Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ανάρτηση 68/2011 [μακροσκελής, επίκαιρη, πολιτική, υπουργική, απορούσα και (δι)ερωτηματική, κι αριστερο-“δογματική”] – Σκέψεις, απορίες και (δι)ερωτήματα ενός “δογματικού” ή/και «ακραίου»* Αριστερού ...


{ * - Διευκρινιστική σημείωση:

Το «ακραίος» κατά τον ΜιχαλοΤαπακούδειον λόγο - link: http://strovoliotis.wordpress.com/2011/08/02/%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%cf%8e-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%b1/#comment-5170:
«Όσον αφορά τα δύο “άκρα” (δεξιά και αριστερά), ομολογώ ότι έχοντας “διαλογική τριβή” τζιαι με τα θκιό, οι αριστεροί ακραίοι μπορούν να είναι εξίσου εκνευριστικοί, αλλά τουλάχιστον έννεν “φοϊτσιάρικοι” όσο οι δεξιοί. Αν ο Άνευ τζιαι ο Andreas εν αντιπροσωπευτικά δείγματα, προτιμώ τους σιήλιες φορές που κάτι φιντάνια της Offsite ας πούμεν.»}...

************************
Εισαγωγικά:

Έγινε επιτέλους από τον Πρόεδρο [μεταξύ της νυχτός της περασμένης Πέμπτης και της πρωίας της περασμένης Παρασκευής, και με την ορκωμοσία να λαμβάνει χώρα την Παρασκευή κατα το μεσημεράκι] ο πολυ-αναμενόμενος και πολυθρύλητος ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου. Για την αναγκαιότητα του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος μετά την φονική και καταστροφική έκρηξη στο Μαρί, γράψαμε κι ΕΜΕΙΣ [ο συνήθης μεγαλοπρεπής πληθυντικός για την αφεντομουτσουνάρα μου] εδώ στο Blog ΜΑΣ στην ανάρτηση μας με αρ. 65/2001 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/07/652011.html]. Και πιο συγκεκριμένα λέγαμε [μεταξύ άλλων]:
«Ανεξαρτήτως του αν το [δήθεν συγκυβερνόν] ΔΗΚΟ παραμείνει στην Κυβέρνηση [ήδη ξανάρχισαν τα εσωκομματικά όργανα για αποχώρηση τους], πιστεύω πως επιβάλλεται πλέον ένας ευρύς ανασχηματισμός της Κυβέρνησης [του κυβερνητικού σχήματος].

Πέραν του ότι τούτο θα μετριάσει και τις απαιτήσεις [από ευρύτερα πλην δεξιόστροφα στρωματά του κόσμου] για παραίτηση του ιδίου, θα ικανοποιήσει και το λαϊκό αίσθημα για ανάληψη και απόδοση ευθυνών και για αναγνώριση λαθών και παραλείψεων. Παράλληλα τούτο θα αποτελέσει και lifting [έστω και την υστάτη] για το προφίλ της Κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου. Με τες κατάλληλες κινήσεις και πράξεις [συλλογικές και ουσιαστικές] μια νέα κυβέρνηση [που θα τύχει ευρύτερης αποδοχής] πιστεύω πως θα συμβάλει σημαντικά στο να ανέβουν το κύρος της εκτελεστικής εξουσίας και των θεσμών.»

Ο ανασχηματισμός λοιπόν, προκάλεσε ποικίλα σχόλια [τα πλείστα πικρόχολα, κακεντρεχή αλλά και σεξιστικά], αντιδράσεις, ενστάσεις, εντάσεις, αλλά και παρακρούσεις.  Τούτο όμως ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο˙ βρωμούσε από παντού πως, ό,τι και να έπραττε ο Πρόεδρος ΔΕΝ υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να ήταν διαφορετικά τα πράματα...

*************************
Διαδικτυακές συζητήσεις για τον ανασχηματισμό:

Στο blog του Μοτορτζιή, που είναι γνωστός και ως Ktinoν(!), αλλά και στο blog Εταίρου σεξιστή, τού Anti-Christου [τού αυτο-καλούμενου και «λατρεμένου» - link: http://marinoskleanthous.com/i-lisi-den-itan-to-liftigk/comment-page-1/#comment-2159], θα βρείτε κείμενα τους [σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό], όπου κυριαρχεί ένας άκρατος κι αήθης σεξισμός [τα ‘χουν βασικά με την νέα Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου και δη με τ’ όνομα της - links:
- http://biker-cy.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html, και

- http://antidoto1980.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html .

Αν μάλιστα αφιερώσετε και λίγο [από τον πολύτιμο σας] χρόνο για να ενδιατρίψετε στον λόγο και τη γραφίδα του δεύτερου, θα διαπιστώσετε ότι τα περισπούδαστα πονήματα του, χαρακτηρίζονται από ένα έντονο αντι-ΑΚΕΛικό μένος, που δεν θα διστάσω να το αποκαλέσω και αρρωστημένο, μια και δεν χάνει ευκαιρία για να χύσει το δηλητηριώδες όξος και τη νεκατσσιαστή χολή του κατά της Αριστεράς. [Σίγουρα από τότε που εκλέγηκε ο Δημ. Χριστόφιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΕΝ θα κοιμάται ήσυχος τα βράδια].
Τα γραπτά του βρίθουν απαξιωτικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, όζουν εμπάθειας και μίσους όπως και φασίζουσων προσεγγίσεων. Διακρίνονται από μια (μικρο)αστική υπεροψία [που αγγίζει τα όρια του ρατσισμού], όπως κι ενός ελιτιστικού κομπλεξισμού˙ βλέπετε, ο ελιτιστής Anti-Christοs, δεν μπορεί ούτε καν να ανεχτεί τον οποιοδήποτε που η σοφολογιότητα του έχει κρίνει ως κατώτερο του.

Γράφει, λόγου χάριν να πούμεν(τε), για τη νέα Υπουργό Πραξούλα Αντωνιάδου [link: http://antidoto1980.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html]:
«Κατ’ αρχάς, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταδέχεται να λέγεται Πραξούλλα. Πραξούλλα λένε κάτι θείτσες σε χωριά που δεν έχουν ρεύμα, που δεν πιάνει το κινητό. Το όνομά σου, κυρία μου, είναι Ευπραξία και διόρθωσέ το να χαρείς, γιατί είσαι πλέον δημόσιο πρόσωπο και δεν μπορώ άλλο με τα υποκοριστικά βγαλμένα από τις Ιστορίες του Χωρκού.»
Εν έκαμεν ας πούμεν [η κυρία Πραξούλα], σαν την αστικούρα τον Γιαννάκη Κασουλίδη που όταν το εδιόρησεν ο τότε Προεδρος Κληρίδης Κυβερνητικό Εκπρόσωπο [το 1993] άλλαξε το Γιαννάκης σε Ιωάννης! Φυσικά το “καλύτερο” [υπό τας περιστάσεις] θα ήταν αν η κυρία Πραξούλα έκαμνεν μια ένορκο δήλωση με την οποία θ’ άλλαζε τ’ όνομα, ας πούμεν, σε Ελένη [όπως λέμε Μενεγάκη], ή Κατερίνα [όπως λέμε Λέχου], ή Άννα [όπως λέμε Βίσση] ...
Ε, ρε ψώνια που ‘χει σ’ αυτόν τον τόπο!

Πέραν όμως από το πιο πάνω πολύ χαρακτηριστικό δείγμα τού υπεροπτικού και ρατσιστικού λόγου τού φαινομένου που ονομάζεται Anti-Christοs, θα παραθέσω [πιο κάτω] ακόμα ένα-δυο τέτοια παραδείγματα [link: http://antidoto1980.blogspot.com/2011/07/blog-post_24.html]:
«Το 2008, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έπινε ληγμένα και έκρινε ότι ο Χριστόφιας, που δεν σε πείθει ότι ξέρει να μιλήσει και να γράψει αλλά ούτε και να ντυθεί, είναι άξιος για Πρόεδρος της χώρας μας.»

Επίσης στο Blog της πολυσχιδούς Σικέ [Sike] γράφει ο πολύς Anti-Christοs [link: http://saikkopad.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.html#comment-8895524120924582657]:  
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε αριστερό πρόεδρο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε βλάκα πρόεδρο, ξεροκέφαλο και αμόρφωτο.
Συνήθως, όλα αυτά μαζί είναι και το μέσο προφίλ του αριστερού. Αυτό είναι που φταίει.»

Θαυμάστε τη διαλεκτική πολιτική σκέψη του ανδρός!

Και να σκεφτείτε ότι ο τύπος αυτός είναι και δικηγόρος [όπως λέει στα πονήματα του]. Έχει σπουδάσει νομικά [και θα ‘χει και κανένα master που θα ‘καμε στας Αγγλίας] και προφανώς θα καλείται [αν είναι και μάχιμος δικηγόρος] να υπερασπιστεί κι απλούς ανθρώπους στα δικαστήρια. Φανταστήκατε να πάει κάποια κοπέλα να ζητήσει την νομική του αρωγή για σεξιστική συμπεριφορά ή/και διάκριση σε βάρος της;
Κι έχει και καλλιτεχνικές ευαισθησίες το κοπέλλιν – τρομάρα του! Κάμνει τον ερασιτέχνη ηθοποιό! Αλλά τόσος εν ο νους του τζιαι τέθκιες οι προσεγγίσεις του που για να εντυπωσιάσει και να τραβήξει την προσοχή δεν δίστασε να δημοσιεύσει φωτογραφία της θεατρικής τους ομάδας με λίαν αποκαλυπτική πόζα συνεργάτιδας του [link: http://antidoto1980.blogspot.com/2010/09/blog-post_16.html]!!!
Και μετά όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι Μεσσίες θέλουν να ΜΑΣ σώσουν!!!

Με το θέμα του πρόσφατου ανασχηματισμού ασχολήθηκε κι ένας άλλος Μεσσίας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος συν-blogger Μαρίνος Κλεάνθους [υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στις τελευταίες εκλογές], με κείμενο του, που ανάρτησε στο δικό του blog, “Το ιστολόγιο μου ”– link: http://marinoskleanthous.com/i-lisi-den-itan-to-liftigk/.
Τού άφησα μάλιστα κι ένα σχόλιο εκεί, αλλά το “My comment is awaiting moderation”, but for how long, it is not known!

Ο κος Μαρίνος, στο πόνημα του [υπό τον τίτλο “Η λύση δεν ήταν το λίφτιγκ”], μέσα από αοριστολογίες υποβάλλει υπό την μορφή [ρητορικού] ερωτήματος ότι οι 10 από τους 11 υπουργούς [τουτέστιν πλην του νέου Υπουργού Παιδείας – να δούμε αύριο πως θα τον κρίνει κι αυτόν] «αποτελούν ανακυκλωμένα προϊόντα». Καλά και γιατί εν ΜΑΣ λαλεί τζιαι ποιες είναι οι δικές του προτάσεις, όταν στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση του κόμπαζε [μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τη συγκυβέρνηση – αν ήταν ποτέ συγκυβέρνηση το κόμμα ετούτο!], πως «Επιτέλους τώρα αναπνέουμε»; - link: http://marinoskleanthous.com/epitelous-tora-anapneoume/]...

