Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση 93/2010* [έκτακτη, ηθικοπλαστική, μεταναστευτική, αντιρατσιστική, αθυρόστομη**, πορνοσατιρική***] – “Βάρτε τους ζώνες αγνότητας****!!!”


Προκαταρκτικές επεξηγηματικές σημειώσεις:
1. * - Το πιο κάτω κείμενο γράφτηκε την περασμένη Κυριακή 12 του Δεκέμβρη.
2. ** - Επιστήνεται η προσοχή σε πουριτανούς, παρθενοπιπίτσες, θεούσες και σιγανοπαπαδιές [όπως ας πούμεν τα “Κοπέλια” του W.C. Blog, ένα πράμα], ότι το κείμενο αυτής της ανάρτησης περιέχει κακές [για τ’ αυτάκια και τα ματάκια τους] λεξούλες, που πιθανόν να τους κάμουν να κοκκινίσουν. Γι’ αυτό προειδοποιούνται για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, όπως ωτασπίδες και γυαλιά ... ηλεκτροκόλλησης ή να την κάμουν από τώρα με ελαφρά πηδηματάκια!
3. *** - Στη λέξη «πορνοσατιρική» το «-τι» το γράφω με ιώτα, [γιατί κάμνω σάτιρες πορνόν – πορνόν], τζι’ όι όπως τα “Κοπέλια” που γράφουν «–τυ» [δηλ. με ύψιλον] τζιαι θέλουν να πουν «πορνοσατυρική», γιατί έχουν συνεχώς στο μυαλό τους, πορνό και σάτυρους!
4. **** - Ζώνη αγνότητας: Το μεταλλικό accessory με το οποίο οι ευγενείς [στις πλείστες των περιπτώσεων] πολεμιστές κλείδωναν και σφράγιζαν κατα τον Μεσαίωνα το ... πουττίν [πιπέρι!] των συζύγων τους, σε μια προσπάθεια τους να εκμηδενίσουν τες όποιες πιθανότητες «τούτες» να απιστήσουν και να τους απατήσουν κατά την [πολύ πιθανή] πολύκαιρη απουσία τους. Οι “αντι-γαμικές” αυτές ζώνες υιοθετήθηκαν κυρίως στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Αγγλία.

********************************
Εισαγωγικό σημείωμα:


Το 2000, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θεσμοθέτησε την 18η του Δεκέμβρη ως την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών,
παραπέμποντας στην ημερομηνία κατα την οποία, το 1990, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την «Διεθνή Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».
Στην Κύπρο ζουν σήμερα περίπου 66,000 μετανάστες προερχόμενοι από τρίτες χώρες, με τους μισούς απ’ αυτούς να είναι οικιακές βοηθοί. [Οι 100,000 περίπου ευρωπαίοι συμπολίτες μας που ζουν στην Κύπρο, με βάση το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, δεν θεωρούνται μετανάστες].
Μεγάλος αριθμός απ’ αυτούς τους μετανάστες [από τρίτες χώρες] είναι κοπέλες. Τούτες οι κοπέλες δεν είναι μόνο οι οικιακές βοηθοί [που προανάφερα]. Υπάρχουν και πολλές άλλες που δουλεύουν κυρίως στα χωράφια, ή και σε φάρμες, αλλά και σε εστιατόρια, μπυραρίες, καμπαρέ και γενικώς σε δουλειές ΔΕΝ τις κάμνουν [για διάφορους λόγους] οι κύπριες. Οι πλείστες απ’ αυτές [τες "αλλοδαπές"] έρχονται [και ζουν] στην Κύπρο [ίσως και για 3-4 χρόνια] μόνες, χωρίς τες οικογένειες τους ή μόνιμη [και εκ της πατρίδος τους – δηλ. ομοεθνική] αντρική συντροφιά. Όμως ακόμα και αυτό προκαλεί [το εν ολίγοις] σκέψεις, προβληματισμούς, αλλά και ακράτεια λόγων σε κάποιους ακραιφνείς ελλαναράδες πολιτικούς μας!
Και σε μια τέτοια περίπτωση θα αναφερθούμε κι ΕΜΕΙΣ πιο κάτω ...

