Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανάρτηση 153/2012!!!! [«προ του τέλους», αντι-μνημονιακή, προβληματιζόμενη, (δι)ερωτηματική, (επι)κριτική] - «Τι [πρέπει] να κάνουμε;» (Μέρος 1ον)… Και μερικά παραλειπόμενα από μια τηλεοπτική συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού…


Δίκην εισαγωγής:
«Σαν ναυαγός που ονειρεύεται καράβια
κρατώντας τη φωτιά του ζωντανή
ψάχνεις ακόμα στον ορίζοντα σημάδια
που θα σε φέρουν πάλι πίσω στη ζωή»…  

*********************
Προλογικά:
Όπως έγραψα και στο κυρίως κείμενο της προ-προηγούμενης ανάρτησης μου [με αρ. 151/2012] «Προσωπικά δεν είμαι ούτε happy, ούτε και ευτυχής γι’ αυτήν την κατάληξη!» [δηλ. να υπογραφεί από την Κυβέρνηση Χριστόφια μνημόνιο]… Η αμήχανη στάση του Κόμματος απέναντι στο ενδεχόμενο υπογραφής «ενός επώδυνου και σκληρού για τους εργαζόμενους μνημονίου» [για να χρησιμοποιήσουμε και τα λόγια του Πάμπη  Κυρίτση της ΠΕΟ] και ο προβληματισμός για τις συνέπειες από τυχόν απόρριψη του, υποβάλλουν ότι υπάρχουν σκέψεις για αποδοχή ή έστω ανοχή του μια και επετεύχθησαν σημαντικές [όπως λέγεται] βελτιώσεις σ’ αυτό…
Εγώ, δεν θα μπω τώρα σ’ αυτήν την συζήτηση, αν δηλαδή, υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια, ή σκληρά και ήπια. [Είναι δεδομενο ότι ούλλα επηρεάζουν αρνητικά -και οικονομικά κι αγωνιστικά- τους εργαζόμενους. Για το τί περιλαμβάνεται στα μέτρα, ρίξτε και μια ματιά εδώ]… Προχτές πάντως, έκατσα και έγραψε πρόχειρα στην κκεττάπα [ένα τετράδιο] που συνήθως κουβαλώ μαζί μου [αεργία μήτηρ πάσης “σοφίας”] ένα σχετικά μακρύ κείμενο [κοντά στις 1300 λέξεις] με θέμα τους αδιέξοδους προβληματισμούς μου για το «Τι (πρέπει) να κάνουμε» [παραφράζοντας έτσι και τον Λένιν]... Βλέπετε,  δεν γίνεται από τη μια να μη θέλουμε το Μνημόνιο [«απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτον»]


κι από την άλλη να μην τολμούμε [ως κυπριακή κοινωνία] να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές κοινωνικές τομές και αλλαγές που θα οδηγούσαν ΚΑΙ σε αναδιανομή του παραχθέντος και παραγόμενου  πλούτου για να πάρουμε [κι ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι] ανάσα. Τι έγιναν οι τόσες “χιλιάδες” των τότε “Αφυπνισμένων” και “Αγανακτισμένων” για να (ξε)σηκωθούν και πάλι και να απαιτήσουν δικαιοσύνη και να σώσουν κι ΕΜΑΣ;  

Επειδή όμως, δεν έχω τον χρόνο, αλλά ούτε και την όρεξη να κάτσω τώρα να καθαρογράψω το κείμενο μου εκείνο για να το αναρτήσω, θα προχωρήσω σε κάτι άλλο πολύ πιο συνοπτικό, αλλά που να περιέχει με τους ίδιους προβληματισμούς…
Πιο κάτω λοιπόν, θα θέσω 4 καίρια ερωτήματα [τα οποία σίγουρα έχουν απασχολήσει και προβληματίσει πολλούς από εμάς], κι όπως μάλιστα τα ‘θεσε κι ο Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξη του στην Αιμιλία Κενεβέζου, στο πρόγραμμα “Επωνύμως”, του ΡΙΚ1 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 27 του μηνός. [Εμμέσως πλην σαφώς της τα είπε κι ένα χεράκι της Κυρίας Αιμιλίας, καθώς «τούτη» προσπαθούσε να ρυμουλκήσει τη συζήτηση εκεί που η ίδια ήθελε, αλλά θα ‘πρεπε να ήταν ακόμα πιο επιθετικός μαζί της]…

******************
Ερωτήματα:

Αν πάρουμε λοιπόν, ως δεδομένα, 
α. πρώτον, ότι τα ταμεία του κράτους έχουν στραγγίξει [οι αποκοπές μάλιστα στους μισθούς και τις  συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων θα περιλάβουν και τον μισθό του Δεκέμβρη, όπως και τον 13ο], και
β. δεύτερον, ότι δυνατότητες δανειοδότησης από άλλες πηγές δεν υπάρχουν, [άρα η Τρόικα έμεινεν μας αγγονίν]
τότε να υποθέσω ότι η υπογραφή Μνημονίου/Δανειακής σύμβασης με την Τρόικα [με ό,τι συνεπάγεται αυτό], ήταν «λύση χωρίς εναλλακτική επιλογή»;  

Άραγε τι θα γίνει αν η Κυβέρνηση Χριστόφια ΔΕΝ υπογράψει μνημόνιο;  

1.Προφανώς θα έχουμε στάση πληρωμών, από μέρους του κράτους. Πώς θα πληρωθούν Δημόσιοι Υπάλληλοι, εργολήπτες που εκτελούν κρατικά έργα, προμηθευτές, πιστωτές με άδεια ταμεία; Τι σημαίνει στάση πληρωμών και τι συνέπειες θα έχει; 

2. Αν καταρρεύσει μια Τράπεζα [ας πούμεν η Λαϊκή] τι συνέπειες θα έχει τούτο στην οικονομία;

3. Ή τι σημαίνει τυχόν έξοδος μας από την Ευρωζώνη; Ποιες θα είναι οι συνέπειες;

4. Το περιεχόμενο των μέτρων θα ήταν το ίδιο αν στην Κυβέρνηση του τόπου  ήταν μια Δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση [ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ], με Πρόεδρο ας πούμεν τον Αναστασιάδη;

*******************************
Παραλειπόμενα μιας τηλεοπτικής συζήτησης με τον Άντρο Κυπριανού (1 ορθή και 3 λάθος κινήσεις)…

1. Γενικώς ήταν αρκετά καλή η παρουσία του στη συνέντευξη. Και σωστή η τακτική του απέναντι στην επιθετικότητα της Κενεβέζενας… Τούτη λίγο-πολύ ήθελε να περιορίσει τη συζήτηση μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και να απαιτεί απαντήσεις σε συγκεκριμένα μόνο ερωτήματα. Ο Άντρος Κυπριανού κατάφερε να μην παρασυρθεί στο παιχνίδι της. Σύντροφε Γενικέ Γραμματέα, όταν χρειάζεται πρέπει να κλωτσούμε τζιόλας!  

2. Γι’ αυτό Σύντροφε Γενικέ, ήταν λάθος το πατερναλιστικό ύφος με το οποίο πήγες να συμβουλέψεις την ευειδή βουλευτίνα [ΜΑΣ] Ειρήνη Χαραλαμπίδου για τις αποκαλύψεις που η τελευταία έκαμε την Τρίτη σχετικά με τα δάνεια που πήρε ο Θανάσης Ορφανίδης από την Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο μόνο 1%(!!!), έστω κι αν εδικαιούταν…  Είπες, «αν ήμουν…» [στη θέση της Ειρήνης] «…θα χειριζόμουν διαφορετικά το θέμα», ή «αν με ρωτούσε θα τής έλεγα να κάνει αυτό ή εκείνο»Άκαιρο τζι’ άστοχο το άδειασμα [που έκαμες] της συντρόφισσας…

3. Σύντροφε Άντρο, δεν ξέρω τι είδους προσωπικές σχέσεις είχες προηγουμένως με τον Ορφανίδη [ας πούμεν, αν τις Παρασκευές τα βράδια μαζευόσασταν και παίζατε πιλότταν τζιαι επίννετε τζιαι καμιά ζιβανία], αλλά το θεωρώ οξύμωρο να λες σήμερα ότι οι σχέσεις σας σε προσωπικό επίπεδο είναι καλές. Κι αυτό σε μιαν εποχή που [ως Αριστερά] συνεχώς τον επικρίνουμε και του “σύρνουμε τα εξ αμάξης” για τις τεράστιες ευθύνες του για τον “κρατήρα” των Τραπεζών και τις ανάλογες ολέθριες (μη) ενέργειες του ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Ειλικρινά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πως ΕΣΕΙΣ οι πολιτικοί διαχωρίζετε την προσωπική ιδιότητα κάποιου από τις υπόλοιπες.
Προσωπικά, μπορεί να μην εκτιμώ κάποιο για τις επαγγελματικές του ικανότητες, αλλά μπορεί να μού αρέσει η παρέα του, ή/και να εκτιμώ την αφοσίωση του, εκτός κι αν έχει κάμει σοβαρά λάθηή παρασπονδίες σε βάρος μου, ή/και μού την έστησε για κάποιο ζήτημα. Τότε χάννω πάσα ιδέα γι’ αυτόν και μπορεί μάλιστα να διακόψω και κάθε επικοινωνία μαζί του. Γι’ αυτό και κάποια πράματα σε άλλα επίπεδα [μεταξύ των πολιτικών] μού είναι ακατανόητα…

