Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ανάρτηση 106/2011 (εκατόν συν έξι) [επίκαιρη, μακροσκελής, λευκωσιάτικη, εκλογική, δημαρχιακή, γιωρκατζιηκή, αναδημοσιευμένη και “πολίτικη”] – «Ο πρίγκιψ είναι γυμνός»* - Προσθήκες


{Επεξηγηματική σημείωση:
* «Ο πρίγκιψ είναι γυμνός» - Μια ατάκα της Μούσας μου για τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη, την οποία προφανώς εμπνεύστηκε από την αχαπαροσύνη που τον χαρακτήριζε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις}...

**********************
Εισαγωγικά:
Η σχολιογραφική κίνηση στην προηγούμενη μου ανάρτηση, την με αρ. 105/2011 ήταν αρκετά περιορισμένη σε σχέση με εκείνη των άλλων προηγούμενων αναρτήσεων μου. Αν και το post είχε μέχρι τώρα γύρω στες 100 επισκέψεις, τα σχόλια ήταν μόλις 6, εκ των οποίων τα δύο δικά μου!

Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες για την παρέμβαση της θα ‘θελα να εκφράσω προς την Ανώνυμη κυρία με το ψευδώνυμο Γιρλάντα [τις αρέσουν οι γιρλάντες άραγε;] που μας τίμησε εξ αρχής με την παρουσία της και μάλιστα με δυο σχόλια! Φαίνεται ότι είναι θανατική(!) οπαδός της Ελένης Μαύρου [στο χωριό μου τους «φανατικούς» οπαδούς τους λένε «θανατικούς» γιατί νομίζουν ότι «τούτοι» είναι δοσμένοι στον σκοπό τους μέχρι θανάτου]... Στην αρχή νόμισα ότι μπορεί να είναι και μετανάστισσα(!), αλλά ακολούθως το απέρριψα καθώς «τούτη» κατέχει την ελληνική καλύτερα κι από ΜΕΝΑ!

Το κείμενο της προηγούμενης ανάρτησης μου ήταν μεν επίκαιρο [καταπιανόταν σε μια πρώτη προσέγγιση μου με την εκλογική μάχη μεταξύ της Ελένης Μαύρου και του Πρίγκιπα Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη για τη δημαρχία της Λευκωσίας], αλλά φαίνεται δεν συγκίνησε και τόσο τους πολυπληθείς(;) αναγνώστες μας. Λαλείτε να μην τους ενδιαφέρουν οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές; Πάντως εκεί στο επιτελείο του Πρίγκιπα φαίνεται να ανησυχούν!

Μπορεί όμως η λειψή σχολιογραφική κίνηση στο συγκεκριμένο post να οφείλεται και στο γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον το μονοπώλησε η θρασύτατη επίθεση κουκουλοφόρων φασιστών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου διεξάγονταν εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων των φοιτητών, των σχολών και των τμημάτων του πανεπιστημίου και έκλεψαν τέσσερις κάλπες. Μπούκαραν στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι εκλογές γιατί τους ενόχλησε [ως φαίνεται] η υποψηφιότητα τουρκοκυπρίου! Τζιαι πήγαν τα φασιστούθκια για να καθαρίσουν! Ήδη έχουν συλληφθεί 8 άτομα από τα οποία τα τέσσερα τέθηκαν υπό κράτηση. Μεταξύ αυτών κι ένας μόνιμος ανθυπολοχαγός της “Εθνικής” Φρουράς!!!

Με το συγκεκριμένο θέμα της θρασείας φασιστικής επίθεσης, αλλά και γενικότερα με το ζήτημα της επώασης και εκκόλαψης πλέον των «αυγών του φιδιού» [τα κουφούφκια/φιδάκια ήδη έχουν βγει στο σεργιάνι και χύνουν το δηλητήριο τους] θα καταπιαστώ πιο εξειδικευμένα σε νέα μου ανάρτηση τις προσεχείς μέρες! Σκοπεύω να σας πω μια-δυο ιστοριούλες που έχουν σχέση με τη μαθητιώσα και φιλάθλουσα(;) νεολαία μας.
Για την ώρα θα ΣΑΣ παραπέμψω στην ανάρτηση της αγαπητής Disdaomonaς, “Άλλη μια θρασύτατη φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας”, όπου έγινε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως αντιμετωπίζονται οι φασιστικές επιθέσεις.

****************************
Πρόλογος:
Αφορμή γι’ αυτό μου το κείμενο μου ‘δωσε ένα debate [έτσι λέμε τώρα στα κυπριακά τις τηλεοπτικές συζητήσεις] μεταξύ των υποψηφίων για τη δημαρχία της Λευκωσίας˙ μεταξύ της Ελένης Μαύρου [νυν Δημάρχου] και του Πρίγκιπα Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη. Το debate έλαβε χώρα στην τηλεόραση του “MEGA” τη Δευτέρα το βράδυ... Τζι’ εγιώ, ο αιώνιος κι αδιόρθωτος μαζόχας [τζιαι gamoto, εν είμαι με Λευκωσιάτης] έκατσα τζιαι παρακολούθησα τους˙ μέχρι το διάλειμμα όμως, γιατί τελικά εβαρέθηκα όμως ν’ άκουω τον πρίγκιπα να λαλεί ασυναρτησίες!

