Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανάρτηση 70/2011 [έκτακτη, κυπριακή, πολιτική, οικονομική, κουλιακή, φουλλο-νικολακική, αναδημοσιευμένη, θηλυκιά και γενικώς ποικίλης ύλης – Απ’ όλα έχει το πανέρι μας: Σεργιάνι στον κυριακάτικο Τύπο αλλά και σ’ άλλα μέρη!


Α. Προλογικά:

Αποφασίσαμε [η Αφεντομουτσουνάρα ΜΟΥ κι Εγώ!], να κάμουμε σήμερα [που ‘ναι και τσαγκαροδευτέρα – κάποιοι όμως επέστρεψαν στες δουλειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι όχι ακόμα] ένα σεργιάνι σε διάφορα γεγονότα και καταστάσεις εντός, εκτός και επί τα αυτά [της αγ(ρ)ίας Κύπρου ΜΑΣ]! Θα ξεκινήσουμε την περιδιάβαση μας με κάποια highlights από τον χτεσινό [κυριακάτικο] Τύπο και θα συνεχίσουμε με διάφορα άλλα συμβάντα και events [πάσης φύσεως και λογής] που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες και που μας έχουν αγγίξει ή και απασχολήσει. Με δκυο λόγια θα πάρουμε μια ποικιλία σε μια τουρλού – τουρλού ανάρτηση... [Προσθήκη 23/8/2011 - 2:20 μ.μ.: Οι μερακλήδες μπορούν να συνοδεύσουν την ποικιλία και με ουζάκι!]...

**********************
Β. Επί των θεμάτων μας:

1. Ο Zach Cool-αρε(!) και οι «χούντες»!

Ο ακραιφνής θεωρητικός του ελληνοκυπριακού [ακροδεξιού, με φασίζουσες προεκτάσεις] λαϊκισμού και “λαφαζανισμού”, ελληναράς ΖαχΚουλ [ή αγγλιστί Zach Cool-αρε], αποκάλεσε τη διακυβέρνηση Χριστόφια ώς «χούντα». Είπε επί λέξει [link: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=55188]: «Η δική μας απάντηση είναι ότι η χούντα του Χριστόφια δεν θα περάσει».

Σύμφωνα με τον μαιτρ της ελληνικής γλώσσας κον Μπαμπινιώτη «χούντα» είναι «ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών που καταλαμβάνουν την εξουσία με πραξικόπημα [σημ. Ιστολόγου: όπως ας πούμεν η “πραξικοπηματική” διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το 2008!] και επιβάλλουν με τη δύναμη των όπλων δικτατορικό καθεστώς» ... Σάμπου τζι’ έμπλεξε τα σώβρακα με τα στρίνγκια ο Κουλίας, οξά τες τάφρους με τα οικόπεδα;

Πήρε όμως πληρωμένη απάντηση από το στέλεχος του ΑΚΕΛ Γιαννάκη Κολοκασίδη, ο οποίος σε χτεσινό αρθρίδιο του στη “Χαραυγή” γράφει [link: http://www.gnomionline.com/index.php?option=com_content&view=article&id=306:kolokasideskoulias&catid=96:articles&Itemid=296]:
«Ο κ. Ζαχαρίας Κουλίας μίλησε, χωρίς ντροπή, για χούντα του Χριστόφια.
Αν πραγματικά είχαμε χούντα ο κ. Κουλίας θα ήταν ο πρώτος που θα τη χειροκροτούσε.
- Γιατί οι χούντες είναι τυφλά αντικομμουνιστικές, όπως ο κ. Κουλίας.
- Γιατί οι χούντες είναι άκρως εθνικιστικές, όπως ο κ. Κουλίας.
- Γιατί οι χούντες είναι ρατσιστικές, όπως ο κ. Κουλίας.
- Γιατί οι χούντες επιβιώνουν με τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό, όπως ο κ. Κουλίας.
- Γιατί οι χούντες προάγουν τον σκοταδισμό και ο κ. Κουλίας, όση καλή θέληση και να ‘χει κάποιος, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι προάγει το φως.
- Γιατί μια συγκεκριμένη χούντα αναρριχήθηκε στην εξουσία ύστερα από μια σκοτεινή ιστορία αποστασίας…
- Ο κ. Κουλίας θα έπρεπε να αισθάνεται ευτυχής που δεν έχουμε χούντα στην Κύπρο και μπορεί να κάνει χωρίς κανένα κόστος το παλικάρι.

Ο κ. Κουλίας φαίνεται, όμως, ότι αισθάνεται δυστυχής γιατί μια “Κύπρος Ελλήνων Χριστιανών”, θα του πήγαινε καλύτερα…»

Zach Cool υγιαίνετε!

**************************

2. Ο Robin Hood, alias Α. Νεοφύτου, ξανακτυπά*
{* - τίτλος άρθρου του κοινωνιολόγου Σωτήρη Κάττου στον χτεσινό [21 Αυγούστου] “Πολίτη” – σελ. 12} ...

Γράφει, λοιπόν, [μεταξύ άλλων] για τον κον Φούλλη, ο Σωτήρης Κάττος:

«... Πως τολμάει ο κ. Νεοφύτου να αναφέρεται στη νέα γενιά, όταν με την πρόταση νόμου για τα 65 ενισχύει τη γεροντοκρατία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προστατεύοντας αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ότι αποτελούν το πρόβλημα; Με την πρόταση αυτή περιορίζει νέους και ικανούς ανθρώπους να διεκδικήσουν το δικαίωμα της συνεισφοράς και της φρεσκάδας στην κυπριακή πολιτεία και μάλιστα με λιγότερο κόστος.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δικαιούται να ομιλεί για το ποσοστό το οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί. Ποιος του δίνει το δικαίωμα του αυτόκλητου προστάτη των μη προνομιούχων όταν μάλιστα η πολιτική του συμπεριφορά το αυτοαναιρεί; Ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του κυπριακού λαού με το ποσοστό που ο ίδιος εκπροσωπεί ως βουλευτής κι όχι ως κόμμα –αφού έτσι υπογραφεί το άρθρο του- και που πιθανότατα αποτελείται από ένα ετερογενές συνονθύλευμα φοροφυγάδων, εισφοροφυγάδων ελευθέρων επαγγελματιών, φεουδοκαπιταλιστών και κάθε νομής και κοπής ελευθέρων καβαλάρηδων που στο πρόσωπο του κυρίου Νεοφύτου βρίσκουν πολιτική έκφραση.

Ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος του κυπριακού λαού ας προχωρήσει, πρώτον, με τη δημοσιοποίηση της φορολογικής του δήλωσης και των περιουσιακών του στοιχείων, ως δημόσιο πρόσωπο. Δεύτερον, ας προχωρήσει με πρόταση νόμου στη θεσμοθέτηση του τεκμηρίου ως βασικής προϋπόθεσης φορολογικής δικαιοσύνης. Εάν νομίζει ότι η οργανωμένη μισθωτή εργασία υπό το βάρος της τραγωδίας στο Μαρί θα επιτρέψει στον κύριο Νεοφύτου και τον όποιον κύριο Νεοφύτου να οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε κατάσταση καμένης γης, πλανάται πλάνη οικτρά. Φαίνεται δεν κατανοεί ότι η οργανωμένη μισθωτή εργασία στην Κύπρο είναι κυρίαρχος θεσμικός παράγοντας προστασίας των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτων πολιτικής απόχρωσης. Και καλά κάνουν εκεί στον ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του αυτό να το προσέξουν.»

Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη!

*********************
3. Πάμε για παναπεργία;

Ίνταμ που λαλείτε εν να πάμε για παναπεργία για να πάρουν μερικοί νεοφιλελεύθεροι Φουλλο-Νικολάκηδες και μερικοί άλλοι τού αυτού του σιναφιού μια δόση από ταξική αντιπαλότητα και σύγκρουση, οξά εν να κάμουν δεύτερες σκέψεις τα κομματικοί ταγοί της αντιπολίτευσης; Πάντως φαίνεται να προβληματίζονται! Μέχρι την Πέμπτη που θα έχουμε Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση [και έγκριση, τροποποίηση ή απόρριψη] των οικονομικών μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ Κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων θα παιχτεί πολλύν παρασκήνιο... Για την ώρα [και για παν ενδεχόμενο] οι δημόσιοι και οι ημικρατικοί υπάλληλοι εψήφισαν υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που η “Κυβερνώσα” Βουλή ττορπιλίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία!

************************
4. Ο Κκάρογιαν εμφανίστηκε;

Εν τζι’ εμάθετε αν έσκασε μύτη στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ ο Κκάρογιαν; Ετελειώσαν οι διακοπές του; Εστράφην που τες Μολδαβίες; Πληροφορίες του Blog που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση λενε ότι θεάθηκε την Παρασκευή το βράδυ να κυκλοφορεί εις Αγία Νάπα μετά της συζύγου του και φίλων. Πάντως εγώ με βάση τα όσα έβλεπα τις τελευταίες μια –δυο βδομάδες νόμιζα πως ανάλαβε Αρχηγός στο ΔΗΚΟ το Παπαδοπουλλούιν γνωστός και ως “θα-πάει-στον-κάλαθο-των-αχρήστων” [link: http://gnomionline.com/index.php?option=com_content&view=article&id=256:ikonomiaakel&catid=90:news&Itemid=243]...

