Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ανάρτηση 65/2011 [έκτακτη, επίκαιρη, πολιτική, αντι-πολιτικάντικη και διεξοδική] – Μερικές πολιτικές πτυχές της κρίσης που προκλήθηκε από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί...


Α. Προλογικά:

Αφήνω [προσωρινά] κατά μέρος 2-3 επετειακά κείμενα που είχα (μισο)ετοιμάσει για το τουρκοφόρο χουντοφασιστικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή [μεταθέτω για τις επόμενες μέρες την ανάρτηση τους] για να καταπιαστώ με μερικές πολιτικές πτυχές [και προεκτάσεις των συνεπειών] τής τραγικής και καταστροφικής έκρηξης στην Ναυτική Βάση στο Μαρί που μας έπληξε την περασμένη Δευτέρα. Θα ασχοληθώ βασικά με την “ευθυνολογία” και την “παραιτησιολογία”, με τις οποίες [κυρίως] πολιτικοί και δημοσιογράφοι στόχευαν και εξακολουθούν [ακόμα] να στοχεύουν τον Πρόεδρο.

Φυσικά αυτές τις μέρες υπήρξε και μια τεραστία πολιτική υποκρισία και μια anef_oriwn και ηθικών περιορισμών προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών και του πόνου των συγγενών των αδικοχαμένων, κυρίως από την πλευρά των δημοσιογράφων των ΜουΜουΕ και των πολιτικάντηδων της αντιπολίτευσης [του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ], αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα που σηκώνει ξεχωριστή ανάρτηση.

Να σημειώσω μόνο ότι το τραγικό συμβάν και οι τραγικότατες συνέπειες του αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή για τη κυπριακή Δεξιά που προσπάθησε [σύσσωμη] να κτυπήσει το ΑΚΕΛ. Καταφανής ήταν η προσπάθεια του “Συναγερμού” [και των στελεχών του που συμμετείχαν σε τηλεοπτικές συζητήσεις] να στριμώξουν το ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση και να αποσείσουν έμμεσα και τις ευθύνες της παράταξης της Δεξιάς για την καταστροφή που έσπειρε στην Κύπρο το πραξικόπημα τους, το 1974. Έκαμναν συγκρίσεις μεταξύ των δύο γεγονότων, ενώ γνωρίζουν [αν δεν είναι κομματικά τυφλωμένοι] πως καμία σχέση υπαρχει μεταξύ του ενός με το άλλον] ... Απαιτούσαν συγνώμη από τον Πρόεδρο και μας παρουσίασαν και τον Σωτήρη Σαμψών να μιλά με θράσος χιλίων πίθηκων για «εγκληματίες»... Ποιοι; Αυτοί που στέγασαν [πολιτικά] τους πραξικοπηματίες, ή που ΠΟΤΕ δεν ζήτησαν συγνώμη για τα ανείπωτα κακά που μας εφεραν εκείνη την εποχή με το προσδοτικό πραξικόπημα τους. Ποιος ζήτησε ρεεε Σαμψούιν, συγνώμη από τους συγγενείς των δολοφονηθέντων κατά το πραξικόπημα και επί διακυβέρνησης του πατρός σου, ρεεε; Ο πολύς Γεωργίου [βουλευτής του ΔΗΣΥ] χαρακτήρισε μάλιστα το ατυχές συμβάν ως «προμελετημένο» - διερωτούμαι πότε μίλησε με τόσο πάθος και κατά του πραξικοπήματος.
Είχαμε ακόμα την υποκίνηση του κόσμου σε διαμαρτυρίες με τους φασίστες του ΕΛΑΜ να συμμετέχουν σ’ αυτές και να θέλουν να κάψουν το Προεδρικό και σχεδόν κανείς απ’ όλους αυτούς τους φαρισσαίους πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους να συγκινείται και να τους καταδικάζει.

Εταίρος βουλευτής του Συναγερμού [ο νεοφανής λεξηπλάστης και θεολόγος Πιτσιλλίδης που νομίζει ότι άρπαξε τον Θεό από τ’ αρχίδια] μας εξέφρασε [ο διδάσκαλος του θείου λόγου] τον θαυμασμό του για την στρατιωτική [“ανθρωποσφαχτική” – όρος δικός μου] μηχανή του Ισραήλ, ενώ ο Τορναρίτης έσπευσε να προτείνει την καθιέρωση της 11ης του Ιούλη ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της έκρηξης, [κάτι που ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα δέχτηκαν. Ακολουθούμε τ’ αχνάρια της Ευρώπης [και δη των χωρών του πρώην σοσιαλιστικού στρατοπέδου] όπου δίκην ρεβανσισμού καθιερώνουν Μέρες Μνήμης για τα θύματα (;) του Κομμουνισμού [Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Βαλτικές χώρες]. Μέρα Μνήμης για τα θύματα του πραξικοπήματος πότε θα καθιερώσουμε;

Όλ’ αυτά συμπληρώνουν ή προσθέτουν (σ)το puzzle των προσπαθειών [των γωστών τύπων] για πολιτικό πραξικόπημα

Παράλληλα όλοι αυτοί οι τύποι ΜΑΣ απεδειξαν ότι συνιστούν και την αγέλη των πτωματοφάγων, την αποτελούμενη από γύπες και ύαινες [link: http://www.google.com/search?q=charognard&hl=fr&client=safari&rls=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=E3gbToj2HcyChQf_qMCNDA&ved=0CFwQsAQ&biw=1396&bih=768]! Εγώ χωρίς φόβο και χωρίς καθόλου ενδοιασμούς τους ονομάζω και λεshοφάγους! «Λέshιν» στα κυπριακά είναι το «πτώμα» – λέξη προερχόμενη από το τουρκικό «leş»[πτώμα]... Α, τα λέsha!!!
[Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια τους γύπες που γυρόφερναν από ψηλά τα σημεία όπου υπήρχαν πεταμένα ψοφίμια και περίμεναν για να καθαρίσει ο τόπος για να τα κατασπαράξουν!] ...

***********************
Και πάμε ...
Β. Στο κυρίως θέμα:
1. Οι ευθύνες του Προέδρου

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το τραγικό συμβάν [με τους τόσους νεκρούς και την καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού στο Βασιλικό ] ξεκίνησε ενορχηστρωμένα από τα κανάλια και τους πολιτικάντηδες της αντιπολίτευσης, μια φιλολογία και παραφιλολογία για τες ευθύνες [πολιτικές και ποινικές] γενικώς αλλά και ειδικώς και δη αυτές του Προέδρου. Παράλληλα σχεδόν όλοι υπόβαλλαν είτε άμεσα [Χάσικος, Γεωργίου, Πουργουρίδη], είτε έμμεσα ότι ο Πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί.

Σίγουρα κι έχει ευθύνες [πολιτικές] ο Πρόεδρος. Αφού κάτι πήγε τόσο άσχημα και στραβά επί της διακυβερνησης του, ποιος πρέπει να ευθύνεται πολιτικά; Πρώτα και κύρια ελέγχεται για την επιλογή των συνεργατών του, που ουκ ολίγες φορές τον άφησαν εκτεθειμένο με τες ατυχείς, αψυχολόγητες και συμφεροντολογικές πράξεις και ενέργειες τους [Παπασάββας, Μολέσκης, Βάσος Γεωργίου και άλλοι], ή με τες εγκληματικές παραλείψεις κι αμέλειες τους όπως η έκρηξη στη Ναυτική Βαση... Δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πεπατημένη των προκατόχων του.

Διερωτούμαι όμως αν ο Πρόεδρος [άμα τη εκλογή του] μπορούσε να λειτουργήσει “επαναστατικά” [ως «Κομμουνιστής», που συχνά δηλώνει ότι είναι] και να προβεί σε τομές στην κρατική μηχανή, που ριζοσπαστικά θ’ άλλαζαν καθεστηκυίες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Μήπως τελικά η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος από ένα Αριστερό Κόμμα κρύβει μεγάλες κι απρόβλεπτες παγίδες. Ουδέποτε η κυπριακή (κεντρο)Δεξιά χώνεψε το ότι ένας Αριστερός μπήκε στα τταράφκια της και εκλέγηκε δημοκρατικά(!) Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πάντοτε ΤΟΝ παραμόνευαν στη γωνιά για να τον πλήξουν, γι’ αυτό και «τούτος» θα ‘πρεπε να ‘ναι διπλά προσεχτικός! Εν τέλει [κι όπως άδει και η ΜΑΡΊΑ Δημητριάδη] «η δύναμη ...[δεν] βγαίνει [...] από πρόσωπα καλοσυνάτα ...».

Φαίνεται πως είναι ουτοπία να πιστεύουμε, ότι
- η χρησιμοποίηση τού καρεκλοκένταυρου αστικού κρατικού μηχανισμού [με ένα υφέρποντα αντι-ΑΚΕΛισμό να διαχέεται και να ελλοχεύει παντού- από τα κατώτερες μέχρι τις ανώτερες βαθμίδες του], ή/και
- η βοήθεια από (μικρο)αστικοποιημένους Αριστερούς τεχνοκράτες, αλλά και λειτουργούς του ευρύτερου περίγυρου,
μπορούν να αποδώσουν. Ως αποδυκνειεται οι πιο πανω αναφερόμενοι ΔΕΝ μπορούν να ξεφύγουν από τη δημοσιοϋπαλληλική τους νοοτροπία και να λειτουργήσουν ριζοσπαστικά ή έστω διαφορετικά απ’ ότι εμάθαν!