Να αναφέρω ότι στη συζήτηση συμμετείχε και ο τρίτος υποψήφιος για τη δημαρχία της Λευκωσίας, κος Καντούνας! «Τούτος» είπεν μας και το φαιδρό ότι η Ελένη Μαύρου «εγκληματεί»(!), αλλά δεν κατάλαβα γιατί. Εν πάσει περιπτώσει φαίνεσται μου ότι ο τύπος νομίζει πως ένας δήμαρχος πρέπει να ασχολείται κυρίως με την επιδιόρθωση πεζοδρομίων, το καθάρισμα άδειων οικοπέδων και την πάταξη [στην παλιά πόλη] της οχληρία από τα “χοροπηδάδικα”. Αυτό φαίνεται είναι το όραμα του [όπως όραμα έχει τζι’ ο Πρίγκιπας];

Αναφορικά με τον Πρίγκιπα, είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν στην ιστορία η αχαπαροσύνη και η ασχετοσύνη του [δηλ. η γυμνότητα του] περί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι έχει σχέση μ’ αυτή [τα είδη των Προϋπολογισμών, τα πολεοδομικά Σχέδια Πόλης και Περιοχής κι άλλα τινά]. Στη συζήτηση της Δευτέρας κουβάλησε κι ένα σωρό κόλλες που του ετοίμασαν, αλλά στο τέλος χάθηκε μέσα σ’ αυτές. Η αμηχανία και η νευρικότητα του ήταν προφανείς. Όλο και παπαγάλιζε! Μα τι νόμισε, ότι το δημαρχιλίκι είναι κάτι σαν μια ιδιωτική [ίσως και πολυεθνική] εταιρεία [ας πούμεν η “Κόα Κόλα” ya τα “Κλόρια Τζινς”] κι αυτός θα ‘ναι ο εκτελεστικός διευθυντής και οι υπόλοιποι [συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών συμβούλων] οι υφιστάμενοι του; Αφού “νεκατώθηκε με τα πίτερα θα τον φαν οι όρνιχες”! Αυτά λοιπόν, θα παθαίνει το πριγκιπόπουλο μιαν τζι’ αποφάσισε ν’ αφήσει τις επιχειρήσεις του τζιαι να κατεβεί σαν αλεξιπτωτιστής στην πολιτική για να κάμει την Λευκωσία «περήφανη»! Πως του ‘φέξε έτσι άξιππα;

Πάντως επήραν τον πρέφα τζιαι στες “Πατάτες” τζιαι σατιρίζουν τον σε κάθε επεισόδιο [λαλείτε να ‘ν’ αλήθκεια ότι εν η-ξέρει που πέφτει το Καϊμακλί;], ενώ που την άλλη Νίκαρος πετάσσει [που το κάγριν του] τασάκια!

Πρέφαν όμως, επήρεν τον τζι’ ο Κώστας Κωνσταντίνου του “Πολίτη” τζιαι τον περιποιήθηκε δεόντως στην “Κατά Βαρβάρων” στήλη του την περασμένη Τρίτη. Προφανώς τον παρακολούθησε στον “ΑΝΤΕΝΑ” το μεσημέρι της Δευτέρας. Χαράς την υπομονή της Ελένης της Μαύρου να συζητά μαζί του τζιαι να προσπαθεί να τον επιμορφώσει!

*************************
Η Πράξη ... όπως την οραματίζονται τα Ανάκτορα
[του Κώστα Κωνσταντίνου, “Πολίτης”, Τρίτη 6/12/2011, στήλη “Κατά Βαρβάρων”, σελ. 13]…

{Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου.
Επίσης οι αριθμήσεις εντός του κειμένου όπως και τα εντός των αγκύλων σχόλια και σημειώσεις είναι δικές μου. Οι αριθμήσεις παραπέμπουν σε σχόλια, επεξηγήσεις και παρατηρήσεις μου στο τέλος του κειμένου του Κώστα Κωνσταντίνου}...

• Επιτέλους! Απάνω που παραπονιόμουνα ότι ο Γιωρκάτζης Junior, το πριγκιπόπουλο στο οποίο η Στράκκα, η «Υψηλή Κοινωνία», ο Αθεόφοβος Β΄ και ο Πρόεδρος wannabe(1) [σημ.: από το want to be?] Αναστασιάδης αποφάσισαν (εδώ και δύο χρόνια) να χαρίσουν τον Δήμο Λευκωσίας να κάνει προπόνηση για παρακάτω, δεν έχει όραμα, ο ChocoPrince(2) απάντησε!

• Εμφανίστηκε στην ΤV με τους ανθυποψηφίους του, δήμαρχο Ελένη Μαύρου και Κωνσταντή Καντούνα, και ανέπτυξε το σλόγκαν του: «Πώς θα κάνουμε το όραμα πράξη». Σλόγκαν το οποίο, σημειώστε, αναγράφεται ανορθόγραφα στις μπροσούρες της καμπάνιας του.

• Αν του τα γράφει ο Νοικώλας ή όχι, θα σας γελάσω, αλλά όπως και να έχει, το «πώς» τονίζεται, Votre Excellence(3). Τροπικό επίρρημα. Από τον τρόπο, όχι από τις Μαλδίβες ή τον Άγιο Μαυρίκιο. Ατόνιστο είναι σύνδεσμος. Σημαίνει «ότι». Εκτός κι αν το βάζετε στη λογική, «σας δουλεύουμε πως θα κάνουμε όραμα, πράξη». Εκεί ναι. Εκεί δεν τονίζεται.

• Όμως, ας πάμε πίσω στο... όραμα του Φωτεινού Πρίγκιπα, ενός μοντέρνου πολιτικού ο οποίος ηγείται του Ιδρύματος Πολύκαρπου Γιωρκάτζη, το οποίο επιχειρεί να αναδείξει τον (πατέρα) Γιωρκάτζη... ήρωα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιστορική αλήθεια. Δικαίωμα του φυσικά να λέει ό,τι θέλει, αλλά, άμα είσαι πολιτικός, οφείλεις να σέβεσαι την Ιστορία. Όχι να προωθείς την παραχάραξη της.

• Ας πάμε πίσω στο όραμα του, όπως ξεδιπλώθηκε μπροστά στο φακό της TV: Ο ChocoViolet(4), λοιπόν, αυτόν που πολλοί Συναγερμικοί και ΔΗΚΟϊκοί θα ψηφίσουν διότι δεν... είναι αρνιά σαν τους ΑΚΕΛικούς (σ.σ. που όποιον τους βάζουν τον ψηφίζουν), αυτός λοιπόν ο νέος «επώνυμος» γόνος επέκρινε δριμύτατα την νυν δήμαρχο. Ο λόγος; O δήμος, της είπε, πρόσθεσε οκτώ τροχονόμους στο δυναμικό του.

• Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι, λέει, τα έσοδα από πρόστιμα είναι τα ίδια! Έκπληκτη η Ελένη Μαύρου προσπάθησε να εξηγήσει ότι ο λόγος πρόσληψης των τροχονόμων δεν ήταν κατ’ ανάγκην η αύξηση των προστίμων και πως δουλειά τους ναι μεν είναι και το να επιδίδουν πρόστιμα, αλλά κυρίως να διευκολύνουν τον κόσμο. Όχι να τον κυνηγούν!

• Ο Γιωρκάτζης Junior(5) όμως ήταν ανένδοτος. Έτσι θα εφαρμόζει το «όραμα» του, εάν εκλεγεί. Εν μέσω κρίσης. Ωραία τοπική αυτοδιοίκηση! Σύμφωνοι, ο ίδιος μεγάλωσε στη χλιδή. Δεν είναι κακό. Και είναι λογικό τα πρόστιμα να του φαίνονται ψίχουλα. Και είναι. Για αυτόν. Οι δημότες όμως τι φταίνε, κ. Νίκο μου; Τι ΣΑΣ έφταιξαν; Ξέρετε, ψηφίζουν κι αυτοί το 2013.

• Κανείς δεν είπε να ενθαρρύνεται η παρανομία. Όμως, ειδικά η παλιά Λευκωσία έχει ιδιομορφίες λόγω του μαρασμού τον οποίο προκάλεσαν κάποιοι της «Καλής Κοινωνίας», οι οποίοι αγόρασαν τα κτήρια αβέρτα και τα άφησαν εκεί.

• Αλλά και λόγω χώρου. Θα στείλει τους τροχονόμους να μοιράζουν κλήσεις; Μα είναι ήδη προβληματική η παλιά πόλη. Και ακόμα χειρότερη είναι η «λύση» που προτείνει στο πρόγραμμα του: «Ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης», λέει, όπως και επέκταση του «Στάθμευση Μόνο Για Κατοίκους» (που εισήγαγε η Μαύρου).

• Κι ούτε κουβέντα για δημοτικούς χώρους. Γιατί άραγε; Ιδιωτικοί μόνο. Αλλά «νέας τεχνολογίας», λέει. Τι εννοεί; Δεν ξέρω. Νομίζει πως το... Wi-Fi λ.χ. σε ένα (ιδιωτικό) πάρκινγκ θα είναι κίνητρο για τον επιπλοποιό τής Εντός των Τειχών;

• Το πόσο θα κοστίζουν φυσικά αυτά τα πάρκινγκ, άλλη ιστορία. Σάμπως ο ίδιος κοίταξε ποτέ την (τεράστια) διαφορά των ιδιωτικών πάρκινγκ από τα δημοτικά; Και όποιος δεν έχει να τα δώσει, πρόστιμο. Μιλάμε για όραμα υψηλών προδιαγραφών. Αν δεν το πιάσετε ακόμα, μην ανησυχείτε. Εάν εκλεγεί, θα το... νιώσετε. Περήφανη Λευκωσία; Μάλλον φοητσιάρικη.

• Όπως και τα κόλπα Αναστασιάδη με την πόλη μας. Ναι, να έχετε φιλοδοξίες για την Προεδρία, κ. Νίκο μου. Ναι, να θέλετε τους Γιωρκατζικούς και τη γέφυρα στο ΔΗΚΟ. Αλλά όχι στην πλάτη μας. Αυτά κάντε τα στη Λεμεσό. Αν σας περνά. Αλλά πού; Οι Λεμεσιανοί δεν είναι αρνιά...

Anef_Oriwn
Πέμπτη - Παρασκευή 8-9/12/2011

*******************
Υστερόγραφον 10/12/2011:

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε μια Ψυχή που με βοήθησε να περάσω το κείμενο από τον “Πολίτη” στο Word!

***********************
Σχόλια, επεξηγήσεις και παρατηρήσεις ΕΜΟΥ του Ιστολόγου [10/12/2011]:

Α. Οι αριθμήσεις εντός του κειμένου:
(1) «Προεδρος wannabe» - Προφανώς προέρχεται από το «want to be». Στα ελληνικά τους λένε «γουάναμπης»!

(2) ChocoPrince – Ξέρετε γιατί τον λαλούν έτσι; Αν μπα τζι’ αρέσκουν του οι shοκολάτες ChocoPrince;

(3) Votre Excellence – Τούτο το «Votre» θυμίζει μου «βιτρό», αλλά [και ουδεμία ευθύνην φέρω] τζιαι «βόρτον»!

(4) ChocoViolet – Τούτο εν να ‘ν’ σίουρα που τα σποράκια της βιολέττας που έστειλε στους Λευκωσιάτες για να φυτέψουν στους κήπους και τους ανθώνες τους! Εβλαστήσαν άραγε για ν’ ανθίσει τζι’ «Περήφανη Λευκωσία»;

(5) Γιωρκάτζης Junior – Α, [και για να μην ξεχνιόμαστε] τζιαι γαμπρός του Κόκου του Ηλιάδη!

Β. Θυμάστε πώς [ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης] έκλεισε την ομιλία που έκαμε στο ΑΠΟΕΛ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου; Σας το παραθέτουμε για να τον θαυμάσετε: «Τελειώνοντας, εύχομαι ότι η 1η Νοεμβρίου του 2011 στο ΓΣΠ, θα είναι για την Πόρτο, ότι ήταν η Αλβανία το 1940 για τους Ιταλούς»… 

Γ. Αμ, όταν προλόγισε προεκλογική συγκέντρωση του αδελφού του Νικόλα [επίδοξου Προέδρου του ΔΗΚΟ] κατα τις βουλευτικές του περασμένου Μαΐου! Θαυμάστε τον ακόμα μια φορά:

«Φίλες και φίλοι,
Ανέλαβα να προλογίσω τον κύριο ομιλητή της σημερινής εκδήλωσης, αλλά δεν σας κρύβω ότι νιώθω εξαιρετικά άβολα, εάν όχι και μειονεκτικά ως άντρας, απέναντι στον πολιτικό που θα ακολουθήσει.
Πως άλλωστε πρέπει να νιώθει κάποιος όταν πρόκειται να μιλήσει για τον πολιτικό τον οποίο σε πρόσφατη δημοσκόπηση, οι φίλες του περιοδικού MUST κατέταξαν πρώτο, ως τον πολιτικό που θα έριχναν στο κρεβάτι χωρίς δεύτερη σκέψη!
Και ενώ πραγματικά δεν μου πέφτει λόγος ποιον θα ρίξετε στο κρεβάτι σας, απόψε μου δίνεται το βήμα να εκφέρω άποψη σε ποιους θα ρίξετε το σταυρό σας.»

