Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ανάρτηση 107/2011 (εκατόν συν επτά) [έκτακτη, επίκαιρη, σύντομη, εκλογική, της τοπικής αυτοδιοίκησης] – Δκυο (πρώτα) λόγια για τα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Θα τολμήσω απόψε [παρά τες ακεφιές μου] να επιχειρήσω [εκτάκτως] στα σύντομα και στα γρήγορα [ίσως όμως όχι και τόσο ορθολογιστικά γιατί δεν έχω πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα] μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων των σημερινών δημοτικών και κοινοτικών εκλογών.

Κατ’ αρχάς οφείλω [ως Αριστερός] να παραδεχτώ ότι τα αποτελέσματα [τουλάχιστον όσο αφορά την εκλογή δημάρχων] ΔΕΝ με ικανοποιούν. Πιστεύω πως θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα!

Όμως το αποτέλεσμα δεν πρέπει να το αντικρίζουμε ως ποδοσφαιρικό˙ δηλ. να το κρίνουμε αυστηρά στη βάση του πόσους δήμαρχους έβγαλε το ΑΚΕΛ και πόσους ο ΔΗΣΥ, όταν μάλιστα κάποιοι δήμοι κρίθηκαν οριακά, όπως λόγου χάριν στη Λακατάμια όπου η υποψήφια του ΑΚΕΛ Φωτούλα Χατζιήπαπα έχασε για 20 ψήφους, ή στον Άγιο Αθανάση όπου ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Κυριάκος Χατζιηττοφής κέρδισε με 50 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Την ίδια ώρα όμως, δυσκολεύομαι να δεχτώ πως χάθηκαν, ας πούμεν, ο νεοσύστατος Δήμος Τσερίου, ή η κοινότητα Λυμπιών...

Το θέμα είναι πρώτα και κυρία πολιτικό. Την σημασία του για την Αριστερά πολύ σωστά την έθεσε ο Gregoris σε κείμενο του στο Blog του όπου εύστοχα σημειώνει:
«Μέσα σε τούτες τες συνθήκες της ταξικής πόλωσης, κανένα πεδίο πάλης δεν πρέπει να μεινίσκει ανεκμετάλλευτο – ούτε ακόμα τζιαι ο συμβολικός τζιαι εν πολλοίς θεαματικός στίβος των εκλογών.» Γι’ αυτό και πρέπει να προβληματιστούμε σόβαρα για διάφορα, όπως ας πούμεν, για το ποιόν των συμμαχιών μας και τι όφελος είχε τελικά το ΑΚΕΛ που τούτες σ’ αυτές τις εκλογές!

Από την άλλη, το εκ πρώτης όψεως θετικό για τον ΔΗΣΥ αποτέλεσμα σίγουρα θα τύχει [εν όψει μάλιστα των προεδρικών του 2013] πολιτικής εκμετάλλευσης από το συγκεκριμένο κόμμα. Εκεί στον “Συναγερμό” ήδη πανηγυρίζουν! Του Χάρη Γεωργιάδη γελούσαν και τ’ αυτιά του ‘πόψε [μιλούσε για «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού», αλλά δεν κατάλαβα για ποιες σκηνες τζιαι τσσιατίρκα(!) μιλούσε], ενώ ο Νίκαρος ο Αναστασιάδης γελούσε [κι αυτός] μέσα από τα γυαλιά του. «Τούτος» μίλησε για «κοινωνικές συμμαχίες» και για «μήνυμα απαρέσκειας προς την Κυβέρνηση Χριστόφια». Λαλείτε ο Ηλιοφώτου στον Στρόβολο, ο Κλεάνθους στη Λάρνακα, ο Καΐκκης στη Σωτήρα, αλλά και ο “συναγερμικός” Ευαγγέλου στο Παραλίμνι, ή ακόμα [αν θέτε] και η Μαύρου στη Λευκωσία, δεν εκλέγηκαν λόγω Χριστόφια, κάτι που εξυπνακίστικα υποβάλλει τζι’ ο Strovoliotis με κείμενο του στο δικό του Blog;

Μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να ψάξουν τα λάθη γι’ αυτές τες αποτυχίες. Άραγε εκεί στο ΔΗΚΟ προβληματίζονται γιατί δεν εκλέχτηκαν οι μέχρι προ τίνος ΔΗΚΟϊκοι δήμαρχοι Παπουής στην Αθηένου, Παυλίδης στην Έγκωμη, Χατζιηλοΐζου στον Άγιο Δομέτιο;

Πάντως με τα λεγόμενα του ο Αναστασιάδης έθετε μπροστά στους εν δυνάμει [αντι-ΑΚΕΛικούς] σύμμαχους του την υποψηφιότητα του για τες προεδρικές του 2013. Όταν μάλιστα «τούτος» αναφερόταν σε [νέες] «κοινωνικές συμμαχίες», [όπως κι οι κολαούζοι του Γεωργιάδης και Μητσόπουλος σε «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού»] λίγο - πολύ καλούσαν τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς [πλην του ΑΚΕΛ] να  προκρίνουν τον Αναστασιάδη για υποψήφιο μιας αντι-ΑΚΕΛικής συμμαχίας [με στόχο φυσικά, την απομόνωση του ΑΚΕΛ]...

Ας έχουν γνώση οι φύλακες!

Anef_Oriwn
Κυριακή 18/12/2011

***************
Υστερόγραφον:
Επί του θέματος δείτε και το post της Disdaimonas, “Πρώτες σκέψεις για τις δημοτικές 2011”. Να σημειώσω ότι διαφωνώ σε μερικά σημεια, κυρίως όμως με την τοποθέτηση της “... το ακελ έχασεν παραδοσιακούς δήμους δικούς του. 9 δημοί με συνεργασία σε ούλλην την Κύπρο εννε τζαι κανένας σπουδαίος αριθμός. Την πιο κενή πολιτική δήλωση την έκαμεν το ακελ. Αλλά αν είσαι εγκλωβισμένος μες τη λογική της πολιτικής σου ισχύος που την μεταφράζεις ως «είμαι κυβέρνηση τζαι δυνατό κόμμα» εν λογικό πως κάποια μέρα θα σου λείψει τζαι η δύναμη τζαι τα επιχειρήματα”, το δεύτερο ήμισυ της οποίας δεν το πολυκατάλαβα!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/12/2011 – 00:15 π.μ.