2. Κι ολίγα τινά περί της «παραιτησιολογίας»

Πολλοί είν’ αυτοί που μίλησαν και ζήτησαν την άμεση  την παραίτηση του Προέδρου. Αλλά τι μέλλει γενέσθαι μετά, δεν το σκέφτηκαν ήδεν ΜΑς είπαν. Η λαιμαργία τους για την εξουσία ΔΕΝ κρύβεται! Οι “Συναγερμικοί” τζιοιμούνται τζι’ ονειρεύκουνται πότε θα επανέλθουν στην εξουσία. Έχουν δει την όλη τραγωδία ως μοναδική ευκαιρία για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και για να προετοιμάσουν καλύτερα το έδαφος για την τελική “έφοδο” τους για κατάληψη του Προεδρικού το 2013! Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμεν ότι ήδη τρέχουν και τα σάλια τους ...

Τι σημαίνει όμως μια παραίτηση του Προέδρου;
Σίγουρα η όλη τραγωδία με τους νεκρούς και τις καταστροφές που επισώρευσε έχουν προαναγγείλει ήδη τους τίτλους τέλους της πολιτικής καριέρας του Δημήτρη Χριστόφια και μάλιστα με αναπάντεχα τραγικό και θλιβερό τρόπο. Παράλληλα έχουν θέσει τέρμα στις όποιες σκέψεις του για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας το 2013.

Όμως τυχόν παραίτηση του δεν θα βελτιώσει τα πράματα στο εσωτερικό μετωπο. Αντίθετα κάτι τέτοιο αποτελεί, σε τέτοιες στιγμές, φυγομαχία κι ανευθυνότατα, ενώ παράλληλα θα τον στιγματίσει για πάντα ως αποτυχημένο(!), κάτι που θα βαρύνει έντονα και την ιστορία της κυπριακής Αριστεράς. Πέραν τούτου θα προλειάνει το έδαφος στους γύπες του “Συναγερμού” για κατάληψη της εξουσίας. Το σημαντικότερον όμως είναι ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ακυβερνησίας, πολιτικής και γενικότερης αστάθειας και αποσταθεροποίησης, θα επιδεινωθεί η ήδη υπάρχουσα κρίση και θα παρατηρηθεί αύξηση του λαϊκισμού, του εθνικισμού και του συντηρητισμού! Ήδη, κι όπως γράφει και ο Gregoris στο Blog του [link: http://nekatomata.blogspot.com/2011/07/blog-post.html]:
«Η προσπάθεια άντλησης πολιτικής υπεραξίας που τα πτώματα που την Δεξιά (στο σύνολο της!) εν αισχρότατη. Η συνύπαρξη τζιαι η συμπαράταξη φιλελευθέρων με την ακροδεξιά τζιαι στον δρόμο πλέον, με την συντηρητική, χριστιανική τζιαι εθνικιστική τάση να βάλλει τζιαι το πλαίσιο μάλιστα, εν ιδιαίτερα λυπηρή εξέλιξη. Εφανήκαν δυστυχώς τα όρια του προοδευτισμού της μερίδας τζείνης της δεξιάς που έδειξεν τουλάχιστον την περίοδο 2004-2009 ότι εμπορούσεν να αποτελέσει μια ελπίδα.»

Άστε που με τυχόν παραίτηση Χριστόφια από την Προεδρία, θα αναλάβει ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας [μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών] ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μια μετριότης των μετριοτήτων!!! [Και να δείτε που θα του ανοίξει και η όρεξη και θα θέλει να γενεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας!]... Δεν ΣΑΣ φαίνεται θρασύτατο το γεγονός ότι ο (Κακ)Ομήρου [και τα ΕΔΕΚίτικα επιτελεία] προσπαθούν απεγνωσμένα να τον απαλλάξουν από τις όποιες ευθύνες φέρει και ο ίδιος για τα τραγικά συμβάντα, οι οποίες τού αναλογούν εκ του πόστου του ως Πρόεδρος της Επιτροπής άμυνας της Βουλής;

Τέλος τυχόν παραίτηση του Προέδρου σημαίνει και πρόωρες [κι άκαιρες] προεδρικές εκλογές. Τούτο συνεπαγεται νέα κόστη [σε περίοδο οικονομικής και ενεργειακής κρίσης], αλλά και τη δημιουργία νέου [κι άκαιρου] προεκλογικού αντιπαραθετικού και πολωτικού κλίματος. Όλοι θα στοχεύουν τον περιθωριοποίηση της Αριστεράς και στον περιορισμό της δύναμης και της επιρροής της] σε μια περίοδο που η ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία είναι εκ των ως ουκ anef!

3. Ανασχηματισμός και σύσταση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Ανεξαρτήτως του αν το [δήθεν συγκυβερνόν] ΔΗΚΟ παραμείνει στην Κυβέρνηση [ήδη ξανάρχισαν τα εσωκομματικά όργανα για αποχώρηση τους], πιστεύω πως επιβάλλεται πλέον ένας ευρύς ανασχηματισμός της Κυβέρνησης [του κυβερνητικού σχηματος].
Πέραν του ότι τούτο θα μετριάσει και τις απαιτήσεις [από ευρύτερα πλην δεξιόστροφα στρωματά του κόσμου] για παραίτηση του ιδίου, θα ικανοποιήσει και το λαϊκό αίσθημα για ανάληψη και απόδοση ευθυνών και για αναγνώριση λαθών και παραλείψεων. Παράλληλα τούτο θα αποτελέσει και lifting [έστω και την υστάτη] για το προφίλ της Κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου. Με τες κατάλληλες κινήσεις και πράξεις [συλλογικές και ουσιαστικές] μια νέα κυβέρνηση [που θα τύχει ευρύτερης αποδοχής] πιστεύω πως θα συμβάλει σημαντικά στο να ανέβουν το κύρος της εκτελεστικής εξουσίας και των θεσμών.

Ποιο όμως θα είναι το πρόσωπο ενός νέου Υπουργικού Συμβουλίου;
Από πολιτικής/κομματικής εκπροσώπησης προσωπικά έχω την άποψη ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ με την απαξιωτική, λαϊκίστικη και πολιτικάντικη κριτική τους στον Πρόεδρο [και την απαίτηση πολλών εξ αυτών να παραιτηθεί], σε μια προσπάθεια τους να αποκομίσουν πολιτική υπεραξια, έχουν θέσει εαυτούς εκτός ενός τέτοιου υπουργικού σχήματος, ενώ το ΕΥΡΩΚΟ δεν έχει ρόλο να παίξει σ’ ένα τέτοιο σχήμα [λόγω των αντιδραστικών του θέσεων].
Από την άλλη [και παρά την τάση που υπάρχει από ατ ΜουΜουΕ, για υπερπροβολή της απαξιωτικής προσέγγισης μέρους του κόσμου προς τους πολιτικούς] ΔΕΝ νομίζω ότι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών [από την ευρύτερη κοινωνία] θα σώσει την κατάσταση όταν μάλιστα θα έχει να ασχοληθεί και με σοβαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ζητήματα. Μ’ απ’ αυτά τα δεδομένα η δουλειά του Προέδρου και προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι εύκολη, αν και ο ανασχηματισμός είναι [κατα την ταπεινή μου γνώμη] κάτι που θα πρέπει να γίνει τάχιστα.
Οι πλείστοι Υπουργοί πρέπει ν’ αλλάξουν [συμπεριλαμβανόμενου σίγουρα και του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού] και να αντικατασταθούν με πολιτικές προσωπικότητες [ευρύτερης αποδοχής] που να έχουν παράλληλα και τεχνοκρατικές γνώσεις. Προσωπικά βλέπω [ή μάλλον θεωρώ σωστό] να παραμένουν [για να διατηρηθεί και η Αριστερή φυσιογνωμία της Κυβέρνησης] ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Νεοκλής Συλικιώτης, η Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Ηλιάδη [ως Υπουργός Άμυνας όμως] και ίσως ο Πασχαλίδης [αν το ΔΗΚΟ αποφασίσει αν παραμείνει στην Κυβέρνηση]... Όλοι οι άλλοι [5-6, πόσοι απομένουν] πρέπει ν’ αλλάξουν. Και τούτο για να δοθεί ένας άλλος αέρας, ή ένα άλλο χρώμα και μια διαφορετική φυσιογνωμία στην Κυβέρνηση. Και ότι μετά την 11η του Ιούλη πράγματι ο Πρόεδρος ΔΕΝ έμεινε απαθής!

Γ. Εν κατακλείδι:

Ως Αριστεροί [τόσο οι ΑΚΕΛικοί, όσο και οι άλλοι, του ευρύτερου χώρου], είναι γεγονός πως τις πρώτες στιγμές και ώρες και ίσως και μέρες νοιώσαμε κι αμήχανα κι άβολα και πάθαμε και μια μουγκαμάρα! Δεν είναι ίδιον [γνώρισμα] της κυπριακής Αριστεράς αιματηρά και καταστροφικά περιστατικά. Στην πολύχρονη [85χρονη] ιστορία του, το ΑΚΕΛ μπορεί να περηφανεύεται ότι από τη δράση του δεν υπήρξαν ούτε εγκλήματα ούτε και αδικοχαμένοι. Και σίγουρα τα τελευταία τραγικά γεγονότα [επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ] ΜΑΣ έχουν λυπήσει αφάνταστα. Όμως ΔΕΝ θα λειτουργήσουμε ως αυτόχειρες και ούτε ως μαζοχιστές! Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ θα αυτοκαταργηθούμε [ως Αριστερά] και ούτε συνεχίσουμε να αυτο-μαστιγωνόμαστε! Οι πολιτικές ευθύνες του Προέδρου είναι δεδομένες, γι’ αυτό κι έχει την υποχρέωση να ΜΑΣ βγάλει από τα αδιέξοδα. Γι’ αυτό και θα ΤΟΝ στηρίξουμε. Κι ένας τρόπος στήριξης είναι και η συμμετοχή/παρουσία μας στο μεθαυριανό [την Τρίτη 19 του μηνός] συλλαλητήριο στο προεδρικό μια τες «μαύρες επετείους» του 1974!
Παράλληλα ΔΕΝ πρέπει να πάψουμε να αναδεικνύουμε τις ευθύνες του ιμπεριαλιστικού παράγοντα [και ευρύτερα στον κόσμο, κύρια όμως περιφερειακά] και να προβάλλουμε όλο και πιο έντονα την ανάγκη για αφοπλισμό και αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

Anef_Oriwn
Κυριακή 17/7/2011

***************************
 Υστερόγραφον 17/7/2011 [4:25 μ.μ.]:

Προσυπογράφω και το κείμενο της αγαπητής Psychiaς [link: http://psychia.wordpress.com/2011/07/15/%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%84/] και για το περιεχόμενο του, αλλά και για τη λατρευτή και μαγευτική λέξη «πούττος» που χρησιμοποιεί!

Anef_Oriwn

52 σχόλια:

νεος είπε...

Προσυπογράφω φίλε Άνευ...

Ανώνυμος είπε...

«Γι’ αυτό και θα ΤΟΝ στηρίξουμε. Κι ένας τρόπος στήριξης είναι και η συμμετοχή παρουσία μας στο μεθαυριανό [την Τρίτη 19 του μηνός] συλλαλητήριο στο προεδρικό μια τες «μαύρες επετείους» του 1974!» Να ΠΑΤΕ και να τον στηρίξετε.Αρρωστημένο,ψυχασθενές,αχρείο και σιχαμερό Ακελικό υποκείμενο.Να ΠΑΤΕ να πάρετε ακόμη μια πίππα στον ήδη ξεγυμνωμένο βασιλιά ΣΑΣ.Αλλά, να μη ξεχάσετε, ότι παρέλαβε κράτος και θα μας παραδώσει τον άνεφ ορίων.Μια σαβούρα δηλαδή.Και μάλιστα, χωρίς ίχνος στρατιωτικής και παρακρατικής βίας,χωρίς τα σημάδια μιας θεομηνίας...Να μην ξεχάσετε ότι, αυτό ήταν ένα κρατικό έγκλημα εναντίον της κυπριακής κοινωνίας...Και ειδικά εσύ, άθλιε,δεν νομιμοποιήσε να μιλάς για αποστρατικοποίηση.Εσύ, που μαζί με τους αφέντες και εξουσιαστές της ψυχής και του μυαλού σου,είπες κάποτε ΟΧΙ στην αποστρατικοποίηση της Κύπρου,εσύ που εξακολουθείς να στηρίζεις με μανία ενός ψυχοπαθή, την κυβέρνηση που ήθελε να τιμωρήσει την φυγοστρατία.Σουτ από δω!Λυσσιασμένο κομματόσκυλλο!
ΚΟΚΟΥΙ

Anef_Oriwn είπε...

Εμπαθέστατο πλην συμπαθέστατο [για τα ψυχολογικά σου προβλήματα], αλλά άθλιο γα το γριστοφογουοτσσιανό παρελθόν και παρόν σου, Κοκούδιν,

Μπορείς να μου υποδείξεις έστω κι ένα κείμενο ή σχόλιο μου με τα όποια υποστήριξα τη ΜΗ «αποστρατικοποίηση» ή να συντάχτηκα μ’ αυτούς που μιλούν για «φυγοστρατία»!
Πέραν τούτου κρυβόμενο καθηκάκι, αντι-Θέσεις έχεις πάνω σ’ αυτά που λαλώ;

zep είπε...

Γιατι τοση ευθυνη στον Χριστοφκια, το ΑΚΕΛ και την αριστερα?

Για κατι που ευθυνεται η ερασιτεχνικη ΕΦ. Αρθρο εξ αποστρατειας ταξιαρχου σημερα στη χαραυγη λαλει οτι εκαμνε την προσευχη του περκει τζιαι δεν γινονται δυστυχηματα στον ερασιτεχνικο στρατο μας.

Κατω που τον προεδρο υπαρχουν μια φαουσαν αξιωματουχοι, στο ΥΠΑΜ, στα ΕΓ της ΕΦ 1,2,3,4 κ.α. Επρεπε ο προεδρος να ασχολειται προσωπικα με το θεμα της φυλαξης, συντηρησης του φορτιου? Οξα επρεπε ο Αντρος να πιεννει καθε μερα να τα ποτιζει?

Υπαρχουν υπευθυνοι με μισθους αστα να παν που δεν εκαμαν καλα τη δουλεια τους.

Τζιαι υπαρχουν ερωτηματα. Αφου επιασαν φωτια τα κοντεινερ τα ξημερωματα γιατι δεν εγκατειψαν την περιοχη ΑΜΕΣΑ?

zep είπε...

*εν αποστρατεια
**εγκατελειψαν

Ανώνυμος είπε...

Στο Φιλελεύθερο, στη σελίδα 10, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς, αναφέρει ότι εφόσον εφραρμόζονται οι κανόνες όπως περιλαμβάνονται στα εγχειρίδια του στρατού, θα πρέπει να θεωρείται ότι η ασφάλεια από περιστατικά εκρήξεων ή άλλων χημικών μεταβολών και εκρηκτικών επιτυγχάνεται 100%.

Ανώνυμος είπε...

Για παράδειγμα, αν εκραγουν οι πυράυλοι s-300 στην Κρήτη, θα φταίει ο Κληρίδης που τους αγόρασεν ή θα φταίνε οι υπεύθυνοι για το χειρισμό και τη φύλαξη τους?

Ανώνυμος είπε...

Πανέξυπνα τα ΜΜΕ συνδέουν το γεγονός της έκρηξης με την πολιτκή απόφαση να εγκατασταθούν τα εκρηκτικά στην Κύπρο και στη συνέχεια με την πολιτική απόφαση να μην φύγουν από την Κύπρο.

Έτσι, στοχοποιούν το Χριστόφια.

Η λογική όμως λέει άλλα. Το γεγονός ότι παρέμενειναν τα εκρηκτικά στην Κύπρο, δικαιολογεί τη μη ασφαλή φύλαξη τους? Δηλαδή αν φυλάγονταν με ασφάλεια,θα υπήρχε η τραγωδία? Ασφαλώς όχι.

Το γεγονός ότι εβάλαν το ένα κοντεινερ πάνω από το άλλο, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας, έγινε με εντολή Χριστόφια? Είναι δυνατόν να ισχυέι τέτοιο πράγμα?

Αν ο Χριστόφιας ήταν αρχηγός της ΕΦ και ο Τασσος πρόεδρος της δημοκρατίας τότε σίγουρα τα ΜΜΕ θα έλεγαν για τον αρχηγός της ΕΦ:

ο άχρηστος, εσκότωσεν τα κοπελλουθκια του κόσμου με τις παραλήψεις του. Ήταν στραβός και δεν έβλεπε ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας? Που ποιον επερίμενεν να του πουν να φυλάει ορθά τα κοντείνερς? Να του το πει ο Τάσσος ή να του πει η γιαγιά η Μαρικκου?

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας δεν προερχόταν από το Ακελ, τα ΜΜΕ θα παρουσιάζαν το θέμα ως εξης:

Μόλις πληροφορήθηκε για την τραγωδία ο Πρόεδρος, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες κάνοντας δεκτή την παραίτηση του υπουργού άμυνας. Ο Πρόεδρος εκφράζει τη θλίψη του και τη συγνώμη του για τις σκανδαλώδεις παραλείψεις των αρμοδίων στην Ε.Φ και των υπηρεσιών του κράτους που ήταν υπεύθυνες για τη φύλαξη των κοντεινερς.

Έπειτα από μια εβδομάδα, θα παρουσιαζόταν και δημοσκόπηση που θα καταδείκνυε ότι τη μέγιστη ευθύνη φέρουν εκείνοι που δεν μερίμνησαν στην ασφαλή φύλαξη τους.

Ωστόσο, επειδή Πρόεδρος είναι ο Χριστόφιας, τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν κυρίως στο ότι ήρθαν τα εκρηκτικά στην Κύπρο και όχι τόσο στη μη ασφαλή φύλαξη τους. Σε αυτή τη πτυχή δεν δίνουν τόση σημασία.

