Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση 92/2010 [ουρανοκατέβατη, σύντομη, τραγουδιστική, θηλυκιά, αφιερωματική, συγκρουσιακή, αλλά και ρομαντική]* – (Το) ΡΟΖ** (στη Ζωή ΜΑΣ!)...


[Άσχετο και σιβυλλικό:
Κι ΕΜΕΙΣ το βιολί ΜΑΣ! Συνεχίζουμε ατάραχοι, ακάθεκτοι τζι’ απτόητοι με νέα θέματα!]

Επεξηγηματικές σημειώσεις
1. * - μεταφορικά θα μπορούσε [ένεκα του ροζ] να ήταν και ιδεολογικοπολιτική
2. ** - Link: http://www.youtube.com/watch?v=xzobxrK8pbU

Ροζ
Στίχοι:
Μηλιώκας Γιάννης
Μουσική: Μηλιώκας Γιάννης
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Μηλιώκας & Αφροδίτη Μάνου (Ντουέτο)

{Οι ατάκες με γαλάζιο χρώμα είναι τ' αρσενικού παρτενέρ, εκείνες με κόκκινο του θηλυκού, ενώ οι άλλες με ροζ ανήκουν και στους δύο! Μέσα σε αγκύλες και με italics είναι οι αναπροσαρμογές που ΕΓΩ έχω κάμει στους στίχους - το ανάλογο χρώμα παραπέμπει και στο φύλο του επηρεαζόμενου από τις αναπροσαρμογές} ...

“Πάντα ονειρευόμουνα ένα ανοιχτό τζιπάκι
[Πάντα ονειρευόμουνα να 'μαστε σ' ένα συνεχές ταξιδάκι]

μόνο αυτό μας έλειπε, τώρα τι να σου πω
πάντα γκρινιάρα ήσουνα κι αγύριστο κεφάλι
κι εσύ είχες την απαίτηση να σε υπηρετώ
(Εγώ;)
[Εγώ; ΠΟΤΕ!]

Ήθελα στην ντουλάπα μου να υπάρχει μία τάξη
[Ήθελες στους χώρους μου να υπάρχει μία τάξη]
ήθελα στην ντουλάπα μου να γίνεται χαμός
[ήθελα στο σπίτι μας να μην γίνεται χαμός]
παλιές φωτογραφίες μου θα ‘θελα να ‘χες κάψει
[παλιές συνήθειες μου θα ‘θελες να ‘χα κόψει]
μπροστά στους ξένους θα ‘θελα να ‘σαι πιο σοβαρός

Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα
τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά μου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ

Ήθελα στα γενέθλια να μου ‘φερνες λουλούδια
ήθελα στα γενέθλια μόνος μου να τα πιω
[ήθελα στα γενέθλια με παρέα έξω να τα πιω]
να με γλυκονανούριζες τα βράδια με τραγούδια
άσε με πήγε τέσσερις θέλω να κοιμηθώ
[και να μη μου λες, άσε με είναι δώδεκα, θέλω να κοιμηθώ]

Κοίτα καλέ που έμπλεξα θα σκάσω απ’ το κακό μου
πάνω που ετοιμαζόμουνα το ίδιο να σου πω
βρε αν δε σ’ ερωτευόμουνα θα ‘κανα το δικό μου
εγώ να δεις τι θα ‘κανα, μα έλα που σ’ αγαπώ

Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα
τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά μου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ”


Anef_Oriwn
14/12/2010

14 σχόλια:

Κομμουνιστής είπε...

Εγώ προτιμώ το μπορντώ :)

http://www.youtube.com/watch?v=OcdKgTA6d0Q

Άνευ, εθκιάβασα το σχόλιο σου για το σοσιαλισμόν που εγνωρίσαμεν στο proletariakon ( http://proletariakon.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html ) τζιαι εενα σου απαντήσω αύριον.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Ωραίο είναι και το “Μπορντώ” – πλάκα έχει!!!
Μ’ αυτό τ’ όνομα [Μπορντό] δεν έχει και κρασί;

Disdaimona είπε...