4. Ατυχής και άστοχη [επικοινωνιακά] η ενέργεια του να δημοσιοποιήσει το ύψος του ετήσιου μισθού του. [Τούτος ανέρχεται, όπως είπε, στις 50 χιλιάδες – δηλ. κάπου μεταξύ Α12 και Α13]… Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο μισθός αυτός είναι ψηλός ή προκλητικός, όμως σε τέτοιους οικονομικά χαλεπούς καιρούς, τέτοια μεγέθη [όταν βγαίνουν στον αέρα] βάζουν τον κόσμο στο λούκκι να κάμνει διάφορους [ενίοτε και κακεντρεχείς] συνειρμούς και συγκρίσεις…

*******************
Επίλογος:

Οκκέι, συμφωνώ ότι δεν πρεπει να δεχτουμε [και οι πλείστοι δεν δεχόμαστε] το Μνημόνιο! Με την απόρριψη του όμως, «τι κάνουμε»;[διερωτούμαι]... Θα προχωρήσουμε [και πάλι διερωτούμαι, γιατί πελαγοδρομώ],σε Σοσιαλιστική Επανάσταση; [Κι αυτό το ρωτώ συνειδητά κι όχι ειρωνικά]...  

Αυτά… 
Κι αναμένω απαντήσεις απ όποιον προαιρείται... 

Anef_Oriwn
[προβληματιζόμενος και (επι)κριτικός]
Πέμπτη 29/11/2012 

***************************
Προσθήκη Υστερόγραφου: 4/12/2012 - 9:45μ.μ.:

[Της “Αγίας” Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού, σήμερα, μεγάλ’ η χάρη της!]…

To κείμενο της σημερινής ανάρτησης μου μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση «στην άποψη της πλειοψηφίας» της Ε.Ρ.Α.Σ. που λέει πως «η υποψηφιότητα Μαλά δε συνιστά αριστερή πρόταση…» και ότι «…η κριτική στήριξη στο Μαλά δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν τακτική ενίσχυσης -γενικά και αόριστα- κάποιας αριστερής καταγραφής, μόνο και μόνο επειδή στηρίζεται από το ΑΚΕΛ».

Αντίθετα θεωρούμε πιο σωστή «την άποψη που μειοψήφησε [και] υποστηρίζει πως η εκλογική μετατόπιση στην Κύπρο γίνεται προς τα δεξιά και η εξασθένιση του ΑΚΕΛ δεν βελτιώνει τους όρους της ταξικής πάλης που εντείνεται και θα ενταθεί πολύ περισσότερο με την εφαρμογή του μνημονίου. Με αυτά τα δεδομένα, η καταψήφιση της δεξιάς και η κριτική στήριξη στον Μαλά είναι η σωστή επιλογή, παρά τις διαφωνίες με τις πολιτικές του κατευθύνσεις».

 
Anef_Oriwn

4/12/2012

48 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Σαν μη ειδικός θα προσπαθήσω να απαντήσω τα 3 ερωτήματα (στο πρώτο συμφωνούμε) για χάριν συζήτησης και, αν με διορθώσει κάποιος, επιμόρφωσης.

2. Αν καταρρέυσει η Λαϊκή θα την ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αφού όσοι έχουν καταθέσεις θα τις σηκώσουν... θα εξαφανιστεί το χρήμα απ΄το παζάρι...επιταγές, βίζες δεν θα περνουν...δεν θα δουλεύει τίποτε

3. Αν βγουμε απ΄το ευρώ δεν θα πάμε στη λίρα αλλά στο σελίνι! Άτε το πολλίν πεντασέλινο. Το νέο νόμισμα θα είναι κατά πολυ υποτιμημένο, θα ακριβώσει ότι είσάγουμε και θα φτηνίσει ότι εξάγουμε(που είναι απείρως λιγότερα), θα είναι σαν να μας μειώνουν τους μισθούς κατά πχ 30-40% (όση θα είναι η υποτίμηση).

4. Δεν νομίζω τα μέτρα να ήταν πολύ διαφορετικά με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση αφού το ποσό στόχος είναι το ίδιο. Πιθανότατα να ήταν και καλύτερα αφού θα πέρνονταν νωρίτερα ( αφου οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση δεν θα πηγαινε διακοπές στο λονίνο, μάλτα κλπ όταν το σπίτι της καιγόταν, και δεν θα παζάρευε με μαφίες/τοκογλύφους πχ Ρωσσία)

Λουλλάς είπε...

Για το δάνειο Ορφανίδη: Μάλλον η Ειρήνη είναι απογοητευμένη και αγανακτισμένη αυτή τη στιγμή. Ο σύντροφος Άντρος έπρεπε να συνταχθεί δίπλα της και να φέρει ως παράδειγμα τον Παπασάββα. Που και εκείνου τα σχέδια υπηρεσίας περιλάμβαναν τέτοια προνόμια, αλλά σύσσωμος ο τύπος και ο λαός τον ανάγκασαν να πληρώσει τη μασέλλα. Μάλιστα θα μπορούσε να καταγγείλει το τέτοιο κράτος που έχουμε και τα τέτοια προνόμια που απολάμβαναν και απολαμβάνουν 52 τόσα χρόνια κάποιοι "προεστοί". Και για να κάνει τη θέση και τα επιχειρήματα μας πιο καυτερά, έπρεπε να αρπάξει την ευκαιρία και να καταγγείλει ακόμα κάνα δυό τέτοια υπερπρονόμια, που αυτό το κράτος δίνει σε άλλους "αξιωματούχους", εκμεταλλευτές του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός μας. Κάτι θα ξέρει, δε γίνεται.
Επίσης:
Δεν πρέπει να υπάρχουν ξέχωρες προσωπικές σχέσεις από βουλευτές του ΑΚΕΛ. Στης Κενεβέζενας ήταν ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, όχι ο κύριος τάδε. Δεν νομίζω να είναι αποδεκτό να έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις με τον κατ' εξοχήν υπεύθυνο της οικονομικής καταστροφής του λαού μας. Ούτε σε προσωπικό επίπεδο ούτε τίποτε. Η ώρα να σπάσουμε τα πρωτόκολλα και να συγκρουστούμε άγρια με δαύτους έχει έρθει προ πολλού. Ατολμία ατολμία ατολμία.
Μισθός €50000 το χρόνο δεν είναι και τόσα πολλά για βουλευτή και Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Αλλά για να μη φανούν υπέρογκα στους μη έχοντες, θα μπορούσε να αναφερθεί ενδεικτικά και ο μισθός κάποιων άλλων στη βουλή ή κάποιων άλλων αξιωματούχων του κράτους. Ο συν. Άντρος θα μπορούσε να ρίξει μία στον Περδίκη ας πούμε. Που με 2% αποδοχής έχει μισθό στη βουλή πάνω από €90000 για να κλάνει. Ο Ομήρου με 7% αποδοχής έχει μισθό πάνω από €140000 στη βουλή για να πορδίζει. Άμυνα άμυνα άμυνα, στο τέλος θα μας πάρουν και τα σώβρακα. Φοβούμαστε μη λαϊκίσουμε την ώρα που άλλοι κερδίζουν πόντους αφοδέυοντας μπροστά από τα μικρόφωνα.

Bananistanos είπε...

"Λουλλά", εκατάλαβα σε. Είσαι ο Κατσουρίδης!

νεος είπε...

ΜΕΡΟΣ Α
ΜΕΡΟΣ Β

Μπανανιστάνε, σου προτείνω την εκπομπή πιο πάνω για γενική επιμόρφωση. Εν ο Αντρέας.

Πιο γρήγορα θα σήμαινε πριν μάθουμε για τα πολλά δις; Αυτό θα σήμαινε ότι τώρα θα ήασταν στο νούμερο 2.

Το αν ήταν ίδια τα μέτρα με μιαν άλλη κυβέρνηση να μας το πουν όσοι θα πάρουν τωρά 13ο, οι υπάλληλοι της ΣΥΤΑ, οι συνταξιούχοι.

Εν θα ήταν το ίδιο αλλά σίγουρα η ζημιά εν μεγάλη πάλε.

Η Ειρήνη μια χαρά είναι, δες αυτό

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, φίλε άνευ, δεν βλέπω συμμετοχή από όσους υποτίθεται ότι έχουν μια άλλη θεώρηση, από τ αριστερά φυσικά.

