Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανάρτηση 42/2012 (τεσσαρακοστή δεύτερη τού 2012) – [αριστερή, διαλογική, σταχυολογική] – Σταχυολογήματα από διάφορες διαδικτυακές συζητήσεις για την κυπριακή Αριστερά…


Εισαγωγικά [εκτός θέματος]:

Σ’ όποιο τηλεοπτικό κανάλι κι αν σε παραπέμψει απόψε το remote control οι επιλογές σου είναι,
- είτε εκκλησιαστική λειτουργία για τον «επί ξύλου κρεμάμενο»
- ή κάποια παλιά θρησκευτική ταινία που δεν ξέρω κι εγώ για ποια φορά προβάλλεται από τις τηλεοράσεις μας. Σε κάποιο κανάλι [νομίζω στον ΑΝΤΕΝΑ] έδειχνε μια τέτοια ταινία που παρουσίαζε τη [βιβλική] έξοδο των εβραίων από την Αίγυπτο [υπό την καθοδήγηση του Μωυσή] και την πορεία τους διαμέσου της ερήμου προς τη λεγόμενη Γη της Επαγγελίας. Ως γνωστόν για αν τη  κερδίσουν έκαμαν [με τις ευλογίες του Θεού τους] και πολέμους και κατασκότωσαν κόσμο ενώ άλλους τους εκδίωξαν από τις εστίες τους. Σ’ έναν τέτοιο ευλογημένο κι ιερό πόλεμο αναφερόταν και το αποψινή επεισόδιο για την ιστορία του Μωυσή, όπου με κάποιο κόλπο οι εβραίοι ξεκάνανε τη χαναανίτικη φυλή των Αμαληκιτών! [Παλιά τους τέχνη κόσκινο, που τη διατηρούν μέχρι σήμερα!]...   

**********************
Προλογικά [επί του θέματος]:    

Όλα τα ποιο πάνω έχουν μεν ιστορικό, μυθολογικό και εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, όμως εγώ αυτές μέρες η Αφεντομουτσουνάρα μου αφιέρωσε χρόνο και μελέτησε διάφορες συζητήσεις που έγιναν σε blogs [και κυρίως σ’ αυτό του Λινού] εξ αφορμής της επίθεσης της Αστυνομίας σε κτίριο στην Νεκρή Ζώνη στη Λήδρας και την εκδίωξη απ’ εκεί των νεαρών [κυρίως] καταληψιών του. [Δείτε και τη απάντησημας με αρ. 40/2012 που είναι σχετική με το θέμα]. Η κατασταλτική επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος των καταληψιών έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς συναγωνιστές από τον Εναλλακτικό/Αναρχικό/Αντι-εξουσιαστικό χώρο να εξασκήσουν έντονη ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτικής στο ΑΚΕΛ. Ομολογώ όμως ότι υπήρξαν και πολύ ενδιαφέρουσες καλοπροαίρετες κριτικές και τοποθετήσεις. Απ’ όλη αυτή τη συζήτηση θα επιχειρήσω να σταχυολογήσω πιο κάτω, μερικά πολύ ενδιαφέροντα και καίρια  σημεία που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και στην περαιτέρω ανάπτυξη του διαλόγου, έστω κι αν αυτός κάποιες στιγμές ξεφεύγει… 

*********************

Σταχυολογήματα:  

1. Λινός προς Κωνσταντίνα Ζάνου: «…εν συμμετεχω σε τουτην την ιστορια που λαλει οτι αν ππεσει μια ροτσα καπου, τοτε φταιει που εν αριστερη κυβερνηση..» --- Δηλ. “εν τζιαι να βουννούμεν πέτρες σ’ όποιον shύλλον λάξει”!!!