***************************
Προλεγόμενα:

Κοντά στους τόσους [γνωστούς και άγνωστους] ειδικούς πραγματογνώμονες και εμπειρογνώμονες επί του μεταναστευτικού, τις τελευταίες μέρες ΜΑΣ προέκυψε ακόμα ένας. Στην παρέα αυτή [των εδικών μεταναστευτολόγων], περιλαμβάνονται τόσο οι λιγότερο γνωστοί εξ αυτών, όπως είναι οι (γ)ΕΛΑΜ(ε), οι ΚΕΑ(δίτες) [το λογοπαίγνιο με τον ΚΑΙΑΔΑ, (δεν) είναι τυχαίο!] και οι δηλωμένοι εθνικιστές του ΕΔΗΚ, αλλά και άλλοι, πολύ πιο γνωστοί όπως ο Κουλίας [του ΔΗΚΟ], ο Θεμιστοκλέους, ο Μητσόπουλος κι άλλοι από τον ΔΗΣΥ, ο Βαρνάβας [της ΕΔΕΚ], ο Μορφίτης [του ΕΥΡΩΚΟ]. Τελευταίως ΜΑΣ προέκυψε και ο εκ Λεμεσού ορμώμενος βουλευτής Αντρέας Κυπριανού [κι αυτός του ΔΗΣΥ], πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγών. Σε ένα “εμβριθές” άρθρο του υπό τον τίτλο “Νέα επιδοματική πολιτική αντικινήτρων για αλλοδαπούς”, που δημοσιεύτηκε στην “Σημερινή” την Τετάρτη 8 του μηνός [link: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/333767], δίκην αχάπαρου πολίτη υποβάλλει διάφορα χιλιοειπωμένα ερωτήματα, τη στιγμή που κάποια απ’ αυτά έχουν χιλιο-απαντηθεί ... Όντας κυνηγός ο κος Κυπριανού, που προφανώς κάθε Σεπτέμβρη κυνηγά μεταναστευτικά πουλιά [τρυγόνια, δακκανούρες, αρκοπέζουνα], είπε να βάλει κι αυτός το στίγμα του στην ακατάσχετη αντι-μεταναστευτική παραφιλολογία. [Εν τζιαι πληρώνει με φόρο για τούτα που λαλεί, άστε που έχει τζιαι ασυλία] ... Με τα ρητορικά [προφανώς] ερωτήματα τού άρθρου του, [για τα οποία είμαι σίγουρος ότι δεν αναμένει απαντήσεις], προσπαθεί [πιστεύω] να δώσει κατευθύνσεις προς τα που πρέπει να κινηθεί μια αντι-μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση ...
Λόγου χάριν διερωτάται στο ερώτημα του με αρ. 3: «Γιατί δεν εφαρμόζουμε τακτικές ταχείας εξέτασης (fast track), όπως εφαρμόζει η Αγγλία, για σύντομη εξέταση αιτήσεων πολιτικού ασύλου;»
- Μα καλά δεν έχει ακούσει [ο φωστήρας] ότι ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων για παροχή πολιτικού ασύλου έχει μειωθεί κατακόρυφα [και στο ελάχιστο]; Πνεύμα θέλει να πουλήσει;

Στο ψητό:

Όμως εκείνο που ΜΟΥ προκάλεσε πραγματικά πρωτοφανή εντύπωση [αλλά και ειρωνικά χαμόγελα] και ΜΕ συμπούργκισεν [ώθησε] να (συγ)γράψω αυτό το πόνημα είναι το ερώτημα του με αρ. 6.
Θαυμάστε ΤΟΝ: «Είναι γεγονός ότι αλλοδαπές εκμεταλλεύονται το σύστημα και μένουν έγκυες με την άφιξή τους στην Κύπρο;»

Επειδή ο κος Κυπριανού δεν ΜΑΣ δίνει λεπτομέρειες τι ακριβώς θέλει να πει ή και να υποβάλει με το ερώτημα του, αλλά ούτε και καταθέτει προτάσεις [τι θα μπορούσαν να ήταν τούτα τα περιβόητα «αντικίνητρα» για τα οποία απλώς κάμνει αναφορά ο συγγραφέας] για το ξεπέρασμα του “προβλήματος” [όπως θέλει να το παρουσιάσει με το συγκεκριμένο ερώτημα του], θα κάμουμε ΕΜΕΙΣ [ο μεγαλοπρεπής πληθυντικός παρείσφρησε και πάλι στο κείμενο ΜΟΥ!] κάποιους [πονηρούς εν μερει] συνειρμούς [και θα υποβάλουμε με τη σειρά μας και μερικές απορίες] για το τι θα μπορούσε να γίνει, με τες «αλλοδαπές» για να μην μένουν έγκυες. Φυσικά κάποιος μπορεί να πει ότι εκ πρώτης όψεως, η λύση φαντάζει αρκετά απλή... Λαλείτε ο κος Κυπριανού να υπονοεί ότι οι «αλλοδαπές» κατά την εν Κύπρω διαμονή τους πρέπει:
Να απέχουν από συνουσιακές πράξεις, δηλ. να κόψουν το γαμήσι!!!

