Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ανάρτηση 72/2011 [σχετικά σύντομη, επίκαιρη, κυπριακή, οικονομική, κοινοβουλευτική, νικολάκικη, αντι-ρεβανσιστική τζι’ αντι-πικράντερη*] – Για τον Νικόλα τον Παπαδόπουλο και τον αντι-ΑΚΕΛικό εριστικό, πικρόχολο και ρεβανσιστικό του λόγο...


Επεξηγηματική σημείωση:

* - «πικράντερη» = πικρόχολη.
Στην κυπριακή τη «χολή» τη λέμε «πικραλλίν». Άμα λοιπόν, καθαρίζοντας ένα κοτόπουλο από τα εντόσθια του και πιο συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία αφαίρεσης της χολής από το συκώτι, μας έσπαζεν το πικραλλίν, τότε το σηκώτι [αλλά και τα έντερα] έπαιρναν μια πολύ πικρή γεύση. Εξ ου τζι’ ο  πικράντερος για τον πικρόχολο!

*****************
Εισαγωγικά:

Το Νικολακο-παπαδοπούλλειον φαινόμενο δεν έχει να κάμει μόνο με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη και προσέγγιση της οικονομίας και τη συνεπακόλουθη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και του κοινωνικού διαλόγου.
Πασίγνωστες είναι μερικές ατάκες του, όπως ας πούμεν η διαβόητη δήλωση του ότι «Η συμφωνία [μεταξύ Κυβέρνησης και Συντεχνιών] θα οδηγηθεί στον κάλαθο των αχρήστων» - πάλι καλά που δεν είπε ότι θα καταλήξει στον Κοτσιάτη, ya στο ΧΥΤΥ της Κόσσιης [link: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=54118&show=Y], ή η εμπρηστική άποψη του ότι «Ο κ. Γλαύκος Χ”Πέτρου, ο κ. Ν. Μωϋσέως, ο κ. Π. Κυρίτσης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οδηγούν τους δημόσιους υπάλληλους στην καταστροφή» [link: http://www.gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=256:ikonomiaakel&catid=90:news&Itemid=243].

Πέραν αυτών των εριστικών θέσεων, ο υιός [μήπως όμως είναι και ιός;] Παπαδόπουλος χαρακτηρίζεται πλέον καθαρά κι από το σύμπτωμα [σε οξεία μορφή] του ρεβανσισμού συνοδευόμενο με μπόλικες δόσεις από πικραλλίκκιν [χολή] τζιαι έshκιν [κακεντρέχεια], δηλ. πικροχολίαση! Εγώ όμως σε κάποιο βαθμό τον κατανοώ και τον δικαιολογώ. Δεν είναι δα και λίγο πράμα ο [εκ τζακιού μεγάλου και εκ των ηγητόρων της εθνικοφροσύνης] μπαμπάκας του, να μένει εκτός νυμφώνος! Να ΜΗΝ περνά στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2008(!), εκτοπιζόμενος από τον γιο ενός καφετζιή, [ο οποίος δεν ήταν καν δικηγόρος], αλλά ήταν [ω Θεέ τους!] Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, του κόμματος της Αριστεράς με τους “ψώρηες” οπαδούς και μέλη δεύτερης κατηγόριας πολίτες – αρκάτες τζιαι χώρκατους!

Μπορεί αγαπητοί αναγνώστες, να νομίζετε ότι υπερβάλλω στις κρίσεις και τοποθετήσεις μου γιατί προγανώς εν τον συμπαθώτον Νικολάκη ... Όλ’ αυτά όμως, που λαλώ για την πάρτη του αναδεικνύονται πασιφανώς μέσα από τον ελιτίστικο, υπεροπτικό και εριστικό του λόγο! Βλέπετε «τούτος» εν πού μεγάλο τζάκι – εν αγγόνιν του Λεβέντη [του ιδρυτή της Τράπεζας Κυπρου], τζιαι γιος του Τάσσου [εσπούδασεν νομικά στα Αγγλίας] τζιαι της γαλλοτραφούσας Φωτεινής τζι’ έτσι παραδοξότητες εν τες σηκώνει ο οργανισμός του!] ...

Συχνά - πυκνά συμπεριφέρεται παιδιάστικα [σαν κακομαθημένο παιδάκι που τού πήραν ένα παιχνιδάκι] και με πίκκα τζιαι εμπάθεια. Όταν μάλιστα αισθάνεται νικητής, έχει ας πούμεν, πετύχει κάτι σε βάρος του άσπονδου αντιπάλου του [τού ΑΚΕΛ], μιλά τόσο εριστικά και προκλητικά που σαν να λαλεί «έκατσα ‘σας την!»

******************
Στο κυρίως θέμα:

Ένα [νέο] ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς [ρεβανσιστικής, εμπαθούς και προκλητικής] αποτελούν οι σημερινές του δηλώσεις μετά την ψήφιση ψες στη Βουλή [από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ] του 3% [αντί του 2,5%, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και Συντεχνιών] ως μόνιμη εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για τις συντάξεις τους.

Παραθέτω πιο κάτω τις σχετικές δηλώσεις του Παπαδοπουλλουθκιού για να δείτε πόσο πίκρης [πικρόχολος] είναι. [Και καλό είναι να ΜΗΝ ξεχνάμε ότι το πατέρα του ΕΙΝΑΙ η Αριστερά που ΤΟΝ ανέδειξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ότι ΜΑΣ κάμει εν χάκκιν ΜΑΣ!] ...