2. Λινός προς Psaxthri [σημείο 1]: «οι ιδεολογικοι τζαι κατασταλτικοι μηχανισμοι του κρατους ειτε που μια μαρξιστικη ειτε που μιαν αναρχικη οπτικη, φυσικα εν αναξελεκτοι που ενα ατομο που τυγχαινει να εν προεδρος σε μια προεδρικη δημοκρατια..» και «Δηλαδη αν υπαρχει βαθυ κρατος εν λογικο οτι εν να καμει οτι μπορει να μεν αφηκει μια αριστερη διακυβερνηση να προχωρησει οπως θελει..τζαι οντως η κυβερνηση θα πρεπει να κινηθει μεσα στα πλαισια διευρυνσης των θεσμων..» Οπόταν «εν μπορει […] να εσιει καποιος την αυταπατη οτι μπορει να αλλαξει μια δομη με απλες διαταγες σε ενα συστημα διαχωρισμου εξουσιων τζαι διαβαθμισης αρμοδιοτητων..
Οποτε σε ετσι πλαισιο, αναγκαστικα κρινεις ποιοι εν οι συμμαχοι σου τζαι ποιοι οϊ..»

3.  Λινός προς Psaxthri [2ο σημείο]: «ενεν αναγκη γενικως να βρισκουμε αντιπαλους..υπαρχουν αρκετοι που την αλλη μερκα..» --- Φαίνεται όμως πως κάποιους τρων τους τα ρούχα τους τζι’ έχουν τη συνήθεια να τους ψάχνουν στο ΑΚΕΛ!!!

4. Evangelia προς Χαμάλη: «…εν τζιαι τα ζητηματα της επανενωσης μεσα στη μεση, για τα οποια μονο το Ακελ θα εμπορουσεν να καμει κατι καλο». --- Πάλι καλά που αναγνωρίζεται και κάτι θετικό στο ΑΚΕΛ!!!

5. Γράφει [ΜΟΥ] η φιλτάτη Disdaimona σε σχόλιο της στοBlog μου:

«βιώνουμεν μια παγκοσμια συστημική κριση τζαι πλεον εν ανωφελο να κλειουμεν την πορτα στους διαλογους [Η υπογράμμιση δική μου]...

Και να διερωτώμαι κι εγώ αν «… προάγεται ο διάλογος με τοποθετήσεις …» όπως οι πιο κάτω που εντόπισα σε ανάρτηση στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.:

- «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων.»

- «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη.»


6. Σε αντιδιαστολή με τα πιο πάνω παραθέτω ένα ηλεκτρονικό μήνυμα [του Κ.Π] που έφτασε στο email-box μου:

« Ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση, το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά το κυπριακό, αλλά τη γενικότερη στάση που τηρεί η θεσμική αριστερά, είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις και συμβιβασμοί, σε όλα τα επίπεδα και θέματα, κυρίως μετά την - κυριολεκτικά - ανελέητη επίθεση των υπόλοιπων δυνάμεων του πολιτικού άξονα μετά τα γεγονότα του Ιουλίου.

Τασσόμενος στο χώρο της εξωθεσμικής αριστεράς, θεωρώ σημαντική την αντεπίθεση, έτσι ώστε να προκαλέσουμε κάτι σαν ένα radical flank effect, δηλαδή να παρέχουμε χώρο και χρόνο αναθεώρησης των πολιτικών θέσεων και τοποθετήσεων της θεσμικής αριστεράς, τόσο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να σταματήσει να τραβά πίσω σε κάθε βήμα που πάει να κάνει, αλλά και για να μετατοπίσουμε το βάρος της πολιτικής συζήτησης και να ανακόψουμε την ολομέτωπη επίθεση των εθνικιστικών, συντηρητικών ή ακόμη και φιλελεύθερων τάσεων της κυρίαρχης δεξιάς.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι και είναι καιρός να αντιληφθούμε τα όρια της θεσμικής αριστεράς και κυρίως τις δυνατότητες της εξωθεσμικής αριστεράς ... εάν πραγματικά θέλουμε να υπερβούμε τα εμπόδια που θέτει συνεχώς η δεξιά και το υποτιθέμενο “κέντρο” του πολιτικού άξονα.»

Αυτά κι άλλα πολλά ταλανίζουν το μυαλό μου αυτές τις μέρες και καθόλου τα καθεχρονικά [τέτοια εποχή] “Άγια Πάθη” του Χριστού! Όμως εν να πασκάσουμε κι ΕΜΕΙΣ έστω κι αν δεν τα δεχόμαστε όλ’ αυτά!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 12/4/2012

17 σχόλια:

zep είπε...