ο ύποπτος είπε...

Αγαπητέ Άνεφ μετά λύπης πληροφορούμαι ότι προγραμματίζεις να .... φύγεις. Φαντάζομαι έτσι είναι οι νέα γενεά των αριστερών, όταν αρχίσουν τα δύσκολα στρίβουν για αλλού.

Δεν θα σε παραπέμψω σε παλιές αναφορές σχολίων μου και τα όσα πολύ υποτιμητικά (ακόμα και αριστερό ρατσιστή) έλεγες όταν έκφραζα την, κάποτε έντονη, δυσαρέσκεια μου με τα πολλά λάθη της αριστερής κυβέρνησης. Τώρα προσπαθούμε να απαντήσουμε σε, εν πολλοίς, ρητορικά ερωτήματα αφού τα πράματα έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο (όσον αφορά επιλογές που έχουμε). Και όταν είσαι σε αδιέξοδο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από να ακολουθήσεις το δρόμο που άλλοι έστρωσαν για σένα. Το αδιέξοδο στήθηκε από τη στιγμή που η αριστερή κυβέρνηση έθεσε σαν στόχο την "διαχείριση του καπιταλισμού". Ακόμα και οι δεξιοί επιφανείς οικονομολόγοι είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν ιδέα πως να διαχειριστούν τον καπιταλισμό και η κυβέρνηση ΑΚΕΛ θα ανακάλυπτε αυτό το οξύμωρον.

Το αδιέξοδο λοιπόν ήταν θέμα χρόνου.

ο ύποπτος είπε...

Αγαπητέ Άνεφ απολογούμαι. Ο πειρασμός είναι διαβολικό πράμα. Να μια ανάρτηση μου στις 14 Απριλίου 2011, από την περιβόητη σειρά των "1001 λόγων": http://ipoptos99.blogspot.com/2011/04/1001-17.html.

zep είπε...

Ο Αντρος θελει τον Λουκαιδη να τα δκιαβαζει παστην κολλα τζιαι να σε ποτζιημιζει.

Να δουμε ως ποτε θα βασταξουμεν να παιζουμεν αμυνα.

Ως ποτε θα λαλουμε κουβεντα που μπορει να ειπωθει με μια προταση σε 3 παραγραφους.

Θα θελα να δω Στεφανου ΓΓ του κομματος. Περκει ρεξουμε νακκον το κεντρο τζιαι καμουμε καμια επιθεση.

Anef_Oriwn είπε...

Αν και «προγραμματίζω να .... φύγω», να πω θκυο – τρεις κουβέντες…

******************
Παλιο-Σύντροφε Ύποπτε,

Ο καθείς ΜΑΣ, με ότι ξέρει και ότι καταλαβαίνει shαίρεται!
Προσωπικά δεν θα «… στρίψω για αλλού …[επειδή θα ]… αρχίσουν τα δύσκολα…», αλλά γιατί ίσως να θεωρώ ότι μια πορεία [blogger-ική] έχει κάμει τον κύκλο της… Δεν είμαι απ’ αυτούς που τα παρατάνε στις δύσκολές στιγμές, ούτε απ’ αυτούς που στέκονταν στην άκρη [λειτουργώντας σαν ελεύθεροι σκοπευτές] και τώρα επιχαίρουν γιατί έχουν [δήθεν] δικαιωθεί! Στην προηγούμενη ανάρτηση μου [αν την είδες] επεξηγούσα γιατί ψηφίζω Μαλά [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/11/1522012.html], ενώ σήμερα το μεσημέρι προς το απόγευμα έκαμνα ολόκληρες συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα! Δεν είναι προς το συμφέρον μας, παρά τα «πολλά λάθη της αριστερής κυβέρνησης» [όπως λες – όμως είναι καλό να τα αναλύσεις και να μην αοριστολογείς], να αυτο-τιμωρηθούμε [ως μαζοχιστές] περιθωριοποιώντας το ΑΚΕΛ!
Και αντί να κάνεις τον από καθέδρας ειδικό με “πάνσοφες” ατάκες του στυλ «το αδιέξοδο λοιπόν ήταν θέμα χρόνου», τοποθετήσου επί των ερωτημάτων μου, που παρεμπιπτόντως δεν είναι καθόλου ρητορικά!
Τέλος σε προκαλώ να ΜΟΥ πεις πότε ή υπό ποιες συνθήκες σε είπα «αριστερό ρατσιστή»

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,
Στην ανάρτηση σου στην οποία με/μας παραπέμπεις υπάρχουν και σχόλια δικά μου και μάλιστα στο δεύτερο δεν εδέησες να απαντήσεις…
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν να καταθέσεις τώρα τις απόψεις σου, ας πούμεν για τα «τσεκκουθκια» και τους «λαθρομετανάστες»! Από πότε λοιπόν, ένας αριστερός χρησιμοποιεί το λεξιλόγιο των ρατσιστών της Δεξιάς;

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,
Το ζήτημα δεν είναι θέμα προσώπων κι ας μην παίζουμε το παιχνίδι της αστικής προπαγάνδας που προσωποποιεί το κάθε τι.
Πάντως εγώ τελευταία παρακολούθησα τον Λουκαϊδη να μιλά για μια ολόκληρη ώρα και κάτι σε συγκέντρωση και να αναλύει την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση απ’ έξω και χωρίς σημειώσεις…

Anef_Oriwn είπε...

Κάποιος γνωστός «κλανιάρης» [που παίζει και τον σπουδαίο και τον δαήμονα στα ελληνικά] μπήκε στο Blog και έγραψε «Το γιατί ο ψήφος σου θα πάει στον Μαλά το γνωρίζουν όλοι»
Εξυπνόβλακα, δεν λέμε «ο ψήφος», αλλά «η ψήφος»!

zep είπε...

Να μου τα λαλει εμενα τζιαι σενα, εντζιαι λαλω πειθει μας. Να πεισουμε τζιαι κανεναν αλλον εν το θεμα. Πως μπορουν ατομα που δεν το εχουν επικοινωνιακα να πεισουν τον οποιονδηποτε μη αριστερο.

Ο Κατσουριδης μπορει να πεισει, μπορει να εμπνευσει. Ο Στεφανου τα ιδια, ο Χατζηγεωργιου παλε εσιει το.

Ενειμαστεν ουλλοι ιδιοι, ειμαστεν ισοι. Αλλα εσιει διαφορετικα δυνατα σημεια ο καθενας.

Το οτι καποιος καπου καποτε εκαμε κατι εβαριθηκαμεν το. Οπως εβαριθηκαμεν την υπερμετρη μετριοπαθεια τζιαι την αμυνα.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,
Για την «άμυνα» έχεις δίκιο, αλλά όταν δέχεσαι πανταχόθεν επιθέσεις είσαι αναγκασμένος να το πράξεις!

Γίνεται να ‘χω ένα email σου στο email μου [aneforiwn@gmail.com];

ο ύποπτος είπε...

Αγαπητέ Άνεφ,

1. να τι είπες (http://ipoptos99.blogspot.com/2011/04/1001-17.html?showComment=1302889135002#c8236633545475202577)

"Με το να επαναλαμβάνεις [χωρίς ουσιαστική ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις] τη [δήθεν] επιχειρηματολογία και το ύφος του λόγου των αστών και των εθνικιστών, δεν υποδεικνύεις ή αναδεικνύεις τα όποια λάθη του ΑΚΕΛ, αλλά αναπαράγεις [εξ “αριστερών”] τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα τους, τα κολλήματα και τες έμμονες τους!"

2. Για τα τσιεκκούθκια και τους λαθρομετανάστες:
Λαθρομετανάστης=αυτός που πάει σε μια χώρα λαθραία δηλ δίχως άδεια (και όχι άνθρωπος λαθραίος στη ζωή όπως επανελημμένα προσπαθείς να μας πεις ότι σημαίνει ο όρος). Τέτοιους έχουμε ακόμα αρκετούς και κάθε σοβαρή χώρα δεν τους ανέχεται, απλά γιατί είναι ζήτημα νομιμότητας και προστασίας του κράτους και των πολιτών. Για μήνες δύο υπουργοί προσπαθούσαν εργολαβικά να μας μάθουν τι είναι αριστερή αλλυλεγγύη. Και μόνο τότε κατάλαβαν το λάθος τους όταν τα παράπονα, από τη δική τους παράταξη, από τους συνεχώς αυξανόμενους δικούς τους άνεργους ήταν πλέον χείμαρρος.

Αλήθεια πως βλέπεις το θέμα με τα "τσιεκκούθκια" τώρα που πέρασε λίγος χρόνος; Ήταν σωστή η πρακτική διανομής εκατομμυρίων δίχως ουσιαστικό στόχο; Ακόμα και σε αυτούς που εκμεταλλέυονταν το σύστημα (ψευδοπαράλητοι, ψευδοανήμποροι, ψευδοχήρες κλπ). Α! Ο στόχος ήταν να μειωθεί η φτώχια. Και τώρα αυξάνουμε το ΦΠΑ τον πιο άδικο φόρο που πληττει πρώτα τον συνταξιούχο, τον άνεργο και φτωχομεροκαματιάρη.

