Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση 95/2010 [επίκαιρη, εορταστική, χριστουγεννιάτικη και τραγουδιστική] – “Αν ξανακατέβαινε ο Χριστός στη γη”*!


{* - Υπάρχει ένα τραγούδι του Κώστα Χατζή μ’ αυτόν το τίτλο (νομίζω), ή (έστω) με ένα τέτοιο στίχο... Πολύ θα ήθελα να ΤΟ αφιερώσω στους θρησκευόμενους (και πολύ πιθανόν νηστεύοντες και κοινωνούντες των «αχράντων μυστηρίων»] κύπριους πολιτικούς! Ε, «τούτους» έχουμε τι να κάνουμε! Για "τούτους" έκαμα τζιαι αναφορά στην προηγούμενη ανάρτηση μου [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/942010.html ], αλλά δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό link για παραπομπή. Κάτι άλλο όμως θα βρω, για να ΤΟΥΣ αφιερώσω!}...

***************************
Όπως είναι γνωστόν στους παρεπιδημούντες στο Blog ετούτο, o Blogοδεσπότης [δηλ. η αφεντομουτσουνάρα ΜΟΥ], ΔΕΝ θρησκεύει! Πάει καιρός πολύς [από τα εφηβικά μου χρόνια] που “εshίσαμεν τα δευτέρκα μας” με τον παππούλη τον «καλός Θεούλης [που λαλεί τζι’ ο θρυλικός "Νυκτερίδας" στην "Πανσέληνο"], τον Υιό, την “Αειπάρθενο” Παναγία, και τους αυλικούς του, τους αγίους και τες αγίες! Ως εκ τούτου και οι μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης [γενικώς] και της Ορθοδοξίας [ειδικώς], όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα,
δεν έχουν ΚΑΜΙΑ
ιδιαίτερη σημασία για ΜΕΝΑ,
από θρησκευτικής άποψης. Για ΜΕΝΑ είναι απλώς μέρες αργίας, ξεκούρασης κι αναψυχής, αλλά και ευκαιρία για οικογενειακές και φιλικές συνάξεις [και επισκέψεις σε εορτάζοντες για την ονομαστική τους γιορτή - σε Χριστάκηδες, Χριστίνες, Χριστούλες και μετά στους Βασίληδες], όπου δημιουργείται μια όμορφη, ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα!
Σίγουρα τα λεγόμενα ΜΟΥ [για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αλλά και γενικότερα για τη θρησκεία] να μην ηχούν ωραία στα αυτιά των όσων θρησκεύουν [είτε το κάνουν συνειδητά, είτε από συνήθεια ή/και παράδοση]. Αντίθετα θ’ ακούγονται στα αυτιά τους ως βλάσφημα και βέβηλα! Κι εγώ θα δικαστώ και θα καταδικαστώ εν τη ερήμω [ερήμην]! Πολύ πιθανόν μάλιστα να μ’ έριχναν χωρίς πρόβλημα και στην [χριστιανική] πυρά, ως “μάγισσα” του Μεσαίωνα]! Αυτές όμως είναι οι απόψεις μου [διαμορφωμένες στην πορεία του χρόνου μέσα από βιώματα και πολλή μελέτη] και τα συναισθήματα μου... Άστε που όλες αυτές οι θρησκευτικές δοξασίες και τελετές ΜΟΥ φαίνονται πολύ παρωχημένες και ξεπερασμένες [για να μην χρησιμοποιήσω και πιο βαρύ και κατεδαφιστικό λεξιλόγιο]! Φυσικά δεν είναι του παρόντος και της στιγμής να σταθώ στους λόγους που καθόρισαν τις άθρησκες και αθεϊστικές μου πεποιθήσεις και ούτε και θα παραθέσω λεπτομέρειες για το ακατανόητο των θρησκευτικών δογμάτων [του ελληνορθόδοξου χριστιανισμού μη εξαιρουμένου], ή για την αντι-επιστημονικότητα, τες αντιφάσεις, τα ανιστόρητα, τους παραλογισμούς και τους εξωφρενισμούς των “ιερών” [“θεϊκών”] βιβλίων και συγγραμμάτων, [όπως ας πούμε η Βίβλος], ή για την παιδιάστικη αφέλεια με την οποία γίνονται αποδεκτές [από τους πιστούς] κάποιες θρησκευτικές τελετουργίες και πρακτικές [ας πούμεν η θαυματολαγνεία]! Θα ΣΑΣ παραπέμψω όμως σ’ ένα σχετικό κείμενο που ανάρτησε ο Μιχάλης στο Blog του – link:
http://mihalismihail.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html.

Κρατώ όμως τα διαχρονικά μηνύματα για “Επί γης Ειρήνη” και για Αγάπη [προς τους συνανθρώπους ΜΑΣ!] που ο Χριστός [είτε τούτος υπήρξε, είτε όχι], προσπάθησε με τη “Γέννηση” του και μέσα από τη διδασκαλία του προσπάθησε να μεταφέρει στους Ανθρώπους. Κάποιοι μελετητές λένε ότι ο Χριστός ήταν ένας κοινωνικός Επαναστάτης εκείνης της εποχής... Ας πούμεν ένας “Κομμουνιστής” του καιρού του˙ τα ‘χε βάλει μάλιστα με τα τότε κατεστημένα, τόσο τα εβραϊκά [με τους τελώνες, του Γραμματείς και τους Φαρισαίους] όσο και τα ρωμαϊκά [οι ρωμαίοι κατείχαν τότε την Παλαιστίνη], ενώ δίδασκε πως πρέπει «ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν»! Αλλά θα ΜΟΥ πείτε, ο Χριστός τότες μίλησε για «χιτώνες»
κι όχι για κοστούμια, και δεν θα ‘χετε κι άδικο!