Εμενα η απορια μου ενι αν εγιω αυριο θελω να καμω σουβλα (2 φορες, τζιαι το μεσομερι τζιαι την νυχτα) γιατι να με θωρουν ουλλοι με το μισο τους? Γιατι τουτη η καταπιεση σιορ?

Τζιαι να παιζουν τζιαι καμπανες ιμισιη μου, ενεν διαταραξη της κοινης ησυχιας οι μαννοκαμπανες? Τον σσιηλλο μου που εσιει καμπανοφοβια γιατι να τον ενοχλουν συνεχεια?

Τελοσπαντων

Για τους ανταρτες ειπαμεν τα, οσο τσιανς εσιεις να συνεννοηθεις με τους ακροδεξιους εσιεις τζιαι με τζινους. Αμαν ο αλλος παρει διαζυγιο με την λογικη οτι τζιαι να του πεις..

Ανώνυμος είπε...

"Και να διερωτώμαι κι εγώ αν «… προάγεται ο διάλογος με τοποθετήσεις …» όπως οι πιο κάτω που εντόπισα σε ανάρτηση στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ"

Ta apospasmata pou evales, opws kai olokliro ekino to keimeno, den einai apo tous ANTARTES. To keimeno itan anadimosiefsi stous ANTARTES, kai einai keimeno apo elliniki omada (antipolemiki kinisi)Opotan, an ekatalava kala, kamnis tous kritiki giati na anadimosiefsoun kati me to opio esi diafwnis? En kserw an ekatalava kala pio akrivws en to point dame, alla, gia na kamoun mian anadimosiefsi, simeni oti exi seimia me ta opia symfwnoun, kai seimia me ta opia diafwnoun, epidi den egraftiken touto to keimeno apo atoma stous ANTARTES.

P.

Ανώνυμος είπε...

To keimeno ekino eixe mpei kai stous Adespotous Sintrofous

http://adespotoisyntrofoi.wordpress.com/2012/04/10/%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/

an ton volefki ton zep na leei 'Για τους ανταρτες ειπαμεν τα, οσο τσιανς εσιεις να συνεννοηθεις με τους ακροδεξιους εσιεις τζιαι με τζινους. Αμαν ο αλλος παρει διαζυγιο με την λογικη οτι τζιαι να του πεις' alopos mono pou akelika blogs dia giro, apo oti ekatalava.

zep είπε...

Οντως καλα εκαταλαβες :D Νομιζεις εχω ορεξη να καθουμε να δκιεβαζω πελλαρες?

Τωρα τι προσπαθεις να αποδειξεις με το οτι εν αναδημοσιευση. Παρακατω? Που εγραψαν οτι διαφωνουν? Γιατι νιωθεις την αναγκη να τους δικαιολογησεις?

"Αριστεροι" που λογοκρινουν σχολια ακουστα την εχουν την αριστερα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να βάλω έναν προβληματισμόν πάνω στο θέμαν της εφόδου της αστυνομίας μεσ' τζιείν' το κτήριον στη νεκρή ζώνη. Με ποιόν τρόπον οι occupy ελέγχασιν ποιοί θα μπούν στο κτήριον; Αν έρκουντον τζιαί ΕΛΑΜίτες τί θα εγένετουν; Αν έρκουντον τζιαί γκρίζοι λύκοι τί θα εγένετουν;

Δε θέλω να δώσω απαντήσεις ή να προβώ σε περαιτέρω σχόλια. Θέλω πολλά να ακούσω απόψεις τζιαί καρτερώ ιδιαίτερα κάποιους συγκεκριμένους να σχολιάσουν (ξέρουσιν ποιοί).

Ανώνυμος είπε...

"Αριστεροι" που λογοκρινουν σχολια ακουστα την εχουν την αριστερα.

Ma den egrapses sholia, ihes grapsei 'Κάτω η Χούντα του Χριστόφια'!!! Giafto den to evalan to sxolio sou, giati diafwnoun me ton xaraktirismo 'xounta', eipan to kai oi idioi touto sta sxolia tous katw apo ekino to keimeno otan tous rwtise o anef_oriwn giati den evalan to sxolio sou! Pigenne des an den me pistevis, ti ipan ke ti oxi gia to sxolio sou!