Προφανώς ο εκ Λεμεσού βουλευτής, στηλιτεύοντας [έστω και με ρητορικό τρόπο] το γεγονός ότι κάποιες «αλλοδαπές» μένουν έγκυες, θεωρεί ότι τέτοια συμβάντα αποτελούν κόλπα [τεχνάσματα] τους, για να παρατείνουν ή και να μονιμοποιήσουν την παραμονή τους στην Κύπρο! Μήπως ο κυρ-Αντρέας θέλει να μας πει ότι η γυναικεία πανουργία τέχνας μηχανεύεται κι ακολούθως κατεργάζεται; Αν μάλιστα ο θύτης που προκάλεσε την εγκυμοσύνη είναι και κύπριος ή έστω και κοινοτικός [και αποδειχτεί αυτό ή και το παραδεχτεί ο ... γαμήσας την «αλλοδαπή» - με συγχωρείτε για το αθυρόστομο λεξιλόγιο μου, αλλά πρέπει να είμαστε περιγραφικοί και να λέμε τα πράματα με τ’ όνομα τους],
τότε μπορεί και το παιδάκι να πολιτογραφηθεί ως κυπριόπουλο [ή κοινοτικόπουλο] και η «αλλοδαπή» μητέρα του [από τρίτη χώρα – Σρι Λάνκα, Φιλιππίνες, Ρωσσία, Ουκρανία, Μολδαβία] να παραμείνει στην Κύπρο. Είδατε το σαΐνι τον Αντρίκκο τι πήγε κι ανακάλυψε;
[Οι αραπού(δ)ες φυσικά και δη αυτές οι κουρουκλιασμένες ή μαντηλοφορούσες, ούτε τολμούν να κάμουν τέτοιες κινήσεις – δεν ξέρω για σκέψεις. «Τούτες» είναι κάτι σαν τον απαγορευμένο καρπό του βιβλικού Κήπου της Εδέμ, για τους κυπραίους. Στην ακραία περίπτωση που συμβεί μια τέτοια εγκυμοσύνη αλλοδαπής εξ Αραβίας με θύτη κυπραίο, το πιο πιθανό είναι, του γαμήσαντα να του ΤΗΝ κόψουν shοιρινά! Δείτε τι γίνεται στη Λάρνακα για τα μμάδκια – έτσι λέμε τώρα το “απ’ αυτό” – μιας παλαιστίνιας. Που ‘σαι να γίνει και το “βέβηλο” ... πήδημα!]
Το πρόβλημα είναι αν ο δράστης [είτε κύπριος είτε κοινοτικός]
- δεν παραδέχεται ότι εν τζιείνος που είναι υπεύθυνος για το φούσκωμα της κοιλιάς της «αλλοδαπής», ή
- έχει γίνει Λούης [λαγός] μετά που έμαθε τα καθέκαστα – θυμάστε τον Λούη στα “Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά”, ή
- αν ή εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα μιας “ξεπέτας” [και ο δράστης έχει χαθεί], ή
- αν η παθούσα πήγαινε γυρεύοντας [για να πληρωθεί το υπό του κου Αντρέα ρηθέν].
Πως θα αποδείξει τότε η παθούσα ότι ο δράστης είναι κύπριος ή κοινοτικός. Με test DNA; Τζι’ αποδεικνύει τούτον το ευλοημένο, αν ο πατέρας εν κυπραίος, βούλγαρος ya άραβας;

Για να αποφεύγονται λοιπόν αυτά τα προβλήματα [αλλά και για μείωση των κινδύνων για μπαστάρτεμα της φυλής μας], κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια προληπτική πολιτική. Μ’ αυτήν την η πολιτική πρέπει να υιοθετηθούν τέτοια μέτρα που να αποκλείουν παντελώς το ενδεχόμενο τέτοιων ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων.
[Φυσικά υπάρχει και η άποψη ότι δια του ζευγαρώματος με ρωσίδες, λευκορωσίδες, ουκρανίδες, μολδαβίδες και της συνεπακόλουθης γέννησης παιδιών συνεπεία αυτών των ζευγαρωμάτων, επιτελούν εθνικό έργο καθώς βελτιώνεται αισθητικά το DNA μας! Βλέπετε μπαίνει πλέον και το σαγηνευτικό ξανθό καθώς και το γαλανομάτικο στη ζωή ΜΑΣ...]