Επανερχόμενος στο θέμα των επικείμενων γιορτών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που είναι προ των πυλών. Γιορταστική η ατμόσφαιρα γύρω ΜΑΣ. Εορταστικός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, στολισμένες βιτρίνες, χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπιόνια να αναβοσβήνουν, κόσμος [κυρίως παιδάκια και ξένοι] να γυρίζουν και να λένε τα κάλαντα, ενώ τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει! Όμως εγώ νοιώθω πως κάτι δεν παει καλά. Το κλίμα δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Η φετινή [χρονιά] ΔΕΝ είναι όπως τες προηγούμενες! Η [παγκόσμια] οικονομική κρίση που έχει αφήσει και τες αρνητικές της επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία και κατ’ επέκταση και στα πουτζιά του καθενός ΜΑΣ, ΜΑΣ έχει σίγουρα κουμπώσει. [Λέτε αν φταίει και η παρατεταμένη φετινή ξηρασία που δεν ΜΑΣ άφησε να νοιώσουμε χειμώνα;] Δεν βλέπω τον κόσμο να βγαίνει έξω, να κατεβαίνει στα καταστήματα, να ψωνίζει [πλην των νεαρότερων]... Φυσικά τα ψώνια [και τα δώρα] δεν πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό. Τες γιορτές μπορούμε να τες χαρούμε κι αλλιώς. Όπως ας πούμε, προσφέροντας χαρά στους άλλους με το να τους κάμουμε απλώς μια επίσκεψη, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί – στο πατρικό μας σπίτι, στο νοσοκομείο, σε κάποιο γηροκομείο ή στη γειτονιά.

Εγώ πάντως θα ευχηθώ σ’ ΟΛΟΥΣ,
- Καλά, ευχάριστα και χωρίς προβλήματα [ατυχήματα, μεθύσια, βαθμούς ποινής, βαροστομαχιάσματα και πονοκεφαλους] να περάσετε τες Γιορτές!
- Και να ΣΑΣ ... μπει όπως επιθυμείτε!!! [Πονηροί! Εμείς πάντοτε για τον Νέο Χρόνο μιλάμε] ...
- Χρόνια ΣΑΣ Πολλά κι ΟΤΙ ποθείτε να ΤΟ πάθετε [κατα το 2011]!
- Κι αν πιείτε, να ΜΗΝ οδηγήσετε! Να επιστρέψετε [σπίτι] περπατητοί ή να πάρετε ταξί!

Τέλος, αφιερωμένο εξαιρετικά σ’ ΟΛΟΥΣ του ασυνείδητους: http://www.youtube.com/watch?v=uRCzUbJc0hY.

Anef_Oriwn
Πέμπτη 23/12/2010

********************************
Υστερόγραφον:
Λόγω των Γιορτών θα κάμω τζιαι μιαν καλή πράξη! Δεν θα πω τίποτα για το φασισταριό που επιτέθηκε προψές στους καλαθοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας Karşıyaka [που δεν ήταν όλοι τούρκοι και] που επαίζαν με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ! Τα φασιστούθκια [που βρήκαν στέγη στους Πορτοκαλί] εκάμαν τα λίμπα πάλε! Πότε επιτέλους θα βάλουμε στη γωνιά τους ηθικούς αυτουργούς που εκτρέφουν, αναπαράγουν και συντηρούν αυτά τα απεχθή φαινόμενα;

Anef_

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
theologos είπε...

Προς ανωθεν ανωνυμους,θρησκευομενους <>.
"Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..."
Τεκνα μου πειθαρχειτε εις τας εντολας του κυριου και μην βλασφημειτε.

Τεκνον ανευ οριων, μετανοησε, εισελθαι στην οδο του Κυριου.
Ο Γιαχβε θα συγχωρησει την απιστια Σου

κατα ακελικων φασιστων είπε...

αγαπητε τουρκοφωνε ο φασιστικος σταλινισμος επεσε.ξεχαστε την ρωσσικη σας αθεια γιατι ειστε φιλοξενουμενοι σε ξενο εδαφος.οι φασιστες σταλινοτρομοκρατες εδω ειναι εχθροι.δεν το ξερατε.

arxiepiskopos είπε...

Ανεφ,Χρόνια Πολλά κι αμπελοπούλια λίγα!

theologos είπε...

Ανευ οριων.
Θα φανω αυστηρος μαζι σου.Ο "κατα ακελικων φασιστων(δεν ξερω γιατι αλλα μου ερχεται στο νου εκεινο το "κατα των Ελληνων...." των αγιων πατερων της εκκλησιας)εχει δικαιο.Δεν γινεται να δινεις βημα μονο σε Τουρκοφωνους!!! και αθεους σταλινιστες φασιστες!! αλλα και σε γνησιους, καθαροαιμους,ακροδεξιους φασιστες που με τον μεστο και τεκμειριομενο λογο τους,σου εχουν βαλει γυαλια..!!Ανθρωποι που εχουν γαλουχηθει με το τριπτυχο "Πατρις, θρησκεια, οικογενεια" και...Ωπς..για ενα λεπτο,ΑΝΕΒΛΕΨΑ..
Πεστε κυριοι και σε 'μενα τον αδαη, σε ποιο απο τα ιερα σας κειμενα αναφερεται εστω και μια φορα η λεξη "Πατρις";

ΥΓ.Ανευ συγνωμη που αυτοκλητα επεμβαινω,αλλα εχω κεφια σημερα...

Anef_Oriwn είπε...

Theologε,

Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να κάμεις όσες «αυτόκλητες επεμβάσεις» γουστάρεις!

Ο «κατα ακελικων φασιστων» είναι ένας τύπος [σίουρα “η οκκά του εν ττακκουρημένη”] που δκιανεύκεται σε διάφορα blogs τζιαι με το ίδιο περίπου λεξιλόγιο [διάφορες τσιόφτες περί «σταλινικών φασιστών», «τουρκόφωνων προδοτών» κι άλλα τέτοια λέει κι αυτός το κομμάτι του! Διερωτούμαι κάποτε αν ο ίδιος καταλαβαίνει τι λαλεί!

Ανώνυμος είπε...

Κλαψ κλαψ κλαψ εκόψαν τα σχόλια μου που το WC, τζι' ήνταμ που να κάμω τωρά, τζι' ήνταμ πον να γενώ κλαψ κλαψ κλαψ.

Στους διάφορους φίλους τα χρόνια πολλά θα τα πω την πρωτοχρονιά. Στες 25 του Δεκέβρη για μέναν έν συμβαίνει τίποτε. Μια μέρα σαν τες άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε τα αποτελέσματα των "ηρωικών" οπαδών του ΑΠΟΕΛ.

Αλλά αφού εκάμαν ότι εκάμαν οι Τούρτζιοι, ας μας εξηγήσει ο αρχιεπίσκοπος γιατί ο θεός δεν επεμβαίνει, όταν σταματούν τες δοξολογίες που γίνουνται για λλόου του. Ένι μπορεί; Ίνταλως θεός ένι;

Το σχόλιον τούτον έστειλα το στo μπλοκ "τους" αλλά επειδή εσβήσαν μου 5-6 τωρά τελευταία, είπα να το βάλω τζιαί πουποδά για κάθε ενδεχόμενον.