Γιατι νιωθεις την αναγκη να τους δικαιολογησεις?

Rwtas me? (οσο τσιανς εσιεις να συνεννοηθεις με τους ακροδεξιους εσιεις τζιαι με τζινους. Αμαν ο αλλος παρει διαζυγιο με την λογικη οτι τζιαι να του πεις) Laleis gia tous adespotous kai tous antartes etsi logia apla kai mono giati ekaman anadimosiefsi ena keimeno me to opio esi diafwneis, pios epidikniei fasistiki simperifora???

Που εγραψαν οτι διαφωνουν?

den eipa oti diafwnoun, eipa oti einai fisiologiko na iparxoun seimia opou simfwnoun kai seimia opou diafwnoun epidi to keimwno DEN graftike apo atoma apo tous ANTARTES i tous Adespotous, itan anadimosiefsi!!!

Νομιζεις εχω ορεξη να καθουμε να δκιεβαζω πελλαρες?

E3iga mou to llio touto na to katalavw.

Disdaimona είπε...

δηλαδή Ανευ, προάγεται ο διάλογος με τουτον τον τρόπο;

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία που έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, και κυρίως αναίμακτα, απομακρύνοντας από το κτίριο που κατέλαβαν, στο κέντρο της Λευκωσίας, εκείνους του νέους -ευτυχώς λίγους- και το οποίο μετέτρεψανσε στέκι για χρήστες ναρκωτικών ουσιών.Φυσικά, οι νέοι που συμμετείχαν σε αυτή την κατάληψη έδωσαν άλλη εκδοχή, τονίζοντας πως με τον τρόπο τους εξυπηρετούσαν την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η επαναπροσέγγιση όμως δεν μπορεί να γίνει με την κατάληψη και καταστροφή ξένων περιουσιών.

Χρ. Μ.

9/4/2012 Εφημερίδα Χαραυγή


Φυσικά εσιει δικαιο ο Λινός ότι εν υπαρχει περίπτωση το κατασταλτικό κρατος να αφήσει μιαν αριστερη κυβερνηση στην ησυχία της...αλλα τουτον εν μια θεωρητική θέση η οποία πρεπει να αποδεικνυεται τζαι πρακτικά λλιον...διότι στην προκειμενη περιπτωση εν ειχαμεν μιαν εικόνα αντιπαραθεσης κυβερνησης - κρατικού μηχανισμου...εν ειδαμεν ετσι πραμα, παντως...ειδαμεν ανοησιες στην Χαραυγή, αλλα ειδαμεν τζαι παρα πολλες αντιδρασεις κυρίως στο φέισμπουκ που ακελικους υπερ του όκκουπαι τζαι εναντια στην αστυνομία.

εν ειδαμεν επισημα την κυβερνηση να φκει να καταδικασει την επιχειρηση τζαι το επιχειρημα του Λινου εν θεωρητικό προς το παρόν, εν αποδεικνυεται τζαι αρα εν ισχυει στην προκειμενη.

Όσον αφορα τα γενικότερα ζητήματα του ΑΚΕΛ εν καλα να συνειδητοποιήσουμεν φκαινοντας που την εγωιστική μας οπτική πως οι αποφασεις του κομματος τζαι της κυβερνησης επηρεάζουν τζαι αλλες διαδικασίες, αλλων χωρών τζαι αλλων κομματων.

Όταν επιχειρηματολογούμεν για την γεωπολιτική δεινοτητα της κυβερνησης εν καλα - αν μπορουμεν - να το θωρουμεν όντως γεωπολιτικά, τζαι όι τοπικά μονο.

Καμνουμεν το; Ενι ξέρω.

Αν υπαρχουν κριτικές - λαθος ή σωστες - που αλλους κομμουνιστες ίσως να αφορουν το γεγονός πως εν ειμαστεν το κεντρο της μεσογειου.