Γνωρίζουν βέβαια ότι τα κοντεινερς έκαναν έκρηξη λόγω του ότι δεν φυλάγονταν με ασφάλεια και όχι λόγω του ότι ήταν στην Κύπρο.

Για να δημιουργήσουν σύγχυση και σε αυτή τη πτυχή, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στις εφημερίδες συνεχείς αναφορές για τη μείωση των κονδυλιών προς την Ε.Φ τα τελευταία χρόνια.

Με αυτό θέλουν να καταδείξουν ότι ήταν θέμα λεφτών η μη ασφαλής φύλαξη, άρα, πάλι φταίει ο Χριστόφιας.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Zep ,

Διάβασα κι εγώ το συγκεκριμένο άρθρο από τη σημερινή “Χαραυγή”. Οι ευθύνες των στρατιωτικών [και θα τολμήσω και την “ιεροσυλία” και θα πω και του Διοικητών και του Ναυτικού και της Βάσης] είναι δεδομένες!
Αλλά και ο Χριστόφιας έχει πολιτικές [το τονίζω αυτό] ευθύνες, γιατί τα πράματα [οι κρατικοί μηχανισμοί] δεν λειτούργησαν σωστά κι όπως έπρεπε – δηλ. να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Και ευθύνη έχουν πρώτα και κύρια οι συνεργάτες του – οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και κάποιοι άλλοι σύμβουλοι που είναι κοντά του!

P.L. είπε...

Ρε παιδιά μετά συγχωρίσεως αλλά τα πράγματα είναι απλά και εσείς προσπαθείτε να τα παρουσιάσετε όσο πιο πολύπλοκα και συγκεχυμενα μπορείτε. Δεν μπορείτε να τον δικαιολογείται ότι του γίνεται πόλεμος απο την δεξιά και δεν χώνεψαν ακόμη τον αριστερό πρόεδρο και αλλά παρόμοια. Εδώ δουλειά πας καινούργιος και δέχεσαι πόλεμο και κτυπήματα κάτω απο την μέση, όχι να είσαι πρόεδρος της δημοκρατίας. Και στο κάτω κάτω δεν είναι κανένας πρωταρης πολιτικός ή κάποιος αφελής πολιτικός που του έτυχε να γίνει πρόεδρος υπό τις περιστάσεις και χωρίς την θέληση του.
Η ευθύνες του είναι και ήταν καθοριστικές στην εξέλιξη της όλης υπόθεσεις. Ο εγωισμός του όμως δεν του επέτρεψε να σώσει την υστεροφυμία του,έστω και την υστάτη, με μια απολογία στο χρονικά καθυστερημένο διάγγελμα του.
Απο όπου και να το δεις είναι εκτεθημένος, και το γεγονός ότι δεν ανέλαβε ως άντρας τις πολιτικες ευθύνες του για τις αποφάσεις του τον έχει καταστρέψει πολιτικά

Ανώνυμος είπε...

Πέραν από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε στη ναυτική βάση την προηγούμενη Δευτέρα, ένα άλλο ωστικό κύμα, αυτό που δημιούργησαν τα ΜΜΕ, λύγισαν μερικώς την αριστερά, η οποία έδειχνε να μην μπορεί να χειριστεί το θέμα την εβδομάδα που πέρασε.

Τα ΜΜΕ επιδίωξαν από την αρχή να στοχοποιήσουν τον Πρόεδρο. Μετέφεραν με ταχύτητα φωτός την αίσθηση στον κόσμο ότι για την τραγωδία φταίει απόλυτα ο Χριστόφιας.

Τέτοια ευκαιρία την έψαχναν από καιρό και τώρα που τους παρουσιάστηκε θα την εκμεταλευτούν στο έπακρο.

Δεν λένε ούτε για τις συνθήκες φύλαξης, ούτε κάνουν υπομονή να δουνε τι θα δείξει η έρευνα. Τώρα που είναι ζεστό το σίδερο ωθούν τον κόσμο στα άκρα. Το μόνο που θέλουν, είναι το κέφάλι του Χριστόφια. Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος απολογήθηκε. Έστω και με μια μέρα καθυστέρηση, απολογήθηκε.

Ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος διέταξε έρευνα. Δεν κώλωσε. Δεν πρόκειται να κουκκουλλώσει την υπόθεση.

Για να δούμε όμως τι κάνουν οι άλλοι σε αυτή την κοινωνία:
α) τα μμε παρουσιάζουν κρατικά έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι υπαλλήλοι και πολιτικοί τους τα προμηθεύουν. Είναι σωστό αυτό?
β) τα μμε καταδίκασαν μόνο τον πρόεδρο πριν γνωρίζουν ακριβώς τι έγινε. Αυτή είνα η δουλειά τους?
γ) τα μμε δεν είπαν τίποτα για την ηγεσία της εφ και τις συνθήκες φύλαξης. Μας έπεισαν ότι εξερράγησαν επειδή ήρθαν στην κύπρο και όχι γιατί δεν φυλάσσονταν σωστά.
δ) η επιτροπή άμυνας της βουλής δεν γνώριζε τίποτα. Ουτε αυτοί γνώριζαν τι έλεγε η έκθεση της γενικής ελέγκτριας. Δεν διάβασαν το σχετική πράγραφο που υπήρχε στο κεφάλαιο αμυνας. Δεν έπρεπε να τη διαβάσουν? Μουγγα για αυτό το θεμα.
ε) Ας δεχτούμε ότι δεν διάβασαν αυτά που έλεγε η γενική ελέκτρια. Ας δεχτούμε ότι δεν άκουσαν τίποτα. Δεν τους κίνησε το ενδιαφέρον όταν με συνοδεία των μμε τα κονταινερς μεταφέρονταν στη ναυτική βάση?

Ανώνυμος είπε...

Ενας από τους κυριότερους λόγους που δεν ήταν εύκολη η διαχείριση της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα κοντεινερς ήταν το ένα πάνω από το άλλο. Και ότι οι πόρτες τους δεν μπορούσαν να ανοιχτούν έτσι όπως ήταν τοποθετημένα.

Εναλλακτικα, πανεύκολη θα ήταν η διαχείριση του οποιουδηποτε προβλήματος αν τα κοντεινερς δεν ήταν το ένα πάνω στο άλλο.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο Χριστόφιας τους είπε να βάλουν το ένα κοντείνερ πάνω στο άλλο? Υπάρχει κανείς που πιστέυει ότι ο Χριστόφιας έχει σχεση με το πως ήταν τοποθετημένα τα κοντεινερς?
Είναι δουλειά του Χριστόφια να ξέρει πως έπρεπε να τοποθετηθούν με ασφαλή τρόπο τα κοντεινερς?

Anef_Oriwn είπε...

Μερικά σύντομα σχόλια κι απορίες:

1. P.L.,
Προχώρα και στο παρασύνθημα: πες ΜΑΣ που θέλεις να καταλήξεις ... Κι εγώ είπα πιο πάνω [στο κυρίως κείμενο μου] ότι ο Πρόεδρος έχει πολιτικές ευθύνες. Απ’ εκεί και πέρα, τι κάμνουμε; Έλα στο προκείμενο...

2. Ο BaşΕπίσκος δήλωσε ότι αν τον ρωτούσαν [για την παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα] θα ζητούσε όπως η Αρχιεπισκοπή να μην ηλεκτροδοτείται. Μα καλά γιατί ΔΕΝ κλείνει τον διακόπτη και να χρησιμοποιεί λάμπες με πετρέλαιο από το Κατάρ;

3. Τελευταίε Ανώνυμε [ημερ. 17/7/11 6:16 μ.μ.],
Πέραν από τα δικά ΣΟΥ ερωτήματα, εγώ όντας βέβηλος και ιερόσυλος, θα διερωτηθώ, τι έκαμαν τους τελευταίους έξι μήνες] εκτός από το να στέλνουν σημειώματα τις τελευταίες 10 μέρες πριν το μεγάλο κακό], οι «ήρωες» διοικητές του Ναυτικού και της Ναυτικής Βάσης για τη προστασία, τη φύλαξη και τη συντήρηση του επάρατου υλικού;

4. Οι κάτοικοι της κοινότητας Παλώδιας ζητούν την άμεση μετακίνηση των αποθηκών με πυρομαχικά από τα όρια της Κοινότητας τους. Τι έχουν αποφανθεί οι ειδικοί κι ανειδίκευτοι [δημοσιογράφοι και πολιτικοί] επ’ αυτού;

5. Η Κύπρος αποτελεί μια τεράστια πυριτιδαποθήκη. Γιατί η “αγανακτισμένοι” στες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους, δεν απαιτούν και την αποστρατικοποίηση του νησιού μας για να επέλθει ασφάλεια;

Ανώνυμος είπε...

Ανέπτυξαν ολόκληρες θεωρίες για τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, για τη Συρία, για το Λίβανο για την Αμερική κ.ο.κ. Σε λίγο θα γράψουν και βιβλίο.

Το θέμα βέβαια είναι πολύ απλό.
Αν τα κοντεινερς δεν ήταν το ένα πάνω στο άλλο τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Αν τηρούνταν οι βασικοί κανόνες ασφαλείας, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Anef, μην κατηγορείς τους αγανακτισμένους.

Κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν τις πραγματικες του ευθύνες του Χριστόφια ενω καποιοι άλλοι παρασύρονται, δικαιολογημένα ίσως, από το ωστικό κύμα που δημιούργησαν τα μμε και αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά!

Ανώνυμος είπε...

«Μπορείς να μου υποδείξεις έστω κι ένα κείμενο ή σχόλιο μου με τα όποια υποστήριξα τη ΜΗ «αποστρατικοποίηση» ή να συντάχτηκα μ’ αυτούς που μιλούν για «φυγοστρατία»!»Άνεφ από τη πρώτη μέρα των συμβάντων,επέρριψες την ευθύνη στο στράτευμα απαιτώντας με έντονο τρόπο την κατάργηση της Ε.Φ.Από την άλλη, υποστηρίζεις μία κυβέρνηση, η οποία έδειχνε(τουλάχιστο μέχρι πρόσφατα)την αποφασιστικότητά της να καταπολεμήσει τη φυγοστρατία.Υποστηρίζεις μία κυβέρνηση η οποία ξόδεψε εκατομμύρια για να αγοράσει άρματα μάχης.(Ούτε ο Δευκαλίωνας έκαμε έτσι πράματα)Εντοπίζεις μια κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ των λεγόμενων και των πεπραγμένων σου, ναι ή οχι;Απάντα ανδρίκεια και χωρίς υπεκφυγές.«αλλά άθλιο γα το γριστοφογουοτσσιανό παρελθόν και παρόν σου»Εάν ήμουν χριστοφογουτσιανός ή κανένα κομματόσκυλλο,θα του τα έψαλλα και για το «κατοχικό ρεύμα».Βάλε το νου σου να σκεφτεί, γιατί δεν το κάνω.Εκτός και εάν σκόπιμα αποδίδεις τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, για να ξεγελάσεις,να παρασύρεις και να λασπολογήσεις.Όμως,έχω ένα παράπονο από τους Τουρκοκυπρίους.Ότι αυτές τις δυσκολες στιγμές που περνάμε, έπρεπε να μας ατιμετωπίσουν σαν συμπατριώτες(όπως τουλάχιστο τους βλέπουμε εγώ,εσύ και πολλοί άλλοι) και όχι σαν αγοραστές.Έστω και αν τα κάμαμε σκατά από μόνοι μας.«Πέραν τούτου κρυβόμενο καθηκάκι, αντι-Θέσεις έχεις πάνω σ’ αυτά που λαλώ;»Θα μπορούσα να γράψω ένα κατέβατό,όπως π.χ είναι ανήθικο να κατηγορείς άλλους(και καλά κάνετε) ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μνήμη των νεκρών,με απώτερο σκοπό το προσωπικό και κομματικό κέρδος,και από την άλλη να πράττετε ακριβώς το ίδιο, εκμεταλλευόμενοι τη μνήμη των πεσόντων του πραξικοπήματος και της εισβολής και μάλιστα εδώ και χρόνια.Αλλά πίστεψέ με,ειδικά αυτό το καιρό, μου λείπει ο χρόνος.Και κάτι τελευταίο.Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρύβονται.Ότα έχω κάτι να το πώ,το λέω.
Kokoui

P.L. είπε...

Άκου αγαπητέ anew Orion. Ό χριστόφιας πληρώνει την στήριξη που έδωσε στου χαραμοφαηδες συνεργάτες του για τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν τις έκρηξης. Η αντίδραση που βλέπουμε απο τον κόσμο δεν είναι καθόλου άσχετη με αυτά. Έχει δώσει την εικόνα στον κόσμο ότι μόνο οι δικοί του τον ενδιαφέρουν και κανένας άλλος. Δε εξετάζω αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά αυτή η εικόνα επικρατεί. Έρχεται και αυτό το συμβάν και τί κάνει? κάνει αναφορά σε μαύρο Ιούλη και εοκα Β και χούντες και ακραία στοιχεία.
Αντί για ξεκάθαρη απολογεία, μασάει τα λόγια του. Διάγγελμα χωρίς συγνώμη και άλλη δήλωση τηεπομένη ότι η απολογεία πρέπει να θεωρήται δεδομένη. Πάλη δηλαδή μασάει τα λόγια του. Ο κόσμος διαβάζει μέσα απο τις λέξεις αγαπητέ και αυτο που βλέπει είναι εγωισμό απέραντο, μη επαφή με την πραγματικότητα, αδυναμία κατανόησεις του δημοσίου εσθήματος, περιφρόνηση , αλαζωνία. Πάλη δεν εξετάζω αν είναι αλήθεια η όχι. Έτσι το αντιλαμβάνετε ο κόσμος όμως.
Έχει αυτοκτονήσει πολιτικά και ο δρόμος του έχει τελειώσει. Όσο παραμένει το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει όλους όσους τον στηρίζουν να φένονται ως τουλάχιστον υποκριτές, μέλη μια ´συμμορίας´ σε εισαγωγικά. Πληρώνουν όλοι πολιτικό κόστος για το δικό του τραγικό λάθος.
Εν κατακλήδι, το μόνο που καταφέρνει είναι να πλήττει το ακελ μετακιλίωντας το πολιτικό κόστος σε αυτό με το να αναζητά στηρίξει απο τους πολιτικούς του ακελ την ώρα που οι ευθύνες ανοίξουν αποκλιστικα σε αυτόν .
Οι εκλογές δεν είναι μακριά και θα δεις ότι το κόστος θα το πληρώσει το ακελ για να μην τσαλακοθει το όνομα του εγωιστή χριστόφια.

Anef_Oriwn είπε...

P.L.,

Θες να πεις ότι είσαι ΑΚΕΛικός ή έστω Αριστερός και σε νοιάζει η υστεροφημία του ΑΚΕΛ η οποία πλήττεται, όπως υποβάλλεις, από τον Χριστόφκιαν;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες άλλες τακτικές θα ήταν χειρότερες

P.L. είπε...

Ειμουν αριστερός μέχρι που κατάλαβα τι εστί πολιτική γενικά και εκτότε απέχω απο ότιδηποτε έχει να κάνει με οργανωμένα κόμματα. Δεν χρειάζεται να ανήκεις κάπου για να έχεις άποψη.
Σημασία όμως έχει το σωστό η λανθασμένο της άποψης μου. Η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο της η αριστερά πλήττεται απο τις πράξεις χριστόφια (κατακρίβιαν την έλληψει πράξεων). Όσον αφορά το υπονοούμενο ως προς το κοπτομε εγώ για την αριστερά θα σου πω. Όταν η αριστερά δεχθεί τετοια καίρια πλήγματα στη αξιοπιστία της τότε αλλάζει άρδην το ισοζυγειο τον πολιτικών δυνάμεων με αποτέλεσμα η κάποια ισορροποια που έχουμε σήμερα να ανατραπή. Απο μια τετοια ανατροπή ισοζυγείου κέρδη έχουν να αποκομίσουν μόνο τα κόμματα.ο τόπος έχει μόνον να χάσει .
Δεν άπαντας όμως στην άποψη μου. Δεν έχω δίκαιο για το πολιτικό κόστος που αδικα και ετεροβαρή αναλαμβάνουν μέχρι και τα μετριοπαθείς στελέχη όπως ο Λαμάρης, ο ευαγόρου και άλλοι που είναι γενικά αποδεκτοί απο τον κόσμο στο σύνολο του;.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις ένα μάτσο μαλακίες

ο ύποπτος είπε...

P.L. είπε...
"Άκου αγαπητέ anew Orion. Ό χριστόφιας πληρώνει την στήριξη που έδωσε στου χαραμοφαηδες συνεργάτες του για τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν τις έκρηξης. Η αντίδραση που βλέπουμε απο τον κόσμο δεν είναι καθόλου άσχετη με αυτά. Έχει δώσει την εικόνα στον κόσμο ότι μόνο οι δικοί του τον ενδιαφέρουν και κανένας άλλος."

Το έχω πει κατ' επανάληψη θα το πω ξανά. Οι λανθασμένοι χειρισμοί, τα τερατώδη λάθη της διακυβέρνησης Χριστόφια, τα συνεχή σκάνδαλα οικονομικά και άλλα είναι το συνεπακόλουθο της διάλυσης της αριστεράς όπως την γνώρισαν οι παππούδες μας. Η διάβρωση πάει πίσω στο 1960-1970 όπου η οικογενειοκρατία των υψηλόβαθμων στελεχών δημιούργησε την δεξαμενή των αχρήστων που ο μόνος τους σκοπός ήταν ν καταλάβουν θέση στο κόμμα (ΑΚΕΛ) γιατί δεν μπορούσαν να εργαστούν αλλού.
Αυτή την ρουσφετοκρατία συνέχισε ο Χριστόφιας. Σε τέτοιο βαθμό που όλος ο μηχανισμός στήριξης του ΑΚΕΛ από κομματικές ομάδες βάσεις μέχρι τον Γ.Γ. είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία συμφεροντολόγοι αφού όλοι οι άλλοι έχουν εγκαταλείψει προ πολλού. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μετριότατοι. Και ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη.
Η πτώση της ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν σήμανε το καμπανάκι αλλά αντιθέτως χειροτέρεψε την κατάσταση αφού η στήριξη χάθηκε, η πίτα μίκρυνε αλλά και το θεωρητικό υπόβαθρο και ηθική στήριξη που παρέχει αφέθηκαν να καταρρεύσουν,

Έτσι όταν ο Χριστόφιας αναρριχήθηκε στο προεδρικό ήταν η ώρα να θερίσει ότι έσπειρε. Μετριότητα σε όλα τα επίπεδα. Λόγων και πράξεων.
Μέσα και έξω από το ΑΚΕΛ ο περίγυρος του προέδρου είναι η μετριότητα. Η επιβράβευση φίλων ή συναγωνιστών άσχετα αν μπορούν να αντεπεξέλθουν (Παπασαββας, Μολεσκης, Παπακώστας και πολλοί άλλοι).