**********************
Υστερόγραφον 2:
Επίσης κείμενο σχετικά με τα αποτέλεσμα των εκλογών [έμπλεο θυμού, πίκρας κι απογοήτευσης] υπάρχει τζιαι στο Blog της Μά(γ)ισσας, με τίτλο “Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια;!”!
Ποιος την ει(δ)εν [‘πόψε] τζι’ εν την εφοήθηκεν! Ιδιαιτέρως μάλιστα αν κρατά τζιαι τη σαρκάν [σκούπα] της, που φαίνεται εν να την μετατρέψει σε κούσπον]!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/12/2011 – 00:30 π.μ.

****************************
Υστερόγραφον 3:
Κι από τον Νεο Ελληνοκύπριο [“Έκανε τη δουλειά του ο Συναγερμός”]: «Ο ΔΗΣΥ φαίνεται να κέρδισε τις εκλογές αυτές και δεν έπαθε τη πανωλεθρία που ευχόμασταν! Μια πανωλεθρία που θα τον περιόριζε ως προς τις φανερές του προθέσεις να βάλει τους εργαζόμενους στον γύψο, χρησιμοποιώντας τους πάντες και τα πάντα».

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/12/2011 – 01:00 π.μ.

31 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Πολλά πριγκιπάτα εππέσασιν! Έσιει τζι' άλλον εκτός που το δικό μου;! Τωρά το έμαθα! Θα τα πούμε στο πάργκινγκ πε σε τζιείνους που διεκδικούν τίτλο πριγκιπάτου!!! Ειδικά τωρά με το "αρφούϊν", εννά τους λύσω τα μούτρα τους με αριστερόν κροσέ!!! Να μεν μου κοντέψουν για την επόμενη πενταετία γιατί ο γκράντε κούσπος εν ο πιο άμεσος στόχος, τζιαι οι διεκδικητές πριγκιπάτων εν χωρούν!!!

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,

Το άλλο πριγκιπάτον έχασε που αποστάτη εξ Αριστερών!

Ανώνυμος είπε...

Εν νομίζω να έσιει κανέναν αριστερό που να τον ικανοποιούν τα αποψινά αποτελέσματα. Η επέλαση της δεξιάς. Εν υπάρχει άλλη επιλογή: 'πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες'.

Γιρλάντα

Disdaimona είπε...

Το κοινοβούλιο είναι ο "κοινός τόπος" της δεξιάς και της αριστεράς. Αυτό προβλέπει η δημοκρατία.

Από εκεί και πέρα η δεξιά έχει έναν άλλο Τόπο και η αριστερά εναν άλλο Τόπο.

Ο Τόπος της δεξιάς είναι οι Τράπεζες. Όσο πιο πολλά βαθυνισκει η κρίση τόσο οι πολιτικές αποφάσεις της δεξιάς θα μεταφέρονται από το κοινοβούλιο στην Τράπεζα. Εν άμεσα συνδεδεμένα τα εκλογικά της ποσοστά τα οποία αυξάνονται στην ευρώπη από αυτη την μεταφορά "τόπου αποφάσεων". Η δεξιά είναι συνεπής στην τάξη της.

Λογοκρίνει όμως τον αληθινό τόπο των πολιτικών της αποφάσεων. Λαλεί μας εν το κοινοβούλιο. Η αριστερα πολλές φορές εξεσκέπασεν τούτον το ψέμα. Ακόμα τζαι στο διαδίκτυο. Για τες σχέσεις των μετόχων/δικηγόρων βουλευτών με τα τραπεζικά συμφέροντα.

Η αριστερα εσιει επίσης εναν άλλο Τοπο. Τα εργατικά συνδικάτα. Τα οποία θέλει να εξαλείψει η δεξιά.

Αν η αριστερα λαλεί πως ο μοναδικός της Τόπος Αποφάσεων εν το κοινοβούλιο παυει τζαι να εν αριστερα αλλά τζαι να έσει δύναμη. Γιατί το κεφάλαιο δεν μπορείς να το νικήσεις με κοινοβουλετική συναίνεση - που εν θα την πιάσεις ετσι τζαι αλλιώς.

Εν μπορεί να χανει το ακελ στες δημοτικές τζαι στον νουν του να ένι το πως θα πετυχει ξανά κοινοβουλευτικές συμμαχίες. Γιατί έχουμεν κρίση.
Αν επιλέξει το δρόμο τούτο, τζαι δεν αγωνιστεί συνδικαλιστικά η αριστερα θα εσιει την τύχη της αριστερας στη ευρώπη.

Εχουμε κρίση. Το κεφάλαιο καταργεί τη δημοκρατία. Εννε τίμιο να λαλούμεν πως μόνο με τα μέσα που μας παρέχει το σύστημα των εκλογικών αναμετρήσεων ή των ποσοστών του κόμματος θα φκούμεν ζωντανοί σαν εργατική ταξη που την κρίση.

αυτά εννοεί το μέρος που έβαλες που το ποστ μου.

Disdaimona είπε...

Αν η αστική δημοκρατία μπορεί να μας εξασφαλίσει πως η εργατική ταξη δεν θα πεινά ανά κύκλους κρίσεων - με τις συνεπαγωγές των πολέμων, των ασθενειών, των εθνικών εκκαθαρίσεων, του φασισμού - να τον παραιτήσουμεν τον κομμουνισμο τζαι τα συντροφιλλίκια τζαι να βουρούμεν μόνο για καλυτερα ποσοστα του κόμματος!

Τα ποσοστα θέλεις τα για να μεν πεινά μονίμως ο εργαζόμενος εν καιρώ ευμάρειας. Τα ποσοστα δεν σε προστατευκουν που τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Αρα το παλης ξεκίνημα που λαλει τζαι η Γιρλάντα εν άλλο σήμερα. Όι το να πανηγυρίσουμεν για εκλογικές νίκες ούτε να κλαίμεν για εκλογικές ήττες!

η νίκη ή η ήττα της εργατικής τάξη εν αλλού που εν να παιχτεί!

