Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανάρτηση 94/2011 [έκτακτη, τραγουδιστική, αφιερωματική] – “Βράδυ Σαββάτου” [κι ΕΣΥ ‘σαι κάπου]...


Προλογικά:
Προφανώς ο τραγουδοποιός Βασίλης Παπακωνσταντίνου ΔΕΝ θα τραγουδήσει το ωραιότατο [ερωτικό] τραγούδι του “Βράδυ Σαββάτου”, στην Συναυλία της Δευτέρας [24 του μηνός] στο Στάδιο “Ελευθερία”... Άλλα άσματα [με σαφή πολιτικά μηνύματα] θα ακούσουμε και θα τραγουδήσουμε. Και τούτα σίγουρα θα ΜΑΣ συνεπάρουν, ειδικά μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, την έντονα φορτισμένη λόγω των επιθέσεων που δέχεται η Αριστερά!

Πολύς πόλεμος έγινε ενάντια σ’ αυτή τη Συναυλία με στοχο τη ματαίωση της! Η (κεντρο)Δεξιά έβγαλε για άλλη μια φορά στη φόρα τ’ απωθημένα της ενάντια στο ΑΚΕΛ, τον Πρόεδρο Χριστόφια και γενικότερα την Αριστερά! Καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στη Συναυλία απειλήθηκαν από άγνωστους γνωστούς [κυρίως της ΠΕΟΦ και του Μετώπου]. Κάποιοι καλλιτέχνες μάλιστα όπως η Μελίνα Κανά, η Μελίνα Ασλανίδου, οι Κατσιμιχαίοι, η Γλυκερία ακύρωσαν τη συμμετοχή τους! Κάποιοι άλλοι όμως πείσμωσαν ακομα πιο πολύ και με τον δυναμισμό που τους χαρακτηρίζει τόνισαν τη θέληση τους να συμμετάσχουν [Θάνος Μικρούτσικος, Μαχαιρίτσας] ...

Εγώ όμως θα παω σ’ ένα άλλο τραγούδι απόψε! Ένεκα που είναι και Σάββατο στο “Βράδυ Σαββάτου”!!!

*************************
“Βράδυ Σαββάτου”
Στίχοι: Χρήστος Κυριαζής
Μουσική: Χρήστος Κυριαζής
Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Βράδυ Σαββάτου κι εσύ ‘σαι κάπου
άραγε πού να βρίσκεσαι για τι να λες
περνάει ο χρόνος βαρύς και μόνος
κι όλες τις σκέψεις μου για σένα δεν τις θες

Βράδυ Σαββάτου ζω στη σκιά του
και ξενυχτάω στα λιμάνια στους σταθμούς
βράδυ Σαββάτου στην ερημιά του
σου τραγουδάω πού να είσαι δεν ακούς

Άδεια η πόλη πού πήγαν όλοι
κι όλοι ‘σαι εσύ που έφυγες χωρίς να φταις
άδεια η πόλη τι γίναν όλοι
αν με θυμάσαι στην υγειά μου κάτι πιες

Βράδυ Σαββάτου κι η μοναξιά του
να με γυρίζει σαν σκυλί στις γειτονιές
βράδυ Σαββάτου κι η συννεφιά του
να με τυλίγει από παντού χωρίς να φταις”
[ή μήπως φταις;] ...




Anef_Oriwn
Σάββατο 22/10/2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε όλοι στην συναυλία, γιατί η ενότητα και η δημοκρατία ταυτίζονται απόλυτα με το Δημήτρη Χριστόφι. Γιατί όλη η Κύπρος είναι μόνο οι αριστεροί (ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι), να πάτε για να διατηρήσετε τις ακροδεξίες φωνές της Κύπρου και να τις ενδυναμώσετε με τη συμπεριφορά σας. Εύγε!!! Ζήτω η ενότητα, η δημοκρατία και πάνω από όλα φυσικά ο Χριστόφιας.

zep είπε...

Βεβαιως θα παμε, το λεωφορειο προβλεπεται να γιεμωσει παλε. Ας εν καλα οι φασιστες, πριν να αρκεψουν τες ιστοριες ποξω που το προεδρικο ενεβαλαμε λεωφορειο. Τωρα βαλουμε τζιαι λεωφορειο τζιαι παει ο κοσμος ουλλος :D

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλάν ρε ανώνυμε μα δεν αντρέπεστε πκιόν τίποτε; Τες ακροδεξιές φωνές εν το ΑΚΕΛ που τες δημιουργεί τζιαι όι τα πάσης Κύπρου εθνικόφρονα σωματεία τζιαι οι εθνικόφρονες οικογένειες; Παρετάτε μας σιόρ. Εκατάντησεν το πολιτικον σύστημαν της δεξιάς αηδία πκιόν. Ακόμα τζιαι για το ότι η δεξιά γεννά ακροδεξιάν φταίει ο Χριστόφκιας. Προχτές έγραφεν κάποιος τζιαι πας τα σχόλια του Πολίτη ότι το ότι επκιάσαν τον Μιχαλάκην Σαρρήν στα κατεχόμενα φταίει ο Χριστόφκιας. Ξηκολλάτε σιόρ τζιαι αφήστε τον κόσμον να εκφραστεί όπως ηξέρει τζιαι όπως ημπόρει. Τουλάχιστον οι αριστεροί άμαν νοιώθουν ότι έχουν πρόβλημαν παν τζιαι τραουδούν τζιαι περνά τους. Οι δεξιοί πέμπουν τους σσιύλλους τους ή τους λύκους τους τζιαι ουρλιάζουν "να πεθάνεις".

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

OI SSHHILOI .