Δ. Μια κουβέντα θα ‘θελα να κάμω και για τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ για την δημαρχία της Λεμεσού κον Αντρέα Κυπριανού. Ο Νίκαρος είδεν τζι’ απόειδεν να βρει ανθυποψήφιο του νυν Δημάρχου Αντρέα Χρίστου τζιαι τελικά κατέληξε στον Αντρίκκο τον Κυνηγό. Με τον συγκεκριμένο “Συναγερμικό” πολιτικό και τη φαιδρότητα του λόγου του ασχοληθήκαμε σε ανύποπτο χρόνο και στον παρελθόν – στην ανάρτηση μας με αρ. 93/2010.

Ο κυρ-Αντρέας αυτή την φορά προσπαθεί να ιδεολογικοποιήσει έντονα τις εκλογές ούτως ώστε να συνενώσει τη Δεξιά στη Λεμεσό να πλήξει την υποψηφιότητα του Αντρέα Χρίστου που τυγχάνει καθολική αποδοχής και να αποκομίσει έτσι εκλογικά οφέλη. Τι έγινε η π.Μ. [προ Μαρί] εκτίμηση του Νίκαρου προς τον πετυχημένο Δήμαρχο Αντρέα Χρίσου με την μ.Μ. [μετά Μαρί] μανιώδη προσπάθεια του να εξεύρει ανθυποψήφιο του; Μέχρι και την ΕΔΕΚ πλησίασε γι’ αυτό τον σκοπό!

Παραθέτω πιο κάτω δείγματα του λόγου του κυρ-Αντρέα:

- «Ψήφος στο ΑΚΕΛ στις δημοτικές εκλογές σημαίνει επιβράβευση των πολιτικών του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που οδήγησαν στη φονική έκρηξη στο Μαρί, των πολιτικών που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας».
«Στις 18 Δεκεμβρίου, ο δημότης πρέπει να θυμάται πως, ψηφίζοντας τους ΑΚΕΛικούς υποψήφιους, επιβραβεύει τις πολιτικές του ΑΚΕΛ».
http://www.sigmalive.com/ekloges2011/news/444153.

- «Σε αυτές τι εκλογές οι λεμεσιανοί καλούνται να διαλέξουν μεταξύ της φιλοσοφίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού που πρεσβεύει ο ίδιος και των αντιλήψεων και πρακτικών του ΑΚΕΛ».
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=67713.

- «Μαζί με την υποψηφιότητα μας, έχουμε καταθέσει και τη δική μας πολιτική πρόταση για τη διαχείριση του μεγαλύτερου Δήμου της Κύπρου: τη φιλελεύθερη πρόταση, την πρόταση η οποία μιλά για αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, την πρόταση που μιλά για αποκέντρωση, την πρόταση που μιλά για συνέργειες, για αξιοποίηση της δημοτικής κτημοσύνης, την πρόταση η οποία μιλά για μια δημοτική μηχανή η οποία να υπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί».
«Ο δημότης έχει σήμερα δύο επιλογές, την πρόταση του κοινωνικού φιλελευθερισμού, την οποία έχει καταθέσει ο ΔΗΣΥ, μέσα από την δική μας υποψηφιότητα και έχει και την άλλη πρόταση του ΑΚΕΛ, μια πρόταση συγκεντρωτική, που εξυπονοεί νέες φορολογίες και άλλα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα στείλουμε το μήνυμα ότι τούτος ο λαός, αυτή η πόλη, ο κυπριακός ελληνισμός, αν θέλετε, έχει κουραστεί από τις πολιτικές του ΑΚΕΛ και θέλει νέες, πιο σύγχρονες και ευρωπαϊκές προσεγγίσεις». http://www.koukouvagia.com/ypoboli_upocifiotiton_sti_lemeso1321530522.html.

Δείγματα γραφής κι αυτά του wannabe Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συναινετικού Νίκαρου!

Anef_Oriwn
Σάββατο 10/12/2011

****************************
Προσθήκες [11/12/2011]:

1. Ψες ξέχασα [αν και το είχα καταγραμμένο στος σημειώσεις μου] να ΣΑΣ παραπέμψω και στο Βlog “AWAKE! WITHIN THE WALLS” “ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ”.
Στο Blog ετούτο υπάρχει μια επιστολή που η διαχειριστική ομάδα του blog έστειλε στους υποψήφιους δήμαρχους Λευκωσίας για το πως θα χειριστούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλιά πόλη.
Εκεί υπάρχει και η σχετική απάντηση της Ελένης Μαύρου, όπως κι εκείνη του Κωνσταντή Καντούνα, αλλά πουθενά του Πριγκιπόπουλου! Τους έγραψε;!

2. Θα ‘θελα επίσης να παραθέσω [συμπληρωματικά] κι ένα μικρό απόσπασμα από ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Σοσιαλιστών για τες εκλογές στο Δήμο Λευκωσίας.Η Πρωτοβουλία πολύ εύστοχα θεωρεί την επιλογή [από τη Δεξιά] του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη ως υποψήφιου για τη δημαρχία της Λευκωσίας ως διπλή πρόκληση. Και τούτο γιατί [όπως επεξηγεί] η συγκεκριμένη επιλογή:
- Έχει τη θρασύτητα της προώθησης ενός ανθρώπου αμέτοχου στην κοινωνική προσφορά που μόνο του προσόν είναι ο πλούτος που διαθέτει.
- Είναι μια απόπειρα εξαγνισμού ενός ονόματος με αμφιλεγόμενη ιστορία μέσα από τη συμμετοχή του στο Ίδρυμα Γιωρκάτζη που αποσκοπεί στη λήθη των ιστορικών γεγονότων.