Επανερχόμενος όμως στο κατά Κυπριανού πονεμένο Ευαγγέλιο και στες εγκυμοσύνες των «αλλοδαπών» [από τρίτες χώρες], θα ‘λεγα πως μια καλή πρόταση θα ήταν μόλις οι «τούτες» έρθούν στην Κύπρο και κατεβαίνουν στα αεροδρόμια μας ή τα λιμάνια μας, να περνούν από γυναικολογικό έλεγχο. Θα υπάρχει επί 24ωρου βάσεως ειδική γυναικολογική μονάδα σε κάθε αεροδρόμιο και λιμάνι που θα εξετάζει τες κοπέλες και τους εφαρμόζει πάραυτα νέου τύπου [σύγχρονες] ζώνες αγνότητας. Έτσι θα αποκλείεται το γαμήσι και κατ’ επέκταση και μια πιθανή "αντεθνική" εγκυμοσύνη! Οι ζώνες αυτές δεν θα είναι μεταλλικές [άρα και βαριές] όπως ήταν στον μεσαίωνα, αλλά θα είναι κατασκευασμένες με ειδικές πλαστικές μεμβράνες ενισχυμένες με μεταλλικό δίχτυ για να μην καταστρέφονται εύκολα [από τες «αλλοδαπές» και τους συντρόφους τους]!
Οι ζώνες θα κλειδώνονται με ειδικό κλειδί [master key] που θα φυλάγεται σε ειδική θυρίδα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η θυρίδα με τη σειρά της θα κλειδώνεται με τρία διαφορετικά κλειδιά, ένα εκ των οποίων θα το έχει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, το δεύτερο ο Γενικός Εισαγγελέας και το άλλο η Λειτουργός Μετανάστευσης. Δηλ. για ν’ ανοίξει η θυρίδα [όπου θα φυλάγεται το master key] θα πρέπει να παρουσιαστούν και τα τρία κλειδιά! Έτσι οι πιθανότητες συνουσίας των «αλλοδαπών» μετά κυπρίων ή κοινοτικών και κατ’ επέκταση και της πρόκλησης μιας ανεπιθύμητης [για τον ελληνοκυπριακό λαό] εγκυμοσύνης εκμηδενίζονται!!!!

Στην περίπτωση αυτή όμως [της υποχρεωτικής εφαρμογής στες «αλλοδαπές» από τρίτες χώρες αντι-γαμικών ζωνών – θα λειτουργούν κι αυτές όπως οι αντιπυρικές ζώνες, που έχουν σαν σκοπό την προστασία από την φωτιά!],
υπάρχουν βάσιμοι κίνδυνοι να κατηγορηθούμε ως κράτος από τη Διεθνή Αμνηστία για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γαμίσεσθαι και του αυνανίζεσθαι [καθώς η ζώνη θα στερεί κι αυτή την απόλαυση στις γυναίκες], τζιαι βούρατε να τα σάσουμεν τότες!
[Αυτό το «γαμίσεσθαι» είναι σωστό γραμματικώς; ΕΜΕΝΑ πάντως μου θυμίζει εκείνο «αμύνεσθαι περί πάτρις» του ΡΙΚ1, που είναι άσχετο φυσικά με την κουβέντα μας. Σημ. 18/12/2010 – 3:20 μ.μ.: Ο Arxiepiskopos, ο original, που κατέχει και πολύ καλά την ελληνική, λαλεί πως το σωστό εν το «γαμείσθαι»!] ...


Τελικά κυρ-Αντρέα ΜΑΣ, πολύ προβοκατόρικο το συγκεκριμένο ερώτημα ΣΟΥ! Ήταν ανάγκη να το βάλει κι ΕΣΥ κάτω τζιαι να νεκατώσεις τα χώματα; Σε μεγάλους πελάες [μπελάδες] ΜΑΣ έβαλες! Ειδικά ΕΜΑΣ που πρέπει να υπερασπιζόμαστε ανά πάσα στιγμή και το έργο της Κυβέρνησης ΜΑΣ!