Αγαπητέ Άνεφ τα λάθη είναι τόσα πολλά και εξώφθαλμα που μόνο όταν δεν θέλεις να τα δεις δεν τα βλέπεις. Μερικά δεν μπορούν να συγχωρηθούν με τίποτα. π.χ. Γιατί η αριστερή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ακόμα για να πληρώνουν φόρο όσοι φοροδιαφεύγουν; Και είναι πολλοί: γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψευδοdevelopers, μπακάλιδες, ψηλικατζίδες, μηχανικοί κλπ κλπ. Γιατί φτάσαμε στα +5 της τραγωδίας για να ζητήσει επίσημα το ΑΚΕΛ να πληρώσουν αυτοί που χρωστούν στο κράτος;

Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι ... αύριο. Όπως βλέπεις τα ερωτήματα είναι βασανιστικά και απαντήσεις ΔΕΝ υπάρχουν. ΔΕΝ εισηγούμαι να αυτοτιμωρηθούμε. Άλλωστε δεν υπάρχει και κάτι καλύτερο. Αλλά καλά θα είναι να ξέρουμε ποιοί είμαστε. Πως έχουμε καταντήσει το κόμμα του απλού λαού σε κόμμα των μικρο-απαταιώνων και μικρο-συμφεροντολόγων (σε μεγαλο βαθμό, κατά την εκτίμηση μου, όχι όλοι φυσικά).

Και σε διαβεβαιώ ότι δεν κάθομε σε καμιά "καθέδρα". Μάλλον πιο κοντά στα χαρακώματα είμαι. Γι αυτό και ο λόγος μου είναι επικριτικός και συχνά καυστικός αφού δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις.

Anef_Oriwn είπε...

Bananistanε,
Ήρθε και η σειρά σου [για να καταθέσω τα σχόλια μου πάνω στα όσα έγραψες]…

1. (Και) στο σημείο 1 [για τη στάση πληρωμών] εν ερώτημα που υποβάλλω, εν τζιαι κάμνω τοποθέτηση. Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω σε τι «συμφωνούμε»… Εγώ εν τον προβληματισμό μου που εξέφρασα για τες τυχόν συνέπειες ή και τις εξελίξεις που θα προκληθούν ή θα προκύψουν από τυχόν στάση πληρωμών…

2. Κατάρρευση τραπεζών: Κατ’ αρχάς «… το χρήμα απ΄το παζάρι […] θα εξαφανιστεί το χρήμα…» λόγω των περικοπών… Πέραν τούτου πως είναι εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών σε μιαν υπό κατάρρευση τράπεζα; Κι αν είναι να τη σώσει το κράτος [με τα λεφτά των πολιτών] γιατί η Τράπεζα να κυνηγά μετά όσους χρεωστάνε αφού δεν έχουν από πού να πάρουν [ή δεν έχουν εισοδήματα λόγω κρίσης και ανεργίας] για να πληρώσουν τις δόσεις τους; Εξ άλλου μια κρατική πλέον τράπεζα γιατί να μην μπορεί να κάμνει ότι και μια ιδιωτική [«επιταγές, βίζες»];

3. Έξοδος από το ευρώ: Για να αποφέρει οφέλη μια τέτοια κίνηση [ή κίνηση γενικότερης ολοκληρωτικής εξόδου ή/και αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση] και για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες που αναφέρεις, δεν μπορούμε να το κάνουμε μεμονωμένα [δηλ. να γίνει μόνο από την μικρούλα Κύπρο]… Κάτι τέτοιο πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό, σε συνεργασία και σε συμμαχία μ’ άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης [κυρίως των χωρών του Νότου], ή/και στη βάση νέων συμμαχιών εκτός Ένωσης, όπως ας πούμεν, με τη Ρωσσία ή/και την Κίνα… [Κι όπως αναφώνησε κάποια στιγμή – δεν θυμαμαι που - και η φίλτατη Μά(γ)ισσα: «Εύρηκα, εύρηκα, η λύση εν οι BRICS»]…

4. Για τα μέτρα:
Ρε Ban, φαίνεστε μου ότι ξεχνάς [ίσως γιατί προέρχονταν από τον φίλιο σου παραταξιακό χώρο] τις πιέσεις που εξασκούνταν από το ακτύπητο δίδυμο Φούλλης – Νικόλας, ούτως ώστε ο Πρόεδρος να δεχτεί και να υπογράψει άρον - άρον τις προτάσεις της Τρόικας όπως υποβλήθηκαν το καλοκαίρι, ως επίσης και τις απειλές του Αναστασιάδη για ποινική δίωξη του Προέδρου. Ο Νικόλας μάλιστα ΜΑΣ είπε [τότε] και το αμίμητο ότι «η Τρόικα θα γελά με τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης»!
Όμως εν μέρει θα συμφωνήσω μαζί σου [αλλά με επιφυλάξεις που θα καταθέσω πιο κάτω] ότι αν γίνονταν περικοπές και ακολουθούνταν πολιτικές λιτότητας πιο νωρίς, τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα ήταν σήμερα χαμηλότερα…
Όμως…
a. Οι περικοπές και οι πολιτικές λιτότητας επιδεινώνουν άλλες παραμέτρους της οικονομίας και δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο με αλυσιδωτές επιπτώσεις… Στραγγίζουν την αγορά από ρευστό, αυξάνουν την ύφεση και περιορίζουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες για τυχόν ανάπτυξη… Ποιος θα επενδύσει και ποιοι θα αγοράσουν [με τι χρήματα] τα νέο-παραχθέντα προϊόντα ή τις προσφερόμενες υπηρεσίες;
b. Σίγουρα υπάρχει αναγκαιότητα όπως οι στρεβλώσεις, τα υπερ-προνόμια, τα υπερ-ωφελήματα και τα γελοία επιδόματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα [πριν μερικές μέρες άκουσα και για «επίδομα καλής διαγωγής»(!) για αστυνομικούς], όπως καταργηθούν, ή περιοριστούν ούτως ώστε να επέλθει ένας εξορθολογισμός στα δημοσιονομικά. Όμως το κύριο δεν είναι αυτό. Το βασικό πρόβλημα που συνέτεινε τα μέγιστα στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης δεν είναι τα δημόσια οικονομικά, αλλά η τεράστιο τρύπα που προκάλεσαν οι ασύνετες κερδοσκοπικές ενέργειες των Τραπεζών, [με την ανοχή του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας] και η ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση τους. Γιατί σαν παράταξη στρουθοκαμηλίζετε γι’ αυτό και προσπαθείτε να μεταφέρετε άλλου το πρόβλημα όταν για τα δημόσια οικονομικά χρειάζεται ΜΟΝΟ ένα δις [για το οποίο δεν θα υπήρχε πρόβια δανεισμού], ενώ για τις Τράπεζες τουλάχιστον 10 δις(!!!);

Παρεμπιπτόντως οι δυτικοευρωπαίοι εν νεν τζιαι τζιείνοι «μαφίες/τοκογλύφοι»;