******************************
5. Και μια βιβλιοπαρουσίαση:

Και μια και μιλάμε για την οικονομία και την οικονομική [καπιταλιστική] κρίση που είναι κάτι που ΜΑΣ καίει και ΜΑΣ απασχολεί ΟΛΟΥΣ, θα ‘θελα να παραπέμψω τούς υποψιασμένους και διαβασμένους [όχι από παπά] Αριστερούς [κι όχι μόνο!] στο βιβλίο [μόλις προσφάτως εκδοθέν] του Νίκου Μπογιόπουλου “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”, όπου ο συγγραφέας καταπιάνεται με την ουσία της κρίσης [link: http://www.anixneuseis.gr/?p=9907]… Φυσικα ο Μπογιόπουλος ΔΕΝ έχει την έξωθεν καλή [νεοφιλελεύθερη] μαρτυρία [είναι δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη” και στέλεχος του ΚΚΕ – αν δεν κάμνω λάθος και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ] ούτως ώστε οι απόψεις του να λινούν αποδεχτές από εκλεκτούς φίλους όπως ο Strovoliotis, όμως όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρείτε στο πόνημα του. Ο Μπογιόπουλος είναι πάντοτε ήρεμος [στις συζητήσεις που λαμβάνει μέρος] και διαλεκτικότατος – πάντοτε μιλά με στοιχεία!

Λαλείτε να το διαβάσει και ο νεοφιλελεύθερος [οικονομικός] συντάκτης του “Πολίτη”, Δημήτρης Γεωργιάδης και να ΜΑΣ κατεβεί με την κριτική του; Αμήν!!!

******************************
6. Έλεος πκιον! Έχουμε τζιαι πίεση! Πόσα μπούτια και στήθια να δούμε!

Κι επιστέφουμε στα τού έντυπου Τύπου [και στα πιο πονηρά και σκανταλιάρικα]:

Παίδες και κορασίδες, ΕΣΕΙΣ που εργάζεστε για το παντεσπάνι Υμών τον επιούσιο, εκεί στα life-style περιοδικά των σαββατοκύριακων [κι όχι μόνο] δεν βαρεθήκατε να ΜΑΣ παρουσιάζετε κάθε βδομάδα στα ξώφυλλα ΣΑΣ τις ίδιες και ίδιες κοπελιές. Χόρτασε πια το κάτι μας κι από τα μπούτια και τα στήθια και της ξανθιάς Ελένης [της Μενεγάκη], και της “δικιάς μας” της “θεάς” της Ζέτας [της Μακρυπούλια – μια άλλη Ζέτα, μια μοντελλα μ’ επίθετο Λογοθέτη τι να ‘γινε;] και της κακάσχημης της Φαίης [της Σκορδά]; Ένα περιοδικό μάλιστα την περασμένη βδομάδα τις είχε και τις τρεις στο ίδιο εξώφυλλο! Έτσι για να μην έχει καμιά παράπονο! Άστε που αυτή την εβδομάδα τα σαββατιάτικα τηλεοπτικά περιοδικά “Capuccino” [του “Πολίτη”] και “TV Μανία” [του “Φιλελεύθερου”] είχαν στα ξώφυλλα τους ακριβώς την ίδια φωτογραφία της ωραίας ξανθιάς Ελένης με βυσσινί φορεματάκι! Ποιο από τα δύο περιοδικά έχει κατασκόπους στ’ άλλο;

Πάντως από την εξωτερική προσπαθούν και μπαίνουν [στα εξώφυλλα] με αξιώσεις [γιατί δεν είναι καθόλου παρακατινές – τουλάχιστον εμφανισιακά] και η Μανωλίδαινα η Ευγενία [του Αδωνίδος ντε – Brrrrr!], η Παπαρίζαινα [Ελένη κι αυτή – ειδικά τώρα που χώρισε και γίνεται πρώτη είδηση] και μια Μελέτη [Ελεονόρα το μικρό της ονοματάκι], αλλά δεν τραβάνε όσο οι τρεις πρώτες που ανάφερα!

Την ίδια ώρα υπάρχουν και μερικές άλλες celebrit-ούδες που προσπαθούν να πλασαριστούν με τις [όντως ωραιότατες] κορμοστασιές τους στα cover stories των περιοδικών. Όπως, φέρ’ ειπείν να πούμεν, η ήδη γνωστή Γωγώ/GoGo Μαστροκώστα [εξαιρετική η πόζα της με μαύρο μαγιό στο χτεσινό ένθετο του “Πολίτη”], μια Αγγελική Ηλιάδη που κάμνει και την τραγουδιάρα [ήταν ξώφυλλο – κι αυτή με μαγιό - στο “Down Town”, το ένθετο του “Φιλελευθέρου” την περασμένη βδομάδα], όπως και η γνωστή ντεκολτετζού [τηλεπαρουσιάστρια] Ναταλία Γερμανού [ε, ρε Φρέντυ μου, ζαχαροπλάστης ήσουνα;], που ήταν ξώφυλλο χτες Κυριακή στο “Down Town”, καθώς και η πολυτάλαντη Κατερίνα Στικούδη με τα ωραία της τα μάτια [που επαγγέλλεται λένε ΚΑΙ την παρουσιάστρια]! Για τ’ άλλα της τα κάλλη [μπούτια, στήθια και λοιπά] ρίξτε μια ματιά στο cover page του τελευταίου τεύχους του κυπριακού περιοδικού “ICON” και “Φάτε μάτια ψάρια”! Πάντως σύμφωνα με τη σημερινή “Σημερινή” [σελ. 42] «“Ξυπνά” ερωτικές ζώνες το στήθος»(!!!) [link: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4649366]…

Εχμ, και μετά τι τσιάνσις έχει η έρμη η “δικιά” μας η Βαλεντίνα να τις συναγωνιστεί όλες αυτές, καταχωνιασμένη στις εσωτερικές σελίδες τού τελευταίου “Down Town”! Πάει χάθηκε ο κυπριωτισμός, μας έφαγε ο ελληναραδισμός και η ξενομανία! Δεν έχουμε κυπριακής εκτροφής και παραγωγής μπούτι και στήθος;

*************************************
7. Περί του Μακάριου και της Μακαρίας

Εν ΜΑΣ εκάνεν ο Μακάριος [ο Δρουσιώτης] με τες μεταλλάξεις, τες εμπάθειες και τα κολλήματα του, τωρά αποκτήσαμε και την Μακαρία μας [την Άντρη Στυλιανού - σταυροφόρο για την παραίτηση του Προέδρου] με τες δικές της έμμονες; Εν τζιαι παει για Προεδρίνα; Είμαι περίεργος ο μαζόχας να μάθω σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου, [μη κακόν μας!] τι πολιτικά θα στηρίξει! Τζιαι που την άλλη διερωτούμαι κατά πόσο τα προηγούμενα χρόνια η κυρία Μακαρία πρωτοστατούσε και στη διοργάνωση εκδηλώσεων καταδίκης και του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής ή εξεγειρόταν για τη συμμετοχή πραξικοπηματιών στα ανώτερα σώματα του ΔΗΣΥ...

*********************************
8. Περί αλυσίδων [όχι χρυσαφένιων ή άλλων πονηρών καταστάσεων]...

Απόψε το βράδυ [τής Δευτέρας 22 του μηνός Αυγούστου] ελαλούσαν οι “Αγανακτισμένοι” πως εν να “αλυσοδέσουν” με τα σώματα τους το Προεδρικό. Δεν ξέρω τελικά τι επετύχαν τζι’ εκάμαν [οι “Αγανακτισμένοι”], αλλά έχω την άποψη πως, όταν μια ομάδα ανθρώπων/πολιτών [μικρή ή μεγάλη, δεν έχει και τόση σημασία] δεν διαμαρτύρεται απλώς για τα όποια κακώς έχοντα που παρατηρεί στην κοινωνία, αλλά προσπαθεί με πιέσεις, ενέργειες και πράξεις, αλλά και λοιδορίες, υπερβολές και ύβρεις, να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο σε παραίτηση, χωρίς μάλιστα οι απαιτούντες [την παραίτηση] να έχουν την όποια [διαφορετική] πολιτική πρόταση [εξουσίας], τότε οι “αγανακτισμένοι” είναι, είτε
- πολιτικά ανεύθυνοι κι ανώριμοι, είτε
- περιπαίζουν μας, είτε
- εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, είτε
- είναι βλάκες κι αφελείς [και τοστ χρησιμοποιούν άλλοι] ...

Τελεία! Full-stop!