Aceras Anthropophorum είπε...

Άτε ρε φιλε, χρόνια πολλά τζιαι καλά.

theologos είπε...

Μια ερωτηση εκανα και εγω ρε παιδια, δεν θα μου απαντηση κανεις σας; που χαθηκατε;
Δε νομιζω να προσβαλα τα εθνικιστικοθρησκευτικορατσιστικα σας αισθηματα;(τι ειπα παλι!!!!)
Εκτος βεβαια αν υποφερετε απο hangover;
Οχι,οχι απο τη νυχτα των χριστου γεννων, απο την παραμονη ντε,την ημερα της μεγαλης επετειου.
Δεν πειραζει, δεν σας παρεξηγω,ετσι κι αλλιως τη μερα της ιδρυσης της Κ.Κ.Κλαν δεν πρεπει να την ξεχνουμε.Ετσι δεν ειναι;

Ανώνυμος είπε...

o Mixaloliakos einai edw !!!!
patris-8rhskeia-oikogeneia !!!
FWTIA KAI TSEKOURI STOYS KOMMOYNISTES!!!!!

theologos είπε...

Φιλε μου "ανωνυμε".
Αν πρωτυπο σας ειναι ο Μιχαλολιακος και επιχειρημα σας το "φωτια και τσεκουρι" τοτε δεν πρεπει να αναρωτιομαστε για την καταντια μας σαν εθνος.
Και μια συμβουλη για να θυμασαι φιλε μου:
"Καθε ανθρωπος εχει τοση αξια, οση και τα πραγματα με τα οποια εχει ασχοληθει"
(απο τον Μαρκο Αυρηλιο, για εσας..)

ΥΓ. Ο Θ.Κωλοκοτρονης, στον οποιο ανηκει η φραση που χρισιμοποιεις,
κυνηγηθηκε και διωχθηκε απο ανθρωπους του ειδους σας(εκκλησια-φαναριωτες και κοτζαμπασηδες μεγαλοαστους της εποχης καθως και τους παρατρεχαμενους τους)και για το λογο αυτο ειναι το λιγοτερο προσβολη προς τη μνημη του, να την χρισιμοποιεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια και το έφερε η κουβέντα, ο Θεόδωρος Κολωκοτρώνης εξακολουθεί να είναι αφορισμένος από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Τον είχαν αφορήσει για τη συμμετοχή του στην επανάσταση του 1821.
Εκτός απ' αυτόν η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία αφόρησε και όλους τους άλλους αγωνιστές του 21 άλλους ονομαστικά και άλλους ομαδικά με συνοπτικές πατριαρχικές διαδικασίες.
Επίσης το πατριαρχείο αποκήρυξε και την ίδια την επανάσταση πολλές πολλές φορές.
Ο Κολωκοτρώνης σε απάντηση για τον αφορισμό του διαμήνυσε στον πατριάρχη: Εσύ μου τό 'γραψες στο χαρτί, εγώ θα σου το γράψω στο κούτελο!
Τέτοιος μάγκας ήταν ο Κολωκοτρώνης!
Όχι μαλακίες.

Για να μεν νομίζουν μερικοί μερικοί ότι τους ανήκει τζι' ο Κολωκοτρώνης.

Anef_Oriwn είπε...

Από την κυπριακή Εκκλησία είχε αφοριστεί και ο νέος τότε κύπριος ποιητής Τεύκρος Ανθίας για το ποιήμα του "Δευτέρα Παρουσία" - link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/41.html

theologos είπε...

Αγαπητε Καταμουτρα μιας και το προχωρησες, με βαζεις σε πειρασμο.. να τους ρωτησω:

Ξερετε μηπως φιλοι μου απο που κραταει η σκουφια του "γερου";

Ξερεται ποαια συμφεροντα υπυρετουσε ανεκαθεν η "προστατιδα" του εθνους εκκλησια;
Το πρωτο ψαξτε το λιγο.
Στο δευτερο θα σας απαντησω τωρα.

"Ομολογω δια της παρουσης εγγραφης ινα φυλαττω προς σε τον κραταιον....και εις το προσταγμα της βασιλειας σου,και κατα παντως ανθρωπου εναντιουμενου τω παροντι ορκω....η χρειας ετερου ορκου προς τον περιποθυτον υιον της αγιας σου βασιλειας.....ινα υπαρχω εις τον ορισμον και εις το θελημα και προσταγμα της περιποθητω αυγουστης....ινα υπαρχω εις τον ορισμον....θυγατρος σου... και
του μελλοντος αυτην συζευχθηναι....
αλλως δε ποιουντα ταυτα...τουτο γαρ σημαινει το απο Χριστου μη κεκλησθαι, ως τον Χριστο κυριο παρενοχλουντα."
Ειναι ο ορκος υποταγης του Πατριαρχη προς τον Σουλτανο.Ειναι καταγραμενος στον 3ο τομο "Τα σωζομενα επισημα εκκλ/κα εγγραφα απο το 1564 εως το 1863"
Εκδοθηκε απο τον αρχειοφυλακα του πατριαρχειου Καλλινικο Δελικανη το 1905.
Προστατες του εθνους λοιπον οι ρασοφοροι;

Χαμάλης είπε...