Anef_Oriwn
Κυριακή 11/12/2011

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως άλλωστε πρέπει να νιώθει κάποιος όταν πρόκειται να μιλήσει για τον πολιτικό τον οποίο σε πρόσφατη δημοσκόπηση, οι φίλες του περιοδικού MUST κατέταξαν πρώτο, ως τον πολιτικό που θα έριχναν στο κρεβάτι χωρίς δεύτερη σκέψη!
Και ενώ πραγματικά δεν που πέφτει λόγος ποιον θα ρίξετε στο κρεβάτι σας, απόψε μου δίνεται το βήμα να εκφέρω άποψη σε ποιους θα ρίξετε το σταυρό σας.


Εν να πω την γνώμην μου τζι' όποιος θέλει να με παρεξηγήσει ας με παρεξηγήσει. Εγιώ πίσω που τούν' τα μαϊμουννίκκια εν την Φωτεινήν που θωρώ. Τζιαί πίσω που το must τζιαί πίσω που την δήλωσιν του νου γιου της για τον άλλον. Άλλωστε τζιείνη τζι' αν είσιεν μανίαν με τους πολιτικούς! Έ ε ε ε έχαψεν θκυό μάσσιαλλα της! Νομίζει το λοιπόν ότι ούλλες οι γεναίτζιες έχουν τα γούστα της τζιαί βουρούν τους πολιτικούς ταπισόν.

Α! Τζιαί κάτι πιο τραβηγμένον. Η κίνηση της να σύρει τον μιάλον μεσ' τα (πολιτικά) πόθκια του μιτσή, ασχέτως αν θέλουν να μας το παρουσιάσουν άλλωσπως, εμέναν μοιάζει μου τρόπον τινά σαν απιστία προς στον Τάσσον. Εν να δείξει το πράμαν αν έσιει τζιαί παράπισω.

Disdaimona είπε...

Ωραίος ο Χαμάλης!

Τζαι μενα οι κινήσεις της Φωτεινής φαίνουνται μου "ενοχικές" για την "απιστία" της να αποκτήσει τζαι δεύτερο σύζυγο, τζαι σαν μια προσπάθεια να επιβληθεί η ίδια πάνω τζαι που τους θκυο συζύγους.

άμα θωρείς τη Φωτεινή, αρκέφκεις τζαι συμπαθείς τον Τάσσο...που εν που φτάσαμεν...

υπάρχει τζαι μια άλλη ενδιαφέρουσα παραμετρος Ανευ στο άρθρο σου, ότι ο Γιωρκάτζης εν γαμπρός του Κόκου του Ηλιάδη.

Εν γνωστή η προσήλωση του Ηλιάδη στον Μητροπολίτη Αθανάσιο τζαι στη μητρόπολη Λεμεσού, τζαι αν περάσει η υποψηφιότητα του γαμβρού, εν ναν τζαι ενδιαφέρουσες οι ισορροπίες Γιωρκάτζη - Τόμμυ για τα συμφέροντα της αρχιεπισκοπής που εννεν παντα φιλικά προς τα συμφέροντα των μητροπολέων.

Το σημαντικότερο νομίζω πάντως είναι πως η υποψηφιότητα του Γιωρκάτζη εν επικύνδινη όχι μόνο για το κέντρο της Λευκωσίας αλλά για την πολη γενικά. Εχω μιαν αίσθηση πως θα τα κάμει γενικότερα θάλασσα με τις αναγκες του δήμου τζαι με την οικονομική διαχείρηση ειδικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Pope's nephew: votre Excellence

http://www.heraldica.org/topics/france/diplomat.htm

O Χρηστου εν οπως τον μακαριον στην λεμεσον.

Ατε αν δουμεν αν τα καταφερει τζαι η ελενατσα στην χωραν.

Xwrikos

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΕΙΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΟΣ ΕΣΥ ΑΝΕΥ,,,,,,,,,,,,,,,

Bananistanos είπε...

Τωρά που υποστηρίζει Μαύρου εν καλός ο Πολίτης; το καλοτζεριν ήταν που τους άλλους...

Anef_Oriwn είπε...

Ούτε τώρα εν καλός Bananistanε! Γι’ αυτό και σταμάτησα να τον αγοράζω, πλην του Σαββατοκύριακου! Απλώς επισημαίνω κάποιες σωστές διαπίστωσε του Κώστα Κωνσταντίνου για τον Γιωρκάτζιη! Εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς; Τζιαι μεν κλώθεσαι με άλλ’ αντ’ άλλων!

arxiepiskopos είπε...

Έννεν ο πρίγκιπας που εν γυμνός,εν τα ρούχα πον έχουν περιεχόμενο!

Ανώνυμος είπε...

Άνευ,
ευχαριστώ για τις αναφορές σου στα σχόλιά μου.

Αυξάνονται και στο διαδίκτυο και στον τύπο οι αναρτήσεις και τα άρθρα υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ελένης από ανθρώπους που ανήκουν σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους. Δεν είδα, όμως, ούτε ένα για τον περήφανο υποψήφιο. Και τι να πει κανείς, δηλαδής;


Ο λαϊκισμός του κυρ-Αντρέα του κυνηγού άγγιξε και τη Λευκωσία, έτσι για να γουστάρουμε. Η αρρώστια είναι μεταδοτική. Ο Φούλης και το Συλλουρούδι αποφάνθηκαν ότι πρέπει να εκλεγεί ο περήφανος για να τιμωρηθεί το Ακέλ για το Μαρί. Το Μαρί πάει με όλα όπως η Coca-Cola!!!! Και ο περήφανος πρίγκιπας στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο επιτελείο του με 13 αστέρια που συμβολίζουν τους 13 νεκρούς του ατυχήματος.