Ειδικά οι σχεσεις μας με το Ισραήλ ξέρουμε πως αλλασουν όι μονο τα δεδομενα της περιοχής αλλα τζαι την ταυτοτητα αυτη καθαυτή του κομματος.

τα ζητηματα λοιπον εν ανοιχτα, τζαι εν οφελει να μεν τα συζητουμεν ή να θωρουμεν μιαν πολυεπιπεδη δεινοτητα δική μας η οποια ισοπεδωνει αλλους.

Disdaimona είπε...

ειδαμεν ανοησιες στην Χαραυγή, αλλα ειδαμεν τζαι παρα πολλες αντιδρασεις κυρίως στο φέισμπουκ που ακελικους υπερ του όκκουπαι τζαι εναντια στην αστυνομία.

τουτον ειδικά σημειώνω το γιατί επαρακολουθησα να δω τουντες μερες, τζαι η εικόνα στο φέισμπουκ εν ότι ακόμα τζαι στελεχη του ακελ εκαμαν ανοιχτες δηλώσεις εντονα υπερ του οκκουπαι.

κάποιος να σφυρίσει της Γκιουρωβα ότι οι εποχες αλλαξαν τζαι εν μπορει να σύρνει πατατες μες το επισημο εντυπο του ακελ, η βαση σαννα τζαι λαλει αλλα.
εκτος αν εχουμε φαινομενο διαφωνίας τζαι μες το ακελ για το θεμα..

οι εφημεριδες εν σαν το "ιστορικο υλικο του μελλοντος".

καποτε η χαραυγή ήταν πρωτοπορία τωρά τι ενι; παραπουλλιν της συντηρησης;

Disdaimona είπε...

Χαμαλη,

το ελαμ τζαι η δεξιά, μπαινει σε αριστερους συλλογους τζαι καμνει τα λιμπα, μπαινει σε πανεπιστημια τζαι ξυλοφορτωνει προοδευτικούς φοιτητες, μπαινει σε φοιτητικά οικήματα στην κυπρο τζαι το εξωτερικό τζαι καμνει βανδαλισμους...τι σημαινει ποιος ελεγχει ποιος θα μπει στο οκκουπαι...τα ίδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου...εν να κλεισουμεν ουλλα τα προοδευτικά στεκια/συλλογους/οικηματα, γιατί εν μπει το ελαμ;

το ελαμ εν μπορει να παει στην κατασκηνωση στα περβολια που ζουν μαζι 16χρονες τζαι 40χρονοι!!!...ου χριστός!!!...μαμμα έλα....

ξα εμπορεν η αστυνομία να μπουκαρει λογω καταγγελιών ιμισιη μου στα περβόλια!!!

ινταμπου εν να λαλουμεν αυριον αν το καμουν τζαι τουτον δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

@ Dis,
Αν έρκουντον τζιαί Γκρίζοι Λύκοι; Ήταν νεκρή ζώνη έννεν; Ένα μίγμαν εθνικιστών πουποδά (φορτωμένοι όπλα)-εθνικιστών πουποτζιεί (τζιαί τούτοι φορτωμένοι όπλα) τζιαί εφήβων επανενωσιτών (άοπλων), πού ήταν να καταλήξει;

Με ένα γραμμάριον μαύρην μόνον, πώς ήταν να ηρεμήσουν τούτοι ούλλοι χα χα χα . . . . . . . .

Ανώνυμος είπε...

Καλάν το θέμαν που μπαίνει δαμέ έννεν αν ισκοτωθούσιν μεταξύν τους οι εθνικιστές εκατέρωθεν. Στ' ανάθθεμαν να πάσιν ούλλοι! Η επανένωση τζιαί οι προσπάθειες για προώθησιν της όμως;

zep είπε...

Το σχολιο μου ηταν "Πολλα ωραιο το κειμενο. Κατω η Χουντα του Χριστοφια"

σε ενα κειμενο που εγραφε τα εξης:

«Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων.»

- «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη.»

Ενα κειμενο που χρησιμοποιει την ιδια φασιστικη φρασεολογια που χρησιμοποιουν οι ακροδεξιοι.