******************************
Κι ολίγα τινά [περί του ανασχηματισμού] από εφημερίδες και περιοδικά:

Αλλά κι ο έντυπος Τύπος δεν έκοψε πίσω. Οι διάφοροι συντάκτες και δημοσιογραφοι(;) είπαν [και λένε ακόμα] κι αυτοί τα δικά τους αναλόγως του ποιους ήθελαν να εξυπηρετήσουν - τον Αναστασιάδη ως τον εν δυνάμει υποψήφιο της Δεξιάς για το 2013 [πήγε και ο Κασουλίδης να κάμει μπάσιμο φωνάζοντας ότι είμαι κι εγώ εδώ, αλλά κανένας ΔΕΝ τού έβαλεν άshερον], ή το αντιομοσπονδιακό διχοτομικού μέτωπο. Συζητήσεις στα κανάλια δεν παρακολουθώ – τες αποφεύγω, έπαψα να μαζοχίζομαι.
Ας πούμεν, ο “Πολίτης” την Παρασκευή 5 του μηνός αποκάλεσε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως “Υπουργικό Συμβούλιο αριστερής αποδοχής” [link: http://pdf.politis-news.com/pdf/pdf?-A=245681,pdfview.html&-V=pdfarchive], λες και δεν ξέρανε ότι όλα τ’ άλλα κόμματα και κομματίδια [αυτά της σύνολης (κεντρο)Δεξιάς], ενώ η “Σημερινή” [φωνή των αντιομοσπονδιακών και των διχοτομιστών] μίλησε στο επίσημο άρθρο της, το Σάββατο 6 του μηνός, για “Κυβέρνηση Αναν-ιστών” [ακόμα συντρομάσσονται με το Σχέδιο Ανάν], για να καταλήξει εκεί που διαχρονικά [και πιο έντομα από τον Φεβράρη του 2008] τους καίει – δηλ. ότι «Δεν μπορεί ένας κομμουνιστής να κυβερνήσει ένα δημοκρατικό κράτος και μια φιλελεύθερη οικονομία» [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/407852 ], ασχέτως αν ΟΛΟΙ υποφέρουμε από τις κρίσεις αυτής της «φιλελεύθερης οικονομίας»...

Πάντως μιαν που τες μεγαλύτερες τσιόφτες, εδκιαβάσα την προχτές Κυριακή [7 τ’ Αυγούστου] στον κυριακάτικο “Φιλελεύθερο”, στην περιβόητη Κουννάφεια στήλη “ΟΙ 7 ΤΟΥ 7ΗΜΕΡΟΥ” .
Είναι κάποιες απόψεις που όζουν μούχλας και ναφθαλίνης [κι αντανακλούν τα κατεστημένα του κυπριακού βαθέως κράτους] που όταν τις ακούω ή τις διαβάζω, σκέφτομαι αν πρέπει αν μειδιάσω, να γελάσω ή να τραβάω τα μαλλιά μου.

Γράφει λοιπόν ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπικής εθνικιστικής κάστας [σελ. 10 “ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ”]:
[Οι υπογραμμίσεις και οι επιχρωματώσεις είναι δικές μου]...

“Η Παιδεία δεν είναι παραμάγαζο”
«Όπως και με τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας, έτσι και με το νεοδιορισθέντα, το «Εφταήμερο» θα επαναλάβει ό,τι τα κόμματα και η Αρχιεπισκοπή προσπέρασαν, χωρίς να συνειδητοποιούν την εκτροπή.
...........
Η ανοχή που επιδείχθηκε από τα κόμματα και την Αρχιεπισκοπή στον Α. Δημητρίου, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η Παιδεία δεν είναι κομματικό παραμάγαζο.»

Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματι μου!

Περιττόν να αναφέρω ότι κι ο κος Τάκης Κουνναφής ως βέρος Έλλην, Χριστιανός κι Ορθόδοξος [έτσι δηλώνει τζι’ ο Χατζιηλιασής του ΑΠΟΕΛ], άρα και σεξιστής, τα ‘βαλε κι αυτός με την Υπουργό κα Πραξούλα Αντωνιάδου.
Τούτο έλειπε, να κόψει πίσω;

Τελικά κάποιοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι [είτε παλιάς, είτε  νέας κοπής], δεν μπορούν να κρύψουν με ΤΙΠΟΤΑ την εμπάθεια και το μίσος τους [που τελικά είναι καθαρά κοινωνικο-ταξικό] για την Αριστερά και τον κόσμο της. Με τα όσα λένε και γράφουν, ειλικρινά διερωτούμαι σε τι διαφέρουν από τους κοινούς ρατσιστές. Τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις βλέπουμε πλέον και σε life-style περιοδικά, όπως ας πούμεν στο MUST! Εκεί στις σελίδες τού περιοδικού ο νεοφανής έκδοτης τού περιοδικού [που αίφνης την είδε και πολιτικός αναλυτής], Δημήτρης Λοττίδης, ανάμεσα στις φωτογραφίες της Νάντιας Μπουλέ, σε ερωτικές σκανδαλιάρικες ιστορίες και τα sexy bodies by the pool της Έλιας Ιωαννίδου, της Μαρίας Μιχαήλ και της Ιωάννας Πολυνείκη, ΜΑΣ λέει και τα εξής άκρως ρατσιστικά:

«Δεν μπορούν να διοικούν μια χώρα, όση μικρή κι αν είναι, 11 άτομα που μαζί ΤΟ IQ ΤΟΥΣ, Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΤΑ MANAGEMENT SKILLS ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ
CHIP INTEL CORE II, σαν αυτό που έχουμε όλοι στο κινητό μας».

Ε, τζιαι hi Ρεεε Λοττίδη, που ξέρεις τζιαι που τα cheaps των κινητών! Άχηκες ΜΑΣ άχωνους με το σούπερ hi I.Q. ΣΟΥ!
[Πάντως διερωτούμαι πως τζιαι καταδέχεσαι ‘χεις τέτοιο επίθετο που έχει βάση τη λέξη «λόττα» - γουρούνα!]...

Ρε gamoto, σάμπου τζι’ “εξυπνήσαν τζι’ οι καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους πκιον”!

***********************
Και πάμε στο κυρίως θέμα της ανάρτησης μου:

Απορίες και (δι)ερωτήματα ΕΜΟΥ, ενός δογματικού Αριστερού Ιστολόγου:

1. Υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα [ας πούμεν, μια στο εκατομμύριο] η νέα κυβέρνηση να τύγχανε έστω κάποιας ευρύτερης [κομματικής], όχι αποδοχής, αλλά ανοχής; Και τούτο μάλιστα όταν στην «δεξιο-σοσιαλ-εθνικιστική συγχορδία [με τη] βαμμένη πράσινη ουρά της ...» [όπως πολύ πετυχημένα αποκάλεσε τη συνοπαρτζιά της αντιπολίτευσης ένας συνεργάτης της εφημερίδας “Γνώμης” στην έκδοση της Παρασκευής 29 του Ιούλη] «... και με μαέστρο τον Αρχιεπίσκοπο» [συμπληρώνω εγώ], προστέθηκε και το συγκυβερνόν(;) μέχρι πρότινος [λέμε τώρα] ΔΗΚΟ; Μετά την άρνηση του Προέδρου να υποκύψει στους εκβιασμούς του ΔΗΚΟ [κυρίως σ’ εκείνους πάνω στο κυπριακό και που αφορούσαν ΄βασικά την απόσυρση προτάσεων] και την τελική αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβερνηση [ο Θεός που τους εβοήθησεν και είδαν το φως το αληθινόν – λαλείτε τώρα ο Νικολάκης να κάμνει αντιπολίτευση της Κυβέρνησης;], πιστεύετε ότι θα βρεθόταν κομματικός σχηματισμός [πλην του ΑΚΕΛ] που θα στήριζε τον Πρόεδρο και την νέα κυβέρνηση [ασχέτως του αν ΟΛΟΙ σύρνουν κλανιές για ενότητες και συναινέσεις κι άλλα κουραφέξαλα και πράσιν’ άλογα!];

2. Είναι άκρως χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου [και πολύ πιθανόν και πριν ακόμα την ορκωμοσία αυτού], ΟΛΑ ανεξαιρέτως αντιπολιτευόμενα κόμματα και κομματίδια σύσσωμης της Δεξιάς [του ΔΗΚΟ μη εξαιρούμενου], ξεκίνησαν οργανωμένα ώς ορχήστρες των αλαλλαζόντων κυμβάλων να μιλούν με τα πιο απαξιωτικά λόγια και τους πιο ευτελείς χαρακτηρισμούς για το νέο κυβερνητικό σχήμα [link: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/407825]… Πως μπορούσε να υπάρξει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής ή ευρείας αντιπροσωπευτικότητας όταν ΟΛΑ αυτά τα κόμματα έκλεισαν πόρτες, παράθυρα κι αρσέρες κι απαγόρευσαν σε στελέχη μέλη ή ακόμα και άτομα του ευρύτερου κομματικού [ή παραταξιακού] περίγυρου τους να συμμετάσχουν σε μια νέα κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια ή να αποδεχτούν διορισμό;
Γιατί δεν αποδέχτηκαν τελικά υπουργοποίηση τους, ή γιατί την απέρριψαν ή γιατί έκαμαν δεύτερες σκέψεις ή γιατί ματαιώθηκε η συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση, ας πούμεν, του Νίκου Κλεάνθους, του Μιχάλη Σαρρή, του Μάνθου Μαυρομάτη; Τζιαι γιατί εφαήθηκεν η ΕΔΕΚ για τη υπουργοποίηση του Ευθυμίου Φλουρέντζου, όταν μιαν την άλλη λαφαζανεύκουν περί «ενότητας»;
Μπορούσε τελικά [υπ’ αυτες τες συνθήκες] αυτή η κυβέρνηση να μην είναι αριστερόστροφή ή αριστερής χροιάς και προέλευσης;

3. Υπήρχε και αμυδρότερη των πιθανοτήτων [ας πούμεν, μια στο δισεκατομμύριο] με ΟΛΑ τα κόμματα της “Ενωμένης [πλέον] Αντιπολίτευσης” [συμπεριλαμβανομένων και των πιο μαζικών εκ των κομματιδίων, δηλ. των ΕΥΡΩΚΟ-κων και των Οικολόγων] με τους [ανιδιοτελείς και διορατικούς] ηγέτες και ηγετίσκους τους [Νίκαρος, Χάσικος, Σαμψός, Πουργουρίδης, Περδίκης, Συλλούρης, Ομήρου, Παπαδάκης, Νικολάκης] να φωνασκούν και να ξελαρυγγίζονται ωρυόμενοι και να απαιτούν αμέσως ή εμμέσως [ενίοτε και με το γνωστόν Περδίκειο, ή ΕΥΡΩΚΟ-κικο θράσος χιλίων πίθηκων, που είναι αντιστοίχως ανάλογο του εκλογικού τους μεγέθους] την παραίτηση του Προέδρου, να έλεγαν λοιπόν, ΟΛΟΙ αυτοί [ο καθένας  ξεχωριστά κι από μόνος του] ένα λόγο θετικό [έστω κι γλυκόξινο] για τη νέα Κυβέρνηση;
Μα εν να περιπαιζούμαστεν μόνοι μας σιόρ, yoksa νομίζετε ότι είμαστε στρουθοκάμηλοι ya μαζόχες; Ε, ρε υποκρισία σ’ αυτόν τον τόπο.

*******************************
Κατακλείδα:

Τι θα καταφέρει ή τι θα προλάβει να πετύχει τελικά η νέα [αριστερής χροιάς και αποδοχής] Κυβέρνηση και μάλιστα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και δυσοίωνες από οικονομικής και πολιτικής άποψης συνθήκες [με τον Πρόεδρο Χριστόφια να βάλλεται ανηλεώς πανταχόθεν και με τον μπαμπούλα της «κυβερνώσας Βουλής» να μπαίνει τροχοπέδη στους όποιους προγραμματισμούς και σχεδιασμούς του], «Εν να δειξει.. », που λαλεί τζι’ ο παρέας ο Λινός [link: http://sirmastocomputer.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html].

Ο [σχετικά λιγοστός] χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη της Προεδρίας Χριστόφια πιστεύω πως είναι αρκετός για να υπάρξουν θετικά αποτέλεσμα. Εξ αλλού όπως μάθαμε [να λέμε] «η Αριστερά στα δύσκολα φαίνεται»!

