Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ανάρτηση 40/2012 (τεσσαρακοστή τού 2012) – [έκτακτη, Αριστερή, Occupy-ική, καταληπτική, κριτική, προβληματιζόμενη, σκεπτικιστική] – Για την επίθεση της Αστυνομίας ενάντια στους καταληψίες κτιρίου στη Νεκρή Ζώνη… [Αναδημοσίευση]


Εισαγωγικά:   

Για σκοπούς αρχείου [δηλ. για να υπάρχει καταγραμμένη μια αναφορά μου τόσο στογεγονός όσο και στις απόψεις μου για το θέμα], αλλά και για λόγους συνέπειας με την Αριστερή μου ιδεολογία και τη διαχρονική στήριξη μου σε δράσεις και δραστηριότερες Αριστερών ακτιβιστών [με τις οποίες αμφισβητούν το «σύστημα»], θα ‘θελα να κάμω έστω και τώρα μια σύντομη παρέμβαση τζιαι να πω δκυο λόγια για την επίθεση της [ελληνοκυπριακής] Αστυνομίας εναντίον του κινήματος Occupy Buffer Zone [στη Λήδρας στην Νεκρή Ζώνη] και την έξωση των καταληψιών  ενός εγκαταλειμμένου [από τον καιρό της εισβολής] κτιρίου που ανήκει στη Μονή Κύκκου. 

Για πραγμάτωση των στόχων και σκοπών μου θα αναδημοσιεύσω εδώ το τελευταίο κείμενο του φίλου Νέου  [από το Blog του] με τίτλο “Ύποπτη η δράση της αστυνομίας ενάντια στους καταληψίες του OCCUPY”, το οποίο και προσυπογράφω… Πιστεύω ότι ο σκεπτικισμός κι προβληματισμός του Νέου [αλλά και του Λινού, στο δικό του κείμενο στο δικό του Blog ] θέτουν το ζήτημα σε πιο ορθολογιστικές διαστάσεις και πέρανα από συναισθηματισμούς και παράπονα. Κυρίως αποκαλύπτουν τον αμετάβλητο [παρά την αριστερή διακυβέρνηση του τόπου] επιθετικό κι αυταρχικό χαρακτήρα των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους, όπως είναι η Αστυνομία…

[Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η συζήτηση στου Λινού, όπου οι “συνήθεις [και συνεχώς παραπονημένοι]  ύποπτοι” επικεντρώνουν την κριτική τους, ας πούμεν, στο ότι «τούτα ούλλα γίνουνται σε περίοδο αριστερής διακυβέρνησης», ή ανακηρύσσουν τον Blogοδεσπότη Λινό σε «μανούλα στην προπαγάνδα», λόγω του ότι επιχειρεί μια ορθολογιστική ανάλυση του συμβάντος].  

Εδώ θα ‘θελα να μεταφέρω και τον “αιρετικό” [για τον εναλλακτικό κι αντιεξουσιατικό χώρο] προβληματισμό μου για την ετεροβαρή σημασία [σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική επίδραση ή/και τα αποτελέσματα] που δίνεται από τον συγκεκριμένο χώρο [όχι στο ζήτημα της καταστολής/εκδίωξης] αλλά στην όλη εκδήλωση [της κατάληψης]. Ίσως γι’ αυτό υπαρχει και η κριτική γιατί «… οι ακελικοί τζιαι ακελόστροφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις εν είπαντίποτε για το occupy τόσους μήνες ούτε καν μετά που τούτον»...

Πάμε όμως, στο κείμενο του Νέου...