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Πρώτα και κύρια η ανάληψη της διακυβέρνησης ενός τόπου από το όποιο κόμμα της Αριστεράς [και δη μέσα από αστικοδημοκρατικούς θεσμούς] δεν σημαίνει παράλληλα και επαναστατική κατάληψη της εξουσίας όταν μάλιστα οι οποίες κινήσεις και προσπάθειες για δομικές αλλαγές σκαλώνουν στην «κυβερνώσα Βουλή»… Και δες νομοσχέδια για τη φορολογία που έχουν παραμείνει στα συρτάρια της Βουλής ένεκα των αντιδράσεων ή των κωλυσιεργιών των κομμάτων της Δεξιάς… Ώρες - ώρες μου δίνεις την εντύπωση ότι νομίζεις πως τα πράματα είναι σαν να κρατάμε ένα μαγικό ραβδί με το όποιο θα μπορούσαμε ένα διορθώσουμε τα πάντα και δεν το πράττουμε…
Κι επειδή συνεχίζεις να μιλάς με αφορισμούς και γενικότητες θα επαναλάβω αυτό που έγραψα και τότε στο Blog σου:
«Με το να επαναλαμβάνεις [χωρίς ουσιαστική ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις] τη [δήθεν] επιχειρηματολογία και το ύφος του λόγου των αστών και των εθνικιστών, δεν υποδεικνύεις ή αναδεικνύεις τα όποια λάθη του ΑΚΕΛ, αλλά αναπαράγεις [εξ “αριστερών”] τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα τους, τα κολλήματα και τες έμμονες τους!»
Σε ρωτώ λοιπόν: Υπάρχουν σήμερα “λαθρο”μετανάστες; Πόσοι είν’ αυτοί, πόσοι απ’ αυτούς είναι αιτητές πολιτικού ασύλου ή έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες, ή τυγχάνουν προστασίας [συμφώνα με τις διεθνείς συμβάσεις] και τι ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό χρησιμοποιούνται [με την έγκριση της Βουλής κάθε μήνα] για τη συντήρηση τους; Πέραν τούτου κι από καθαρά ανθρώπινη κι ανθρωπιστική άποψη, πως θα πρέπει συμπεριφερόμαστε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ή πώς να τους αντιμετωπίζουμε όταν φτάνουν λαθραία και παράνομα στον τόπο μας. Να τους βάζουμε πίσω σ’ ένα σαπιοκάραβο και να τους ξαπολούμε στο πέλαγος να πάνε πίσω απ’ όπου ήρθαν; Μπορείς να μας εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες «Τέτοιους έχουμε ακόμα αρκετούς και κάθε σοβαρή χώρα δεν τους ανέχεται, απλά γιατί είναι ζήτημα νομιμότητας και προστασίας του κράτους και των πολιτών»;
Ποια η προσέγγιση μας για τους κοινοτικούς [εργαζόμενους και μη], είτε αυτοί είναι τσιγγάνοι [γιατί να μας ενοχλεί η παρουσία τους], ή “κανονικοί”;
Ποιοι είναι τελικά οι λόγοι κι έχουμε «συνεχώς αυξανόμενους […] άνεργους…». Ποιοι φταινε, αυτοι που αποκαλείς «λαθρομετανάστες», ή οι κοινοτικοί [πως βάζουμε περιορισμούς σ’ αυτούς], οι εργοδότες που τους προσλαμβάνουν με πιο χαμηλά μεροκάματα, ή η καπιταλιστική κρίση; Η ανεργία δεν αποτελεί εγγενές πρόβλημα του καπιταλισμού; Μπορείς να μας συγκεκριμενοποιήσεις πώς θα μπορούσε να απαμβλυνθεί, ας πούμεν στον κατασκευαστικό τομέα;
Επάττισεν η οικονομία μας από τους όποιους «ψευδοπαράλητους, ψευδοανήμπορους, ψευδοχήρες κλπ»; Τί ποσά εφάαν [κακώς φυσικά] τούτοι; Πόσα λεφτά χάθηκαν [το 2008] από τα λάθος “τσιεκκούθκια” και τη μη στόχευση [τότε] διαφόρων επιδομάτων; Πρέπει η Παιδεία και η Υγεία να είναι αγαθά προσβάσιμα για όλους και να παρέχονται δωρεάν;
Και τέλος πάντων ποια εν τα πραγματικά αίτια της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και πως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε [ως Κύπρο] ανοσία από την μετακύλιση της κι εδώ; Πού είναι η δικιά σου ανάλυση;
Εν πολλά ή εν καταιγισμός τα ερωτήματα; Σίγουρα ναι, γιατί εβάρεθηκα ν’ ακούω από ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί και υποτίθεται σκαμπάζουν τζιαι θκυο κουτσσιά που διαλεκτική, να αναμασούν αυτά που λέει ο κάθε δεξιός που εν καταλάβει που κοινωνικοοικονομικές ανισότητες [τοπικά και διεθνώς] και ανισομερή ανάπτυξη…

Disdaimona είπε...

Και στα 4 ερωτήματα σου, απάντησε ο ίδιος ο Άντρος Κυπριανού στην συνέντευξη του στην Κενεβέζενα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άντρου, οι οποίες έρχονται και σε άμεση αντίφαση με την επίσημη γραμμή - ότι το κομμα αιφνιδιάστηκεν από τα "πραξικοπήματα" και αναγκάστηκεν να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση της Λαικής, και κατόπιν σε τάισμα με ακόμα 6 δις στη συγκεκριμένη τράπεζα - άσχετα με το οτι δεν το εκαταλαβεν ότι εππεσε σε αυτήν την ιστορική αντιφαση....

- ειπεν λοιπόν ο Άντρος στην Κενεβέζενα, πως το κόμμα πριν την ανακεφαλαιοποίηση έκαμεν τρεις εμπεριστατωμένες μελέτες ( πότε επρολαβεν δεν μας ειπε, εφοσον όλα εγιναν με το καθεστώς του κατ΄επειγοντως και του οικονομικού πραξικοπήματος)

- μελέτη για τις επιπτωσεις απο τη χρεωκοπία της λαικής
- μελέτη για τις επιπτωσεις απο την έξοδο από το ευρώ
- μελέτη για τη στάση πληρωμών και το ενδεχόμενο κάλυψης από εξωτερικό δανεισμό.

Σύμφωνα με τον Άντρο - και οι τρεις μελέτες έδειξαν πως δεν ήταν ουτε εφικτες ουτε συμφερουσες. Το δίλημμα ήταν: ή χρεωκοπία ή μνημόνιο.

Το συγκεκριμενο διλημμα, εχει λεχθει κατα κορον απο ολες τις κυβερνησεις - δεξιες ή σοσιαλδημοκρατικες που υπεγραψαν μνημονια στην ευρωπη

Αρα για το τεταρτο ερωτημα: θα ηταν χειροτερο το μνημονιο με Αναστασιαδη αλλα θα υπογραφοταν με το ιδιο επιχειρημα.

Θα ήταν ενδιαφερον να μας δειξει το κομμα τες τρεις εμπεριστατωμενες μελετες και επισης να απαντησει πως γινεται να αιφνιδιαστηκεν αφου συμφωνα με τον Αντρο το κόμμα ηταν απολύτως προετοιμασμένο.

Anef_Oriwn είπε...

DIS,
«Σύμφωνα με τον Άντρο - και οι τρεις μελέτες έδειξαν πως δεν ήταν ουτε εφικτες ουτε συμφερουσες. Το δίλημμα ήταν: ή χρεωκοπία ή μνημόνιο.» --- Πότε το είπε αυτό; Στη συνέντευξη του στην Κενεβέζενα είπε πως οι μελέτες θα τεθούν μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή κι αυτή θα αποφασίσει τελικά… Ο ίδιος απέφυγε να εκφράσει άποψη, αν και έμμεσα φαινόταν προς τα πού έκλεινε - προς το Μνημόνιο…

Disdaimona είπε...

Στην Κενεβέζενα ειπε, πως η απόφαση του κομματος να διαπραγματευτει το μνημονιο, εγινε μετα απο εμπεριστατωμενη μελετη ότι οι αλλες λυσεις δεν ηταν οι ενδεδειγμενες. Αυτο ειπε. Α εν τες εδειξαν ουτε στην ΚΕ ακομα;

Να τεθουν μπροστα στην ΚΕ για να αποφασισει για ποιον πραμα; Δεν καταλαβαινω...Όλα εχουν αποφασιστεί ήδη.

Ουτε η συμπτωση δηλωσεων Αντρου - Παμπη πως οταν θα το επιτρεπουν οι συνθηκες ( δηλαδη οταν εξοφληθει το δανειο του αγιου μπιπ) θα επαναδιεκδικήσουμε τα δικαιωματα των εργαζομενων.

Καθαρες κουβεντες και καθαρή γραμμη....το μονο που εν ζοφον εν οι διαδικασίες ωσπου να φτασουν σε αυτη τη γραμμη...

Disdaimona είπε...

Επισης θα ηταν οφέλημο να μαθουμε ποιοι οικονομολογοι εκαναν αυτες τις μελετες απο τις οποιες θα εξαρτηθει η γραμμη του ακελ.

Διοτι αν τις εκαναν οι οικονομολογοι που εργαζονται και για το ΙΝΕΚ και την ΠΕΟ που ειναι ο Ιωακείμογλου και ο Σταυρος ο Τομπαζος ( περα απο την προσωπικη σχεση/εκτιμηση/αγαπη ή γουοτεβερ) που ειναι και οι δυο οργανικα δεμενοι με το συριζα, και με την επισημη ευρωκολλημενη πολιτική του...τοτε τίθεται και θεμα αξιολογησης των μελετων, καθοτι "ανεξαρτητη οικονομολογία" δεν υπαρχει...

Το μονο που υπαρχει ειναι πολλες ευθυνες.

Bananistanos είπε...