Ανευ,

προτείνω να ανοίξουμε ενα συμμετοχικό μπλογκ. Θα το ονομάσουμε "Το ροζ φουρό". Σκοπός του μπλογκ θα είναι να περνούν όλοι οι φουρό ροζ φασιστομαμούχαλοι να βρίζουν ανελεητα όσο θέλουν. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε θα είναι να βάζουμε καθημερινά ανάρτηση μιας λέξης: ΚΟΚΚΙΝΟ.

Δεν θα απαντάμε στα σχόλια,ούτε θα ασχολούμαστε.

Καλημέρα!

Aceras Anthropophorum είπε...

Η φθορά είναι μια μόνον που τες διαστάσεις της ζωής. Έχει τζιαι εσσωτερικές δυνάμεις που της επιτρέπουν ανατροπές που κάμνουν την φθορά δευτερεύουσα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Άτε τζιαι φύε τζιαι τούτον το συναξάριν πουπάνω που τα σχόλια που κάμνει ρύπανση του χώρου. Άμα θκιαβάζω το μπλόγκ σου που το τηλεφωνούι πκιάννει τρεις σελίδες μέχρι να φτάσω στο σημείο των σχολίων.

Anef_Oriwn είπε...

Ότι πεις Aceras! [Το συναξάρι καταργήθηκε!] Πάντως ΕΓΙΩ εν κάμνω χρήση των τελεφωνουθκιών [ακόμα]...

Για τες φθορές και τες εσωτερικές δυνάμεις κάποια άλλη στιγμή που θα έχω έμπνευση και παρόρμηση!

Anef_Oriwn είπε...

Να ενημερώσω [αν και εν να θυμώσει πάλε ο παρέας ο Aceras – αλλά έχει πλάκα, gamoto!] το φασιστούιν που γράφει σε greeklish τζι’ Ανώνυμα [άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς, “αλλά shύλλον πλύννεις, shύλλον λούσεις πάλε shύλλιες εν να βρωμεί”], να μην βιάζεται και τα πράματα έχουν πάρει τον δρόμο τους... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! Εκείνος γιατί βιάζεται; Άραγε σου όμως γιατί σταμάτησε να γράφει με nick και γράφει ανώνυμα πλέον; Προφανώς έκαμεν τα πάνω του! Και διερωτόμουν κι εγώ γιατί βρωμάει σκατίλα το Blog όταν υπάρχει μέσα δημοσιευμένο δικό του σχόλιο! Γι’ αυτό κι ΟΛΑ του τα σχόλια [όπως και των άλλων κλώνων του Μαϊμούνα] ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!!

Α, και χαιρετισμούς σ’ αυτήν την Έμιλυ! Άλλη εμμονή ΣΟΥ κι αυτή; Πάντως αν είναι εθνικάφρονη, σίγουρα θα φορά γαλανόλευκες σωβρακοφανέλλες!

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Ενδιαφέρουσα η εισήγηση ΣΟΥ!!! Θα τη δουλέψω λίγο στο μυαλό μου και θα επανέλθω με συγκεκριμένες εισηγήσεις! Πάντως πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη ΜΑΣ και τα ερωτικά στερητικά σύνδρομα με τα όποία διαχρονικά χαρακτηρίζονται οι «ροζ φασιστομαμούχαλοι». Ας πούμεν, ο Ανώνυμος με τα greeklish, για τον οποίο έκαμα αναφορά πιο πάνω [και του οποίου έχω διαγράψει τα σχόλια] συνεχώς παραμιλά για «roz h kokkino stringaki» ή για «to mavro to stringaki»... Ε, ρε πλακές!!!

Anef_Oriwn είπε...

Άσχετο:
Τρομερός ο Κατσουρίδης απόψε στο φινάλε της συζήτησης στη Βουλή για τους προϋπολογισμούς!

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΟΛε,
Θες να πεις ότι η Εκκλησία θα ΜΑΣ σώσει βγάζοντας ΜΑΣ από την κρίση; Πως;

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

Η Ορθόδοξη Eκκλησία στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές όρθια δίπλα στον Ελληνικό λαό, όταν τα πολιτικά λαμόγια έσπευδαν να γλυτώσουν περιουσίες και το τομάρι τους.

Αυτό θα διαβαστεί σε όλες της εκκλησίες της Ελλάδος την Κυριακή, εκατομύρια άνθρωποι θα ακούσουν από επίσημα και υπεύθυνα χείλη, ότι στην Ελλάδα έχουμε κατοχική κυβέρνηση δοσιλόγων πολιτικών.