******************************
Κι ένα υστερόγραφον για τον Economist, τον Όλι Ρεν και τις διακοπές:

Όλως παραδόξως(;) ΔΕΝ είδα ΚΑΝΕΝΑ από τους fans του έγκυρου(;) αγγλικού περιοδικού Economist, να κάμνει αναφορά
- ούτε στο νέο και θετικό τούτη τη φορά [ίσως γι’ αυτό κάποιοι το κλάσανε!] άρθρο του περιοδικού για την κυπριακή οικονομία [link: http://proodeftikidask.blogspot.com/2011/08/economist.html], όπου σημειωνεται ότι «δεν είναι επικίνδυνο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου», αλλά
- ούτε και στις δηλώσεις του Όλι Ρεν, Επίτροπου Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η κυπριακή οικονομία εχει «υγιείς και γερές βάσεις» [link: http://proodeftikidask.blogspot.com/2011/08/blog-post_06.html].

Ο παρέας ο Strovoliotis [ο οποίος αντλεί σημαντικό μέρος της πληροφόρησης του για τα κείμενα [link: http://strovoliotis.wordpress.com/2011/07/26/lulismo-v-chavismo/] και τα σχόλια του [http://strovoliotis.wordpress.com/2011/07/26/lulismo-v-chavismo/#comment-5026] από τέτοια έγκυρα περιοδικά μάλλον λείπει σε διακοπές και προφανώς δεν θα το πήρε χαμπάρι.

Όντως μήνας διακοπών ο Αύγουστος κι «άλλος για Χίο τράβηξε πήγε, κι άλλος για Μυτιλήνη» [link: http://www.youtube.com/watch?v=GFnbnwDW5NY ]. Κάποιοι άλλοι όμως [λαλούν πως] κατεβάσανε τα ρολά και πήγανε για ... διακοπή για να «νεπαυτούν» [link: http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html], ενώ μερικοί άλλοι το σκεφτόμαστε(!) ακόμα. Για την ώρα τραγουδάμε γι’ «αυτούς που φεύγουν κι αυτούς που μένουν»! [link: http://www.youtube.com/watch?v=9ylgD5r5Rnc].

Anef_Oriwn
Τρίτη 9/8/2011

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, βρίσκομαι σε διακοπές, δεν έχω πολλή ώρα μπροστά σε υπολογιστή, αλλά δεν είμαι μακριά.

Το περιοδικό που αναφέρεις όντως το θεωρώ συνήθως αξιόπιστο και έγκυρο. Γι αυτό παραθέτω όλο το σχετικό άρθρο, 'όχι μόνο εκείνο που επέλεξε το ΚΥΠΕ να παρουσιάσει.



Cyprus, France and the euro-zone crisis
The midget and the mighty
The debt saga keeps sucking in new countries
Aug 6th 2011 | from the print edition



IT STARTED in Greece, and has spread steadily since. This week’s episode of the euro-zone crisis has focused on Spain and Italy, but other countries, at both ends of the size spectrum, keep coming into view. Cyprus, a midget within the monetary union, has been pushed to the brink of a bail-out. France is still in the rescuers’ camp, but it, too, is starting to attract attention.
Cyprus’s outsize banking sector, with assets of more than seven times GDP, is heavily exposed to Greece. In a “mild” stress scenario, featuring a haircut on Greek government bonds and losses on private-sector loans, Moody’s, a ratings agency, estimates that Cypriot banks will require a capital injection worth 16% of the island’s GDP. Domestic deposits were down in four of the first six months of the year, including a particularly steep drop in June. The shares of the largest listed banks have lost around half of their value so far this year.
The government’s ability to support the banks is in doubt following an explosion on July 11th that destroyed the Vasilikos power station, taking out half of the country’s electricity supply. The blast was triggered by seized Iranian munitions stored in containers at a nearby naval base. Amid regular power cuts, Cyprus will be lucky to eke out any economic growth this year. Progress on reform of Cyprus’s bloated public sector, already faltering, has broken down completely following the explosion, with President Demetris Christofias dismissing his cabinet on July 28th and the junior party in the ruling coalition leaving the government on August 3rd.
At first glance, the island’s fiscal situation does not look particularly precarious. Cyprus’s 2010 budget deficit, at around 5% of GDP, was akin to that of the Netherlands. But electricity shortages and political gridlock could drive it to 7% of GDP this year, or higher. The finance ministry insists that it can cover debt repayments for the rest of the year but a daunting €1.1 billion ($1.6 billion) of debt matures in January and February next year. Refinancing this at current yields (see chart) would be impossible. Bank of Cyprus, the country’s largest lender and a crucial investor in government debt, warned this week that the sovereign faced an “imminent” bail-out.

Help may yet come from outside the euro zone. Thanks to amenable bankers and double-taxation treaties, Cyprus has long served as a hub for businesses in Russia, with revenues flowing freely through “brass plate” firms on the island en route to subsidiaries elsewhere. The scale of the trade is such that tiny Cyprus appears in official statistics as the largest source of foreign investment in Russia. Despite a small outflow in June, deposits from outside the euro zone are still twice what they were five years ago. A few billion euros in return for Cypriot stability could be decent value for Russian firms. “It’s a big buffer that’s difficult to measure,” says Benjamin Young of Standard & Poor’s.

Στροβολιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια:

If Cyprus were added to the euro zone’s bail-out bill, at least it would not tax the European Financial Stability Facility (EFSF), the euro zone’s rescue fund. The same is not true of Spain or Italy. Europe’s bail-out fund, whose lending capacity will soon be raised to €440 billion, would probably be big enough to rescue Spain if push really came to shove, but would not be able to take on Italy. And expanding the fund to a size that would be big enough to fund Italy could create problems for France, which is second only to Germany as the EFSF’s biggest guarantor.
Explore our interactive guide to Europe's troubled economies
Germany could probably shoulder its share but France, with public debt of over 80% of GDP, would sag. Under its current guarantee to the bail-out fund, France has a contingent liability of 8% of GDP (if the fund were to be drawn down in full). According to analysts at Deutsche Bank, giving the fund sufficient firepower to help Italy would raise France’s contingent liability to almost 13% of GDP. If the guarantees were triggered, its public debt could balloon to more than 100% of GDP. The markets have noticed: spreads between French and German ten-year bonds hit a euro-era record this week. The gap between saved and saviour is shrinking.

Σωτηρούλλα, Πραξούλλα, η Γιαννούλλα μας λείπει... είπε...

"Κάποιοι άλλοι όμως [λαλούν πως] κατεβάσανε τα ρολά και πήγανε για ... διακοπή για να «νεπαυτούν», ενώ μερικοί άλλοι το σκεφτόμαστε(!) ακόμα."

Το σκέφτεσαι(!);;;;;;
Γιατί εν λαλείς την αλήθκεια ρε;;; Πέ μας, "η επαγρύπνηση δεν κοιμάται ποτέ, ούτε πάει διακοπές"..

Διούν σας τζιαι άδεια που το κόμμα θέλεις να πεις;;;

Disdaimona είπε...

Χαρά στο κουράγιο σου να γράψεις τόσες λέξεις για τον Αντι-Χρίστο!

έτο να δεχτούμεν, πως όπως η κοκα κόλα πάει με όλα, έτσι τζαι η "άποψη" πάει με όλα σαν συνοδευτικό της μ#@%&*#ς των καιρών. να δεις που η ιστορία θα καταγράψει πως η εποχή μας είναι η πιο ηλιθια εποχή στους αιώνες. τι ασχολείσαι;
στο τέλος αν πεις πως ο λόγος που ούλλα επιάσαν πάτον εν η ανθρώπινη ηλιθιότητα θα σε πουν ή ακραίο ή στην κοσμάρα σου!

εξυπνήσαν τα κουπεπια τζαι τυλίουνται μόνα τους αλλά εν έχουν ούτε γέμιση! έτο ήνταμου εν η εποχή μας. χόρτα βραστά τυλιμένα.

μια χαρά εν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. ενόχλησεν ο Κίκης, τούτος εν ο καημός τους. ακούεις τζαι εσύ λόγια για την Πραξούλα...

Anti-Christos είπε...

Ole, ole, ole!

Ήρθε ένας συνάδελφος και μου είπε ότι με βρίζεις στο μπλογκ σου. Έκαμα μια χαρά, απερίγραπτη! Έχουν να ασχοληθούν μαζί μου τόσο πολλά και παθιασμένα, από τον καιρό που έκαμνα τον Καρβέλα στη συναυλία της Βίσση.

Πράγμα που σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι λέω πράγματα αληθινά και σας πονάνε, είτε ότι είστε τόσο βλάκες που μέσα σε όλο αυτό το χάος που επικρατεί σας πείραξε ένα μπλογκ που κατά τα άλλα (όταν δηλ. δεν έχουμε σκανδαλώδη πολιτική επικαιρότητα) ασχολείται με βυζιά, μουνιά και τη Γιουροβίζιον.

Τα κατά τα άλλα εμπαθή σας σχόλια, λειτούργησαν ηδονικά ως προς το εγώ μου. Ουδόλως εκνευρίστηκα (και παραξενεύτηκα, γιατί συνήθως τσαντίζομαι όταν με πιάνουν άλλοι στο στόμα τους), αλλά αντίθετα ένιωσα και πρώτη φίρμα.

Τέλος, να σας πω ότι τόσα χρόνια στη μπλογκόσφαιρα ελάχιστες φορές άντεξα να σας διαβάσω ολόκληρο και όσες φορές το κατόρθωσα, μειδίασα με την επιδερμικότητα και την ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε τα εθνικά μας θέματα η οποία φανερώνει και εγκέφαλο περιορισμένης ευθύνης.

Αυτό θα κάνω και τώρα. Άλλωστε, όπως έλεγαν εξαπανέκαθεν στο σόι μου, "τα κουμμούνια είναι μόνο για να τα περιπαίζουμε".

Καλές διακοπές.

ΥΓ: Θα σας παρακαλούσα όπως αντί για "λατρεμένος" να προσθέσετε και την προσφώνηση "εκλαμπρότατος" όταν από τούδε και στο εξής θα με πιάνετε στο τουρκόστομά σας.

Anef_Oriwn είπε...

Dis,

Ως κοινός θνητός έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου τις εμμονές και τα απωθημένα μου.
Κι είναι μερικούς που εμάθαν [παιδιόθεν] να κοιτάνε τους ΑΛΛΟΥΣ με υπεροψία [από ψηλά] και με ύφος χιλίων καρδιναλίων [όπως ο εν λόγω τυπάκος] που δεν τους ανέχεται το [πολιτικό] DNA μου. Κι άμα μαζευτούν αρκετά ξεσπάω!!!
Ήδη έχω ξεκινήσει και μια μικρή μελέτη [κι έρευνα] για τους “Αγανακτισμένους” του διαδικτύου. Για το κοινωνικοπολιτικό profile και status των bloggers που διαρρηγνύουν τα μαγιό τζιαι τα εσώρουχα τους και αιτούν την παραίτηση του Προέδρου... Ας πούμεν για το τι γράφαμε μέχρι προχτές τζι’ αντίπροχτες στα “διερευνητικά ”μπλόκκια τους ...

************************
Strovoliotis,

Διακοπές και υπολογιστής μάλλον ΔΕΝ συνάδουν!
Θα κάμω σχόλια για το άρθρο από τον “Economist” [που το παραθέτεις ολόκληρο], αφού το διαβάσω ...

**************************
Ανώνυμε Εξυπνόβλακα [ημερ. 10/8/11 9:55 π.μ.],

Τώρα είμαι με άδεια, αλλά το computer εν το παραιτώ!
Συνεχώς είμαστε σε (Επ)Αγρύπνηση!!!
Πάντως ΜΕ τιμά ιδιαίτερα ότι με μελετάς επισταμένα!!!
ΕΣΥ από που πληρώνεσαι γι’ αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, μόνο με χολή και πίκρα και με εφόδιο τις παρωπίδες που σου έβαλε η εδόν όταν γεννήθηκες εκφράζεσαι εναντίον ανθρώπων που δεν γνωρίζεις προσωπικά, αγγίζοντας θέματα που δεν σε αφο΄ρούν και δεν σε επηρεάζουν. Δημοκράτη της κακιάς ώρας τόσος είναι ο σεβασμός σου για την ελευθερία της έκφρασης? και κάτι αλλο: βλέπω ότι χωρίς να ασκήσεις οποιαδήποτε κριτική σε πρόσωπο που εκπροσωπεί την κυβέρνηση δέχεσαι ως θεόπνευστες όλες τις πράξεις της. Για τον Καζαμία, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου δεν μας είπες τπτ. Αυτός έφαγε χρήματα κυρίως από αριστερούς αλλά τόσο αρνί είσαι που δεν σε πείραξε και πιστεύεις στην καταλληλότητα του να μας βγάλει από τη δυσμενη θέση που είμαστε σήμερα.