το πολλήν πολλήν να φάει λλια κριστης στραγγάτο ο Γιωρκάτζης στο μεσοδιάστημα...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Νομίζω για τα πριγκιπάτα εννά βάλω πάνω τα αθρωπούθκια ν΄αννοίξουν σχολή για πριγκίπισσες τζιαι να φέρνουν τούτους ούλλους που τα πριγκιπάτα μέσα για εκπαίδευσην! Να μάθουν να κάμνουν τιάρες, ραβδιά, αερότουμπες τζιαι πιρουέττες, μα πάνω που ούλλα να μάθουν τι θα πει να φέρεσαι ....... "πριγκιπικά"!

Τράντας είπε...

περαστικά σας. το τσιάι κουρτουνιά κάμνει καλό στην περίπτωση σας.
δοκιμασμένο.
εμείς δεν εκλέξαμε ούτε ένα δήμαρχο κι έχουμε κέφια. τι σου είναι η κουρτουνιά ρε παιδί μου!
ραντεβού το 2/2013. έτσι δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
linopampakos είπε...

να πω τζαι την δικη μου πρωτη αναγνωση τζαι ως παρακατω..

πρωτα γεωγραφικα:
το ακελ τζαι οι συμμαχιες με το δηκο εκερδισαν στις επορχιες λεμεσου παφου
τζαι οι συμμαχιες δησυ εδεκ εκερδισαν λευκωσια λαρνακα..
στην αμμοχωστο σαν να ηρταν ισοπαλια με συσπειρωση στες ιστορικες κοινοτητες..

κομματικα..
ο δησυ εσταθεροποιησεν την ανοδο τζαι την πρωτη θεση που εξασφαλισε τζαι στες ευρωκλογες τζαι στις βουλευτικες..φαινεται να φτανει τα ιστορικα ποσοστα του γλαυκου [36+] τζαι εσιει προσβαση σε χωρους του κεντρου..
2 μειονεκτηματα που εφανηκαν κατω που την εποφανεια..ενω το ευρωκο φαινεται σιουρο για τες προεδρικες τουλαχιστον, εν ισχυει το ιδιο για την εδεκ..η πτωση της σε μια περιοδο που επρεπε να πριμοδοτειται τζαι που την προεδρια της βουλης, εν μαλλον δειγμα δυσφοριας που τον χωρο των ψηφοφορων της εδεκ για την [εστω τζαι καπως συγκαλυμενη] προσπαθεια συμμαχιας της εδεκ με δησυ..
ο δησυ εν το μονο κομμα που εσιει ηδη υποψηφιο για το 2013..οποτε η επεκτατικη του δυναμικη εσιει ορια διοτι η διαπραγματευση του εσιει ηδη δεδομενα μπροστα στους αλλους κομματικους η πολιτικο-πολιτιστικους χωρους..
τζαι η προσπαθεια να κτυπηθει ο καρογιαν με ηττα του βεργα στην παφο, εν εφκηκεν παρα το οτι εγινε εντονη προσπαθεια..σαν να ειδα οτι επηραν τζαι τον κουλια να βοηθησει τον σαρικα..αλλα..
παντως το υφος του βεργα εισιεν κατι που το υφος του καρογιαν μετα τις βουλευτικες..

το ακελ οντως εκρατησεν καλα..αμα δει τζαι καποιος το πλαισιο οντως εντυπωσιακα..
αμα σκεφτει καποιος οτι την κυριακη στον φιλελελευθερο εισιεν σε 2 τιτλους την υποβολη συνδεσης του μαρι με τις εκλογες, εν προφανες οτι η ανασυνταξη του χωρου υστερα που το πρωτο σιοκ μετα την επιθεση του καλοτζαιρκου, επηεν-παει μαλλον πολλα καλα..
τζαι επιβεβαιωνονται οι προσβασεις της αριστερας στο χωρο του κεντρου...
ολα παιζουνται με 3 πολους..
που την αλλην η αποχη-διαμρτυρια των βουλευτικων επηρεν τζαι μορφη ταξικη στες δημοτικες για την αριστερα - που επιμενω οτι φαινεται μου να εσιει χωρο αντλησης που την αποχη..σαφως τζαι στην μπλοκοσφαιρα αλλα τζαι στην καθημειρνοτητα υπηρξε πτερυγα της αριστερας που εν εψηφισεν λογω ειτε των μετρων ειτε του χειρισμου της φασης με την πασυδυ [υποψιαζομαι οτι τζαι στο δηκο τουλαχιστον υπηρξε εκλογικη αποχη λογω δυσφοριας με τον νικολακη]...
επροσεξα παντως οτι τζαι σε 2 δημους υπηρχε τζαι ψηφοδελτιο αριστερων διαφορετικο που το επισημο του ακελ [υποψηφιοτητα αγλαντζιας] η δημοτικων συμβουλων [δερυνεια αν δεν καμνω λαθος]..
σημαινει οτι αννοιει μια συζητηση στην αριστερα..

το δηκο που επερασε σιλια θκυο, εκαταφερεν σαφεστατα να διατηρησει το ρυθμιστικο του ρολο..ηταν η αποστασια-εξαγορα κουλια, απωλεια προεδριας βουλης..υστερα μαρι, μαρκος, αποχωρηση που κυβερνηση τζαι ενα [καλο τελικα οπως αποδεικτηκε] ζικ ζακ αναμεσα σε ακελ τζαι δησυ..με τον νικολακη να ωρυεται που την μια, τον καρογιαν να ριφκει τους τονους τζαι να μιλα για ενοτητα..
οπως ειπεν που τες βουλευτικες η αθηνα το δηκο θα διεκδικησει προεδρικη υποψηφιοτητα..μπορει..
εσιει βεβαια την εσωτερικη κοντρα..αλλα απεδειξε οτι μπορει να συσπειρωνεται..τζαι λευκωσια τζαι λεμεσο με τα 2 αντιθετα κομματα..
νομιζω οτι η απωλεια των δημων αγ. δομετιου, εγκωμης εν τζαι εναν ειδος ηττας των ιστορικων τασσικων που εδιεισδυσαν σε χωρους της δεξιας..ανεκτησε χωρο ο δησυ..
που την αλλη λλιοστευκουν τζαι οι προσβασεις του νικολακη οσον αποχωρουν οι δικοι του στις εσωτερικες κοντρες..
παντως εσιει κοντρα αλλα τζαι συνυπαρξη το σκηνικο..να δουμεν..
η συμμαχια με το ακελ εφκηκεν ισοπαλια..εν εφκηκεν ο κλεανθους εφκηκεν ο βεργας..
τζαι η εκλογη του κορτα στη αγλαντζια παιζει σαν αντιβαρο στο δημο λευκωσιας οξα καμνω ιστορικες προεκτασεις;