*******************************
9. Παρεμπιπτόντως και κάτι για την ελευθέρια της έκφρασης

Παρεμπιπτόντως ποιος εν να ΜΑΣ πει τζιαι μια κουβέντα για την γυναίκα που ετόλμησε σε συγκέντρωση των “Αγανακτισμένων” να μιλήσει για τις τυχόν ευθύνες του ήρωα(;) Διοικητή του Ναυτικού και του ήρωα(;)Διοικητή τής Βάσης στο Μαρί για τους θανάτους που επεσυνέβησαν. Τι βέβηλος που είμαι! Τι έγινε μ’ εκείνη την ευλο(γ)ημένη ελευθερία της έκφρασης;

*******************************
10. Περί της Λιβύης και του Καντάφι

Μια και μιλούμε για την ελευθερία να αναφέρω ότι έπεσε [κατά πως λεν τα πρακτορεία ειδήσεων] και το διαβόητο καθεστώς Καντάφι. Οι ευρωνατοϊκοί έχει που τον Μάρτη που βομβαρδίζουν τη χώρα!
Νίκη της δημοκρατίας ή μπάτε σκύλοι [πετρελαϊκές εταιρείες], αλέστε; “Στο ίδιο έργο θεατές”(!) [link:  http://www.youtube.com/watch?v=p1gzgh9osgE]…

*********************
11. Τα κρίνα του γιαλού

Άνθισε και φέτος [αν και άργησε κάπως ] εκεί στη Μακρονήσια παραλία [στο ίδιο σημείο όπου βλαστά καθεχρονικά] το ωραιότατο κρίνο του γιαλού – με τους άσπρους ανθούς του! [Φωτογραφίες σε επόμενη ανάρτηση ΜΑΣ!]. Κι εκεί που ανησυχούσαμε ότι φέτος δεν θα δούμε τα φκιόρα του, ΜΑΣ εξέπληξε με την αιφνίδια εμφάνιση τους. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ωραία λουλουδικά που ανθίζουν στην εν λόγω παραλία [κυρίως κατάξανθες και ενίοτε και τιτσιροβύζες ρωσσιδούλες], αλλά περί αυτών θα ενδιατρίψουμε κάποια άλλη φορά!

******************************
12. Κι ολίγα τινά περί τού φθινοπωρινού κυνήγιου

Μια και μιλούμε για τη Φύση και οικολογικά θέματα να πω ότι ξεκίνησε και κυνήγι του τρυγονιού και της φάσσας [λαλούν οι φίλοι κυνηγοί τζιαι γράφουν τζιαι τα φύλλα]... Πόσα τζιαι πόσα όμως, αλλά προστατευόμενα αποδημητικά [μικροπούλια αλλά και γερακοειδή, όπως δακκανούρες, φλωρκοί, κανναούρες, πουπούξιοι, θουπιά] κυνηγιούνται και δημιουργούνται κενά στο οικοσύστημα μας! Δεν μας φτάνουν οι πυρκαγιές;

******************************
13. Πυρκαγιές

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το περασμένο Σάββατο 20 του μηνός στην περιοχή των χωριών Ανώγυρα και Άγιος Θωμάς. Από τη φωτιά [η οποία αναζωπυρώθηκε μια – δυο φορές κατακάηκε μια μεγάλη επέκταση [κάπου 8 τετραγωνικά χιλιόμετρα] με ελιές, τερατσιές, αθάσιες και αγρία βλάστηση. Πυρκαγιά σημαίνει καταστροφή κι αυτό είναι πολύ λυπηρό ξερόβραχο σαν τον δικό μας!

Φέτος αρκετές φορές έτυχε να ξεσπάσουν μικρές και μεγάλες φωτιές και πυρκαγιές παρά την νεκρή ζώνη που παει παράλληλα με τον παλιό δρόμο Λάρνακας -Αμμοχώστου και δη από την περιοχή της Άχνας και μετά [προς την Αμμόχωστο]. Σε μια περίπτωση μάλιστα η φωτιά έφτασε και μέχρι τα πρώτα [εγκαταλειμμένα] σπίτια της Άχνας. Έχω την αίσθηση πως ούτε τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, αλλά ούτε η Πυροσβεστική των Βάσεων τις οποίες διοικητικά υπάγεται αυτή η περιοχή, δίνουν και πολλή σημασία στις φωτιές αυτές.

Σημείωση:
Το ξέρετε ότι το χωριό με το ελληνοχριστιανορθόδοξο ονοματάκι Άγιος Θωμάς, ήταν μέχρι τον Ιούλη του 1974 ένα αμιγές τουρκοκυπριακό χωριό;

******************************
14. Ποδοσφαιρικά κι “Ομονοιάτικα”

Ε, ρε τζιαι μπει η “ΟΜΟΝΟΙΑ” στους ομίλους τού Europa League, τούτα ούλλα τα πορτοκαλλο-φασιστούθκια εν να σπάσουν που 10 πάντες! Είδετε όμως με τι ευκολία ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος της “ΟΜΟΝΟΙΑς ” στο ματς ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ για το Super Cup στες 7 τ’ Αυγούστου; Για την ιστορία να αναφέρω ότι το match το κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 1-0, ενώ τελικά ο διαιτητής άλλαξε γνώμη και δεν ίσχυσε το πέναλτι – προφανώς μετά από συμβουλή εκ των έξω [ίσως από τους βοηθούς του]. Αλλιώς θα του σφυρούσαν τζιαι θα τον ξιτιμάζαν ως τωρά! Πολύ καλά, λοιπόν, ξεκίνησε η νέα ποδοσφαιρική σεζόν! Έχουμεν να τραβήσουμεν...

**********************
15. Τα πορτοκαλλόχρωμα ναζιστούθκια

Τα παραχαϊδεμένα [από Αρχιεπισκόπους, Ιωνάδες, Κουλίες και λοιπά λατζιηνάρκα της δεξιάς εθνο-θρησκεύουσας συνοπαρτζιάς], πορτοκαλλόχρωμα αγοράκια εδείξαν πάλαι τον νουν τους. Μ’ ένα ναζιστικού περιεχομένου vide-άκι, που εξυμνεί τα Ες-Ες και που έφτιαξε ένα πορτοκαλλόχρωμο φασιστάκι, το οποίο μαζί με άλλους “Πορτοκαλί” , επισκέφτηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όταν η ομάδα τους επαιζε τις προάλλες στην Πολωνία, έδειξαν το φασιστικό ποιόν της κερκίδας τους [link: http://mihalismihail.blogspot.com/2011/08/blog-post_20.html ]. Νομίζετε εν τυχαία που αναρτούν τη σβάστικα, ή που ζητούν τον θάνατο του Προέδρου;

“Το αυγό το φιδιού” έχει ήδη εκκολαφτεί! Η εκρηξη στο Μαρί έχει αποκαλύψει [με τον εθνικισμό και τον αντι-ΑΚΕΛισμό που αναπτύχθηκε ή/και που αναζωπυρώθηκε] το πραγματικό συντηρητικό και φασίζον πρόσωπο της κυπριακής κοινωνίας!
*********************
Άτε τζιαι πολλολόησα πάλαι!
Καλό υπόλοιπο διακοπών για όσους παραθερίζουν ακόμα! 

Όπου τζιαι να ‘σαι αννοίουν τζιαι τα σχολεία...
Έχει όμως εκπαιδευτικούς [απ’ αυτούς που διορίζονται για χρόνια ως έκτακτοι] που καρτερούν τον διορισμό ακόμα!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 22/8/2011

24 σχόλια:

νεος είπε...

Ωραία η "ποικιλία" σου. Θέλω τζι άλλην!

Ούτε έξερα για τον Άγιο Θωμά! Αν τζιαι εμεγάλωσα στην περιοχή τζιαι είχα φίλους -πρόσφυγες στην Αυδήμου τζιαι την Αλέκτορα- τζιαι τόπακες -Πραστειό-Πισσούρι...που εν γειτονικά χωρκά...
Κάμνω τζιαι πως ηξέρω τα γεωγραφοπολιτιστικά μας...στραβάρα μες τα μμάθκια μου!

Στην περιοχή επή(ρ)αν καρπασίτες ύστερα που την ανταλλαγή του 76'. Ύστερα κάποιους εφέραν τους με αυτοστεγάσεις στο Καλό Χωριό Λάρνακας.

Γενικά η περιοχή, ξεκινώντας από την Επισκοπή Λεμεσού, Καντού, Παραμάλι, ως τζιαι τις παρυφές της Ανώγυρας, έσιει διάσπαρτα πολλά Τ/Κ χωριά, τζιαι όπως παντού στη Κύπρο με ελληνικά-χριστιανικά ονόματα.

Ωραίος ο Κάττος, ωραίος και ο Θέμος Δημητρίου... οξυγόνο!

Ανοίξαν τζιαι οι "αντάρτες" τα σχόλια...ενηξέρω αν το επήρες χαπάριν...

Έτσι, να μείνει ο "εμπροσθοφύλακας" τζιαι το blog του ΕΛΑΜ μόνα τους σε τούντη πραχτική.

Disdaimona είπε...

Καλημέρα!

Γίνεται μεταξύ της Ζέτας τζαι του Μπογιόπουλου να θκιαλέξω το δεύτερο;
Οι ΚΚΕδες εδιαφημήσαν πολλά τουτον το βιβλίο πρέπει όντως να το δούμε.

Αλήθκεια, έχουμε στη Κύπρο κανένα "κόκκινο" βιβλιοπωλείο με λαϊκές τιμές για τον κοσμάκη; Τζαι βιβλία που εν τα βρίσκεις στα σύνηθη βιβλιοπωλεία που πουλούν αβέρτα εκδόσεις Λιβάνη τζαι Ψυχογιού; Ποτζιείνα που έχουν βίρρα νεράιδες στα εξώφυλλα τζαι γυαλλίζουν...

Εσύ που "είσαι" της Επαγρύπνισης Ανευ, βάλε καμιάν εισήγηση για ένα λαϊκό βιβλιοπωλειο, στο κόμμα...κάποτε υπήρχαν στες επαρχίες τεθκοια βιβλιοπωλεία.