Είπεν [και ελάλησεν] το Παπαδοπουλλούιν [link: ]http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Oikonomia/29/77794]

{Οι επιχρωματώσεις και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου}...

“«Η Βουλή έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος. «Πήρε», είπε, «τα ελάχιστα μέτρα για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, τον κ. Κυρίτση και την υπόλοιπη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος».
«Η Βουλή», είπε, «εφαρμόζει τη συμφωνία του Προεδρικού της 22ας Ιουλίου».
«Αναγκαζόμαστε», είπε, «να πάρουμε πολύ χειρότερα μέτρα από αυτά που θα μπορούσαμε να πάρουμε αν δεν είχε επιδειχθεί εγκληματική αμέλεια επί τρία χρόνια».
Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση για ιδεοληψίες και ακραίες οικονομικές θεωρίες που οδήγησαν την Κύπρο στη χρεοκοπία.
Για τον κ. Καζαμία ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι από την μέρα που διορίστηκε έκανε δουλειά που δεν είχε γίνει για τριάμισι χρόνια.”

******************
Απορίες ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:

Ρε παιδκιά, επειδή έχει ώρες τζι’ ώρες που με πιάννει το αλτζχάιμερ μου τζι’ εν αθθυμούμαι τζιαι πολλά πράματα [εν πολλά που ‘χω πάνω στην τζιεφαλήν μου ως “Αγρυπνιτής”], βοηθείστε ΜΕ [τον αόμματον]:

1. Μες τούτην την ευλοημένην Κυβέρνηση [του Προέδρου Χριστόφια] από της καταβολής της , δηλ. εδώ και τρία – τριάμισι χρόνια και μέχρι πρότινος, δεν συμμετείχε και το ΔΗΚΟ με τρεις Υπουργούς; Οξά οι Υπουργοί που το ΔΗΚΟ που ήταν στην Κυβέρνηση [οι Μάρκος Κυπριανού, Πασχαλίδης και Πατσαλίδης] ήταν του “επίσημου” ΔΗΚΟ, κι όχι του “ανεπίσημου” απ’ όπου προέρχεται τζι’ ο Νικολάκης; Πολλύν αλτζχάιμερ έππεσεν!

2. Ε, Νικολάκη, εν τζιαι μόνο η κυπριακή οικονομία που έχει προβλήματα; Εν τζιαι άκουσες τίποτε να γίνεται κουβέντα για παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, τζι’ ότι σοβαρά προβλήματα πέραν που την Μητέρα - Πατρίδα έχουν τζιαι στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, ακόμα τζιαι στην Αμερική, but there “In God We Trust”!

3. Τον Κίκη τον Καζαμία ποιος τον εδιόρισεν Υπουργό Οικονομικών; Το Παπαδοπουλλούιν, ο Κκάρογιαν οξά η Μαρικκού που τα Λεύκαρα; Εκτός τζι’ αν ο Κίκης εν κρυπτοΔΗΚΟϊκός και δη κρυπτοπαπαδοπουλλικός! [Το τελευταίο μπορεί να έχει βάση, καθώς έκαμεν τζιαι Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επί του πατήρ-Τάσσου!] ...

4. Άσχετον: Πότε εμείς οι Αριστεροί εν να βάλουμεν νουν;

Anef_Oriwn
Σάββατο 27/8/201

31 σχόλια:

νεος είπε...

Δηλαδή τι νου; Να μεν ξαναδώσουμε εμπιστοσύνη σε τούντες φάρες;

Anef_Oriwn είπε...

Κάτι τέτοιο φίλε Νέε!
Δεν μπορεί να είσαι [ως ΑΚΕΛ – Αριστερά] σε συγκυβέρνηση με το κεντρώο(;) ΔΗΚΟ και κάποια πρωτοκλασάτα [ηγετικά] στελέχη του [Ν. Παπαδόπουλος, Κολοκασίδης, Κενεβέζος, Κουλίας], μη χωνεύοντας ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγηκε ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημ. Χριστόφιας και εμφορούμενοι(!) από τα διαχρονικά τους αντιΑΚΕΛικά σύνδρομα, να πολεμούν με τόσο πάθος και τόση μανία την Κυβέρνηση και το έργο της.
Φυσικά ούτε και η “σοσιαλιστική” [λέμε τώρα] ΕΔΕΚ τα πήγε/πάει πίσω. Τι περιθώρια για να τους εμπιστευτείς στο μέλλον σου δίνει το περιεχόμενο το ύφος και το ήθος του λόγου των Ομήρου, Βαρνάβα, Κουταλιανού, Παπαδάκη; Απογοητευτική είναι τελευταία και η στάση και συμπεριφορά των Σοφοκλέους και Νικολαΐδη – πρώην Υπουργού στην Κυβέρνηση Χριστόφια. Κανονικά θα ‘πρεπε στο κυρίως κείμενο μου να γράψω τζιαι δκυο λόγια για τον Νικολαΐδη – γι’ αυτά που είπε στην προχτεσινή Ολομέλεια της Βουλής.