Κατα τ' άλλα δεν έμεινε εσπερινός στην πρωτεύουσα στον οποίο δεν παρεβρέθηκε, η Φωτεινή τον περιφέρει σαν τον επιτάφιο στις εκθέσεις ζωγραφικής και μάλιστα εμφανίζεται στη λαϊκή αγορά στις 5 το πρωί με το τζηνάκι και το μπουφανάκι του σαν το "απλό παιδί του λαού"... για του λόγου το αληθές υπάρχουν φώτος στην ιστοσελίδα της περήφανης Λευκωσίας. Τι σου είναι αυτοί οι επικοινωνιολόγοι!

Η δε ανοικτή σελίδα του στο φατσοβιβλίο έγινε το βήμα του κάθε ξενοφοβικού που περιμένει να 'καθαρίσει' την παλιά πόλη κυριολεκτικά και κυρίως μεταφορικά. Καλά κρασιά. Γκετοποίηση τους σέρβιρε και είδαν στο πρόσωπό του τον εξολοθρευτή που θα διώξει την 'μούζα' μαζί με τον Φάνο Λεβέντη της Λευκ-ασἰας. Περήφανος υποψήφιος, περήφανες ιδέες, περήφανα έργα, περήφανη Λευκωσία... Άντε και καλη ψήφο την επόμενη Κυριακή.

Γιρλάντα

zep είπε...

Αθυμουμαι τον τουτον που εδυσανασχεταν για την εκκλησια του Ττομυ τζιαι που εψηφισαν υπερ οι συμβουλοι του κομματος του. Επαθε κριση ταυτοτητας παλε.

Ενα παναυρι γεματο ρατσιστες τζιαι φασιστες, πρωτα παν τζιαι ψηφιζουν τους τζιαι μετα γυρεφκουν που εν το λαθος.

Να πουμε επισης τζιαι οτι ο πολιτης παραμενει αθλιος τζιαι φασιστικος.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηηη!!!! (Φαντάστου το με το σούρσιμο της φωνής και το βλεφάρισμα των μμαθκιών παντές τζιαι κάμνω σου γλυκά μματάκια!!!!), παρακαλώ τζιαι εσένα τζιαι τη μούσα (Χωρίς μούσιν!!!), να κόψετε τούτον το "πρίγκηπας" γιατί προσβάλλετε το είδωλό μου τον Μικρόν Πρίγκηπα!!!!

Το μαζοχισμό σου τον εσυμμερίστηκα κραόντας τζιαι σημειώσεις μέχρι τέλους, παρακαλώ τζιαι για πρώτη φορά στα χρονικά "προετοιμάζουμαι" για ανάρτησην! εννοείται βάσει των σημειώσεων!

Θεωρώ ότι έννεν τυχαίον το ότι η Ελένη εν τζιαιμέ που ένει, ούτε τζιαι εν τυχαίον που καθημερινά αυξάνουνται κατακόρυφα οι πιθανότητες της επανεκλογής της, χωρίς ουσιαστικά καμιάν υποστήριξην πέραν που το ΑΚΕΛ. Ο κόσμος εξύπνησεν τζιαι κρίνει που μόνος του τζιαι ποιος του κάμνει τζιαι ποιος όϊ. Ο επικοινωνιολόγος του Γιωρκάτζιης εν το υπολόγισεν τούτον, ούτε τζιαι ότι οι "μούζες" ψηφίζουν, επίσης!

Τζιαι το μαππικόν σχόλιον των ημερών: Άμαν κάποιος άκουσεν τες δηλώσεις του Ερωτοκρίτου σήμερα, μπόρει να κατανοήσει ήνταλως δημιουργούνται τζιαι κατευθύνουνται οι χούλιγκανς τζιαι ήνταλως οξύνεται η βία στα γήπεδα!

Ούτε τζιαι γιω ψηφίζω Λευκ-Ασία (!!!!!!!), αλλά ο Καντούνας (που έσιει τζιαι μιαν υπόθεσην Όραμς πίσω του) είσιεν παραπάνω πιθανότητες να τον ηψηφίσω αμμέν ήταν υποψήφια η Ελένη! Ο Γιωρκάτζιης, μηδέν στο άπειρο!!! Ο λόγος: θέματα αρχής τζιαι θέματα αντίληψης - δικής του, όϊ δικής μου!!!!

Πανσέληνος τζιαι κατζίες τέλος! :)

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,
Shαιρετούμεν(τε)!

Που βρίσκουμε τες δηλώσεις του Ερωτοκρίτου; [Εν για τον Πρόεδρο του ΑΠΕΟΛ που μιλάς, εν νεν;] ... Εγώ [ο μαζόχας] θέλω να έβρω τζιαι ν’ ακούσω τζιαι τες δηλώσεις του Έλληνα Χριστιανού τζι’ Ορθόδοξου!

pluton είπε...

Τραγική ειρωνία:
ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν προ τριετίας παραλάμβανε από τον προκάτοχό του, τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, τον προεδρικό θώκο, δήλωνε επαιρόμενος ότι «η δική μας οικονομία είναι αλώβητη, και το τραπεζικό μας σύστημα είναι ανεπηρέαστο».

Αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, τι –κατά την άποψή σας– μεσολάβησε αυτά τα τρία χρόνια και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, με ανατιναγμένη οικονομία και παραπαίον ηθικό: η κακή διαχείριση ή η κακή μας μοίρα;

Ανώνυμος είπε...

Η κακή μοίρα του καπιταλιστικού συστήματος.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Μικρή διόρθωση: Οι εγγενείς αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος!
Ρε αχάπαρε Plutonα, όλη η Αγία Οικογένεια μας [η Ευρωπαϊκή Ένωση] βρίσκεται σε κρίση κι εμείς θα μέναμε αλώβητοι;

Ανώνυμος είπε...

@Anef

"Ρε αχάπαρε Plutonα, όλη η Αγία Οικογένεια μας [η Ευρωπαϊκή Ένωση] βρίσκεται σε κρίση κι εμείς θα μέναμε αλώβητοι;"

Σι Αι Τι Επιαμεν σε,

Αγαπητε μου ανεφ δεν θελω να σε πληγωσω αλλα πε μου εκαταλαβες οτι αποκαλεσες αχαπρον οποιον ενομιζεν οτι η κριση θα μας προσπερασει? :)

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Μπορείς να μας παρουσιάσεις μια δήλωση αυτού που υπονοείς ότι «ενομιζεν οτι η κριση θα μας προσπερασει»; Πέραν τούτου μήπως η κρίση είχε τελικά υποτροπή και έπεσαν έξω και οι ευρωπαίοι φίλοι μας;

pluton είπε...

