Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Ανάρτηση 4/2009 (φυσιολατρική - συνεχεία από την προηγούμενη) – Εικόνες από την ανοιξιάτικη Φύση (Μέρος Ββου – εικονογραφημένο)!

[Λόγω του ότι τελικά ΔΕΝ τα κατάφερα να αναρτήσω - στο προηγούμενο post - φωτογραφίες – που έκανα τις τελευταίες μέρες - με ανοιξιάτικες εικόνες στις συγκεκριμένες θέσεις που ήθελα, προχωράω σε ένα έκτακτη έκδοση για να δημοσιεύσω μερικές εδώ].


1. Καταπράσινο λειβάδι ιδανικό για βοσκή αλλά και για ξάπλα - και στο βάθος δέντρα



2. Πράσινο με στίγματα κίτρινου χρώματος.



3. Πρασινο-λουλουδάτο χωράφι.

4. Ανθισμένες "λαψάνες" (άμα λάχει τις τρώμε κιόλας)


5. "Λαμπάδες" ή "Οξυνούθκια" (και καλή όρεξη).


6. Κυκλάμινα ή "πεζουνούθκια" (πάνω στα "κάκκαφα" κι ανάμεσα στα "μαζιά" τζιαι τες "αναδρήκες").



7. "Ματσικόρια" (ή "μιτσικόρια") στην άκρη του δρόμου κι ανάμεσα στα σπαρτά.



8. Πολύχρωμες "Μαυρομμάτες"

Anef_Oriwn
Κυριακή 8/2/2008

********
UPDATE 13/2/2009:

Σήμερα το πρωί είδα και τα πρώτα χελιδόνια – τους φτερωτούς ενοίκους των χελιδονοφωλιών που βρίσκονται στο τταβάνι της βεράντας του σπιτιού μας. Άκουσα τα κελαηδήματα τους πρωί πρωί κι ανοίγοντας τα φυλλαράκια της μπαλκονόπορτας τα εντόπισα να κάθονται στα σύρματα της Ηλεκτρικής. (Φέτος θα αναρτήσω και φωτογραφίες – αφού έμαθα κι αυτό το κόλπο – από την όλη ζωή και δραστηριότητα τους).

Anef_Oriwn
Παρασκευή 13/2/2008


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε τζαι χέι ρε Ασέρα#2 μου. Άσχετη απορία εν άππαρος του σατανά ή άγγελος του σατανά?(τζιύνο το σκαρνοειδές έντομο)

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Εν τζιαι ξέρεις, ίσως τζιείνο που υπονοείς (ότι δηλ. εκόλλησα τα χούγια του Aceras) να οφείλεται στο γεγονός ότι κάποτε επίναμε που το ίδιον νερό (με τον Aceras)!

Τώρα για «σκαρνοειδές έντομο», που λαλείς, εν τζιαι κατάλαβα ακριβώς ποιο έχεις υπ’ όψη σου, αλλά ένα που ξέρω εγώ λαλούν το “άππαρο της Παναΐας”!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 9/2/2009 – 3:18 μ.μ.

stalamatia είπε...

Ανεφ πρέπει να έβρεξε καλά εκεί που έβγαλες τις φωτογραφίες,είναι πολύ ωραίες .Εκατάλαβα ποιες είναι οι μαυρομάτες τωρά που είδα τη φωτό ,αλλά δεν θυμάμαι πως τις λέγαμε εμείς.Ζήλεψα που είδες αυτές τις ομορφιές.Η Κύπρος είναι πολύ όμορφη όταν είναι έτσι.

stalamatia είπε...

Είναι οι λαλλέδες!!!!!!.χα χα χα

Unknown είπε...

Άντε βρε παιδί μου, μου δημιούργησες μια ανάγκη για βόλτα στις εξοχές, τι να σου πω....! Νασαι καλά :-)))

Sike είπε...

έκαμες τζείνο που ονειρεύκουμαι εδώ και μέρες! όποτε κόψω στη φύση, έν έχω φωτογραφική!

Anef_Oriwn είπε...

Stala(g)matia,

Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι λαλλέδες είναι ελαφρώς πιο ψηλά λουλουδάκια;

******
PolitisPittas,

Καλές βόλτες! Η εξοχή είναι πανέμορφη! Τα πάντα έχουν πρασινίσει (και το Πρωτάθλημα τον Μάη)!

******
Saik,

Θα βρεις χρόνο να κάνεις και συ φωτογραφίες! Έχεις άλλα στο μυαλό σου τελευταία και ίσως ξεχνάς! (Αντί να πάρεις το δεινοσαυράκι ΣΟΥ στην εξοχή και στον καθαρό αέρα, το πήρες μέσ’ τα τσιάρα!).