Όταν ήρταν οι Εγγλέζοι στην Κύπρον το 1878, στο λιμάνι της Λάρνακας εκαρτέραν τους ο αρχιεπίσκοπος με μεγάλην συνοδείαν, για να τους προϋπαντήσει τζιαί να τους ευχαριστήσει που μας απαλλάξαν που τον Οθωμανικόν ζυγόν. Σημειωτέον ότι μέχρι τότε οι Οθωμανοί έν αφήναν μιαν κοπελλούαν δικήν μας να γεννήσει κοπελλούθκια που τον άντραν της. Εβιάζαν τες ούλλες. Εβιάζαν τζιαί τους αρσενικούς συνήθως. Το αν μιλούμεν Ελληνικά ωφείλομεν το στες κοπελλούες τζιείνες, τες γιαγιαδες μας που επιμέναν να αναγιώννουν τα κοπελλούθκια τους Ελληνικά. Όσον πικρή τζιαί αν είναι η αλήθκεια, εν αλήθκεια τζιαί όποιος έν την δέχεται να πάει να γαμηθεί. Τζιαί εγιώ που τα γράφω τωρά έρκεται μου να ξεράσω, αλλά η αλήθκεια εν αλήθκεια.
Μόλις ήρταν οι Εγγλέζοι τούτα ούλλα εσταματήσαν τα διά ροπάλου τζιαί ο κόσμος τζιαί η εκκλησιά ήταν πολλά ευχαριστημένοι. Σημειωτέον πάλε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση όχι μόνον βιασμού αλλά έστω τζιαί μόνο απρεπούς συμπεριφοράς σε κοπέλλαν δικήν μας από τους Εγγλέζους.
Οι Εγγλέζοι όμως εφέραν τζιαί άλλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Εφέραν τζιαί το κτηματολόγιον τζιαί την παιδείαν που εστιάζεται στην επιστήμην παρά στη θρησκεία. Αμάν λαλούν οι παπάες. Τόσον τζιαιρόν εποφασίζαμεν ποιόν κομμάτιν γης εν της εκκλησιάς τζιαί αμέσως εγένετουν δικόν μας. Οι Τούρτζιοι έν εφέρνασιν ένστασιν άν το κομμάτιν ανήκεν σε χριστιανόν. Τωρά τούτα ούλλα κομμένα; Διότι με το κτηματολόγιον η περιουσία της εκκλησιάς εν να γραφτεί κάτω. Τζιείνη ένει τζιαί κανεί. Έν έσιει άλλην. Α α α α !
Τζιαί ξανά αμάν! Τούτοι οι κωλοεγγλέζοι θέλουν επιστημονικήν παιδείαν. Μα όπου η επιστήμη πολλινίσκει, η θρησκεία λλιανίσκει. Καταστροφή! Α α α α !
Άσσικτηρ! Εν τους θέλουμεν τους Εγγλέζους πιον. Εν στυγνοί κατακτητές, εν τύρρανοι, εν αλλόθρησκοι εν ποτζιείνοι εν ποτούτοι.
Να κάμουμεν αγώναν να τους δκιώξουμεν τζιαί να ενωθούμεν με την Ελλάδαν, που αν αθθυμάστε καλά, εν η μητέρα πατρίδα μας. Τζιείνοι έν έχουν ούτε κτηματολόγιον τζιαί που επιστήμην έν ηξέρουν που πάσιν τα τέσσερα τους.
Έξω οι Εγγλέζοι, οι κατακτητές, οι τύρρανοι, οι . . . . . .

Αυτός είναι φίλε μου ο λόγος που η εκκλησιά ήθελεν να δκιώξει τους Εγγλέζους. Η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδαν ήταν το πρόσχημαν για να παρασύρουν τον λαόν. Αγαπήσαν την Ελλάδαν; Ξαναβάλλω μιαν παλιάν ερώτησιν που οι διάφοροι θρησκόφιλοι δεν απάντησαν ποτέ: Σε ποιό επίσημο κείμενο της Χριστιανικής γραμματείας υπάρχει έστω και μια ευνοϊκή αναφορά για τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμό; Έστω και μια αναφορά ρε γαμώ το! Δεν υπάρχει! Μόνο βαρύτατες ύβρεις, και τίποτε άλλο. Τωρά η εκκλησιά τζιαί στην Κύπρον τζιαί στην Ελλάδαν, μάχουνται να πουλήσουν Ελληνισμόν. Πού εν να τον έβρουν όμως! Πού εν να τον έβρουν!

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Ως γνωστόν η Εκκλησία τον καιρό των Οθωμανών [και στον ελλαδικό χώρο αλλά και στην Κύπρο – και νομίζω και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, δηλ. στη Σερβία και τη Βουλγαρία], λειτουργούσε ως φοροεισπράκτορας [για τους “γρισκιανούς”] με τες εντολές και τη έγκριση της οθωμανικής εξουσίας [με το αζημίωτο φυσικά – επιάνναν προμήθεια!] ... Με τον ερχομό των εγγλέζων στην Κύπρο αυτά τα προνόμια [της Εκκλησίας] καταργήθηκαν, εξ ου και οι αντιδράσεις της και το αίτημα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Τωρα σχετικά με το αν οι οθωμανοί εν άφηναν [τότε] γρισκιανήν κοπελλούαν αγάμητη, τούτον εν το ξέρω ... Όμως αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να 'χουμε αίμα τούρκικο στες φλέβες μας!!! Τζι' έτσι πάει τζιαι περίπατο η καθαρότητα της φυλής! Εκείνο όμως που εγώ έχω ακούσει [και ξέρω] είναι πως τότε γρισκιανοί τζιαι τούρτζιοι εκάμναν κοινές εξεγερσεις [ενάντια στην οθομανική εξουσία], όπως εκεινη του Γκιαούρ Ιμάμη το 1833! [Για την αντιπαλότητα μεταξύ της κυπριακής Εκκλησίας και της οθωμανικής εξουσίας έγραψα στην ανάρτηση μου με αρ. 35/2009 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/07/352009-9.html].
Πέραν τούτου, εν ΜΑΣ εμαθένναν [στα σκολεία] ότι εν στην Εκκλησία [με το “Κρυφό Σχολειό”] που “... ωφείλομεν ... το αν μιλούμεν Ελληνικά ...; Πως μας επροκύψαν τωρά οι “... κοπελλούες τζιείνες ... [τζιαι οι] ... γιαγιαδες μας [...] που επιμέναν να αναγιώννουν τα κοπελλούθκια τους Ελληνικά ...”;

Χαμάλης είπε...

Αρέσκεις μου ρε Άνεφ γιατί έν κωλώνεις. Οι δύο φιλές αναμείχτησαν σε πολλά μεγάλον βαθμόν. Ακόμα τζιαί όταν εβιάζουνταν οι δικές μας, ο βιαστής έν ήταν καθαρόαιμος Τούρκος. Απλά επειδή εμίλαν Τούρκικα τζιαί είσιεν τζιαί κάποιαν θέσιν εξουσίας θεωρούμεν τον Τούρκον. ---Ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής (αν δεν κάνω λάθος) ήταν γιός Ελληνίδας (Ελληνόφωνης προς το ορθότερον). Άρα τζιαι οι απόγονοι του σουλτάνοι ήταν κατά το ήμιση απόγονοι τζιείνης της Ελληνίδας.--- Τα παιδκιά που εγεννιούντον που τους βιασμούς ούτε ποτζιείνον ήταν, ούτε ποτούτον. Ήταν μείγμαν. Τζιείνον που τους έκαμνεν να ξεχωρίζουν ήταν η γλώσσα. Υπήρχαν Ελληνόφωνοι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι τζιαί Τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί κατά ένα μεγάλον ποσοστόν. Για πολλά χρόνια ήταν φαύλος κύκλος. Αργότερα εξεκαθάρισεν κάπως η κατάσταση.
Για την γλώσσα μεν νομίζεις ότι ήταν δύσκολον η μάνα να μάθει το μωρόν Τούρκικα. Ούλλοι ηξέραν τζιαί Τούρκικα τζιαί Ελληνικά τότε. Όσοι εμείναν μόνον στα Ελληνικά εν οι Έλληνες του σήμερα. Όσοι εμείναν μόνο στα Τούρκικα, εν οι Τούρκοι του σήμερα.