Επίσης οι απειλές σου ότι κάνεις έρευνα για τους διάφορους μπλόγγερς απλά επιβεβαιώνουν τα της επαγρύπνησης του άλλου ανώνυμου

Σωτηρούλλα, Πραξούλλα, η Γιαννούλλα μας λείπει... είπε...

Μάλιστα, αφού αραδιάζεις το επιλεκτικό κομμάτι σου από τον Economist, μετά λες ότι θα κάνεις comment σε ολόκληρο το κομμάτι αφού το διαβάσεις.... Θυμίζεις μου τον αρχιεπίσκοπο που είπε ότι απέρριψε το σχέδιο ανάν αλλά δεν το διάβασε....

Μεν παίρνεις πάνω σου, καθόλου δεν σε μελετώ, πόσο μάλλον επισταμένα...

Οι απειλές περι έρευνας του κοινωνικοπολιτικού profile και status των bloggers που διαρρηγνύουν τα μαγιό τζιαι τα εσώρουχα τους για παραίτηση του "προέδρου" εν για να φοηθούμεν;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αντίχριστε,
δεν κατάφερες ποττέ να ξεπεράσεις τζείνα που σου εφυτέψαν μες τον νου σου για τα κουμμούνια και αυτό αποδεικνύει περίτρανα αυτά που λέει ο Άνεφ για σένα. Παραδέκτηκες μόνος σου πόσο ψηλό εν το επίπεδο του μπλογκ σου άρα και οι πολιτικές σου τοποθετήσεις είναι ανάλογες. Περαστικά! Καλές φαντασιώσεις περί ελληνικότητας.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε των 1.22 δεν κατάλαβα ποιος είσαι εσύ και ποιος ο άνευ να κρίνει το επίπεδο ενός μπλόγκ. Αν δεν σου αρέσει να μην μπαίνεις να τον διαβάζεις. Εγώ αν θέλω αύριο ανοίγω μπλογκ και γράφω καθημερινά τι χρώμα έχουν τα σκατά μου. Αν πειστούν 500 άνθρωποι τη μέρα να με διαβάζουν ποιος είναι ο μάγκας και ποιος δικαιούται να με κρίνει? Με κάθε σας πρόταση αποκαλύπτεται η ανάγκη για έλεγχο όσων διαφωνούν μαζί σας. Και μετά μιλάτε για δημοκρατία

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται κριτική σε επίπεδο ιδεών και τοποθετήσεων και τούτο εν το νόημα. Και, ναι, κάνουμε κριτική και σε εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε, πού εν το κακό; Ή δεν πρέπει να διαβάζουμε αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε και να κοιτάζουμε την αντίθετη άποψη; Εν τόσο απλό. Καταντήσαμε σε τούτο τον τόπο να εξηγούμε και τα αυτονόητα πλέον, που τελικά για κάποιους δεν είναι τόσο αυτονόητα. Πίσω στο νηπιαγωγείο.

Anti-Christos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε:

1. Ναι, μου έχουν εμφυτεύσει ότι όλα τα κουμμούνια είστε για κλάματα, αλλά η ηγεσία σας μια χαρά το αποδεικνύει περίτρανα εδώ και τρία χρόνια, οπότε δεν μπορείς να με κατηγορήσεις για μεροληψία ή και προκατάληψη. Σας κράζει το παγκύπριο και είστε πλέον και επίσημα ο περίγελος.

2. Πολύ ευχαρίστως να γράφετε ό,τι γουστάρετε εδώ, αλλά οι αναφορές σε μένα δεν ήταν αποκλειστικά γύρω από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις που υποτίθεται αυτές σας καίνε, αλλά και ως προς τις προσωπικές μου ασχολίες. Δεν θεωρώ ότι σας πέφτει λόγος, και το ότι τα σχολιάζετε δείχνετε πόσο υπάνθρωποι είστε. Και δεν είμαι ούτε δημόσιο πρόσωπο για να ανέχομαι προσωπικές επιθέσεις. Ένας χρήστης του ίντερνετ είμαι, με τη μόνη διαφορά ότι δεν κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία όπως εσείς.

3. Εσύ που έγραψες, "περί φαντασιώσεων ελληνικότητας" τι ακριβώς εννοείς; Κι εσύ στα Ελληνικά εκφράζεσαι. Άρα; Τι προσπαθείς να μας πεις;

Επειδή έτυχε να είσαι ζόππος, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι κι Έλληνας.

Anef_Oriwn είπε...

Κατ’ αρχάς μια γενικότερη τοποθέτηση πριν προχωρήσω σε σχολιασμό επιμέρους ζητημάτων ...
Όπως έχω πει [και μάλιστα πλειστάκις] το blogging αποτελεί ένα τρόπο δημόσιας έκφρασης [προσωπικών] απόψεων. Από τη στιγμή λοιπόν που εκφραζόμαστε δημόσια πάνω σε οποιοδήποτε θέμα ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε και έτοιμοι να δεχτούμε και κρίσεις και επικρίσεις και κριτικές κι αμφισβητήσεις για τα γραπτά και τα λεγόμενα ΜΑΣ!
Τι δηλαδίς, ρε Ανώνυμε ημερ. 10/8/11 1:36 μ.μ., ΕΣΥ δικαιούσαι να κρίνεις κι ΕΜΕΝΑ και το Blog μου, ενώ εγώ δεν δικαιούμαι «... να κρίνω το επίπεδο ενός [άλλου] μπλόγκ»; Πολύ απολυταρχική αντίληψη για τη δημοκρατία έχεις! Εν τζιαι τα άλλα blogs έχουν μήπως το παπικό εθνικιστικό αλάθητο; Τι παει να πει «Αν δεν σου αρέσει να μην μπαίνεις να τον διαβάζεις» [τον Anti-Christo]; Εν τζιαι «τούτος» εν τίποτε καμιά ιερή κατσέλα [αγελάδα] και δεν πρέπει να διαφωνούμε μαζί του ή μήπως έχει ασυλία και δεν πρέπει να τον κρίνουμε;
Αναφορικά με την σκατολαγνεία σου, “περί ορέξεως κολοκυνθόπιττα”

Και η έρευνα που θα κάμνω, «για τους διάφορους μπλόγγερς», Ανώνυμε με ημερ. 10/8/11 12:37 μ.μ. [και που προφανώς είσαι ο ίδιος με τον Ανώνυμο με ημερ. 10/8/11 12:46 μ.μ., ο οποίος αρέσκεται να υπογράφει με διάφερα γυναικεία ονόματα], ΔΕΝ είναι ούτε «απειλές», αλλά ούτε και «για να φοηθείτε», αλλά για να αποκαλύψει την υποκρισία σας και ότι τα αντι-αριστερά, αντι-ΑΚΕΛικά κι αντικομουνιστικά σας σύνδρομα ΔΕΝ είναι χτεσινά και προχτεσινά αλλά διαχρονικά. Και ότι η αντι-ΑΚΕΛικη σας “αγανάκτηση” είναι χρόνια και ΣΑΣ κατατρώει τα σιντζιέρκα!

Anti-Christos είπε...

Ιερή κατσέλλα δεν είμαι, και ευχαρίστως να με κρίνεις. Αλλά κρίνε τις ιδέες μου και όχι την προσωπική ή επαγγελματική μου ζωή. Σου εξηγώ, δεν είμαι Υπουργός, ούτε Πρόεδρος για να είμαι στο στόχαστρο.

Δεν σου πέφτει λόγος, ούτε αν παίζω θέατρο, ούτε αν είμαι σεξιστής, ούτε αν είμαι καλός μάχιμος δικηγόρος. Ως τι ήρθες να κρίνεις τις επαγγελματικές μου ιδιότητες;

Ως ένα ψευδώνυμο στο ίντερνετ;

Κρίνε αυτά που έγραψα για την Πραξούλα, κρίνε αυτά που έγραψα για τον Χριστόφια. Αλλά από πού κι ως πού να κρίνεις τα υπόλοιπα στοιχεία της προσωπικότητάς μου;

Κιστημένε, δεν θα γίνεις ποτέ σταρ!

Anef_Oriwn είπε...

Ηurraaay και ζηηήτω!!!

Ρε gamoto, θα λαλήσω κι εγώ τρις [αν και πιθανόν να κατηγορηθώ για υποκλοπή πνευματικής(;) περιουσίας] «Ole, ole, ole!», μετά που η Αυτού Σοφολογιότητα και Κκομπλεξικότητα, ο «Λατρεμένος» Α-Χριστάκης [για να μεν παρεξηγόμαστε - οι καιροί είναι και χαλεποί- το Α είναι για το Anti, ΜΑΣ τίμησε με την απρόσμενη πλην ευχάριστη και διασκεδαστική [και μάλιστα εις διπλούν] επίσκεψη και παρουσία του στο Blog ΜΑΣ [μεγαλοπρεπής πληθυντικός]! Γι’ αυτό κι ΕΓΩ θα ΤΟΎ ανταποδώσω την τιμή με σχόλιο μου που απευθύνεται ειδικά σ’ ΑΥΤΟΝ! Τούτο όμως [στο σχόλιο] καθυστέρησε κάπως να γραφτεί και να δημοσιευτεί λόγω διακοπής του ρεύματος. Προφανώς τέτοιες «διακοπές» θα είχε κατα νουν όταν ΜΑΣ ευχόταν «Καλές διακοπές»!

Διερωτούμαι όμως, ρε Α-Χριστάκη που είδε ο επιφανής [προφανώς] συνάδελφος σου [που ΜΕ “κάρφωσε”– τελικά πολλοί είν’ αυτοί που ΜΕ διαβάζουν και χαίρομαι τα μάλα γι’ αυτό!], ότι «... σε βρίζω στο μπλογκ μου» [κι ΕΣΥ το αποδέχτηκες χωρίς δεύτερη σκέψη]; Εγώ απλώς υπόβαλα [στο κυρίως κείμενο μου] άμεσα και ευκρινώς [και χωρίς μασημένα λόγια] ότι είσαι κρυπτοφασίστας!!! Όπως ας πούμεν, λέμε ότι αυτός/αυτή εν “κρυφή”! Που τζιαμέ τζιαι τζιεί “όποιος έshει μούγιαν μουγιάζεται”, ή άλλως πως “ήθελε η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την άφηνε”!

Πάντως οφείλω να παραδεχτώ ρεεε Α-Χριστάκη ότι ΣΟΥ κόβει το μυαλό και όλα τα πκιάννεις! Μεγάλο σκυλί [λαγωνικό] είσαι! Αποκάλεσες το στόμα μου «τουρκόστομα» και πέτυχες διάνα. Καθότι μανθάνω τούρκικα, ενίοτε εκ του στόματος μου εξέρχονται και τούρκικες λέξεις, όπως το siktir, έναν πράμα! Αναγνωρίζω λοιπόν συμπαθέστατε πλην εμπαθέστατε και ρατσιστή Α-Χριστάκη ΜΑΣ, ότι διαθέτεις [όπως ΟΛΟΙ οι Δεξιάφρονες] υψηλότατο δείχτη I.Q.! Θα ΣΟΥ συνιστούσα όμως [καλοπροαίρετα πάντοτε γιατί ΔΕΝ θέλω το κακό ΣΟΥ] ν’ αχήκεις τα πολιτικά και να συνεχίσεις να «... ασχολείσαι με βυζιά, μουνιά και τη Γιουροβίζιον», όπως και με τη διαφήμιση των βρακακίων των συναδέλφισσων και συνεργάτιδων ΣΟΥ! Όντως εκεί τα πας πολύ καλύτερα, τουλάχιστον σε (συγ)γραφικό θεωρητικό επίπεδο!

Υγιαίνετε!

Anef_Oriwn είπε...

Υστερόγραφον:
Οοοπππααα, και τρίτη παρέμβαση!!! [Τώρα την είδα!] Θα ΜΑΣ καλομάθει ο Anti-Christos!

******************
Α-Χριστάκη,

Εγώ κρίνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γράφεις δημόσια, δηλ. στο Blog ΣΟΥ! Από τη στιγμή που τα “εν οίκω τα βγάζεις εν δήμω” και γνωστοποιείς προσωπικά σου δεδομένα, ΜΟΥ/ΜΑΣ δίνεις και το δικαίωμα να τα κρίνω/κρίνουμε! ΠΟΤΕ δεν μπήκα στη διαδικασία [μια και δεν ΣΕ γνωρίζω προσωπικά] να κρίνω αν είσαι κάλος [ή κακός] δικηγόρος, ή αν είσαι καλός [ή κακός] ηθοποιός!
Μέσα από τα γραφόμενα ΣΟΥ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είσαι ΣΕΞΙΣΤΗΣ(!), κι καθώς ο σεξισμός αποτελεί μια μορφή ρατσιστικής έκφρασης, βεβαίως κι έχω το δικαίωμα να τον επικρίνω και να τον καταδικάσω [και να σε κρίνω κι ΕΣΕΝΑ που τον εκδηλώνεις]!!! Τι άλλο από ρατσισμός είναι το να κρίνεις μια Γυναίκα [κι] από τ’ όνομα της!
Πέραν τούτου, όλ’ αυτά συνιστούν παράλληλα και μια εσωτερική αντίφαση στη όλη στάση και συμπεριφορά σου, μια και κάμνεις και τον ηθοποιό, που «ηθοποιός σημαίνει φως»!
Για να μη μιλήσω και για τις άκρως ρατσιστικές εκφράσεις ΣΟΥ του τύπου «τα κουμμούνια είναι μόνο για να τα περιπαίζουμε»!!!

Και δε θέλω να γινώ «σταρ»!!!

Anti-Christos είπε...

Βλέπεις τι ποιότητας άνθρωπος είσαι;

Οι επιθέσεις σου εξακολουθούν να είναι προσωπικές και ειρωνικές. Γούστο μου καπέλο μου, κύριέ μου, να είμαι ρατσιστής και φασίστας! Εσένα τι σε βάλαμε; Κηδεμόνα; Και εσύ έχεις δικαίωμα να είσαι αυτό που είσαι. Με είδες να σου αφιερώνω καμιά ανάρτηση, οξά να σου κάμνω ειδική μνεία (που εδώ που τα λέμε αυτό είναι το πρόβλημά σου κατά βάθος);

Παρόλο που με προσβάλλεις χωρίς να με ξέρεις και με δυσφημείς επαγγελματικά, τώρα παραποιείς και το ψευδώνυμό μου, τάχα για να με μειώσεις. Συγχαρητήρια.

Διαφωνώ με όσα γράφεις, αλλά ουδέποτε σου επιτέθηκα σε προσωπικό επίπεδο. Βρίζω τους αριστερούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρίζω εσένα ειδικά για να έχεις δικαίωμα να με μουντάρεις. Τι είσαι εσύ; Η αριστερά προσωποιημένη; Οξά νομίζεις αν μουντάρουν οι Τούρκοι εσύ θα εξαιθείς της εθνοκάθαρσης, επειδή έμαθες να λαλείς το ασσιχτίρ με προφορά.

Και εντάξει, το ότι από όλα όσα είπαμε εδώ εξακολουθείς να εστιάζεις σε ένα βρακί, με κάνει να λυπάμαι και τα 10 λεπτά που τρώω για να σου απαντήσω.

Ασσιχτίρ λοιπόν, μπορώ να στο πω κι εγώ, και μάλιστα στα Ελληνικά που δίνουν πιο όμορφο νόημα στις λέξεις, αλλά τέτοια ευχή, δεν νομίζω ότι σου αξίζει.

Anti-Christos είπε...

Τωρά είδα την απάντηση σου.

Ναι, προφανώς αν βγάζω εγώ τα του οίκου μου στον δήμο, σου δίνει το δικαίωμα να σχολιάσεις. Αλλά από το σου δίνω δικαίωμα να σχολιάσεις, ως το "αφιερώνω σε έναν άγνωστο 4 παραγράφους" στις οποίες τον κατακρίνω, όταν ειδικά δεν σου έκαμα κάτι προσωπικό, δείχνει παλιανθρωπιά.

Βέβαια, έτσι σε μεγάλωσαν, έτσι ξέρεις....

Ktino είπε...

Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις πιο κομμάτι ακριβώς της ανάρτησης μου σε έκανε να καταλήξεις στο ότι "κυριαρχεί ένας άκρατος κι αήθης σεξισμός";

Επίσης προσκαλώ και τους αναγνώστες σου να τη διαβάσουν και να πουν αν έχεις δίκαιο...

http://biker-cy.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html

Ktino είπε...

και κάτι τελευταίο, αναρωτιέμαι αν διερωτήθηκες ποτέ πως γίνεται ΟΛΑ τα μέσα πλην της χαραυγής, όλα τα κόμματα πλην του ακελ, και γενικά όλος ο σκεπτομενος ΚΑΙ ΜΗ κόσμος πλην των φανατικών κουμμουνιστών να τα έχουν με τον Χριστόφια και την διακυβέρνηση του. είναι ΟΛΟΙ χαζοί; είναι ΟΛΟΙ φασίστες; είναι ΟΛΟΙ ακροδεξιοί; επιζητούν ΟΛΟΙ την εξόντωση του χριστόφια; είναι ΟΛΟΙ αποελίστες; είναι ΟΛΟΙ χριστιανοί ορθόδοξοι; είναι ΟΛΟΙ σεξιστές; είναι ΟΛΟΙ λάθος εκτός από σενα;;;;

Ktino είπε...

@Anti-christos: "Οξά νομίζεις αν μουντάρουν οι Τούρκοι εσύ θα εξαιθείς της εθνοκάθαρσης, επειδή έμαθες να λαλείς το ασσιχτίρ με προφορά."

αγαπητέ μου, μα που ζεις;; αν μουντάρουν οι Τούρκοι, ο άνεφ και οι φίλοι του θα τρωνε γλυκό καρυδάκι σε κάποια πρεσβεία...

Anef_Oriwn είπε...

Ktinoν μου,

Είναι ο τίτλος της ανάρτησης ΣΟΥ, δηλ. το “Πράξα Πραξούλλα” που είναι σεξίστικος καθώς στοχοποιείς το συγκεκριμένο άτομο με τον χλευαστικό τρόπο που παραθέτεις το όνομα του!
Απ’ εκεί και πέρα, μια και μπήκες στον κόπο [με ειδική ανάρτηση σου] να κατηγορήσεις τη νέα Υπουργό για κάποιες πιθανές επίμαχες δηλώσεις της, δεν νομίζεις ότι θα ήταν πιο δεοντολογικό αν παρέθετες και κάποιο link που θα παράπεμπε σ’ αυτές τες δηλώσεις;
[Το link για τη συγκεκριμένη ανάρτηση σου το ‘χω παραθέσει κι ΕΓΩ στο post μου, άρα «... οι αναγνώστες μου ... [μπορούν] ... να τη διαβάσουν και να πουν αν έχω δίκαιο»].

Έχω ήδη γράψει και πει ότι η έκρηξη στο Μαρί [με τις τραγικές και καταστροφικές συνέπειες της] έχει/έχουν ξυπνήσει τα αντι-αριστερά, αντι-ΑΚΕΛικά κι αντικομουνιστικά [και καταπιεσμένα εδώ και κάποια χρόνια] σύνδρομα κι απωθημένα της εθνοκάφρονος και ελληνοχριστιανικής παράταξης, που ενώ ελαοτζιοιμάτουν αίφνης ξύπνησε “αγανακτισμένη”! Και σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι των “αγανακτισμένων” είναι και «χαζοί», ή/και «φασίστες», ή/και «ακροδεξιοί» ή/και «επιζητούν [...] την εξόντωση του χριστόφια», ή/και «αποελίστες», [σαν κι ΕΣΕΝΑ] ή/και «χριστιανοί ορθόδοξοι» [σαν και του λόγου ΣΟΥ], ή/και «σεξιστές» [σαν και την πάρτη ΣΟΥ]!
Κι αποφάσισε: Ή είμαι ΜΟΝΟ εγώ έχω «λάθος», ή και η «χαραυγή», το «ακελ» και οι «φανατικοί κουμμουνιστές»;

Και Ktinoν μου, αν ΔΕΝ βαρκέσαι εν μου λαλείς τζι’ ΕΜΕΝΑΝ ποιοι ήταν τούτοι [ονόματα και διευθύνσεις] που πιθανόν «... θα τρωνε γλυκό καρυδάκι σε κάποια πρεσβεία...»;
Και δεν νομίζεις ότι θα ήταν καλύτερα να τα βρούμε με τους τουρκοκύπριους για να μεν «... μουντάρουν οι Τούρκοι»;

Υ.Γ.:
Να αναμένω πως μετά τον Anti-christo και τον Ktinoν, θα ΜΑΣ κατέβει και η Saik και ο ΜΑΡΙΝΟΣ;
Εγώ πάντως θα επανέλθω γιατί χρωστάω μια απάντηση στον Anti-christo...

Albedo_Zero είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ktino είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Albedo_Zero είπε...

Διερωτούμαι όμως, ρε Α-Χριστάκη που είδε ο επιφανής [προφανώς] συνάδελφος σου [που ΜΕ “κάρφωσε”– τελικά πολλοί είν’ αυτοί που ΜΕ διαβάζουν και χαίρομαι τα μάλα γι’ αυτό!], ότι «... σε βρίζω στο μπλογκ μου» [κι ΕΣΥ το αποδέχτηκες χωρίς δεύτερη σκέψη];

Αγαπητέ Άνευ, επειδή εγώ είμαι ο "{προφανώς} επιφανής συνάδελφος που σε "κάρφωσα"" στον Αντί-χριστό, θα θελά να πωω 2-3 πράματα.

1. Το προφανές είναι ότι είμαι συνάδελφος του Αντί-Χριστου (όχι δικηγόρος)
2. Το μη προφανές είναι ότι έχω άκρως αντίθετες πολιτικές απόψεις με τον Αντίχριστο.
3. Το ενοχλητικό είναι η αυθαίρετη αναγωγή ενός αστεϊσμού μεταξύ συναδέλφων σε ρουφιανιά και κάρφωμα (όπως εσύ υπονοείς σαφώς)

Γράφεις σε ένα μπλογκ που διαβάζεται δημόσια. Και σε διαβάζω εδώ και πολύ καιρό (και κατά καιρούς γράφω και κάποια σχόλια (ειδικά την "χρυσή" εποχή του μακαριστού "ωρολογίου χριστόφκιας"). Και ναι όταν σε διάβασα, για να πειράξω τον Αντί-χριστο του ανάφερα ότι τον "στολίζεις"- Ωιμέ... Τι έκανα ο κάρφας !! Όπως και να έχει δεν έχει καμία σημασία...ο καθένας δικαιούται να πιστεύει ότι θέλει όσο αυθαίρετο και λάθος και αν είναι αυτό.

Επί της ουσίας. Όπως είπα και πιο πάνω έχω άκρως αντίθετες απόψεις με τον Αντί-χριστο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δικαίωμα του να λέει ότι θέλει. Και αν το μπλογκ του αφορά μουνιά και ξέκωλα, αυτό δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να ασχολείται όποτε γουστάρει και με πολιτικά θέματα όσο επιδερμικά ή βαθυστόχαστα θέλει και μπορεί. Και αν θέλει να βρίζει δημόσια πρόσωπα- δικαίωμα του και πάλι. Και καλά κάνει και δεν δέχεται νουθεσίες από κανένα - και όποιος παρεξηγηθεί...μπορεί κάλλιστα να του απαντήσει (ανοιχτά τα σχόλια από κάτω) ή να τον αγνοήσει...ή να μην τον ξαναδιαβάσει. Όπως εγώ τον Τάσσο τον περνούσα από γενιές δεκατέσσερις σκυλοβρίζοντας τον νυχθημερόν, όπως εγώ ασχολούμαι στο δικό μου το μπλογκ ως επί το πλείστον με προσωπικά μου συμπλέγματα, με την τρέλα και την μαλακία που με δέρνει αλλά ενίοτε ασχολούμαι και με κανένα πολιτικό θέμα (όσο μου περνά)έτσι αναγνωρίζω στον κάθε Αντίχριστο (όχι πως έχει ανάγκη ουδείς την δική μου αναγνώριση) το δικαίωμα να λέει ότι-μα ότι- θέλει. Φυσικά είναι και δικό σου αναφαίρετο δικαίωμα να ασκείς κριτική -όσο έντονη θες- επί πραγμάτων που λέγονται ή γράφονται σε δημόσια φόρα. Και στο κάτω-κάτω αυτή η ελευθερία έκφρασης είναι και η ομορφιά των μπλογκς.

Ktino είπε...

Στοχοποιώ την Πραξούλλα με τον χλευαστικό τρόπο που παραθέτω το όνομα της; δηλαδή εγώ φταίω που την λένε Πραξούλλα;

δυστυχώς δεν είμαι τόσο αθκιασερός να κόφκω αποκόμματα από εφημερίδες για το κάθε τι που διαβάζω, έτσι θα σε απογοητεύσω για το "link" που περιμένεις. Μπορεία κάλλιστα να με διαψέυσεις, μόνο που δεν θα με πείσεις, γιατί έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά για την κα Πραξούλλα, όπως κι εσυ άλλωστε φαντάζομαι θα είσαι μέλος της σελίδας Ομόνοιας1948 στο facebook, όπου η συγκεκριμένη κυρία αναφέρθηκε όλο χαρά στα "μαθήματα πατριωτισμού που μας παραδίνουν οι αδερφοί μας δίνωντας μας ρεύμα" κτλ κτλ. Φυσικά από μια κυρία που κάνει πολιτική μέσω fb και στις τελευταίες εκλογές πήρε λιγότερες ψήφους απ ότι η Θέκλα Πετρίδου(!!!!!!!!!) δεν περίμενουμε και κάτι περισσότερο.

το ότι εσύ είσαι ΚΑΙ χαραυγή ΚΑΙ ακελ ΚΑΙ φανατικός κουμμουνιστής, αποδυκνείει ακρίβώς αυτό που έγραψα, είσαστε ΜΟΝΟΙ σας...

τα ονόματα και τις διευθύνσεις τα ξέρεις καλύτερα λόγω δουλειάς, εγώ δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ χαφιές.

τωρά για το τι μπορούμε να βρούμε με τους τουρκοκύπριους για να μην μουντάρει η τουρκία, η άποψη μου είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει εισβολή και κατοχή από την τουρκία, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα με τους απλούς ανθρώπους που ζουν και αυτοί όμηροι της "μητέρας πατρίδας" τους. επίσης από την στιγμή που έχουμε πολιτικούς τους οποίους ακούμε εδώ και 30 χρόνια ότι δεν θέλουν χρονοδιαγράμματα για λύση, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ λύση(οι πολιτικοί μας) γιατί μάλλον τους βολέυει η ύπαρξη ενος κυπριακού προβλήματος. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανηκω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κόμμα.

όσο για το υστερόγραφο σου, το ότι "σου κατέβηκα" δεν οφείλεται στην τεράστια προσωπικότητα σου. απλώς είδα ασυνήθιστη κίνηση στο blog μου που προερχόταν από το δικό σου(βλέπεις μπορούν και άλλοι να βλεπουν ip και referrers, δεν ανακάλυψες την tashinopitta), και είπα να δω το γιατί. όπως κατάλαβες, κάθε φασίστας που σέβεται τον εαυτό του, υποχρεούται να απαντήσει σε κακοήθειες "ακραίων αριστερών στοιχείων" [κατά την δική σου πάντα εξήγηση το ακραίος].

Τέλος, θα συμφωνήσω με κάποιον ανώνυμο που έγραψε ότι έγραψες αναφορά στον economist και μετά ανέφερες ότι θα σχολιάσεις το άρθρο που σου παρέθεσε ο strovoliotis "αφού το διαβάσεις ολόκληρο". δηλαδή; πήρες το κομματάκι που σε βόλευε χωρίς να το διαβάσεις ολόκληρο; τς, τς τς τς, δεν μου φαίνεσαι και τόσο πρωτάρης!!!!

ΥΓ. Αν και καθόλου δεν γουστάρω να σύρνω αφκά πας τον τοίχο (aka να συζητώ μέσω πληκτρολογίου με φανατικούς κουμμουνιστές) θα επανέλθω αν χρειαστεί(δηλ αν πιθανή απάντηση σου σε αυτό μου το σχόλιο με "αναγκάσει").
Προς το παρών πάω για μπύρες, κόπιασε...

Anef_Oriwn είπε...

Στα πολύ σύντομα τα εξής:

1. Michael,

Αν πρόσεξες τη λέξη “κάρφωσε”, την έβαλα εντός εισαγωγικών. Γι’ αυτό κι έχω την άποψη ότι έκαμες θέμα εκ του μη όντος.
Από τα υπόλοιπα που έγραψες κρατάω και σημειώνω τες τελευταίες δύο προτάσεις σου:
«Φυσικά είναι και δικό σου αναφαίρετο δικαίωμα να ασκείς κριτική -όσο έντονη θες- επί πραγμάτων που λέγονται ή γράφονται σε δημόσια φόρα. Και στο κάτω-κάτω αυτή η ελευθερία έκφρασης είναι και η ομορφιά των μπλογκς.»

****************
2. Ktinoν,

Ευχαριστώ για το κόπιασμα για μπύρες, αλλά
- πρώτον, δεν πολυπίνω μπύρα. και
- δεύτερον κόφκω μακριά!

Επίσης σ’ ευχαριστώ για την έμμεση φιλοφρόνηση περί της δουλειάς μου – για το «χαφιές» μιλάω. Πρέπει να ‘χεις καλούς πληροφοριοδότες, αλλά δυστυχώς δεν ΣΟΥ δίνουν ολοκληρωμένες πληροφορίες, γι’ αυτό και συνεχώς αναγκάζεσαι να αοριστολογείς. Σύρνεις κουβέντες, αλλά μετά όταν προκαλείσαι να δώσεις στοιχεία δεν μπορείς να τις τεκμηριώσεις. Συνήθως η τακτική των γενικεύσεων, των αοριστολογιών, αλλά και των αφορισμών αποτελεί την προσφιλή πρακτική όσων ΔΕΝ έχουν επιχειρήματα.
Λες, λόγου χάριν, στην τελευταία παρέμβαση σου:
- «τα ονόματα και τις διευθύνσεις τα ξέρεις καλύτερα λόγω δουλειάς, εγώ δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ χαφιές» - Είσαι και αχάπαρος τελικά!
- «δυστυχώς δεν είμαι τόσο αθκιασερός να κόφκω αποκόμματα από εφημερίδες για το κάθε τι που διαβάζω, έτσι θα σε απογοητεύσω για το "link" που περιμένεις. Μπορεία κάλλιστα να με διαψέυσεις, μόνο που δεν θα με πείσεις, γιατί έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά για την κα Πραξούλλα...» - Κάμε ένα search στο Google και κάτι θα βρεις αν υπάρχει! «τς, τς τς τς, δεν μου φαίνεσαι και τόσο πρωτάρης!!!!»

Για τον Economist το ουσιαστικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ότι «δεν είναι επικίνδυνο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου»!

Και είτε με πιστεύεις είτε όχι, ΔΕΝ «...είμαι μέλος της σελίδας Ομόνοιας1948 στο facebook», ούτε καν ασχολούμαι με το φατσοβιβλίο!
Τέλος χαίρομαι που διόρθωσες τελικά το «είσαι ΜΟΝΟΣ σου» με το «είσαστε ΜΟΝΟΙ σας»! Είχα αρχίσει να νοιώθω μιαν μοναξιά!

Αυτά, κι απολογούμαι αν σε έβαλα στην φασαρία να συνεχίσεις να «... σύρνεις αφκά πας τον τοίχο (aka να συζητάς μέσω πληκτρολογίου με ... [έναν] ... φανατικό κουμμουνιστή)». Αλήθεια τι είν’ αυτό που με κάμνει φανατικό ή/και κομμουνιστή; [Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν δήλωσα ότι είμαι κομμουνιστής! Εγώ θεωρώ τους κομμουνιστές ότι είναι πρότυπα προσφοράς και ανιδιοτέλειας!]. Και στη βάση της δικής σου λογικής κι εγώ θα μπορούσα να σε προσφωνήσω ως «φανατικό» [ας πούμεν αντικομουνιστή] ...
Παρεμπιπτόντως, τι είναι το «aka»; Ο Αριθμός Κοινωνικών Ασφαλίσεων;

Α, και κάτι επί της ουσίας:
Γράφεις τζιαι λαλείς μου ή μάλλον αρωτάς με: «δηλαδή εγώ φταίω που την λένε Πραξούλλα;» Δηλαδή έπρεπε η κα Πραξούλα ν’ αλλάξει τ’ όνομα της για να αποφύγει τες ειρωνείες ή/και για να τής γίνει ουσιαστική πολιτική κριτική;

Anef_Oriwn είπε...

Anti-Christε,
[Βλέπεις αποδέχομαι την παρατήρηση ΣΟΥ και ΔΕΝ σε φωνάζω με το χαϊδευτικό Α-Χριστάκης, που ΣΟΥ ‘δωσα μια και ΣΕ ενοχλεί],

Επανέρχομαι για μερικά σύντομα σχόλια πάνω στα όσα [ΜΟΥ] έγραψες στην τελευταία Σου παρέμβαση [ημερ.

Μετά μεγάλης μου λύπης παρατηρώ ότι δυστυχώς συνεχίζεις να λειτουργείς αυτιστικά [ίσως και σκόπιμα, αλλά το πιο πιθανό ένεκα κεκτημένης συνήθειας και κολλημάτων]... Ο λόγος σου είναι έμπλεος ελιτισμού, έπαρσης, υπεροψίας, υβριστικών χαρακτηρισμών, προσβολών κι αφορισμών!
«Βέβαια, έτσι σε μεγάλωσαν, έτσι ξέρεις....»

Γράφεις, λόγου χάριν: «Βρίζω τους αριστερούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρίζω εσένα ειδικά για να έχεις δικαίωμα να με μουντάρεις.» - Μα σοβαρά τώρα, καταλαβαίνεις το λες; Yoksa, επειδή εντυπωσιάζονται κάποια κοριτσάκια κι αγοράκια από τα γραφόμενα σου και σου λένε «Bravo Χριστάκη, ωραία τα λες!», ή άμα δεν ΣΟΥ γουστάρει κάποιο σχόλιο το λογοκρίνεις, θα ΜΑΣ στερήσεις το δικαίωμα να κρίνουμε την όλη φασίζουσα στάση και συμπεριφορά ΣΟΥ κι εδώ στο δικό ΜΑΣ Blog; Καθυβρίζεις ολόκληρη παράταξη με ιστορία κι αγώνες υποβάλλοντας ότι οι Αριστεροί είναι «βλάκες [...] ξεροκέφαλοι και αμόρφωτοι», ή ότι “Το 2008 […] έπιναν ληγμένα ...», και θέλεις να σιωπήσω επειδή λαλείς ότι «... ουδέποτε μου επιτέθηκες σε προσωπικό επίπεδο»; Τι ΜΑΣ λες ρεεε!
Παραφράζοντας ολίγο τι τα λόγια του ομοϊδεάτη σου τού Ktinoύ θα ‘λεγα ότι «... κάθε Αριστερός που σέβεται τον εαυτό του, υποχρεούται να απαντήσει σε κακοήθειες “ακραίων δεξιών στοιχείων», όπως είναι η αφεντιά ΣΟΥ!
Αλλά καταλαβαίνω την αντίδραση ΣΟΥ! Ξέρω τι ΣΕ ενόχλησε! Δεν είσαι μαθημένος να ΣΕ αντικρούουν και να ΣΕ αμφισβητούν και να ΣΟΥ λαλούν κατάμουτρα μάλιστα ότι είσαι «ρατσιστής και φασίστας» και σεξιστής! Όμως γιατί θίχτηκες αφού το παραδέχεσαι; «Γούστο μου [και] καπέλο μου...», λες!
Πέραν τούτου, σχεδόν πάντα ΌΣΟΙ μιλάνε με γενικότητες [κατηγορούν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων για κάτι που οι ίδιοι κρίνουν μεμπτό] πάσχουν από έλλειψη επιχειρημάτων, άσε που η όλη στάση τους είναι άκρως φασίζουσα! Και στο αφιέρωμα των «... 4 παραγράφων» που ΣΟΥ έκαμα, σημαντικό μέρος αποτελούσε παράθεση αποσπασμάτων από τα γραφόμενα ΣΟΥ. Τα αμφισβητείς;

Α, και το «ασσιχτιρ», είτε το γράψεις με ελληνικούς είτε με λατινικούς χαρακτήρες, πάλαι τούρτζιηκη λέξη εν να ‘ναι!

Anef_Oriwn είπε...

Άσχετο με το θέμα συζήτησης μας:

Ρωτήθηκε απόψε ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας τι θα κάμει η Κυβέρνηση αν η πλειοψηφία της Βουλής δεν εγκρίνει [όπως υποβάλλουν και υπαινίσσονται κάποιοι, όπως ας πούμε τ’ αγγονούιν του Λεβέντη, το Παπαδοπουλλούιν, που επιτέθηκε και πάλι του Προέδρου!] το πακέτο μέτρων για την Οικονομία που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών Οργανώσεων [ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ]. Ο Υπουργός λόγο πολύ είπε ας αναλάβει ο καθένας τες ευθύνες του μετά για το τι μέλει γενέσθαι;
Εν τζιαι τούτα τα πλάσματα καταλάβουν τι παει να πει πανεργατική παναπεργία στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να αναλάβει και το κεφαλαίο και οι πολιτικοί τους εκφραστές μέρους του [οικονομικού] βάρους από την καπιταλιστική κρίση;

Ανώνυμος είπε...

Κτηνό και Αντίχριστε, ναι, οι θέσεις σας οι συγκεκριμένες και η γραμμή του blog σας τις πιο πολλές φορές είναι και ρατσιστική και εθνικιστική. Κατάντησαν αρρωστημένες για να είμαστε ακριβείς. Ουτε θέσεις δεν είναι τις πιο πολλές φορές αλλά ένα ακτάσχετο υβρεολόγιο. Όσο για τις ύβρεις. Αντίχριστε, εσύ αποκάλεσες τον Άνευ τουρκόσπορο πιο πάνω και είπες και άλλα για τους αριστερούς.

Κτηνό, κατάντησες ανιαρός με τις ατάκες σου, για την Χαραυγή, την Εδόν κλπ κλπ. Πρωτοτύπησε και λίγο.

Ναι, πολεμούν ούλλοι τον Χριστόφια. Εδώ και 3 χρόνια πότε έκαμαν εποικοδομητική κριτική για οτιδήποτε παρά εκφράζουν συνεχώς μια στείρα άρνηση, όπως τα 3χρονα. Για την οικονομία τα ίδια, στο κυπριακό κατάντησαν super γραφικοί και πιπιλούν ακόμα τις γνωστές τους μπούρδες. Ο Χριστόφιας χαλά τους τη σούπα, είναι πλέον ξεκάθαρο. Και ναι, οι παραπάνω που παν τάχα αγανακτισμένοι στο προεδρικό υποκινούνται από εξτρεμιστικά στοιχεία. Είδαμεν τους και ξέρουμε ποιοι είναι.

τουρκοκύπρια είπε...

@ Anti - Christo,

εμένα ενόχλησε με που έγραφες στου Μαρίνου Κλεάνθους "καλός τούρκος ο νεκρός τουρκος".

Σε άλλες χώρες θα είσιες επιπτώσεις.
Τζαι επερίμενα που τον Μαρίνο νάσιει την αξιοπρέπεια να το σβήσει. Κάποια πράμματε εν μπορούν να θεωρούντε απλά αστειάκια. Συμφωνείς?

Anti-Christos είπε...

@Anef Oriwn:

Κύριε μου, μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε;

Δεν σχολίασες δημόσια αυτά που γράφω για τα κοινά και την πολιτική. Σχολίασες ειρωνικά και δυσμενώς τις επαγγελματικές μου ικανότητες (τις αμφισβήτησες ευθέως και με ποιό δικαίωματα και με ποιά γνώση δεν κατάλαβα ακόμα...).

Επίσης, χλεύασες την ενασχόλησή μου με το θέατρο, ειρωνεύτηκες κοπέλα που δεν φταίει σε τίποτε και όλα αυτά είναι αρκετά για να δείξουν το ποιόν σου.

Θα μπορούσες να κρίνεις τις ιδέες μου όπως είπα πιο πάνω, αλλά δεν το έκανες. Επικεντρώθηκες στα εύκολα.

Σεξιστής είμαι (αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις, και το έχω πει άπειρες φορές ο ίδιος στα κείμενά μου, δεν περίμενα εσένα να το εντοπίσεις). Φασίστας δεν είμαι. Εθνικόφρων είμαι, αλλά οι περισσότεροι αριστεροί έχετε λανθασμένη αντίληψη του όρου, έτσι δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Εν πάση περιπτώσει, δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να σου απολογηθώ για το ό,τι είμαι. Σου είπα εγώ τίποτε που υποστηρίζεις μία πολιτική που δολοφόνησε 13 συμπολίτες μας; Ήρθα να σου κάνω αφιέρωμα για τις παπαριές που γράφεις από καιρού εις καιρόν; Εμμένω στο ότι η επίθεση σου δεν έγινε εναντίον των πολιτικών μου απόψεων που μόνο αυτό θα έπρεπε να σε αφορά. Κατά καιρούς έγραψα στο μπλογκ μου ότι όταν ζούσε ο πατέρας μου δεν τα πηγαίναμε καλά. Μήπως να έγραφες ένα σχόλιο και γι αυτό, εφόσον είναι σε δημόσια θέα; Αισθάνεσαι άνετα να το κρίνεις απλά και μόνο επειδή εγώ σου κάνω τη χάρη να σου λέω τι γίνεται σπίτι μου δημόσια; Να ζήσεις!

@Τουρκοκύπρια: Σε άλλες χώρες δεν θα είχες κανένα ωφέλημα/επίδομα απ' αυτά που καρπώνεσαι στην Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς ουσιαστικά να προσφέρεις τίποτε, γι αυτόν ούσσου. Μάθαν' πως γαμιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι!

νεος είπε...

Για το τελευταίο σχόλιο με τους γύφτους να επιστήσω τη προσοχή:-) γιατί πρόσφατα έφαα παρατήρηση...η συγκεκριμένη παροιμία λέει εν παράνομη με απόφαση ελληνικών δικαστηρίων (σχόλιο 11 εδώ)

Για το θέμα της "επαναπροσέγγισης" των Ε/Κ μεταξύ τους που ουσιαστικά είναι το κυρίαρχο στον ζωηρό σχολιασμό που παρακολουθούμε με ενδιαφέρον εδώ, να πω πως απλά θα βοηθήσει αν δούμε τα πράματα χωρίς τις γνωστές δεισιδαιμονίες τζιαι τα στεγανά που έκτισε η εκκλησία τζιαι η άρχουσα εθνικιστική τάξη.

Για κάποιους η αριστερά και οι κομμουνιστές εν μόνο για φτύσιμο, εν υπάνθρωποι με λίγα λόγια, ανθέλληνες, μόνο ζημιά μπορεί να κάμουν κ.ο.κ.

Το 48' εθκιώξαν τους αριστερούς που τα σωματεία, στην ΕΟΚΑ εσκοτώναν τους, ως το 88' εθεωρούσαν τους ανάξιους για μια θέση στην δημόσια υπηρεσία.

"Οι αριστεροί εν μιάσματα"! Εγώ τούτο εισπράττω που τους φίλους της δεξιάς, ακραίας ή μη. Τζι αν δεν εν μιάσματα εν ανίκανοι! Αχάπαροι, χαφιέδες, χώρκατοι, εν ηξέρουν εγγλέζικα, έννεν ελληνόψυχοι!

Άησε να δούμε που εννά καταλήξουμε κοπέλια με τούτες τες προδιαγραφές...

Η ιστορία εν τζιαμέ τζιαι δείχνει...αλλά ποιος την χέζει!

Στο κάτω-κάτω το Μαρί εν ούλλη η ιστορία του τόπου συμπυκνωμένη!

Ναυτίλος είπε...

τον Άνεφ πολλοί εμίσησαν, την παγωμένη κανείς!!!!
άτε, στην υγειά σας και καλά να παθαίνετε όλοι σας.

δημοκρατικη αριστερα κυπρου είπε...

οι κομμουνιστες εφαρμοζουν το μονιμο τους ρητο οταν δεν μπορεις να αντικρουσεις τα επιχειρηματα τοτε προσπαθησε να απαξιωσεις δηλαδη να λασπολογησεις αυτον που τα λεει

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε [ημερ. 11/8/11 3:36 μ.μ.] υπό την ψευδεπωνυμία “δημοκρατικη αριστερα κυπρου”,

Όσα [ΜΑΣ] λαλείς στο πιο πάνω λογύδριο σου, ισχύουν μια χαρά για ΣΕΝΑ! Με το συνήθη χυδαίο ύφος και ήθος ΣΟΥ, που αποκαλύπτει και ποιος είσαι, παρεμβαίνεις μιαν την άλλη σε 5-6 Αριστερά blogs για να χύσεις το όξος και την χολή ΣΟΥ αφορίζοντας, συνθηματολογώντας και εφαρμόζοντας αυτό που λες πιο πάνω: «...οταν δεν μπορεις να αντικρουσεις τα επιχειρηματα τοτε προσπαθησε να απαξιωσεις δηλαδη να λασπολογησεις αυτον που τα λεει».
Σε μάθαμε! Γράφεις ανορθόγραφα, δεν βάζεις τόνους και ξεκινάς νέες προτάσεις με μικρό. Μάθε τουλάχιστον σωστά ελληνικά!

νεος είπε...

Ναι, αλλά εν σαφώς βελτιωμένος ο φίλος μας σε σχέση με τις αρχικές του παρεμβάσεις...
Ποτζιεί-ποδά εμάθαμεν τον λλία ελληνικά να κουτσοπερνά!

msgellsnos είπε...

Θέλω κι εγώ να λάβψ μέρος στη συζήτηση, μπορω παιδια;

Anef_Oriwn είπε...

msgellsnos,

Και βεβαίως φίλε μπορείς «να λάβεις μέρος στη συζήτηση» φτάνει να μην βρίζεις και να χρησιμοποιείς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ...

Anef_Oriwn είπε...

Anti_Christε,

Χαίρε και ο Κύριος μιτά ΣΟΥ!

