά αν με αρωτούσες ποιον "άγιον" θαυμάζω θα σου έλεα, το Θωμάν. Τον κατά Dawkins πολιούχον άγιον της επιστήμης, ως ο μόνος που για να "πιστεύσει", απαίτησεν το αυτονόητον, δηλαδή "τεκμήρια".
Cheers!

zep είπε...

Μπορεις να αποδειξεις την ανυπαρξια?

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Zep, εσύ μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξίαν της σιερόλοττας που τρώει τα μωρά που έν τρώσιν το φαίν τους;

zep είπε...

Εγιω εχω την αποψη οτι το φαινομενο θρησκεια εννεν απλα ενας μυθος που τον πιανει ο απλος κοσμος τζιαι διαιωνιζει τον. Εν εσκεμμενη χειραγωγηση που γινεται απο τους λλιους στους πολλους.

Τωρα η υπαρξη ή ανυπαρξια του Χριστου ή του Μωαμεθ ή του οποιουδηποτε λλιη σημασια εσιει. Τα περι αποδειξης της ανυπαρξιας παν τζιαι στον Dawkins τζιαι στον οποιονδηποτε νιωθει την αναγκη να αποδειξει οτι κατι εν υπαρχει αντι να επικεντρωθει στην χειραγωγηση τζιαι στο πως το χρησιμοποιουν οι λλιοι που εξουσιαζουν.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Όταν όμως λες «παρουσία» [του Χριστού] τι ακριβώς εννοείς;

zep είπε...

Που εγραψα ετσι πραμα?

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Στο σχόλιο σου με ημερ. 14/4/12 12:00 μ.μ. και στη φράση «Στο τελος, τουτοι οι ανθρωποι (κεντρα εξουσιας-εκκλησια) εκμεταλλευτηκαν την παρουσια του Χριστου…»

zep είπε...

Εννοω οτι υπηρξε τεθκιος ανθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες στο πρώτο σου σχόλιον αλλά μάλλον εν λάθος μεταφορά της σκέψης σου σε γραπτό λόγον. Προς στιγμήν επήραμεν σε για θρησκόληπτον!

Ανώνυμος είπε...

Α εννόας "άνθρωπος". Καλάν άνθρωποι θαυματοποιοί υπήρξαν πολλοί τζιαί υπάρχουν ακόμα. Θεούς αδυνατούμεν να έβρουμεν.
Έσιει τους ο Ττόμης μεσ' την πούγκαν τζιαί χώννει τους φαίνεται.

zep είπε...

Η εικονα που εγιω εν οτι ηταν ανθρωπος σαν εσενα τζιαι μενα. Με γενεκα τζιαι κοπελλουδκια. Τζιαι οτι η σταυρωση τζιαι ανασταση εν παραμυθκια.

Αμα το σκεφτεις λλιο εν πιο ευκολο να διαστρεβλωσεις καταστασεις παρα να δημιουργησεις ενα μυθο εκ του μηδενος.

νεος είπε...

Γεια σας, στην ΓΝΩΜΗ έσιει ένα πολλά καλό άρθρο ο Μιχάλης για θεότητες της αρχαιότητας που πεθαίνουν και αναστένονται, επιτάφιους κλπ.

Ο Χριστός φαίνεται σαν μια σύζευξη όλων των αρχαίων δοξασιών. Ο σταυρός εν πανάρχαιος, ίσως ναν τζιαι κυπριακός (σταυρόσχημο ειδώλιο κλπ), τζιαι η Παναγία εν πανάρχαια, τζιαι ο λυτρωτής/ μεσσίας κ.ο.κ.

Εν η αρχαία θρηκεία, τα αγροτικά κατά κύριο λόγο έθιμα γονιμότητας, εν λατρεία της φύσης, των εποχών κλπ, εμπλουτισμένη με νέα νοήματα.

Εμένα, όπως την παρουσιάζουν την εικόνα του Ιησού τα ευαγγέλια, αρέσκει μου. Όι για τα θαύματα, αλλά γιατί εδέχετουν τον κόσμο ούλλο, εμίλησε για δικαιοσύνη, είδε μακριά, είπε για τα αναγκαία της ζωής.

Έννεν η ψευτοπίστη που σε σώζει, που σε ελευθερώννει δηλαδή, αλλά να ζητάς τη δικαιοσύνη τζιαι να δέχεσαι τον κόσμο ούλλο. Να διάς, τζιαι όι να παίρνεις κ.ο.κ

Σημαντική επίσης εν η σύγκρουσή του με το εκκλησιαστικό κατεστημένο

Έστω τζιαι σαν ανθρώπινη φαντασία, εν ωραίο παραμύθι.