Μιλώ για την εποχή που οι συλλόγοι ήταν κέντρα πολιτισμού τζαι σκέψης τζαι όι χαρτοπαιχτηκές λαϊκές λέσχες δηλαδή της πιλόττας...για να κάμνουμε τζαι αυτοκριτική...

Τι έσιεις με τον Φούλη; Η εισήγηση του για συνταξιοδότηση στα 75 εν σωστή.

1. θα πιάννουμε σύνταξη στα 75
2. θα μεινίσκει γεμάτο το ταμείο Κ.Α διότι θα πεθανίσκουμε στα 60 που τες ταλαιπωρίες τζαι την απουσία Ε.Σ.Υ
3. οι νέοι εν ναν άνεργοι ως τα 35 τζαι θα βρίσκεις φτηνήν εργασία ανασφάλιστη
4. θα διατηρήσεις την κουλτούρα του τόπου διότι δεν θα φέρνεις αλλοδαπούς να γαλεφκεις θα γαλέφκεις τους ντόπιους
5. θα διατηρήσεις τα ήθη της κυπριακής οικογένειας, διότι οι νέοι δεν θα βαστούν να ζήσουν μόνοι τους τζαι θα ζουν με τους γονιούς τους ως τα 40
6. οι πλούσιες εν θα διούν τα μωρά τους σε μαυρούες να τα μεγαλώνουν θα τα μεγαλώνουν κυπριοπούλες που θα γινουν ούλλες παραδουλευτρες όπως τον παλιό καλό καιρό...

άκου πλεονεκτήματα;! έτο εν εσείς οι αριστεροί που εν έσιετε ιδέα που οικονομική τζαι κοινωνική αναπτυξη..

...ένα ταξιδάκι στην μητέρα πατρίδα, μπορεί να μας πείσει ότι τα εξώφυλλα με τες βυζούδες, όι μόνον εν εξώφθαλμα εκτός τόπου και χρόνου πλέον, αλλά ότι όπως τα πλαστικά σιλικονάτα των εξωφύλλων έτσι μεγάλη φούσκα ένι τζαι η λεγόμενη κοινωνία των σελέμπριτις...πάππαλα τζαι τούτη...λεφτά εν υπάρχουν...

για το λαϊκό βιβλιοπωλείο μεν ξεχάσεις να το εισηγηθείς.

Ανώνυμος είπε...

προσέχετε τι λέτε για τις ελληνίδες ΘΕΕΣ.
κι εσύ τελευταία κορού εν εν ανάγκη να τις ζηλεύεις άμα δεν τις γουστάρεις.

Ανώνυμος είπε...

αν πρόσθετες και λίγες φωτό των ΘΕΩΝ θα ήταν πολύ καλύτερη η ανάρτηση σου

Disdaimona είπε...

γιατί να ζηλεφκω φίλε;

τζαι εγώ μια θεά είμαι! :)

(κάμνω πλάκα, ξέρει ο Ανευ)

λέω, πως εν προκλητικό που η κάθε θεά-γυναίκα ελληνίδα, περνά που κατάθλιψη λόγω ανεργίας τζαι των πολύμορφων επιπτώσεων της στις σχέσεις, την οικογένεια, τη ψυχολογία τζαι ταυτόχρονα πρέπει να βλέπει το παραμυθάκι της πετυχημένης πλαστικής.

τούτο λέω. το μπανιστήρι του περιπτέρου εν θέμα γούστου και περί γούστου ουκ έστι φιλονικία.

ΔemΩΝ είπε...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια σηκώνει στις πλάτες της ένα τραγικό βάρος στην ιστορική συγκυρία που της έλαχε να κυβερνήσει: να αποδείξει πως ΚΑΙ σε συνθήκες κρίσης, το ευρωπαϊκό (καπιταλιστικό επίσης) κοινωνικό κράτος μπορεί να επιβιώσει της κρίσης και πως η μοναδική λύση δεν είναι η επέλαση της νεοφιλεύθερης λαίλαπας και ο ενταφιασμός ακόμα και της ιδέας ενός ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση Χριστόφια είναι "υποχρεωμένη" να υπερασπιστεί τις καθαρόαιμες σοσιαλδημοκρατικές αξίες που αργοπεθαίνουν. Κι αυτό μπορεί κανείς να το εκλάβει ακόμα και ως ειρωνία της τύχης, ή σαν παιχνιδιάρικη διάθεση της ιστορίας προς τον "μαρξιστή-λενινιστή" (;!) πρόεδρο της νεοπαγούς δημοκρατίας μας ;-)

Όσο για τις "θεές" των εξωφύλλων αγαπητέ Άνευ, εγώ προτιμώ τις θεές των ακρογυαλιών ή/και των διπλανών μου γραφείων - σφήζουσες, ζώσες και γεμάτες παιχνιδιάρικη διάθεση, είναι οι θεές της δικής μας "κόλασης" :)

ΙΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ είπε...

Αρεσεν μου το τουρλου τουρλού.

Θέλω όμως να επισημάνω κάτι. Παρατηρώ σε διάφορες αναρτήσεις και σχόλια μιαν ομαδοποίηση των πολιτών και μετά χαρακτηρίζονται όλοι με βαριούς χαρακτηρισμούς, από τους έχοντες αντίθετη άποψη.

Λ.χ. όλοι οι Αποελίστες εν "φασιστούθκια", κλπ κλπ. Ε, δεν είναι όλοι και σίγουρα ΔΕΝ είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Οι φασίστες είναι ελάχιστοι, καταφέρνουν όμως με τες πράξεις τους να παίρνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Καταφέρνουν να συντηρούν μεταξύ των φιλάθλων ένα κλίμα πολεμικό, σαν να τζιαι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί. Καμμία σχέση δεν έχουν με αθλητικό πνεύμα και αθλητοπρέπεια.

Το ίδιο ισχύει και για οπαδούς άλλων ομάδων, λ.χ. τα "κομμουνιστούθκια" τους "κοτσινόκολους" κ.ά. οι οποίοι πέφτουν στο ίδιο λάθος και τούτη η εμπόλεμη κατάσταση ξέρουμεν ούλλοι σε ποιούς συφφέρει, τζιαι ποιοί τζιαι γιατί την διατηρούν ζωντανή. Η δύναμη του όχλου που άγεται και φέρεται από έναν κούφιο σύνθημα.

Οι κόρες μου που είναι μια χαρά κορούδες, ήσυχες ΄εφηβοι, δεν είναι καθόλου φασιστούθκια, είναι με το ΑΠΟΕΛ και θέλουν να πηγαίνουν κάποτε στο γήπεδο να βλέπουν τους αγώνες. Βλέπω όμως ότι με τον καιρό επηρεάζονται από το κλίμα που επικρατεί στα γήπεδα, σε σημείο που η μιά δεν ήθελε να φορήσει πράσινο (χακί) παντελόνι, διότι θα την εθωρούσαν με το μισόν τους και μπορεί και να την ύβριζαν οι Αποελίστες. Επροσπάθησα πολλά να τους μεταδώσω καποιες σκέψεις μου, όμως βλέπω ότι οι δικές μου οι παραντζιελιές είναι αδύναμες, μπροστά στην ψυχολογία του όχλου που διέπει τον αθλητισμό. Πάντως προσπαθώ συνέχεια.

Φίλοι μου, τούτον το λάθος της ομαδοποίησης των ανθρώπων και της δαιμονοποίησης τους κάμνετε τζιαι για τους πολίτες ή και οπαδούς κομμάτων. Λάβετε υπόψη πόσος κόσμος δεν ανήκει και δεν ακολουθεί κόμματα.

Για κάποιούς ούλλοι οι δεξιοί εν φασίστες, τζιαι προδότες, ενώ οι αριστεροί είναι οι γνήσιοι εκφραστές των παναθρώπινων ιδανικών.

Για κάποιους δεξιούς, ούλλοι οι αριστεροί εν προδότες, τουρκοπροσκυνημένοι και άλλα ων ου έστιν αριθμός επίθετα.

Τούτοι οι βαριοί χαρακτηρισμοί και οι γενικότητες ενοχλούν πιστεύω πολλούς.

Θα πω για την αφεντομουτσουνάρα μου, που δεν είμαι αριστερων καταβολών, ψήφιζα ΔΗΣΥ για χρόνια, ψήφισα όμως και τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ στις βουλευτικές. Και δεν το μετάνοιωσα. Και τον υποστηρίζω εν μέσω αυτής της αλλοφροσύνης που επικρατεί σήμερα, με κίνδυνα να φάω καμμιάν τομάταν στα μούτρα μου.

Οπότε θεωρώ δεν είναι άσπρο - μαύρο. Οι δεξιοί ούλλοι σιήλλοι μια γενιά, τζιαι οι αριστεροί, ούλλοι σιήλλοι μια γενιά. Τζιαι μεταξύ των δύο - δεξιοί και αριστεροί- υπάρχουν πολλοί που δεν είναι ούτε δεξιοί με την έννοια που προσδίδεται στον χώρο, ούτε αριστεροί.

Εξ άλλου δεν είναι με τις υβρισίες που θα προβληματίσεις κάποιον που δεν είναι στο ίδιο στρατόπεδο με σένα, να ακούσει τες απόψεις σου και να σκεφτεί. Αμα αρχίσεις να πετροβολάς κάποιον θα αμυνθεί και θα κλειστεί πιο πολλά στην πανοπλία του.

Φιλικά
ΙΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔemΩΝ-ας καλά κάμνει να μας πει που δουλεύκει, η τουλάχιστον να μας δώσει τις διευθύνσεις των διπλανών γραφείων.

Ο ΙΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ σκέφτεται πολλά τζιαί γράφει δύσκολα πράματα για τον Anef_Oriwn ο οποίος καταθέτει τις προσωπικές απόψεις του κόμματος του! Οι κομματικοί δεν επιτρέπεται να έχουν προσωπική άποψη!

Τούτος Ο νεος πρέπει να είναι μεγάλο στομάχι για να θέλει τζιαί άλλην ποικιλίαν για να χορτάσει!

Η ΘΕΑ Disdaimona (βάλε το σιέρι σου να γίνουμεν καλά) μας είπε πικρές αλήθειες.
Έκαμεν δκιό λάθη μόνον. α) τα επόμενα 20 χρόνια το όριο σύνταξης θα παραμείνει κάτω των 70 και β) βυζαρούες τις λέμε και όχι βυζούες. Άσε που άμα δεν είναι εργοστασιακοί οι αερόσακοι είναι πανάκριβοι και δεν λειτουργούν σωστά.

Ο ανώνυμος πρέπει να είναι μεγάλος μπανιστηριτζής. Του συστήνω το γιατρό μου.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Κυρίως πιάτο:
Η κατηγοριοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και η επικόλληση διαφόρων ετικετών σε αυτές τις κατηγοριοποιήσεις , δηλούν ρατσισμό, μίσος, αλαζονεία, φθόνο και διχόνοια.

Η μεγάλη μου κόρη είναι μέλος της ΕΔΟΝ και προοδευτικής, υποστηρίζει ΑΕΛ και ψηφίζει ΑΚΕΛ.
Εγώ υποστηρίζω την ομάδα του ΑΠΟΕΛ και ψηφίζω ότι μου κατέβει στις διάφορες εκλογές, με μοναδική εξαίρεση όταν έχουμε βουλευτικές. Ποτέ δεν δίνω ψήφο σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.
Και πέρσι αλλά και φέτος η κόρη μου πάει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ μαζί μου και μάλιστα είναι πολύ εκδηλωτική.

Μήπως εγώ ο καημένος είμαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ 1ης κατηγορίας και η κόρη μου φασίστρια ενός κατώτερου θεού?

Ψυχάκιας είπε...

Εξύχασα να βάλω το όνομα μου στην προηγούμενη ανάρτηση μου. Συγχωρώ σας!

Ψυχάκιας είπε...

Στον Anef_Oriwn οφείλω και μια απάντηση για μια ερώτηση που μου υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα.
Όταν λέω ότι τα έχω 400, εννοώ ότι τα έχω 400 σε δράμια. Φυσικά κάποιοι ισχυρίζονται ότι εδώ και 30 χρόνια που αφήσαμε την οκά για χάρη του κιλού, τα 400 που έχω είναι σε γραμμάρια. Άστε τους να λένε!
Εγώ λέω
Ψήφο στα 11 και επιστροφή στην οκά εδώ και τώρα!

Anef_Oriwn είπε...

Είναι πολλά εκείνα που θέλω να σχολιάσω και να πω. Λόγω περιορισμένου χρόνου όμως θα αρκεστώ σε μια κουβέντα για το ζήτημα της «κατηγοριοποίησης ατόμων και ομάδων πληθυσμού» στο οποίο αναφέρθηκε ο Ψυχάκιας [προφανώς εθίχτηκε που μίλησα για «πορτοκαλλόχρωμα ναζιστούθκια»] και της «ομαδοποίησης των πολιτών» που αναφέρθηκε ο ΙΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Ψυχάκιας,
Αν όταν πάεις στο γήπεδο και είσαι στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, αλαλάζεις κι ΕΣΥ όπως ο υπόλοιπος ΑΠΟΕΛίστικος όχλος,
“Θάνατος στον Χριστόφια” και “Χριστόφια -Προδότη - Καταδότη” τζιαι κρατείς σβάστικες και χαιρετάς ναζιστικά, ΝΑΙ τότε είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!! Εγιώ εν για τούτους του τύπους που μιλώ, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι γέννημα θρέμμα τέτοιων κερκίδων και χώρων!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ τον Blogοσπότη (συ είπας) τζιαι την εκλεκτότατην ομήγυρην.

Περί Κα(υ)λία (κλεμμένο από Critic): Πολλά καλός ο Νίκος Κολοκασίδης!!!

Περί κου Κάττου: συμμερίζομαι την άποψη του για το 65ο (διαφωνώ δηλαδή με την ..γεροντοκρατία αν μπορεί να αποφευχθεί) αλλά το "και που πιθανότατα αποτελείται από ένα ετερογενές συνονθύλευμα φοροφυγάδων, εισφοροφυγάδων ελευθέρων επαγγελματιών, φεουδοκαπιταλιστών και κάθε νομής και κοπής ελευθέρων καβαλάρηδων που στο πρόσωπο του κυρίου Νεοφύτου βρίσκουν πολιτική έκφραση" είναι αυτό που λέμε καραμπινάτο "ad hominem". Δεν κάνει, όχι αν θέλεις να σε λάβουν υπόψη έστω και οι "ουδέτεροι" αναγνώστες σου (για τον κο Κάττο ομιλώ πάντα).

Περί παναπεργίας: Προτιμώ το μαρξιστικό version του νεοφιλελεύθερου Δημήτρη Γεωργιάδη: "ιδιωτικοί υπάλληλοι όλου του κόσμου ενωθείτε"! Είδες τους μισθούς του δημοσίου που ένει (δημοσίευση κρατικού μισθολογίου από υπ. οικονομικών); Πόσα πιάννει ο δάσκαλος που κάμνει τζιαι επίδειξη νομιμοφροσύνης στην καταβολή των εισφορών του;;; Πίστεψε με έτσι ταξικούς αγώνες εν τους θέλει κανένας.

Για τον Δρουσιώτη διαφωνώ κάθετα με τους χαρακτηρισμούς σου ("με τες μεταλλάξεις, τες εμπάθειες και τα κόλλημα του"), νομίζω βάλλεται και εκ των δύο άκρων ακριβώς γιατί ΔΕΝ είναι κολλημένος (θυμίσου πρόσφατα και τα περί "Χριστόφιας Watch"). Αλλά με ενοχλεί ομολογουμένως η πολεμική του στα περί παραιτήσεως, θα έπρεπε να δώκει λλίον παμόν ως τωρά, επιάμεν το μήνυμα...

Για τους αγανακτισμένους δεν έχω ίδιαν άποψη, εκτός από το ότι ενδεχομένως να είσαι εσύ ολίγον εμπαθής μαζί τους. Συμφωνώ απόλυτα για την γυναίκα που προπυλακίστηκε, το διάβασα στον Πολίτη τζιαι θεώρησα ότι είναι ένδειξη της προκατάλειψης των συγκεντρωμένων τζιαι της έλλειψης ανοχής τους στην αντίθετη άποψη, κάτι που δεν τους τιμά καθόλου.

Για το οφθαλμόλουτρον, είμαι οπαδός φανατικός, αλλά του "live version". Όσο για τα περιοδικά μας, εν έχουμεν υπόθεσιν. Ελπίζω το βιβλίο που συστήνεις να είναι καλύτερο, θα το ψάξω.

Μιχάλης Ταπακούδης είπε...

Ο πιο πάνω τζοιμισμένος που εν έβαλεν όνομαν ήμυον εγώ. Σκουζάτε!

ιων σκεπτικός είπε...

Δαίμων, τούτον που γράφεις για τον Χριστόφιαν, εσκεφτουμουν το τζιαι γιώ πριν λλίες μέρες. Ο Πρόεδρος τζιαι η κυβέρνηση του, προσπαθούν να προστατεύσουν τον κόσμο τζιαι τους εργαζόμενους από τους αχόρταγους που ήβραν την ευκαιρείαν να φορτώσουν τζιαι άλλα βάρη στους μισθοσυντήρητους, τζιαι να πετσοκόψουν ότι μπορούν για να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη.

Τζιαι με πολλά έντεχνον ή σωστόττερα πολλά απροκάλυπτον τρόπον με φωνασκίες τζιαι τες ανάλογες χειρονομίες, προσπαθούν οι Φουλλονικολάκηδες να στρέψουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έναντίον των εργαζομένων στον δημοσιο τομέα.

Ωσαν τζιαι οι "αδικίες" εγινήκασιν τους τελευταίους 5 - 6 μήνες. Τόσα χρόνια που ηταν καλλύττερα τα πράματα γιατί δεν εδιούσαν τζιαι οι ιδιώτες πιο ψηλούς μισθους τζιαι άλλα ωφελήματα;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν πιο ψηλό μισθό από μιαν νοσοκόμα ή έναν εργάτη των δημοσίων έργων. Ανάλογα τζιαι με τα χρόνια υπηρεσίας. Δεν είναι δεδομένο ότι όοοολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εν βολεμένοι και όοοολοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εν περίπου στα πρόθυρα της ζητιανιάς.

Το ζητούμενο θα έπρεπε να ήταν να αυξηθούν οι μισθοί για να φτάσουν τους δημόσιους, και όχι να φωνάζουν μα μειωθούν οι μισθοί των δημόσιων για να χαμηλώσουν να γίνουν ίσια ίσια με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Εννοείται βέβαια ανάλογοι μισθοί για τες ανάλογες θέσεις. Σιγουρα δεν θα συγκρίνεις τον μισθό ενός ανιδείκευτου εργάτη, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα με τον μισθό ενός άλλου που ξόδεψε χρόνο και χρήμα και είχε όρεξη να μορφωθεί.

Από την άλλη πρέπει να διασφαλίζεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να καλύπτονται οι ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Εγώ προσωπικά περιμένω που τους Φουλλονικολάκηδες να (αναγκαστούν) να στρέψουν τα πυρά και τες ενέργειες τους προς τους κάθε λογής αυτοεργοδοτούμενους, από σιδεράδες, καλουψιήδες, πογιατζήδες, νυχούδες, κομμώτριες, γιατρους, καθηγητές διορισμένους τζιαι αδιόριστους που κάμνουν τα παλλουτζια τους χρυσά με τα ιδιαίτερα, δικηγόρους, και πολλούς άλλους, που και αφορολόγητα έχουν εισοδήματα , και με ελάχιστην ή και χωρίς καμμίαν εισφορά στις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Εσιει αετονύχηδες σε τούτον τον τόπον που σε μιαν νυκταν εχαράξαν πολοεοδομικές ζώνες αφού πρώτα εγοράσαν έναντι πινακίου φακής κτήματα. Αλλα κοπέλια επεκτείναν τες ζώνες τζιαι εβάλαν μέσα τες περιουσίες τους. Τούτην την υπεραξίαν που εκάμαν εννα την φάσιν μόνοι τους;;;;;

Αφού πρέπει να σωσουμεν το καράβιν που λέγεται κυπριακή οικονομία να βασταξουμεν ούλλοι όσο βάρος μπορούμεν και σώννουμεν. ΄Οχι άλλοι να ζαώσουν τζιαι άλλοι να γελούν πάνω στην ράσιην των μισθωτών, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί.

Οι γνώσεις μου για τα οικονομικά είναι εμπειρικές , (πληρώνουμε τζιαι ξοθκιάζω) αμμά η λογική μου λαλεί μου, ότι τζιαι οι ιδιωτικές εταιρείες για να συντηρηθούν τζιαι να έχουν δουλειάν πρέπει να υπάρχει χρήμα στην αγορά να κινείται. Ειδαλλιώς έλλειψη χρημάτων στάση εργασίας.

ιων σκεπτικός είπε...

ΔΙΟΡΘΩΝΩ: Ελλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου.

Μιχάλης Ταπακούδης είπε...

Άγαπητέ Ίων,

Δύο ενστάσεις στα γραφόμενα σου:

"Σίγουρα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν πιο ψηλό μισθό από μιαν νοσοκόμα ή έναν εργάτη των δημοσίων έργων."

Φίλε, αν είδες το δημοσίευμα στον Πολίτη χτες, 65% (!!!) των δ.υ. παίρνουν πάνω που €1987 (!!!) που είναι ο μέσος όρος όλων των υπαλλήλων. Τζιαι εν λοαρκάζουνται τζείνοι των ημικρατικών που πιάννουν ακόμα πιο πολλά κατά μέσον όρο.
Έχω γνωστή μου κοντά στα τριάντα που διορίστηκε σε υπουργείο ως απόφοιτος λυκείου τζιαι "καθαρίζει" €1200 τζιαι εγώ με μεταπτυχιακόν τζιαι 8 χρόνια εμπειρία στα 37 μου όσο τζιαι ρέσσω τες €2000, τζιαι είμαι χωρίς αύξηση έσιει θκιό χρόνια γιατί εν πάμεν καλά στες εισπράξεις. Τζιαι ούτε σύγκριση της σιουρκάς που έχουν οι δ.υ. για τες θέσεις τζιαι μισθολογικές τους βελτιώσεις. Εμείς σήμερα είμαστεν αύριον εν είμαστεν, απλά διότι ο εργοδότης μας πρέπει να έσιει τζιαι τζείνος για να μας κρατά,΄εν τζιαι ένει κράτος που ρουφά φορολογίες τζιαι δάνεια που το εξωτερικό για να πληρώνεται ο κάθε δ.υ. πιο πολλά από όσα προσφέρει σαν αξία. Τζιαι το θέμα της ανισότητας δ.υ. - ι.υ. έννεν τζιαινούρκον, ούτε εν η πρώτη φορά που τίθεται επειδή "εν αροστερός ο πρόεδρος". Εμέναν οι γονιοί μου ήταν τζιαι οι θκιό δ.υ., έσιει που τον τζιαιρόν που θυμούμαι που εκάμναν καυκάες με τους ι.υ. του σογιού στα τραπέζια της οικογένειας.

"Το ζητούμενο θα έπρεπε να ήταν να αυξηθούν οι μισθοί για να φτάσουν τους δημόσιους, και όχι να φωνάζουν μα μειωθούν οι μισθοί των δημόσιων για να χαμηλώσουν να γίνουν ίσια ίσια με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους."

Αν ήταν έτσι φίλε η λύση στην κρίση θα ήταν "αυξήστε τους μισθούς ", για να έσιει χρήμα να ξοθκιάζεται τζιαι να μεν μειωθεί η κατανάλωση.
Είναι κλασσικό λάθος απομόνωσης της όλης εικόνας της οικονομίας σε έναν επιμέρους τμήμαν της που μας βολεύκει. Με το ίδιον σκεπτικόν ούτε τους φοροφυγάδες πρέπει να πιάσεις ούτε τες φορολογίες πρέπει να αυξήσεις γιατί μετά τούτοι που θα επηρεαστούν εν θα έχουν να ξοθκιάσουν τόσα πολλά στην αγορά. Αν δεν σε κουράζει (όπως τον Άνευ) ο Δημήτρης Γεωργιάδης θκιάβασ' τον στο εξής (σελίδα 15), λαλεί τα αρκετά διαφωτιστικά για το συγκεκριμένο θέμα:


http://pdf.politis-news.com/pdf/pdf?-A=247141,pdfview.html&-V=pdfarchivefullpaper

Αν δεν σου ανοίξει, είναι στο αρχείο του Πολίτη, στες 17/8.

Μαζί σου για τους φοροφυγάδες (νομίζω μόνο 40% του επαγγελματικά ενεργού πληθυσμού έχει φορολογικό μητρώο), μαζί σου τζιαι για τη δικαιότερην κατανομήν του πλούτου ο οποίος συγκεντρώνεται σε λλίους. Αλλά ας αποφύγουμεν πρώτα το μηχανισμό στήριξης αν γίνεται...

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη Ταπακούδη ,
Shαιρετούμεν(τε)!

Κατ’ αρχάς μερικές μικρές συντακτικές, τυπογραφικές κι όχι μόνο και ακολούθως κάποια πιο μακροσκελή σχόλια:

1. Γράφω τζιαι λαλώ «Blogοδεσπότης» κι όχι «Blogοσπότης»

2. Γιαννάκης είναι [κι όχι Νίκος] Κολοκασίδης...

3. Όταν ο Μακάριος Δρουσιώτης δέχτηκε προσωπική και «ad hominem» επίθεση από το μακαριστό βοθρολυματικό W.C. Blog, προσωπικά ΤΟΝ υπερασπίστηκα με κείμενα μου και σχόλια μου και μάλιστα με ειδικές αναρτήσεις στο Blog μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/09/542009-blog-blogs.html
Πάντως η τοποθέτηση σου «...με ενοχλεί ομολογουμένως η πολεμική του στα περί παραιτήσεως, θα έπρεπε να δώκει λλίον παμόν ως τωρά, επιάμεν το μήνυμα...» επιβεβαιώνει τη αρχική δική μου τοποθέτηση για «τες εμπάθειες και τα κολλήματα» τού Δρουσιώτη...

4. Γα τους “Αγανακτισμένους” και τον προπηλακισμό της πρώην “αγανακτισμένης” γυναίκας τα λες και μόνος σου, ασχέτως του αν κι εγώ ακούγομαι, όπως λες «ολίγον εμπαθής μαζί τους»

5. «τού “live version” [...] είμαι [κι εγώ] οπαδός φανατικός», όμως ρε παρέα που εν να ΜΑΣ τύχει ΕΜΑΣ των κοινών θνητών να απολαύσουμε ιδίοις όμμασι σε καποαι παραλία(!) τα κάλλη της Ναταλίας Γερμανού, φέρ’ ειπείν να πούμεν(τε)!
Εξάλλου [Dis] το «μπανιστήρι του περιπτέρου», μεταφέρεται κι εντός των σπιτιών μας μ’ όλ’ αυτά τα ένθετα των εφημερίδων του σαββατοκύριακου. Το (ημί)γυμνό, ο ερωτισμό και ο αισθησιασμός κυριαρχούν πλέον [μέσω διαφόρων καταστάσεων] στις ζωές μας και δεν μπορούμε να καμωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν! Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια κάποια γιγαντοαφίσα που τοποθετήθηκε σε στις μεγάλες διαφημιστικές που υπάρχουν στους δρόμους και απεικόνιζε μια νεαρά ευειδή κοπελιά που ΜΑΣ αποκάλυπτε τα οπίσθια της. Έγινε θέμα τότε και κυρίως για τους κινδύνους που ελλόχευαν από πιθανή διάσπαση της προσοχής [κώλοι ήταν αυτοί!] κυρίως των αρρένων οδηγών!