η εδεκ εσιει προβλημα..εφανηκεν τζαι που τες βουλευτικες..οπου ο νικολαιδης εσωσεν την πτωση..
η απωλεια του στροβολου εμπορεν να αναπληρωθει με το δημο παφου..τελικα ο δησυ σαν συμμαχος εφαεν τους μεν τον στροβολο αλλα εν τα εκαταφερεν στην παφο να αναπληρωσει την απωλεια..σαν να εχασεν τζαι δημοτικο συμβουλο στην παφο οξα εν η ιδεα μου;

εμφανιστηκε ενα σχημα "κοινωνικη οικολογια" που ακουεται καλα..:)

Χαμάλης είπε...

Η ήττα Κλεάνθους στην Λάρνακαν εν το αποτέλεσμαν οξείας Κουλίασης του ΔΗΚΟ πάλε ένενει;

Ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως θα ήταν φρόνιμον το ΑΚΕΛ να ανακοινώσει υποστήριξιν στον Καραγιάν για την προεδρίαν το 2013 που τα τωρά. Ή να αφήσει να εννοηθεί κάτι τέθκοιον τέλος πάντων. Είδαμεν τί τον αναγκάσαν να πει στην βουλήν στη συζήτησιν για το Μαρί τζιαί το πόρισμαν Πολυβίου. Η όλη στάση του κατά την διάρκειαν της προεδρίας Χριστόφια δεν δικαιολογεί τζιείνην την ομιλίαν. Φαίνεται εγράψαν του την τζι' εθκιέβασεν την με το ζόριν όπως εγίνειν τζιαί με το πόρισμαν του Πολυβίου. Μήπως χρειάζεται έναν χέριν βοήθειας ο άδρωπος πριν να του την φέρει το τζάκιν της Φωτεινής; Θα ήταν μεγάλον λάθος το ΑΚΕΛ να περιμένει τες εξελίξεις τζιαί να μεν τες δημιουργεί.

arkoudas είπε...

Λινοπάμπακε,

Θα εν ενδιαφέρον να δούμε τζιαι από που προέρχεται η αποχή. Μυρίζω ΑΚΕΛ επί το πλείστον αλλά τούτον σημαίνει ότι η πραγματική του υποστήριξη (δηλ. σε εκλογές 'πρώτης τάξης' - βλ. προεδρικές, βουλευτικές) μάλλον εν ακόμα παραπάνω απ'ότι αφήνεται να νοηθεί που το εχτεσινό 28%.
Στο Δήμο Λάρνακας ίσως να έπαιξε ρόλο τζιαι το πρόσωπο (Κλεάνθους), δηλ. η θέση του τζιαι το στάτους του μες το ΔΗΚΟ.

Πάντως διαφωνώ ότι το ΔΗΚΟ κρατά καλά. Εχασεν 4% τζιαι σχεδόν ούλλα στον ΔΗΣΥ σε τζαιρόν που η αποχώρηση του που την Κυβέρνηση εστόχευκε εν μέρει στο να συγκρατήσει τούτες τες διαρροές. Το ότι εσυσπείρωσεν ψηφοφόρους τζιαι γυρώ που υποψήφιο του ΑΚΕΛ τζιαι γυρώ που υποφήψιο του ΔΗΣΥ νομίζω ότι εννεν τίποτε καινούργιο...έννεν άθλος σημερινός....εν κάτι που εκατάφερνεν να κάμνει διαχρονικά, είτε εντός εκλογικών περιόδων είτε μεταξύ τους. Μάλλον λόγω της αόριστης ιδεολογίας του, ίσως τζιαι διότι οι Τασικοί εν πιο πολλοί στην Λευκωσία τζιαι οι άλλοι αλλού.

Στη Λεμεσό πάντως η διαφορά του Χρίστου εν ήταν όση αναμένετουν, αλλά μπορεί να εν τζιαι διότι είσχιεν αποχή που ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ λόγω του σίουρου της υπόθεσης.

Στην Αγλατζιά η αριστερή υποψηφιότητα εκτός ΑΚΕΛ νομίζω εν κατάσταση που υπάρχει που τον τζιαιρό του ΑΔΗΣΟΚ, εν νομίζω να σημαίνει κάτι. Σίουρα πάντως όϊ κάτι που να φκαίνει του ΑΚΕΛ που τα αριστερά...άρα μάλλον εν θα διαρκέσει.

linopampakos είπε...

αρκουδα,

ναι τζαι εγω "μυριζομαι" αριστερο [ιστορικο η νεο/εν δυναμει] ψηφο στην αποχη αμα "φερει ο φουρνος την πυρα". νομιζω οτι τζαι η τακτικη των χαμηλων τονων που το δησυ μπορει να πηγαζει που αναλογη αναγωνση..εμαθεν τζαι ο αναστασιαδης τωρα παλε..αφηκεν τα του 6μηνου τζαι με την "εθνικη συννενοηση" του δετζεβρη εφκηκεν κερδισμενος..αθθυμιζεν κατι που το 2004-09 για τους εν δυναμει αριστερους ψηφους που θα εταρασσαν τα νευρα τους, αν εσυνεχιζεν το φκιολι του καλοτζαιρκου..
σε μιαν λεμεσιανη συνελευση κοσμου που εισιεν κινητοποιηθει εντονα για την αντισταση στην υστερια [ατε να την πουμε μονο ετσι] του καλοτζαιρκου, το κλιμα για τες δημοτικες ηταν απο χλιαρο μεχρι ξεκαθαρες δηλωσεις για αποχη..που κοσμο εβουραν τοτε ακομα τζαι στες εκδηλωσεις του ακελ..
για τα μετρα τζαι τον ταξικο ρολο της πασυδυ ηταν χωρισμενη η συνελευση - αλλοι εδυσπιστουσαν με τα μεν τζαι αλλοι με την δε..
αλλη κουβεντα τουτη..:)
απλα θελω να πω ηταν πολλες οι ισοροοπιες που επρεπεν να κρατησει ο χωρος της αριστερας..τζαι να διοχευτει ενα μερος του στον ψηφο..