Αντιγράφω όμως από τη σημερινή “Χαραυγή” – σελ. 5:
“Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Ν. Νικολαΐδης διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης Χριστόφια. Αίφνης διαπίστωσε πως αυτή «η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία, αδράνεια και έμεινε απαθής στην οικονομική κρίση» και έσβησε κάθε προσπάθεια και έργο που έγινε με μια μονοκονδυλιά. Μπα, μπα τον κτύπησε κι αυτόν η πολιτική αμνησία; Εμάς πάντως όχι. Θυμούμαστε και πως εκθείαζε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο, ενώ να μην πούμε τι έσουρνε σε κάποιους ηγέτες κόμματος και χαρακτήριζε το ΑΚΕΛ ως το πιο σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα. Τέτοια ανακολουθία και ασυνέπεια πλέον; Έχει ο καιρός γυρίσματα ..
Αν για τρία χρόνια ο Χριστόφιας και η κυβέρνηση του δεν έκαναν τίποτε, τότε γιατί παρέμεινε υπουργός Συγκοινωνιών ο κ. Νικολαΐδης και δεν έφευγε;”

Anef_Oriwn είπε...

Ο Zach Cool-αρε ξανακτύπησε. Γι’ αυτό κι εμείς εντός των ημερών αναγκαστικά θα ξανασχοληθούμε με το φαινόμενο του Cool-ιανισμού!

Ανώνυμος είπε...

Θελουμε ασταθεια, θελουμε καθημερινα αρνητικες ειδησεις, αρνητικες προβλεψεις, απαισιοδοξια, εικονα διαλυσης, προβολη ηλιθιων στα νεα, ενθαρρυνση της βλακειας, του ανιω το στομα μου τζιαι λαλω οτι θελω = δημοκρατια, κοτζιακαρες που θελουν σημασια να καμνουν συνεντευξεις τυπου τζιαι να λαλουν μαλακιες.

Εκκλησεις να μεν πιερωνουν οι πολιτες το ρευμα, "ανησυχιες" και προβλεψεις για το υψος των τιμων του ρευματος. Φυλλαδες και καναλια να παραγωγουν ψεματα και να καμνουν πολιτικη πανω τους. Αθλιοτητα.

Πορειες, αγωνες, τζιερκα, φανελες, μνημοσυνα, αθανατοι, αλυσιδες.

Ενας ατελιωτος παραλογισμος που θα κρατησει για ακομα μερικους μηνες (τουλαχιστον). Γιατι μεχρι το Σεπτεμβρην πρεπει να ψηφιστει το 2ο πακετο και θα διαφανει ξεκαθαρα οτι η οικονομια παει καλα (δεν υπαρχει αλλη επιλογη). Ως τον Οκτωβρη θα φκει το πορισμα (να μαθουμε τζιαι μεις σιορ ινταλος αφτενουν οι φωθκιες η ωρα 4 το πρωι). Νιομβρη θα ξερουμε κατα που κινουνται οι συνομιλιες (παραμενω σιουρος οτι θα λυθει το Κυπριακο). Και επισης Νιομβρη θα εχουμε τες πρωτες ποινικες διωξεις για το Μαρι.

Τον πατο ερεξαμεν τον (ηταν που τες 11 και μετα για 3 εβρομαδες) τωρα παμε ναβρουμε την αληθεια

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Ανώνυμε,

Στις σημερινές εφημερίδες “Πολίτη” και “Φιλελεύθερο” υπάρχουν ενδιαφέροντα ρεπορτάζ με συνεντεύξεις και δηλώσεις στρατιωτών που υπηρετούσαν στη Ναυτική Βάση στο Μαρί για το τι έγινε το πρωινό της 11ης του Ιούλή. Μέσα από τες δηλώσεις των στρατιωτών βασικά αναδεικνύεται η χαλαρότητα με την οποία τα ανώτερα στρατιωτικά στελέχη του Στράτου [μας] αντιμετώπιζαν το ζήτημα με τα containers και τα πυρομαχικά που περιείχαν και τους κινδύνους που ελλόχευαν – κι από τυχαία έκρηξη κι από δολιοφθορά.

Διερωτούμαι που βρίσκεις τη σιουρκάν τζιαι λαλείς ότι «θα λυθει το Κυπριακο»… Δυστυχώς εν θα έshει τίποτε φίλε μου! Πιο πολλά για τούτον το θέμα κάποια άλλη φορά.

Disdaimona είπε...

Η πολιτική στη Κύπρο, τουλάχιστον μετά την ανεξαρτησία,εστηρίχτηκε σε κάποια "δίπολα" ας το πω έτσι, που εν πολύπλοκα τζαι εδημιουργήσαν τζαι κάποια "ρήγματα" ας τα πω μέσα στην ίδια την αριστερά.

ήταν "οι δημοκρατικές δυνάμεις" - "μη δημοκρατικές δυνάμεις"
τζαι
ήταν "οι ομοσπονδιακοί" - "οι αντι-ομοσπονδιακοί"

ήταν πολύπλοκος ο συνδιασμός τουτων των 4 "κατηγοριών" γιατί εδράζουνται καθαρά μέσα στην πολιτική που ως μαρξιστές ξέρουμεν πως αφορά, με τους παλιούς καλούς όρους αυτό που λέμε "επικοδόμημα".
Ως εκ τούτου ήταν όροι που δεν ήταν άμεσα διαφανείς, ως προς την ουσία της ίδιας της πολιτικής καθότι - ξέρουμε - πως δεν αντικαθρέφτιζαν άμεσα και καθαρά τους φορείς τους.