6. Δεν νομίζω ότι οι τοποθετήσεις του Σωτήρη Κάττου για τον τρόπο που λειτουργεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελούν «καραμπινάτη “ad hominem” επίθεση. Ο Σ. Κάττος εκφράζει πολύ παραστατικά ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζεται τελικά ο Αβ. Νεοφύτου με τις βαρύγδουπες νεοφιλελεύθερες τοποθετήσεις του. Είναι τυχαίο που ζητά την αμνήστευση των μη εισπραχθέντων φόρων από μια χρονολογία και πριν; Τέτοιες τοποθετήσεις προκαλούν τον μέσο εργαζόμενο, ανεξαρτήτως του αν είναι και οπαδός ή ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ...

7. Για κάποια άλλα ζητήματα της οικονομίας θα επανέλθω. Για την ώρα να σημειώσω αυτό που επικρίνει κι ΕΣΥ, αλλά υποκύπτεις στον πειρασμό και το διαπράττεις: «Είναι κλασσικό λάθος απομόνωσης της όλης εικόνας της οικονομίας σε έναν επιμέρους τμήμαν της που μας βολεύκει». Και τα προβλήματα που έχει επιφέρει η καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι πολυσύνθετα και συνιστούν ένα φαύλο κύκλο. Δεν είναι πασιφανές ότι η τυχόν δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων και ημικρατικών υπάλληλων θα περιορίσει και τη αγοραστική [και καταναλωτική] τους δύναμη κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις το παζάρι; Κι αφού δεν θα υπάρχουν πωλήσεις και κατανάλωση, δεν θα υπάρχει και ανάγκη για παραγωγή νέων προϊόντων και η κρίση θα συνεχίζει να διευρύνεται! Κοντολογίς ότι κάμεις για να σωθεί το σύστημα εν του κάκου!

8. Και κλείνω [με τα της οικονομίας] με μια τοποθέτηση του Θέμου Δημητρίου από πρόσφατο άρθρο του – link: http://thetrim1.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html:
“Είναι όμως παράλογο να έχουμε μπροστά-μας ένα καπιταλιστικό σύστημα που καταρρέει και να προσπαθούμε να το σώσουμε με τις ίδιες μέθοδες που οδήγησαν στην κατάρρευσή-του. Ακόμα χειρότερα, να έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει γονατίσει πραγματικά μεγάλες χώρες και να πιστεύουμε πως θα την αντιμετωπίσουμε στην Κύπρο με «εξοικονομήσεις» από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.”

Anef_Oriwn είπε...

ΔemΩΝα,

Για «τις θεές των ακρογυαλιών» και ιδιαίτερα αυτές που είναι «γεμάτες παιχνιδιάρικη διάθεση», ίσως αναφερθώ σε κατοπινή ανάρτηση μου, αν καταφέρω και μαζέψω ικανοποιητικό φωτογραφικό υλικό! [Τις προάλλες δύο ξανθομαλλούσες ρωσι-δούλες, που φωτογράφιζαν η μια την άλλη, έπαιρναν τέθκοιες πόζες, που εμείς - ο παρευρισκόμενος εκείνο το πρωινό αντρικός πληθυσμός της παραλίας - “εστραοζινηshάσαμεν”, ενώ οι ίδιες θα μπορούσαν να κολάσουν τζιαι τον Άη Σάββα!

Αναφορικά μ’ αυτά που λες για το λαχείο που έτυχε στην «κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια ... [τώρα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης] ... να υπερασπιστεί τις καθαρόαιμες σοσιαλδημοκρατικές αξίες που αργοπεθαίνουν», δεν διαφωνώ μαζί σου. Όμως αυτό είναι μια διαπίστωση, σωστή μεν αλλά τι κάμνουμε απ’ εκεί και πέρα;

Anef_Oriwn είπε...

ΙΩΝα,

Για το ζήτημα των «ομαδοποιήσεων» τα είπα πιο πάνω όταν απευθύνθηκα στον σχολιογράφο Ψυχακιαν
Σίγουρα και είναι ρατσιστικό να ομαδοποιείς τους ανθρώπους, να τους αποδίδεις κάποια γενικότερα χαρακτηριστικά και να τους βάζεις ταμπέλλες. Λόγου χάριν, να λες ότι «οι ΑΠΟΕΛίστες είναι φασίστες», ή «οι ΟΜΟΝΟΙΑτες είναι ανθέλληνες», ή «οι βούλγαροι είναι κλεφτές», ή «οι ρωσίδες είναι πουτάνες», ή «οι καλαμαράες εν παραπόττηες»… Όμως όταν μια ολόκληρη κερκίδα [οι Πορτοκαλί] αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες άτομα, βρίζουν εν χορώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή κάποιοι σύνδεσμοι φίλαθλων έχουν μετατραπεί σε φυτώρια ακροδεξιών ή/και φασιστικών νοοτροπιών και συμπεριφορών, χωρίς οι διοικήσεις των σωματείων να τολμούν ή/και αν επιθυμούν να πάρουν μέτρα, πως να τους αποκαλέσουμε τότες [τούς οπαδούς αυτούς];

Για διάφορα περί της οικονομίας [κι όπως είπα και στον Μιχάλη Ταπακούδη ] θα επανέλθω ...

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 23/8/11 10:07 π.μ. και 23/8/11 10:08 π.μ. – πρέπει να ‘σαι ο ίδιος],

Ομολογώ πως πέρασε από το μυαλό να βάλω και κάποιες φωτογραφίες των ΘΕΩΝ! Έτσι θα γινόταν και το post πιο πικάντικο και πιο ενδιαφέρον. Τελικά όμως δεν (δι)έπραξα το θεάρεστο αυτό έργο,
- πρώτον, γιατί δεν είχα χρόνο και το κείμενο μου έπρεπε να πάει για ανάρτηση, και
- δεύτερον, γιατί σε περίπτωση προσθήκης φωτογραφιών η προσοχή των επισκεπτών και αναγνωστών του Blog θα επικεντρωνόταν στις φωτογραφίες με αποτέλεσμα τα τόσα άλλα ενδιαφέροντα θέματα της ανάρτησης να περάσουν σε δεύτερη μοίρα...

Επιφυλάσσομαι όμως! Μεν χάννεσαι!

Anef_Oriwn είπε...

Dis,
Shαιρετούμεν(τε)!

Τζιαι να πω [επιτέλους] και μαζί σου μια – δκυο κουβέντες [μια τζιαι ήρτεν η σειρά σου], έστω κάπως καθυστερημένα. Έμπλεξα σε κάποια άλλα στέκια και συνήθως εκτός έδρας γίνομαι και ολίγο τι “επιθετικός” [κι “αθυρόστομα” επικριτικός] και οι κουβέντες τραβούν σε μακρός...

Όμως κάθε πράμαν στον τζιαιρόν του τζιαι στην ώραν του! Τζιαι για το βιβλίο του Μπογιόπουλου βρέχεται χρόνος [ξεκίνησα ήδη και το διαβάζω – και ίσως τούτο να αποτελεί κι μια απάντηση στην τοποθέτηση σου στο Blog σου «Χρειαζόμαστε ένα βήμα δημόσιου διαλόγου να παίρνουμε αέρα από τη δυσωδία»], αλλά και για να ρίχνουμε και κάνα βλέφαρο [είτε απ’ ευθείας ή υπό γωνία] στις θέες των παραλιών [κι όχι μόνο των περιπτέρων].
Έλα όμως το «μπανιστήρι του περιπτέρου», μεταφέρεται πλεον και για καλά κι εντός των σπιτιών μας μ’ όλ’ αυτά τα ένθετα των εφημερίδων του σαββατοκύριακου. Το (ημί)γυμνό, ο ερωτισμό και ο αισθησιασμός κυριαρχούν πλέον [μέσω διαφόρων καταστάσεων - περιοδικών, τηλεόρασης διαφημίσεων, ταινιών] στις ζωές μας και δεν μπορούμε να καμωνόμαστε ότι τούτα δεν υπάρχουν!
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια κάποια γιγαντοαφίσα που τοποθετήθηκε σε στις μεγάλες διαφημιστικές που υπάρχουν στους δρόμους και απεικόνιζε μια νεαρά ευειδή κοπελιά που ΜΑΣ αποκάλυπτε τα οπίσθια της. Έγινε θέμα τότε και κυρίως για τους κινδύνους που ελλόχευαν από πιθανή διάσπαση της προσοχής [κώλοι ήταν αυτοί!] κατά βάση των αρρένων οδηγών!
Φυσικά το βιβλίο του Μπογιόπουλου δεν θα το πάρεις στην παραλία για να το διαβασεις˙ εκεί διαβάζονται άλλα. [Πέρσι σε μια κουλτουριάρικη παραλία στα Κύθηρα, όπου φαίνεται μαζευόταν κόσμος διαβαστερός και διαβασμένος, μέτρησα και κατέγραψα – σε μια μέρα - γύρω στους 15 τίτλους βιβλίων τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ανάγνωσης]... Συνήθως όμως τα μάτια τ’ αντρικά βόσκουν άλλου – στα περιξ! Ένα πρωινό [μόλις τις προάλλες] δύο νεαρές αιθέριες θεοπούλες εκ «τού γένους του ξανθού», με ψήγματα(!) ρούχου στα κορμιά τους, φωτογράφιζαν η μια την άλλη, σε τέτοιες πόζες που θα κόλαζαν κι αγ(ρ)ίους! Περιττό να πω ότι οι πλείστοι εξ Ημών εστραοζινηshάσαμεν!