Με καλύψατε ευχαριστώ σας.

pluton είπε...

Συγνώμη ξέχασα :

Αχάπαροι, ευχαριστώ σας

Thirty είπε...

η πασηδυ έκατσε την του Γιωρκάτζιη.
οι δεξιοί δημόσιοι υπάλληλοι θα τιμωρήσουν το δησυ με αποχή.
το ακελ θα εκλέξει σχεδόν όλους τους υπ. δημάρχους που υποστηρίζει. πρόβλημα έχουν οι Χατζηττοφής σε Αγ. Αθανάσιο και ο Βεργούλας εις στην Πάφο από ότι ακούεται.

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την κυριακή,με η χωρίς απεργία των δημ. υπαλ.

pluton είπε...

Οι χαλυβουργοί


Συνεχίζουν ενωμένοι σαν γροθιά για 46η ημέρα με όπλο την αλληλεγγύη!


Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν στους απεργούς με ξεχωριστό τρόπο καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές.

pluton είπε...

Oι συμπατριώτες, συνέλληνες των Αθηνών έχουν σαλτάρει σε βαθμό κακουργήματος.

http://2.bp.blogspot.com/-sAFesLDQsFM/TunLY41ZypI/AAAAAAAAC2A/kRGUVRb0FUo/s640/untitled.bmp

Το πρωί στη γωνία Βασ. Σοφίας και Ακαδημίας.


Στη Κύπρο το ΑΚΕΛ μας ραντίζει stilnox των 10mg

pluton είπε...

Μετάφραση της “Αντιγόνης” του Σοφοκλή στη γλώσσα των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας.



Να βρε ΑΝΕΥ μια προταση για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, η μετάφραση του Σοφοκλή την Κυπραίικη γλώσσα......




ANTIGONE di SOFOCLE / ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΟΦΟΚΛΗ
440. Kρ: Τσ’ εσού, που έχει στα πόδια την κοφάλη, λέει ο ντε, τι σου έκαμε τούτο;
>Kr.: (à Antigone) C esù, pù ehi ‘sta pódia tin cofàli, lèi ο dé ti ‘sù écame tuo ?
>Κρ.: Σ’ εσένα, που έχεις στα πόδια το κεφάλι, λές ή όχι, ότι συ έκανες τούτο;
>ΚΡ. :Σὲ δή, σὲ τὴν νεύουσαν εἰς πέδον κάρα, φῄς, ἢ καταρνῇ μὴ δεδρακέναι τάδε;
Αντ. Το λέω τσε εσοτζο πι ντέ.
>Αν. Το léo c’essózo pi ndé.
>Αντ. Το λέω και δεν το αρνούμαι
>ΑΝ. Καὶ φημὶ δρᾶσαι κοὐκ ἀπαρνοῦμαι τὸ μή.
445 Κρ (στο φύλακα): Σου ζώζει πάει, αρτενα, ετσι ιπου θέλει πους όλο το κακό λυμένο
Kr. (au gardien) Sù sozi pai, artena, eci ipu téli pus ólo to kakó liméno.
Κρ. (στο φύλακα): Σύ σώθηκες, πήγαινε όπου θέλεις, γιατί το κακό είναι λυμένο (για σένα)
ΚΡ. Σὺ μὲν κομίζοις ἂν σεαυτὸν ᾗ θέλεις ἔξω βαρείας αἰτίας ἐλεύθερον·
(στην Αντιγόνη): Τσ εσού πέμμου ενώριτζες εσού τι βω (εγώ) είχα ντοκόντα α λο να μι χώσουνε τσι το πεζαμμένο
>(à Antigone) C’ esu, pémmu,ennórizes esu ti ‘vo iha dóconta a lo na mi hósune citto pesamméno?
>Και σύ πες μου, εγνώριζες εσύ ότι εγώ είχα διατάξει να μη χώσουνε (θάψουνε) κείνο τον πεθαμένο;
>πρωτότυπο: σὺ δ’ εἰπέ μοι μὴ μῆκος, ἀλλὰ συντόμως, ᾔδησθα κηρυχθέντα μὴ πράσσειν τάδε;
Αντ.: ούμε, ο νώριτζα τσε καλά, σοτζεστε να μη τον νώριτζα; Εσού τον έντικες αλό
>Ùmme, ο nnóriza ce calà; Sogeste na mi ton nóriza ? Esu ton édikes alò.
>Εγνώριζα και καλα, πως να μην το γνώριζα, εσύ τον είχες δώσει (δική σου διαταγή ήταν)
>ΑΝ. Ἤιδη· τί δ’ οὐκ ἔμελλον; ἐμφανῆ γὰρ ἦν.
Κρ Τσε εσού τον έκλασε, χώνοντα το πεσαμένο
>Kn. C esu ton éklase, hónnonta to pesamméno.
>Κρ: και εσύ τον χάλασες (έσπασες τον νόμο) χώνοντας τον νεκρό (θάβοντας τον πεθαμένο)
>ΚΡ. Καὶ δῆτ’ ἐτόλμας τούσδ’ ὑπερβαίνειν νόμους;
450. Αν. Εν ιο α τό Τζέου ούζο λο ντε αττά δικια τος τεο του ακάτου. Για τούο εβό εκιτεφσα
>Αν. Enn io a ttó Zeu uso lo, ndé atta dikia tos teó tu acatu jâ tuo evo ekkitefsa.
>Αν: Δεν ήταν του Δία ο νόμος, ούτε της Δίκης, της Θεάς του Κάτω Κόσμου. Για δικό σου τον φανταστηκα
>(450) ΑΝ. Οὐ γάρ τί μοι Ζεὺς ἦν ὁ κηρύξας τάδε, οὐδ’ ἡ ξύνοικος τῶν κάτω θεῶν Δίκην τοιούσδ’ ἐν ἀνθρώποισιν ὥρισαν νόμους·,
Επίστονε μαγκά τι, τα λόγια ανού αντρώπου, που ντέτε να πέσανει ήσανε πλέον δυνατά πι τσινα, άγια, ντε γραμμένα τος θεό. Είναι τούα ντεναπους στι σήμερι, ντεν ειναι απού αφτέ: ειναι για πάντα
> Eppistone maga ti, ta lója anu antrópu, pu déte na pèsani isane pléon1 dinatâ pi cina : afsilâ, âja, ndé gramména, tos teó. Ine tua den apus to simmeri, Ndé apù afte : ine jâ panta
> Ούτε ήξερα ότι τα λόγια ενός ανθρώπου που είναι να πεθάνει (θνητού) ήτανε πιο δυνατά από κείνα τα άγια και όχι γραμμένα του Θεού. Είναι (λόγια) από κείνα που είναι για το σήμερα, δεν είναι απ αυτά που μένουν για πάντα
> οὐδὲ σθένειν τοσοῦτον ᾠόμην τὰ σὰ κηρύγμαθ’ ὥστ’ ἄγραπτα κἀσφαλῆ θεῶν νόμιμα δύνασθαι θνητὸν ὄνθ’ ὑπερδραμεῖν.