αν δω γενικα την αριστερα στες 2 εκλογικες αναμετρησεις του 2011 "εκρατησεν καλα" οπως ελαλεν τζαι το συνθημα στην συναυλια..αθθυμιζει μου συγκριτικα κομματα που αντεχουν γιατι εχουν αποθεμα παρα γιατι εκαταλυσαν την πεζινα τους..
η φραση του γαλανου το 1993 μπορει να ταιρκαζει στο δησυ ομως αφου αντλησε ποσοστα που μπορει να στερεψουν τες φιλικες δεξαμενες..
αρα πρεπει να το παιζει low key...

στη λεμεσο ο κυπριανου επιασεν λλιοτερα νομιζω που την θεοχαρους τζαι απο οτι εκαταλαβα εσυναξεν τους δικους του ψηφους τζαι του ευρωκο..η ταση κεννεβεζου ειτε εν εδοκιμασεν ειτε εν ετραβησεν να ψηφισει διαφορετικα..ο αντρεας εν δημοφιλης γενικα, αλλα υπαρχει τζαι ντε φακτο πργματικοτητα των πολιτικων χωρων..εμαζεψεν τα ποσοσστα της ιστορικης συμμαχιας..

που την αλλη η επιτυχια του δηκο στη μεσα γειετονια εν καθαρα νικη του καρογιαν..γιατι τζιαμαι εισειν πολλους του δηκο που εθελαν, υπηρχε τζαι δυσφορια στο ακελ γιατι ο αναπληρωτης δημαρχος ηταν καλος κλπ, αλλα τελικα η επιλογη του εδικαιωσεν τον..

τζηνο που εννοω με το δηκο εν οτι ο καραγιαν εν ο πρωτος πολιτικος του που διαχειριζεται κομμα οϊ σαν ιστορικος ηγετης [κυπριανου, τασσος] αλλα σαν συντονιστης..ιντα ακουσα τον τζαι μια φορα που τον αναλυσε τζαι ο ιδιος..
εν αθθυμουμαι εκλογικη μαχη οπου εξωφθαλμα το δηκο ηταν τζαι με το ακελ τζαι με τον δησυ..
διοτι οι ιστορικοι ηγετες εβαρουσαν..
ενω τωρα επρεπε να συντονιστει..στην λευκωσια υπηρχε/υπαρχει δυσφορια με την επιρροη της φαμιλιας παπαδοπουλου [οπως εφανηκεν τζαι στες βουλευτικες - τζαι νομιζω θα οξυνθηκε προσφατα με το ταξικο της πασυδυ] αλλα εσυναξεν τους..
το οτι ο δησυ ηταν να απορροφησει εν ενα..υπηρχε ενα δεξιοστροφο κομματι που εφερεν ο τασσος τζαι επηεν πισω στο δησυ..αλλα το αλλο κομματι που εμπορεν να βυθισει τις φαντασιωσεις της οικογενειας της στρακκας, εν εδιαφοροποιηθηκε...
εν ηξερω ποσην επιρροη εσιει ο κενεβεζος πραγματικα αλλα στην λεμεσο ηταν δικαιωση των επιλογων καρογιαν..αλλα δαμαι προς την αναποδη κατευθυνση..
τζαι ουσιστικα μεν ξηχανεις οτι το σλογκαν για "ευθυνη" εν το δηκο/καρογιαν που το εκαταθεσε πρωτα στες βουλευτικες..

οι απωλειες του δηκο εν εκφραστικο του ρευστου τοπιου του νομιζω..υπολογιζω οτι ενεν ενα κομμα που κινειται που το 13-16% τωρα με οριζοντα το 18/19 των early 90's...το 98 οταν επηεν να τους διασπασει-απορροφησει το δησυ εμειναν τους 12+..υστερα εφκηκαν στα 17+ [κοντευκωντας τα ιστορικα ποσοστα του 18]...
επισης υπολογιζω οτι οι τασεις του εν που ενα τριτο - αν παρουμε το 18 σαν δειγμα τοτε 6 θα φευκουν προς δεξια, 6 προς αριστερα τζαι 6 εν να στηριζουν το μηχανισμο του κεντρου..
οποτε το 6 προς τα δεξια κινειται ποτζει οπως υπηρχε ροη προς τα αριστερα στα 90'ς.

Anef_Oriwn είπε...

Δυο - τρία σημεία στα σύντομα:

Φίλε Arkouda,

Μια ανάλυση που εκάμαμεν με δύο καλούς φίλους, για περιφερειακό δήμο της Λευκωσίας [όπου αναμενόταν η εκλογή αριστερού δημάρχου, αλλά φευ δεν επετεύχθη(!) – πουθενά στην Λευκωσία δεν έχει Αριστερό δήμαρχο σήμερα] λίγο – πολύ καταλήξαμε στο ότι η αποχή στο συγκεκριμένο δήμο προερχόταν από την Αριστερά. Αλλιώς δεν δικαιολογείται η εκεί εκλογική ήττα [και η πτώση των ποσοστών του ΑΚΕΛ σε σχέση με τες κοινοτικές του 2006 και τις βουλευτικές του περασμένου Μάη]...