Μήπως ο κύριος λόγος που το ΑΚΕΛ συμφώνησε στη δίασωση της Λαικής είναι γιατί διαφορετικά θα εχαναν τις καταθέσεις τους οι σύντροφοι Ρώσσοι ολιγάρχες; (το ακελ υποθέτω τις καταθέσεις του τις έχει σε συνεργατικό)

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Εν πρώτοις αντιγράφω από το Blog του Νέου μια κουβέντα του που βγαίνει και ως συμπέρασμα δικό μου μετά που διάβασα τα σχόλια σου τόσο εδώ όσο και στο Blog ΣΟΥ [http://newgreekcypriot.blogspot.com/2012/11/blog-post_30.html?showComment=1354381351689#c7804105653035062106]:
«Πως χειριζόμαστε την κατάσταση;
Καταλαβαίνεις ότι εν λαλείς τίποτε; Μα τίποτε. Εν τζιαι λαλείς μας κάτι χειροπιαστό»
.
Αποφεύγεις επιμελώς και συστηματικά να κάμεις συγκεκριμένες εισήγησης για τυχόν υπαλλακτικές λύσεις και διεξόδους…

Πέραν τούτου είμαι πλέον βέβαιος ότι ΔΕΝ παρακολούθησες την συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού στην Αιμιλία Κενεβέζου! Γιατί δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η τάση σου θεωρείς τα συμπεράσματα σου ως δηλώσεις του Αντρ. Κυπριανού…
Εκείνο που είπε ήταν ότι το ΑΚΕΛ έκαμε 4 μελέτες:
- μελέτη για τις συνέπειες από τη χρεωκοπία των Τραπεζών [κι όχι μόνο της Λαϊκής],
- μελέτη για τις συνέπειες από τυχόν έξοδο από το ευρώ,
- μελέτη για τις συνέπειες από τυχόν στάση πληρωμών, και
- μελέτη για τα μέτρα
Από ποιους οικονομολόγους έγιναν οι μελέτες δεν ξέρω, αλλά δεν σπεύδω εκ προοιμίου να βγάλω συμπεράσματα και μάλιστα στη βάση υποθέσεων και πολιτικών αντιπαθειών, διαφωνιών, αλλά και κολλημάτων… Τώρα «πότε επρολαβεν [το Κόμμα κι] … έκαμεν τρεις εμπεριστατωμένες μελέτες», απλώς να ανάφερε ότι κάποιο απ’ αυτά τα ζητήματα [οι προτάσεις της τρόικας, η ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής, η τυχόν έξοδος από το ευρώ] δεν είναι προχτεσινά…
Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι ΔΕΝ έθεσε το δίλημμα «ή χρεωκοπία ή μνημόνιο»… Αν και αφέθηκε να νοηθεί ότι η τάση είναι η αποδοχή [από το ΑΚΕΛ] του Μνημονίου, εν τούτοις ο Άντρος Κυπριανού στην συνέντευξη του είπε ότι οι μελέτες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σε σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής κι εκεί θα παρθεί η απόφαση… Δεν κατάλαβα… Δεν θα ‘πρεπε να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και να παραπεμφθεί το ζήτημα στην Κεντρική Επιτροπή;

Anef_Oriwn είπε...

Bananistanε,
Οι πιο πολλές καταθέσεις [γενικώς κι όχι μόνο από ρώσσους] είναι στην Τράπεζα Κύπρου [περίπου 27%], ακολουθούν τα Συνεργατικά [με 21%] και μετά η Λαϊκή [με 14%]…
Πάντως σημειώνω ότι απέφυγες να τοποθετηθείς πάνω στις ανταπαντήσεις μου…

Bananistanos είπε...

Οκ, είμουν βιαστικός πριν.

Στο 1 δεν είδα το ερωτηματικό. Χωρίς μνημόνιο υποθέτω θα μείνουν απλήρωτοι όσοι έχουν να πέρνουν από την κυβέρνηση

2. με τις περικοπές θα μειωθεί το χρημα στο παζάρι, αν κλείσουν οι τράπεζες θα εξαφανιστεί.

3. Να αφηκουμε την ΕΕ για να συνεργαστούμε με Κίνα τζε Ρωσσία; Τους ρώσσους τζε τους κινέζους ερώτησες τους; εθύμισες μου την ιστορία με το κουνούπι στο τζέρατο του βου.

4. Η κυβέρνηση ανέκαθεν,ναι τζε επί Κληρίδη respect, έτρωεν παραπάνω από όσα έφκαλεν. Κάποτε τουτο το πράμα θα έρκετουν να μας έβρει τζε λόγω τραπεζών ήρτεν νωρίτερα. Το να κάμνουμε δάνεια για να καλύφκουμεν ελλέιμματα, κάποτε έπερεπε να σταματήσει. Ναι αρχικα το παζάρι θα πάει τζε άλλο πίσω μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πρέπει να μάθουμε να ζιούμε με όσα έχουμε/παράγουμε τζε όχι με όσα μπορούμε να δανειστούμε.

Ανώνυμος είπε...

να βάλω τζαι εγω ενα άλλον ερώτημαν??
το ότι οσες χώρες υπογραψαν μνημονιο εν εφκηκαν που την κριση εν ερωτημαν οξα??

δηλαδη απαναγια μου αν φκουμε που την ΕΕ, απαναγια μου εν να φκουμε που το ευρω τζαι ουλλα εν να παν σκατα... ε τωρα που το μονο που εν να εχουμε εν να εν το ευρω τζαι την ΕΕ να την σχιερουμαστεν... οπου νασε ερκετε τζαι το μνημονιο 2 αφου η τρυπα των τραπεζων εν πιο μεγαλη τζαι εν να λεμεν ακομα εν ειχεν αλλην λυση,,,, παντες τζαι το μνημονιο εν λυση που εφαρμοστηκεν σε τοσες χωρες χωρις αποτελσμαν.....

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε,
Δεν θα διαφωνήσω μαζί ΣΟΥ: Πουθενά τα μνημόνια δεν έφεραν λύσεις. Αντίθετα έχουν δυσχεράνει τις καταστάσεις…
Ποιες εναλλακτικές [διεξόδους] θα μπορούσες να προτείνεις ΕΣΥ;

Ανώνυμος είπε...

μα λυσην εν εχω ετοιμη μεστο πιατο... αλλα αφου το μνημονιο εν εν λυση εντα το υπογραφουμεν?? τζαι οχι μονο υπογραφουμεν αλλα καμνουμεν τζαι χαη χουη οτι εσωσαμεν τζαι μερικα πραματα ενω εν να τα χασουμε σε 6 μηνες...

οι παπαες παλε εφκαλαν την καθαρην.... ο πλουτος εν εφορολογηθηκεν.... ο εταιρικος φορος εν αυξηθηκε... εν να ειμαστε στο ευρω... τουτα εν εν ειδος λυσης??

Anef_Oriwn είπε...

Τζι’ αν δεν το υπογράψουμε [έτσι όπως επαζαρέφτηκε τζιαι βελτιώθηκε, όπως ΜΑΣ λαλούν], εν ναν καλλιττερα οξά σσιειρόττερα;

Ανώνυμος είπε...

H Α-κυβέρνηση ΣΑΣ
τα έκανε σαλάτα.
Ξέρω ότι ήσουν , είσαι και θα παραμείνεις κολλημένος στο ΑΚΕΛ (πρόσεξε δεν αναφέρομαι σε ιδεολογίες κλπ) ένας από τους "πυρήνες", τα αγύριστα κεφάλια, τους κκελλετζήδες που σαν κι εσένα είναι πολλοί σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Δεν θα λείψεις από την μπλογκόσφαιρα κύριε...
Δεν θα μας λείψουν οι ειρωνίες και οι κακεντρέχειες σου. Δε θα μας λείψει ο φανατισμός σου, δε θα μας λείψουν τα κείμενα/σχόλια σου "πλάτες" που έκανες ΠΑΝΤΑ στο κόμμα ΣΟΥ (κομμάτια ΚΙ ΑΛΛΑ να γίνει) και στον πιο ΑΝΙΚΑΝΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ πρόεδρο που είχε ποτέ η Κύπρος πράγμα που κατανοούν πλέον μέχρι και οι κότες του γουμά σου.


Υ.Γ: Eίναι ηλίου φαεινότερον γιατί παίρνεις την άγουσαν.
Ο κύκλος έκλεισε όπως είπες , με Αποτυχία.

Καλή σου νύχτα

Ανώνυμος είπε...

ποσο πιο σιηροτερα μπορει να ενι που τζηνα που βλεπουμεν στην ελλαδα ιταλια ισπανια? το παραδειγμα της ισλανδιας γιατι εν το ακολουθουμε....??

τζαι εν μου ειπες αν τα αλλα εν λυση[που σου ειπα πιο πανω]..

τωρα χαιρω πολυ εσωσαμεν τις τραπεζες....

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 3/12/12 7:31 μ.μ.],

Πρέπει να ‘ταν μιάλον το παλλούτζιην που σου έμπην στον κώλον πριν 5 χρόνια! Όπου τζιαι να ‘σαι εν ναν πνάσεις, ηρέμησε! Εκτός τζι’ αν εσυνήθισες τζι’ εν ι-μπόρεις να κάμεις δίχα του!

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 3/12/12 8:29 μ.μ.],
Μπορείς να ΜΑΣ αναλύσεις τι έγινε στην Ισλανδία να δούμε τυχόν ομοιότητες και διαφορές με την Κύπρο;
Για τα υπόλοιπα δες την επόμενη ανάρτηση μου!