σήμερα, το "δίπολο" άλλαξε υπό το βάρος της κρίσης και είναι:

"φιλελευθεροι" - "αντι-φιλελεύθεροι"

τζαι είναι το πιο καθαρό σχήμα που είχαμε οποτεδήποτε.

να αισθανόμαστε τυχεροί που τούτον το σχήμα εν καθαρό τζαι που δεν έχουμε κανένα αριστερό ακελικό ή μη να παίζει υπόγεια στην πλευρά των φιλελευθέρων.

να αισθανόμαστε επίσης τυχεροί γιατί μπορεί να αποτελούμε τζαι εξαίρεση στην ευρώπη εξαιτίας αυτού του σαφούς διαχωρισμού. αλλού η αριστερά δεν ξέρει τι ποιεί η αριστερά και τι η δεξιά της....σε πολλές ευρωπαικές χώρες η αριστερά είναι στην ουσία ανύπαρκτη.

μεινίσκει μόνο το κυπριακό...πάλε...τζαι κομμάθκια από τα προηγούμενα "δίπολα" για την επίλυση του.

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Έχω αποκτήσει παρασκήνια [του διαδικτύου τον χαρακτηρισμό του “φακκόλοου” [δηλ. ότι προσβάλλω και ταμπελλώνω] κι έχω κατηγορηθεί [υπογείως] και για “ad hominem” επιθέσεις ... Και τούτο γιατί δεν κρύφκουμαι τζι’ αρέσκει μου να λαλώ τα πράματα με τ’ όνομα τους! Λόγου χάριν ότι δεν έχουμε φιλελεύθερη Δεξιά στην Κύπρο, γατί όσοι εν δυνάμει θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια τέτοια πολιτική κατάσταση συνοδοιπορούν πλέον [είτε συνειδητά είτε από παρορμητισμό αλλά ίσως κι από κεκτημένη αντι-ΑΚΕΛική εμπάθεια] με την εθνικιστική κι αντιομοσπονδιακή Δεξιά. Και τούς κατονόμασα, αν και τούτο ΔΕΝ άρεσε!!! – link: http://thetrim1.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html?showComment=1314204912855#c4153973495607594488
Μέχρι πότε δηλαδίς, εν ννα μας διούν τον πάτσο τζιαι να γυρίζουμε για να μας τον δώσουν τζιαι στο άλλον μάουλον; Τζιαι τούτον εν αφορά μόνο το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, αλλά τζιαι τους όποιους ανεξάρτητους(;) εν δυνάμει επανενωτικούς συνοδοιπόρους μας ...

zep είπε...

Anef υπαρχουν 2 επιλογες (μονο) ή θα λυθει ή θα καταρρευσουν οι συνομιλιες με ολοκληρη την ευθυνη στην Τουρκια. Η 2η επιλογη σημαινει συνεχιση του παγωματος των ενταξιακων διαπραγματευσεων, σημαινει εξολοκληρου εκμεταλλευση του φυσικου αεριου απο την ΚΔ οπως ειναι σημερα, σημαινει bye bye στα ονειρα των ΤΚ για εξευρωπαισμο του κατεχομενου μερους του νησιου και συνεχιση της εξαφανισης τους, σημαινει ενα μονιμο πονοκεφαλο για τους συμμαχους της Τουρκιας, σημαινει ενα μονιμο προβλημα για την ΕΕ.

Η Τουρκια θα συναινεσει γιατι δαμε που την εφερε ο Χριστοφιας δεν εχει αλλη επιλογη.

Δες και εδω: http://www.astra.com.cy/index.php?pageaction=ast&modid=ShowArticle&artid=9886&sctid=1&catid=1

Επισης κατι αλλο που το υιοθετω ως "φιλοσοφια" ειναι τζινο που ειπε ο Κατσουριδης στη Σημερινη

Με τα δεδομένα ως έχουν και τις ημερομηνίες ορόσημα, διαβλέπετε λύση του Κυπριακού;

Δεν διαβλέπω. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα για το αντίθετο. [Β]Στον κόσμο έχουν γίνει τρομακτικές αλλαγές που κανείς δεν φανταζόταν και σε ανύποπτο χρόνο.[/Β]

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε ZEP,

Προσωπικά έχω μια τελείως διαφορετική άποψη αναφορικά με τις πιθανότητες λύσης του κυπριακού που θα προσπαθήσω να την αναβλύσω λίαν συντόμως σε νέα ανάρτηση μου ...

Disdaimona είπε...

Ανευ,

η ροπή των φιλελευθερων προς τον εθνικισμό και σε μας εδώ τον διχοτομισμό, εννε μόνο δικό μας φαινόμενο.

ενι ενγενής αντίφαση του ίδιου του οικονομικού φιλελευθερισμού ανα το παγκόσμιο αυτή η ροπή. το γεγονός ότι οι φιλελευθεροι - κάτι σχετικό ειπα προ ολίγου και στου στροβολιώτη - φέρονται αντιφιλελευθερα, εν τους κάμνει πιο λλίο "φιλελευθερους".

...όπως ούτε εμάς, το γεγονός πως σημερα υπερασπιζόμαστε το κρατος πρόνοιας μας κάμνει "υποπτους" κομμουνιστές ή πιο λλίο κομμουνιστές γιατί δεν περνούμεν κατευθεία σε μαξιμαλιστικά αιτήματα του τύπου της "παγκόσμιας κομμουνιστικής επαναστασης" - εδώ γελάμε.