Για τες εξεγέρσεις που λαλείς, είχαν ταξικόν χαρακτήραν, όι εθνοφυλετικόν. Τέτοιες εξεγέρσεις γίνουνται τζιαί τωρά σε ούλλες τες χώρες τους κόσμου. Είναι σαν τες απεργίες πάνω κάτω.

Κρυφά σχολειά; Τα κρυφά σχολειά ήταν μυστικοί χώροι προσυλιτισμού εύπορων νέων προς τον μοναχισμόν για να αρπάξει η εκκλησιά την περιουσίαν τους. Άν ο γονιός έφερνεν ένστασιν έππεφτεν ππάλα τότε. Θωρείς ότι ακόμα τζιαί τωρά το σύστημαν του προσυλητισμού δουλεύκει το μια χαρά ο Αθανάσιος. Άμαν τωρά καταφέρνουν να στρέφουν τους μητσιούς εναντίον των γονιών, φαντάσου τότε που είχαν τζιαί την εξουσίαν τζιόλας.

arxiepiskopos είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:O Κουλίας δεν συμμετέσχε στην εκδήλωση του ΕΛΑΜ.Του το απαγόρεψαν οι φασίστες διοργανωτές...για να μην εκτεθούν περισσότερο!Τους φτάνει η έκθεσή τους από τον Αρχιεπίσκοπο που είπε πως τους υποστηρίζει!

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Χαμάλη,

Όπως έχεις βάλει τώρα το θέμα [στην νέα ΣΟΥ παρέμβαση], δηλ. στην κοινωνικο-ταξική του βάση, οφείλω να πω ότι ΔΕΝ διαφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ με τα όσα [“αιρετικά”] λες! Η γενικότητα με την οποία μίλησες στην πρώτη ΣΟΥ παρέμβαση [«... οι Οθωμανοί έν αφήναν μιαν κοπελλούαν δικήν μας να γεννήσει κοπελλούθκια που τον άντραν της. Εβιάζαν τες ούλλες ...»], νομίζω ότι δημιουργούσαν εσφαλμένες εντυπώσεις [για να μην πω ότι ήταν και ανιστόρητα]...
Να συμπληρώσω για το ζήτημα της εκμάθησης της ελληνικής, ότι εκείνες τες εποχές οι άνθρωποι ξεχώριζαν μεταξύ τους στη βάση της θρησκευτικής τους ταυτότητας... Και ένα γνώρισμα των ορθόδοξων Γρισκιανών της Κύπρου ήταν τότε και η γνώση της ελληνικής ...

Χαμάλης είπε...

Άνεφ,
Εντάξει!
Η φράση μου "Οι Οθωμανοί έν αφήναν μιαν κοπελλούαν δικήν μας να γεννήσει κοπελλούθκια που τον άντραν της. Εβιάζαν τες ούλλες" είναι βέβαια υπερβολική τζιαί πολλά προκλητική. Αχώνευτη.
Ξαναδιατυπώνω: Κάποιες εγλυτώναν την!
Είμαστεν οκ; Έτσι καταπίνεται; Τουλάχιστον βκάλλομεν την προγιαγιά μας έξω. Εν μια παρηορκά!

Στα σοβαρά τωρά. Τα μηνύματα μου τούτα έν ήρταν που το πουθενά. Ήταν "συνομιλία" με κάποιον ΑΠΟΕΛ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ στο ποντίκι μπλοκ. Είχαν σκοπόν να δείξουν ότι με την δράσιν της η εκκλησιά, εκατάφερεν τα τζιαί έφερεν τους Οθωμανούς (Τούρκους τους λαλούσιν τωρά) πίσω, από τους οποίους μας είχαν απαλλάξει οι Εγγλέζοι, τζιαί όπως πάει η δράση της ως σήμερα που μιλούμεν, θα χαθεί ούλλη η Κύπρος ανεπιστρεπτή.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Εμέναν τζιαι απασχολεί ΜΕ, αν έτυχε και στην προγιαγιά μου τέτοια απαίσια μεταχείριση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να έχω κι εγώ τουρκικό αίμα στες φλέβες μου [αντί ή εκτός από το γαλάζιο το ελληνικό – αν και στη δική μου περίπτωση κι όπως το έχω ψάξει, ΕΓΩ πρέπει να έχω φοινικοπερσικές καταβολές!]. Μπορεί όμως να ειπωθεί ότι εν «παρηορκά» [κατά κάποιο τρόπο], αν τελικά η δική μας προγιαγιά μας δεν υπέστη βιασμό, γιατί μια τέτοια μεταχείριση αποτελεί μαρτύριο για κάθε γυναίκα!!!

Τελικά τούτο το ΑΠΟΕΛ έχει και «έλληνες χριστιανούς και ορθόδοξους» [γεια σου ρε Χατζιηλιασή Μέγα!], αλλά και «πορτοκαλί θεολόγους» [ο Πιτσιλλίδης ο Αριστεί(ν)δης, με τον οποίο παρεμπιπτόντως ξανασχοληθήκαμε - link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/06/292009.html], πέραν από φασίστες και τουρκοφάγους της πορδής!

Χαμάλης είπε...