*******************
Φίλε Λινέ,

Σχετικά με τα διαφορετικά ψηφοδέλτια στο χώρο της Αριστεράς [κάτι στο οποίο αναφέρθηκε τζι’ Arkoudas]: Προσωπικά πάντοτε υποστήριζα έναν «άννοιμα» προς αυτή την κατεύθυνση ούτως ώστε τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς [για τις τοπικές εκλογές] να πλατύνουν και να αποτελέσουν πόλο επίτευξης κοινωνικών αλλά και πολιτικών συμμαχιών [σε τοπικό επίπεδο]. Θεωρώ ότι πλέον πρέπει να ξεφύγουμε [όπου κρίνεται απαραίτητο] από τον εκλογικό τίτλο “ΑΚΕΛ–Αριστερά– Νέες Δυνάμεις”.
Δεν ξέρω τι ισχύει για την Αγλαντζιά, αλλά ένα τέτοιο «άννοιμα» έγινε στη Δερύνεια. Και τα δύο ψηφοδέλτια ήταν “κομματικά”! Και σ’ αυτά περιλαμβάνονταν [ως υποψήφιοι] και δύο αριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι το 2006 είχαν εκλεγεί με ανεξάρτητους εκλογικούς συνδυασμούς – δεν πειθάρχησαν τότε στην κομματική γραμμή. Νομίζω κάτι παρόμοιο έγινε φέτος και στον νεοσύστατο Δήμο των Λιβαδιών της Επαρχίας Λάρνακας˙ θα το ψάξω. [Επίσης έχω την εντύπωση πως στη Δερύνεια υπήρχε και τρίτο Αριστερό ψηφοδέλτιο, από τους πρόσφυγες ΚατωΔερυνιώτες]...
Σε προηγούμενες δημοτικές εκλογές αυτή η πρακτική [με τρία μάλιστα διαφορετικά ΑΚΕΛικά ψηφοδέλτια] ακολουθείτο για τον Δήμο Αγίου Αθανασίου της Λεμεσό, κάτι όμως που δεν παρατήρησα φέτος.

*****************
Φίλε Χαμάλη,

Προσωπικά δεν θεωρώ πως «... θα ήταν φρόνιμον το ΑΚΕΛ να ανακοινώσει υποστήριξιν στον Καραγιάν για την προεδρίαν το 2013 που τα τωρά». Και ούτε μάλιστα προκρίνω ότι θα γίνει [εν τέλει] κάτι τέτοιο. Μια τέτοια κίνηση τώρα, θα παραβίαζε βασικές διαδικαστικές αρχές του Κόμματος, ενώ παράλληλα θα προκαλούσε και τη εξέγερση της βάσης του Κόμματος!

linopampakos είπε...

ενταξι..:) [για την αγλαντζια]...αμα εμιλουν για αριστερα εννοουν το με την ευρυτερη εννοια..οτι υπαρχει πλουραλισμος - πιανει ουλλην την ελληνικη αριστερα οπως φκαινει τωρα στες δημοσκοπησεις..τζαι νομιζω, δαμαι στη κυπρο, υπηρχαν διαφοροποιησεις αλλα με ενα αισθημα συλλογικης στρατευσης.. οπως υπηρχε τζαι στες κινητοποιησεις της προηγουμενη περιοδου..

τζαι τουτος ο πλουραλισμος των εσωτερικων τασεων της αριστερας ενεν μονο δικο της θεμα - διοτι καθε ταση απλωνεται τζαι σε αλλους χωρους, αλλων κομματων κλπ σαν ακρη συμμαχιας-διαχυσης...
μια κατευθυνση συμμαχιων του ακελ - ευρυτερης αριστερας θα παει σαφως προς τους αριστερογενεις των δηκο εδεκ..αλλα τζαι προς φιλελευθερους που κινουνται τζαι στο χωρο των 2 κομματων..τζαι του δησυ..:) σε τουτες τες εκλογες ομως μαλλον οι φιλελευθεροι [κατα πλειοψηφια] του δησυ στη λευκωσια εκερδισαν το βραβειο του αρνιου στο τζακι της στρακκας..:)
φυσικα εν να τους περασει..αλλα μπορει η εποχη.. τζαι οι παραπανω ψηφοι της ελενης - παραπανω τζαι που το 2006 αν αθθυμουμαι καλα- μπορει να εν εδεκ τζαι αναμειξη φιλελευθερων τζαι αλλων που δηκο..

τωρα πως τζαι ποτε εν να εμφανιστει το εσωτερικο ταξικο ζητημα της δεξιας εν να δειξει..
υστερα που την εκρηξητων δεξιων συνδικαλιστων εναντια στον αβερωφ ο αναστασιαδης εβαλεν μπροστα τον μητσοπουλο τζαι αποσυρε τον αβερωφ.
τωρα αν τουτο σημαινει οτι εν να ακουει τζαι τες συντεχνιες εν να δειξει..
ο αβερωφ εννα πκιερωσει φορο στην ακινητη του;..:)
εν ταξικα ζητηματα σαν τους σκελετους στο αρμαρι της δεξιας..

στο δηκο ομως η ταξικη κοντρα αναμεσα στην στρακκα τζαι το δημοσιο τομεα [συνδικαλιστικα αλλα τζαι ευρυτερα του δηκο] μπορει να εσιει ψωμι...

Disdaimona είπε...

Φαίνεται πως μέσα στα κριτήρια της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων η οικονομική κρίση εξακολουθεί να μεν υπάρχει. Εν είδα να αναφέρεται πουθενά.
Το μόνο που αναφέρεται εν το αν το Μαρί επηρέασεν το αποτέλεσμα ή όχι. Τζαι λεμεν εν το επηρέασε.

Δηλαδή ενώ περνούν τα μέτρα, το αποτέλεσμα, κρίνουμεν το μόνο που την έκβαση ενός "ατυχήματος".

Στη δεξιά αναγνωρίζουμε πως τα μέτρα έφεραν αναμπουμπούλα στις τάξεις της τζαι ευφλεκτη κατάσταση μεταξύ πασυδυ-δησυ-δηκο.

Πως γίνεται που τες επίσημες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα πάλε το ζήτημα των μέτρων να λειπει που τες αξιολογήσεις της αριστεράς;

Ούτε δαμέ είδα κάποιαν αναφορά ούτε σε αλλο αριστερό μπλογκ.