************************************
“Ύποπτη η δράση της αστυνομίας ενάντια στους καταληψίες του OCCUPY”

  • Σε ένα χώρο μέσα σε ολόκληρο το νησί –στη νεκρή ζώνη της Λήδρας- κάποιοι τολμούν από τον Νοέμβρη να λεν τα σύκα-σύκα για τον καπιταλισμό και τη διχοτόμηση. Τη σχέση δηλαδή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με την κατάσταση στον τόπο μας.
  • Η μόνη αντικαπιταλιστική, επανενωτική, διεθνιστική, ελληνοτουρκική εκδήλωση στην Κύπρο, το OCCUPY της Λήδρας, δέχτηκε προχτές το βράδυ μιαν απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ήταν παράνομη, όπως και οι συλλήψεις, με αδικαιολόγητη και ύποπτη χρήση βίας και παραβίαση δικαιωμάτων.
  • Είναι μεγάλα ερωτήματα για τους σκοπούς και τις αιτίες αυτής της επιχείρησης…
  • Τι κρύβεται πίσω από την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της ελληνοκυπριακής αστυνομίας; Γιατί δεν άφησαν τις δυνάμεις του ΟΗΕ να αντιπαρατεθούν με τους καταληψίες αφού ουσιαστικά η Ούνφικυπ ήταν ο μόνος παράγοντας που εξέφραζε παράπονα για την κατάληψη;

Παραθέτω πιο κάτω τις πιο σημαντικές καταγραφές από τα γεγονότα…


************************
Συμπληρωματικά:

Να σημειώσω και τους προβληματισμούς της Disdaimonaς μέσα από την ανάρτηση της Σκέψεις για την καταστολή του Occupy”, όπως και του Ανάφεντου για τον τρόπο παρουσίασης [από τα ΜουΜουΕ] της είδησης για το συμβάν.

[Γενικώς για όλα],
Anef_Oriwn
Κυριακή 8/4/2012

22 σχόλια:

zep είπε...

Στα θετικα της εφτομαδας η ηττα του φασιστικου αποελ :D

Να σιερουμαι αμαν τες τρωσιν, εν πραμα?

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Εντός των ημερών θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση για το ΑΠΟΕΛ και το χουντοφασιστικό παρελθόν, παρόν και [προφανώς] μέλλον του…

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αν έχετε κάτι το καλό, κάτι το καινούριο για το αποελ, οκ πέστε μας το. Αλλιώς αφήστε τους στα μαράζια τα δικά τους. Ξέρετε ότι σε περίπτωση που το κύπελλο πάει στη Λάρνακα, το αποελλιν θα μείνει εκτός Ευρώπης? Τότε να μας πείτε για το αποελ .
Μια απορία για τους καταληψίες. Τα 15χρονα τι γύρευαν εκεί? Ήσαν και οι γονείς τους η ήταν μόνα τους εκεί?

zep είπε...

http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html

Δκιεβαστε τζιαι κλαψετε

"Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης."


"Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη."

Οποιαδηποτε ομοιοτης με τον λογο ακροδεξιων, θερινων πραξικοπηματιων και πασας μορφης φασιστων ειναι εντελως συπτωματικη

zep είπε...

Ιντα ομαδα εισαι ρε ανωνυμε?

Εμεις καθε φορα που τες τρωει σιερουμαστε. Εγιω ανοιξα 2 (δυο παρακαλω) μπυρες σημερα.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Στους περιβόητους “ΑΝΤΑΡΤΕΣ” [link: http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html] έστειλα τζιαι σχόλιο. Τώρα να δούμε αν θα περάσει που την λογοκρισία τζιαι επιτρέψουν την δημοσιοποίηση του!

Πάντως σήμερα το μεσημέρι ήπια τζι’ εγιώ τες πρώτες φετινές μπύρες μου!!!

zep είπε...

Εστειλα τους τζιαι γιω, εζητησα να κατεβει η χουντα του Χριστοφια. Τωρα να δουμε αν θα μας καμουν την τιμη.

zep είπε...

Ελογοκριναν μας τελικα :D

Ανταρτες για τα παναυρκα

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω να κλείσετε τις τάξεις για να μη μας φύγει αυτή η σούπερ και ουάου επαναστατική συσπείρωση.
«Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης».
Οι επαναστάτες του γλυκού νερού(βάσει του Παυλίδη ράδιο Άστρα) τελικά είναι πιο γραφικοί από τους «ΑΝΤΑΡΤΕΣ».
Ζεπ υποστηρίζω την ΑΕΚ γιατί μου αρέσουν τα χρώματα της ομάδας και γιατί δεν έτυχε να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Επίσης μου άρεσε η ιδέα της ενοποίησης των ΠΟΛ και ΕΠΑ. Νόμιζα η ΑΕΚ θα γινόταν μεγαθήριο.