Ανώνυμος είπε...

αν νομιζεις εν εγινε τιποτε στην ισλανδια τζαι εφκηκαν που την κρισην με μαγικο τροπο τοτε παω πασο....

εν θα καμνω αναλυση για το τι εγινε στην καθε χωρα.... τα δεδομενα εν τζιαμε τζαι οποιος θελει μπορει να τα δει τζαι να τα μελετησει..... ΑΝ θελει....

εγω εν καταλαβω γιατι εμπιστεφκεστε τοσα πολλα οτι η κυβερνηση εκαμεν το σωστο για το καλο το δικο μας... εν ξεκαθαρα τα πραματα σωζουμε τις τραπεζες.. εμας ποιος μας χεζει


Anef_Oriwn είπε...

Ρε Ανώνυμε,
Εν τζιαι είπα σου να ΜΑΣ «καμνεις αναλυση για το τι εγινε στην καθε χωρα», αλλά μόνο για την Ισλανδία! Γιατί εν τζι’ εν όποτε κάποιος πετάξει μιαν ατάκα να κάθουμε να την αναλύω!

Ανώνυμος είπε...

εκριναν ως παρανομα τα χρεη προς αλλες χωρες( αρα πρεπει να φκουμε που το ευρω για να μπορεις να το καμεις τουτο...)

απαγορεψαν την μετακινηση του ξενου κεφαλαιου μακρια που την χωρα.. (οποτε ουλοι οι μεγαλοκαρχαριες εν εβουρησαν να φυουν...) αν το καμεις τουτο αυξανεις τζαι τον εταιρικο φορο που στην Κυπρο αν δεν καμνω λαθως εν που τους λλιοτερους....

εδιαγραφηκαν χρεη του ισλανδικου πληθυσμου ... εκρατικοποιηθηκαν τραπεζες...

τουτα εν μερικα που εκαμαν... τωρα φυσικα εν να μου πεις μας ειμαστεν στην ΕΕ τζαι στο ευρω τζαι εν μπορουμεν να καμουμε τουτα τα πραματα κλπ...
επισης οτι η ισλανδια εχει μιαν οικονομια βασισμενη κυριως στην αληεια τζαι ξερω γω.. τζαι ειπα σου τζαι πριν οτι εν εχω μοντελο ετοιμο.... παντως ξερω η λυση που θελεις εν αποτυχια..

τζαι μεγαλυτερη αποτυχια εν οτι οι παπαες εφκαλεν την καθαρην.. ο εταιρικος φορος εμεινεν ο ιδιος. το θεμα ουτε καν παει σε δημοψηφισμα....

αλλα ευτυχως οι τραπεζες εν αν σωθουν τζαι εν να μεινουμε στο ευρω

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Απάντησες ο ίδιος, εν χρειάζεται να πω εγώ ότι συγκρίνεις ανόμοια πράματα!

Ανώνυμος είπε...

ε ναι που να πεις να φκουμε που την ΕΕ τζαι το ευρω. εσυ εσταθηκες μονο στην βαση της οικονομιας της.. τουλαχιστον εγω εν κρυφκουμαι πισω που το δαχτυλο μου....

στην προσπαθεια να μεν θιξετε το ακελ εν να τα ακουσουμεν τζαι να τα δουμεν ουλλα....

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Μην ψαρεύεις σε θολά νερά!
Προσωπικά και ενάντια στην Ευρωζώνη είμαι και γενικότερα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενάντια στα Μνημόνια… Εδώ δεν θα πλειοδοτήσουμε σε δηλώσεις αντι-ευρωπαϊσμού ή ευρωσκεπτικισμού και ούτε χρειάζονται λόγια μεγάλα κι ανέξοδα, τα οποία ούτε λύσεις προσφέρουν και ούτε και διεξόδους…
Πέταξες μια φυτιλιά για την Ισλανδία, αλλά τούτην φυτιλιά δεν άργησες να την αναιρέσεις με τον μετέπειτα λόγο σου, χωρίς να ΜΑΣ πεις και κάτι το ουσιαστικό! Ο καπιταλισμός ΔΕΝ θα σωθεί με πολιτικές λιτότητας και οδυνηρότατες και επώδυνες περικοπές μισθών και ωφελημάτων από τους εργαζόμενους. Η υπαλλακτική είναι ΜΟΝΟ ο Σοσιαλισμός! Γιατί δεν το λες καθαρά, αν πιστεύεις σ’ αυτόν; Μήπως επειδή βλέπεις ότι είναι ανέφικτος στο παρόν στάδιο ή και γιατί απαιτείται οργάνωση και συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν υπάρχουν οι πολιτικοί φορείς που θα ηγηθούν αυτών των προσπαθειών και κινήσεων;

Α, και πάρε κι ένα σταθερό nickname, αν θα συνεχίσεις να κυκλοφορείς στα πέριξ, για να υπάρχει και μια συνέχεια στην κουβέντα μας…

Ανωνυμος είπε...

μα ουτε καν επιασες τις λυσεις μιαν μιαν να δεις αν μπορεις να τις εφαρμοσεις.. απλα λεεις εν διαφορετικες καταστασεις...

τζαι σε ξαναρωτω γιατι οι παπαες φκαλουν την καθαρην?? γιατι εν αυξάνεται ο εταιρικός φόρος.....??
γιατι εν φορολογείται ο πλούτος?? γιατι εν φκαινουμεν που το ευρω?
γιατι τελοσπάντον υπογράφουμε μιαν λύση που ξέρουμεν εν θα δουλεψει??? τι θα μας ωφελέσει?? αν σε τούντο σημείο εν υπάρχουν λύσεις οπως θέλεις να πιστευκεις τοτε πρεπει αν δεις τι επηεν λάθως τζαι εν μπορουμε να εχουμε αλλη λυση.... κανει να προσπαθειτε να φκαλετε το ακελ ποξω που τουντην κατασταση ολαν...
το ακελ ήξερεν που πριν τζαιρο οτι οδηγουμασταν δαχαμε.... επρεπε ήδη να ειχεν αυξησει τον εταιρικο φορο, επρεπε να ειχεν ηδη φορολογησει την εκκλησια.....

τωρα εκαταφερε να κρατησει ζωντανα μερικα πραματα τα οποια εν να χασουμε σε 6 μηνες ειτε με Μαλα προεδρο ειτε με αναστασιαδη....

αν εσενα σε ικανοποια τουτον εμενα εν με ικανοποια..

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε, [που ‘ν’ το nickname σου;],

Εν θα παίξω το παιχνίδι σου! Βάλε κάτω θέσεις [κι όχι μόνο ερωτήματα ανακριτικού τύπου] και κόπιασε να κουβεντιάσουμε…
Θα πω όμως δκυο κουβέντες…
Κατ’ αρχάς, οι όποιες φορολογίες [της εκκλησίας, των εταιρειών, του πλούτου] δεν πρέπει να περάσουν που την «κυβερνώσα» Βουλή; Ποιοι είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων εκεί; Ή μήπως μπορούσε να το κάμει από μόνο του, όπως αφήνει να νοηθεί; [Λες: «το ακελ ήξερεν που πριν τζαιρο οτι οδηγουμασταν δαχαμε.... επρεπε ήδη να ειχεν αυξησει τον εταιρικο φορο, επρεπε να ειχεν ηδη φορολογησει την εκκλησια..... --- Πως θα γινόταν αυτό;]
Αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό κι έστω κι αν περνούσαν τέτοιες φορολογίες, θα καλυπτόταν μ’ αυτές ο «κρατήρας» των Τραπεζών;
Το παράδειγμα της Ισλανδίας δεν στέκει για την Κύπρο και θα στο αναλύσω σε επόμενη ανάρτηση μου. Keep in tune! [Εξ άλλου κι ΕΣΥ ο ίδιος αναίρεσες την αρχική σου τοποθέτηση, δηλ. ότι ήταν παράδειγμα προς μίμηση!]… Και σε ξαναρωτώ: Αφού νομίζεις πως υπάρχουν λύσεις, πες μας ποιες είναι τέλος πάντων αυτές…

Ανώνυμος είπε...

εν θελω να βαλω νικνεημ... νομιζω εν αλλασσει κατι στην συζητηση μας.....

α τζαι επειδη εν εμπορουσεν να τα περασει επρεπε να υπογραψει μνημονιο?? που ηταν ο νους τους να ανοιξουν τα μαθκια του κοσμου..

επισης ναι οι φορολογιες εν θα εκαλυπταν τον κρατηρα... τουλαχιστον εν ενα μετρο που θα αντικαθηστουσε κατι αλλο...... ουτε καν το εδιεκδικησεν ομως.... οπως εκοψεν που τις κοινωνικες παροχες τζαι ακομα συντειρουμεν το σαπιο πραμαν που ονομαζεται στρατος.... ευγε....