Δηλαδή "η δεξιά" τζαι εννοώ η πασυδύ αντιδρά παραπάνω που μας για τα μέτρα;

Στον δικό μας τον κόσμο ακόμα να εμφανιστεί ως κριτήριο που επηρεάζει την κοινή γνωμη;

linopampakos είπε...

disdaimona,

ναι η κριση εν στο background..το θεμα ενι ινταλως επηρεασε.. αμα το κομμα που εισιει τον ενα εκπροσωπο του λομπυ του κεφαλαιου ανεβηκε, τζαι το αλλο, με το νικολακη, επεσε..τοτε;..
η εδεκ εν ειπεν τιποτε αυτονομο οποτε ιντα που να κρινεις;
το ακελ, η πιο σωστα η αριστερα ευρυτερα, εκαταφερεν σε ενα εχθρικο περιβαλλον [τζαι που πριν το μαρι] να περασει [ η να αφυπνισει στο ιστορικο υποσυνειδητο] μια σειρα θεσεις για την οικονομια σαν μερος του δημοσιου λογου...για ισορροπια στην εισφορα, για κοινωνικη προστασια, για το ζητημα του πλουτου [τουτοι το εβαλαν]...αν υπηρχε ταξικη κινηση θα εκφραζετουν προς το ακελ..η ταξικη ρητορικη εφανηκε να κερδα εξω που την βουλη..το οτι υιοθετηθηκαν τα μετρα μπορει να εστοιχισε στο ακελ εν δυναμει ψηφοφορους που ηταν εξω φρενων με το διδυμο αβερωφ-νικολακης, αλλα εσυγκρατησε την αλλη του ταση τζαι τη συνολικη ρητορικη για ενοτητα..
η εκκληση για ενοτητα εν που την αριστερα που αρθωνετουν ετσι τζαι αλλοιως..τζαι πριν λλιον τζαιρον τζαι που το 48..:)

οποτε λογικα η ταξικη δυσφορια πρεπει να επηεν προς την αποχη..αν, που την αλλη, παρουμε την ανησυχια για την κριση - τουτο το αισθημα εβαρεν/βαρει [τωρα τουλαχιστον] προς την αναγκη ενοτητας για να βρεθουν λυσεις νομιζω..τζαι τουτον εσιει να καμει τζαι με την κοινωνικη αλληλεγγυη..το αισθημα που εκφραζει η ιστορικη δυναμικη της αλληλοβοηθειας που ελαλεν τζαι ο κροποτκιν..:)

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ο κρίση έπαιξε το δικό της ρόλο στο να μην πάνε να ψηφίσουν [να απόσχουν από την ψηφοφορία] και κάποιοι [ίσως και αρκετοί] αριστεροί. Όμως θα συμφωνήσω και με τον Λινό ότι η κρίση δεν είχε το ανάλογο αρνητικό αποτέλεσμα στον κύριο πολιτικό εκφραστή του κεφαλαίου, τον “Συναγερμό”...
Προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι τα πολλαπλά οικονομικά [αλλά και κοινωνικά] προβλήματα που η κρίση στοίβαξε μαζεμένα στους ώμους των χαμηλά αμειβομένων, σε συνδυασμό με τη δυσκολία ή και την αδυναμία τους να πληρώσουν τις δημοτικές και κοινοτικές φορολογίες τους [πολλοί είναι που λένε δικαίως, αλλά κάποτε και αδίκως, «μα ίνταμ που κάμνουν σιόρ, οι δικοί μας μες τα συμβούλια»], ώθησε και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Αριστεράς στην αποχή.
Απλώς να σημειώσω ότι στες κοινότητες της περιοχής των Κοκκινοχωρίων, η φορολογία για τα σκύβαλα υπερδιπλασιάστηκε κατά τα τελευταία δύο χρόνια! Τούτο οφείλεται στα αυξημένα κόστη που δημιουργήθηκαν λόγω της μεταφοράς των σκυβάλων στο ΧΥΤΥ Κόσιης. Όμως ο φορολογούμενος [δικαίως] βλέπει και εν καιρώ κρίσης μάλιστα [ όταν με το ζόρι τα φέρνει βόλτα, αν τα φέρνει] ότι πληρώνει πολύ περισσότερα. Γι’ αυτό και δικαίως εξεγείρεται και φωνάζει. Αλλά πως επιλύεται το πρόβλημα; Με επιχορηγήσεις από το κράτος; Μα αφού το κράτος δεν μπορεί; Με το να φορολογηθεί περαιτέρω ο πλούτος; Μα αφού δεν περνούν τα σχετικά νομοσχέδια; Με κινητοποιήσεις του κόσμου και δη των εργαζομένων; Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση! Γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το μέχρι που θα το τραβήξουμε!

O Γαμήκουλας Βιλλάς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ο ύποπτος είπε...

Όπως είπα και παλαιόθεν αγαπητέ μου Άνεφ: όταν μπεις στην ρουφήχτρα του καπιταλισμού .... αρχίζεις να έχεις τα διλήμματα των ερωτημάτων σου. Ούτε ο Gorby δεν σε σώζε!!
Και οι ΑΚΕΛικοί άρχοντες συμπεριφέρθηκαν ως μωρές παρθένες. Και ο κοσμάκης το πληρώνει.
Τα έχω πει πολλές φορές αλλά είσαι από εκείνους που ποτέ δεν πείθονται. Αντιθέτως βρίσκουν μυριάδες δικαιολογιών και "αναλύσεων" για να κλώσουν.
Έτσι και οι ΑΚΕΛικοί σημερινοί αναλυτές που προσπαθούν με διάφορες μανούβρες (δες πιο πάνω) να κάνουν κάποιο damage control.

Anef_Oriwn είπε...

Υποπτε,

Αντί να αοριστολογείς γιατί δεν συγκεκριμενοποιείς τις δικές σου θέσεις κι απόψεις! Ομολογώ πως ΔΕΝ κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις! Γι’ αυτό και δεν θα σχολιάσω οτιδήποτε εικοτολογώντας!

Βιλλάς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Καλημέρα σας.
Εγώ ένα απλό ερώτημα έχω να θέσω.
Πέρα από τη θλίψη μου για την απώλεια της Λευκωσίας, καθώς θεωρώ πως η Ελένη Μαύρου ΚΑΙ δούλεψε ΚΑΙ Ήθος επέδειξε αλλά και ΔΕΝ στηρίχτηκε όσο έπρεπε κατά τη διάρκεια της θητείας της, ρωτάω: Με ποία λογική(;) το ΑΚΕΛ στήριξε στη Λάρνακα τον Κλεάνθους; Το ερώτημα μου δεν αφορά την ΔΗΚΟϊκή καταγωγή του εν λόγω, αλλά έχει άμεση σχέση με το τι είναι και το τι εκπροσωπεί ως πολιτική συμπεριφορά αυτός.