Οι αντάρτες πόσοι είναι? Είναι πράγματι αριστεροί? Κάτι μου βρωμάει με αυτή την ιστορία. Εκτός που αν ότι ουσία κι αν παίρνουν είναι ληγμένη!

zep είπε...

Βαλε ονομα να σε ξεχωριζουμε. Ωστε αρεσκουν σου τα χρωματα :D Ιντα κομμα ψηφιζεις?

Για το αν αριστεροι ή οι το μονο που χρειαζεται να προσεξει καποιος εν οτι δεν διαφερουν τζιαι πολλα στα "επιχειρηματα" τους εναντιον της κυβερνησης με τους ακροδεξιους.

Ανώνυμος είπε...

Ζεπ, ασχολούμαι με την πολιτική, αλλά όχι και τόσον πολύ με τα κόμματα. Αριστερίζω αλλά δεν είμαι δογματικός. Όποτε πάω να ψηφίσω, πάντοτε ψηφίζω προοδευτικούς, νέους και σοβαρούς πολιτικούς.
Το 2003 δε ψήφισα Τάσσο. Ήμουν ευθύς εξ αρχής ενάντια στη στήριξη του Δευκαλίωνα για λόγους αρχής αλλά και για λόγους ουσίας.(βλέπε τα κατορθώματα του στις 10ετίες 50 και 60). Τελικά ο υιός του με δικαίωσε.

Κακος(χωρίς τόνο)

akel watch είπε...

ουαου!οι ακελιστες σφαζονται για τους αναρχικους της γιουνοπς!το ακελ στηριζει την αστυνομια ενω οι οπαδοι του πολεμουν την αστυνομια.τωρα ποιοι ακελιστες διακινουν τα ναρκωτικα και προτρεπουν τον λαο να πιανει την περιουσια οποιου θελει θα το μαθουμε συντομα.βλεπω ερχεται μεγαλη διασπαση στο ακελ. καποιοι θα πανε προς σοσιαλισμο και οι σκληροπυρηνικοι φασιστες θα πανε προς ανταρτες και θα στησουν κομμα.ενω η χαραυγη ταχθηκε εναντια στους φονιαδες αναρχικους η γνωμη τι αραγε θα πραξει?

osr είπε...

το ακελ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ

η μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζομένους έγινε επί διακυβέρνησης ακελ τζαι ακόμα κνίθουνται τζαι έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται σύντροφοι... έτσι ακριβώς σύν-τροφοι με τις τράπεζες που τις ταίζετε καλά
τζαι αρπάξατε 3 δις που τον κόσμο τζαι τα εταίσετε στις τράπεζες

ενω κόψατε μισθούς παγώσατε την ατα την στιγμή που όλες οι χιλιάδες χιλιάδων εταιρειών πλήρώνουν τους ίδους φόρους με τους μισθωτούς

δεν θέλω να ισοπεδώνω ούτε να μηδενίζω αλλά το ακελ δείχνει και τώρα με την στάση του και τις πλάτες που βάζει στους μηχανισμούς καταστολής που λειτούργησαν παντελώς παράνομα ακόμα και μέσα σε αστικοδημοκρατικούλικες λογικε΄ς όπως είχα επανειλημμένως εξαρχής τονίσει και στο μπλοκ μου αλλά και στον χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης την ώρα που η απαγωγή από τις αστυνομικές δνάμεις ανηλικών και άλλων πολιτών λάμβανε χώρα

επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά ότι είστε η παγκόσμια ξεφτίλα της αριστεράς

Disdaimona είπε...

οι αναρχικοί ενεν ένα πραμα στην κύπρο ουτε οπουδήποτε.

υπάρχουν διάφορες τάσεις αναρχικών ομάδων.

όπως τζαι το ακελ εννεν ενα πράμα - υπάρχουν διάφορες τάσεις μεσα στο ακελ.

όταν κάποιος αποφασισει να ασχοληθεί με το θέμα "αναρχικοί κύπρου" εν καλά - αν μπορεί - να χρησιμοποιεί λλιην αναλυτική μέθοδο (τουτην που χρησιμοποιεί τζαι ο Λινός τζαι αρεσκει σε τόσους)

το "οι αναρχικοί" γενικώς και αορίστως εν μερος της δεξιας τζαι της ακροδεξιάς προπαγάνδας.