Μια παραμορφωμένη αριστερή αντίληψη όπου βλέπει με παρωπίδες τον καπιταλισμό και μένει μετέωρη μεταξύ σοσιαλισμού και καπιταλισμού. Αριστεροί που προσπαθούν να διαχειριστούν ένα σύστημα που δεν κατανοούν. Που καταντούν απολογητές λησταρχικών συστημάτων όπως η Ε.Ε. Που χαζοχαρούμενα πιστεύουν ότι οι συναυλίες επαναπροσέγγισης θα μας λύσουν το κυπριακό. Που πέφτουν στις παγίδες των Τούρκων και του Ταλατ. Που το συνεπακόλουθο τους είναι η διάλυση της κεντροαριστερής συμμαχίας και μαζί του εσωτερικού μετώπου.

Αναρωτιέται ο φίλος Άνεφ
“Κι εγώ είπα πιο πάνω [στο κυρίως κείμενο μου] ότι ο Πρόεδρος έχει πολιτικές ευθύνες. Απ’ εκεί και πέρα, τι κάμνουμε;”
Υπάρχει μια παροιμία αγαπητέ Άνεφ. “Του φρονίμου το παιδί πριν πεινάσει μαειρεύκει.” Όταν μπεις στη ρουφήχτρα του καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού δεν υπάρχουν επιλογές.

Και πουθενά πιο πάνω δεν μίλησα για σοσιαλιστική επανάσταση. Για να προλάβω μερικούς.

Anef_Oriwn είπε...

Πολλά τα θέματα που έχουν τεθεί... Θα επανέλθω αργότερα για πιο ολοκληρωμένες απόψεις κι απαντητικά σχόλια ...
Για την ώρα να πω στον Ανώνυμο [ημερ. 18/7/11 11:32 π.μ.], ότι με το να λαλεί «Γράφεις ένα μάτσο μαλακίες», αναδεικνύει μόνο την κενότητα τού λόγου και τού μυαλού του. Οι όποιες απόψεις αντικρούονται με επιχειρήματα κι όχι με αφορισμούς ...

************************
Λίγο πολύ το ίδιο (δια)πράττει και ο αγαπητός σχολιογραφος Ύποπτος! «Τούτος» χρησιμοποιώντας μια αντιιμπεριαλιστική(;) και αντικαπιταλιστική(;) φρασεολογία προσπαθεί να ΜΑΣ βγει εξ αριστερών, αλλά δεν αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις τού λόγου του. Ενώ μιλά ας πούμεν, για τη «ρουφήχτρα του καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού» και για την «παραμορφωμένη αριστερή αντίληψη όπου βλέπει με παρωπίδες τον καπιταλισμό και μένει μετέωρη μεταξύ σοσιαλισμού και καπιταλισμού», από τη άλλη κλαυθμυρίζει για τη «διάλυση της κεντροαριστερής συμμαχίας και μαζί του εσωτερικού μετώπου»˙ προφανώς εννοεί την απόσυρση της στήριξης από το ΑΚΕΛ του Τάσσου Παπαδόπουλου [του δεξιού ινδάλματος του αριστερού Ύποπτου]…
Καλά ρε φίλε. Με την εκλογή Χριστόφια και τη σύμπτυξη της συγκυβέρνησης [ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ] δεν επανασυστάθη το μέτωπο της Κεντροαριστεράς;
Πέραν τούτου τα κεντροδεξιά κόμματα τύπου ΔΗΚΟ δεν αποτελούν τους πολιτικούς εκφραστές του καπιταλιστικού συστήματος και μάλιστα επικρίνεις τούς ΑΚΕΛικούς ότι «διαχειρίζονται ένα σύστημα που δεν κατανοούν»; Δηλαδή θα ‘πρεπε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε να το διαχειρίζεται το ΔΗΚΟ, ας πούμεν; Οι Παπασάββας, Μολέσκης, Κωστάκης Χριστοφόρου, Παπακώστας δεν είναι [πολιτικά] στοιχεία που με κεντροαριστερές καταβολές;
Κι αφού κόπτεσαι τόσο πολύ για τον [ανύπαρκτο, όπως αφήνεις να νοηθεί] αντι-ιμπεριαλισμό του ΑΚΕΛ, πως κι ΕΣΥ ο μέγας αντι-ιμπεριαλιστής ΔΕΝ κάμνεις ΚΑΜΙΑ απολύτως αναφορά για τις ευθύνες του ιμπεριαλισμού για το συγκεκριμένο πρόβλημα με την έκρηξη στη Ναυτική Βάση; Πως θα ‘πρεπε ας πούμεν να λειτουργήσει η Κυβέρνηση με βάση τα γεωπολιτικά δεδομένα της παροχής και λαμβάνοντας υπ’ όψη και το ότι δεν κάναμε «σοσιαλιστική επανάσταση» [όπως λες κι ΕΣΥ];
Τέλος απαράδεκτη η τοποθέτηση σου για την επαναπροσέγγιση και η απαξιωτική αναφορά σου σ’ αυτούς «που χαζοχαρούμενα πιστεύουν ότι οι συναυλίες επαναπροσέγγισης θα μας λύσουν το κυπριακό». Κανένας [από το ΑΚΕΛ] ΠΟΤΕ δεν είπε ότι οι συναυλίες θα λύσουν το κυπριακό, αλλά τούτες δεν παύουν [μαζί με πολλές άλλες κοινές, από τις δυο κοινότητες, εκδηλώσεις] να αποτελούν πολιτικές πράξεις που βοηθούν στη δημιουργία κλίματος αποδοχής των μεν [των ελληνοκυπρίων] από τους δε [τους τουρκοκυπρίους] κι αντιστρόφως...
Ειλικρινά αγαπητέ Ύποπτε, διερωτούμαι τι Αριστερός; Είσαι; Απ’ αυτούς της “εθνικιστικής αριστεράς”; Δ εν θα εκπλαγώ αν σε δω να συντάσσεσαι και με το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους, τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο κι όλα τ’ άλλα εθνικιστάκια, για το ζήτημα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα!
Αναμένω τις απαντήσεις και τα σχόλια σου... Κι ελπίζω να μην χαθείς πάλαι και να επανεμφανιστείς με το επόμενο πρόβλημα που θα αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ!

Anef_Oriwn είπε...

Ο Βοηθός Επαρχιακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Λάρνακας [δεν θυμάμαι τ’ όνομα του] και πατέρας ενός από τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που σκοτώθηκαν κατά την φονική έκρηξη στο Μαρί, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της ΕΜΑΚ για το θανάτους των 6 πυροσβεστών! [Άρχισαν τα όργανα!]... Ο άνθρωπος δήλωσε ότι οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ δεν είχαν ενημερωθεί τι ακριβώς θα αντιμετώπιζαν στο χώρο του επεισοδίου όταν κλήθηκαν να κατασβήσουν πυρκαγιά εντός της Βάσης [ότι δηλ. υπήρχαν containers με πυρίτιδα] και ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφάλειας, όπως ας πούμε οι πυροσβέστες θα ‘πρεπε να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 1600(!) μέτρων από τα containers!
Οοοπππααα!!! Η από αέρος και οθόνης δικαστές [πολιτικοί και δημοσιογράφοι] ακόμα να βγάλουν την ετυμηγορία τους; Να παραιτηθεί πάραυτα κι ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος! Επίσης ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο Αρχηγός της ΕΜΑΚ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, στο υπουργείο του οποίου υπάγεται η Πυροσβεστική!

νεος είπε...

Χαράς την υπομονή σου φίλε Άνευ!
Εν εκατάλαβες ακόμα το σύστημα "τριπλή παραλλαγή" που παίζουν κάποιοι "ύποπτοι", κάποιοι "προλετάριοι", "κομσομόλοι" τζιαι "αντάρτες";
Εξαφανίστηκαν τα κοπέλια, μάχουνται να έβρουν διαλεκτική...

Kykkos είπε...