**************************
Πάμε και στα πιο σοβαρά τώρα ...

1. Η λογική του Φούλλη είναι περίπου όπως την περιγράφεις! Να αυξάνεται συνεχώς το όριο συνταξιοδότησης [εφόσον αναπνέουμε] για να χρειαζόμαστε όλο και πιο λίγο το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τυχόν συντάξεις.
Το επόμενο βήμα θα είναι να μειωθεί η συνεισφορά των εργοδοτών στο Ταμείο, μιας και δεν θα το έχουμε και τόση ανάγκη! Και ζήτω η ιδιωτική ασφάλιση, όπως στα Αμερικάς έναν πράμα.

2. Τα «“κόκκινα” [λαϊκά] βιβλιοπωλεία», δύσκολο να ευδοκιμήσουν στην Κύπρο, αγαπητή Dis. Κάποια [αρχικώς] πετυχημένα εγχειρήματα του παρελθόντος [όπως το βιβλιοπωλείο “Οδηγητής”] τελικά δεν είχαν αίσιο τέλος. Στην Λάρνακα υπάρχει ένας περιοδεύων βιβλιοπώλης που φέρνει καλά πολιτικά βιβλία [κυρίως εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής”] αλλά συνήθως κατόπιν παραγγελίας. Στην Λευκωσία έχει και δυο βιβλιοπωλεία της εθνικιστικής Αριστεράς(!), όπου μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες εκδόσεις – τουλάχιστον στο ένα που ενίοτε το επισκεφτούμαι! Προσωπικά, επειδή εγώ παρακολουθώ τα ένθετα των ελληνικών εφημερίδων για τα βιβλία, άμα εντοπίσω κάτι το ενδιαφέρον το παραγγέλνω, νοουμένου ότι οι κριτικές που έχω διαβάσει [και μετά στο διαδίκτυο] ικανοποιούν τα γούστα και τις αναζητήσεις μου...

Anef_Oriwn είπε...

Ίνταμ που γίνεται; Πάμε για παναπεργία, οξά για εσωκομματικές αναδιπλώσεις ή/και ρήξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης;
Ες αύριο τα σπουδαία!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Νέε,

Ξέχασες να αναφέρεις [στην παρέμβαση σου] ότι εκεί στην περιοχή Ανώγυρας – Αγίου Θωμά, βρίσκεται και το [πρώην αμιγές] τουρκοκυπριακό χωριό Πλατανίσκεια. Εκεί ζει και εργάζεται ο γνωστός Μεσαορίτης χαράκτης Χαμπής. Με τη δική πρωτοβουλία έχει δημιουργηθεί εκεί και Μουσείο Χαρακτικής.
Πριν 2-3 χρόνια [Απρίλη μήνα όταν η Φύση ήταν καταπράσινη, καθώς εκείνη την χρόνια πέσανε και πολλές βροχές] επισκεφτήκαμε το χωριό με τη σύζυγο μου. Ο σύντροφος Χαμπής [ένας πραγματικά γλυκύτατος άνθρωπος] ΜΑΣ ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου και με μπόλικη υπομονή ΜΑΣ εξήγησε πολλά και διάφορα για την Χαρακτική.
Η όλη περιοχή έχει τη δικιά της ιστορία και μια ξεχωριστή ομορφιά μέρος της οποίας φαίνεται ότι καταστράφηκε ένεκα της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς. Λέγεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σκυβαλότοπο. Κι όντως δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι βάζουν σκόπιμα φωτιές σε σκυβαλότοπους.

Τέλος θέλω να σημειώσω ότι πέραν του Αγίου Θωμά [στην Επαρχία Λεμεσού] υπάρχουν κι αλλά [πρώην] αμιγή τουρκοκυπριακά χωριά που φέρουν ονόματα αγίων. Στην επαρχία Λευκωσίας τα χωριά Άγιος Επιφάνιος Σολέας [απ’ όπου έχει τις καταβολές του και ο Ντενκτάς], Άγιος Θεόδωρος Τηλλυρίας, Άγιος Ιωάννης Σελέμανι, στην επαρχία Αμμοχώστου Άγιος Ανδρόνικος, Άγιος Ευστάθιος, Άγιος Ιάκωβος, Άγιος Συμεών, Άγιος Χαρίτων, στην επαρχία Πάφου Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης.

Anef_Oriwn είπε...

Εν αναμονή της αυριανής συζήτησης στην Βουλή των οικονομικών μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Κυβέρνησηw και τρων Συντεχνιών και την έγκριση, ή τροποποίηση ή απόρριψη τους, επανέρχομαι για να πω ακόμα μερικές κουβέντες με τον αγαπητό σχολιογράφοι του Blog Μιχάλη Ταπακούδη:

Όντως o ψευτο-μαρξιστής «νεοφιλελεύθερος Δημήτρη Γεωργιάδη [...] με κουράζει» τζιαι έτσι βαρκούμαι τον! Και τούτο γιατί προβάλλει [σκόπιμα και συνειδητά] μια στρεβλή άποψη για τον Μαρξ και τον Μαρξισμό που θυμίζει αντικομουνισμό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αλλά τζιαι γιατί λαλεί τζιαι πολλές πελλάρες τζι’ ασυναρτησίες – κυρίως όταν μάshεται να δώσει μαθήματα αριστερότητας σε Αριστερούς [δηλ. για το πως πρέπει να σκέφτονται και να λειτουργούν ως Αριστεροί]. Συνήθως ο λόγος είναι έμπλεος ειρωνειών [όπως και στο άρθρο τού “Πολίτη” όπου παράπεμψες τον Ιωνα], αλλά προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ΔΕΝ πείθει, τουλάχιστον τους εργαζόμενους.
Στο συγκεκριμένο άρθρο μιλά [μάλλον ειρωνικά] για καθορισμό μέσων απολαβών για τους κύπριους εργαζομένους αφού διαιρέσουμε το ΑΕΠ με τον αριθμό των εργαζομένων – όπου βγαίνει ο μαγικός αριθμός των 43 χιλιάδων ευρώ ανά εργαζόμενο! Κάμνει τζι’ έτσι εξυπνάδες! Τι όμως θέλει να πει ο ποιητής... Να εφαρμόσουμε ένα είδος κομμουνισμό; Μα καλά, σε τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να εισοδήματα μας να συνάδουν με τις ανάγκες μας;

Πέραν τούτου γίνεται προσπάθεια από τον κον Γεωργιάδη να περάσει την άποψη ότι υπάρχει μια αντιπαλότητα μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων υπάλληλων [κάτι που συμμερίζεται και ο Μιχάλης Ταπακούδης] και ότι με τες περικοπές που θα γίνουν θα φτιάξουν τα δημόσια οικονομικά μας και ζήτω που σωθήκαμε! Προσπαθεί να μας πείσει ότι για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας φταίνε βασικά οι μισθοί και τα άλλα ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων κι όχι τα εγγενή προβλήματα και οι αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος που μια την άλλη προκαλούν κρίσεις [πολιτικές και οικονομικές]! Είναι προφανής η προσπάθεια πολλών θιασωτών της “φουλλο-νικολάκικης” νεοφιλελεύθερης σχολής να μεταφέρουν αλλού τα αίτια της κρίσης. Στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία και σ’ αυτήν ακόμα τη Αμερική άραγε φταίνε κι εκεί οι δημόσιοι υπαλλήλοι για την οικονομική κρίση κι όχι ας πούμεν η υπερπαραγωγή προϊόντων [που δεν μπορούν να καταναλωθούν λόγω της οικονομικής αδυναμίας του κόσμου] και της αδυναμίας του συσσωρευμένου κεφαλαίου να αναπαραχθεί;
Μάλιστα ο κος Γεωργιάδης μέσα από μια συνομιλία του με «φίλο του στο εξωτερικό» [την οποία παραθέτει σ’ άλλο άρθρο του στον “Πολίτη”] ΜΑΣ δίνει την εντύπωση ότι ανακάλυψε την ταshινόπιττα [και τον Μαρξ]: ΜΑΣ λέει ότι «Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένας συνεχής ταξικός πόλεμος», αλλά εξυπνακίστικα να μας υποβάλει ότι αυτός ο «ταξικός πόλεμος» είναι μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Σίγουρα και υπάρχουν προβλήματα μες τα δημόσια οικονομικά [το συνταξιοδοτικό, οι ψηλές κλίμακες, η ΑΤΑ που παραχωρείται και στους υψηλόμισθους] αλλά τούτα δεν θα διορθωθούν στοχοποιώντας ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους υπαλλήλους...