το να ονομάζουμεν τους Αντάρτες ακροδεξιούς διότι κάμνουν ακραια κριτική κατα τη δική μας αντιληψη στο ακελ, εν πειθει κανένα νουσιμο, μετρημένο ή σοβαρόν ανθρωπο.

το οκκουπαι εν μερος ενός διεθνούς κινήματος το οποίο εκατασταληκε ΔΙΕΘΝΩΣ που τα κέντρα του κεφαλαίου.

το αν η κυβερνηση λόγω της προεδρίας ΕΝ ΗΣΙΕΝ εξουσιοδοτηση να μεν καταστείλει το κυπριακό κίνημα, διότι είμαστε ενας κοκκος αμμου μες το συστημα, να φκουμε να καταγείλουμε το σύστημα τζαι να καμουμεν αυτοκριτική, παρα να καμνουμεν τα παπαγαλάκια του συστηματος επειδη ειμαστε κυβέρνηση, ονομαζοντας συντροφους λενινιστες ως ακροδεξιούς.

διότι οι ανταρτες αν εμπεναμεν στον κόπο για μιαν αναλυτική μαθκιαν θα εξεραμεν ότι εν λενινιστες.

να μεν σχολιασω το γεγονός πως γινουμαστεν χαλί για τα παρτυ που καμνουν μες το ελαμ που θελει τη λήδρας!!!

ατε να δω, ποιος μαγκας εν να παει να φκαλει εξω τους "μη καταληψίες" ελαμιτες!!

Disdaimona είπε...

Να προσθέσω επίσης πως ο κομματικος πατριωτισμός είναι κατανοητός και πολλες φορές είναι σωτήριος.

ελπίζοντας να μην μιλώ κινέζικα για διάφορους, να πω όμως, πως ο κομματικός πατριωτισμός εντασσεται στο ευρυτερο κεφάλαιο "πατριωτισμός" και δυστυχώς είναι κατασταση και κατηγορία υποδεεστερη της κομμουνιστικής συνειδησης και πραξης.

κατανοώ πως ενα απο τα μεγαλυτερα διλημματα ενός μέλους ενός αριστερου κόμματος είναι να επιλεγει μια ζωή μεταξύ του κομματικού πατριωτισμού και της κομμουνιστικής του συνειδησης - εαν εχει - και εαν δεν ζει με την ψευδαισθηση πως κομμουνιστική συνειδηση είναι να ψηφίζει το κόμμα του.

δυστυχώς ο "πατριωτισμός" είναι σταδιο προτερο και ως μορφή σκέψης αλλα και ως μορφή πολιτικής ταυτότητας μεσα στο αστικό συστημα από το σταδιο της κομμουνιστικής οργανωσης.

ειτε μας αρεσκει ειτε δεν μας αρεσκει το ακελ είναι σε "καθυστερημενη" φαση αναπτυξης ως προς το κομμουνιστικό κινημα παγκοσμια.

και επειδή οι εποχές ανοιξαν πολλα ζητήματα, ανοιξαν τες βιβλιοθηκες, ανοιξαν τα αιτήματα, ανοιξαν τα παραθυρα τζαι βλεπουμεν μεσα στα σπιθκια τζαι στα πολιτικα συνολα, οι ακελιστες εν καλα να ξέρουν πως εννε αρκετος πλεον ο κομματικός πατριωτισμός για να αυτο-ταυτοποιουνται ως κομμουνιστες.

ηντα εμπιστοσυνη να δωσεις σε ενα κόσμο το βαρος να σηκωσει το οραμα του μελλοντος, αμα εν μπορουν να πασιν περαν που τον πατριωτισμό της αστικής κοινωνίας των αριστερών;

Disdaimona είπε...

και ενα μηνυμα για τους αναρχικούς:

το ότι οι εποχές ανοιξαν, οι βιβλιοθηκες ανοιξαν, τα παραθυρα ανοιξαν αφορά τζαι τους ίδιους.