...ο Μαρξ, εν εκόλλαν μπρίκια τζαι πολλά παραπάνω ο Λένιν εν εκόλλαν μπρίκια...

η διαλεκτική των αντιφάσεων, βλέπεις εκδιπλώνεται με περίεργους τρόπους στην πολιτική πραγματικότητα...ο καπιταλισμός και οι φιλελευθεροι επατήσαν το κουμπούιν "αυτό το σύστημα να αυτοκαταστραφεί"

εμάς ο ρόλος μας είναι να διαφυλάξουμε με προσπάθεια "προφητική" την ευρωστία - ποσοτική και ποιοτική - της εργατικής τάξης. Τοσο της εγχώριας όσο και της αλλοδαπής. Να μεν πατήσουμεν παρόμοιο κουμπάκι "αυτοκαταστροφής" μεσω μαξιμαλιστικών επαναστατικών ανοησιών. όχι αυτή τη στιγμή. εννεν ακόμα η ώρα...

Ανώνυμος είπε...

«Και τούτο γιατί δεν ΚΡΥΦΚΟΥΜΑΙ τζι’ αρέσκει μου να λαλώ τα πράματα με τ’ όνομα τους!»ΡΕ,γιατί λαλείς μαλακίες;Αφού δεν κρύβκεσαι,τότε γιατί γράφεις με ψευδώνημο;Αφού είσαι τόσο μάγκας τζιαι τόσο αρτζιάκκης,γράφε επώνημα.Αλλιώς, παρέτα να αμολάς πόρτους.

Ανώνυμος είπε...

" δεν έχουμε φιλελεύθερη Δεξιά στην Κύπρο, γατί όσοι εν δυνάμει θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια τέτοια πολιτική κατάσταση συνοδοιπορούν πλέον [είτε συνειδητά είτε από παρορμητισμό αλλά ίσως κι από κεκτημένη αντι-ΑΚΕΛική εμπάθεια] με την εθνικιστική κι αντιομοσπονδιακή Δεξιά"

Μα εννεν το ακελ που εσυμπλεεν με τον τασσον τζαι την εθνικιστικην κι αντιομοσπονδιακην δεξιαν που το 2003? Τον τζαιρον που εσυμπλεεν με τουτα ουλα τα κοπελια το ακελ ηταν ουλλα οπως την πομπαρταν τζαι ειχαμεν τζαι αριστεραν?


Xwrikos

Ανώνυμος είπε...

@Ανεφ

Γραφεις

" δεν έχουμε φιλελεύθερη Δεξιά στην Κύπρο, γατί όσοι εν δυνάμει θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια τέτοια πολιτική κατάσταση συνοδοιπορούν πλέον [είτε συνειδητά είτε από παρορμητισμό αλλά ίσως κι από κεκτημένη αντι-ΑΚΕΛική εμπάθεια] με την εθνικιστική κι αντιομοσπονδιακή Δεξιά"

Μα εννεν το ακελ που εσυμπλεεν με τον τασσον τζαι την εθνικιστικην κι αντιομοσπονδιακην δεξιαν που το 2003? Τον τζαιρον που εσυμπλεεν με τουτα ουλα τα κοπελια το ακελ ηταν ουλλα οπως την πομπαρταν τζαι ειχαμεν τζαι αριστεραν?


Xwrikos

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικ Παπαδοπουλος εν άγγονας του Λεβέντη; Της γνωστής οικογένειας Λεβέντη με το γνωστό σκανδαλο στην Τράπεζα των Κυπρίων στο Λονδίνο το 1976;

Ξέρει κανένας να μας πει παραπάνω ρε παιθκιά γιατί εννα μας φύει το κούτελλο με τούτα που ακούμεν.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ανεφ εγω ενα πραμα ξερω το ΔΗΚΟ παιζει παντα τον ρολο της ΠΟΥΤΑΝΑΣ . ΤΕΛΟΣ

FYTOS

Ανώνυμος είπε...

Πρός τζιείνους που δεν εσυμμεριστήκαν την αισιοδοξίαν του Zep πιο πάνω για λύσιν του Κυπριακού.

Με την υποστήριξιν της Ελλάδας.

Μετά από την κατάθεσιν στο τραπέζιν δικού μας τελικού σχεδίου δίκαιης ζιαί βιώσιμης βεβαίως λύσης, τζιαί με την απαίτησιν: Δέχεστε το σχέδιον ή παίρνετε το κράτος σας τζιαί τέρμαν;
Σας αναγνωρίζουμεν το κράτος σας. Εμείς ποτζιεί δεν έχουμεν πιον να ρίσουμεν τίποτε αλλά ούτε τζι' εσείς ποδά. Εμείς είμαστεν μέλος της ΕΕ αλλά εσείς όι" Bye bye.

Να δείτε ότι λύεται τζιαί καλολύεται.

Anef_Oriwn είπε...

Μικρή συντακτική διόρθωση:
Στο σχόλιο μου προς τον φίλο ZEP, παρείσφρησε ένα «αναβλύσω», [δεν ξέρω πώς – μάλλον κάποιος ιμπεριαλιστικός δάκτυλος θα ‘βαλε το χέρι του] αντί του «αναρτήσω»!!! Παρακαλώ να γίνει η σχετική διόρθωση!