Μαζί μιλάμε μεν, αλλά ΕΣΥ παίζεις πελλόν τζιαι κάμνεις πως δεν καταλά(β)εις, καθώς δεν σε συμφέρουν αυτά που λέγονται από [τόσο μέρους μου, όσο κι από άλλους σχολιογράφους]... Ο λόγος ΣΟΥ είναι τρύπιος και μπάζει από παντού. Ενώ εγώ έχω παραθέσει στοιχεία [και μάλιστα κι αποσπάσματα από κείμενα και σχόλια σου] με τα οποία αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας [πού λενε και στα δικαστήρια] ο ρατσισμός, ο σεξισμός και το μίσος σου [ενάντια σ’ ΟΛΟΥΣ αριστερούς - ίσως ακόμα και ενάντια στους αριστερούς ψαλτά(δ)ες], ΕΣΥ προσπαθείς να θολώσεις τα νερά,
- είτε μιλώντας για άλλ’ αντ’ άλλων,
- ή ψελλίζοντας το γνωστό «εγιώ εν τζιαι ...»,
- ή κατηγορώντας εμένα για προσωπική επίθεση σε βάρος ΣΟΥ [Μανά μου ΣΕ ρεεε ...],
- είτε ασύστολα παραποιώντας ως κοινός γκεμπελίσκος στα λεγόμενα.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι απόψεις και οι προσεγγίσεις απέχουν κατα πολλές παράγκες [κατά παρασάγγας], αλλά και μια και μπήκαμε στον χορό ας χορέψουμε ακόμα κανένα καρτζιηλαμάν ...

Έχουμε και λέουμε, λοιπόν:

1. Εν τες δικές ΣΟΥ τες σεξιστικές, ελιτίστικες και ρατσιστικές τοποθετήσεις που έχω (επί)κρίνει κι όχι κανενός άλλου ονόματι Γιαννής, Κωστουρής ή Αχμέτης! Εν με τες δικές σου απόψεις και συλλογιστικές που ασχολήθηκα, όπως τούτες που φκαίνουν που τα κύτταρα του δικού σου εγκεφάλου [κι όχι από τον εγκέφαλο κάποιου άλλου]. Γι’ αυτό και διερωτούμαι τι θες να πεις με τον όρο «προσωπικές επιθέσεις». Κάμε χάζιν να νομίζεις ότι εξύπνησα έναν πρωί, τζι’ είπα «εν ΜΟΥ αρέσκει φάτσα του Χριστάκη [και δη έτσι όπως φωτογραφίζεται με το κεφάλι σηκωμένο προς τα πάνω και ελαφρώς γυρμένο προς τα πίσω], γι’ αυτό ας του κάμω επίθεση»; Δεν ισχύει ποσώς κάτι τέτοιο! Γι’ αυτό παραίτα τα μυξοκλάματα τζιαι τα μουσκουρούθκια. Τούτα κάμνει στο Blog ΣΟΥ. Τζι’ αφού εν ΣΟΥ περνούν οι πολιτικολογίες, συνέχισε να ασχολείσαι με βυζιά, μουνιά, βρακιά, της Ευρωβίζιον τζιαι την Άννα Βίshη, κάτι που ομολογουμένως ΣΟΥ περνά [και μάλιστα αρκετά καλά]!
Α, και ΔΕΝ «... χλεύασα την ενασχόλησή μου με το θέατρο» [απλώς επισήμανα μια αντίφαση στην όλη στάση ΣΟΥ], και ούτε «ειρωνεύτηκα [την] κοπέλα που δεν φταίει σε τίποτε ...». και όλα αυτά είναι αρκετά για να δείξουν το ποιόν σου. Εν ΕΣΕΝΑ Χριστάκη μου που ειρωνεύτηκα!!!

2. Προφανώς [κι όπως αντιλήφτηκα μέσα από την όλη συζήτηση επαέ], ΔΕΝ είσαι τελικά μάχιμος δικηγόρος! ΠΟΥΘΕΝΑ όμως [με τα όσα έγραψα] ΔΕΝ αμφισβήτησα τες νομικές ΣΟΥ γνώσεις ή/και τα επαγγελματικά ΣΟΥ προσόντα και ικανότητες. Μπορεί στον τομές που βρίσκεσαι να κάμνεις τέλεια τη δουλειά σου. Όμως ... Εγώ ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα ΣΕ εμπιστευόμουν να χειριστείς [σε δικαστήριο, ας πούμεν] υπόθεση μου που έχει να κάμει με την ύπαρξη της όποιας διάκρισης σε βάρος μου, ας πούμεν θρησκευτικής˙ καθώς δηλώνω άθεος, ίσως να αντιμετώπιζα προβλήματα [συμπεριφοράς απέναντι μου ή ανέλιξης μου στη Δημόσια Υπηρεσία, αν εργαζόμουν στο Δημόσιο], μια και ζούμε σε «Ελληνοχριστιανική Δημοκρατία»!

Anef_Oriwn είπε...

[Και η συνέχεια για τον Anti_Christo]…

3. Η μεγάλη πλάκα μαζί Σου είναι ότι στον λόγο ΣΟΥ χρησιμοποιείς [γιατί νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια] δύο μέρα και δύο σταθμά. Συνάμα αφορίζεις [ως grandπαπάς και παράλληλα γενικολογείς, προσφιλής μέθοδος όσων δεν μπορούν αν επιχειρηματολογήσουν ή να παρουσιάσουν στοιχεία γι’ αυτά που με στόμφο περισσό λένε... Ενώ, λόγου χάριν, από τη μια έδειξες να ενοχλήθηκες [και ένοιωσες και θιγμένος] που έπαιξα λεκτικά με το τ’ όνομα ΣΟΥ και σε είπα Α-Χριστάκη [είπες ότι «... τώρα παραποιώ και το ψευδώνυμό σου»], από την άλλη ΕΣΥ με θράσος χιλίων μαϊμούνων, έφτιαξες ολόκληρο post για να ειρωνευτείς τ’ όνομα της Πραξούλας Αντωνιάδου. [Παράθεσα στο κυρίως κείμενο μου τι είπες για τις «θείτσες σε χωριά»]...
Επίσης, ενώ με περισσή ευκολία χαρακτηρίζεις [ΕΣΥ ο Φωστήρας και Πανέξυπνος] τους Αριστερούς ως «βλάκες […] ξεροκέφαλους και αμόρφωτους» και υποβάλλεις και διάφορα άλλα τέτοια, περίμενα από ‘ΣΕΝΑ [τον Φωστήρα και Πανέξυπνο], να τεκμηριώσεις αυτή τη βαθυστόχαστη δήλωση ΣΟΥ. Να ΜΑΣ παρουσιάσεις στοιχεία από έρευνες και συγκριτικές στατιστικές για το I.Q. των Αριστερών, για την αμορφωσιά τους όπως και παραδείγματα για την άξεστη συμπεριφορά τους. ΤΙΠΟΤΑ όμως από μέρους ΣΟΥ!

4. Σχολιάζοντας την σχολιογράφο ονόματι Τουρκοκύπρια, [ΣΟΥ την έδωσε φαίνεται το συστατικό «τουρκο» στο ψευδώνυμο της], είπες:
«Σε άλλες χώρες δεν θα είχες κανένα ωφέλημα/επίδομα απ' αυτά που καρπώνεσαι στην Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς ουσιαστικά να προσφέρεις τίποτε, γι αυτόν ούσσου.» ---
Και που ξέρεις ρεεε, ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν κατοικεί στις Ελευθερές περιοχές και ότι δεν είναι συνεπής με τες υποχρεώσεις της προς το κυπριακό κράτος; Αλλά και στα κατεχόμενα να διαμένει, δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που της παραχώρησε [για προφανείς πολιτικούς λόγους] το όποιο «ωφέλημα/επίδομα»;
Αλλά η ουσία της παρέμβασης της Τουρκοκύπριας σχολιογράφου δεν είναι τα τυχόν «ωφελήματα/επιδόματα» που χαίρουν οι τουρκοκύπριοι συμπολίτες μας [ασχέτως του αν ΕΣΥ σκοπίμως το πήρες εκεί], αλλά ο τρόπος με τον οποίο τόσο ΕΣΥ, όσο κι άλλοι [ομοϊδεάτες ΣΟΥ] αντιμετωπίζετε τούς τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας]. Εδώ τους ελληνοκύπριους Αριστερούς τους καθυβρίζεις, οι τουρκοκύπριοι [γενικώς] θα ΣΕ μαράνουν;
Δυστυχώς όμως με τέτοια μυαλά [όπως τα δικά ΣΑΣ] πάμε ολοταχώς για οριστικοποίηση της διχοτόμησης. Έτσι ολοκληρώνεται και το έργο που ξεκίνησαν το 1974 και προ αυτού ακόμα] οι πολιτικοί σας πρόγονοι [εθνικιστές και ελληναράδες] με το χουντοφασιστικό πραξικόπημα, της ΕΟΚΑ Β΄ και το Εθνικό Μέτωπο!

Anef_Oriwn είπε...

Α, επειδή είshεν τζιαι κάποιους που υποβάλλαν [χωρίς να το τεκμηριώνουν] ότι άλλα έλεγε το άρθρο το Economist για τη Κύπρο, τους παραπέμπω στην τελευταία ανάρτηση του Λινού με τίτλο “Η γεωπολιτικη της οικονομιας: τα ρωσικα κεφαλαια τζαι η κυπριακη οικονομια” [link: http://sirmastocomputer.blogspot.com/2011/08/blog-post.html].

Ανώνυμος είπε...

αλητάμπουρα και ξυμαρισμένε Anef_Oriwn την ΕΟΚΑ Β΄να με τη βάλλεις εις στο στομα σου γιατι θυμώνω.

Ανώνυμος είπε...

Thousands protest in Russia at rallies across the nation. Yet while viewers will inevitably make comparisons between Diane Sawyer and Katie Couric, they have very styles, as Diane Sawyer has more of a reputation
for a 'harder' journalistic style. These have become world famous with all
the passing days.

my web blog: Latest Daily News

Ανώνυμος είπε...

The new tablet would be a further extension of these concepts and yet another step into the future of computing for Apple.
Researches have also found the Broccoli also contains necessary enzymes such as myrosinase in it.
I want to mention a part of the Prime Law (Twelve Visions Party) which is part
of Neothink.

Have a look at my web page; Latest Daily News

Ανώνυμος είπε...

Stunning quest there. What happened after? Take care!



Also visit my weblog http://lubbockboxingclub.com/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=5251&Itemid=75

Ανώνυμος είπε...

This is really interеsting, Yοu аre a vегy skilled
blogger. I have joined your rss feed and loоκ forward to seeking more of yοur wonderful post.
Also, I've shared your web site in my social networks!

Here is my website dallas seo agency

Ανώνυμος είπε...

Firstly, you must exercise; without proper workout,
you can bid goodbye to your dream of having a flat
tummy. My grandma can really feel vindicated at such a claim,she's been saying this all my life. Smoking can affect your health and fitness since it affects all the bodily functions and damages vocal cords and skin.

My web-site: mouse click the following web site

Ανώνυμος είπε...

Hey vеry nіce wеbsite!! Мan .
. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark yοur ѕite аnd takе
the feeds also? I аm happy to find so many hеlpful info гight herе within the put up,
we want develop mоre techniques in
this гegaгd, thanks for shaгing. . .
. . .

Feel fгeе to surf to mу pagе .
.. how to make money buying and selling cars

Ανώνυμος είπε...

This is a really good tip especially to those new to the blogosphere.
Brief but very precise information… Thanks for sharing this one.
A must read post!

my blog post ... buy followers

Ανώνυμος είπε...

Excellent post. I used to be checking constantly this weblog and I'm inspired! Very helpful info specifically the remaining section :) I handle such information a lot. I used to be seeking this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.

Also visit my web page ... how to get a lot of followers on instagram

Ανώνυμος είπε...

Or are you looking for some funny images for your desktop or mobile phone wallpaper.
Men2hire is the best friendship, companionship &
London Escorts Agency available for online dating and booking.
So, to overcome this situation and to remain in a positive mood laughter therapy is
the best solution which can be done by various ways
by watching funny movies, by downlaoding some funny pictures or by
doing chit chatting of funny text with your dear freinds.


Feel free to surf to my website; gloup.broodle.org