ουτε οι αναρχικοί μπορουν να κρυφκουνται πισω που το "ειμαι αναρχικός" γενικώς και αορίστως.

ναι υπαρχουν τασεις αναρχικών που είναι αντι-ακελιστες αλλα πανω από όλα είναι αντι-κομμουνιστες.

αυτή η "σουπα" που σερβίρεται που ουλλες τες παντες, να μεν ξέρουμεν τι ακριβως πρεσβευει ο καθενας αλλα να κρυφκεται πισω που προκατασκευασμενες ταυτοτητες "ακελιστης" ή "αναρχικός" δυστυχώς εν ήδη χαλασμενη.

οι εποχες ανοιξαν, τα παραθυρα ανοιξαν...κανενας εν θα παιζει ζαρκα με την νοημοσυνη μας τζαι με το μελλον του κόσμου.

zep είπε...

Ρε κοπελια δηλαδη σε τουντο τοπο το κλιμα της παρανοιας επιαεν ουλλον τον κοσμο που δεξια ως αριστερα?

Ο οσρ αναπαραγει τες γνωστες βλακειες με επιχειρηματα κασεττοφορου, φουλλη, διχοτομιστων τζιαι ακροδεξιων, που θωρουμε τοσα χρονια στες εφημεριδες τζιαι στα μπλογκ.

Το ΚΚΕ δηλαδη τι εκατεφερε να καμει ποτζι στη Ελλαδα? Τα αλλα αριστερα κομματα της Ευρωπης? Ενα παραδειγμα μη ξεφτιλισμενου αριστερου κομματος που εκαταφερε σε δυτικη χωρα να μετριασει τες επιπτωσεις της κρισης? Ξερεις κανεναν να μας πεις οξα απλα εισαι αμπαλατος τζιαι θελεις σημμασια?

Ατε τζιηλα το αμαξουι σου παρακατω.

Η ισοπεδωση εξ αριστερων που τους ακροδεξιους ανταρτες "συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη" βαλε μεσα τζιαι την λογοκρισια σχολιων τζιαι την απουσια εγκεφαλου απλα μιλουμε για αλλη μορφη φασισμου. Με αριστερο μανδυα.

Ο Μαυρης εχτες στην Χαραυγη για μενα εν απαραδεκτος. Η αποψη μου ενι να περιμενουμε να μαθουμε τι εγινε τζιαι μετα να πυροβολησουμε προς οποιαδηποτε κατευθυνση.

Anef_Oriwn είπε...

OSR,

Επειδή δεν έχω ούτε πρόθεση αλλά ούτε και διάθεση να κάτσω να αμπαλαδκιάζω μαζί σου, θα αναφωνήσω με τρεμάμενη από συγκίνηση φωνή “Ζήτω η Παγκόσμια Επανάσταση”!!! Εμπρός λοιπόν, της «γης οι κολασμένοι», να αποκαλύψουμε ότι «…το ακελ είναι […] η παγκόσμια ξεφτίλα της αριστεράς». Τότε και μόνο τότε όλο θα γίνουν μέλι γάλα και θα δούμε [σοσιαλιστική] άσπρη μέρα!

Ρε gamoto τι μου θυμίζει η φράση «… κόψατε μισθούς παγώσατε την ατα …»; Αν ναι τον άλλο που έλεγε «Κατασκοτώσετε τον κόσμο στο Μαρί με 13 νεκρούς…»
Μπορείτε να εντοπίσετε και να μου πείτε σε τι διαφέρει το ύφος του τακτικού γραφικού μας επισκέπτη και σχολιογράφου που τούτη τη φορά φέρει το nick akel watch, απ’ εκείνο του OSR;

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Ο καθένας μας κρίνεται όχι απ’ ότι δηλώσει [ας πούμεν, «λενινιστής»], αλλά από τις θέσεις, τις τοποθετήσεις και τις πράξεις του! Τζι’ όταν οι συμπαθέστατοι κατ’ αλλά ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ., περιορίζουν την κριτική τους [όταν βρουν καιρό κι ασχοληθούν πέραν των ελλαδικών και με τα κυπριακά πολιτικά δρώμενα] μόνο στο ΑΚΕΛ [και στα τυχόν λάθη και αδυναμίες του], ισοπεδώνοντας και μηδενίζοντας τα πάντα κι αναπαράγοντας μάλιστα το λεκτικό και τη φρασεολογία ακροδεξιών καταστάσεων [δες το τελευταίο κείμενο τους – link: http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html], ε, τι θέλεις, να σιωπήσουμε γιατί οι άλλοι μπορεί να ‘ν’ «λενινιστές»;

Για τον «πατριωτισμό της αστικής κοινωνίας των αριστερών» δεν διαφωνώ μαζί σου!