Anef_Oriwn είπε...

Plutonα,

Ψουμιά εν είχαμε, τζιαι ρεπάνια εγυρέφκαμεν για την όρεξη!

pluton είπε...

Σε τούτη την γλώσσα λέω και εγώ να γράψουμε την Αντιγόνη με ταυτόχρονη μετάφραση στα τούρκικα του Εσκί Σεχίρ για να το καταλάβαίνουν και οι αδελφοί σας έποικοι.

Anef_Oriwn είπε...

Plutonα,

Βαρκούμαι ΣΕ!!!

pluton είπε...

Re αχάπαρε ΑΝΕΥ δεν βλέπεις πέρα από την μύτη σhου...... το παίζεις και διεθνιστής ...... ντροπή μωρέ ....... εδώ γίνεται τσhη πουτάνας το κάγκελο και εσύ το μυαλό σου στα μικρο - κομματικά του ΑΚΕΛ !!!!!!!!


Άκου τι λέει ο Πούτιν......


Ρωσική οργάνωση για την παρακολούθηση των εκλογών στην Ρωσία χρηματοδοτείται απο το State Depatment .............


Ξεκόλα μωρέ ... σου έβαλα τρία θέματα μέχρι και ο Καρατζαφέρης πάει ορυές μπροστά από την δική σου μικρο - νανό - θεματολογία.

pluton είπε...

Σβήσε ότι θες...... λογοκρίτη


Μια είδηση (17-12-2011) της τελευταιάς στιγμής

http://evagelismos.squat.gr/files/2011/12/allilegyh-xalivoyrgia.jpg

ΒΑΘΙΑ ΨΥΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

Anef_Oriwn είπε...

Plutonα,

Ενόσω είσαι εκτός θέματος και μιλάς γι’ άλλ’ αντ’ άλλων [γεμίζοντας και το Blog με διάφορα άσχετα], ότι γράφεις θα διαγράφεται [όπως και τα τελευταία 11συνεχόμενα σχόλια σου]... Η αναίδεια σου δεν έχει όρια! Γι’ αυτό κι ακούω βερεσέ τα παράπονα σου!

Bananistanos είπε...

Κάποιος να τον συνάξει τζ'επρισεν μας το inbox!!!

pluton είπε...

Βρε ΑΝΕΥ τα είδες όλα τα εμβατήρια που σου έβαλα; Μπράβο αν συνεχίσεις έτσι θα γίνεις εθνικιστής, θα λες τους αχάπαρους του ΑΚΕΛ πρόβατα, μέχρι με τον ΑΠΟΕΛ σε βλέπω...........

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Plutonα,
Μεγάλο τσιμπούρι είσαι!!!

Δεν είχα καμιά διάθεση, αλλά ούτε και πρόθεση να πιάσω κουβέντες μαζί σου, αλλά δκυό φωνήεντα θα στα πω τελικά:
- Πρώτον, εγώ σκέφτομαι πολιτικά κι όχι συναισθηματικά στη βάση του ορθολογισμού κι όχι με συναισθηματισμό και παρορμητικότητα! Τι νόμισες ότι θα γίνω εθνικιστής επειδή θ’ ακούσω κάποια εμβατήρια; Γραμμένα τα ‘χω!
- Δεύτερον, λυπάμαι που θα σ’ απογοητεύσω και θα σε στεναχωρήσω, αλλά τα εμβατήρια που έβαλες δεν τ’ άκουσα! Δεν έχω χρόνο ν’ ασχολούμαι με τες μαλακίες που προσπαθείς να μεταφέρεις εδώ. Γι’ αυτό διέγραψα και στα σχόλια σου! Μάλιστα ούτε καν κοίταξα τι υπάρχει στα links που παράθεσες!

pluton είπε...

Μπα δεν έχεις δίκαιο, είμαι πολύ ενδιαφέρων τυπάς...... μου το λένε όλοι στην οικογένεια (είμαι μοναχογιός, ορφανός και εργένης).

arxiepiskopos είπε...

Pluton,αντικατάστησε στο nick σου το γράμμα l με το ο,οπότε θα σε αποδίδει καλύτερα!

pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

η χωρα και ολοκληρη η λαρνακα εκαμα μας ρεζιλι

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε μπορείς να μας εξηγήσεις τι θες να πεις;

Ανώνυμος είπε...

πιο πάνω ANEF_Oriwn, απλά κουβέντα να γίνεται.το μαύρο χάλι μας είχαμε στις 2 επαρχίες. δε δουλέψατε καλά και σωστά όπως κάναμε εμείς στη Λεμεσό.
δεν πειράζει όμως. θα δουλέψουμε καλύτερα στις επόμενες εκλογές!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ και ΠΑΝΤΑ ... ΑΚΕΛ_ΑΚΕΛ_ΑΚΕΛ!!!!!!!!