Αφού λοιπόν η χρήση “αντι-γαμικών ζωνών” κρίνεται ως ανελεύθερο κι αντιδημοκρατικό μέτρο, τι πρέπει να κάμουμε, ως συγκροτημένη πολιτεία, για να μην μένουν έγκυες οι «αλλοδαπές»; Έδερα τζιαι ξανάδερα τον νουν ΜΟΥ τζιαι κατέληξα πως πρέπει,
- να ξεκινήσουμε να κάμνουμε ΕΗΔ [Εθνική και Ηθική Διαπαιδαγώγηση – κατάλοιπο του στρατού αυτό!] στους κύπριους άντρες, μήπως τζιαι πείσουμεν τους να προσέχουν [τζιαι να λαμβάνουν προφυλακτικά μέτρα], αν και σε στιγμές (εξ)αψης μαγκώνουν καθώς ξεκινούν να “σκέφτονται” και να λειτουργούν [ΜΟΝΟ] με το ... “κάτω κεφάλι”! Αλλά ας υποθέσουμε ότι πείθουμε τους κύπριους, τι γίνεται όμως, με τους κοινοτικούς; Προνοούν κάτι τα ευρωπαϊκά ιδεώδη επί του θέματος;
- ή να εφοδιάζουμε τες «αλλοδαπές» άμα τη αφίξει τους στην Κύπρο με καπόττους [προφυλακτικά]! Ποια όμως η απόδειξη ότι θα βάζουν τους ερωτικούς τόση συντρόφους να τα χρησιμοποιούν; Τζι’ αν γενεί ο χαττάς το πιο πιθανόν είναι να προφασιστούν ότι έσπασε το λάστιχο λόγω ελαττωματικού υλικού! [Ούτε κι αν εφοδιάζονται με αντισυλληπτικά χάπια υπάρχει η όποια σιγουριά ότι θα τα χρησιμοποιήσουν] ...
Η πιο αξιόπιστη αντισυλληπτική λύση θα ήταν η τοποθέτηση δαχτυλιδιού και να ελέγχονται [οι «αλλοδαπές»] περιοδικά [ας πούμεν κάθε μήνα] μην τυχόν και το αφαιρέσουν! Αλλά τι θα τις κάμει να πηγαίνουν για έλεγχο. Πολύ εύκολο είναι να παίξουν πελλόν!
- ή να δοθούν εντολές στην Αστυνομία να κάμνει αιφνιδιαστικές εφόδους [κυρίως νυχτερινές] στα παραπήγματα και υποστατικά που διαμένουν «αλλοδαπές» για να αποτρέπει ανεπίτρεπτες κι αντεθνικές συνουσίες. Τέτοιες έφοδοι πρέπει να γίνονται και στες “εξοχικές” καλύβες που διαθέτουν οι κύπριοι στα περβόλια τους ή παραθαλασσίως. Όμως και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τες πιάσουν στα πράσα!

Μεγάλο το πρόβλημα ΜΑΣ κυρ-Αντρέα! Τι πήγες και ‘ΣΥ να νεκατωθείς με τα πίτερα! Για να σε φαν οι όρνιχες; Για τ’ όνομα του Θεού, του Γριστού, τζιαι της Παναΐας, τζι’ ούλλων των Αγίων [‘ρσενικών τζιαι θηλυκών], που λαλούν τζιαι οι πιστεύοντες σ’ αυτούς, εν τα παρετάς λαλώ ΕΓΙΩ; Εν πάεις πίσω στην Κυνηγετική Ομοσπονδία, τζιαι να ξανα-ασχοληθείς με τα ... πουλιά [τα πετούμενα – για να μην παρεξηγούμαστε] τζιαι τους λα(γ)ούς;
Τουλάχιστον αν έκαμνες κε Κυπριανού τζιαι καμιά εισήγηση για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η περιλάλητη [από ‘ΣΕΝΑ] «ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΩΝ», ας έπαιρνε το ποτάμι τζιαι τα όσα άστοχα τζι’ ατυχή είπες στο άρθρο ΣΟΥ, αλλά ΕΣΥ τίποτες! Τι θα ‘λεγες, ας πούμεν(τε), να προσφέρεται ως bonus σε κάθε «αλλοδαπή» που ΔΕΝ θα μένει έγκυος το ποσόν το 5000 ευρώ, όταν θα φεύγει δια παντός από την Κύπρο; Ακριβά θα ΜΑΣ στοιχίσει, αλλά έτσι θα ‘γοράσουμε τζιαι τον πελάν. Τζιαι θα μεινίσκει τζι’ η φυλή ΜΑΣ καθαρή!!!