*****************************
Τώρα είδα ότι ο OSR έβαλε το πιο [πάνω σχόλιο του και στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.! Είπε να αποκαλύψει παντού τη θρασύτητα εμάς των ακελιστών «που αρπάξαμε 3 δις που τον κόσμο τζαι τα εταίσαμε στις τράπεζες»!!! [Μα καλά εκείνα τα λεφτά δεν ήταν από εγγυημένο από την Κυβέρνηση δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα;]…

Ανώνυμος είπε...

Τα 3 δισ εν χρεος των τραπεζων.
Δεν εδοθηκεν που το κυπριακο δημοσιο.
Ευκολυνθηκαν να πιασουν τα χρηματα που την ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα.
"..οι τραπεζες αυτα τα ειδικα χρεογραφα θα τα χρησιμοποιουσαν ως εξασφαλιση στην ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα για να αντλησουν φτηνη ρευστοτητα".
Αν δεν το δωκουν στο τελος του 2012 εν να εχουν προβλημα.

Για τουτο το ζητημα εν μπροστα οϊ πισω - πισω εν το σκανδαλο των ελληνικων ομολογων,τζαι των ψηλων επιτοκιων των τοπικων δανειων.
[το αποσπασμα εν που το βιβλιο του σταυρακη που εν το μονο που καταγραφει τα γεγονοτα..τζαι το ποιοι επιεζαν..τζαι με ποιες υποσχεσεις..τζαι φυσικα το θεμα ενι οι διηγοροι των τραπεζων..:)]

π.

Disdaimona είπε...

Ανευ,

είμαι ενάντια στες ιδεολογικές σαλάτες.

λυπουμαι βαθυτατα, αλλα οπως δεν εδεχτηκα ποττε τες ακροτητες του τυπου "οποιος εν ακελικος εν αρνί" κατα τον ίδιο τρόπο, εν θέμα αξιοπρεπειας να μεν δεχουμαι το καβαλλημα - τζαι σορυ - πως οποιος καμνει κριτική στο ακελ εν ακροδεξιός!

πρεπει να μαθουμε να συνομιλούμε σε πολιτικό επιπεδο με τους συντροφους που εν επιλεγουν να φιλτρατουν τα παντα μεσα από το πρίσμα "ακελ τζαι κόμμα".

διότι είτε μας αρεσκει ειτε δεν μας αρεσκει οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ εν κομμουνιστές! τζαι εγω εδιαφωνησα σε σημεια μαζί τους, αλλα αλλον να παραθετεις εντονα τες διαφωνίες σου τζαι αλλον να διαβαλλεις συντροφους ως ακροδεξιούς!

ούτε αποδεχομαι ως κριτήριο το αν καποιος υπερασπιζεται το ακελ ή εν το υπερασπιζεται.

το ακελ ήσιεν εναν αναμφισβητητα θετικό ρολο στην κυπριακή ιστορία να παιξει ως μια πατριωτική αριστερα.

αλλα το συμπαν δεν τελειωνει Ανευ στην πατριωτική αριστερα.

βιώνουμεν μια παγκοσμια συστημική κριση τζαι πλεον εν ανωφελο να κλειουμεν την πορτα στους διαλογους.

αν μη τι άλλο ας μαθουμεν να συνυπαρχουμεν με σεβασμό.

τζαι εν αποδεχουμαι ουτε τες αφαιρετικές δαιμονοποιήσεις των αναρχικών.

ο Λινός εν αναρχικός. Εννε κομμουνιστής ο άνθρωπος. αλλα προφανώς κρίνει ως αναρχικός τζαι ως επιστημονας πως θέλει να προάγει τον θετικό ιστορικό ρόλο του ακελ.