Αγαπητέ Άνευ Ορίων,

Το μέγεθος του γεγονότος και οι επιπτώσεις αυτού είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν άλλη οπτική από την παραίτηση και η αναμονή πορίσματος για ποινικές ευθύνες όπου δει. Δες πως αντιδρούν οργανισμοί μεγαλύτεροι και σοβαρότεροι από την Κυπριακή Δημοκρατία.
<<...Mr. Hinton commented, “I have watched with sorrow from New York as the News of the World story has unfolded. I have seen hundreds of news reports of both actual and alleged misconduct during the time I was executive chairman of News International and responsible for the company. The pain caused to innocent people is unimaginable. That I was ignorant of what apparently happened is irrelevant and in the circumstances I feel it is proper for me to resign from News Corp. and apologize to those hurt by the actions of News of the World.”...>>

http://www.newscorp.com/news/news_497.html

Ο κ. Hinton ήταν CEO του News Corporation, οργανισμού με USD 33,000,000,000. Τούτος εν ηγέτης που αναλαμβάνει της ευθύνες του. Ο άλλος, ο δικός σου, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία σαν ο ανίκανος γιός της συμπαθέστατης κυρίας Αννούς.

Ανώνυμος είπε...

άτε ρε Κύκκο. ήντα που εν τούτα που λαλείς για τον ανεπαρκή και ανίκανο φονιά?

Anef_Oriwn είπε...

Kykkoύδιν μου,

Αν δεν το κατάλαβες να ΣΟΥ το πω ορθά κοφτά τζιαι ξικούτσουλλα: «O κ. Hinton … [ΣΟΥ, που] … ήταν CEO του News Corporation, οργανισμού με USD 33,000,000,000», τζιαι που μπορεί ν’ αγοράζει τζιαι να πουλεί κόσμο, τζιαι να ανεβάζει τζιαι να κατεβάζει κυβερνήσεις σε χωρες - μπανανίες, εν που «τούτους» που εμείς οι Αριστεροί απεχθανόμαστε γιατί πίνουν το γαίμα του κόσμου! Γι’ αυτό μεν μού τον (ξανα)φέρεις για παράδειγμα, γιατί εν να ΣΟΥ πω, να πάει να γαμηθεί, όπως εν να πω τζιαι του τελευταίου Ανώνυμου [ημερ. 18/7/11 11:04 μ.μ.]!
Τζι’ επειδή εγώ παραδεχουμαι τες αχαπαροσύνες μου, εν μού λαλείς ίνταμ που σημαίνει CEO;
Α, τζι’ έχε υπ’ όψη σου [αφού προφανώς εν το αντιλαμβάνεσαι] ότι όποιος εν σέβεται την Μάνα των αλλονών, εν σέβεται ούτε την ΜΑΝΑ τη δικιά του [εκτός κι αν έχεις κάποιους λόγους, που δεν ξέρω, για τη στάση σου απέναντι στη δικιά σου]...

Anef_Oriwn είπε...

Η εφημερίδα “Αλήθκεια”, εμάshετουν σήμερα να φοητσσιάσει τον κόσμο της Αριστεράς [μιλώντας για επεισόδια] να μεν παει στην αυριανή αντιφασιστική κι αντικατοχική εκδήλωση στο Προεδρικό! Άτε ρε φασιστούθκια, τζι’ εμάθαμεν σας ΟΥΛΛΟΥΣ πκιον!

******************
Νέε ,

Ενίοτε κι όλως παραδόξως έχω πολλήν υπομονή! Ειδικά όταν ξεκινήσω να σπάζω πλάκα με τες αντιδράσεις των φασιστουθκιών!

Ανώνυμος είπε...

Άνεφ ορίων πως νοιώθεις όταν υπερασπίζεσαι το Δημήτρη το φονιά?
Ποια η διαφορά του από τον Καντάφι και τον Άσσαντ ?
Πρέπει να φτάσει τον Στάλιν σε πραγματικούς αριθμούς για να συνειδητοποιήσετε τη μαζική δολοφονία την οποία έχει διαπράξει?
ΚΑΤΩ Ο ΦΟΝΙΑΣ !
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ !

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Ρε αχάπαρον φασιστούιν [ημερ. 19/7/11 12:36 π.μ.],

Εν τζι’ επήρεν τ’ αφτίν σου ίνταμ που είπεν σήμερα ο τζιύρης νιού που τους πυροσβέστες που σκοτωθήκαν στο μιάλον κακόν;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ήντα ΓΑΡΟΣ που ένει! επήεν να τζιημηθεί χωρίς να μου βσήσει τα σχόλια που έκανα.
αλλά ο πελλός εγιώ είμαι που ασχολούμαι μιτά του!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, αρκέψαν να ξατιμάζουν. Πάμεν καλά! Τούτην τη στράταν εν νά χουμεν τζιαί καλοθρεμένους προνομιούχους να κάμνουν παρέαν στον Κίταν και σία.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστεν η μόνη χώρα στον κόσμο της οποίας οι ένοπλες δυνάμεις, εσκοτώσαν πιο πολλούς ομοεθνείς παρά εχθρούς.

zep είπε...

Για 2 χρονια πριν τες β.εκλογες ειχαμε τους ιδιους βλακες (καλη ωρα το βλημμα πουπανω) να λαλουν τις ιδιες βλακειες καθημερινα, σε ουλλα τα καναλια που δεκαφορες ο καθενας.

Εγινηκαν οι εκλογες το ΑΚΕΛ αυξησε τα ποσοστα του, η ΕΔΕΚ που εκαμε τοοοοοοοοοσον αγωνα εμεινε τζιαμε που ηταν, το Ευρωκο επιε που τζιαμε τζιαι κατω, ο Κολοκασιδης μπαι μπαι κλπ

Τωρα παλε το ιδιο θα γινει, ποψε θα δειτε ποσοι υποστηριζουν τον προεδρο και αντιδρουν στην βλακεια σας, φασιστουθκια τζιαι λοττες σε απογνωση.

Θελουν τζιαι κυβερνηση εθνικης μαλακιας υπο τον κακομηρου τα βλημματα, χαχαχαχα

Η λυση κοντεφκει, ο στρατος σε λλιο τζιαιρο μπαι μπαι, τζιαι τι δουλεια θα εσιει να καμνει ο ανυπαρκτος ο κακομηρου μετα?

Αν σας περνα καμετε πραξικοπημα, γιατι αλλος τροπος ενιπαρχει

ο ύποπτος είπε...

Αγαπητέ μου Άνεφ,
μαλάκας είσαι και τα λόγια σου το αποδείχνουν. Όταν αρχίσουν τα δύσκολα καταφεύγεις στις βρισιές. Άλλωστε ΔΕΝ είναι η πρώτη σου φορά. Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν νομίζω να περιμένεις ότι υπάρχει περιθώριο συζήτησης.

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Όποιος έχει μουγιαν μυγιάζεται!!! Εκτός κι αν ισχύει αυτό που ΕΣΥ με κατηγορείς! Δηλ. μη έχοντας τι ν’ απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα και στις απορίες μου «... καταφεύγεις στις βρισιές»
ΣΕ είπα εγώ «μαλάκα»; Πότε και πως; Κοίταξε τα ελληνικά ΣΟΥ! Όταν έγραφα πως «λίγο πολύ το ίδιο (δια)πράττει και ο αγαπητός σχολιογραφος Ύποπτος» [αν είναι αυτό που ΣΕ έθιξε], εννοούσα ότι «οι όποιες απόψεις αντικρούονται με επιχειρήματα κι όχι με αφορισμούς ...». Εσύ όμως αφορίζεις και συνθηματολογείς! Κι είναι οφθαλμοφανές ότι δυσκολευόμενος να απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που έθεσα, προτίμησες να βρεις αυτό τον τρόπο να ξεφύγεις... Να ‘σαι καλά!

Anef_Oriwn είπε...

Αντιπαρέρχομαι τις βρισιές [διαγραμμένες και μη] του Ανώνυμου φασιστοειδούς accessory του Blog [όποιος εν ι- μπορεί να δέρει το γάαρον, δέρνει το σάμαν] και μέχρι να ‘ρθει η ώρα να πάω και στην αποψινή αντιφασιστική κι αντικατοχική εκδήλωση, επιτρέψτε να σχολιάσω [ότι προλάβω] από τα γραπτά του τακτικού παρακολουθητή μου, τού Κοκουδκιού, όπως και τού σχολιογράφου P.L....

*************************
Συμπαθέστατο, πλην εμπαθέστατο και έμπλεο αχαπαροσύνης και κακομαζαλοσύνης Κοκούδιν,
Χαίρε κι ο Κύριος μεθυμόν [μέθ’ Υμών], δηλαδή να ΣΕ ελεήσει!

Επειδή στην τελευταία ανάρτηση σου λαλείς κάποιες κουβέντες που έχουν νάκκον λάιν τζιαι ξιν, αλλά τζιαι τούτες χρήζουν σχολιασμού κι απαντήσεων, είπα να ΣΕ τιμήσω με δκυο τρία λόγια, αν και διαχρονική διαπίστωση μου είναι πως δεν αξίζει τον κόπο κάποιος να σπαταλά χρόνο και φαιά ουσία για να ασχολείται με τα γραφόμενα σου...

1. Πρώτον, για την τυχόν «κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ των λεγόμενων και των πεπραγμένων μου», να ΣΕ πληροφορήσω ότι ΔΕΝ υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί απλά ΣΕ θεωρώ προβοκάτορα! Παρουσιάζεσαι με διάφορα προσωπεία!