Δηλαδη συμφωνουν στο οτι ο Χριστοφιας εν δολοφονος αλλα διαφωνουν στο οτι εν Χουντα?

Μαλλον εν τους αρεσε η ειρωνια τζιαι σαν αυταρχικοι φασιστες (με αριστερο μανδυα) αποφασισαν να λογοκρινουν.

Να δουμε τζιαι ποιοι εχαρακτηρισαν δολοφοονους την κυβερνηση ή τον Χριστοφκια ετσι για να καταλαβουμε σε ποια μερκα εν τουτοι οι ανταρτες για τα παναυρκα (που αναδημοσιευσαν τον κειμενο χωρις να διαφωνησουν με τον χαρακτηρισμο)

-οι αγανακτιτζιασμενοι
-ο Νικολακης μεστην αιθουσα του Πολυβη
-το ελαμ
-ο Κουλιας
-τζιαι οι διαφοροι γραφικοι του καλοτζιερκου, (επερασαν πολλοι ομπρος που την καμερα να πουν την βλακεια τους, εν τους αθυμουμε ουλλους)

Disdaimona είπε...

Ζεπ, έλεος!!

για τες αναδημοσιευσεις που τους ΑΝΤΑΡΤΕΣ της συγκεκριμενης ομάδας που αφορούν την κύπρο, εξαναέτυχε στο παρελθόν να διαφωνήσω τζαι εγώ!

ομως οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ στα δικά τους κειμενα έχουν πιο ευρεια αντιληψη για την κύπρο.

τι παει να πει φασιστες με μανδύα αριστερό;!;!

οκ, οι μισοί θα λαλουν "το ακελ εν φασιστες" τζαι οι αλλοι μισοι θα λαλουν "ουλλοι οι αλλοι εν φασιστες εκτος που το ακελ"!!

τελεια!!

έτο δαμέ ποιοι εν οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ.

τζαι όι ρε σύντροφε εν θα τους βαφτίσουμεν φασιστες για μιαν αναρτηση!!!!


http://antartescy.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html

Disdaimona είπε...

όσον αφορά τις σχεσεις της κυβερνησης με το Ισραήλ - που εν το κεντρικό θέμα διαφωνίας - υπάρχουν εντονες αντιδράσεις τόσο στην Παλαιστίνη, όσο τζαι στην Ελλαδα αλλα τζαι στο ίδιο το Ισραήλ, που τους αριστερους.

τι θα γίνει;

θα βαφτίσουμεν απαντες φασιστες γιατί καμνουν κριτική στο ακελ για εν να προσπαθησουμεν να δουμε λλιον πιο μακρυα με ενα διαλεκτικό διαλογο με τα αριστερα κομματα τουτων των λαών!

διότι να πεις τους ΑΝΤΑΡΤΕΣ φασιστες με αριστερό μανδυα εν ευκολο.

παρακατω τι θα κάμεις;

zep είπε...

Οϊ γιατι ασκουν κριτικη στο ΑΚΕΛ. Γιατι αποκαλουν την κυβερνηση τζιαι το ΑΚΕΛ δολοφονους. Γιατι χρησιμοποιουν φρασεολογια τζιαι επιχειρηματα ακροδεξιων. Γιατι λογοκρινουν οτι δεν τους αρεσκει.

Παρακατω εντζιαι να καμω τιποτε, ειπαμεν τα κανει :D

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε P.,

Κατ’ αρχάς υποθέτω ότι όλα τα σχόλια σε greeklish είσαι δικά σου γι’ αυτό θα τα κοιτάξω και θα τα απαντήσω ως πακέτο.
Επίσης να σημειώσω ότι τουλάχιστον σ’ εμένα δεν ήταν απόλυτα σαφές ότι το συγκεκριμένο κείμενο που αναρτήθηκε στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ., δεν ήταν δικό τους. Δεν αναφέρουν πηγή, ενώ κάπου λένε «συνεχίζουμε παρακάτω με το κείμενο της αντιπολεμικής», κάτι που μπορεί να εκθλιφθεί ότι απ’ εκεί και πέρα ξεκινά το κείμενο της “Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης”.
Όμως κατ’ εμένα αυτό [το αν το κείμενο ήταν δικό τους ή όχι] δεν έχει και τόση σημασία από τη στιγμή που όχι μόνο δεν διαχώρισαν τη θέση τους από σημεία που τυχόν διαφωνούν, αλλά όταν σε παρεμβάσεις μου στο blog τους έθεσα τους προβληματισμούς μου για τα συγκεκριμένα αποσπάσματα [link: http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html?showComment=1333916717994#c3174527548909013751], οι συμπαθέστατοι ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. απέφυγαν να τοποθετηθούν επί της ουσίας - επί του αντιΑΚΕΛικού περιεχόμενου τού άρθρου [link: http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html?showComment=1333938124366#c2842718834937546449]…