ας μαθουμεν να ξεχωρίζουμεν θκυο πραματα αν θα παραμείνουμεν αξιοπρεπεις.

τζαι όι να κατηγορούμεν κομμουνιστες γιατί εδίσαμεν τον γαρον - σόρυ τζιολας - πως εμας καλυφκει μας μια ταυτοτητα.

τιποτε εν μας καλύφκει! είμαστε ουλλοι εκθετοι στους ίδιους κινδύνους!

ας μαθουμεν τουλαχιστον να συνομιλούμεν με θκυο κριτήρια.

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

1. Πρώτον, ΔΕΝ είπα εγώ ότι «οποιος καμνει κριτική στο ακελ εν ακροδεξιός» και ούτε τους «διαβαλα ...[τους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.] ... ως ακροδεξιούς... Εκείνο που είπα [κι έχει διαφορά και πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις] είναι ότι οι «συντροφοι» [ΣΟΥ] «…αναπαράγουν [...] το λεκτικό και τη φρασεολογία ακροδεξιών καταστάσεων», σαφώς εννοώντας ότι χρησιμοποιούν την επιχειρηματολογία της (ακρο)Δεξίας όταν επιτίθενται και κατακεραυνώνουν του ΑΚΕΛ.

2. Δεύτερον, γράφεις: «βιώνουμεν μια παγκοσμια συστημική κριση τζαι πλεον εν ανωφελο να κλειουμεν την πορτα στους διαλογους» --- Μα καλά, πιστεύεις ότι προάγεται ο διάλογος με τοποθετήσεις αυτού του είδους;

- «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων.»

- «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη.»

3. Τρίτον, επιτέλους αντιλαμβανόμαστε ότι η σύγκρουση σήμερα σ’ όλους τους τομείς είναι ταξική και μέρος αυτής είναι και οι επιθέσεις της Δεξιάς εναντίον του ΑΚΕΛ; [Και δεν υποβάλλω ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να είναι στο απυρόβλητο για τυχόν λάθη, αδυναμίες και ελλείμματα του]… Επ’ αυτού μεταφέρω εδώ σχόλιο του Κ.Π. που ήρθε σήμερα στο email μου και προφανώς το πήρες κι ΕΣΥ:
«Ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση, το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά το κυπριακό, αλλά τη γενικότερη στάση που τηρεί η θεσμική αριστερά, είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις και συμβιβασμοί, σε όλα τα επίπεδα και θέματα, κυρίως μετά την - κυριολεκτικά - ανελέητη επίθεση των υπόλοιπων δυνάμεων του πολιτικού άξονα μετά τα γεγονότα του Ιουλίου.

Τασσόμενος στο χώρο της εξωθεσμικής αριστεράς, θεωρώ σημαντική την αντεπίθεση, έτσι ώστε να προκαλέσουμε κάτι σαν ένα radical flank effect, δηλαδή να παρέχουμε χώρο και χρόνο αναθεώρησης των πολιτικών θέσεων και τοποθετήσεων της θεσμικής αριστεράς, τόσο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να σταματήσει να τραβά πίσω σε κάθε βήμα που πάει να κάνει, αλλά και για να μετατοπίσουμε το βάρος της πολιτικής συζήτησης και να ανακόψουμε την ολομέτωπη επίθεση των εθνικιστικών, συντηρητικών ή ακόμη και φιλελεύθερων τάσεων της κυρίαρχης δεξιάς.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι και είναι καιρός να αντιληφθούμε τα όρια της θεσμικής αριστεράς και κυρίως τις δυνατότητες της εξωθεσμικής αριστεράς ... εάν πραγματικά θέλουμε να υπερβούμε τα εμπόδια που θέτει συνεχώς η δεξιά και το υποτιθέμενο “κέντρο” του πολιτικού άξονα.»


4. Τέλος, τι είν’ αυτό που κάμνει τους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. κομμουνιστές, τζι’ εμένα, ας πούμεν, όι; Η αντίθεση τους το «ρεφορμιστικό» ΑΚΕΛ κι από την άλλη η δική μου στήριξη στο Κόμμα αυτό;