********************
Ανώνυμε [ημερ. 28/8/11 7:34 μ.μ.],

“Είπεν ο γάαρος του πετεινού τζιεφάλα”! Ένας τελείως ανώνυμος ήρτεν να «αμολήσει πόρτους», να μας κάμει μαθήματα μαγκιάς τζιαι να μας πει «Αφού είσαι τόσο μάγκας τζιαι τόσο αρτζιάκκης, γράφε επώνημα»... Εμείς αν μη τι άλλο, [κι έστω και με ψευδώνυμα] έχουμε τζι’ ένα Blog με κάποια ιστορία! Εσύ τι έχεις ρε λαχαζάνη;

***********************
Xwrikε,

Τζιαι είπετε τζι’ ΕΣΕΙΣ της φιλελεύθερης(;) Δεξιάς να συμπλεύσετε τζι’ ΕΣΕΙΣ νάκκον «... με τουτα ουλα τα κοπελια...» για να γινούν μια τζιαι καλήν τα πράματα «πομπαρταν»!!!

*****************
Ανώνυμε [ημερ. 28/8/11 10:45 μ.μ.],

Δεν ξέρω λεπτομέρειες... Όμως ρίξε μια μάτια και σ’ ένα σχετικό κείμενο του Νέου Ελληνοκύπριου: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/08/blog-post_10.html

**************************
Ανώνυμε Futo,

Έshει τζιαι ωραίες πουτάνες, πάντως!

**************************
Χαμάλη,

Τζιαι πώς είσαι σίουρος πως η κωλο-Ευρωπαϊκή Ένωση εν θα δεχτεί δύο [κυπριακά] κράτη ως μέλη της;

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Τους φιλελεύθερους θέλουμε τους μαζί μας για την Επανένωση! Μπορούν να είναι;

νεος είπε...

Η συνεργασία Αριστεράς-"Κέντρου" (Μακάριος, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ)δουλεύει μόνο όταν (α) Το "κέντρο" είναι στη θέση του οδηγού και (β) όταν δεν υπάρχουν (ή θάβονται) εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ουδέν κακό όμως, αμιγές καλού και αντίστροφα. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι σε ότι αφορά τα εργασιακά και γενικώς τα οικονομικά, αυτή η συνεργασία έχει καλά αποτελέσματα.

Παίζει ένα trade-off δηλαδή δαμέ μεταξύ εργασιακών τζιαι κυπριακού. Στη προσπάθειά μας να σάσουμε το ένα, χαλούμε το άλλο.

νεος είπε...

Τζιαι γω βλέπω λύση! Αντικειμενικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι δηλώσεις των Τούρκων δεν είναι κριτήριο.

Καμιαν φορά είναι τζιαι πως βλέπει κανένας το μισογεμάτο ποτήρι...

Εν έχουμε τη πολυτέλεια της απαισιοδοξίας!

zep είπε...

Ανεφ ο Χαμαλης εννοει το δικο τους να μεινει εκτος ΕΕ.

Εκτος τουτου προσπαθησε να φανταστεις τι θα γινει αν καταρρευσουν οι συνομιλιες με την ευθυνη αποκλειστικα στη Τουρκια. Καλαν ατε πες για την ΕΕ ενεν σιουρη οτι εννα μπει τζιαι παιζει το μαγκας, για το φυσικο αεριο?

Υπαρχει κατι πιο σημαντικο στο κοσμο που τες πηγες ενεργειας? Ποση λιρα παιζεται πανω τους, και ποσοι πολεμοι εγιναν τζιαι γινονται για τα πετρελαια?

Ανώνυμος είπε...

Άνεφ,
Σκέφτου το λλίον το πράμαν. Εμείς έστω τζιαί αν ανγνωρίσουμεν το ψευτοκράτος παραμένουμεν η ΚΔ. Αφαιρούμεν απλώς κάποια από τα εδάφη μας οικειοθελώς. Η ενέργεια μας μπορεί να γενεί κατά τη διάρκεια της δικής μας προεδρίας της ΕΕ, όταν μάλιστα η Κύπρος θα είναι γεμάτη Ευρωπαίους ηγέτες τζιαί αντιπροσωπείες για ασφάλεια τζιαί επισημότηταν. Άρα εμείς δεν έχομεν κίνδυνον να μείνουμεν εκτός. Η ΕΕ όμως, δεν μπορεί να πει ότι μπαίνει μέσα τζιαί το ψευτοκράτος αυτόματα διότι θα βάλουμεν εμείς τζιαί η Ελλάδα τζιαί ίσως τζιαί άλλες χώρες veto. Αλλά άτε τζιαί έσπασεν ο θκιάολος τα πόθκια του τζιαί μεις δούμεν το συμφέρον μας επιτέλους παρά την στραομάραν μας, τζιαί το ψευδοκράτος βρεθεί εντός ΕΕ. Ας φακκά η ΕΕ να σταματήσει τον εποικισμόν, τζιαί οι Τουρκοκύπριοι να θκιώξουν τους ήδη εγκαταστημένους έποικους. Διότι όταν το ψευδοκράτος βρεθεί εντός τζιαί η Τουρκία εκτός, τότε τα συμφέροντα τους αρκεύκουν να ξεχωρίζουν αισθητά τζιαί να συγκρούονται. Μακάρι να εγίνετουν έτσι. Ίσως να έπρεπεν να το επιδιώκαμεν τζι' όλας αλλά, έν γίνεται. Πάντως το πράμαν θέλει πολλήν σκέψιν στο εθνικόν συμβούλιον, ίσως χρειάζεται πανεθνική διάσκεψη, πολλήν προβληματισμόν τζιαί πολλήν σχεδιασμόν. Μεγάλον ρόλον υπέρ μας φυσικά, θα παίξουν τζιαί οι υδρογονάνθρακες.