οσον αφορα την Ισλανδια μεν προσπαθεις να αγνοησεις το τι εκαμαν.. Ναι μεν εν διαφορετικες χωρες αλλα εν τζαι ειπα σου να καμεις κοπι πεηστ την πολιτικην τους... αν δηλαδη εν μπορουμε να μαθουμε 2 πραματα που την Ισλανδια που ειχαν παρομοιο προβλημα που ποιαν εν να μαθουμεν???

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε, [ένα nickname, αν μην τι άλλο, θα έκανε τη συζήτηση πιο ζωντανή και πιο συγκεκριμένη!],

Πού ξέρεις ότι ο Πρόεδρος δεν «εδιεκδικησεν» πράματα;
Όπως και να ‘χει. Δεν βλέπω να έχεις προτάσεις για λύσειςˑ αντίθετα αοριστολογείς! Θα επανέλθω [ίσως] με νέα μου ανάρτηση…

Ανώνυμος είπε...

Γιωρκος...

αοριστολογο... ειπα σου αν μετρησω 5 μετρα τα οποια θα μπορουσαν να εφαρμοστουν... εσυ απλα πιστευκεις οτι σου λαλει η κυβερνηση τζαι λεεις εν εχει αλλη λυση,... εν κατανοιτο.. ηθελα να ηξερα αν θα ελαλαλουσετε τα ιδια με τους δεξιους... δαμε εν να μαστε τζαι εν να το δουμε.. το ακελ μετα θα το παιξει τζαι αντιμνημονιακο αμαν τεθει το θεμα φυσικο αεριο ατα συνταξιοδοτικο κλπ?? οξα εν να λαλειτε ακομα εν εχει αλλην λυσην.. εν μιλω για μακρινα πραματα... αν δεν καμνω λαθως τα αλλα ομολογα λειγουν το Ιουνη... δαμε εν να ειμαστε τζαι εν να τα δουμε

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Γιώρκο [της Κάκας;]

Είδες με να γράφω κάπου θετικά σχόλια για το Μνημόνιο και να επαινώ τις πρόνοιες του; Τους προβληματισμούς μου εκφράζω για τα αδιέξοδα… Και δεν βλέπω κι όσοι από ΕΣΑΣ κάμνετε κριτική [υποτίθεται] εξ αριστερών, να έχετε συγκεκριμένες υπαλλακτικές/εναλλακτικές προτάσεις…

Anef_Oriwn είπε...

Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο Stelios Papalangi επιχειρεί με ανάρτηση του στο Blog του να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα εδώ στο κείμενο της ανάρτησης μου για το “ τι σημαίνει στάση πληρωμών”… - link: http://spapalagi.blogspot.com/2012/12/blog-post.html
Προσωπικά δεν βλέπω να δίνει απαντήσεις στο ερώτημα ο συμπαθέστατος Stelios. Στην ουσία επεκτείνει και ο ίδιος τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα για το θέμα…
Ίσως πω μερικά πράματα κάποια άλλη στιγμή…

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Άνευ,
Παρακολουθώ επί καθημερινής βάσης το μπλοκ σου αλλά δεν έτυχε μέχρι στιγμής να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο.
Σε απάντηση σου στη φίλτατη Δις αναφέρεις μεταξύ άλλων και το εξής:"Αν και αφέθηκε να νοηθεί ότι η τάση είναι η αποδοχή [από το ΑΚΕΛ] του Μνημονίου, εν τούτοις ο Άντρος Κυπριανού στην συνέντευξη του είπε ότι οι μελέτες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σε σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής κι εκεί θα παρθεί η απόφαση… Δεν κατάλαβα… Δεν θα ‘πρεπε να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και να παραπεμφθεί το ζήτημα στην Κεντρική Επιτροπή;". Θέλοντας να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω ήθελα να σε ρωτήσω εάν θεωρείς ικανοποιητική τη διαδικασία για τη λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης από μόνη την ΚΕ. Οι ΚΟΒ δεν έχουν κανένα ρόλο να διαδραματίσουν στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης?? Έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή μια σειρά από νομοσχέδια που αφορούν μέτρα τα οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση με την Τρόικα εκ των οποίων κάποια έχουν ήδη ξεκινήσει να ψηφίζονται. Ποια απόφαση, λοιπόν, αναμένουμε από την ΚΕ??

Στην ανάρτηση σου 152/2012 αναφέρεις ότι «την ίδια ώρα όμως πιστεύω ότι μπορεί{ο Μαλάς} να υιοθετήσει και να ακολουθήσει μια πραγματικά Αριστερή φιλολαϊκή πολιτική [παρά τις όποιες φιλο-ευρωπαϊκές του τοποθετήσεις]». Στόχος για αριστερή ή έστω φιλολαϊκή πολιτική υπήρχε και κατά την 5ετή μας διακυβέρνηση. Παρά τις επιμέρους νίκες που πέτυχε η διακυβέρνηση της Αριστεράς, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω θα εξανεμιστούν με την έλευση της Τρόικα, έχουν αποδειχθεί, κατά την άποψή μου, {και}στην πράξη τα όρια της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης. Είναι δε ελάχιστα αυτά που μπορούν να κερδηθούν για τους εργαζομένους από μία νέα διακυβέρνηση της Αριστεράς η οποία, εφόσον συνεχίσει την ίδια πολιτική τακτική θα εγκλωβιστεί και πάλι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό και αντιδραστικό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον. Έχω την εντύπωση ότι με την καπιταλιστική κρίση να βρίσκεται σε απίστευτη ένταση και με την Κύπρο εντός μνημονίου η πιθανότητα να μπορέσει ο κ. Μαλάς και το Κόμμα να εφαρμόσουν «μία πραγματικά Αριστερή φιλολαϊκή πολιτική» είναι κάτι περισσότερο από ακατόρθωτη. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η έννοια «Αριστερά» απαιτεί επιτακτικά επαναπροσδιορισμό.
Αναμένω τα δικά σου σχόλια.
Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Σύντροφε,

Σε καλωσορίζω στο Blog μου και σ’ ευχαριστώ για την παρέμβαση σου! [Βλέπω ότι με παρακολουθείς προσεχτικά]…

Θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ πιο ολοκληρωμένα πάνω στα ζητήματα που θέτεις σε νέο σχόλιο μου, μάλλον στον χώρο των σχολίων της τελευταίας ανάρτησης μου…

Εδώ θα σημειώσω μόνο ότι έχεις δίκιο σε πολλά από τα σημεία που [μού] θέτεις. Κυρίως στο ότι θα ‘πρεπε να γίνει μια γενικότερη συζήτηση του θέματος του Μνημονίου [όχι τόσο στις ΚΟΒ ή σε έκτακτο συνέδριο, μια και δεν υπάρχει χρόνος – είναι και οι εκλογές κομβικό ζήτημα, αλλά] σε μια διευρυμένη σύνοδο των εκλεγμένων ανωτάτων σωμάτων του Κόμματος [Κεντρική Επιτροπή, Επαρχιακές Επιτροπές, Επιτροπές Πόλεων, Επιτροπές Υπαίθρου].
Επίσης έχεις δίκιο όταν διερωτάσαι «ποια απόφαση […] αναμένουμε από την ΚΕ [όταν] έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή μια σειρά από νομοσχέδια που αφορούν μέτρα τα οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση με την Τρόικα εκ των οποίων κάποια έχουν ήδη ξεκινήσει να ψηφίζονται»
Όλ’ αυτά έχουν να κάμουν με το αυτό-εγκλωβισμό τού Κόμματος σε μια αδιέξοδη διαχείριση του συστήματος… Κι αν πρόσεξες, κάπου έγραψα ότι θα ήταν προτιμότερο [για την Αριστερά] να μην εκλεγεί [τελικά] ο Μαλάς στην Προεδρία… Η αναφορά μου σε ένα [πραγματικά] Αριστερό κοινωνικό πρόγραμμα [υπό τον Μαλά ή τον οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο που επιλεγόταν] ήταν συνειδητή και εξέφραζε την αντίθεση μου σε εκσυγχρονιστικά αστικά διαχειριστικά προγράμματα…

Τελικά είπα αρκετά …

Anef_Oriwn είπε...

Επίσης ΔΕΝ μου άρεσε η απάντηση [που έδωσε ο Άντρος Κυπριανού στη συνέντευξη του στην Αιμιλία Κενεβέζου, αλλά και αλλού] για τη μη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει χρόνος για τη σωστή οργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου [και ότι κάτι τέτοιο είναι και ριψοκίνδυνο γιατί προφανώς θα παράξει και τάσεις εσωστρέφειας στο Κόμμα], αλλά δεν μπορεί να βασιζόμαστε στη γνωμάτευση μιας 9-μελούς [αν είναι τόσα τα μέλη] Κεντρικής Επιτροπής Έλεγχου, για την αναγκαιότητα ενός έκτακτου συνεδρίου…