Το θέμα είναι να αναδείξουμε την ανακολουθία των σημερινών φαρισαίων σε σχέση με την υποτιθέμενη πίστη τους.

Ας ήταν όντως χριστιανοί τούτοι ούλλοι, τζιαι θα είμασταν τζιαι μεις χωρίς αμφιβολία.

Μεν σας πω πως ο χριστιανός μες τούντην γη, εν ο ειρηνιστής στο τέλος της ημέρας, ο προοδευτικός ο άνθρωπος, ο διεθνιστής.

Με την ίδια λογική που σκαρτάρουμε τον Χριστό όπως καταγράφεται που τα ευαγγέλια, μπορούμε να σκαρτάρουμε τζιαι τον Μαρξ γιατί ακολούθησε ας πούμε ενας Στάλιν, ή οι κινέζοι πχ.

Εμένα ο Χριστός αρέσκει μου, η πίστη δηλαδή στον άνθρωπο τζιαι τον γιο του. Πως μπορεί τζιαι πρέπει ναν δίκαιος,ειρηνικός, ανιδιοτελής.

Μισώ τες θρησκείες όμως, τους αντιπροσώπους τους, τες διαδικασίες τους. Παπάς τζιαι πνευματικός μου εν ο φίλος μου ο καλός, ο σύντροφος μου...

Ούλλες οι θεωρίες γίνονται αντικείμενα καπηλίας, υπερβολής κ.ο.κ.

Τον Ναζωραίο, έτσι όπως καταγράφεται που όσα εθεωρηθήκαν κανονικά, εν τον θεωρώ εχθρό.

Εν οι αρχιερείς που τον λογοκρίνουν τζιαι δεν αφήνουν την ουσία των κατεγραμμένων να φανεί.

Γιατί θα εφαίνετουν ότι τούτοι εν οι φαρισσαίοι τζιαι ότι σταυρώνουν που το πρωϊν ως τη νύχτα τους χριστούς.

Τους χρήσιμους δηλαδή τζιαι τους δίκαιους.

Anef_Oriwn είπε...

Καλημέρα ΣΑΣ,
Κι όμορφα να περάσετε την μέρα ΣΑΣ!

Κάποτε [στα φοιτητικά μου χρόνια] διάβασα ένα βιβλίο [όμως ΔΕΝ ξέρω που το έχω τώρα – έχω την εντύπωση ότι κάπου το δάνεισα και δεν επεστράφη στη βάση του] που μέσα από μια εμπεριστατωμένη μελέτη [των Ευαγγελίων] παρουσίαζε τον Χριστό ως τον αρχηγό ενός αντι-ρωμαϊκού επαναστατικού [και κοινωνικού – λέω εγώ] κινήματος [δηλ. άνθρωπο όπως λαλεί τζι’ ο ZEP] και ότι οι μαθητές του δεν ήταν 12 αλλά λιγότεροι - κάποιοι αναφέρονται με διπλά ονόματα, ενώ κάποια ήταν και συνωμοτικά…

Χαμάλης είπε...

Τες καλλύττερες συμβουλές για τη ζωή μπορούμεν να τες παίρνουμεν που τες λαϊκές παροιμίες του κάθε τόπου. Μάλιστα πολλές φορές εν τζιαί διασκεδαστικές τζιαί αγχολυτικές. Τζιαί τα πιο σοφά λόγια που είπαν οι λεγόμενοι θεοί, θεάνθρωποι, προφήτες, αγίοι, φιλόσοφοι και λοιποί δήθεν εμπνευσμένοι, εμπνευστήκαν τα που τούτες.

Χαμάλης είπε...

Το βιβλίον που θκιέβασες Άνεφ, μάλλον είναι "Το αίνιγμα του Ιησού της Γαλιλαίας" του Νικόλαου Κόκκινου εκδόσεις Αλεβιζόπουλος. Ήταν έναν κότσιηνον βιβλίον αν αθθυμάσαι;

zep είπε...

Επειδη εζησαν πολλοι πριν τους γνωστους "προφητες" τζιαι "θεανθρωπους" εν φυσικο να μεν ανακαλυψαν την τασιηνοπιττα τζιαι να ανακυκλωνουν-αναπαραγουν διδαγματα τζιαι φιλοσοφιες που επροηγηθηκαν της υπαρξης τους.