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Φυσικά και το παραπολιτικό σχόλιο του Χρίστου Μαυρή στη “Χαραυγή” της 9ης του μηνός ΔΕΝ προάγει τον διάλογο μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της κυπριακής Αριστεράς ή πιο συγκεκριμένα μεταξύ ΑΚΕΛικών και ακτιβιστών της κινηματικής Αριστεράς, αν και δεν είμαι σίγουρος αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί τέτοιο διάλογο… Σίγουρα το ΑΚΕΛ [για τους δικούς του λόγους] βλέπει με σκεπτικισμό και διστακτικότητα τη στήριξη τέτοιων κινηματικών δραστηριοτήτων όπως η κατάληψη στη Νεκρή Ζώνη. Κι αυτό αντανακλάται και μέσα από το σχόλιο του Μαυρή. Τούτο αναδεικνύει μια συντηρητικότητα που παρατηρείται στο ΑΚΕΛ [όχι μόνο στην ηγεσία τού Κόμματος αλλά και στη βάση του – εν αμφίδρομη η σχέση] που έχει να κάμει με τα κολλήματα [στην ουσία μια ακατανόητη, πολλές φορές, προσκόλληση] του Κόμματος της Αριστεράς] στους αστικούς θεσμούς. Στην προκειμένη περίπτωση την προστασία [από τους “καταπατητές/καταληψίες”] της εγκαταλειμμένη εδώ και 38 χρόνια [λόγω της εισβολής και κατοχής] περιουσίας της Μονής Κύκκου, ή/και την “προστασία” των ηθών από τους εκλύτους νεαρούς!
Όμως ας μην έχουμε και την ψευδαίσθηση [και δεν είμαι μηδενιστής!] ότι τούτες οι «φωλιές νερού […] μέσα στις φλόγες» [που λέει και ο ποιητής – ο Μανώλης Αναγνωστάκης στο “Κι ήθελε ακόμη”] θα φέρουν και την Επανάσταση!!!

Πάντως «το γεγονός πως εν ειμαστεν το κεντρο της μεσογειου» πρέπει σίγουρα να ΜΑΣ κάμνει διπλά προσεκτικούς [ως Αριστερά] ως προς τις κινήσεις ή/και πρωτοβουλίες μας για τις όποιες συμμαχίες ή/και για αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσης… Γι’ αυτό και προσωπικά δεν βλέπω «εγωιστική οπτική» [από μέρους της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για «τα γενικότερα ζητήματα» της περιοχής] και ούτε θεωρώ πως δεν υπάρχει «συνειδητοποίηση […] πως οι αποφασεις του κομματος τζαι της κυβερνησης επηρεάζουν τζαι αλλες διαδικασίες, αλλων χωρών τζαι αλλων κομματων», αλλά διερωτούμαι πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τους προβληματισμούς τoυ Κομμουνιστικού Κόμματος του Λιβάνου [link: http://arkoudaswrites.blogspot.com/2012/02/blog-post_21.html]. Υπάρχει δυνατότητα, ας πούμεν για τη σύμπτυξη ενός ευρύτερου περιφερειακού [της Ανατολικής Μεσογείου] Αριστερού Μετώπου, που να διαχειριζόταν [και σε επίπεδο εξουσίας] μια σειρά ζητήματα όπως η εκμετάλλευσης των τεραστίων αποθεμάτων φυσικού αερίου; Προτάσεις συγκεκριμένες έχουμε;