2. Δεύτερον, αν ανατρέξεις σε κείμενα και σχόλια μου θα βρεις ουκ ολίγες τοποθετήσεις μου [με τις θέσεις και τις απόψεις μου] για την “Εθνική” Φρουρά και τη λεγόμενη φυγοστρατία. Μέσα από τα γραπτά μου διαφαίνεται καθαρά [για όποιο έχει μάτια και θωρεί] πως δεν είναι όλως αιφνιδίως που ζητώ την «κατάργηση της Ε.Φ.»... Μάλιστα για να σε διευκολύνω μάλιστα θα παραθέσω δύο links από δύο παλαιότερες αναρτήσεις μου [μια περσινή και μια προπέρσινη(!)] για να πάρεις μιa ιδέα τι έγραφα από τότε:
- ανάρτηση 51/2010 - http://aneforiwn.blogspot.com/2010/07/512010.html, και
- ανάρτηση 40/2009 - http://aneforiwn.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

Έπεται συνέχεια ...

Ανώνυμος είπε...

Άθλιο,βρώμικο,δύστυχο και αηδιαστικό Ακελικό παχύδερμο.Είτε θα βάλεις παντελόνι και θα απαντάς σε αυτά που ερωτώ, είτε θα το βουλώνεις.Κλώσματα,κακαρίσματα,ασυναρτησίες και μανούβρες τύπου «δες τα link»,αλλού.Γκε γκε παπαρίδη;Και μην ξεχνάς ανθρωπόμορφο κτήνος.Τα χέρια του Βουκεφάλα,είναι βαμμένα με αίμα.Και εσύ, είσαι βουτηγμένος μέσα στα σκατά του.

Κοκουι

Anef_Oriwn είπε...

Κοκούδιν,

Περαστικά ΣΟΥ! Βλέπω επέστρεψες εις τον παλιό γνώριμο εαυτό ΣΟΥ!!! Φαίνεται η αποκλειστική ΣΟΥ δεν ΣΟΥ δώσε τα χάπια ΣΟΥ!
Και διαταγές έμπλεες πιθηκισμών κι άναρθρων κραυγών, του τύπου «θα απαντάς σε αυτά που ερωτώ», να τις απευθύνεις στους υφιστάμενους ΣΟΥ τζιαι στα κοπελλούθκια ΣΟΥ [αν έχεις]. Εκατάλαβες φασιστούιν; Εκατάλαβα να λαλείς!!!
Τζι’ αρκετά ασχολήθηκα μαζί ΣΟΥ! Αν έχεις “απορίες” να παέννεις να τες λύνεις μόνος ΣΟΥ. Πόσους στραβούς εν να κάμω ν’ αμπλέψουν εγιώ! Γι’ αυτό τζι’ αν θέλεις ρε αχαπαρίδη να μάθεις δκυο πράματα παραπάνω για το ύψος των κοντυλιών για την Άμυνα, πάεννε στον “Φιλελεύθερο” της περασμένης Κυριακής τζιαι δκιάβασε τι λαλούν για το θέμα, ο πρώην Υπουργός Άμυνας [επί Κληρίδη] Σωκράτης Χάσικος και ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και νυν Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Και οι δυο μιλούν για «ψαλίδισμα» των προϋπολογισμών για την Άμυνα!

Α, τζι’ όποιον νεο σχόλιο ΣΟΥ έχει έστω και υποψία βρισιάς σε βάρος του οποιουδήποτε, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ! Εκατάλαβες καθίκιν; Εκατάλαβα να λαλείς!!!

AGANAKTISMENOS είπε...

http://www.aganaktismenoscy.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

και ηλίθιος, αλλά και ΦΟΝΙΑΣ ο άχρηστος Καταστρόφιας!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ιστοσελίδες edon.org.cy και proodeftiki.org.cy, έχουν αφαιρεθεί από τον εξυπηρετητή γιατί κρίθηκαν παράλογες και παράνομες μετά τις εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις του Καταστρόφια που είχαν ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε 13 νεκρούς και να γαμηθεί κυριολεκτικά η οικονομία του τόπου.

ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΡΑΤΗΡΑ, Ο ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλόπως εκόρτωσεν νούρον ο πονιμάρης ο άνεφ για να μεν ηβζήνει τα σχόλια μου

Ανώνυμος είπε...

μα εν καταλαβετε ανοητα πιονουθκια της κουρτισμενης εθνικοφροσυνης [που ξαφνικα σαν να την επιασεν - τουλαχιστον μερος της- το κρυφον τρεμουσιον αμπα τζαι μαθουμε τι εγινε πραγματικα;],
οτι η υστερια σας εν αποκαλυπτικη, τζαι βοηθα στο ξιφουσκωμα της υστεριας που εκατασκευασαν οι μαστοροι σας - οι μιτσιοι μερτνοκ της κυπρου;
εν θα μαθουμε τζαι τα σκαναδαλακια των ιδιοκτητων των μεσων που αλαλαζουν αργα η γληορα;
Διοτι τζηνη εν μια εξουσια που φοαστε να δειτε..
αλλα εσας καημενα μου ιντα που να σας πει κανενας ετσι τζαι αλλοιως;
Δαμαι ειχαν σας να παπαγλαιζετε "αντι-ιμπεριαλισμο" [ταχα μου] εναντιον του χριστοφια για 2-3 χρονια..
τζαι τωρα..καττουθκια..
με φωνη με ακροαση για τες ευθυνες της αμερικανικης πρεσβειας..
Λεβεντες μου εσεις..
Θκιεβαστε τες οδηγιες των συνθηματων που επιτρεπεται να παπαγαλιζετε...
τζαι ποιους δικαιουστε να μισατε σημερα..
:)
οξα εν δυσκολα γραμματα για εσας τουτα;
σωστον..για οσους εμαθαν στο εν-δυο-κατω, η σκεψη εν απαγορευμενη διασταση..
που να σκεφτει καποιος γιατι υπηρχαν χορτα,
γιατι εν ειπεν καποιος στην πυροσβεστικη να σταματησει στο 1 χλμ..
κλπ..
απαγορευμενες τζαι δυσκολες σκεψεις..

π.

linopampakos είπε...

2 επεξηγηματικες επεκτασεις..

1. Μια ωραια ατακα που εγραφτηκεν για τα μιντια [την αυτοκρατορια της χειραγωγησης] του μερντοκ, εν οτι για τουτα τα μεσα [που εδιοχετευκαν την γραμμη του ενος - του ιδιοκτητη -στους πολλους που εθκιεβαζαν αχαπαροι, ταχα μου, την "εφημεριδα τους"]εν το εξης..
" ειναι πολιτικη προπαγανδα η οποια καμουφλαρεται σαν δημοσιογραφια"..
να αναλαβει η επιτροπη δεοντολογιας να μαζεψει το υλικο των μιντια την πρωτη εφτομαδα για να το θωρουμεν οσο περνα ο τζαιρος τζαι καθαριζει καπως η εικονα, τζαι να αθθυμουμστεν..

τζαι στην περιπτωση του μερτνοκ οι αποκαλυψεις εν μερος των αντιδρασεων αλλων κεντρων [στα μιντια] που θελουν να εμποδισουν τες επεκτατικες του κινησεις..
οποτε θα δουμε τζαι κινησεις αλλου..
αλλα οι εικονες μεινισκουν σαν τεκμηρια ..τζαι γραπτως - οπτικοακουστικα, αλλα τζαι στην συλλογικη μνημη..τι/ποιαν εφημεριδα λ.χ. εν πρεπει να εμπιστευκεται πκιον καποιος...

2. για τις ασκησεις παραγωγης μισους στην οποια υποβαλεστε..
να ξερετε,παντως, οτι αμα σας πουν παλε να μισατε τους φιλελευθερους κεντρωους η δεξιους [οπως πριν αθθυμαστε;..:)],
παλε εν να σας αντισταθουμε [για την δημοκρατια],
εστω τζαι αν οι φιλελευθεροι εχασαν τον μπουσουλα τους τωρα.. ας πουμε που υπερβολικη αθωοτητα προς τα καναλια που τους εδουλευκαν πουλωντας ταχα μου "δημοσιογραφια"..

επισης, υποψιαζομαι οτι την ενοτητα μπορει να την χρειαστειτε επισης..αν οσα διαφαινονται, εν ετσι..που το τοπικο στο ιεραρχικο-δομικο επιπεδο...
οι προγονοι σας της δεκαετιας του 70 εν στο σιιος του κλαδου ελαιας του μακαριου που εκατσαν..
ελαλουσαμεν τους ψατζεμενους, για να μπορεσουμε να συγχωρησουμε..
οτι κατι τους εδωκαν..κατι επαθαν..
φυσικα οσο περνα ο τζαιρος μαθαινεις οτι η λαικη γλωσσα εν σοφη εστω τζαι μεταφορικα..
αλλα αμα θωρεις το αναλογο σκηνικο, εν μπορεις να μεν χαμογελας..
μια ζωην το ιδιο σεναριο..
εισαστε τζαι πληκτικοι..:)

περαστικα...

π.

Anef_Oriwn είπε...

Aformoloimenε,

Τις απόψεις μου πάνω στο ζήτημα μιας πιθανής παραίτησης τού Προέδρου της εξέφρασα στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης μου. Αν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις, κόπιασε!