Αυτή η ιδέα είναι δωρεάν από τον ανώνυμον Χαμάλην προς τον Κυπριακόν . . . . . δαμέ συμπληρώστε ότι θέλετε, έν με πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ κούλλουφε,μαλαππάππα,εν τζιαι είμαι εγώ που εκοκορεύτηκα ότι λαλώ τα πράματα με το όνομα τους τζιαι ότι εν κρύφκομαι αλλά ΕΣΥ.Τζιαι ίντα κουβέντα α.Μπλογκ με ιστορία μίσιημου.Μεγάλε, θωρώ ότι ο κώλος σου εν πολυβόλο!ΜG3 και βάλε!Άτε κουμπάρε, είβα!

Μιχάλης Ταπακούδης είπε...

Επιτέλους!!!!!
Εν προκειμένω (τζιαι οϊ γεννικώς)δεν φακκώ πένναν ούτε για το οικονομικόν (κύκλος ένει τζιαι γυρίζει στο κάτω-κάτω), ούτε για την "κατάρευση του καπιταλισμού" (sic) τζιαι τα "κουμπούθκια αυτοκαταστροφής" (που πάντα εννά υπάρχουν ότι σύστημαν τζιαι να βάλουμεν όσον γεννοβολούμεν ασύστολα σαν είδος). Σημασία για λλόου μου έσιει να αρκέψει ο κόσμος της Κύπρου που θέλει λύση (μια εν η λύση) να πιστέψει έστω τζιαι λλίον επιτέλους, διότι αν μεν πιστέψει τζείνος, πως θα πολεμήσει τζιόλις; Εν εκαταλάβετε ότι σε θκιο συνεχόμενες εκλογές ο κόσμος είπεν ΝΑΙ τζιαι με τα θκιό του σιέρκα;
Ρε κοπέλια, τα πράματα εν απλά. Αν ο Σύντροφος καταφέρει να περάσουμεν το Νιόβρην χωρίς ναυάγιον (οι τούρτζιοι ότι τζιαι να γενεί, όσον τζιαι να παίξουν το αππάριν τους εν θα αφήσουν να χρεωθεί ναυάγιον πάνω τους διότι μόνο να χάσουν έχουν) σημαίνει δημοψηφίσματα. Σημαίνει υποστήριξη του νέου (παλιού;) σχεδίου που τον διαπραγματευτήν που θα το φέρει τζιαι σύμπλευσην του αρχηγού της αντιπολίτευσης (ότι τζιαι να μου πείτε, ότι μαλακίες τζιαι να κάμνει ή να λαλεί, ο Νίκαρος θα πει ΝΑΙ πάλε). Ε τα γαμημένα, πόσοι εννά "επαναστατήσουν" τζιαι εννά πουν οϊ; Τζιαι διπλά τα γαμημένα, έν έσιει κόσμον ξεστραωμένον τζείνον το ΔΗΚΟ, τζείνη η ΕΔΕΚ; Ούλλοι εν να πουν ΟΪ τα μαυρογέρημα; Εν έσιει πρόσφυγες, ή έστω στοιχειωδώς νοήμονες μες τζείνον το "κέντρον", μόνον "εταιρικά συμφέροντα;" (εκ της εταίρας, και δη της πόρνης).

Τζιαι άμα λυθεί του χρόνου με το καλόν, ούτε κρίση θα έχουμεν ούτε τίποτε. Ήντα μόνον τα στρατά που θα διαλυθούν λύουν το πρόβλημαν. συν οι επενδύσεις που εννά ερτουν.
Τζιαι τότε, ποιος τον...γκαμεί τον κάθε....πικράντερον αγαπητέ Blogoδεσπότα μου...

Anef_Oriwn είπε...

«κούλλουφε», «μαλαππάππα», «εκοκορεύτηκα», «ο κώλος σου εν πολυβόλο» - Πλούσιο λεξιλόγιο που αναδεικνύει και το επίπεδα του γράφοντα και το πού και πώς αναγιώθηκε!!!

Μιχάλης Ταπακούδης είπε...

Α τζιαι κάτι άλλον.
Εν σηκώννω κουβένταν για τον κο Νικολαϊδην, είναι τσιάκκος τζιαι κύριος τζιαι΄θα έπρεπεν να τον ευχαριστεί το ΑΚΕΛ (όπως έκαμεν τζιαι τζείνος όταν τον εβάλαν υπουργόν) διότι πραγματικά ετίμησεν το αξίωμαν του τζιαι έκαμεν πολλά που τα επιστώθηκεν η κυβέρνηση.
Αλλά τωρά ρε μάγκες εν αντιπολίτευση ο άθρωπος, νάμπου θέλετε δηλαδή, να σας αλοίφει μελούϊν; Αμάν πιον με τούτην τη μανίαν καταδίωξης σας!!

zep είπε...