Αυτό που αποσιωπούν τα Μέσα μαζικής αποπληροφόρησης οι λαμογιοσυνδικαλιστές και κυρίως ο ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ με την ονομασία βουλή.

Ήδη έχουν δραστηριοποιηθεί παντού οι Μητροπόλεις να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στις χιλιάδες οικογένειες των ανέργων και των ανθρώπων που έχουν πέση θύματα των πολιτικών (και σ αυτούς βάζω και τους δημοσιογράφους και τους συνδικαλιστές αλλά και τους πολιτικούς ΟΛΩΝ των βαθμίδων), ελπίζω ο στρατός να δείξει την ανάλογη υπεύθυνη στάση και να σταθεί στο πλευρό του λαού καθαρίζοντας όλα τα πολιτικά σκουπίδια που κατάκλεψαν τον τόπο.

Anef_Oriwn είπε...

Ακόμα μια έκτακτη και αναγκαία παρέμβαση μου για να πληροφορήσω τον “Ανώνυμο” [ιμίshι μου] θαυμαστή μου [δεν παραλείπει να ΜΑΣ επισκέπτεται 2-3 φορές την ημέρα!], για κάποια σημαντικά για την πάρτη του ζητήματα ...

Κατ’ αρχάς «τούτος» εshέστη πάνω ΤΟΥ [εξ ου και η βρώμα που αναδύεται όταν διαβάζετε τα σχόλια ΤΟΥ], γι’ αυτό και γράφει πλέον ανώνυμα και σε greeklish. Βουρά μάλιστα να ψάξει τζιαι να ερευνήσει σε Αστυνομίες τζιαι Εισαγγελίες, αν υπάρχουν καταγγελίες για ηλεκτρονικές παρενοχλήσεις. Εγώ θα ΤΟΝ συμβούλευα να ΜΗΝ αγχώνεται [γιορτάρες μέρες που μας έρχονται] και να ηρεμήσει! Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις και αποτελέσματα. Διερωτούμαι γιατί βιάζεται. Λαλείτε να τον εφάεν η αγωνία τζιαι το άγχος επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά του;
Όπως και να ‘χει όμως, εγώ θα ‘θελα επίσης να τον ενημερώσω και για τα ακόλουθα, που καμώνεται [προφανώς] πως δεν τα ξέρει ή που νομίζει πως γενικά ο υπόλοιπος κόσμος εν αχάπαρος τζιαι για στοιχειώδη πράματα που αφορούν το internet [τζιείνος ξέρει τα ούλλα!]:

1. Δεν έχει βρίσει χυδαία κι ασύστολα [κάτι που συνεχίζει να κάμνει] μόνο ΕΜΕΝΑ, αλλά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος.
2. ΚΑΝΕΝΑΣ απ’ όσους γράφουμε και επικοινωνούμε στο διαδίκτυο είναι στην ουσία [και τη πράξη] Ανώνυμος, έστω κι αν γράφουμε ανώνυμα. Υπάρχουν τα λεγόμενα IPs, μέσω των οποίων μπορεί να εντοπιστεί ο παροχέας και από που συνδεόμαστε και επικοινωνούμε.
3. Το γεγονός ότι μπορούμε να επικοινωνούμε [και πάλι ανώνυμα] από internet café ή από αλλού [τρίτα μέρη] μπορεί να μας παρέχει κάποια ασφάλεια, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι διάφοροι υβριστές, έχουν παρουσιαστεί και με λογαριασμούς του Blogger ή ΜΑΣ έχουν στείλει και emails. Και τα δύο αυτά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη ταυτοτήτων!

Τελεία [fullstop].

Anef_Oriwn είπε...

ΑΙΟΛε,
Εμπρός λοιπόν για μια νέα “Απριλιανή Επανάσταση” μετά των ευλογιών της Εκκλησίας!

Anef_Oriwn είπε...

Χεχεχε!!! Ο Ανώνυμος προσπαθεί να ΜΑΣ αντικρούσει και να ΜΑΣ πείσει για τα δικά ΤΟΥ!!! ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΥΜΑΣΤΕ!!!