Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανάρτηση 64/2011 [έκτακτη, επίκαιρη, σύντομη, οργίλη, αντι-μιλιταριστική, μακάβρια κι ανθρώπινη] – Δεν ΜΑΣ χρειάζεται˙ καταργείστε ΤΗΝ!!!


Διάφορες καταστάσεις [και συγκυρίες] με έφεραν σήμερα, κατά το μεσημέρι, στον τόπο της σημερινής ανείπωτης τραγωδίας˙ αυτής που επεσυνέβη στην Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στην περιοχή του χωριού Μαρί.
Ως γνωστόν σήμερα το πρωί λίγο πριν από τις 6 σημειώθηκαν εκεί τρομακτικές εκρήξεις σε container όπου φυλάσσονταν(;) πυρομαχικά τα οποία είχαν κατασχεθεί πριν δυόμισι περίπου χρόνια από ιρανικό πλοίο που είχε προορισμό τη Συρία.
Τραγικός απολογισμός των εκρήξεων και των πυρκαγιών που ακολούθησαν ήταν 12 νεκροί(!) [πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού και δύο ναύτες που υπηρετούσαν τη θητεία τους] και 62 τραυματίες [οι δύο κρίσιμα], ενώ ο παρακείμενος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της ΑΗΚ στο Βασιλικό καταστράφηκε [χωρίς υπερβολή] ολοσχερώς! [Οι ζημιές υπολογίζονται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ!!!]
Κάποιες λοιπόν «καταστάσεις» μού έδωσαν την [άχαρη] ευκαιρία να γνωρίσω και να δω εκ των έσω(!) κι από κοντά τα τραγικά αποτελέσματα του σημερινού πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της Κύπρου συμβάντος. Παίζοντας μάλιστα και τον άχαρο ρόλο τού [αυτόκλητου] φωτορεπόρτερ αποτύπωσα με την φωτογραφική μου και κάποιες εικόνες και σκηνές από τον τρόπο της τραγωδίας [ή μάλλον του εγκλήματος;], εν μέρει και μακάβριες... [Δυο – τρεις τέτοιες φωτογραφίες θα παραθέσω πιο μετά] ... Προσωπική μου άποψη είναι η ίδια η Βάση δεν «έχει ισοπεδωθεί» ούτε έχει υπάρξει [τουλάχιστον εκεί] «βιβλική καταστροφή» όπως χωρίς φειδώ στον λόγο τους περιγράφουν [διάφοροι επαΐοντες και μη] στα κανάλια ...

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ διάθεση να μιλήσω [τουλάχιστον για τώρα] για ευθύνες και να πουλήσω πνεύμα και να πάω με το ρεύμα! Πολλοί είναι αυτοί που θα πουν και το μακρύ και το κοντό τους για το θέμα αυτό... Άλλοι απόλυτα δικαιολογημένα και άλλοι για να κάμουν τους σπουδαίους, ή/και για να αποκομίσουν και πολιτικά οφέλη. Μάλιστα κάποιοι το έχουν ήδη (δια)πράξει, όπως λόγου χάριν ο πολεμοχαρής(!) νεοεκλεγείς βουλευτής του ΔΗΣΥ Θεολόγος Αντρέας Πιτσιλλίδης!

Απλώς θα ήθελα [μ’ αυτήν μου την παρέμβαση] να πω χωρίς φόβο αλλά με πάθος, για την “Εθνική” Φρουρά [ή μάλλον Συμφορά;]:

ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ!!!
ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!
ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! [μόνο προσωπικά συμφέροντα και εθνικιστικά και στρατοκαυλικά σύνδρομα]...

Έτσι θα γλιτώσουν κι ανθρώπινες ζωές, αλλά και το κράτος θα εξοικονομεί τεράστια κοντύλια. Κοντύλια που σπαταλούνται άδικα των αδίκων για μια ανθρωποφάγο και ψυχοφθόρο στρατιωτική μηχανή και τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν αλλού!!!

Και φτάνει πια άλλες κινήσεις [που υπαγορεύονται και εκ των έσω και εκ των έξω συνοδευόμενες μάλιστα από «πιέσεις»] που στρατιωτικοποιούν περαιτέρω την Κύπρο και την μετατρέπουν σε πυριτιδαποθήκη!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/7/2011

44 σχόλια:

zep είπε...

Η ερασιτεχνικη, δημοσιουπαλληλικη ΕΦ μονο κακα εφερεν σε τουντον τοπο. Να κλεισει τζιαι κανει

Το μελλον ειναι μια Κυπρος αποστρατικοποιημενη τζιαι ευημερουσα. Κανει με τους μαλακες που φαντασιονωνται πολεμους.

Αλλα ποσο μαλακας πρεπει να εισαι για να βαλεις τα κοντεινερ μεστον λαλαρο διπλα που τον σταθμο του Βασιλικου για 2.5 χρονια?

Αλλοι μαλακες τζινοι (τζιαι τα ΜΜΕ μεσα) που εκμεταλλευονται το συμβαν για να καμουν αντιπολιτευση.


Το τι εγινε ειναι ενα μηνυμα-μαθημα για το τι πρεπει να γινει σε τουντον τοπο. Οπως μηνυμα-μαθημα ειναι το τι εγινε στη Φουκουσιμα, η Ιαπωνια ηδη αποφασισε να επενδυσει τρισεκατομυρια για την αναπτυξη νεων πηγων ενεργειας, η Γερμανια αποφασισε να τα κλεισει. Κλειστε τζιαι την μαλακοΕΦ τζιαι κανει

Δεν προσφερει τιποτε

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Μπράβο ρε Άνευ Ορίων! πολύ εύστοχη ανάρτηση και ανάλυση. Κατάλαβα γιατί έγινε η έκρηξη χάρη σε σένα.

Αν δεν είχαμε την ΕΦ θα είχαμε τώρα και τον Σταθμό του Βασιλικού και τα εκρηκτικά του Αχμαντινετζάντ!

Ξεφτέρι μου προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πονάει δόντι κόβει κεφάλι!

φονιας δοσιλογων είπε...

συγχαρητηρια τουρκοσπορε ακελικε δημοσιογραφε ανεφ πορδιων.επισημα το ακελ τωρα μας λεει οτι προσπαθει να καταργησει την εθνικη φρουρα ετσι ωστε η κυπρος να μην εχει αμυνα ωστε να να μην αντισταθουμε στην νεα ειρηνικη επεμβαση του αττιλα.κατω η χουντα του σταλιν τωρα.θανατος στους κοκκινους τρομοκρατες.βαλατε σκοπιμως εκει τα εκρηκτικα για να βρειτε λογο διαλυσης της αμυνας της πατριδαμου.εξαλλου τουρκοι ειστε .τι σας νοιαζει,

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Αντιπολιτευόμενε,

Χαίρομαι για βοήθησα να καταλάβεις «... γιατί έγινε η έκρηξη ...»!!!
Μεταξύ των πολλαπλών και περίπλοκων πτυχών του ζητήματος είναι και το ερώτημα [από τεχνικής άποψης αλλά και οργανωτικής και λειτουργικής για το κράτος και την “Εθνική” Φρουρά] «... γιατί έγινε η έκρηξη ...»... Κάποια απαντώνται και από την κοινή λογική, ενώ κάποια άλλα θέλουν περαιτέρω διερεύνηση και ορθή πληροφόρηση ...
Μια ενδιαφέρουσα άποψη κατάθεσε κι ο/η σχολιογραφος zep πιο πάνω που μίλησε για την «… ερασιτεχνικη, δημοσιουπαλληλικη ΕΦ … [που] … μονο κακα εφερεν σε τουντον τοπο ...» Γι’ αυτό ΖΗΤΩ ο “Συνεταιρισμός για την Ειρήνη” που θα ΜΑΣ σώσει!

**********************************
Ανώνυμε [ημερ. 11/7/11 9:54 μ.μ.],

Ισχύουν τα πιο πάνω! Κι αν
«πονάει [σάπιο] δόντι», το βγάζεις και βάζεις ψεύτικο!

**********************************
Ανώνυμε [ημερ. 11/7/11 10:29 μ.μ. ],

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!

aiolos είπε...

Eίναι βέβαιο ότι ζούμε πράγματα φοβερά, η έκρηξη σίγουρα δεν έγινε από "αβλεψία" ούτε από "ανικανότητα" της Εθνικής "Συμφοράς" ....!!!!! σωστά ΑΝΕΥ;

Σιγουρα κάτι άλλο γίνεται πχ είδα αυτό:

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/club-k.html


Θα μου πεις ο κάθε ένας λέει "το κοντό του και το μακρύ του", θα δούμε Ανευ, μια Ελλάδα ξεχαρβαλωμένη από το πολιτικό αληταριό που έχουμε εδώ, είναι μια Κύπρος Θεός φυλάξοι.

Εσεις τώρα έχετε το ΑΚΕΛ εκεί και τον Χριστόφια, τι να φοβηθείτε ε!!!!! Διαλύστε και την Εθνική "Συμφορά" ..................

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια τί άλλο να φταίει;; Η Εθνική Φρουρά φυσικά!!! Ας την καταργήσουμε και ας φτιάξουμε έναν λόχο με φιλόξενες και αγαπησιάρικες πουτανάρες με τα πόδια ορθάνοιχτα να περίμένουν τους φίλους μας και αδερφούς μας Οθωμανούς!!

ASoul είπε...

Άνευ αν κατάλαβα καλά

1. Είτε ζούμε κάτω από Δικτατορία της E.Φ.που αποφασίζει μονη της ότι πρέπει να κάνει κατάσχεση πολεμικού υλικού και να το αφήσει στο έλεος του θεού για 3 χρονια?

2. Είτε η E.Φ. δεν έχει Πολιτικο Προϊστάμενο με μυαλό?,

3.Είτε η Κυβέρνηση δεν μπορεί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα (Εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρίτιδα)να πάρει μια τελεσίδικη απόφαση μέσα σε τρία σχεδόν χρονια μακριά από δημοσιοϋπαλληλικά πρότυπα?

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι για όλα αυτά φταίει η αποκλειστικά η ΕΦ... άρα να την κλείσουμε να τελειώνουμε... ενώ οι Βάσεις είναι κάτι που για την ώρα δεν πρέπει να μας απασχολεί ...εκείνοι είναι τέλειοι επαγγελματίες και δεν υπάρχει κανένας φόβος από τα δικά τους εκρηκτικά για 2-3 generations

PS I convert Greeklish to Greek so sorry for any mistakes

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική ιδέα! Το 2005 ζήτησες την κατάργηση των αεροπορικών εταιρειών μετά την συντριβή του αεροσκάφους της Ηλιος; ΕΣΑΣ σίγουρα δεν σας χρειάζεται αλλά ΕΜΑΣ μας χρειάζεται οπότε γιατί να μην κάνουμε ένα δημοψήφισμα ;)

Ανώνυμος είπε...

Το ήξερα γαμώτο...Το ήξερα...Ότι ο γνωστός, μίζερος,κακομοίρης Ακελικός κρετίνος άνεφ ορίων, θα βρει τον αποδοπομπιαίο τράγο για να φορτώσει αλλού τις εγκληματικές ευθύνες της ερασιτεχνικής κυβέρνησης του αρχοντοχωρκάτη που το Δίκωμο.Ρε σκαλαπούνταρε, δεν είναι η ΕΦ που πρέπει να κλείσει(άλλωστε οι αξιωματικοί της μονάδας έκαναν το καθήκον τους),αλλά το προεδρικό.Να πάνε μέσα για φόνο εξ αμελείας οι αλήτες!Και σεις τα καθήκια,σαν του είδους σου,που τους σιγουντάρετε,είστε πραγματικά για φτύσιμο!Κανεί γαμώτο!Δεν σας αντέχει άλλο αυτή η χώρα!

Anef_Oriwn είπε...

Γρουστοφογουτσσιανόν Κοκούδιν [αλλά και καθίκι],
[που από το μένος και την εμπάθεια ΣΟΥ ξέχασες πάλιν να υπογράψεις τα πάνσοφα σχόλια σου, αλλά βρωμείς από χίλια μίλια!]...

Δεν θα σε ακολουθήσω στον συνήθη κατήφορο ΣΟΥ, αλλά θα σε τιμήσω με μια απάντηση μου στο βοθρογράφημα σου! Βασικά διερωτούμαι γιατί ΔΕΝ τοποθετείσαι πάνω στη βασική θέση που εξέφρασα στο κείμενο μου: για την (μη) αναγκαιότητα της Εθνικής Φρουράς...

Για τα υπόλοιπα που γράφεις και δη για το πως αντιμετώπισαν διάφοροι άλλοι υψηλά ιστάμενοι αξιωματικοί της “Εθνικής” Φρουράς το πρόβλημα της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων πυρομαχικών σε παραπέμπω σε σημερινό σχόλιο του Strovoliotis από το Blog του, όπου παραθέτει κάποιες ενδιαφέρουσας πληροφορίες παρμένες από κείμενο του Παναγιώτη Τσαγγάρη στην ηλεκτρονική “Καθημερινή”:

“Σε στρατιωτικό τώρα επίπεδο, τα πράγματα είναι εξίσου τραγικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή στο Υπουργείο Άμυνας, εδώ και μια βδομάδα παρατηρήθηκε «μη φυσιολογική κατάσταση» στα εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν το εκρηκτικό υλικό και φυλάσσονταν στην Ναυτική Βάση «Ε. Φλωράκη». Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το χρονικό έχει ως εξής:

• Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011: Ειδοποιείται η Εθνική Φρουρά από το Διοικητή Ναυτικού πλοίαρχο Αντρέα Ιωαννίδη ότι παρατηρείται «διόγκωση και ακούγονται θόρυβοι» στα εμπορευματοκιβώτια.

• Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011: Κλιμάκιο της ΕΦ με επικεφαλής τον Υπαρχηγό της Δύναμης, Σάββα Αργυρού, και με πυροτεχνουργούς της ΕΦ και Αστυνομίας, επισκέπτονται τη Βάση και εξετάζουν επί τόπου τα εμπορευματοκιβώτια. Αποφασίζεται πως κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και συστήνεται στο Διοικητή Ναυτικού να μεριμνήσει για τη μείωση της θερμοκρασίας των εμπορευματοκιβωτίων με ράντισμα νερού.

• Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011: Ο Αντρέας Ιωαννίδης, εκφράζει την έντονη διαφωνία του και την έντονη ανησυχία του για τις εν λόγω αποφάσεις.

• Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011: Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου, Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε στο κλιμάκιο που επισκέφτηκε τη Βάση, φέρεται σύμφωνα με την ίδια πηγή, να επέμενε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αν τα εμπορευματοκιβώτια ραντίζονταν συστηματικά με νερό».

• Την ίδια μέρα ενημερώνεται ο Αρχηγός της ΕΦ από τον Υπαρχηγό κ. Αργυρού. Ο Αρχηγός της ΕΦ ενημερώνει τον Υπουργό, διαβεβαιώνοντας τον πως δεν υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν τα εμπορευματοκιβώτια φτάνει να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

• Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011: Γίνεται ξανά σύσκεψη επί τόπου με πιο διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, στην οποία ανατέθηκε μέρος της ευθύνης για ράντισμα των εμπορευματοκιβωτίων.

• Τετάρτη 6/7 και Πέμπτη 7/7: Κατά τις επόμενες μέρες, μέσω των Υπηρεσιών της ΕΦ, τις οποίες ενημέρωσε ο Διοικητής Ναυτίκου Αντρέας Ιωαννίδης, ο Υπουργός ενημερώνεται πως «η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και τα μέτρα που πάρθηκαν ενδεχομένως να μην είναι αποτελεσματικά».

• Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί σε σύσκεψη στο γραφείο του τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της ΕΦ, για το θέμα της φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων, μετά και τις πληροφορίες που είχε τις προηγούμενες μέρες. Δίδονται εκ νέου διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

• Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011: Τραγική ειρωνεία. Ο μ. Αντρέας Ιωννίδης, Διοικητής της Βάσης, είχε ραντεβού με τον Αρχηγό της ΕΦ για λήψη τελικών αποφάσεων ως προς τι θα γίνει με τα εμπορευματοκιβώτια. Ωστόσο ο Διοικητής Ναυτικού Αντρέας Ιωαννίδης έχασε τη ζωή του στην τραγική έκρηξη το ίδιο πρωινό.”

Κούλλης είπε...

Φίλε Άνεφ νομίζω σκόπιμα παραπληροφορείς.
17 λεπτά της ώρας μετά την έκρηξη βρισκόμουν μέσα στο χώρο της έκρηξης σε εντεταλμένη αποστολή, καθότι βρισκόμουν σε υπηρεσία.
13 ολόκληρες ώρες να καταπολεμάς τις ανθρωποφάγες φλόγες και να μαζεύεις κομματάκι-κομματάκι συναδέλφους και συνανθρώπους σου, σίγουρα έχεις την πιο καθαρή εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής.
Η φράση «βιβλική καταστροφή» απέχει πάρα πολύ από την πραγματική αλήθεια και εικόνα.
ΟΛΙΚΗ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τόσο στη βάση όσο και στον ηλ. Παρ. σταθμό.
Ο κοινός πολίτης έχει δει τη μισή εικόνα και έχει μάθει τη μισή αλήθεια μέσω των ΜΜΕ.

Τουλάχιστον κάποιοι δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό προς τα παλληκάρια μας που χάθηκαν τόσο άδικα.
Δείξετε σεβασμό προς τους οικείους των αδικοχαμένων ηρώων μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ!
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε [ευχαρίστως ΣΟΥ ανταποδίδω την προσφώνηση] Κούλλη,

Αφορμολοέσαι, ya λειτουργείς κάτω από την έντονη συναισθηματική φόρτιση πιθανότατα λόγω των συγκλονιστικών βιωμάτων που έζησες μια και «... 17 λεπτά της ώρας μετά την έκρηξη βρισκόσουν μέσα στο χώρο της έκρηξης σε εντεταλμένη αποστολή, καθότι βρισκόμουν σε υπηρεσία»… Τούτο υποβάλλει ότι πιθανό να ‘σαι πυροσβέστης [μιλάς και για τους νεκρούς «συναδέλφους»] ή αστυνομικός, αλλά τούτο δεν έχει σημασία καθότι μέσα στη Βάση βρέθηκα κι εγώ λίγο πιο μετά, για κάποιες ώρες [το ανάφερα και στο κείμενο της ανάρτησης μου] και είδα κι έζησα κι εγώ αρκετά – δεν μάζεψα όμως «κομματάκι-κομματάκι [...] συνανθρώπους μου»!!! Έχω βγάλει μάλιστα και φωτογραφίες! Κι όπως έγραψα και πιο πάνω σκεφτόμουν να αναρτήσω κάποιες απ’ αυτές, αλλά μη θέλοντας να συμμετάσχω σ’ αυτήν την ακατάσχετη «πτωματοφαΐα» [όπως την λαλεί τζι’ παρέας ο Aceras – link: http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html] και απαράδεχτη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τα ΜουΜουΕ και για πολιτικές μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν θα το πράξω!!!
Δεν αμφιβάλλω ότι η εμπειρία σου ήταν και συγκλονιστική και απερίγραπτη!!! Όμως με αδικείς όταν λες ότι «σκόπιμα παραπληροφορώ». Αν (ξανα)διαβάσεις το κυρίως κείμενο μου θα δεις ότι κάπου γράφω πως «... ο παρακείμενος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της ΑΗΚ στο Βασιλικό καταστράφηκε [χωρίς υπερβολή] ολοσχερώς! [Οι ζημιές υπολογίζονται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ!!!]»
Επίσης έχω γράψει [στην βάση όσων είχα δει στο στρατόπεδο] πως «Προσωπική μου άποψη είναι η ίδια η Βάση δεν «έχει ισοπεδωθεί» ούτε έχει υπάρξει [τουλάχιστον εκεί] «βιβλική καταστροφή» όπως χωρίς φειδώ στον λόγο τους περιγράφουν [διάφοροι επαΐοντες και μη] στα κανάλια...». Σίγουρα η Βάση υπέστηκε ζημιές αλλά ΔΕΝ ισοπεδώθηκε και οι ζημιές είναι πολύ μικρότερης έκτασης σε σύγκριση με τον Σταθμό της ΑΗΚ! Σίγουρα ο σκοτωμός 12 ανθρώπων αποτελεί από μόνος του καταστροφή, αλλά εγώ είναι σ’ άλλα που αναφέρθηκα...
Εκείνο που ήθελα να θίξω και να κρίνω με την συγκεκριμένη αναφορά μου είναι τα κλισέ του λόγου των διαφόρων ανταποκριτών και τις υπερβολές τους και δεν βλέπω που και πως ο λόγος μου δεν συνιστά «... σεβασμό προς τα παλληκάρια μας που χάθηκαν τόσο άδικα ...[ή] ... προς τους οικείους των αδικοχαμένων ηρώων μας». Για να εκδηλώσω τον «σεβασμό» μου πρέπει να ακολουθήσω την φιλολογία και παραφιλολογία για ευθύνες και παραιτήσεις και να υιοθετήσω τες λαφαζανιές τους; [Είχα ακούσει από το ραδιόφωνο – νομίζω από το “Ράδιο Πρώτο” που μετάδιδε το πρόγραμμα του “Σίγμα”, ότι στο Ζύγι είχαν σπάσει οι τζαμαρίες των ψαροταβέρνων στο παραλιακό μέτωπο. Πέρασαν απ’ εκεί και ΔΕΝ είδα ΚΑΜΙΑ τζαμαρία σπασμένη!]...
Πέραν τούτων που είναι η δική σου κριτική για τη σαθρότητα του στρατιωτικού μας συστήματος με τες μίζες, τους παχυλούς μισθούς των υψηλόβαθμων αξιωματικών, τη δημοσιοϋπαλληλική τους νοοτροπία, την απροθυμία πολλών νέων να υπηρετήσουν στον Στρατό, την ανευθυνότητα, την ανοχή και την ανικανότητα [όπως αποδείχτηκε] πολλών εξ αυτών; [Κι ας μην παραγνωρίζουμε ότι πολλοί ΕΠΥ κατατάσσονταν στον Στρατό γιατί δεν μπορούσαν να κάμουν τίποτε άλλο!]...
Τέλος μιλάς για «13 ολόκληρες ώρες να καταπολεμάς τις ανθρωποφάγες φλόγες»… Δεν ξέρω πως συμποσούνται αυτές οι 13 ώρες που αναφέρεις για τις φωτιές, αλλά προσωπική μου διαπίστωση είναι ότι τούτες σβήστηκαν σχετικά, πλην κάποιων μεμονωμένων αναζωπυρώσεων με μια εξ αυτών να συμβαίνει κατα τις 4 [το απόγευμα] έξω από τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό [στα δυτικά του], η οποία κατασβέστηκε αμέσως! Μ’ όλα αυτά ΔΕΝ υποβαθμίζω καθόλου το μέγεθος της καταστροφής [και σε ανθρώπινες ζωές και σε ζημιές], αλλά έχω βαρεθεί και τους καταστροφολόγους και τους πολιτικάντηδες αυτές τις δύο μέρες! Έχω την αίσθηση πως κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν, να στήσουν ή και να σώσουν πολιτικές καριέρες πάνω σ’ αυτήν την τραγωδία – βλέπε Αντρέα Πιτσιλλίδη, Σαμψών, Γεωργίου, Βαρνάβα...

Κούλλης είπε...

Φίλε Άνεφ η απώλειες μας είναι πολύ μεγάλες και σίγουρα η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ έντονη και σε ψηλό βαθμό.
Λύπη και θυμό νοιώθουμε, όμως βλέποντας και ακούγοντας τους πολιτικούς από τα ΜΜΕ να κάνουν τους κατήγορους και τους υπερασπιστές ( μέσα στη βουλή έπρεπε να συζητούν το θέμα, η απονομή δικαιοσύνης είναι έργο άλλων θεσμικών οργάνων) , η λύπη και ο θυμός μεταβάλλονται σε οργή γιατί τέτοιου είδους καταστάσεις αμαυρώνουν τη μνήμη των ηρώων μας.
Να βλέπουμε κάποιους αλήτες στις διάφορες εκδηλώσεις μνήμης των αδικοχαμένων παλληκαριών μας που συνάμα είναι και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους οικείους τους , να εγκληματούν κατά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κατά των θεσμικών οργάνων του κράτους , τότε αυτή η οργή μέσα μας ξεχειλίζει.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ είναι που αξίζει στους ΗΡΩΕΣ μας έχασαν τη ζωή την ώρα του καθήκοντος και όχι αμαύρωση της μνήμης τους με ανόητα λόγια η πράξεις.
ΥΓ. απολογούμαι για το ύφος μου και τα λόγια μου. Σκοπός μου δεν ήταν προσωπική επίθεση κατά του ατόμου σου.
Σε χαιρετώ φιλικά κι αδελφικά
Κούλλης.

Ανώνυμος είπε...

Άλλους πρέπει να "καταργήσουμε" μάλλον

Ευθύς εξαρχής το υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά είχε επιφυλάξεις για τη φύλαξη των εκρηκτικών που είχαν κατασχεθεί τον Ιανουάριο του 2009 από το ρωσικό πλοίο Monchegorsk και είχαν προορισμό τη Συρία.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας έκρινε το φορτίο επικίνδυνο και εισηγήθηκε την καταστροφή του που μπορούσε να γίνει «σχετικά εύκολα». Όμως αυτό δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το πρακτικό της σύσκεψης το οποίο αποκαλύπτει σήμερα ο «Πολιτης», τόσο το υπουργείο Άμυνας όσο και η Εθνική Φρουρά έκρουσαν από ενωρίς τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούσαν την καταστροφή του φορτίου, όμως αυτό φυλάχθηκε «συμφώνως των οδηγιών του Προέδρου της Δημοκρατίας».

zep είπε...

E αφου το ειπεν ο πολιτης ετελιωσεν, εφκαλε τζιαι ποινη η συναγερμικη φυλλαδα οξα κομα?

ο ύποπτος είπε...

http://ipoptos99.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Απλά και σταράτα.
Γιατί, φίλε Άνευ, όσες δικαιολογίες και να πεις όσα σεντόνια και να βάλεις στα blog, όση μαεστρια και να βάλεις στο damage control σου τα γεγονότα είναι αμείλικτα.
Λυπούμαι μόνο που σαν άτομο μετά τις διαχρονικές μου διαπιστώσεις δεν κατάφερα ή δεν προσπάθησα ή δεν έχω αρκετή νοητική δύναμη για να κάμω κάτι.

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Κατ’ αρχάς δεν ξέρω τι εστί «damage control»

Δεύτερον, δεν κατάλαβα για τί πράμα ήθελες «να κάμεις κάτι» και δεν τα «κατάφερες»...

Και τρίτον πολύ θα ‘θελα ν’ ακούσω την άποψη σου για την πολιτική διάσταση [κι όχι την πυροτεχνουργική] του προβλήματος με το στρατιωτικό υλικό ...

Ανώνυμος είπε...

ατε αφου εθαψαν τα πλασματα,
να πουμεν τζαι λλιον την αλλην οπτικη..
[ιδιαιτερα υστερα που το εχτεσινο φασιστικο ντελιριο εξω που το προεδρικο - μερες πριν την 15 ιουλιου..αντροπη ρε..]

ωστε ο "πολιτης" λαλει οτι εκριθηκε επικινδυνο αλλα..α;

Η εφημεριδα Πολιτης οφειλει ενα συγνωμη στες οικογενειες των νεκρων πρωτα [τζαι υστερα στους υπολοιπους για την ταλαιπωρια]..
Διοτι εν η εφημεριδα που υποστηριξε να κατεβασουμε τον φορτιο ωρολογιακη βομβα..
τωρα βεβαια θελει να κλωτσησει την μαππα αλλου..
τοτε ομως επαιζεν το φερεφωνο της πρεσβειας, για να μεν το αφηκουμε το ρημαδι [το πλοιο] να παει οπου θελει..τζαι να μεν εχουμε τα σημερινα..

οσο για τες πελλαρες που διοχετευκει το συναγερμικο κυκλωμα για να αποφυγει την ευθυνη [διοτι τζαι τζηνοι ηταν υπερ να φορτωθουμε την εν δυναμει εκρηξη] - καλα ινταλως ηταν να το καταστερεψουμε χωρις την αδεια των ιδοκτητων η του συμβουλιου ασφαλειας;
οξα εν καταλαβετε οτι τζηνο [το συμβουλιο ασφαλειας] εν εδιαν εγκριση;
εν πολλα δυσκολο να καταλαβετε ινταλως λειτουργα το συμβουλιο ασφαλειας; ρωτα τε τον γλαυκο να σας εξηγησει..

τζαι αφου μας κοφτει τοσο πολλα το απ ευθειας εμποριο τζαι η αναγνωριση μπλα μπλα του ψευδοκρατους, αμα εκαταστρεφαμεν το φορτιο, μονοι μας, χωρις εγκριση των ιδιοκτητων, ποιος ηταν να βουρα την ισλαμικη διασκεψη;

Οι ευθυνες ξεκινουν που οσους επιεζαν να φορτοθουμε τα εκρηκτικα..
εν υπαρχει καμια δικαιολογια για οσους εθελαν να τα κατεβασουμε για να ικανοποιηθουν οι φιλοι τους -αγνοωντας η καμνωντας πως αγνοουν το αδιεξοδο που θα επρεκυπτε με τους ιδοκτητες αλλα τζαι στο συμβουλιο ασφαλειας..

τζαι οϊ μονο κλωτσουν την μαππα αλλου, αλλα εχουν μου τζαι αποψη για την ευθυξια..
ατε να δουμε...το κομμα που επαναπροσλαβε τους 62 εσιει αισθημα ευθιξιας;

αλλα να τα λαλουμεν σιγα σιγα..
πρωτα με τες κατινες του πολιτη λοιπον..
Θα απολογηθουν γιατι επιεζαν να φορτοθουμε την εκρηξη;
Οξα εθελαν να αναγνωριστει το ψευδο κλπ που την ισλαμικη διασκεψη;
εν υπαρχει αλλη πιθανοτητα..

Για να ξερουμε δηλαδη αν ο υποψηφιος τους για τες εκλογες [ελεος... εν να γινουν σε πανω που εναμισυ χρονο] λοαρκαζει να γεμωσει την κυπρο κλεμενα φορτια πυρομαχικων καθε φορα που καποια δυτικη πρεσβεια εν να θελει να μας τα φορτωσει;..

π.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Π.,

Ακόμα μια φορά σοφές οι διαπιστώσεις σου! Δυστυχώς δόθηκε και ευκαιρία να ακυρωθούν και οι [φετινές] εκδηλώσεις καταδίκης του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής!

Ανώνυμος είπε...

Σταματηστε να βλεπετε δεξια καναλια, να αγοραζετε δεξιες εφημεριδες (εντζιαι πιστευκω να γοραζει κανενας), τζιαι να ακουετε δεξια ραδια.

Μονο χαραυγουλα, αστρα, plus τζιαι omonoianews σιορ

Ατε τζιαι λιον ανεφ τζιαι τους υπολοιπους συντροφους μπλογκερς

Να δειτε ινταλος εννα βρουμε την υγεια μας με τουντους. Μεν τους διατε μπακκιρα, ειτε που τηλεθεαση ειτε που τες φυλλαδες τους. Κανει

Ανώνυμος είπε...

«Δυστυχώς δόθηκε και ευκαιρία να ακυρωθούν και οι [φετινές] εκδηλώσεις καταδίκης του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής!»Ρε εν θα σε ξιτιμάσω τούτη τη φορά.Γιατί ούτε για βρισιές δεν αξίζεις!Αλλά θα σου υποβάλω ένα ερώτημα:Εάν ήσουν ο πατέρας των διδύμων και σου έφερναν τα παιδιά σου διαμελησμένα μέσα σε ένα φέρετρο, αυτό θα σκεφτόσουν και αυτό θα έλεγες;
Κοκούι

Ανώνυμος είπε...

κυριε κοκουιν,
να σου απαντησω τζαι εγω..
σαν πολιτης της κυ[πριακης δημορκατιας που υστερα που 3 ημερες πενθους, εξω αηδιασει την κατινια μερικων που θελουν ειτε να φκαλουν κερδος που τα πτωματα, ειτε ν ακρυψουν τες δικες τους ευθυνες ..

αμα το κομμα το οποιο μολις εφκηκεν εξουσια το 1993 εξαναπροσλαβεν τους 62 [που εν ηταν υπευθυνοι για 12 νεκρους/διαμελισμενους, μονο αλλα για σιλιαες, τζαι την κυπρο χωρισμενη], γιατι ηταν "δικοι του",τζαι εχωστηκεν πισω που δικαιολογιες του στυλ "εν εγιναν δικες"..
αμα λοιπον φκαινει τουτο το κομμα με σιλια κατινια [διαχεοντα ςψεματα τζαι μισολογα ποτζει ποδα], να το παιζει οτι πρεπει να γινουν "παραιτησεις" [αχ τζηνη η εμμονητης καρεκλας που το 74] χωρις καν ερευνα [ιντα που φοαται ο δησυ; οτι εν να μαθουμε οτι εθελεν να ερτουν στην κυπρο τα πυρομαχικα που εδιαμελισαν τους μιτσιους;],
τοτε
λαλω κυριε κοκουιν οτι τουτος ο τοπος εσιει πολλους νεκρους αδικαιωτους, τζαι εσιει τζαι κοσμο που καλυφκει δολοφονους..
εν νομιζω να εθελεν κανενας να ανοιξει ετσι κουβεντα..σιουρα εγω οϊ..
αλλα θωρεις το θρασος εν εσιει ορια..
στελλουν τζαι τους φασιστες προεδρικο παλε..

αν ημουν λοιπον γονιος στρατιωτων, θα ελαλουν να λυθει το κυπριακο, να καταργηθει ο στρατος, τζαι να μαθουμε με λεπτομερεια
1.ποιος μας τα εφορτωσεν - ποιοι τον εστηριξαν, τζαι γιατι;
2. θα ηθελα επισης να ξερω αν λοαρκαζουν μερικοι να καμουμεν τζαι αλλες αποθηκες πυρομαχικων για τες πρεσβειες ..

π.
[εχω τζαι απορια γιατι εν εδιαταχτηκαν ουλλοι να φυουν αν σε ενδιαφερει]

Anef_Oriwn είπε...

Αν είshεν τζι’ η στετέ μου [αρχίδια!] είshεν να της λαλώ «παππού»!!!
Κοκούδιν,
Πολύ θα ‘θεές να ξεχαστεί το πραξικόπημα, αλλά έθελες too match!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Π.[εραστικέ],

Έshει πλάκα τωρά αν καρτεράς τζιαι σοβαρή απάντηση που το φασιστοειδές ονόματι Κοκούδιν!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,

Οι αναρτήσεις σου είναι εμπεριστατωμένες, γεμάτες λογική, επιχειρήματα και μάλλον αποστομώνουν τον αντίπαλο.

Συνήθως....
Σε αυτήν δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά. Να τον καταργήσουμε τον στρατό, σύμφωνοι, αν διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της ενωμένης ΚΔ. Τι σχέση έχει, πράγματι όμως με το ατύχημα της 11/7; Όλες οι χώρες με στρατό έχουν τέτοια ατυχήματα; Στο στρατόπεδο που θήτευσα, στην είσοδο μια πινακίδα γράφει "ούτε μια σταγόνα αίμα στην ειρήνη". Η παταγώδης αποτυχία, θέτει αμείλικτα ερωτηματικά και προστάζει ανάλογες ποινές. Στους υπεύθυνους. Και η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια.

ASoul είπε...

Άνευ αν κατάλαβα καλά

1. Είτε ζούμε κάτω από Δικτατορία της E.Φ.που αποφασίζει μονη της ότι πρέπει να κάνει κατάσχεση πολεμικού υλικού και να το αφήσει στο έλεος του θεού για 3 χρονια?

2. Είτε η E.Φ. δεν έχει Πολιτικο Προϊστάμενο με μυαλό?,

3.Είτε η Κυβέρνηση δεν μπορεί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα (Εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρίτιδα)να πάρει μια τελεσίδικη απόφαση μέσα σε τρία σχεδόν χρονια?


PS I: Damage Control or Damage limitation = Προσπάθεια eλεγχου η περιορισμού της ζημιας (Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για ζημια στο κύρος της Κυβέρνησης ... δηλαδη πια εμπιστοσύνη να έχει ο Πολίτης σε ανθρώπους που θεωρεί πλέον ανίκανους?)

PS II: It is actually "too much" not "too Match"

Ανώνυμος είπε...

«Αν είshεν τζι’ η στετέ μου [αρχίδια!] είshεν να της λαλώ «παππού»!!!»Άνεφ ορίων,πάντως από ότι βλέπω,μια λύση υπάρχει για σένα.Να τινάξεις τα γεμάτα Ακελική τοξίνη,σκουριασμένα,βρωμισμένα σου μυαλά,στον αέρα.Κατά προτίμηση, με ένα πιστόλι στο κρόταφο.Η για να στο πω και στα Αγγλικά Make a change...Kill your self...
Π(με τη τελεία στο τέλος).Θα συμφωνήσω με το σκουλήκι,το γνωστό υποκείμενο,το μίζερο πλασματάκι και απόβρασμα της κοινωνίας άνεφ ορίων.Δεν μπορώ να σου δώσω σοβαρή απάντηση.Γιατί ξέχασες ότι ζούμε αισίως στο έτος 2011...

Anef_Oriwn είπε...

Yiotis,

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: Δεν χρειαζόμαστε την “Εθνική” Φρουρά. Ο ρόλος της ήταν/είναι διαχρονικά αρνητικός και καταστροφικός. Βλέπε, έλεγχο της από την χούντα, αντιμακαριακή δράση, εκτέλεση του τουρκοφόρου πραξικοπήματος, προδομένη και ηττημένη κατα την τουρκική εισβολή, τρόπος για να βολεύονται διάφοροι και να κατασπαταλιούνται τεραστία κοντύλια από τον προϋπολογισμό, χώρος ανάπτυξης εθνικιστικών, ρατσιστικών και αυταρχικών νοοτροπιών και συμπεριφορών ...

*************************
ASoul

Τα τραγικά συμβάντα έχουν δυο πτυχές:
- Την τεχνική [ή πυροτεχνουργική] που έχει να κάμει με τον τρόπο φύλαξης και συντήρησης του κατασχεθέντος στρατιωτικού υλικού, κι εδώ σίγουρα υπάρχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες με τις πρώτες να επιμερίζονται στον [πρώην] Υπουργό Άμυνας και στον Αρχηγό της “Εθνικής” Φρουρας [εξ ου και η υποβολή των παραιτήσεων τους και η αποδοχή τους από τον Πρόεδρο] και εν μέρει και στον Πρόεδρο για την επιλογή των συνεργατών του, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εξυπακούει και δική του παραίτηση για πολλούς και διάφορους λόγους [και κυρίως για να μην επικράτησει ο πολιτικαντισμός, η υποκρισία και η πτωματολαγνεία, ή/και γιατί αυτοί που εκάηκεν η καρκιά τους να (ξανα)έρθουν στην εξουσία είναι χειρότεροι!], και
- Τη πολιτική, που έχει να κάμει με το [επικίνδυνο] στρατιωτικό υλικό που μας φόρτωσαν οι αμερικανοί [και μάλιστα με υπαγορευμένη από τους ιδίους απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας] και με την απροθυμία τους να περάσουν άλλη απόφαση και να αναλάβουν οι ίδιοι οι ευρω-νατοϊκή τη διαχείριση του υλικού; Γιατί δεν το έπρατταν και προσπαθούσαν να μας εμπλέξουν στη διαμάχη τους με τη Σύρια και το Ιράν;
P.S.1: Σ’ ευχαριστώ για την ενημέρωση για το τι εστί «Damage Control or Damage limitation». Πως όμως θα το πετυχαίναμε λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δύο πτυχές του ζητήματος στις οποίες αναφέρθηκα πιο πάνω;

P.S.2: Η ανορθόγραφη χρησιμοποίηση της έκφρασης «too match» αντί «too much», έγινε σκόπιμα και λογοπαιγνιακά για να δηλώσω ότι είναι πολύ [μεγάλο] το παιγνίδι [match] που παίζεται μ’ αυτήν την τραγική ιστορία [βασικά από πολιτικάντηδες και φασίστες τύπου Κοκούδιν]!

ASoul είπε...

Άνευ,



1. Η υψιστη υποχρέωση μιας Κυβέρνησης είναι η Προστασία και η ασφάλεια όλων όσων βρίσκονται στη χωρα σε μια δεδομένη στιγμή ... και εμείς εκτος από τους Κυπριους Πολίτες ειδικά το καλοκαίρι έχουμε και Τουρίστες έχουμε και Μετανάστες νομινους η παρανομους δεν έχει σημασία.
2. Στο συμβούλιο ασφαλειας του ΟΗΕ μόνιμα μέλη είναι και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι και οι Γάλλοι άσχετα αν οι Άλλοι έχουν στην περιοχή μεγαλύτερες δυνατότητες ελεγχου (βλέπε στόλο κλπ).
3. Η ευελιξία (και Δεν το λέω Ειρωνικά)είναι προτέρημα αλλα κάποτε χρειάζεται και η σταθερή θέση... Δεν μπορεί να είσαι ολίγων έγγειος είτε είσαι έγγειος είτε δεν είσαι.



Με αλλα λόγια όταν διαπιστώνεις τον Κίνδυνο ... Κανεις ότι πρέπει για την ασφάλεια των Πολιτών σου και λες στους υπολοιπους να σταματήσουν να παίζουν Μπιλιάρδο πάνω στην πλάτη σου. Δεν περιμένεις αποφάσεις από άλλους τις παίρνεις εσύ. Αν θέλεις καλείς τους Πρέσβης των ενδιαφερομενων μερών, τους enhmerwneis και καταστρέφεις το υλικό άμεσα γιατί δεν θέλεις να πάρεις Ρίσκο. Δεν είναι σχήμα λόγου Είναι θέμα Αρχής για Χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και απαιτούν το σεβασμό από άλλους. Η Προστασία και η Ασφάλεια των Πολιτών Είναι πάνω από τα υπόλοιπα.



PS: Η μετατροπή από Greeklish Σε Greek δεν είναι 100% σωστή ορθογραφικά.

the Idiot Mouflon είπε...

Και μπρός στο θάνατο και την κρεμάλα
Εδειξες σ' όλους, Δημητρόβ,
τους προλετάριους της οικουμένης
το δρόμο για το λυτρωμό

ο ύποπτος είπε...

"Και τρίτον πολύ θα ‘θελα ν’ ακούσω την άποψη σου για την πολιτική διάσταση [κι όχι την πυροτεχνουργική] του προβλήματος με το στρατιωτικό υλικό ..."

Την πολιτκή διάσταση, αγαπητέ Άνεφ, την κατέγραψα σε ανύποτους χρόνου κι όχι τώρα ευκαιριακά. ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΩ. (βλέπε το blog-ώδες μου. Το ΣΑΣ αναφέρεται πρωτίστως στο ΑΚΕΛ αφού τους άλλους τους έχω ξεγράψει προ πολλού.)

Όχι γιατί δεν μου αρέσουν οι φάτσες σας (που δεν μου αρέσουν) αλλά γιατί με τα ρουσφετια σας, την κουτοπονηριά σας έχετε γεμίσει με ανίκανους μικροσυμφεροντολογους που η μόνη τους έγνοια είναι το βόλεμα, η καλοπέραση και η καρέκλα. Που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το τόπο στη καταστροφή.

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Στο προεκλογικό “Εκτός Γραμμής” πολυδιαφημιζόμενο [από ‘ΣΕΝΑ] σήριαλ σου μες τίτλο “Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος” [που έμεινε στους 20 μόνο(!) λόγους], βασικά συνθηματολογούσες κι αφόριζες. Καθόλου ΔΕΝ έμπαινες στον κόπο [ως Αριστερός] να τεκμηριώσεις τα γραφόμενα ΣΟΥ! Εξ ου και η αόριστη τοποθέτηση σου γι’ αυτούς που [σήμερα] με «... μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το τόπο στη καταστροφή».
Προσωπικά ΔΕΝ με μοιάζει τι ψηφίζεις τζιαι ούτε τζιαι ζήτησα ΣΟΥ ΚΑΜΙΑ φορά να ΜΑΣ ψηφίσεις - γι’ αυτό και διερωτούμαι γιατί κάμνεις αναφορά σε κάτι τέτοιο; Παρεμπιπτόντως αρώτησα σε καμιά φορά αν ΣΟΥ αρέσκει η φάτσα μου; Οξά είδες με στον δρόμο τζιαι σύγκοψες αshημόφατσαν μου ότι είμαι ΑΚΕΛικός;
Πάντως εκείνο που σε ρώτησα ήταν να μου πεις την άποψη σου «... για την πολιτική διάσταση [κι όχι την πυροτεχνουργική] του προβλήματος με το στρατιωτικό υλικό ...», αλλά ΕΣΥ ως συνήθως [αδυνατώντας να εκφράσεις ολοκληρωμένη πολιτική άποψη] το ‘ριξες στους αντι-ΑΚΕΛισμούς! Άλλα λόγια θκειέ παπά!!!

Ανώνυμος είπε...

http://antartescy.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

Anef_Oriwn είπε...

Παρακαλείται ο πιο πάνω Ανώνυμος [15/7/11 7:39 μ.μ.] αν έχει δικιά του άποψη να την καταθέτει και να την τεκμηριώνει [έστω και με ψευδώνυμο], ή να μας δίνει links με κείμενα όπου επιτρέπονται και τα σχόλια...

Anef_Oriwn είπε...

ASoul,

Μα κάμνεις πως εν καταλάβεις;
Το στρατιωτικό υλικό ήρθε εδώ στην Κύπρο [ή καλύτερα μας επέβαλαν να το δεχτούμε ή αν προτιμάς να το κατάσχουμε] σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Δεν νομίζεις λοιπόν πως για να συγκαταλεγόμαστε στις «... Χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και απαιτούν το σεβασμό από άλλους», θα ‘πρεπε να ‘χουμε σχετική [νέα] απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας για να καταστρέψουμε το κατασχεθέν υλικό ή να το εκποιήσουμε. Ή μήπως δεν έπρεπε να λάβουμε υπ’ όψη τις πιθανές επιπτώσεις και αντιδράσεις της Συρίας, ή/και του Ιράν, ή/και από άλλες ισλαμικές χώρες [όπως η αναγνώριση του ψευδοκράτους];

ASoul είπε...

Εδώ Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι Διαφωνούμε.
Ναι Ακριβώς αυτό ... που δεν τολμάς να διανοηθείς ... vα βρείς το σπόνδυλο σου να σταθείς στα πόδια σου και να κανεις εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσεις την Ασφάλεια των Πολιτών σου. Αυτό είναι πάνω από κάθε Διπλωματικό, Πολιτικο η άλλο υπολογισμό.
Ο Φόβος του τι θα κάνει ο Ένας και Ο άλλος αξίζει το αποτέλεσμα που είχαμε?

Όπως είπα πριν οι Αμερικανοι δεν είναι μονοι τους στο Συμβούλιο Ασφαλειας υπάρχουν και Γάλλοι και Κινέζοι και Ρώσοι, το διάστημα που πέρασε δεν ήταν 10 μέρες ήταν σχεδόν 3 Χρονια.

Ποτε Διαπιστώσαμε το Πρόβλημα? Ενημερώσαμε όλες αυτές τις χώρες ότι είχαμε πρόβλημα? Μην μου λες λοιπόν ότι δεν μας έδωσε νέα απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλειας ... τότε τι κάνουμε δηλαδη περιμένουμε μέχρι να γίνει η Έκρηξη?

Από την στιγμή που κάναμε κατάσχεση τότε ήταν στην δικαιοδοσία μας το τι θα κάναμε το υλικό.

Tο Μονο άμεσο metro που Ήμασταν σε θέση να πάρουμε όταν το πράγμα έφτασε στο Amin δηλαδη Αρχές Ιουλίου ήταν να καταστρέψουμε το Υλικό... Και ούτε καν το προσπαθήσαμε. Over and out.

Ανώνυμος είπε...

@ASoul
"Tο Μονο άμεσο metro που Ήμασταν σε θέση να πάρουμε όταν το πράγμα έφτασε στο Amin δηλαδη Αρχές Ιουλίου ήταν να καταστρέψουμε το Υλικό... Και ούτε καν το προσπαθήσαμε. Over and out."

Το προσπαθήσαμε. Ή μάλλον το προσπαθήσανε. Αλλά μας βγήκε όλους ξινό. Νομίσανε ότι απλά θα καούν και θα καταστραφούν ήσυχα ήσυχα. Ειδικοί σου λέει! Τώρα κλαίμε σαν τις μιξοπαρθένες πάλι.

Ανώνυμος είπε...

για την ταμπακιερα τιποτα?

Ανώνυμος [15/7/11 7:39 μ.μ.]

Anef_Oriwn είπε...

ASoul,

Όντως διαφωνούμε γιατί εγώ αποδίδω [ΚΑΙ] ευθύνες σ’ αυτούς που μας φόρτωσαν το επικίνδυνο στρατιωτικό υλικό και σ’ αυτούς που επέμεναν να το δεχτούμε [ας πούμε η εφημ. “Πολίτης”, που σημερινά ξεσχίζει τα μαγιό της ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου!]...
Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι οι αχάπαροι ειδικοί [στρατιωτικοί και άλλοι] με τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και τους παχουλότατους μισθούς, μόλις μερικές μέρες πριν γίνει το μεγάλο κακό αντιλήφτηκαν τη σοβαρότητα του ζητήματος και είπαν να πάρουν μέτρα! Κι όπως έχω ξαναπεί ευθύνες επιμερίζονται και στον Πρόεδρο για την επιλογή των συνεργατών του [και ειδικότερα αλλά και γενικότερα] ...

Απ’ εκεί και πέρα δεν βλέπω ότι θα προκύψει οτιδήποτε θετικό με τυχόν παραίτηση του [όπως πολλοί ξελαρυγγιζόμενοι απαιτούν] ... Αντίθετα πιστεύω πως θα προκληθεί πολιτική αστάθεια και πολιτικό αδιέξοδο που θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας ...
[Τα πιο πάνω ως σχόλια και για τον Ανώνυμο – ημερ. 15/7/11 7:39 μ.μ. & 16/7/11 11:24 π.μ., και περιμένω να μου πει πως θα βοηθήσει η παραίτηση του Προέδρου...

Ανώνυμος είπε...

1)απάντηση στις αερολογίες των θλιβερών προσωπείων του προεδρικού και του ΑΚΕΛ δίνει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΤΤΑΣ.
http://politispittas.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος ήξερε τα πάντα για τα εμπορευματοκιβώτια. Όλα τα επίσημα κρατικά έγγραφα το αποδεικνύουν. Η πολιτική απόφαση ήταν δική του.

Αν όπως λένε οι διάφοροι άθλιοι της προεδρικής αυλής και του ΑΚΕΛ πως ο πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτε, τότε τα πράματα είναι πολύ χειρότερα από ότι τα φανταζόμαστε.

Αν πραγματικά δε γνώριζε τίποτε, τότε θα έπρεπε από τις 07.00 της 11ης Ιουλίου να είχε παύσει τους υπουργούς εξωτερικών και αμύνης, καθώς και τους 2 συμβούλους του. Δε γίνεται να ασκούσαν οι πιο πάνω εσωτερική και εξωτερική πολιτική και να έπαιρναν αποφάσεις για την ασφάλεια των υπηκόων του κράτους εν αγνοία του προέδρου. Από τη στιγμή που δεν τους έπαυσε, αποδεικνύεται ότι ήταν γνώστης της όλης ιστορίας.

Αν όμως πραγματικά δεν ήξερε τίποτε για το θέμα, τότε σημαίνει ότι οι πιο στενοί του συνεργάτες που αυτός τους διόρισε, ενεργούσαν πίσω από την πλάτη του για πολύ σοβαρά θέματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε ελεύθερη μετάφραση?
Σημαίνουν ότι ο πρόεδρος όχι μόνο δεν είναι ανίκανος να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, αλλά η ανεπάρκεια του στο να κυβερνά το κράτος τον καθιστά άκρως επικίνδυνο που ίσως μελλοντικά να μας οδηγήσει στον αφανισμό η σε καμιά γενοκτονία.

ΑΚΕΛάκια έχετε να διαλέξετε μεταξύ ενός πολύ καλά ενημερωμένου προέδρου με βαριές ευθύνες και ενός εντελώς απληροφόρητου, ανεπαρκή και ανίκανου προέδρου.
Δική σας η επιλογή!
Εγώ πάντως διαλέγω και τα 2!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλο το μαρτυρικό υλικό μέσα από τα πλέον επίσημα κρατικά έγγραφα, αποδεικνύει ότι όλοι γνώριζαν τα πάντα.
Οι Λεωνίδας Παντελίδης και Πανίκος Κούμνας του διπλωματικού γραφείου του προέδρου, πήραν μέρος σε πολλές συσκέψεις που έγιναν για το θέμα. Η τελευταία γνωστή σύσκεψη που παρακάθισαν για συζήτηση του θέματος έλαβε χώρα στις 10/02/2011 στο υπουργείο άμυνας.
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210009&-V=articles

ο πρόεδρος είτε γνώριζε είτε όχι ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Κι εσύ ANEF_Oriwn δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένας ανίκανος και ανεπαρκής άνθρωπος που αδυνατεί να κατανοήσει τα αυτονόητα που βοούν στα αυτιά όσων δεν κουφάθηκαν από την έκρηξη.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [16/7/11 3:47 μ.μ., 16/7/11 3:48 μ.μ., 16/7/11 3:49 μ.μ.],

Ολοκλήρωσ’ την σκέψη ΣΟΥ!!! Κάτι υπολείπεται από το τροπάρι [ΣΑΣ] των τελευταίων ημερών: η διακαής σας επιθυμία «να παραιτηθεί ο Χριστόφιας»!!!
Σίγουρα οι ευθύνες είναι πολλές και αγγίζουν [και θα αγγίξουν τελικά] πολλούς ... Φαίνεται όμως ότι η υποκρισία των πάσης φύσεως και (δια)λογής πολιτικάντηδων [που σαν τες ύαινες και τους γύπες] που προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη δεν φαίνεται να σε ενοχλεί! Ούτε και σε απασχολεί η περίπτωση δημιουργίας πολιτικής αστάθειας και γενικότερης αποσταθεροποίησης.