Anef_Oriwn
Τρίτη 10/2/2009 – 6:32 μ.μ.

stalamatia είπε...

Δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος ,οπως και νάχει είναι πανέμορφα.

Diasporos είπε...

Έβαλες εικονικές, αρχέτυπες φωτογραφίες που θυμίζουν παιδικά χρόνια τζιαι θα με κλαμουρίσεις με τες παλλούρες τζιαι τα ματσικόριδα, πέ μου είδες τίποτε ριζόνια;; (ή μάγκαλλους , σε άλλα χωρκά) Έν επέρασα φεβράρη στην κύπρο εδώ τζιαι 17 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

O kosmos kegetai k to mounni ksirizetai

Anef_Oriwn είπε...

Διάσπορε,
Σε χαιρετώ!

Τα “ριζόνια” δεν ξέρω τι είναι (μπορεί τζιαι να ξέρω γιατί ίσως εμείς τα λεμε αλλιώς).
Οι “παλλούρες” ‘κόμα να βκάλλουν φύλλα. “Μάγκαλους” (ή “πάγκαλους” όπως τους λαλούμεν εμείς) έχω δει όπως τζιαι “καφκαρούες” (αγριαγκινάρες).
Προχτές επήα στρατόν (ως έφεδρος – επήραν μας για βολή) [άλλη ιστορία τζιαι τούτη], τζι’ ο χώρος εκεί στο πεδίο βολής (όπου εσύραμε ττουφετσιές με τα όπλα που έχουμε έσσω μας – εγιώ που τες 10 σφαίρες έβαλα ΜΟΝΟ μια μέσ’ τον στόχο, αλλά εν εμαράζωσα ΚΑΘΟΛΟΥ), που λαλείς ο χώρος τζιαμέ ήταν γεμάτος με “καφκαρούες” τζιαι “μαυρομμάτες”, ενώ κάποιοι συνάδελφοι έφεδροι εσυνάξαν τζιαι “αγρέλια”! (Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, που λαλούσιν ...)!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 12/2/2009 – 3:09 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε/Ανώνυμη,

“… O kosmos [κυριολεκτικά] kegetai [δυστυχώς] ...”, στην Αυστραλία και μεταφορικώς σχεδόν παντού (Αφρική, Γάζα, Ιράκ, Αφγανιστάν, Νότια Αμερική). [Και η Κύπρος καιγόταν (κυριολεκτικά) πριν περίπου δύο χρόνια – στην πυρκαγιά του Σαϊττα – αλλά και στην Ελλάδα, πάλι περίπου τότε].
Το λαμπρόν κρούζει τζιαμέ που ππέφτει!

“… k [αν] to mounni [αφού δεν έχει άλλες έννοιες] ... ksirizetai …”, το κέφι του κάνει και την αισθητική και αισθησιακή του εικόνα κοιτάζει και φτιάχνει! (Παλιά και εξ όσων έχω ακούσει, “to mounni” χτενιζόταν, αλλά φαίνεται έχουν αλλάξει τα κομμωτικά ήθη! (Φυσικά τα μουσουλμανικά Mounnia ανέκαθεν ήταν έτσι ...).

Πάντως αν κάποιος/κάποια αδυνατεί και ΔΕΝ μπορεί (μέσα από την καθημερινή πίεση της ζωής) να χαρεί ή έστω να εκτιμήσει την ομορφιά της ανοιξιάτικης Φύσης και τον ερωτισμό που εκπέμπει είναι κρίμα! Κι όταν ΔΕΝ μπορεί να το κάνει αυτό, φυσικά ΟΥΤΕ και μπορεί να εκτιμήσει την αισθητική και αισθητή διαφορά) μεταξύ ενός ξυρισμένου κι ενός αξύριστου mounniou!!!

Υ.Γ.: Αυτή περίπου την έκφραση την είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ κάποτε σε μια παρέμβαση μου σε κάποιο post άλλου blog, αλλά το κλίμα και το πνεύμα ήταν διαφορετικό εκεί – ίσως να το θυμάται η Ανώνυμη και γι’ αυτό έκανε αυτού του είδους την παρέμβαση!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 12/2/2009 – 3:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ήρτεν η άνοιξη!! ένα πικνικ πάει τωρά..

Meropi είπε...

Αχ Άνευ Ορίων μου,
μου θύμισες τον Καραβά μου!!! Με τα κυκλάμινα του, τα ματσικόριδα του, τα λουλουδάτα χωράφια του!!!!! Να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

re anrf orion ama kartalaveis esi thn aisthtiki tou mounniou ise tzie megalos gamosiiistis

ρίτσα είπε...

έξω στη φύση της κύπρου

έντα όμορφα

λαλέςδες ναι

θέλουμε κι άλλο