Χε χε η μια κουβέντα φέρνει την άλλην.
Πριν καμιάν δεκαρκάν χρόνια, εβρέθηκα σε έναν ιατρικόν συνέδριο με θέμα τες διάφορες κληρονομικές ασθένειες που υπαρχουν στην Κύπρον. Τζιαμέ να δεις. Ευτυχώς οι διάφοροι εθνοκάπηλοι έν επήραν πρέφαν τίποτε.
Την τάδε ασθένειαν με βάσιν την ιατρικήν επιστήμην εκληρονομήσαμεν την που τα γονίδια των σταυροφόρων της τάδε περιοχής!
Την τάδε ασθένειαν με βάσιν την ιατρικήν επιστήμην εκληρονομήσαμεν την που τα γονίδια των σαρακηνών την τάδε χρονολογίαν!
Την τάδε ασθένειαν με βάσιν την ιατρικήν επιστήμην εκληρονομήσαμεν την που τα γονίδια των Αιγυπτίων του δέλτα του Νείλου!
Χαμός φίλε μου! Έν εν μόνον το DNA που μπορεί να αποδείξει την καταγωγήν των σημερινών Κυπρίων, αλλά τζιαί οποιουδήποτε πληθυσμού. Είναι τζιαί οι κληρονομικές ασθένειες. Διότι η κάθε ασθένεια έστω τζιαί με το ίδιον όνομα υποδιαιρείται σε μικρότερες ομάδες με βάσιν κάποια ιδιαίτερα τζιαί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τζιαί με βάσιν τούτα τα χαρακτηριστικά μπορεί να αποδεικτεί μεταφορά γονιδίων που τον έναν πληθυσμόν στον άλλον.
Όποιος νομίζει ότι εν καθαρός Έλληνας ή καθαρός Άγγλος ή Γάλλος, έναν μόνον εν το σίουρον. Εν καθαρός μαλάκας.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,οι...δημοκράτες φίλοι μας του WC,αφού διέγραψαν όλες τις αναρτήσεις μου από το τελευταίο τους ανοικτό παράθυρο,έκλεισαν τις περαιτέρω αναρτήσεις,φοβούμενοι την βλάγκαν μου και τις επαναφορές μου.Επειδή φαίνεται πως οι αναρτήσεις μου κάφκουν τους κι επειδή ξέρω ότι από το μπλογκ σου δεν λείπουν, τις επαναφέρω εδώ για να τις θωρούν τζιαι να σσωπίννουν.Ώσπου να ξανατολμήσουν να ξανανοίξουν το καππάτζιν του βόθρου!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Σε μια νέα έξαρση... δημοκρατικότητας ο βόθρος ξανακατάργησε τις αναρτήσεις!Γιορτάρες μέρες είπαν να αυτοϊκανοποιηθούν χωρίς ενοχλήσεις!
30 Δεκεμβρίου 2010 2:16 μ.μ.

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Αρχιεπίσκοπε-μαϊμού,με ποιο από τα nick σου εμφανίζεσαι τώρα;Γιατί μαλακίες γράφουν πολλοί και δεν ξεχωρίζω τις δικές σου!
30 Δεκεμβρίου 2010 2:19 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

Να σου πω κι εγώ, λοιπόν,ένα δικό σου αστείο:"Γαμώ τη μάνα σου!"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Anef_Oriwn είπε...

Ο διαβόητος Arxiepiskopos – Μαϊμούνας επανεμφανιστεί με το γνωστό υφάκι που ενίοτε έπαιρνε όταν προσπαθούσε να καμουφλάρει τον χυδαιολόγο εαυτό του και να το παίξει υπεράνω! [Κι έλεγα κι εγώ τι να ‘γινε αυτό το πιδί!] Το σχόλιο που άφησε έχει ήδη διαγράφει, πρώτα και κύρια γιατί συνεχίζει να καπηλεύεται το nickname αλλού, [του original Arxiepiskopoυ], και δεύτερον γιατί είναι persona non-grata σ’ αυτό το Blog. Επειδή όμως στο σχόλιο του λέει πολύ ενδιαφέροντα πράματα τζιαι κάμνει σημαντικές παραδοχές, που αποδεικνύουν ότι εshέστη πάνω του [όταν αντιλήφτηκε ότι ο ίδιος είχε αφήσει εκτεθειμένο τον εαυτό του συν τοις άλλοις και ποινικά, με τα βοθρογραφήματα ΤΟΥ – τελικά κόφκει ο νους του!], επαναφέρω τα λεγόμενα ΤΟΥ [στο τελευταίο διαγραφέν σχόλιο ΤΟΥ], για να έχετε υπ’ όψη ΣΑΣ με τι καθίκι έχουμε να κάμουμε ... Φυσικά μπορεί να μην παρουσιάζεται αυτοπροσώπως πλέον ο ίδιος, όμως έχει αμολήσει τα σκυλιά ΤΟΥ δηλ. τους κλώνους ΤΟΥ, για να χυδαιολογούν τζιαι να βκάλλουν τα απωθημένα ΤΟΥ(Σ)!!! Μα ΟΥΛΛΟΙ οι φασίστες εν αγάμητοι σιόρ!!!

Ο/Η arxiepiskopos μαϊμούνας είπε...
αρχιεπίσκοπε τέως την τέχνη σου δεν την κατέχω και πολύ ! είσαι πρωταθλητής στις μαλακίες!! Απλά θυμήσου το επεισόδιο με τον Μ. Κυπριανού !!!
ο λόγος που δε γράφω είναι γιατί κάποιοι δεν ξεχωρίζουν τα αστεία από τα σοβαρά και έχουν προβεί σε καταγγελίες παντού ! δεν είναι λογικό για το τίποτε να μπλέξω με το νόμο. Έκανα το κέφι μου και τώρα που σοβάρεψαν τα πράματα είπα να κάτσω στα αβγά μου μιας κι έχω λερωμένη τη φωλιά μου. Βλέπεις έχει και η μαλακία τα όρια της !!!! άσε που πήρα και προειδοποιήσεις μέσω του ηλ. Ταχυδρομίου μου. Όσο με ποιο όνομα γράφω , συνέχισε να ψάχνεις και ίσως να καταλάβεις. Και άμα καταλάβεις σφύρα μου κλέφτικα!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
30/12/10 6:11 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,υπάρχεις;Σε καλούν εναγωνίως στο μπλογκ σου να πεις για τον καλό καραβοκύρη του Τάσσου!Έπαθες λαρυγγίτιδα χρονιάρες μέρες;Α,πε μας και για τους εδεκίτες που χέστηκαν κατά το πραξικόπμα!Εγώ ξέρω τουλάχιστον ένα που χέστηκε κατά τη σύλληψή του από τους πραξικοπηματίες στη Λάρνακα.Αφού κατά τη λογική σου,επειδή ο μ.Παντελής κέρασε γλυκό καρυδάκι σε πραξικοπηματίες σημαίνει πως όλο το ΑΚΕΛ κερνούσε καρυδάκι,τότε και από το ότι ένας εδεκίτης χέστηκε πρέπει να συμπεράνουμε πως όλη η ΕΔΕΚ χέστηκε.Είμαστε ή όχι στην ίδια λογική πορεία;

Ανώνυμος είπε...

H ωραία Ελληνίς Μικαέλλα Λοΐζου λαλούν οι επίτροποι ποτζιεί στο μπλοκ τους, που εκλείσαν τα σχόλια γιατί νά τους επήεν.

Ε όι τζιαί ωραία Ελληνίς η Μικαέλλα Λοΐζου ρε παιδκιά! Έν τζιαί θέλω να προσβάλω την κοπελλούδαν αλλά . . . εμέναν φαίνεται μου μια ωραιότατη Λιβανέζα. Ξαναδέτε την ούλλοι τζιαί πέτε μου την γνώμη σας.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου έσιει τόσην ομορκιάν πάνω της τζιαί έν εβκήκεν ποττέ της να πει είμαι ωραία Ελληνίς. Τούτη που έν ιμοιάζει καθόλου για Ελληνίς πού ήβρεν τούν' το άππωμαν ούλλον; Άγ-γεια ολάν!

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Μα είσαι τζιαι γιατρός [εκτός που χαμάλης] ρε παρέα;

Κάπου [δεν θυμάμαι που] εσυνάφερες και τη λέξη "χανκοβερ" [hangover] ... Τι ήθελες να πεις;

Anef_Oriwn είπε...

Είπεν ο διαβόητος Arxiepiskopos – Μαϊμούνας σε νέο διαγραφέν σχόλιο του: «... Δυστυχώς παιδιά κάποιοι είναι αγάμητοι όμως κάποιοι άλλοι τον παίρνουν κανονικά ...» - Γιατί άραγε ο “τραυματισθείς αντιστασιακός με Εφεδρικό” αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους «αγάμητους φασίστες». Και τι χούιν είν’ κι αυτό που έχει μ’ αυτούς που «... τον παίρνουν κανονικά ...»; Κάμνει τους μπανιστήρι οξά αποκαλύπτεί δικά του βίτσια;

Χαμάλης είπε...

Άνεφ,
χάνκοβερ έν είπα ποττέ μου. Από κάποιον άλλον θα το δκιάβασες.

Χε χε!
Γιατί στα ιατρικά συνέδρια πάσιν μόνον γιατροί ρε παρέα;
Καβετζιήες έν έσιει;
Χαμάληες που κουβαλούν τα διάφορα ιατρικά χρειαζόμενα (ταιρκαστά Κυπραιϊστί) έν έσιει;
Καθαρίστριες; Αν εππέσει τίποτε χαμέ ποιός εν να το καθαρίσει;
Τζιαί είπαμεν: Τα προσωπικά απόρρητα, εν απόρρητα!

Anef_Oriwn είπε...

Ρε παρέα, gamoto, το γήρας ουκ έρχεται μόνο του!!! Άτε να θυμηθώ τωρά ποιος είπε το «χάνκοβερ»!!!
Έχεις δίκιο για το ποιοι μπορούν να πάσιν στα ιατρικά συνέδρια. Μπορεί να ‘σαι τζιαι γραμματικός καμιάς γιατρίνας!!! Πάντως έλπιζα πως θα ήσουν ψυχίατρος πέρκι τζιαι αναλάβεις τη θεραπεία τούτους τους κατάπελλους τζι αγάμητους φασίστες που μπαίνουν δαμέσα δα, τζι’ άλλον που να βρίζουν τζιαι να ονειρέφκουνται γαμίσια εν κάμνουν!!! Επάθαν της παροιμίας που λαλεί “η αλεπού στο ύπνο της εθώρεν πετεινάρκα”!!! Εν τζιαι κρίμα, κάποιος πρέπει να τους κοιτάξει!

theologos είπε...

Xα,φιλε ανευ εγω ανεφερα το "χαγκοβερ". Ειχα τα κεφια μου,και ειπα να...πειραξω λιγο τους..ακατανομαστους.Για αυτο ανεφερα τη μερα ιδρυσης της Κου-Κλουξ-Κλαν.Αλλωστε ειδη εχουν εκδηλωσει το ρατσισμο τους.Χωρις αστεια τωρα, μπορει πραγματι καποιοι να γιορταζαν,οπως και τα 100 χρονια απο τη γεννηση του Αδολφου και οπως ισως να γιορταζουν και την επετειο της σημερινης μερας.....Χμ,θα 'χει γουστο...

katamutras είπε...

Ρε ε ε ε
Ο Γρίβας εψόφηεν, παρέτα.

Θέλεις αλάτι στην πληγή; Έχω όσον θέλεις!
Αν δεν σε στείλω ψυχιατρείον πόψε, εμέναν να μεν με λαλούν Κατάμουτραν.

Ανώνυμος είπε...

Παιδκιά, κάμετε τον σταυρόν σας. Ο μαϊμούνας εσάλταρεν.
Στα σοβαρά, έχω τύψεις!

theologos είπε...

Ωπα,σιγα ρε μεγαλε, παρακρουση επαθες!
Πολυγραφοτατος βλεπω.
Αλλα παντα στην ιδια "συχνοτητα".
Βαλε και καμια απαντηση..να'χει λιγο ενδιαφερον

Ανώνυμος είπε...

Έλα το μωρο μου, έλα το μωρο μου, έλα ποτζιεί στο pontiki

http://pontiki.com.cy/index.php/2/3866.html

Γράφω τζιαί ποτζιεί τωρά.
Έλα το μωρό μου, έλα!
Έλα να μας πεις τα λοούθκια σου, έλα!

Anef_Oriwn είπε...

Τα 4 τελευταία [πιο πάνω] σχόλια [τρία από τον Katamutra κι ένα από τον Thelogo], αναφέρονται σε διαγραφέντα σχόλια ενός εκ των ττακκουρημένων κλώνων του Arxiepiskopoυ – Μαϊμούνα , του “τραυματισθέντα αντιστασιακού μέλους του Εφεδρικού”, πλην χυδαιολόγου και απολογητή των πάσης φύσεως και παρά φύσεως φασιστών σήμερα [πολύ πιθανόν και του ίδίου φυσικά!] … Δεν εννοεί να καταλάβει ότι είναι persona non-grata σ’ αυτό το Blog και να πάψει να συμπεριφέρεται σαν μωρό παιδί [ο μωρός] που το πήρα το παιχνίδι του τζιαι κάμνει τζιαι τζιείνο το έρμο γινάθκια!
Πάντως ΕΓΩ του εύχομαι από καρδιάς όπως κατα τη νέα χρόνια βρει επιτέλους έναν καλό ψυχίατρο που αν μη τι άλλο καταφέρει να περιορίσει τα ξεσπάσματα του που συνεχώς τον γελοιοποιούν!

theologos είπε...