Επίλογος:


ΕΓΩ πάντως, έχω καταλήξει ότι η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι αυτές οι “αντι-γαμικές ζώνες” [έστω κι αν κατηγορηθούμε ως χώρα για παράβαση των στοιχειωδών “γαμικών” ανθρωπίνων δικαιωμάτων των "αλλοδαπών" γυναικών!]. Γι’ αυτό ας βγούμε στους δρόμους με επικεφαλείς τους (γ)ΕΛΑΜ(ε), τους ΚΑΙΑδίτες, τους Κουλίες, τους κυνηγούς του κυρ-Αντρέα, τους Βαρνάβες και τους Θεμιστοκλίδες και να φωνάξουμε όλοι μαζί, πάντοτε με εθνικοπατριωτικό οίστρο [αυτόν που μόνο τους Έλληνες χαρακτηρίζει] για τη σωτήρια της πολύπαθης πατρίδας ΜΑΣ: “Φέρτε τες ζώνες αγνότητας πίσω”! ή “Βάρτε τους ζώνες να μεν ... κάμνουν φίκι φίκι”!!!

Άτε τζιαι πάλε ελαφαζάνεψα!

Anef_Oriwn
Κυριακή 12/12/2010


***************************************
Προσθήκη Υστερoγράφου [Κυριακή 19/12/2010]:
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες Σάββατο από τα Ηνωμένα Έθνη με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, αναφέρεται ότι «... εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες», όπως και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα – [link: http://www.dealnews.gr/kosmos/item/1721-%CE%9F%CE%97%CE%95-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1].
Μα ίνταμ που λαλούν τούτοι σιόρ; Είχε συμφέρον η Κύπρος από τους μετανάστες;

Anef_Oriwn
19/12/2010

18 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"γαμείσθαι" και όχι "γαμίσεσθαι"

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Αrxiepiskopε [original],
Έχεις δίκιο! Είναι το «γαμείν» και το «γαμείσθαι» !
Φένκιου!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εν φυσικόν πράμαν, τες διαμαρτυρίες εναντίον των ξένων γεναικών, να τες κάμνουν οι γεναίτζιες ή οι . . . γεναικοτοί!
Τζιαί ναί! Τούτοι οι εθνικιστές, ρατσιστές, ψευτοπατριώτες, ψευτοπαλληκαράες, εν ούλλοι γεναικοτοί.

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικός! Συμφωνώ με τον αρχιεπίσκοπο για το γαμείσθαι.
Ενα μπόνους του να επιστρέψει ο Κυπριανού στους κυνηγούς, είναι πως θα ξαναρχίσει να τσακώνεται με τον Περδίκη:)
Κάποτε ήμουν τζιαι εγώ μέρος του καφκά!

Anef_Oriwn είπε...

Katamutras,
Έχω την αίσθηση ότι στον λόγο ΣΟΥ και δη στην έκφραση «γεναικοτοί» υποβόσκει ένας λανθάνων ρατσισμός! Κάμε χάζιν να ‘σαι τζι’ ΕΣΟΥ ομοφοβικός [όπως τον Θεμιστοκλέους] ...

Αrxiepiskopε [original] ,
Στη λέξη «γεναικοτοί» το «-κό», εν νεν με ωμέγα που πρέπει να γράφεται, δηλ. «γεναικωτοί»;

*************************
Strovoliotis,
Σε τι συνίστατο ο «καφκάς» ΣΟΥ με τους Κυπριανού και Περδίκη [αν επιτρέπεται];

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ, όπως θα έπρεπε να γνωρίζεις ήμουν ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων (έφυγα τον Μάη του 2004 για ευνόητους λόγους).
Μαζί με τον Περδίκη τσακωνόμασταν με τον Κυπριανού για τους κυνηγούς!

Anef_Oriwn είπε...

Strovolioti,
Όντως αυτό το ‘ξερα ... όμως υπέθεσα ότι αναφερόσουν σε κάτι άλλο!

*******************************
Άσχετον:
Με τη σημερινή επίθεση του κατά της «κυπριακής ιδιοκτησίας λύση», ο κος Αναστασιάδης θέλει υποβάλλει πιο έντονα την θέση του Κόμματος του για Διεθνή Διάσκεψη;

arxiepiskopos είπε...

"γεναικωτός" με ωμέγα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, τζιαί μέναν φαίνεται μου ότι το γεναικωτός εν με ωμέγα. Αλλά γιατί; Ποιός μπορεί να μας το εξηγήσει;

theologos είπε...

Φιλε Ανευ οριων, εχεις εναν μοναδικο τροπο να γραφεις, παρουσιαζοντας με χιουμορ ακομη και τα πιο σοβαρα θεματα.Αλλα μην τους δινεις ιδεες ρε φιλε μου. Μερικοι ειναι αξιοι να τις παρουν σοβαρα και να καταθεσουν ακομη και νομοσχεδιο προς ψηφιση στη βουλη.

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα για το άσχετον, αλλά θα απαντήσω: ακόμα και να έχει δίκιο ο Αναστασιάδης (που έχει), δεν το κάνει για αυτό τον λόγο. Ο άνθρωπος έχει εκλογές να κερδίσει, και δεν έχει κανένα λόγο να ταυτίζεται ή να βοηθά ένα δειλό, ανεπαρκή και καθόλου συνεργάσιμο Χριστόφια.

Anef_Oriwn είπε...

Katamutra,

Τα επίθετα σε «-ωτός» [καμαρωτός, αγκυλωτός, τριχωτός, γεναικωτός] γράφονται με ωμέγα!

**********************
Αrxiepiskopε [original] ,

Εν τζιαι πρόσεξες που ο συνονόματος ΣΟΥ ο Μαϊμού-νας εχάθηκε που την πιάτσα; Τζιαι τα κλωνάκια του γράφουν πλέον [τουλάχιστον στο Blog μου] ανώνυμα και σε greeklish; Ίντα πάει να πει, λαλείς;

**************************
Φίλε Theologε,

Η άποψη ΣΟΥ ότι «Μερικοι ειναι αξιοι να τις παρουν σοβαρα ... [τες ιδέες ΜΟΥ] ... και να καταθεσουν ακομη και νομοσχεδιο προς ψηφιση στη βουλη», μ’ έχει προβληματίσει τα μάλα! Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψη τες συμμαχίες που δημιουργούνταν στη Βουλή για “σταύρωμα” κοντυλίων κατα την πρόσφατη ψήφιση των προϋπολογισμών, καθόλου παράξενο ο κυρ-Αντρέας ο Κυπριανού να θέση την άποψη ΜΟΥ για τη χρήση «αντι-γαμικών ζωνών» για ψήφιση από την Βουλή. Και τότε να δείτε πως θα μεγαλουργήσει και πάλι η συμμαχία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΡΩΚΟ-Οικολόγων! Λες να γυρίσουν σε μπούμερανγκ τα όσα έγραψα;

**************************
Strovolioti,

Με το Άσχετον δεν απευθυνόμουν κατ’ ανάγκη σ’ ΕΣΕΝΑ, αλλά την ώρα που το έγραφα, εσχολίαζα κάτι που ΕΣΥ είχες γράψει, ενώ είχα συνάμα και την τηλεόραση ανοιχτή με τον Αναστασιάδη να λέει τα δικά του σε σχέση με την «κυπριακής ιδιοκτησίας λύση». Όμως ρε παρέα, αν θέλουμε να ‘μαστε διαλεκτικοί [και να μην πετάμε συνθήματα όπως τους “άλλους”], δεν θα ‘πρεπε να τεκμηριώσεις κιόλας πως ο Χριστόφιας είναι «...ένας δειλός, ανεπαρκής και καθόλου συνεργάσιμος …», για να μπορούμε, αν μη τι άλλο, να κάμουμε και συζήτηση;

arxiepiskopos είπε...

Ννα του πήεν,λαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Τεκμηρίωση; Μα για τα αυτονόητα; Νομίζω έχω αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα στο ιστολόγιο μου, αλλά συνοπτικά:

Καθόλου συνεργάσιμος: σχεδόν δυο χρόνια τον στήριζε ο Αναστασιάδης, σε αντίθεση με τους επίσημους συνεταίρους, και δεν έκανε *μισή* κίνηση εκτίμησης.
Ανεπαρκής: έχει απέναντι του τον Ερογλου, και δεν κατάφερε να δημιουργήσει έστω και εικονική αίσθηση πως έχει το επάνω χέρι – και δεν αναφέρομαι πλεον σε λύση, αφού έκαψε την ευκαιρία που είχε με τον Ταλάτ. (Τα σημερινά, αισιόδοξα δημοσιεύματα που συμπίπτουν με την εγχείρηση του Ερογλου εξαιρούνται!).
Δειλός: πολλές φορές (όχι όλες) μιλά ακόμα με την παρωχημένη Τασσική ορολογία, και βάζει πιο ψηλά τα βαρίδια της συντήρησης μιας αλλότριας συγκυβέρνησης παρά να πάρει μπρος και να αφήσει πίσω του τους απορριπτικούς κκιλίντζιρους!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Strovolioti,

Στα σύντομα μερικά λόγια και σχόλια σ’ αυτά που γράφεις τζιαι λαλείς για τον Πρόεδρο:
1. Λες: «Καθόλου συνεργάσιμος: σχεδόν δυο χρόνια τον στήριζε ο Αναστασιάδης, σε αντίθεση με τους επίσημους συνεταίρους, και δεν έκανε *μισή* κίνηση εκτίμησης.» - Καλά τα λαλείς, «... τον στήριζε ο Αναστασιάδης ...», άτε τζι’ ο Πουργουρίδης [πριν να κλώσει], τζι’ Στυλιανίδης! Ο υπόλοιπος “Συναγερμός”, προεξάρχοντος του Πρώτου Αντιπρόεδρου, [του Φούλη ντε], που ακατάπαυστα του έβαλλε [από την αρχή της Προεδρίας] για κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Τι είδους στήριξη ήταν αυτή; “Να σε κάψω Γιάννη μου τζιαι να σου βάλω μίξαν”;

2. Γράφεις: «Ανεπαρκής: έχει απέναντι του τον Ερογλου, και δεν κατάφερε να δημιουργήσει έστω και εικονική αίσθηση πως έχει το επάνω χέρι ...» - Διαφωνώ μαζί ΣΟΥ!!! Αντίθετα με τες προτάσεις για την Αμμόχωστο αποκαλύφτηκε η αδιαλλαξία της Τουρκίας. Ασχέτως του αν οι φίλοι και συνεταίροι μας Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ρίξουν την Τουρκία. Και είναι οφθαλμοφανές στο μέσον κύπριο ότι ο Έρογλου είναι εντελώς αδιάλλακτος.

3. Επίσης λαλείς: «Δειλός: πολλές φορές (όχι όλες) μιλά ακόμα με την παρωχημένη Τασσική ορολογία, και βάζει πιο ψηλά τα βαρίδια της συντήρησης μιας αλλότριας συγκυβέρνησης παρά να πάρει μπρος και να αφήσει πίσω του τους απορριπτικούς κκιλίντζιρους!» - Ρε φίλε δεν θα ρωτήσω σε τι συνίσταται αυτή η «παρωχημένη Τασσική ορολογία», όμως μιλάς σάμπου τζιαι εν ι-ξέρεις πως παίζεται το πολιτικό παιχνίδι στην Κύπρο, δηλ. ότι εν απαραίτητες οι συμμαχίες. Τζιαι τι θα γινόταν αν άφηνε «..πίσω του τους απορριπτικούς κκιλίντζιρους!» ... Να μην γίνουν προσπάθειες για να εξευρεθούν τρόποι συνέχισης της συνεργασίας, μια και ήταν και με τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που εκλέγηκε Πρόεδρος; Να μείνει μονός του; [Για την αξιοπιστία του ΔΗΣΥ μίλησα στο σημείο 1].

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,
Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε ένα πίγκ - πόγκ απόψεων και επιχειρημάτων, τα οποία έχουν σίγουρα και τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.
Συνοπτικά πιστεύω πως ο πρόεδρος απέτυχε να αξιοποιήσει τη διαδικασία, απέτυχε να αξιοποιήσει τον Ταλάτ, απέτυχε να αξιοποιήσει τον Αναστασιάδη. Και γνωρίζεις πως δεν είμαι από εκείνους που τους χαροποιούν όλα αυτά.
Περισσότερα εδώ (από τις 16 του Φεβράρη):
http://strovoliotis.wordpress.com/2010/02/16/

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2vSF62MWvVc

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε,
Μάλλον σε λάθος post έδωσες το link για τους βιασμούς ελληνοκυπρίων κοπέλων από τους τούρκους [κατά την τουρκική εισβολή], πέραν του ότι η αναφορά ΣΟΥ είναι εκτός θέματος ... Εγώ αναφέρτηκα [στην αναρτηση μου με αρ. 95/2010 και link:http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/952010.html]στην γενικευση του φαινομένου των βιασμών που κατά τον σχολιογράφο Χαμάλη γίνονταν στην Κυπρο κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας. Πως ΕΣΥ πήγες στο 1974 και μάλιστα σ' αυτΉν την ανάρτηση ΜΟΝΟ ΕΣΥ ξέρεις!