Δεν κατανοούν κάποιοι πως τέτοιες επιλογές κάνουν κάποιους Αριστερούς ψηφοφόρους να νιώθουν ντροπή;

Unknown είπε...

...είναι ένα ερώτημα που ήθελα να βάλω καιρό τώρα αλλά με συμβούλεψαν να μην το θέσω "δημοσίως" (στην εφημερίδα ας πούμε) πριν τις εκλογές. Καλώς ή κακώς αυτό και έπραξα. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Μαζί με άλλα πολλά όπως για παράδειγμα γιατί δεν δυναμώνει η φωνή και η επιρροή ορισμένων εξαιρετικών μυαλών που υπάρχουν μέσα στο ΑΚΕΛ...Τέλος πάντων, με αυτά και εκείνα το ποτάμι της απαξίας προς την πολιτική θα συνεχίσει να φουσκώνει και αυτό είναι ότι πιο επικίνδυνο στους καιρούς μας καθώς οι κόρακες και οι νεκρόφιλοι καραδοκούν.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,
Σε χαιρετώ!

Απλώς από περιέργεια θα ‘θελα [αν σου είναι εύκολο] να μας κατονόμαζες μερικά από τα «εξαιρετικά μυαλά που υπάρχουν μέσα στο ΑΚΕΛ» και που η «φωνή» και η «επιρροή» τους δεν είναι δυνατές!
Για το θέμα με τον Κλεάνθους και μερικά αλλά θα επανέλθω! Απλώς να σημειώσω ότι [κατα τη γνώμη μου] ειδικά τούτος δεν εκλέγηκε όχι γιατί η «επιλογή του έκανε κάποιους Αριστερούς ψηφοφόρους να νιώθουν ντροπή», αλλά γιατί προφανώς οι ΔΗΚΟϊκοί δεν τον ψηφίσαν!

Unknown είπε...

Άνευ μου κάποιοι σαν τον Κλεάνθους ρυπαίνουν και το χώμα που πατάνε.

Τέλος πάντων. Αν την "έφαγε" από τους "δικούς του" μπράβο τους, κάτι είναι κι αυτό.

Για τα υπόλοιπα θα μου επιτρέψεις να μην κάνω δημόσιες ονομαστικές αναφορές για ανθρώπους με τους οποίους έχω συζητήσει με άλλους περισσότερο και με άλλους λιγότερο.

Αισθάνομαι πως θα ήταν κατάχρηση εμπιστοσύνης. Μιλώ, τελείως ειλικρινά. Πιστεύω όμως, πως είναι κρίσιμα αναγκαία η έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου για τον ρόλο και τον τρόπο της Αριστεράς στην Κύπρο στον 21ο αιώνα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα από τις ευρύτερες Αριστερές δυνάμεις. Είναι μία συζήτηση που ήδη γίνεται, έντονα και διάχυτα αλλά άτυπα.

Anef_Oriwn είπε...

PolitisPittas,

Σκοπός του ερωτήματος μου για το ποια είναι “τα «εξαιρετικά μυαλά που υπάρχουν μέσα στο ΑΚΕΛ» που η «φωνή» και η «επιρροή» τους δεν είναι δυνατές”, δεν ήταν για να μου τους καταδώσεις, αλλά για να δω σε τι πλαίσια κινούνται και ποιες είναι οι απόψεις τους. Σήμερα πιστεύω πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για κάποιο ΑΚΕΛικό να γράψει και να εκφραστεί χωρίς να θωρηθεί ότι στρέφεται ενάντια στο Κόμμα του.

Ο Κλεάνθους ήταν και επιλογή του ΑΚΕΛ για το Δήμο της Λάρνακας καθότι [σωστά ή λάθος, ειλικρινά δεν ξέρω] φέρει μια εκτίμηση μέσα στον κόσμο της Αριστεράς. Κι ο λόγος που δεν ψηφίστηκε από κάποιους ΔΗΚΟϊκούς ήταν γιατί ήταν και επιλογή του ΑΚΕΛ! Απ’ εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχεις εσύ υπ’ όψη σου όταν λες ότι «κάποιοι σαν τον Κλεάνθους ρυπαίνουν και το χώμα που πατάνε».

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλληκάρι Anef_Oriwn, πάλε κάνεις τον κινέζο.
Ο συντοπίτης σου ο Ν. Κλεάνθους είναι πνιγμένος μέσα στα σκατά. (Μίζες, κομπίνες, δόλος, τ/κ περιουσίες, αλλοδαποί κτλ).
Σαν άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας ενεργούσε ακριβώς αντίθετα με τον έντονο πολιτικό λόγο και θέσεις του βουλευτή Ν. Κλεάνθους.
Στις εκλογές του 2006 μόλις που κατάφερε να εκλεγεί.
Από τη στιγμή που οι ΔΗΚΟικοί δεν τον ήθελαν γιατί ξέρουν το ποιόν του, τότε είναι λογικό να μην τον ήθελαν και οι ΑΚΕΛικοί για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές διαχρονικά όλα τα κόμματα έχουν κάνει λάθος επιλογές. Και ο λόγος είναι απλός. Έλλειψη επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ ηγεσίας και βάσης και κυρίως λόγω του βυζαντινού πατριαρχικού ηγεμονισμού που διακατέχει όλες ανεξαιρέτως τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.

Anef_Oriwn είπε...

Εν τζιαι ακούσετε τι λέει το Πόρισμα Καλλή για το αεροπορικό δυστύχημα της “Ήλιος”; Τι λέει για τις ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας και για τις αστικές ευθύνες;

Χαμάλης είπε...

Χέσε τα πορίσματα! Δεν αξίζουν τίποτε αν η δουλειά τους είναι να αποδώσουν ευθύνες. Ο λόος που βαρεί εν τζιείνος του δικαστή, που δείχνει τα κάντζιελλα ή την ελευθερίαν. Τα υπόλοιπα εν . . . . κουμέρες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.