Εναν ωραιο που εθκιαβασα πριν λλιο τζιαιρο :

Keep your thoughts positive because your thoughts become your words. Keep your words positive because your words become your behavior. Keep your behavior positive because your behavior becomes your habits. Keep your habits positive because your habits become your values. Keep your values positive because your values become your destiny.

Anef_Oriwn είπε...

Μπράβο Χαμάλη!!! Αυτό είναι το βιβλίο, μόνο που έχω την εντύπωση ότι ήταν κίτρινο!

χαμάλης είπε...

Χε χε χε το δικόν μου εν καλλύτερον! Εν κότσιηνον!

Ανώνυμος είπε...

Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος

Anef_Oriwn είπε...

Πλακώσανε και τα “Χρυσά Αυγά»”!!!

Anef_Oriwn είπε...

Τι λέγαμε πιο πάνω για τις υπερβολές; Μόνο ένα σχολείο, ένα ιατρείο και κάνα λεωφορείο κάψανε για να τηρηθεί το ‘έθιμο της λαμπρατζιάς [link: http://www.inews.gr/147/epeisodiaki--i-nychta-tis-anastasis.htm]! Ή μήπως οι νέοι μας, βγάζουν τα καταπιεσμένα απωθημένα τους;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ατε πάλε, πάλε κολλήματα με τους ΛΟΑΔ πάλε, τι σε κόφτει γιέ μου εσένα με ποιον/πιαν τζοιμάτε ο άλλος/η στο κρεβάτι του, εν μητά σου που ππέφτει ολάν;

Ατε τζιαι εν gay o Κυπριανού, ξεκόλλα, στην Πολωνία εφκήκεν Τραβεστί βουλευτίνα τζιαι μια χαρά πολιτικός ένει αν θέλεις να ξέρεις, αν έσχεις να κάμεις πολιτικό σχόλιο για τον Κυπριανού κάμε το, αλλά το τι κάμνει με το σώμα του δεν σε αφορά, ούτε σου ππέφτει λόος.

Τωρά για την σχιζοφρένεια, εν όπως το να έσχεις διαβήτη ή υπέρταση, δηλαδή, πίννεις το χαππούι σου τζιαι λειτουργείς μια χαρά, το κόλλημα σου που ένει εν καταλαβω. Να στήσουμεν τους διαβητικούς τζιαι τους υπερτασικούς τζιαι όποιον άλλον πίννει ένα χάππι στον τοίχο; Ξεκόλλα. Εμάγγωσες.

Ο άλλος ο καθυστερημένος πάνω [εν ξέρω αν είσαστεν ο ίδιος καθυστερημένος] γράφει 'Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος' αντί να πάει να ανοίξει κανένα βιβλίο για τα πειράματα της ναζιστικής Γερμανίας πάνω στα μωρά. Ότι ΄να ναι ρε, έν ξέρετε τι σας γίνεται. Η σχιζοφρένεια έσχει χάπι, η βλακεία όμως, ακόμα δεν θεραπεύεται.

Ανώνυμος είπε...

υστερόγραφο επειδή δεν λοαρκάζω να ακολουθήσω την ανοησία σου, γι αυτο προλαμβάννω σε: Το καθυστερημένος πάνω δεν το λέω με ρατσιστικό βιοφυλετισμό, λέω το σε σχέση με την χρονική καθυστέρηση, δεν εκαταλάβατε ακόμα ότι ζείτε στο 2012, hello??? Ξεκόλλα τζιαι προχώρα, έμεινες πολλά πίσω, η Κ.Κ.Κ στην Αμερική έπαθεν ότι τζιαι τα S.S στην Γερμανία, εκαταληξαν στο καλάθι των σκουπιδιών της Ανθρώπινης Ιστορίας.

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε [ημερ. 16/4/12 12:08 μ.μ. και 16/4/12 12:22 μ.μ.]

Το ηλίθιο, «ανόητο», χυδαίο και αισχρότατο ρυπαρογράφημα [με ημερ. 16/4/12 11:33 π.μ] στο οποίο αναφέρεσαι και σχολιάζεις έχει για λόγους σεβασμού και αξιοπρέπειας διαγράφει!!! Ούτε κι ΕΓΩ πρόκειται «να ακολουθήσω την ανοησία» του συγκεκριμένου φασιστοειδούς!!!

Ανώνυμος είπε...

ειναι μαλακες εξ αιματος και καταγωγης γι αυτο...