Πρωτα απο ολα καλημερα σας.
Ανευ οριων, βλεπω διεγραψες τα υβριστικα σχολια.
Μπορεις φιλε μου να μου απαντησεις:
1)πως γινεται να κατηγορηται καποιος, για συγκεκριμενα πραγματα,και να μην προσπαθει να αντικρουσει τις κατηγοριες;
τις παραδεχεται;
2)Ο κυριος που λεει οτι ειναι και του εφεδρικου!!,δεν γνωριζει τιεγινε στις 30 Δεκ. 63;
(αναφερομαι στην οριοθετηση της "πρασινης γραμης")
Μηπως πραγματικα γιορτασαν!!..την αρχη της διχοτομησης;
Γιατι το μονο που εχουν να πουν ειναι ..υβρεις;(που βεβαια ακομα και αυτο ειναι "φτωχο")
Μηπως φταινε τα Ελληνικα μου και δεν αντιλαμβανονται αυτα που λεω;
Αν ειναι ετσι απολογουμαι,θα προσπαθω να ειμαι πιο συγκεκριμενος.

arxiepiskopos είπε...

Ως συνέχεια της χθεσινής μου ανάρτησης στις 7.17 μ.μ,ερωτώ:Μήπως πληροφορήθηκε κανένας σας αν πέθανε κανένας γνωστός εδεκίτης στην Πάφο τελευταία;Δεν μπορώ να εξηγήσω-δυστυχώς-διαφορετικά την απουσία της ΕΔΕΚ Πάφου ακόμα και από το δικό του ιστολόγιο,όπου τον περιμένουμε για να μας εκθέσει την άποψή του για τα περί καλού οιακοστρόφου του Τάσσου για τον Κληρίδη.Τώρα του έμεινε μόνο το άλλο "σοβαρό"... επιχείρημα για το γλυκό καρυδάκι,που αντιστοιχεί με το χεσμένο εδεκίτη της Λάρνακας.Λοιπόν ή θα την κατάπιε ή θα τον κατάπιε(η μαύρη γη
),μη κακόν του!Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες,ενημερώστε με!!!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Theologε,

Το “κοπέλλιν” [ο Arxiepiskopos – Μαϊμούνας] και φασίστας είναι και προβοκάτορας και μάλιστα σε διατεταγμένη αποστολή και με συγκεκριμένες οδηγίες [άξιος ο μισθός του]... Γι’ αυτό και ΔΕΝ θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά!!! Να φανταστείς ότι το πει ου ο λόγος καθαρματίδιο έφτιαξε και δικό του blog όπου έκαμνε αναρτήσεις ειδικά για να βρίζει [χυδαία και αισχρά] κι ΕΜΕΝΑ αλλά δυστυχώς και την ΜΑΝΑ ΜΟΥ! Δείγμα κι αυτό του ήθους ΤΟΥ! Πάντως ΜΟΝΟ ένας που ΠΟΤΕ ΔΕΝ σεβάστηκε τη δικιά ΤΟΥ ΜΑΝΑ, ΔΕΝ σέβεται ΟΥΤΕ τες ΜΑΝΑΔΕΣ των άλλων!!!

Υ.Γ.1:
Αναμένουμε αγωνιωδώς τον “Καζαμία” των “Κοπελιών” του W.C. Blog [και τι θα ΜΑΣ σούρουν], αλλά κάπου ετταππώσαν [εκολλήσαν] φαίνεται!!! Ίσως να εμπλόκκαρεν τον μυαλό τους που τες «ωραίες ελληνίδες»!

Υ.Γ.2:
Arxiepiskopε,
Μην γίνεσαι κακεντρεχής τέτοιες μέρες!
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Η.Β. έφτιαχνε ... βεγγαλικά γι’ απόψε [για την υποδοχή του Νέου Χρόνου] και ήταν πολύ απασχολημένος!!! Δεν είχε χρόνο ν’ ασχοληθεί με «σκουληκαντέρες» και “πράκτορες της Αγρύπνησης”

arxiepiskopos είπε...

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ- ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
"Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ της Αποκλειστικής Οι-
κονομικής Ζώνης μεταξύ της Κυπριακής
Δημοκρατίας και του Ισραήλ αποτελεί
υψίστη εθνική πράξη και εξυπηρετεί στο
έπακρον τα εθνικά συμφέροντα της Λευ-
κωσίας. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να απο-
δοθούν τα εύσημα στον Κύπριο Πρόεδρο
Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος -εκτός των
άλλων- είχε να παλαίψει και με το προ-
σωπικό του ηθικό πρόβλημα, που αφο-
ρούσε την ακραία επιθετικότητα του
Ισραήλ, την κατοχή παλαιστινιακών εδα-
φών και την παραδοσιακή μακροχρόνια
υποστήριξη του ΑΚΕΛ και του ιδίου προ-
σωπικά προς τον δίκαιο αγώνα των Πα-
λαιστινίων. Λόγω των ειδικών αυτών συν-
θηκών η υπογραφή της ΑΟΖ με τη συ-
γκεκριμένη χώρα απαιτούσε τόλμη και
θάρρος και ο κ. Χριστόφιας απέδειξε ότι
το είχε."-PE,ΜΠΑΣ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΓΚΡΙΛΙΖΕΙ ΚΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ;

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,τελικά η ΕΔΕΚ Πάφου...ζει!Τον εντόπισα ...κρυβόμενο στην ΑντιΠαρακμή!Το δικό του μπλογκ το μετέτρεψε από "Μιλάμε εδεκίτικα" σε "Σιωπούμε εδεκίτικα"!

katamutras είπε...

Φίλε μου οι επίντροποι και οι κλώνοι τους είναι εργαζόμενος λαός. Δεν μου φταίουσιν καθόλου. Άφησ' τους να πιαν μαμιάν πακκίραν.
Οι χρηματοδότες τους όμως, θα τα ακούουν κατάμουτρα. Να πληρώνουν για τις πράξεις τους το ανάλογο τίμημα. Μόνον έτσι πιάνουν τόπον τα . . . . καταμουτριλλίκια.

Πρόσεξε όμως, εξαφανιστήκαν ούλλοι γιατί θέλουν να μας παρακολουθήσουν. Τωρά παρακολουθούν. Ξέρεις.