Ζητουμε σεβασμο, να μεν πει οτι τουτη η κυβερνηση ενεκαμε τιποτε. Ας μεν πει τιποτε

Οσο για τον Αναστασιαδη, τζινος ενα πει ναι ο Συναγερμος εννα τον ακολουθησει? Μονο το 1/3.
Τζιαι επισης ο Νικαρος εσιει λιο τζιαιρο (2 χρονια) που εχασε την αισιοδοξια του για λυση τζιαι συμπεριφερεται οπως τον Κουλια. Συναξετε τον.

Η λυση ενναρτει, γιαυτο ελυσσιασαν οι φασιστες να ριψουν τον προεδρο αμαν αμαν. Οι ηλιθιοι μεστες στρατες τζιαι τες κερκιδες σιουρα εν το καταλαβουν αλλα οι υποκινητες τους ξερουν το τζιαι φοουνται.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη Ταπακούδη,

Λίγο – πολύ συμφωνώ με το θετικό μήνυμα που θέλεις να στείλεις μέσα από την πάνω παρέμβαση σου, δηλ. ότι ο κόσμος θα αποδεχτεί ένα συμφωνημένο σχέδιο λύσης [αν και έχω κι εγώ – όπως και ο ZEP - τες επιφυλάξεις μου για την ολότητα των “Συναγερμικών”]. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι «... έσιει κόσμον ξεστραωμένον τζείνον το ΔΗΚΟ, τζείνη η ΕΔΕΚ», όμως έχω τους έντονους ενδοιασμούς μου αν θα υπάρξει τελικά κατάληξη σε συμφωνημένη λύση.
Παράλληλα όμως διερωτούμαι, τι ακριβώς θέλεις να πεις με το «μια εν η λύση», γιατί πολλοί είναι αυτοί που ακόμα ψάχνονται...

Α, και μιαν κουβέντα γα τον Νίκο Νικολαΐδη. «Τούτος» σίγουρα έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου της Αριστεράς. Με τοποθετήσεις του όπως η πιο πάνω που παράθεσα και οι οποίες γίνονται γα καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, τον κάνουν να χάνει από τη συνέπεια και την αξιοπιστία του ... Ας βρει άλλους τρόπους ή άλλα “πταίσματα” της Κυβέρνησης για να [της] κάμνει κρατική τζι’ όι να φτύνει τζιαμέ που προηγουμένως έγλειφεν!

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Λίγο - πολύ λαλείς ΜΑΣ ότι πρέπει να δεχτούμε, ή να ανεχτούμε, ή ακόμα και να συμφωνήσουμε στην επίσημη αναγνώριση του κρατικού μορφώματος που υφίσταται και λειτουργεί [παράνομα] στα κατεχόμενα [στη Βόρεια Κύπρο], ως επίσημου κράτους... Με ποια όμως ανταλλάγματα και κυρίως με τι εγγυήσεις που θα διασφαλίζουν την εδαφι8κή ακεραιότητα και των δύο κρατών από τον κίνδυνο από τυχόν νέες μελλοντικές τουρκικές επεμβάσεις, θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο; Και κάτι τέτοιο δεν οριστικοποιεί τη διχοτόμηση του τόπου μας; Πέραν τούτου, αν το ψευδοκράτος αναγνωριστεί μεν ως ξεχωριστή κρατική οντότητα, αλλά «η ΕΕ [...] πει ότι [ΔΕΝ] μπαίνει μέσα τζιαί το ψευτοκράτος [...] διότι θα βάλουμεν εμείς τζιαί η Ελλάδα τζιαί ίσως τζιαί άλλες χώρες veto», τότε η ΤΔΒΚ” δεν θα μετατραπεί σταδιακά [και κυρίως για οικονομικούς λόγους] σε επαρχία της Τουρκίας;

Μιχάλης Ταπακούδης είπε...

Μια είναι η λύση Άνευ, η υπό διαπραγμάτευση. Είναι μια θλιβερή μειοψηφία που υποφέρει που ονειρώξεις για κάτι άλλο. Οι υπόλοιποι απλά σούζουν τες κκελλάες τους αλλά κατά μέσον όρον ο κόσμος προτιμά το "κάλλιο πέντε τζιαι στο σιέριν", έν έσιει διάθεσην για "μετα θάνατον ζωήν".

Παρεμπιπτόντως (μόλις το επληροφορήθηκα στον "Πολίτη" που βρίζετε δεξιοί τζι' αριστεροί):

Χρόνια καλά, με υγείαν τζιαι ευτυχίαν στον Δημήτρη Χριστόφια, τον πραγματικά συμπαθή πρόεδρο μας, που παρά τα λάθη του είμαι σίουρος ότι είναι καλός άθρωπος τζιαι κάμνει κατά βάση τζείνο που θεωρεί το σωστόττερο για τον τόπον. Είθε να γίνει πραγματικά ο ηγέτης της λύσης όπως υποσχέθηκεν!

Επίσης σαν σήμερα εγεννηθήκαν ο Καζαντζίδης τζιαι η Μπέλλου (εξίσου άθρωποι του λαού), αλλά τζιαι εκάηκεν η Σμύρνη.
"Κρυάδες" του Πολίτη αλλά αξιοσημείωτον none the less...

zep είπε...

Ανησυχουν ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟΚΟ και ζητουν ενημερωση για το Κυπριακο.